Balık Burcunda Güneş Tutulması...

20 Mart 2015 saat 11:36 DA 29 DERECE BALIK BURCUNDA BİR YENİAY VE GÜNEŞ TUTULMASI gerçekleşecek. Yılın ilk tutulması olacak bu…

YENİAYLARDA, başlatma, yenilikler katma, değişim yaratma ve temel atma enerjisi söz konusu.
Bir türlü harekete geçemediğimiz konularda bir taze enerji katıyorlar hayatımıza. Her seferinde farklı bir alanı tetikleyip hayatımıza canlılık ve dinamizm ekliyorlar.  Eğer haritanızda spesifik bir noktaya, gezegene ya da aksa denk gelmişse çok daha fazla tesirinde kalabiliyorsunuz.
Açıkçası bir çeşit derin uykulardan uyanıp hayat oyununda yer almaya karar verme etkisi bu. Enerji bol. Biriktirdik. Hadi bakalım silkelenme ve adım atma zamanı diyor bizlere.

BU BİR GÜNEŞ TUTULMASI İLE BİRLİKTE OLAN YENİAY…

Güneş tutulmaları, Ay'ın yörüngedeki hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve Ay'ın Güneş'i tümüyle ya da kısmen örtmesi sonucunda meydana geliyor. Yine aynı şekilde başlangıçları vurgular… Sadece diğer yeniaylara göre etkisi biraz daha yoğun ve tetikleyici niteliktedir… Hızlı bir ilerleme, karar verip harekete geçme, karar veremediğimiz konularda da bizi arkadan iten bir güç niteliğinde olabilir.

ASTROLOJİK AÇIDAN BAKARSAK, tutulma ile birlikte olan yeniaylar,  Ay düğümleri ile temas halinde iken gerçekleşiyor. Bu temas Güney ay düğümüyle ise Güney serisinden, Kuzey ay düğümü ile oluyorsa da Kuzey serisinden bir tutulma oluyor.

İşin içine ay düğümleri girdiğinden burada tetiklenen olaylar çok daha kadersel nitelikte oluyor. Etkileri de zamana yayılmış biçimde ortaya çıkabiliyor. Bu aslında ilerleyen dönemlerde olacak bir olay için bir tetik vazifesi görebildiği gibi direkt bir olayı da beraberinde getirebiliyor. Kabul edilen tesir süresi Güneş tutulmaları için yaklaşık 1 yıl süreyi kapsıyor. En yoğun biçimde de bir sonraki tutulma mevsimine ( 6 ay sonra) kadar ki sürede görünüyor.

Haritanızda hangi yaşam alanınızı etkiliyorsa o konularda bir takım gelişmeler bekleyebilirsiniz.
HABER GETİREN, OLAY YARATAN, GELİŞME KAYDETTİREN NİTELİĞİ MEVCUT…

Bu nedenle özellikle bu tarihe yakın olan olaylara, aldığınız haberlere, duyduklarınıza, gelen tekliflere, tesadüfen yanınızda konuşulanlara özellikle dikkat etmekte fayda var. Niyetler önünüze gelebilir.

HİÇ UNUTMAMAK LAZIM,  tutulmalar bazen insanlara asla yapamam, ne gerek var, yapmasam da olur, hatta daha iyi olur dedikleri şeyleri beraberinde getirebiliyor.

GÜNEŞ TUTULMASI BU KEZ BALIK BURCUNDA OLACAK.

Ana hatlarıyla hepimizde oluşturacağı tesirler şu çerçevede olacak:

Sevgi, sevginin ifadesi ve paylaşımı, mistik, spritüel, ruhsal konular
Fedakarlık, merhamet ve özverinin ön plana çıkışı
Koşulsuzca ve karşılıksız veren tavırların artıları ve eksileri
Sezgilerin devreye girişi
Soyut bir anlayışın yükselişi
Rüyaların artışı ve anlam yüklenmesi
İç huzurunu yakalama arzusu
Gönül ferahlığı veren durumların tetiklenmesi
Yardım amaçlı çalışmaların harekete geçirilmesi
Hayal gücü ve sezgisel yaratıcılığa ihtiyaç duyulan işlerin ivme kazanması
Hassasiyet artışı…

Bu yeniay bizim çevremizden ve çevremizdeki duygusal olaylardan fazlasıyla etkilenebileceğimizi ve etki altında kalabileceğimizi işaret ediyor.

Sanat, moda, tasarım, sanatsal aktiviteler, resim, müzik, dans, ruhsal bir takım çalışmalar, yardım organizasyonları konusundaki başlangıçlar ve yaratıcılık gerektiren işlerin başlangıcı için çok elverişli olabilir. İşin içinde maddi kaygılar varsa eğer bu tarafı besleyen bir tutulma olmadığını bilmekte fayda var.
DÜNYEVİ BAŞARILARIN İHTİYAÇ DUYDUĞU HIRS VE İRADEYİ, KAZANMA ARZUSUNU İÇERMİYOR NE YAZIK Kİ.

Ancak maneviyata yönelik olabilecek her türlü gayretin realize olabileceğini söylüyor bizlere. İşin içinde ruhsal bütünlük, sevgi, dayanışma ve bunlardan elde edilecek sonuçlar varsa eğer orada heyecan var.
Aşk varsa her türlüsünden, insani cismani ya da ruhani nitelikte orada da heyecan ve coşku var.

Tutulma bize kendimizle baş başa kalıp bizi rahatsız eden, yoran ve ihtiyacımız olmayan bir şeylerden kaçıp yepyeni bir başlangıç yapma fırsatı sunabilir. Ruhsal bir eğitime başlamak, bu tarz bir konuda çalışmaya başlamak, farkındalıklar yaşamak, fedakarlık gerektiren bir çalışmaya girişmek, sanatsal bir projeye adım atmak, bir hobiye başlamak, sevgi tohumları ekeceğiniz bir şeye girişmek, bir aşka yelken açmak, yaratıcı enerjimizi sergilemek, başkalarına fayda sağlayacak işlere ön ayak olmak için ideal fırsatları da sunabilir.

ZOR OLAN BİR ŞEYLE MÜCADELE EDEYİM İSTEĞİ VERMEYECEK BELKİ AMA MÜCADELE ETMEDEN DE KAZANILACAK OLAN ŞEYLERİN FARKINA VARMAMIZI SAĞLAYACAK…
MADDİ KAZANÇ ANA HEDEFİMİZ OLMAYACAK BELKİ AMA BİR VE BÜTÜN OLMAK İÇİN ASIL NEYE İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU GÖRMEMİZE VESİLE OLACAK…
ORTAK AMAÇLARIN, BAŞKALARINA VERİLEN HİZMETİN VE BUNLAR İÇİN NELERDEN FERAGAT EDEBİLECEĞİMİZİN BİLİNCİ YÜKSELECEK.

Balık enerjisi bize ruhumuza yani özümüze dönme fırsatı sunacak. Buna ulaşmak için hangi yöntemi tercih edeceğiniz ise tamamen size kalmış durumda... İster sanat, ister ibadet, ister merhamet, isterseniz de spritüel bir çalışma...

Bu yeniay, şükran ve inanç tohumları ektirecek.
Olmuşu o haliyle kabullenme, geride bırakabilme şansı verecek.

BU KADAR YÜCE KAVRAMIN YANINDA UZATILAN KIRGINLIKLARIN, DARGINLIKLARIN NE KADAR MANASIZ OLDUĞUNU GÖRME FIRSATI SUNACAK.
AFFETME, KABULLENME, DUYGUSAL YÜKLERDEN ARINMA VE YERİNE GERÇEK SEVGİYİ KOYMA FIRSATI SUNACAK.

Yüreğimizdeki gerçek sevgiyi ortaya çıkarma imkanı bu…

Var olanı olduğu gibi kabullen diyen etkiler altındayız. Ancak gerçeklikten de tamamen kopmamak önemli. Makul ölçülerdeki tavizler, tamamen kendinizi yok saymayacak nitelikteki fedakarlıklar kıymetli olacak. Ötesi zarar ziyana da sebep olabilecek.

“Amaaan olduğu kadar olmadığı kader” dedirtiyor insana bu da risk içerikli durumların kapılarını aralama ihtimali doğuruyor.

TUTULMA SCHEAT SABİT YILDIZI İLE KAVUŞUM HALİNDE GERÇEKLEŞİYOR.
Vivian Robson’un sabit yıldızlar kitabında yer aldığı şekliyle:
Hoş olmayan hadiseler, felaket olarak tanımlanacak durumlar, şiddet ve ölümle neticelenen durumlar ve boğulmalar ile bağdaştırılmış. Kayıplar, özellikle su ile bağlantılı kazalar, bu tarz durumlar nedeniyle bazı olaylar yaşama ya da bu vesileyle yeni dostluklar kazanma, kader bağları kurma, başarı ve bunun yanında kazanç isteğinin yeteri kadar karşılık bulamaması olarak işaret edilmiş.

TUTULMA ANARETİC BİR DERECEDE GERÇEKLEŞİYOR.

Her burcun son derecesi anaretic derece olarak kabul ediliyor ve pek hoş anlamlar yüklenmiyor buna.  Karmik bir derece olduğundan, buradan alınan dersler ekstra önemli oluyor. Eğer o zamana kadar bu içerikteki konularda yapmadığın ve ihmal edip ötelediğin bir durum varsa bu kez daha zorlaştırılmış haliyle bir ders alman ve kayıpları, eksikleri telafi etmen gerekebilir diyor. Karşımıza artık kafamızı çevirip gidemeyeceğimiz, yüzleşmemiz gereken bir deneyimi ya da kişiyi çıkaracaktır diyor.

TUTULMA ÖNCESİNDE KESİNLEŞEN URANÜS PLÜTON KARESİ DE ANLAM YÜKLÜYOR TABİ Kİ...

Etkilerinden zaten uzun uzun bahsettim daha önce. Tekrar okumak için. http://www.astrokarmik.com/yazilar-makaleler/uranus-pluton-karesi-donusumde-son-tango
Bu da bize bu tutulma ile girişilen işlerde her zamankinden temkinli olmamız yönünde vurgu yapıyor. Scheat sabit yıldızının vurgusu da kazaların tetiklenebileceğini söylemişti zaten. Buradan da bir puan geldi. Demek ki BİREYSEL OLARAK ÖNLEYEBİLECEĞİMİZ riskli durumlardan, fiziksel hasara açık olacağımız hallerden korunmakta, temkinli ve tedbirli olmakta fayda olduğu aşikar.

ANCAK BUNUN YANINDA TUTULMA SAROS SERİLERİNE GÖRE 17 GÜNEY SERİSİNDEN BİR TUTULMA…

Bu serinin tutulmaya kattığı manaya bakacak olursak:
Brady’ ye göre; bireysel ilişkiler ile alakalı konularda ve gruplarla birlikte yapılan işlerde ani başarılara işaret ediyor.  Aşk ve sevgi konularında mutluluğu yakalama, sevgiye yönelme, ilişkiler konusunda iyi ve sevindirici haberler alma, grup çalışmalarından yaratıcı işler ortaya çıkarabilme gibi manalar ortaya çıkıyor…
Hadi hayırlısı…

YANİ DÜNYEVİ OLAN HEDEFLER VE FİZİKSEL BEKLENTİLER AÇISINDAN RİSK VAR ANCAK RUHSAL VE DUYGUSAL BAĞLAR, BÜTÜNLÜK HALİNİ HEDEFLEMEK GİBİ KONULARDA DESTEK VAR.

O zaman biz de niyetleri bu yönde koyarız. Bu tarzdaki beklettiğimiz girişimleri hayata geçiririz.
Ama tabi bu arada elim bir hadise vesilesiyle insanların yüreğindeki sevgiyi hatırlaması, birlik bilincini yaratması da söz konusu olabilir.
Her durumda, diyelim ki bizim dışımızda birilerinin başına maddi ya da manevi açıdan riskli denilebilecek bir şeyler geldi. Emin olun bu tutulma tesiri ile bu bizleri her zamankinden yoğun biçimde etkileyecek. Kendimizi onun yerine koymakta zorlanmayacağız. Ne hissettiğini yürekten anlayacağız.

Belki de insan olduğumuzu hatırlama ve sevginin, şefkatin bütünü sarıp sarmalaması adına bir fırsat olarak öne çıkacak.  “Nasıl da bir oldu herkes” dedirtecek. FARKLILIKLARIN BİR POTADA ERİMESİ VE BİR DUYGUDA BİRLEŞMESİ HALİNİ İŞARET EDİYOR TUTULMANIN ETKİLERİ.


T.C. HARİTASININ 10. EVİNDE GERÇEKLEŞECEK TUTULMA.

Yönetim kademesindeki kişilerle ilgili bazı şeylerin ortaya çıkmasına, ülkenin prestiji ve saygınlığını ilgilendiren gelişmelere,  toplum tarafından iyi tanınan ve önemli birileri hakkında bir takım olayların gündeme gelmesine, yönetim ve istikrar adına bir takım fedakarlıklar ve kayıplar yaşanabileceğine, yeni bir yönetim anlayışı ya da modeli için start verilebileceğine işaret ediyor.

Bu yeniayın, güneş tutulmasının hem bireysel hayatımız hem de ülkemiz açısından hayırlı başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim.




Dr.Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar