Terazi Burcunda Ay Tutulması...

4 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 15:05 de 14 derece Terazi burcunda bir ay tutulması meydana gelecek. Ay tutulmaları aslında yıl boyunca olan dolunaylardan biri.  Ancak etkisi çok daha yoğun ve tetikleyici. Astrolojik olarak bakacak olursak ay düğümleri ile kavuşum halinde gerçekleşen dolunaylar olarak bakabiliriz.
Tutulmaların etkileri hemen görülmeyebiliyor.  Her ne kadar yoğunlukla ilk bir ay içinde etkileri hissedilse de bireysel haritalarımıza olan etkisinin baskınlığı ile orantılı olacak şekilde yaklaşık 6 ay içinde temas ettiği noktada bazı olayların yaşanmasına vesile olabiliyor.
Özellikle haritamızda bazı gezegen ve noktalara temasları ile gerçekleşiyorsa belirgin, değişimler yaratabiliyor.
İŞİN İÇİNDE AY DÜĞÜMLERİ OLDUĞUNDAN DOĞAL OLARAK KADERSELLİK DE DİKKAT ÇEKİCİ. Açıkçası eğer bir olay yaşatacaksa o olay tüm yaşamımız için belirgin nitelikte gerçekleşebiliyor.
Diğer tüm dolunaylar gibi ay tutulmaları da aslında birer “ektiğini biçme”, “olgun ya da çürük meyveleri toplama”, “hasat yapma” zamanları. Başlanmış olanın sonuçlarını görme, bilinmeyenin su yüzüne çıkması, bilinenin dile gelmesi, niyet edilenin icraata geçmesi gibi temalar tetikleniyor.
Ve yine diğer tüm dolunaylar gibi çok YOĞUN VE DUYGUSAL OLARAK YIPRATICI ETKİLER doğurabiliyor. Zira burada tam anlamıyla bir karşıtlık zıtlaşma ve karşı karşıya gelip diklenme enerjisi hakim. Eril tarafımız ile dişil yanımız, irademiz ile dürtüsel yanımız, gerçekler ile hayaller, duygular ile mantık karşı karşıya geliyor.
Eğer irademizi iyilik, sevgi ve güzellik adına kullanmayı becerememişsek, dolunaylar ve ay tutulmaları, kontrolsüz tepkiler verdiğimiz ve dengesiz tavırlar sergilediğimiz bir dönem olabiliyor.
Tutulma geçen yıl Nisan ayında olduğu gibi bu kez de Terazi burcunda olacak ve Terazi Koç aksını ilgilendiren konuları gündeme taşıyacak.
PEKİ NEDİR BU TEMALAR:
İlişkiler, ilişkilerdeki sınırlar, ben-biz kavramları, evlilikler, ortaklıklar, estetik, güzellik ve sanatsal konular, adalet, uyum, denge ve uzlaşı içerikli konular. Yani tutulma ile birlikte tetiklenecek ana konular, görünürde başka biçimde yansımış olsa bile temelinde bunlar yatıyor olacak.
GÜNEŞ İRADİ TARAFIMIZI, AY DA DÜRTÜSEL YANIMIZI TEMSİL EDİYOR.
Biri “en önemli sensin. Hatta en önemli ne demek tek önemli sensin” dedirtecek bizlere. Diğeri ise bunun çok fazla riskli olduğunu hatırlatacak. Biri “hadi bakalım mücadele zamanı” diyecek. Diğeri “mücadele etmek yerine yan yana duruversek ne olur” diyecek. Biri “bu şekilde kazanamazsın” diyecek. Diğeri “kazanmak şart mı” diye cevap verecek. Biri “senin hedeflerin savaşmaya değer” diyecek. Diğeri “bu hedefleri görmeyelim de huzurumuz kaçmasın adına geriye çekilelim” diye ekleyecek.
Yani kısacası gökyüzündeki gerilimin ana unsurları, bu işbirliği yap ve objektif kal diyen dürtüler ile bundan uzaklaştıran bireysel hırslar arasındaki çekişmeden kaynaklanacak.
Hatırlatmakta fayda var. Ay da Güneş de bu karşıtlık etkilerini öncü oldukları burçlarda yapacaklar. Yani zıtlaşma teması daha bir kuvvetlendi diyebiliriz.
BURADA MADEM DİĞER YENİAYLARDAN FARKLI OLARAK BİR AY DÜĞÜMÜ ETKİSİ VAR
O zaman ay düğümleri ne diyor bizlere tutulma sırasında bir de buna bakalım. Kuzey ay düğümü 18.2.2014 den bu yana Terazi burcunda seyrediyor. Bu da bize içinde bulunduğumuz süreçte bize gelecek faydaların bu kaynaktan olacağını işaret ediyor.
O tarihteki yazımı tekrar okumak isteyenler için… http://www.astrokarmik.com/yazilar-makaleler/ay-dugumleri-terazi-koc-ekseninde-gercek-sevginin-yolu-aciliyor
Kısaca şöyle demişim:
“Bu dönem bize öncelikle barış içinde olmamızı telkin ediyor.
Ancak bunu sağlayabilecek birincil şeyin de evvela kendi iç huzurumuzu sağlamak olduğunu söylüyor.
Yani evrene barış ve huzuru getirmeye çalışırken kendi içimizde bastırılmış öfkemizle kol kola bu yola çıkmışsak çelişki baştan kendini belli ediyor diyebiliriz.
Burada alacağımız en önemli derslerden biri, doğru olan şeyler için bir savaş vermemiz gerektiğini kabul etmek ancak bu savaşı verirken, adil ve objektif kalabilmeyi becerebilmek olacak.
Savaşçı ruhumuza sağduyu ve diplomasi katıyor olmamız şart.
Bu dönem çaktırmadan verilen savaşlar, arkadan verilen mücadeleler, direk muhatap olmamak adına mış gibi görünmelerden kaçınmak gerekir.
Bu dönem daha düz net ve dürüst bir iletişim becerisi geliştirmek, öfke kontrol edebilmek şart olacak.
Sabrı, uzlaşmayı, dengeyi, iş birliğini, varlığı ve başarıları paylaşmayı öğrenmemiz gerekecek.
Başlatma ve ön ayak olma enerjisinin yanı sıra bir olup aynı yolda yürüyebilme ve ortak hedefler alabilmeyi öğreneceğiz.”

Biz bunlara yönelmeyelim diye ek test malzemeleri çıkabilir karşımıza. Tam terine yönelelim diye zemin yaratan bazı durum ve kişilerle yolumuz kesişebilir. Aman dikkat! Zor ve belki de mücadele gerektiriyor ancak yine de gidiş yönünün bu olduğunu unutmayalım.
Madem içimizde bir güç var. Bunu bu uğurda kullanalım. Ana görevi ve bundan gelecek faydayı unutmayalım. İyi ilişkiler kurmak ve uyumu yaratmak ancak bu uğurda bireyselliğimizi de tamamen yok saymamak şart.
Dengenin, terazinin kefelerinin bir tarafa doğru kaymaması önemli. Adil ol ama bunu kendin dahil herkes için iste. Bir elin nesi var iki elle neler yapılmaz ki diye de ekliyor.
TUTULMA HARİTASINDA AY URANÜS İLE KARŞITLIK HALİNDE OLACAK... Yani Güneş Uranüs kavuşumunda olacak. Bu da bize beklenenin dışında sürprizli, değişim yaratan, hızlıca oluveren, hazırlıksız yakalanacağımız ve de hızlıca uyum sağlamak sayesinde altından kalkacağımız bazı olayları işaret ediyor. Yeni olana direnç gösterme, farklılıklara uyum göster, fark yarat diyor bizlere. Plan yapmak ve ne derler diye düşünmek yerine at adımını öne doğru diyor. Sürpriz teklifler, başlangıç ve bitiş kararlarını bolca duyacağız tutulma sonrasındaki günlerde... Uranüs etkisi ile elektrik, mekanik, teknoloji içerikli konularda gelişme ya da aksaklıkların, hava, havacılık ve bunlarla bağlantılı olayların tetiklenebileceği, aynı zamanda protest bir enerjinin gökyüzünden yansıyacağını, bu tarz isyan ve bağlantılı olayların, anarşik ruhların ön plana çıkabileceğini düşündürtüyor. Duygusal ve dürtüsel patlayıcı ruh hallerini gözlemleyeceğiz etrafımızda...
TUTULMA HARİTASINDA AY VE GÜNEŞ BİR T KARE AÇI KALIBI İÇİNDELER.
Güneş Uranüs kavuşumunda ve T karenin apeksinde de Plüton var. Velhasıl uzunca süredir pek çok gökyüzü olayında başrolde olan bu kare açı bir kez daha sahnede bir adım önde yerini aldı... Ah ne diyelim artık… Değişim diyoruz… Dönüşüm diyoruz… Bir şeylerin yeniden inşası adına yaşananlar diyoruz… El atılması gereken ve hala değişmeyen bir şeyler kaldı ise işte size kıymetli bir fırsat daha. http://www.astrokarmik.com/yazilar-makaleler/uranus-pluton-karesi-donusumde-son-tango
TUTULMANIN YÖNETİCİSİ VENÜS'ÜN DURUMU DESTEK VERİYOR.
Boğa burcunda yani kendini ifade etmekte zorlanmadığı, yönetici olduğu bir pozisyonda. Yeniayın Jüpiter destekli olduğunu da düşününce bu güzel yerleşim bize diyor ki; eğer niyet etmişsen ve sabır göstermişsen, inceldiği yerden kopmasına müsaade etmemiş, şifalandırmayı, onarmayı hedeflemişsen sevginin gücü senin yolunu aydınlatacaktır.
Uzlaşabilen ve esneklik gösterebilenler, bağışlayıcı ve anlayışlı olanlar, sevgiyi ve ruhsal öncelikleri dikkate alanlar, el ele vermenin bütünün enerjisine kattıklarını görebilenler kazançlı çıkacak diyor tutulma haritası.
Güç savaşlarının içinde hatta merkezinde kalanlar, agresyona yenik düşenler, baskı ve otorite ile zorla güzellikler yaratmaya kalkanlar,  saldırgan ve inatçı yaklaşımlar sergileyenler, düşünmeden harekete geçip, kırıp dökenler, tek başına ve ego merkezli kalmayı tercih edenlerin ise büyük bir sınavdan geçtiklerinin farkına varmaları gerekecek.
Her zaman söylediğim gibi bir şeyi söylemenin ve bir şeye tepki vermenin çok fazla yolu var. Ve emin olun en etkilisi fiziksel ya da duygusal şiddet değil. Aksine bu verilmek istenen esas mesajın geri planda kalmasına neden olan bir tarz.
Bir gerginlik hat safhaya varabilir bu tutulma ile birlikte. Ya da hiç sorun olmadığını düşündüğünüz bir olay ya da ilişki sizi şaşırtabilir.
TOLERANS, SABIR VE BUNLARIN KATKILARI BİZE ANAHTAR VAZİFESİ GÖRÜP YENİ FIRSAT KAPILARI AÇACAK. Olgun ve sağduyulu olmaya, herkesin kendi içinde özel olduğu ancak birlikteyken daha renkli ve keyifli resmiler verdiğimizi hatırlamaya ihtiyacımız var.
AY TUTULMASI ESNASINDA AY ALGORAB SABİT YILDIZI İLE GÜNEŞ DE ALPHERATZ SABİT YILDIZI İLE KAVUŞUMDA OLACAK.
Algorab tesirleri; yıkıcılık, kötü niyetlilik, yalan, sevgisizlik ve art niyetlilik ile başdaştırılıyor Vivian Robson’un kitabına göre. Kayıplar, gecikmeler, kaza ve olaylarla başa çıkamamaktan kaynaklanan sorunlar da bu sabit yıldız ile birlikte anılıyor.
Bu düşünüldüğünde ve zaten devrede olan bir Uranüs Plüton karesi dikkate alındığında sevimsiz hadiselerin yaşanabileceğini tahmin edebiliyoruz. Ama daha önce de bahsettiğim gibi bu hadiselerden yüzünün akıyla çıkmak ve sevginin gücünü ortaya çıkarmak kişisel irademize bağlı olacak. Bu his nasıl da rahatlık veriyor insana. Aslında kontrolün büyük kısmının elimizde olduğunu hatırlatıyor. Olanı değiştirme şansımız yoksa bile olana ne şekilde tepki vereceğimizi seçme hakkını işaret ediyor…
Güneş ile kavuşum halinde olan Alperatz ise çok daha iyicil etkiler taşıyor. Zaten Uranüs ile kavuşum halinde olan tutulma için, bağımsızlık, özgürlük, zenginlik ve keskin bir zekaya işaret eden Alpheratz’ın önemli bir faktör olacağını düşündürtüyor.
Aktif bir entellektüellik, hukuksal konularda ve hukuk insanları aracılığıyla gelecek faydalar, öncülük edenlerin önemli olanı ortaya çıkarması,   bilimsel, dini ve filozofik konularda yazı ve yayınların etkili olması ve bu konuda hareketlilik yaşanması etkisi yaratıyor. Alternatif olanın, yeni olan fikrin çözümcül olması gibi etkilerinin yanında riskli kararlar alma, hızlıca bir fikrin peşinde gidip sorgulamadan kabul etme gibi riskler de barındırıyor.
SABİT YILDIZLARIN BU ETKİLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDUĞUNDA,
yeni bakış açılarının, yeni görüşlerin ve bunların yarattığı hareketin çözüme yol açacağına, dengenin ve inancın ancak sabırla hareket edilmişse hak ettiği yeri bulacağına  işaret ediyor…
Belki de doğruluğun, iyiliğin, güzelliğin, sevginin, iyi niyetin ve birlik halinin parıldayabilmesi için tam tersini içeren bazı hadiselerin karanlığına maruz kalmamız gerekebilir diyor.
Sürpriz çıkış yolları,  çıkışı gösteren unsurlar ve kişiler yıkıntıların içinden çıkabilir diyor ayrıca gökyüzü.
AY TUTULMASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ HARİTASI İÇİN ZORLAŞTIRICI UNSURLAR BARINDIRIYOR.
Bir hava elementi enerjisi ile gerçekleşmesi, dünya astrolojisinde büyük fırtınalara, rüzgar nedenli görülebilecek tarımsal zararlara, yönetimi ilgilendiren bölünmelere, uluslararası konularda sıkıntılara, anlaşma ihlallerine yorumlanabiliyor.
Ülkemiz haritasının 4.evinde gerçekleşiyor ve tutulma haritasındaki bahsettiğim T kare açı kalıbı, ülkemiz haritasındaki Plüton ile birlikte büyük kare açı kalıbına dönüşüyor.
Yeniden yapılanma ve bir şeylerin kökten değişimi sürecini yaşadığımız aşikar. Bu konudaki yorumlarımı zaten daha önce Uranüs-Plüton karesi yazımda paylaşmıştım. 20 Mart tarihindeki Güneş tutulması da aynı aksta gerçekleşmişti.  Bu ev vatani konuları, bayrağı ve milli meseleleri işaret ediyor. Kişisel çıkarları değil de milletçe bir ve bütün olmayı gerektiren konuları barındırıyor. Madenler,  ormanlar, tarımsal konular, yerküreye ait olaylar bu evin temaları arasında. Bir de tabi ki hükümet kanadının karşısında olan muhalif güçlerle ilgili, muhalefet partileriyle ilgili durumları tetikleyebiliyor.
Bir önceki Güneş tutulması için iktidarı işaret etmiştim. Hemen sonrasında meydana gelen hükümet içi karşılıklı gelmeleri hep birlikte seyrettik. Bakalım bu kez neler, ne gibi sürprizler gündeme gelecek.
Ay tutulması öncü bir burçta olması ülkemiz açısından etkilerinin beklenenden hızlı görüleceğine işaret ediyor ve aynı zamanda bazı durumlarda yönetim kademelerindekileri ilgilendiren kişilerin sıkıntılı durumlarına, politik değişimlere de vesile olabileceğini düşündürtüyor.
Açıkçası ülkemiz açısından değişim kaçınılmaz. Bir miktar sancılı olduğu kesin ancak öyle ya da böyle bir şekilde gerçekleşecek.  Ne gibi bir tavır takınıp bu transformasyonu hızlandırabiliriz ve uyanışı tetikleyebiliriz sorusunun cevabında da Jüpiter desteği dikkat çekecek. Aydın kesim, bilgi ve tecrübesi, olgunluğu ile itibar sahibi olarak bilinen, saygın ve sükûnet sağlayabilecek kesimin etkili olacağını işret ediyor.
Sağduyu, uyum, ve dengede kalabilme, cesarete sevgi, sabır ve zeka katabilme becerisi ise en doğrusunu bize mutlaka ama mutlaka getirecek.
Geçen yılki bir yorumumdan alıntı ile yorumlarımı tamamlamak istiyorum.
Tutulmanın hem ülkemiz hem de bireysel yaşamlarımızda hayırlı olaylara vesile olmasını gönülden dilerim.
Gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

“Siz kardeşinizin bir hatalı hareketini gördüğünüzde ya da kendisine zarar geleceğini fark etmediği noktada, “sen busun ben de buyum” deyip arkanızı dönüp gider misiniz?
Hiç sanmıyorum.
O yüzden lütfen artık birilerini size göre eksik, size göre cahil, size göre fazla, size göre her hangi bir şey olduğu ya da olmadığı için aşağılamayı, suçlamayı bırakın...
Bunu yapmakla arada eğer size göre bir fark varsa o fark giderek açılıyor ve el ele tutuşamaz hale geliyoruz…

Sizde maddi ve manevi açıdan daha fazla olduğuna inandığınız ve bundan mahrum olduğunu düşündüğünüz birileri varsa o zaman onların seviyesini de SİZ yükseltmelisiniz ki dengeye ulaşalım. Bilgiyse bilgi, fikirse fikir, destekse destek… Tabi bunun yaşanabilmesi için de gereken şey, birbirimizi dinleyebilmek, bu fark neden ve nereden geliyor sorusuna cevabı birlikte bulabilmek olacak…

Sabır ve içsel huzur sayesinde bu ülkeyi gelecekte çok daha huzurlu ve güzel günler bekliyor olacak diye ümit ediyorum…

Biz ancak hiç kimseyi çemberin dışında bırakmadığımız noktada bir ve bütün olma şansına sahip olacağız... “

 Dr.Samiye Özbaş Soysal





Yorumlar

Popüler Yayınlar