AstroKarmik ile 10-16 Şubat 2014 Haftası

10 Şubat PAZARTESİ günü saat 08:33 itibariyle Ay yaklaşık 2,5 gün için Yengeç burcuna geçecek. Ev, yuva, aile ve sevgi temalarının ön planda olacağı, vatani, milli meselelerin gündeme geleceği etkiler altında bu güzel haftaya başlıyoruz. Evinizdeki sorumlulukları yerine getirmek, varsa çocuğunuzla ya da çocuklarla ilgili işlere yönelmek bu günü daha verimli ve huzurlu kılabilir.

Bugün ve yarın en yoğun olacak ihtiyacımız, “güven duygusu” yaratmak olacak. Sadece kendimizi değil sevdiklerimizi de güvenceye almak, iyilik, sağlık hallerinden emin olmak ihtiyacı duyacağız. Sevgimizi gösterme yöntemimiz bu olacak. 

Aşırı korumacı ve adeta sıkboğaz eden tavırlar, hassasiyet ve alınganlık gibi durumlar ise günün en yorucu riskleri olacak. Ancak genel itibariyle negatifini az pozitif enerjisini yoğun yaşayacağımız, duygulara hitap eden ve huzuru bulmakta zorlanmayacağımız bir gün olacak.

Öğlen saatleri önemli konuşma ve görüşmeleriniz, yazılı ve sözlü ifade ihtiyacı duyacağınız her türlü işiniz için gayet uygun görünüyor. Doğru kelimeler doğru bir tarz ve empati becerisi ile buluşacak. Özellikle duygusal manada kendimizi tam da olduğu gibi ifade etme şansı bulabileceğiz. Sevgi yüklü sahnelere şahitlik edebiliriz.

Sanatsal yaratıcılık, en becerisi ve zihinsel yaratıcılık gerektiren işler, yazıp çizme açısından oldukça destekleyici etkiler altında olacağız. Aslında günün neredeyse tamamı bu tarz bir akıcılıkla geçecek. Akşam saatleri tüm günün güzel enerjisine bir de ruhsallık katılacak. Fiziksel ve ruhsal şifa yöntemleri, dua, meditasyon v.b. İnancınız doğrultusunda yapacağınız arınma tekniği, affetme, bağışlama ve serbest bırakma çalışmaları için ideal bir akşamdayız. Sanatsal çalışmalar için de gayet uygun. Hareketli, eğlenceli aktivitelerden ziyade dinlendiren, huzur veren planlara yönelmekte fayda var bu akşam için.

11 Şubat SALI günü Ay Yengeç burcunda olacak. Günün gökyüzü dünkü yumuşak enerjilere pek benzerlik göstermeyen havada… Biraz daha gergin ve yorucu etkiler hakim ne yazık ki…
Yine tema aynı; aile, ev, sevdiklerimiz, sevgi, güven, huzur ve bunların temini için elinden geleni ardına koymama durumu söz konusu. Yine herkese annelik eden şahıslar ortalıkta dolanıyor olacak. Herkes herkese karışacak, üzerini sıkı giy, yemeğini ye, dikkat et, kontrol et içerikli cümleler havada uçuşacak. Ancak bu kez olayın keyif veren değil stres artıran faktörleri daha ön planda olacak. Ters tepkiler, kırılganlıklar, yanlış anlaşılmalar ve duygusal dalgalanmalara açık olacağımız bir gündeyiz.

Sabah saatleri günün geri kalanına nispeten çok daha rahat ve akıcı olacak görünüyor. Eğer insanlarla bir araya gelip uzlaşma sağlamak istediğiniz, destek ihtiyacınız olan ve fikir alış verişi yapacağınız işler varsa bunun için erken saatleri kullanabilirsiniz. Bu saatler aynı zamanda finansal işler, eğitim, din, felsefe konulu çalışmalar ve rehber niteliğindeki kişilerle bir araya gelmeler için de gayet uygun.

Öğlene doğru işte daha önce bahsettiğim o duygusal tepkiler, patlamalar, dalgalanmalara çok açık saatlerde olacağız. Özellikle ailevi meseleler, çocuk, ebeveyn ilişkileri ekstra hassasiyet gerektiriyor. Yakınlaşma ve derin paylaşımlar yapma ihtiyacımız da fazla olacak. Mantıklı davranmak ve mantıklı karar vermek her zamankinden zor olabilecek. Zira duygusal tarafımız ve doğal olarak da dürtüsel yanımız ön planda olacak. Önemli görüşme, girişim ve başvuruları bu saatlere denk getirmemek iyi olur.

Akşama doğru da yine kişisel anlaşmazlıklar, hem özel hem de sosyal anlamdaki ilişkilerde gerginlikler, sürtüşmeler söz konusu olabilir.  Parasal mevzular, finansal girişimler, aşk konulu şeyler de zorlayıcı olabilir. Akşam saatleri yeme içme konuları da abartıya açık olabilir. Zorunlu ve gülümsemek zorunda kaldığımız sosyal organizasyonlar ve kalabalıklar da bu akşam biraz can sıkıcı olabilir. Günün geneline bakacak olursak sabahın erken saatleri hariç, etliye sütlüye dokunmasak da rutini yürütsek, çatışmaya girmesek de anlayış, uyum gösterebilsek, huzura hizmet etmiş olabiliriz.

Akşamın ilerleyen saatlerinde kesinleşecek olan Güneş Satürn kare açısı gün boyunca ve bu içinde bulunduğumuz 1-2 gün boyunca yoğun olarak hissedilecek. İradi tarafımızı, benliğimizi, karakterimizi ve varlığımızı temsil eden semboller baskı altında olacak. Otorite figürleriyle, ebeveyn konumundaki kişilerle, erkek figürleriyle, resmi kurumlarla olan iletişimde zorlanmalar, kısıtlanmışlık hissi kendini belli edecek. Yaptığımız doğru işlerden değil de hatalı ve eksik kalan şeylerden daha çok konuşulacak çevremizde. Bizim de gözümüze bunlar batacak... Bize ne kadar iyi olduğumuzu değil nerelerde kusurumuz olduğunu hatırlatan insanlar daha çok ses çıkaracaklar.
Prensipler, kurallar, prosedürler tavizi mümkün olmayan noktalara taşınacak. İdare ediveren, olduğu gibi kabul gören, olumlu bakıp iyimser davranan tavırları bulmakta zorlanabiliriz. Bu açı etkisiyle dışarıdan gelebilecek tenkitlere hazırlıklı olmakta fayda var.
Satürn aynı zamanda finansal konuları ve inşaa işlerini de ilgilendirdiğinden bu tarz girişimler daha doğrusu her türlü ilk adım ve girişim için olası engeller ve gecikmeleri göz önünde bulundurmak şart olacak.

“Öylesine çalışma, öylesine hareket etme, sorumluluklarını bil, sağlam olsun istiyorsan sağlam dur ve sağlam adım at, riskleri ölç, tedbirini al yoksa olumsuzlukları fazlasıyla burnundan getiririm” diyen bir enerji olacak.

Bu enerjiye sahip bazı insanlar da gönüllü olarak rollerini üstlenebileceklerJ Bize düşen ise, önemsiz gibi görünse bile herkesi ve her işi ciddiye almamız ve sorumluluklarımızı yerine getirmemiz olacak.
Olası eleştirilere, beğenmemelere, esnemeyen kurallara, beklemelere yavaş ilerleyen işlere tahammül gösterebilmek bu açının olumsuz etkilerini hafifletecektir. Aynını başkalarına yapmamaya gayret etmek, tolerans gösterebilmek,  bize kendimizi yetersiz hissettiren kişi ve olayların tuzağına düşmemek, daha iyisini daha kusursuzunu yaratma ve talep etme olayını abartmamak da önemli olacak.

Yeterlilik durumunun bizim karar vereceğimiz bir şey olduğunu, başkasından bunun onayını beklediğimiz takdirde buna karar veren olma durumundan feragat edeceğimizi görmek önemli. Biz bunu görelim ve özgüven tazeleyelim diye güven sarsan, eksik ve yetersi hissettiren kişi ve deneyimler önemli fırsatlar olarak karşımıza çıkabilirler bu iki üç gün içinde.

12 Şubat ÇARŞAMBA günü de Ay Yengeç burcunda olacak. Geçtiğimiz iki günkü gibi, aile, ev, yuva, sevdiklerimiz, vatani ve milli meseleler bugün de önceliklerimiz arasında olacak. Kırılganlık, alınganlık ve aşırı duygusal güvence ihtiyacı bugünün de en zorlayıcı riskleri gibi görünüyor. Yenilikler, farklılıklardan ziyade geleneksel olan şeyler bugün de çok daha fazla ilgimizi çekecek. Eskilerden konuşmak, anıları canlandırmak, yaşanmışlıkları masaya yatırmak ihtiyacı duyacağız.

Saat 12:52 den sonra Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Bugün düne nazaran çok daha yüksek enerjiler var gökyüzünden bizlere yansıyan. Bu saatten sonrası yeni girişimler başlangıçlar ve uzun vadeli olmasını istediğimiz işlerin ilk adımı için pek elverişli olmamakla birlikte, elimizdeki yarım işleri toparlamak ve zaten yürüttüğümüz çalışmalara hız kazandırmak için oldukça elverişli. Ancak aynı zamanda acele edilen işlerden zararla çıkabileceğimizi de gösteriyor gökyüzü. Acelecilik ve telaş hem hatalara hem de ufak tefek kazalara, ev sakarlıklarına davetiye çıkarabilir. Aynı şekilde ilişkilerde de biraz daha sabırlı toleranslı ve hoşgörülü olmamız gereken saatlerde olacağız gün ortasında. Fevri tepkiler ve sivri tavırlar ilişkilerimizi zedeleyebilir.

Saat 21:16 dan sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Aslan burcuna geçecek. Önümüzdeki günler çok daha dışa dönük, sosyal ve neşeli geçmeye aday görünüyor. 

13 Şubat PERŞEMBE günü Ay aslan burcunda olacak. Bugün ve yarın geçtiğimiz günlere nazaran çok daha sosyal, eğlence ihtiyacında, dışa dönük ve faal olacağız. Keyif unsurları ve buna hizmet eden şeylere doğru istemsiz olarak çekileceğiz. Sıradan ya da mütevazi şeyler değil de daha gösterişli olanlar daha çok mutlu edecek bizleri.

Çocuklarla alakalı konular, sanatsal ve eğlence içerikli organizasyonlar, yönetsel beceri gerektiren işler, idarecilik isteyen şeyler için elverişli bir gün. Tiyatral becerilerde, yaratıcılıkta artış dikkat çekecek. Bugünün en kilit artısı özgüven artışı olacak. Yapabilirlikler daha çok ön plana çıkacak.  İnisiyatif kullanan ve kendine güvenen tavırlar rağbet görecek, kazançlı çıkacak.

Yaptığımız işlerle ve varlığımızla takdir edilmek, beğenilmek, alkış almak isteyeceğiz. Ancak gökyüzünde hala etkili olan Güneş- Satürn karesi bunu elde etmekte biraz zorlanabileceğimizi de söylüyor ne yazık ki. Yani iyi bir şeyler yaptığımızı bilsek bile bunu başkalarından duymak pek kolay olmayacak. O zaman başkalarından duyma ihtiyacını sorgulamak için fırsat niteliğinde bir gündeyiz diyebiliriz... Benim lisedeyken başıma gelmişti benzer bir olay… (ki doğum haritamda Güneş- Satürn karesii mevcuttur.  Bu durumda hayatınız boyunca yeterliliğinizi sorgular bir enerjide oluyorsunuz.) 

Karne dönemlerinden birinde takdir almayı 2 puanla kaçırmış ve teşekkür belgesi almaya hak kazanmıştım. Baktım tüm arkadaşlarım 2 zayıf ile dünyanın hediyesini kazanmış, zayıfı yok diye bisikletler bekliyor... Ben de eve gidip babamdan hak ettiğim “takdiri” almak istedim doğal olarak. Gidip büyük bir gururla babama teşekkür beklediğimi söyledim. Bana verdiği cevap tam Güneş Satürn karesine yakışan bir cevaptı. “Olsun” dedi... “Bir dahaya daha çok çalışıp takdir alırsın.” J
Umarım günün enerjisini anlatmaya faydalı olmuştur. İşte bu günlerde bize yansıyan etkiler de böyle olacak. Takdir edilen işler yaptığımızda bunu başkalarından duymaya ihtiyacımız olmadığını görebilmemiz önemli olacak. Yeterli olduğunuzu, yeteri kadar iyi olduğumuzu başkaları söylemeden de kabullenmemizin şart olduğunu bize gösterecek dersler çıkabilir karşımıza...

Akşama doğru planlarda değişimler, farklılık ihtiyacı, yenilik yaratma, yeni insanlar tanıma ve yeni yerler görme ihtiyacımız artacak.  Günün son saatleri eğlence adına fırsat yaratabileceğimiz ve farklı şeyler deneyimleyebileceğimiz şanslar çıkabilir karşımıza.

Merkür bugün retro hareketi vesilesi ile Kova burcundaki seyrine dönecek.
ve retrosu ile ilgili etkileri için http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2014/02/astrokarmik-ile-3-subat-2014-haftas.html ve http://astrokarmik.blogspot.com.tr/p/merkur-retrolar.html linklerden ilgili yazılarıma ulaşabilirsiniz.

14 Şubat CUMA günü de Ay Aslan burcunda olacak. Sevgililer günü teması için olabilecek en güzel şeydir herhalde… Eğlence, lüks, şatafatlı, eller havaya eğlenceli planlar için gayet elverişli bir etki bu. Haftanın bu son günü üstelikte aramızdan pek çok kişinin özel planlar yaptığı bir günde, gökyüzünden akşam saatlerine kadar yansıyacak olan enerji, bize eğlenmemizi, aşka verdiğimiz değeri göstermemiz gerektiğini, içimizdeki çocuğu ortaya çıkarmamızı, biraz kendimizi şımartmamızı, lüksten kaçmamamızı, bize kendimizi değerli hissettiren insanlarla bir arada olmamızı, özel kişilerle özel planlarla adeta hayatımızdan özel bir sahneyi oynamamızı fısıldıyor kulağımıza bugün.
Sevgililer günü temasını bir kenara bıraksak bile, bu cuma günü deli gibi çalışalım, kazanç elde edelim, verimlilik alalım diyen etkiler yok. Daha çok neşelenelim, olayların pozitif tarafına bakalım ve yüzümüzü güldürecek kişi ve olaylara çekilelim isteyeceğiz. İşin içinde açıkçası eğer abartmışsak biraz tembellik de var yani...

Bir de bugün kendimizi her şeyin üzerinde tutma ve önemsenme beklentisinde olacağız. Bunu dile getirmek de o kadar da kolay olmayacak. İnsanlar kendisi bilsin diyeceğiz. Gurur yapıp dile getirmeyi tercih etmeyeceğiz. Önemsenmediğimiz yerde kalmayı da tercih etmeyeceğiz.
Akşam saatlerindeki Ay Satürn karesi bize, her ne kadar bugün amaçladığımız şeyler gayet pozitif ve eğlence odaklı da olsa, aslında bunu yaratırken biraz sıkıntı çekebileceğimizi söylüyor.
Eğer beklenti yüksek ise bunu beklemenin sıkıntısı, sonuçlarda da istediğimiz tatmini alamama söz konusu olabilir. Görev icabı, mecburiyetten yapılan planlar, yeteri kadar samimiyet yaratamama, yakınlaşamama, planlarda aksamalar, beğeni alamama ve dolayısıyla da planların tadını çıkaramama riski var bu özel ve aşk dolu olması gereken akşamda...

Eleştiriler, mesafeli tavırlar geceyi gölgeleyebilir. Yalnız olanların yani kalbinde özel biri olmayanların da her ne kadar önemsemiyormuş gibi görünseler de bu kez 14 şubatta bir sevgililerinin olmamasının sıkıntısını, ruhsal gerginliğini, yalnızlık hissini yaşayabileceklerini gösteriyor gökyüzü.
Gecede Satürn etkisi var. Bu da bize ciddiyet gerektiren meselelerin gündeme gelebileceğini, teklifler ve uzun vadeli birliktelik planlarında bir yoğunluk olabileceğine de işaret ediyor. “Olsun bu 14 Şubatta da aşkımdan ölmeyeyim bu teklifle daha çok 14 Şubatlar göreceğiz diyorsanız güzel bir sevgililer günü akşamı olabilirJ

15 Şubat CUMARTESİ günü saat 01:53 de 26 derece Aslan burcunda dolunay meydana geliyor. Dolunaylar karşıtlık, zıtlaşma ve gerçeklerle yüzleşme enerjisi barındıran gökyüzü olayları. Burada Işıklar olarak adlandırılan Güneş ve Ay tam olarak karşı karşıya gelmiş durumdalar.
Biri iradi tarafımızı diğeri dürtüsel olarak neye çekildiğimizi, biri fiziksel olanı diğeri ruhani yanımızı, biri gerçekleri diğeri duygusal yönü, biri subjektif olanı diğeri objektif kalanı, biri somut olanı diğeri soyut kavramları, biri eril tarafımızı diğeri dişil enerjimizi, biri erkeği, biri kadını, biri anneyi, diğeri babayı temsil ediyor...

Bu karşıtlık enerjisi hem dış dünya ile aramızda, hem de içsel olarak gerginliklere, strese sebep olabiliyor. Eğer burcunuzda, yükselen burcunuzda veya herhangi bir gezegeninizi etkilediği bir derecede gerçekleşirse çok daha etkili gözlemlenebiliyor. Bu mücadeleci enerji hem bizi tepkili hale getiriyor hem de sanki çevremizdeki herkes, yaşadığımız her şey bizim aleyhimize çalışıyor, her şey bizimle inatlaşıyor hissine sebep olabiliyor dolunay dönemlerinde.

Bu dönemler hasat zamanları… Daha önce atılmış adımların sonuçlarını alma zamanları… Sonucun beklentimizi karşılayıp karşılamaması, beklemenin kendisi stres faktörü… Dolunay teması ilişkileri çok ilgilendirdiğinden, bu çelişkilerden, gerginlikten, yorucu ve yıpratıcı etkilerden en çok da kişisel ilişkilerimiz etkileniyor... Ancak yaşananları fırsat olarak görebilmişsek oldukça da geliştirici olabiliyor dolunayın vesile olduğu durumlar...

Bu kez Aslan burcunda gerçekleşecek. Aslan-Kova aksını ilgilendirecek. Tetikleyeceği konular, iradi ve yönetsel meseleler, yaratıcılık gerektiren işler, çocuklar ile ilgili durumlar, eğlence dünyasına, sanat camiasına dair gelişmeler, sosyal ortamlar, davetler, organizasyonlar, yönetim kademesindeki kişilere ait olaylar, kibir, ego içerikli durumlar olacak.

Yönetim kademesindekilerle baskı ve otoriteyi kabul etmeyenlerin karşı karşıya gelişi, yönetimin sorgulanması, daha önce bu açıdan atılan adımların sonuçlarını görmeye başlama ve bunun da tepkilere neden olması söz konusu olabilecek. Bilinmeyen ya da bilinen de ispatlanamayan gerçekler yine su yüzüne çıkacak ve bu kez de hedef yine idari taraf olacak.

Dolunaylar bir şeylerin pek gizli kalamayacağı, ayan beyan ortaya çıkıp gözler önüne serileceği dönemler. Bu açıdan bakarsak devlet büyükleri ya da yönetim kademesindeki kişilere ait gizlenmesi pek mümkün olmayan gerçeklerin gerginliklere sebep olabileceğini, skandal niteliğinde olayların patlak verebileceğini söyleyebiliriz.

Aslan burcu teması düşünüldüğünde hedefte sanat dünyası, medya ile ilgili yöneticiler ve onlara ait gerçekler de söz konusu olabilir.  Değişik kademelerden idareyi elinde tutan kişilerin halkı ilgilendiren bazı açıklamaları, kendileriyle ilgili açığa çıkacak gelişmeler gündeme gelebilecek. Aslan burcu Altın ve sektörü ile alakalı olduğundan altın piyasalarını ilgilendirecek ani çıkış ya da inişler ve yatırımcısını ilgilendiren stresli gelişmeler yaşanabilir.

Dolunay Satürn karesi eşliğinde gerçekleşecek ve Mars da Güneş ve Ay ile temas halnde olacak. İşin içinde Satürn ve destekleyici bile olsa Mars etkisi varsa o gökyüzü olayı biraz daha yorucu olabiliyorJ

Satürn duvarları, engelleri, kısıtları, sınavları ve sorumlulukları temsil ediyor. Bu da bize olası karşıtlık durumunda halden anlayan ve orta noktada buluşmaya niyet eden tavırlara şahitlik edemeyeceğimizi gösteriyor. Duygusal olarak yaralanma, yıpranma durumu daha bir etkili olabilecek…

Güneş- Satürn kare açısının etkilerinden önceki günlere ait yorumlarımda detaylı ve örnekli biçimde bahsetmiştim. Dolunayın içerdiği temayı güçlendirecek bir etkisi var açıkçası Satürn ile olan sert açısının... Marsiyen etki ise agresyon ve hoş görü eksikliği katabilecek.  Bir de dolunayın hemen arkasına gerçekleşecek ilk açının mars ile olması olayların hız kazanabileceğini, tepkili ve dürtüsel hareketlerin dikkat çekebileceğini işaret ediyor. 

Baskı ve buna karşılık isyan eden enerjiler var dolunayda. Yetersizlik hissi yaratılması, ezme çabası ve üstünlük kurma sevdasının karşısında ya gerçekten ezilme ve kurban pozisyonuna düşüp her şeyi içten içe yaşama ya da bayrakları kaldırıp ezilen taraf olmayı kabul etmediğini haykırma gibi durumlara sıkça rastlayacağız hem bireysel hem de toplumsal hayatımızda...

Güneş'in Mars ile üçgen açısı, içimizdeki gücü ortaya çıkarma, normal şartlarda cesaret edemeyeceğimiz hamleleri yapma, irade ortaya koyma ve inisiyatifi ele alma becerisi katacak. Kısacası dolunayda gayet yüksek enerjiler mevcut. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan gücümüz yerinde olacak.  Fiziksel güç gerektiren işler, sapasağlam ayakta durup söz sahibi olacağımız meseleler, mücadele isteyen uğraşlar için elverişli etkiler aktaracak gökyüzü bugün bizlere.
Türkiye Cumhuriyeti haritası açısından bakarsak 3. evimizde gerçekleşiyor dolunay. 3-9 aksını ilgilendiriyor. Ulaşım ve iletişim kanallarını, yollar, köprüler, demir yolları, araçlar, seyahat yolları, trafik konulu meseleler, medya, radyo, TV, haberleşme kanalları, reklam dünyası, eğitim konulu düzenlemeler ile ilgili gelişmeler etki altında olacak. Bu konuları Aslan burcu temaları ile bağlarsak, yeni kasetler, yeni belgeler, yeni haber skandalları, medyaya ait gelişmeler gündeme gelebilir ülkemiz açısından dolunay ile birlikte.

Saat 05:14 den sonra yaklaşık 4 saat kadar ay boşlukta olacak.
Saat 09:26 dan sonra ise tüm hafta sonu için Başak burcuna geçecek. Bugün ve yarın, dikkat ve zeka gerektiren işler, derleme, toplama ve düzenleme konulu uğraşlar, temizlik ve hijyen meseleleri, sağlık ve hastalık ile alakalı planlar gündeme gelebilir. Gün boyunca verimlilik esas unsur olacak. Boş oturmak değil de zamanımızı verimli biçimde değerlendirmek ihtiyacı duyacağız.
Hesap kitap işleri, araştırma inceleme ve detaylandırma konulu uğraşlar, hata kabul etmeyen kusursuz olsun çabasına gireceğimiz her türlü mesele ve yarım işleri tamamlamak için ideal bir gündeyiz. 

Akşam saatleri dalgınlık, kafa karışıklığı yanılma ve aldanma riskimizi biraz artacak. Ancak bu arada dolunay temasını da düşünürsek akşam saatleri ruhsal çalışmalar, dua, ibadet ve spritüel içerikli her türlü aktivite için ideal bir enerjide. Kabiliyetiniz doğrultusunda sanatsal çalışmalardan da verim alabilirsiniz. Dünyevi olandan ziyade ruhani olana yakınlaştıran etkiler altında olacağız akşam saatlerinde.

16 Şubat PAZAR Eğer bu tatil günü için öncesinde dinleneyim, yan gelip yatayım gibi bir planınız varsa vazgeçin derim. Zira Başak burcundaki ay bize bu şansı pek tanımayabilir. Çalışalım daha çok çalışalım, üretelim, vakit kaybetmeyelim diyen etkiler altında olacağız. Bugün eğlence en ön sıralarda yer alan bir ihtiyaç değil. Hep daha iyisi olsun, kusur kalmasın, beğeni alalım, takdir edilelim ve hata yapmayalım, eleştirilmeyelim diyen iç sesimiz açık olacak.

Oluruna bırakan değil de kusur arayan ve eleştiren, daha mükemmeli olsun diye çabalayan bir enerji hakim olacak gökyüzünde. Sabahın erken saatleri sosyal ortamlar, kalabalık organizasyonlar, eğitim ve bilgi içerikli aktiviteler için elverişli olacak. Öğleden önce ise güç birliği, dayanışma ve derin duygusal paylaşımlar açısından gayet uygun. Aslında dünden bu yana hissedilen ve sabah saatlerinde kesinleşecek olan Merkür Mars destekleyici açısı bu içinde bulunduğumuz günler için bizlere, söylenmeyeni söyle, dile getir diyen bir cesaret verecek.

Hem zihinsel hem de fiziksel enerjimiz yerinde ve birbirini destekliyor olacak. Yazışma, çizişme ve önemli görüşmelerde istek ve düşünceleri etkili biçimde ifade etme şansımız yoğun olacak. Biraz sivri bir dil ve empatiden yoksun bir ifade tarzı riskimiz var… Üzerine bir de Başak enerjisini katarsak ne yazık ki, kontrolsüz davranırsak can yakan eleştirilerin söz konusu olabileceğini gösteriyor.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal



Yorumlar

Popüler Yayınlar