AstroKarmik ile 14-20 Temmuz 2014 Haftasının Yorumları...

14 Temmuz 2014 PAZARTESİ

AY KOVA BURCUNDA olacak. Haftanın başlangıcı, birlikte edilen hareketleri, grup çalışmalarını, arkadaşlarla birlikte geçirilen zamanları, bilgi ve teknoloji ağırlıklı iş ve uğraşları, hayır adına atılan adımları destekleyen bir şekilde başlıyor. Gün boyunca duyguları değil de aklı ve mantığı ön plana çıkaran, objektif kalabilen yaklaşımlar daha kazançlı ve huzurlu olmamızı sağlayacak.

ERKEN SAATLER her zaman yaptığımız işlerin sıkıcılığı, boğucu enerjisi ile can sıkıcı olabilir. Ancak madem iş listemizi değiştirme şansımız yok, onu yapış şeklimizi değiştirmekle başlayabiliriz günü renklendirmeye…

İçimizden gelen ne? Özgür kalmak, canımızın istediğini yapıp, gönlümüze göre takılmak değil mi? Evi, işi, hayatı paylaştığınız insanları da ortak edin bu somurtuk iş temposuna. Angarya satar mahiyetteki bir dahil edişten bahsetmiyorum burada. Sohbetiyle, fikriyle, konuşup anlatan, açıklayan, geliştiren, sıcaklık yaratan bir kavrayış işe yarayacak olanı...

Yeni bir bilgi edinmek, yeni bir yöntem geliştirmek, farklı yoldan bir adım atmak, ufacık bir taze enerji katmak, işin rengini değiştirebilir. Ha ben ufak ton farklarıyla yetinemem bana gökkuşağı lazım diyorsanız bunun için bu sabah biraz uğraşmanız gerekebilir. Zira o derece uçuk, kaçık tavırları, sıra dışı olanı hemen benimseyemeyenler çıkabilir çevrenizde J Ama siz yine de bir yerlerde eğlence malzemesi varsa mutlaka bulup çıkarmayı bir deneyin derim ben. Aksi taktirde makineden bir farkı kalmayan enerji ağır ve basıcı bir hava şekline gelebilir.

Özellikle SABAH SAATLERİNDE ele alacağınız işlerde her zamankinden daha pratik şeyler üretme şansınız da var, gecikme ve engellerle boğuşma ihtimali de… Önünüzde ayan beyan serilip duracak bu ihtimaller. Kafanızı kaldırıp açık fikirli biçimde bakarsanız görüp seçme şansınız olacak.

“Bir yolunu bulup yapmayım”, “ertelesem de fark etmez”, “daha sonra yaparım” diyen yani yeteri kadar önemsemeyen yaklaşımlar ise anında tepkisini çekecektir. Zamanla yarışmaya kalkmak ve sorumluluklardan kaçmak sorun yaratabilir.

İlişkilerde de samimiyetlerin dozunu ayarlamak kıymetli olacak. Kendinizi hiç yakın görmediğiniz kişilerle birden yakınlaşmalar ya da kanınızın kaynadığı kişilerle aranızdaki mesafeleri aşamamak gibi aksi durumlar söz konusu olabilir.
Başvuru ve talepler, destek arayışları da beklenmedik sonuçları ve istediğiniz kadarını tam zamanında alamama riskini barındırıyor.

AKŞAM SAATLERİ gün nasıl geçmiş olursa olsun enerjimiz gayet yerinde olacak. Cesaret ve atılım gerektiren, fikirlerimizi korkusuzca savunacağımız işler için, önemli başlangıçlar için 22:23 den önceki saatleri kullanabiliriz. Bu saatten sonra ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Uzun vadeli planların ilk adımları için pek uygun olmasa da yine de keyifli, bol sohbetli, dostlarla ve sevdiklerinizle bir arada yapılan planlar için, ikili görüşme ve buluşmalar için elverişli bir akşam olabilir.

Günün ev etkili gökyüzü olayı gün boyunca ve de yarın etkili olacak olan MARS KUZEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUMU. Bu etki altında iken girişeceğimiz işler çok daha amaca uygun, kazançlı olabilir. Projeler, büyük işler, zorlanma ile birlikte gelen başarılar, önemli ve baskın kişilerden özellikle de genç erkek figürlerinden alınan destek ile hayatın kolaylaşması, yeni ve de gücümüze güç katacak, enerjik, dinamik dostların, insanların hayatımıza girmesi,  gelecek vaat eden ve bizi yaşamda daha ileriye götürecek önemli atılımlar yapabilme açısından ekstra bir şansımız olacak.
Cesaretinin karşılığını alacaksın diyor gökyüzü gün boyunca…

15 Temmuz 2014 SALI

Ay saat 05:41 DEN SONRA YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN BALIK BURCUNA geçecek. Duygularımızı açığa çıkarmak ve duygusal durumlara hızlıca nüfus etmek konusunda her zamankinden şanslı olacağımız bir gün. Fedakarlık temalı işler, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren faaliyetler, duygusal paylaşımlar, soft denilebilecek aksiyonlar için uygun bir gün.

Bugünün enerjisinde hırslara, güç harcanarak yapılacak şeylere, azim ve kararlılık gerektiren işlere pek yer yok. Hatta ufak bir halsizlik ve de adamsendeci tavırlar daha çok dikkat çekebilir. Duygusal olarak inişli çıkışlı, dışarıdan etki almaya müsait bir halimiz olacak. ÇOK ÇABUK PES EDEN VE BUNUN YANINDA YENİ BİR ŞEYLERİ BAŞLATMAYA DA ENERJİSİ YOKMUŞ GİBİ DAVRANAN TİPLER GÖREBİLİRİZ ETRAFIMIZDA. Bireyselliği çoktan aşmış ve herkesin bütünün bir parçası olduğunu, kimsenin bir diğerinden bir üstünlüğü olmadığını görebilen gözlerde de bir artış olacak.

SABAH SAATLERİ ifadeci, konuşurken etkileyebilen bir havamız olacak. Günün önemli, konuşma ve buluşmaları, kısa seyahatleri, bilgi paylaşımı içerikli işleri ve yazma becerisi gerektiren iş ve uğraşlar açısından verimli olacak.

ÖĞLEDEN SONRASI diğer insanlarla ve yaşanan olaylarla aramızdaki sınırlar kalkmış olacak ve iç içe geçmiş durumda olacağız adeta. Bu durum bizim kendi sınırlarımızı belirleme ve olayları ve kişileri geride bırakıp yolumuzda yürüyebilme becerimizi desteklemiyor ne yazık ki.

Yani durum şu, bir olay oldu diyelim, olayın içinde yer almasak da kendimizi tam merkezine alma ve asıl merkezde duran kişiden daha çok etkilenme...

Geçirgen olamama, üzüntülü bir durumun bizi esir almasına negatif duygu ve düşüncelerin üzerimize nüfus etmesine izin verme, buna karşı koyamama... Aynı zamanda gökyüzünde iradeyi ve gücü çözen, yanılma ve yanlış adımlar atmaya zemin hazırlayan etkiler de devrede olacak. Yanlış anlama ve anlaşılmalar, aldanmalar, hatalı kararlar ve hayal kırıklıklarına da oldukça müsait olacağız. Aman dikkat!

16 Temmuz 2014 ÇARŞAMBA

Ay yine BALIK BURCUNDA olacak. Empati kurmak, sezgilerimizi dikkate almak bugün bize kazanç sağlayacak olan şeyler. Aynen dün olduğu gibi bugün de duygusal tarafımız, ruhsal istek ve ihtiyaçlarımız doyurulmaya daha müsait olacak. Egoyu törpülemeyen yaklaşımlar, özverili hareketler, diğer insanları kendimizle bir sayan tavırlar bize kar getirecek. Genel olarak kararlarımızda duygularımızın çok etkin olacağını ve hatta mantıklı olunması gereken yerlerde de bizi yanıltabileceğini unutmamak da fayda var.

SABAHIN ERKEN SAATLERİ kalıcı işlere girişmek, görünen ve içe sinen adımlar atmak, sorumlulukların ve bu açıdan verilen emeklerin karşılığını almak, hayal ürünü gibi görünen şeylere gerçeklik katmak için destekleyici saatlerde olacağız.

Bugün JÜPİTER 11 AĞUSTOS 2015 TARİHİNE KADAR KALACAĞI ASLAN BURCUNA geçiyor. Sevgili Aslanların bir süredir beklediği güzel ve yaklaşık 1 yıllık süreç başlıyor. Bolluk, bereket, bilgi, şans, kazanç, genişleme ve gelişme, inanç gibi şeyleri sembolize eden Jüpiter bu süreçte neler getirecek hayatımıza, ne gibi etkiler yapacak konulu yorumlarımı ve burçlara etkilerini bu konuda sizler için hazırladığım yorumlarımdan okuyabilirsiniz. http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2014/07/jupiter-aslan-burcu-gecisinin-burclara.html ve http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2014/07/acn-sklar-parlama-zaman-geldi-jupiter.html

AKŞAM SAATLERİ Romantik ve aşk konulu buluşmalar, konser, davet ve sanatsal içerikli her türlü aktivite için, ziyafet sofralarında geçirilen vakit açısından, her türlü özel ilişkide birlik haline ulaşmak, anlaşma ve uzlaşma sağlamak ile ilgili destekleyici bir gökyüzü olacak. Destek alıp vermek, talep etmek, varsa birileriyle aranızdaki buzları eritmek için gayet uygun. Kadın erkek ilişkilerinde de başarı mümkün olacak bu akşam için.

·         Gün içinde GÜNEŞ’İN AY DÜĞÜMLERİ İLE KARE AÇISI kesinleşecek. Bu transit etkisiyle; Hayatımızdaki takdir ve onayın azalması söz konusu olabilir.
·         Ego ve kimlik törpülenmesi de yaşanabilir.
·         Bu etki altındayken mevcut durumumuzu, statümüzü, otokontrolümüzü korumak zor olabilir.
·         Hayatımızdaki önemli denilebilecek kişiler, özellikle de erkek figürleri negatif bir takım etkiler bırakabilir.
·         Alışık olduğumuz bir destek birden kesilip bizi zor duruma düşürebilir.
·         Bizi daha fazla çaba sarf edip kendi yolumuzu çizmeye, kendi kapasitemizi ortaya çıkarmaya ve gerçek cevherlerimizi parlatacak, yeteneklerimizi su yüzüne çıkaralım diye bizi direkt ya da dolaylı yoldan push eden insanlar devrede ve hatta hayatımızda başrollerde olacak. 
·         Kapasitemizi zorlayan, benliğimizle ve kişiliğimizle ters düşen ancak bu leveli geçersek rahat edeceğimiz zorluklarla mücadele etmemiz gerekebilir.
(Kilit noktayı atlamadığınız umarım J “Bu levelı geçersek rahat edeceğimiz” dedim J )

17 Temmuz 2014 PERŞEMBE

Saat 03:58 DEN SONRA AY 3 SAAT KADAR BOŞLUKTA OLACAK VE 07:07 DEN SONRA YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN KOÇ BURCUNA geçecek. Dinginliğin ve uyku periodunun ardından silkelenme ve kendimize gelme zamanındayız.  Bu kez içimizden bir şeyler, “durma hareket et” diyor. Canlandırıcı etkiler devrede.

Oldukça aktif ve hareketli geçmeye aday iki günlük perioddayız. Dingin ve rölantiye alınmış bir zaman dilimi geçirmeyi beklememek gerekir. Rekabet gerektiren işler, mücadele ve güç sarf edilecek çabalar, sportif aksiyonlar, bireysel gayretler, savunma ve atak halinde olmamızı isteyen işler için elverişli olacak. Zira ayın Koç burcundaki seyri sırasında her ikisinde de her zamankinden başarılı olma şansımız artıyor.
Hız, cesaret ve özgüven gerektiren durumlarda da şansımız artmış olacak. Tek sorun bugün için çok fazla bireysel takılmamız, körlemesine risklere balıklama atlama eğilimi ve de çocuksu inatlara yenik düşmemiz olabilir.

ÖĞLEDEN SONRA, “dilin kemiği yok” lafını kendimize bolca hatırlatmamız gereken saatlerdeyiz. Ayın Merkür ile zorlayıcı açısı etkisi ile önemli konuşma ve görüşmelerimizde zorluklar yaşama veya eleştirel yaklaşımlarla fikir çatışmalarının devrede olacağını tahmin edebiliyoruz.

Sözlerimize dikkat etmemiz, gereksiz ve kırıcı konuşmalardan kaçınmamız gerektiği aşikar. Önemli anlaşma veya kararlarımızda egoyu aşmak ve bireysel düşünmekten sıyrılmak her zamankinde zor olabilir. Uzlaşmayı ve orta noktaya ulaşan fikirlerde buluşmayı zorlaştıran etkiler var gökyüzünde.

18 Temmuz 2014 CUMA

AY BUGÜN DE KOÇ BURCUNDA seyredecek. Hız kazansın ve çabucak üreteyim dediğiniz işler için elverişli bir gün. Ancak dikkat etmekte fayda var. Günün enerjisinde hızlıca üretmek kadar hızlıca tüketmek de var. Cesaret, özgüven ve ataklık yerinde hissedilecek ancak bunun yanında egosal çatışmalar, telaş ve sabırsızlık, inatlaşmalar da devrede olacak. Fiziksel olarak enerjimiz yerinde olacağından buna ihtiyaç duyulan şeyler, spor egzersiz, kol gücü sarf edilen uğraşlar, cesaret isteyen işler, hafif rekabet isteyen şeyler için birebir diyebiliriz günün enerjisini.

GÜNÜN İLK YARISI hem fiziksel olarak alabileceğimiz ya da verebileceğimiz zararlardan hem de duygusal iniş çıkışlardan korunmamız gereken saatlerde olacağız. "Ben ben en önce ben" diyenlerle "hayır efendim sadece ben" diyenler çatışır durumda olabilir. Olaylarda en ön planda yer almak hırsını liderlik etme tutkusunu birazcık kontrol altına alamadığımız takdirde duygusal iniş çıkışlar riskimiz artacaktır. Olayları, duyguları ve bunlardaki rolümüzü kontrol etmek zorlaşacaktır. Beklenmedik durum ve tepkiler söz konusu olabilir. Ani hareketlerden, geri dönüşümsüz tepki ve sözlerden kaçınmakta fayda var. İnatlaşmanın isteğimizi elde etmek konusunda faydası olmayacağı gibi bunun yanında pek çok yapılmışı yıkma ve derin yaralar açma riski de mevcut olacak. ACELECİ VE ÖZENSİZ OLAN HER ŞEYDEN KAÇINMAMIZ GEREKEN ŞEKİLDE GEÇECEK GÜNÜN İLK YARISI.

VENÜS BUGÜN 12 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR KALACAĞI YENGEÇ BURCUNA geçecek. Aşk, ilişkiler ve parayla olan ilişkimizi, estetik, güzellik ve sanatla olan bağımızı daha çok temsil eden Venüs gezegeni bu dönemde bizim için aile olmanın ve birlikteliklerin kutsallığını vurgulayıcı izler yaratacak. 

Hayatınızda özel biri varsa ilişkinizin temeli her zamankinden daha çok sevgi ve şefkat esasına dayanacak. Gezip eğlenmek, hayatın tadını hareketlilikle çıkarmak yerine evde mutlu ve huzurlu anların keyfini sürmek isteğinde olacağız. Eğer bir beraberliğiniz yoksa da hayatı biriyle paylaşmanın ve bir aile kurmanın özlemini duyabilirsiniz.

İlişki alternatiflerinde ise gelip geçici olmaktan ziyade uzun soluklu ve yuva sıcaklığını yakalayacağımız kişilere yönelebiliriz. AİLEDEN BİRİ GİBİ OLAN VE BİRLİKTEYKEN KENDİNİZİ YUVANIZDA GİBİ HİSSETTİĞİNİZ, ORTAK BİR GEÇMİŞİMİZİN VE AİLE YAPIMIZIN OLDUĞU İNSANLARA DOĞRU ÇEKİLECEKSİNİZ.

Sosyal ilişkilerimizde de uzun süredir görmediğimiz eski arkadaş ya da sevgililerimiz birden tekrar karşımıza çıkabilir. Eski günleri yad etmek ve varsa eski hesapları kapatmak için elverişli olabilir. Estetik ve güzellik anlayışımızda da yenilikçi ve modern olandan ziyade gelenekçi ve her kuşağın beğenisine uygun olan klasik görünümlü olan daha çok tercih edilecek.

Venüs’ün Yengeç burcundaki seyri sırasında ilişkilerde birbirine ana-babalık eden, eşten ziyade ebeveyn rolünü üstlenmiş tipler çoğalabilir etrafta. Yedireyim, içireyim, temel ihtiyaçlarını gidereyim, koruyup kollayayım, sırtı üşümesin, aç kalmasın, aman üzerine titreyeyim de kimsecikler zarar veremesin hali bu. Yani dozunu aşmış bir hal diyebiliriz.

İlk başta ya da azıcık sürmüşse şımartıcı ve zevkli olabilir. Ama şımartma dozunu aştığını fark edince kişi, durum artık sıkıcı bir hal alabilir. Aman dikkat!

Her zaman derim, herkes rolüne uygun şekilde ilişkilerini yönetmeli.  Anneysen arkadaş ya da kanka olmaya kalkma, sevgiliysen iş ya da ev arkadaşı muamelesi yapma, eşin partnerinse de evladın gibi davranma...

Unutuyorsan dilin sana hatırlatsın.
Yavrucum diye hitap etme örneğin.
Karıcım, kocacığım de...
Kulağın duysun karşıdakinin senin hayatındaki rolünü, yerini.
Yoksa gerçekten roller karmaşası keyifleri kaçırabilir. Yine de ailevi ilişkiler ve partneriniz ile yuva sıcaklığını yakalayıp, sahiplenme ve sahiplenilmeyi hissetmek isteyenler için keyifli bir dönem olabilir.

19 Temmuz 2014 CUMARTESİ

AY SABAH SAATLERİNDE YİNE KOÇ BURCUNDA VE SAAT 05:08 DEN SONRA 7 SAAT KADAR BOŞLUKTA olacak. Bu saatler yeni bir şeylere niyet etmek, önemli başlangıçlar yapmak, uzun vadeli işlere adım atmak için elverişli değil. Üstelik de günün erken saatleri çatışmacı, gergin ve uzlaşmaya niyet etmeyen etkiler de gelecek gökyüzünden. İkili ilişkilere aman dikkat! Zira mutlaka sorunsuz bir ilişkim olsun, onu güzelliklerle besleyeyim gibi kaygımız da pek olmayacak. Erken saatler uzlaşma görüşmeleri ve iş birlikleri için pek elverişli görünmüyor. Aynı zamanda güne erken başlayanlarınız için telaştan ve aceleci tavırlardan sakınmak, sabırlı ve kontrollü kalabilmek önemli olacak.
Yolculuklar sırasında dikkat ve geç olsun da güç olmasın mantığı işe yarayacak olan şeyler.

Günün en etkili gökyüzü olayı aslında dünden bu yana da etkili olan MERKÜR NEPTÜN ÜÇGEN AÇISI.    Bu olumlu ve destekleyici gökyüzü olayının olumlu etkileri yanında zarar verici olabilecek etkileri de dikkate alınmalı mutlaka.
Peki neler bunlar?
Olumlu anlamda bakarsak: Zihinsel aktivitelerde, algılama ve aktarma becerisinde doğal bir akış hali, bilinçli ve bilinçaltı seviyede kalıplardan sıyrılabilme, doğal ve özgün şeyler üretebilme şansı verecektir bu açı bizlere. Özellikle yazıp, çizen, zihnindekileri ve bilgilerini diğer insanlara aktarma çabasında olan insanların becerilerini ortaya koyma şansları artacak mutlaka. Sanatsal yaratıcık da yüksek olacak. Mistik, gizemli konular, spritüel temalı her türlü uğraş, okuyup içselleştirmek, öğretilerden fayda almak, hayalleri gerçekleştirmek adına şans elde etmek ve rahatlatıcı ve ruhsal içerikli çalışmalar yapmak için elverişli bir etki de yapacak bu açı.

Ancak bunların yanı sıra dünyevi kalıplardan sıyrılma şansı yakalamış bir zihin söz konusu olduğundan doğal olarak kafa karışıklığı, dalgınlık, söylenenlere çok kolay kanma, kandırılma riski de artacaktır. Olaylara bakış açımızın niteliği değişeceğinden olmayan şeylere kendimizi inandırma, kişilerin ya da kişilerin yarattığı durumun bizi kandırmasına izin verme hali görülebilir.

Bu etkiler altındayken eğer doğru adreslere buluşmayı becerememişsek bilgisine başvurduğumuz kişilerin bizi yanıltması, doğruluğu tartışmaya açık haberlerin kafamızı bulandırması gibi riskler var ne yazık ki bu bir iki gün içinde...
Karasızlıklar söz konusu olabilir. 
Sözlerimiz tam olarak hedefi bulamayabilir, istediğimiz kadar vurucu konuşmalar yapmakta zorlanabiliriz.
Ya da karmaşık ve anlaşılmaz bulunabilir içinde yer aldığımız bazı konuşmalar. 
HEP DİYORUM EĞER MERKÜR VE NEPTÜN OLUMLU YA DA OLUMSUZ BİR AÇI İLE TEMAS HALİNDE İSE KELİMELERİN KÖTÜYE KULLANIMDA BİR ÇEŞİT UYUŞTURUCU ETKİSİ YAPIP BİZLERİ YANLIŞ TERCİHLERE YÖNLENDİREBİLİYOR. Radikal kararlar, mantık ve zihinsel odaklanma gerektiren işleriniz için,  objektif olunması beklenen şeyler için pek elverişli olmayabilir bu açıdan bakınca...

İçsel huzur kısmı tamam ancak somut dünyanın adımları biraz yalpalayabilirmiş gibi görünüyor.

Zihnimiz biraz karışmış gibi görünse bile algısal olarak farklı bir seviyede olacağız. Karşımızdakinin düşüncelerini konuşmadan bile sezebileceğimiz etkileri hissedeceğiz. Bilinçaltı çözümlemeler açısından da şanslı olacağız ve fırsatlar yakalayacağız.

Karar ve başlangıç adımları açısından iki kez düşünmek gerek fakat devam eden projeleriniz ve yaratıcılık gerektiren tüm aktiviteleriniz için de ideal olabilir.

Bir de önerim olacak ayrıca.  Eğer birileriyle aranızda dargınlık, kırgınlık, daha önceden oluşmuş yanlış anlaşılma temelli soğukluk söz konusu ise, kelimeler bu kez ilaç etkisi yaratıp küslükleri barıştırabilir. SEVGİ DOLU, İÇTEN BAĞIŞLAYAN VE BAĞIŞLAMA YARATAN CÜMLELER SU GİBİ DİLİMİZDEN AKIP SORUNLAR ÇÖZME ŞANSI VEREBİLİR. ÖZELLİKLE AİLE İÇİ KONUŞMA VE GÖRÜŞMELERİN BU KONUDAN ŞİFA ETKİSİ YÜKSEK OLACAKTIR.

Günün diğer önemli gökyüzü olayı ise aslında Salı gününden bu yana etkili olan ve bugün kesinleşecek olan GÜNEŞ-MARS KARE AÇISI OLACAK. Bu transit kişilik ve ego çatışmalarına, iradi açıdan kontrol etme gayretinin yorucu etkilerine, kendinizi ve gücünüzü ispatlama çabasının yaratacağı sorunlara işaret edebilir.

ENERJİMİZ BİR ŞEKİLDE YERİNDE OLACAK. DURMAK, PES ETMEK, VAZGEÇMEK, BEKLEMEK VE TABİ BUNUN YANINDA SUSUP OTURMAK, SABRETMEK, RAZI GELMEK GİBİ ŞEYLER BİRAZ ÇABA GEREKTİRECEK. Elektriği yükselten bir etkisi olduğu kesin bu transitin. Güneşin temsil ettiği konularda bu elektrikten nasibini alabilir demek oluyor bu. Fiziksel olarak kendimizi korumamız şart. KAZA VE SAKARLIKLARA YATKINLIK DİKKAT ÇEKECEK. Tek başına ve bireysel hareket etmenin her durumda ve her zaman mümkün olamayabileceğini de aklımızdan çıkartmazsak süper olur. Bu yaklaşım ilişkilerimizi zedeleyen tavırlardan koruyacaktır.

EĞER BUGÜN GERGİN, HUZURSUZ VE AGRESYON EĞİLİMLİ OLARAK HİSSEDERSENİZ, MUTLAKA BU FAZLA VE NEGATİF ENERJİYİ BOŞALTACAK BİR YÖNTEM YARATIN KENDİNİZE. Günün en azından bir kısmında sportif faaliyetlerde bulunmak ya da fiziksel efor gerektiren işlere ağırlık vermek iyi gelebilir. Tabi ki bunları yaparken de aşırıya kaçmamak ve bedenimizi zorlamamak önemli. Fiziksel güç gerektiren işlerinize de verebilirsiniz kendinizi. Taşınacak, onarılacak, kol gücünüzü ortaya koyarak yerine getireceğiniz her tülü görev bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmanızı sağlayacaktır.

Masa başı işler ve uzlaşma gerektiren durumlar için değil de rekabet ve hareket ihtiyacı yüksek. Dalaşacak yarışacak birilerini arıyor bulabilirsiniz kendinizi. MIZMIZLANMALAR, ÇOCUKÇA İNATLAŞMALARA VE EN ÖNCELİKLİ OLDUĞUMUZU KABUL ETTİRME HIRSINA HER ZAMANKİNDEN DAHA YATKINIZ.

Ancak bu yorucu etkileri biraz olsun azaltacak doğru araç olan kelimeleri doğru yerde ve doğru şekilde kullanırsak sorun mutlaka en azından azalacaktır. Allahtan bu açıdan olumlu ve yapıcı olanı dile dökebilen etkiler olacak gökyüzünde bugün için...

Her zaman dediğim gibi, karşınıza çıkabilecek ve laftan anlamayan, büyük harflerle ve yüksek sesle konuşanlara aynı tarz ile karşılık vermemek de durumu sizin lehinize ya da belki de karşınızdakinin anlayışını sizinkine benzeyecek şekilde çevirebilir.

Ayrıca bırakın diğerleriyle dalaşmayı da kendi kendinizin rekorunu kırmaya çalışın. Yani başkalarının önünde, üstünde olmak, lideri kalmak, üstünlüğünüzü kabul ettirmek, anlamsız yarışlara girmek yerine, kendi en iyiniz için savaşın. Kendi gücünüzü sınayın... Normalde cesaret edemediğiniz işlerin aslında ne kadar ulaşılabilir olduğunu görmeye çalışın... Yani hedef kendi üretim ve yaratım kapasitenizi artırmak olsun. Bu sayede kazanç sizden yana olacaktır.

Saat 11:43 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BOĞA BURCUNA geçecek. Koşturmalı, hareketli ve heyecanlı enerjilerin ardından etkili olmaya başlayacak olan şeyler daha çok huzur ve güven ihtiyacında artış, sabitleri koruma içgüdüsü, garantici tavırlar ve maddi dünyaya ait gerçek ihtiyaçlar olacak...

GÜN ORTASI AY'IN HER İKİ ŞANS GEZEGENİ İLE TEMASI, sosyal ortamlarda ve kalabalıklarda artışa, fayda sağlayan kişilerin ve durumların devrede olacağına, ancak bunun yanı sıra tembellik ve rehavetin işlerin hızını iyiden iyiye azaltabileceğine işaret ediyor. Yeme içme olaylarında da abartıya kaçmamanızı öneririm. Bir de pek çok irili ufaklı fırsat havada uçuşacağından, bazılarını görememe ve bu yüzden de yakalayamama riski mevcut olacak.

Bilgi ve eğitim amaçlı toplantılar, yolculuklar, ilişkileri ve samimiyetleri ilerletme nedenli görüşmeler açısından da eğer almayı becerebilmişsek verim artmış olacak.
Gece saatleri rahatlatıcı bir uyku ve dingin bir enerjiye her zamankinden çok ihtiyacımız olabilir.

20 Temmuz 2014 PAZAR

AY YİNE BOĞA BURCUNDA olacak. Bir tatil günü için keyif ehli enerjilerin yüksek olacağı şekilde yani aslında çok da eğlenceli olabilir gibi görünüyor. Sukunet, huzur arayışı temel ihtiyaçlarımız olacak bugün. Düzenim bozulmasın, risk almayayım da keyfim kaçmasın diyeceğiz bolca.

Ağırkanlı ve acele işe şeytan karışır diyen hal ve hareketler de dikkat çekecek.  Bunlardan mutluluk duyacağız. Verim alacağız. Bedensel hazlar, 5 duyumuza hitap eden her türlü aktivite ve ortam bugün bize huzuru sağlayacak olan şeyler.

SABAH SAATLERİ günün en destekleyici etkileri olacak gökyüzünde. Ay'ın Plüton ile teması, güç birliği, duygusal paylaşımlar, destek ve kaynak arayışlarının olumlu sonuçlanması için elverişli olacak. ELİMİZE ALDIĞIMIZ HER TÜRLÜ İŞTE VE TÜM İLİŞKİLERİMİZDE DERİNLİĞİ YAŞAMAK İSTEYECEĞİZ. YÜZEYSEL OLANLA YETİNMEYECEĞİZ... Tutku ve hırs devrede olacak. Bilinmeyen bir şey sır gizem kasın tercih etmeyeceğiz. Özellikle kadın figürlerinden alınacak destek için ideal olabilir.

AKŞAM SAATLERİ yetiştirmek zorunda kaldığınız işler beklenen hızda ilerlemeyebilir. Biraz içe kapalı bir ruh haline bürünebilirsiniz. Şu insanlar beni bir rahat bıraksa da yalnızlığımın içinde kalabilsem dedirten etkiler olacak gökyüzünde. Memnuniyetsiz ve tatminsiz insanlar bu akşam için biraz yorucu olabilir. ( Bu insanların başında siz geliyor olabilir misiniz bir düşünün)

Önemli görüşmeler, talepler, başlangıçlar için engeller, gecikmeler ve yeteri kadarını elde edemeyip takdir sağlayamama risklerinin olacağını bilmekte fayda var. Bu akşam için yapılmaması gereken şeyler ise şöyle: Erteleme, özensizlik, sorumluluklardan kaçma...

SAAT 23:35 DEN SONRA SATÜRN MART AYINDAN BU YANA SÜRDÜĞÜ RETRO HAREKETİNİ SONLANDIRIYOR.
Süper haber bu bazılarımız için…
Mart ayından bu yana her birimizin hayatında bazı şeyler aksadı, bazıları ise durma noktasına geldi, bazı konularda sabrımız sınandı...
Bazı işlerimizin bazı ilişkilerimizin temelinden sarsıldığına şahit olduk.
Güvendiğimiz noktalarda yarı yolda bırakılabildik.
Hayatımızın hangi noktasında aslında var olan sorunları bir şekilde idare ettiysek şimdiye kadar onlar idare edilmez boyuta geldi ve artık çözüm üretme ihtiyacı elzem hale geldi.
Acımasızca eleştiriler aldık iyi olduğumuzu düşündüğümüz ya da bu şekilde kendi kendimizi kandırdığımız konularda...
Destekler azaldı bazı noktalarda...
Kendimizi yalnız ve hatta çaresiz hissettiğimiz zamanlar oldu...
Bazılarının evliliği, bazıların ebeveyn bağları, iş bağlantıları bazılarının da para ile olan irtibatı geçici olarak kesintiye uğradı...
Herkesin hayatında belli konularda yaşam yeteri kadar akmadı, ilerlemedi, takıldı, pürüzler görünür oldu.
Vites küçültmek ve olaylara, durumlara, ilişkilere tekrar tekrar bakmak, hataları hatalarımızı görmek durumunda kaldık.
Tabi eğer kafamızı kuma sokup her şeyi yok saymayı ve büyüüük ruhsal gelişim fırsatlarını kaçırmamışsak, söylenip, sövüp, sorunların kaynağını dışarıda aramaya kalkmadıysak, kendimizi sadece olumlu olaylar olduğunda değil de olumsuz durumlarda da merkeze almayı becerememişsek... Bu sürecin etkilerini genel ve burç bazlı olarak hatırlamanız için ilgili yazılarımı tekrar okuyabilirsiniz. http://astrokarmik.blogspot.com/2013/08/saturn-akrepte-ve-retro-2013.html

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr.Samiye Özbaş Soysal

Ay boşlukta takvimi için

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

"2014 Yılına Dair" yazım için

2014 Yıllık Burç Yorumları için



Yorumlar

Popüler Yayınlar