AstroKarmik ile 21-27 Temmuz 2014 Haftasının Yorumları...

21 Temmuz 2014 PAZARTESİ

AY AKŞAM SAATLERİNE KADAR BOĞA BURCUNDA olacak. Keyifli ve aynı zamanda verim alacağımız bir şekilde başlayacak haftanın ilk günü. Hem maddi değerlerin hem de kendi ihtiyaçlarımızın, bedensel hazlarımızın farkında olacağız. Ağır olsun da güçlük çıkmasın diye olaylara bakmanın faydasını göreceğiz. Sabır, gayret ve ağırkanlı davranmak kazanç elde etmemizi sağlayacak. Para ve yatırım konuları, kalıcı işlere yatırım yapma gibi şeyler açısından destekleyici bir gökyüzü olacak. Elimize ne alırsak alalım tam olsun, fayda sağlasın diyen bir enerjiyi çalıştırmamız gerekecek. Ağız tadı, huzur, güven ve beş duyumuza hitap eden her şey de bugün bizim için önemli olacak.

Günün özellikle ikinci yarısında Ay’ın Güneş ile destekleyici açısı sebebiyle, önemli girişimler, kadın erkek ilişkilerinde uzlaşma ve yakınlaşmalar, hayatınızdaki önemli kişilerle olan ilişkileriniz, önemli görüşme ve buluşmalarınız ve de destek arayışlarınız için elverişli olacak. ( saat 17:13 e kadar)

Ay saat 17:13 den sonra 2,5 saat kadar boşlukta olacak ve sonrasında yaklaşık 2 gün için ikizler burcuna geçecek. Akşam saatlerinde de Jüpiter ile destekleyici bir açısı olacak. Bu açı etkisiyle özellikle iletişim ağının yoğun olacağı, yüz yüze ya da telefon görüşmelerinde, sosyal medya kullanımında bir artış dikkat çekecek. Bilgiler, haberler havada uçuşacak. Çok şey merak edip, merak ettiklerimize çok çabuk ulaşır durumda olacağız. Bu akşam bize ulaşan haberler de az ya da çok fayda sağlayan cinsten olacak.

22 Temmuz 2014 SALI

AY İKİZLER BURCUNDA olacak. Hareket halinde olmak, insanlarla iletişim halinde kalabilmek ve merak ettiklerimizin peşinden gidebilmek bugün bizi motive edecek olan şeyler. Hafif bir huzursuzluk, çok fazla şeye aynı anda ilgi duymaktan kaynaklanan odaklanamama ve kararsızlık hali söz konusu olabilecek. Eğitim temalı işler, günü birlik çalışmalar, ticari faaliyetler ve kısa geziler, kardeşlerle bir arada yapılacak işler için elverişli olacak.

SABAHIN ERKEN SAATLERİ Ay’ ın Neptün ile yapacağı kare açı yanılgılara, kafa karışıklıklarına, mantıktan uzaklaşmaya yatkınlık verecek. Önemli başvuru, girişim, konuşma ve yazışmalarınızda her şeyi en az iki kez kontrol etmekte fayda var. Anladığını anlamadım, anlamadığını da anladım dedirten etkiler hakim olacak. Okuduğunuza, yazdığınıza imzaladığınıza dikkat edin. Mümkünse dikkat gerektiren işlere yönelmeyin. Yolları şaşırma, olaylardan farklı anlamlar çıkarıp hatalı olabilecek kararlar verme riskiniz mevcut.

Aslında dünden bu yana etkili olup gün boyunca da kendini yoğun olarak hissettirecek olan Merkür Plüton karşıt açısı günün en etkili gökyüzü olayı. Bu açı etkisiyle ilerleyen günlerde devreye girecek Merkür Uranüs kare açısını da dikkate alırsak Merkür ile bağlantılı olan konularda bazı gerginlikler, çalkantılar, sınıra gelişler, ve belki de sınırı aşma durumları yaşanabilecek.

Olası etkiler şöyle
Bazı düşünce ve sözleri takıntı galine getirme
Fikirleri zorla kabul ettirmeye çalışma
Fikirsel baskı
İnatlaşmalar
Ağız dalaşları
Kelimelerin kontrolünü kaybetme
Dil yaraları açabilme

Bir takım sırların yaralayıcı biçimde ortaya çıkması, gizemlerin açığa çıkması
Kırıcı ve de belki de bağları koparıcı konuşmalara şahitlik etme
Patavatsızlıklar
Kararlarda ve fikirlerde radikal değişimler
Ticari girişimlerde beklenmeyen ve yıpratıcı gelişmeler
Seyahatlerde sevimsiz durumlar
Kazalara eğilim
İşitme sorunları
El ve bilek incinmeleri

Genel olarak gün boyunca tartışmaya çok açık olacağız. Birileri bir şey söylese de kriz yaratsam, lafı ağzına yapıştırsam dedirten etkiler bunlar. Güç savaşları için silahımız kelimeler ve düşünceler olacak.

Savunduğunuz fikirde fanatizme kaçıp kaçmadığınızdan emin olun. Acaba sırf haklı çıkmak adına artık o kadar da doğru olmadığı görünen bir şeyleri inatla savunuyor olabilir misiniz?
Net olan şey kişilerin birbirlerine bir fikri ya da inancı zorla kabul ettirme çabasına gireceği… Peki biz bu kısır döngüye girecek miyiz? Asıl soru işareti ve günü konforlu hale getirecek olan anahtar burada...

23 Temmuz 2014 ÇARŞAMBA

AY GÜN BOYUNCA İKİZLER BURCUNDA olacak. Sohbet ortamları, kısa gezi ve ziyaretler, haberleşme ihtiyacının doyurulması, merak edilen şeylerin araştırılması, konuşarak halledeceğimiz işlere yönelme, bilmediğimiz şeyleri öğrenme, bilgi açığını tamamlama ve bizdekileri de diğer insanlara aktarma açısından faydalı bir gün olabilir. Günün en yorucu etkilerinden biri hiçbir şeye fazla konsantre olamama o yüzden de ele aldığımız işleri yarım yamalak bırakma, ilgimizin dağılması, hevesimizin başka şeylere kayması, ne istediğini neyi hedeflediğine karar verememe hali olacak.

Madem bu kadar dağınık bir zihin ve de aynı zamanda dağınık bir ruh hali içinde olacağız o zaman çok fazla dikkat ve sabit kalmayı gerektirecek işlere niyet etmesek iyi olur. Bugün bir şeylere karar vermek ve nihai niyeti dile getirmek de her zamankinden zor olabilir.

Her şeyi bir kenara bırakıp her zamankinden hızlı kavrayan halin kıymetini bilsek bugün için iyi olur.

BUGÜN SAAT 00:41 DEN SONRA GÜNEŞ YAKLAŞIK 1 AY İÇİN ASLAN BURCUNA geçecek. Özgüvenin artacağı, dikkat çekmekten ve takdir edilmekten haz duyacağımız bir aya giriyoruz. Bu süreç boyunca, özel olduğunu hissetme ve özel olan şeyleri elde etme ihtiyacı artacak. Eğlence ve lüks düşkünlüğü belirginleşecek. Fark edilmek ve insanların hayatında fark yaratmak isteği doğacak. Sahne sanatları ve eğlenceli mekanların, sosyal hayatın hareketleneceği, gösterişli yaşam tarzının ön plana çıkacağı, görsel ve sahne sanatlarıyla ilgili aktivitelere çekileceğimiz, abartı ve tantananın etkisini hissedeceğimiz etkiler altında olacağız bu ay boyunca. 

Yaratıcılığımız ve kişisel irademizi devreye sokmak konusu iyi çalışacak. Aşk ve romantizm ihtiyacı da kendini gösterecek. Hem özel hem de sosyal ilişkilerimizde ön planda olmak, kral ya da kraliçe muamelesi görmek isteyeceğiz… Mütevazi ve alçak gönüllü olmakta zorlanabiliriz belki ancak ihtiyacı olana destek verme, bize ait olan değerleri gücümüze ve irademize saygı duyan insanlarla paylaşma, neşeyi artırma ve destek veren kolaylaştıran kişi olma eğiliminde olacağız.


24 Temmuz 2014 PERŞEMBE

AY 03:53 DEN SONRA 1 SAAT KADAR BOŞLUKTA OLACAK SONRA İSE YAKLAŞIK 2 GÜN İÇİN YENGEÇ BURCUNA GEÇECEK. Hareketli ve bu nedenle de dinginliği yakalayamadığımız iki günlük yorucu temponun ardından bugün ve yarın bizi etkisi altına alacak olan şeyler çok daha fazla sevgi temelli olacak. Kendimizi duygusal olarak ifade etmek, ailemizle, sevdiklerimizle ilgilenmek, çocuklarla alakalı işlerle uğraşmak, memleket meseleleriyle haşır neşir olmak ve sanatsal konulara eğilmek için günün enerjisi ideal olacak.

SABAH SAATLERİ çok daha hızlı ve dinamik işler, cesaret ve güç gerektiren aktiviteler için, akşam saatleri de kendimizi kapıp koyuvereceğimiz durumlar, aşk ve romantizm için, yakınlarımız için yapılacak fedakarlıklar, sanat ve eğlence içerikli aktiviteler için uygun olacak.

GÜNÜN EN ÖNEMLİ İKİ GÖKYÜZÜ OLAYI ASLINDA BU İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ 2-3 GÜNDE BELİRGİN OLARAK HİSSEDİLEN GÜNEŞ-JÜPİTER KAVUŞUMU İLE VENÜS-NEPTÜN ÜÇGEN AÇISININ kesinleşmesi olacak.

Aslan burcundaki GÜNEŞ-JÜPİTER KAVUŞUMU etkisiyle gökyüzünden bizlere yansıyan etkiler şöyle olacak:

Eğer bu enerjiyi ölçülü bir biçimde kullanmışsak, kendimize olan güvenimizi yoğun olarak hissedeceğimiz kesin...
Kişisel olarak fırsatlara açık olma, motivasyon gerektiren işlere girişme, otorite figürleriyle görüşme ile verimli sonuçlar alabilme, yeteneklerimizi olumlu anlamda sergileyebilme gibi pozitif durumlar söz konusu...
Ölçülü kullanmışsak etki alanımızı ve itibarımızı genişleten büyüten bir takım gelişmeler yaratabiliriz gün içinde.

Bu transitin handikaplı etkileri ise ( bu kavuşumun aslan burcunda olması handikapları belirginleştirecektir) kendini her şeyin üzerinde görme, kibir ve abartılı tavırlar sergileme olabilir. Yapabileceklerimizin sınırını görmeyi engelleyen adeta kendimize dev aynasında bakma etkisi yaratan bu nedenle de başımızdan büyük işlere kalkışma riski veren daha doğrusu riskleri görmemizi engelleyip iyimserliğin dozunu artıran etkiler altında olacağız… Riskli durumları minimumda yaşamamızı özgüven ve anlayışı ise bunun yerine koymamızı gönülden dilerim.

Bugünün diğer kesinleşecek olan açısı Venüs-Neptün üçgen açısı ise, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren işlere ve bu içerikli aktivitelere yönelmek için fırsat niteliğinde olabilir.

İlişkilerimizde ve aşk hayatımızda hareketlenme ancak bunun yanında tüm ilişkilerimizi de kapsayacak şekilde bir feda etme ve kendini bırakma teması hakim olacak. Yengeç burcundaki Ay da bu sevdikleri için kendinden fedakarlık etme temasını tetikliyor olacak. 

Romantizm ve ruhsal konulu çalışmalar için fırsatlar çıkabilir ve bizi daha çok oluruna bırakma, var olana şükretme gibi bir ruh haline sokabilir. 

Bu açı etkisiyle ruhsal anlamda etki bırakacak ve insani bazı gerçekleri fark etmenizi sağlayabilecek kişi ve olaylarla karşılaşıp, fedakarlık ve iyi niyet içerikli aktivitelere katılabiliriz.

Sanatsal ve duygusal temalar, aşkın ilahi ve bedeni olanı için desteklenmiş olacağız. Hayattan aldığımız keyif konusunda sınırları aşmış olacağız. Yaşadığımız mekana, zamana bu keyfi yansıtma şansımız artacak.  Sizi manevi anlamda etkileyecek veya ruhunuza hitap edecek biriyle vakit geçirebilirsiniz bugün.

Maddi içerikli kararlarda ise her iki açı da acele etme, biraz düşün, ayakların yere bassın ve mantıklı karar vermeye çalış diyor bizlere.

Ayın yeniay öncesi son fazında olduğu düşünülünce, yeni bir başlangıcın desteklenmeyeceğini görebiliriz. Her ne kadar kendimizi her şeyi yapabilir, her işe ve herkese yetebilir gibi hissetsek de biraz daha realiteye dönmeye ihtiyacımız var. İyimserlik güzel ancak olmayacak dualara da amin dememek gerek.

Eğer bir şeyleri feda ederek ruhsal olarak büyüme şansı yakalamışsak, sırtımızda yük olan bazı maddi ve manevi şeylerden arınmayı becerebilmişsek, aşkın ve sevginin aşkın halini içimize çekebilmişsek, varsa kırgınlık ya da dargınlıkların yükünden kurtulmayı başarabilmişsek ne mutlu bize. Maddi kazanç ve fayda sağlayan girişim fırsatlarını ise yakalayıp nihai kararı biraz daha düşünerek vermekte fayda var. Bugünün gökyüzünün her türlü abartıdan kaçınmayı telkin ettiğini unutmamanızı öneririm.

25 Temmuz 2014 CUMA

Ay Yengeç burcunda olacak. Ailevi ve vatani konular, sevgi ve hoşgörü içeren gayretler, duygusal içerikli durumlar için elverişli bir gündeyiz. Günün özellikle ilk yarısı gerginleştiren etkiler devrede olacak ne yazık ki… Özellikle aile içi streslere, sevdiklerinizle aranızda yaşanabilecek tartışmalara, tansiyonu yüksek ortamlara ve ufak tefek aksaklıklara karşı tedbirli olmamız gerekecek.

Biri bir laf etti ve damarınıza bastı ise bu etkiler altındayken, hemen ağzınıza geleni söylemek gerekmiyor. Daha doğrusu söyleyerek bir yerlere varma şansınız yok. Bizimkiyle aynı olmayan tavırları, düşünceleri, hamurumuza uymayan durum ve davranışları sırf biz öyle istedik ve üstelik de ısrar ettik diye kimse öyle güle oynaya değiştirmeyecek.

Etkiler tepkileri, tepkiler daha büyük tepkileri oluşturacak bu sabah için. Aceleye getirilen işler, oldu bittiye getirilen çalışmalar, düşünülmeden yapılan hamleler, söylenen sözler, baskı kurma telaşı gibi şeylerden uzak durmak gerekir. Her zaman doğal karşıladığımız şeylere tahammül etmek biraz zorlayıcı olabilir. Her zaman yaptığımız bir şeye en yakınlarımızdan bile hiç tahmin etmediğimiz ve büyük boyutta tepkiler verebilirler. Uzlaşmak ve ortaklaşa bir şeylere girişmek, baskı ve isyan içerikli hal ve hareketler sergilemek, dingin ve kendi halinde zaman geçirmeyi planlamak için elverişli olmayacak.

Sabır ve hoşgörü bizi rahatlatacak olan şeyler. Bunun yanında en çok işimize yarayacak şeyler lafımızı sözümüzü bilmek, saygı çerçevesini aşmayacak bir şekilde konuşmak, fikirlerimizi dile getirirken güven inşa edebilmek, ikna edici ve sabırlı bir anlatıcı olmak, her türlü konuşma ve görüşmeyi ciddiye alabilmek olacak.

Günün başlangıcı itibariyle aslında dünden bu yana etkili olan Merkür-Uranüs karesi ve Merkür-Satürn üçgen açıları kesinleşecek. Bu açılar etkisiyle planlarda, programlarda ani değişiklikler, detayları kaçıran ve zarara uğratan hareketler, fikirleri her ne pahasına olursa olsun özgürce savunma ihtiyacı ve bunun doğal olarak tepki çekmesi, iletişim kopuklukları, bize aykırı gelen fikirlere adapte olma zorunluğu ve yolculuklarda karşımıza çıkabilecek sürprizli gelişmeler söz konusu olabilir.

Günün genel stresini azaltacak ve tüm kapıları açacak olan en önemli anahtar ise programlı davranabilmek, bin düşünüp bir konuşmak, hareketlerin ölçüsünü kaçırmamak, kelimelerin yıkıcı değil de inşa edici özelliğini rehber edinmek olacak. Aklına geleni dışarı vuran değil de ağır başlı ve olgun tavırlar, azıcık ketum olabilmek, kendimize birşeyler saklayabilmek değerli olacak.



26 Temmuz 2014 CUMARTESİ

Ay yengeç burcunda ve saat 05:25’den sonra akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Aile ile geçirilen ve en yakınlarımızla olma şansı veren bir zaman dilimi… Günün enerjisinde yeniden ziyade tanıdık olan, güven duyduğumuz ve içindeyken kendimizi huzurlu ve koruma altında hissettiğimiz durumlara çekilme mevcut. Saat 17:55’den sonra Ay yaklaşık 2 gün için Aslan burcuna geçecek. Akşam saatlerindeki Ay’ın Jüpiter ile kavuşumu heyecanlı, hareketli, coşkulu ve eğlenceli bir akşam geçireceğimizi, sosyal ve kalabalık ortamlarda bulunabileceğimizi işaret ediyor. Bu akşam ruhsal çalışmalar, bilgi amaçlı aktivitelerde de bulunabiliriz. Yeniay öncesi bu Cumartesi akşamını dünyevi hazlardan ziyade ruhsal doyum ihtiyaçları için geçirmekte fayda var. Zira her ne kadar içimizden gelse de ayın balzamik fazdaki sönük enerjisi zaten istesek de o kadar büyük neşeler yaratamayacağımızı gösteriyor.

Balzamik Ay ile birlikte yine bir arınma ve ihtiyacımız olmayanı serbest bırakma akşamındayız. Bu kez geride bırakıp yeniye yer açma amaçlı arınacağımız konular, kişisel kalıplarımız, ego ve kibir içerikli şeyler, kendimizi dev aynasında gördüğümüz konular, gururun zarar verici boyutları, en tepede ve en üstün olma ihtiyacından doğma bakış açıları ruhumuzun büyük gönüllülük veren parçaları olacak.

Törpülenmesi gereken, her ne kadar bizde yok gibi görsek de hepimizin çoğu zaman boyunu aşan ve adeta gerçek bizi gölgede bırakan egosu, hedef tahtasında… Bizi sıradanlaştırdığına inandırdığımız, sırf gurur diye görmezden geldiğimiz fırsatlar, bir şeyleri isteyememe, güçsüz, eksik, hatalı, kalitesiz, düşük seviye ve yetersiz hissetmemize neden olan şeyler bize göre duygusal ya da maddi dünyaya ait değerler açısından alçaklarda kalan ve bu nedenle kendimize layık görmediğimiz konum ve davranışların farkındalığı, bizim bu kez Yeniay öncesi önümüze çıkıp hafifleme şansı bulacağımız noktalar.

Günün bir diğer önemli gökyüzü olayı Mars’ın uzuuuuun süredir zararlı konumda seyrettiği Terazi burcundan yönetici olduğu Akrep burcuna geçişi… Bu gökyüzü olayı neredeyse yılın başından bu yana hepimizin hayatında irili ufaklı devam eden bazı sıkıntılı süreçlerin nihayete erdiğinin müjdesini veriyor bizlere.

Mars, niçin mücadele verdiğimizi ve bu mücadeleyi veriş tarzımızı anlatan savaşın gezegeni… Mars’ın Akrep burcunda olacağı bu dönem, uzun süreli ataletin ardından cesaret ve ataklık yönünden bizleri olumlu etkileyecek. Fiziksel olarak da kendimizi çok daha güçlü hissedeceğiz ve enerjimiz yerinde olacak. Neye niyet etmiş ve hedef koymuşsak yılmadan adımlarla ilerleme eğiliminde olacağız. Yılbaşından bu yana sadece niyet aşamasında kalmış ve gözümüzün yemediği işlere adım atabileceğiz. Bu gözü karalık eşliğinde bazı riskler de barındırıyor tabii ki… Sabırsızlık ve düşünmeden hareket etmek stres kaynağı olabilir mesela. Bu süreçte gereken durumlarda tartışmaktan da çekinmeyeceğimizden agresif tavırlarda artış gözlemlenebilir. Çok bekledik ve şimdi harekete geçme zamanı. Hal böyle olunca her şey tam istediğimiz zamanda, yani hemen, ve istediğimiz şekilde gerçekleşsin isteyeceğiz. Ağırdan alan ve sabret diyen yanıtlara da tahammül etmekte zorlanacağız. Hırçın ve kavgacı tipler sahneye çıkacaklar. Aceleci ve tamamen güdüsel tavırlar, fiziksel zararlara ve kazalara davetiye çıkaracak. Bu dönem için tavsiyem Mars’ın aktive edici özelliklerinden faydalanmanız ve varsa beklettiğiniz zorlu adımları atmanızdır. Yoğun ve negatifleşebilen enerjinizi boşaltacak aktiviteler, sakinleştirici ve durup düşünmenizi sağlayacak kişiler bu dönemin verimini artıracaktır.

Mars’ın Akrep burcundaki seyri sırasında Ağustos ayı sonlarında yine bu burçta seyreden Satürn ile kavuşumu olacak. Gökyüzünün 2 malefik gezegeninin yaklaşık 2 yılda bir gerçekleşen bu teması her zaman için bazı mücadele gerektiren işlerin tetikçisi olabiliyor. Bunu dikkate almak ve o süreçte her zamankinden daha sakin ve sağlam durabilmek önemli. Genel etkilerinden o tarihte ayrıca bahsedeceğim. Kısaca söylemek gerekirse, Mars bu dönemde bize her ne için mücadele ediyorsak edelim, hakkını vereceğimizi ve gücümüzü, enerjimizi boşa harcamayacağımızı söylüyor. Yani ortada bir savaş varsa da bu kaçak-göçek bir savaş olmayacak.

27 Temmuz 2014 PAZAR

Gün boyunca AY ASLAN BURCUNDA olacak ve eğlenceli, neşeli organizasyonlara, hayatın keyfini çıkarmaya, sanatsal konularla uğraşmaya, davetlere, kutlamalara bizi yönlendirecek. Özgüven günün en artı değer katan unsuru olacak bugün için. Sosyal ortamlar ve sıcaklık kaynaşma sağlayacak aktiviteler, idare etmek, yönetmek gibi becerileri sergileyeceğimiz şeyler için uygun olacak günün enerjisi. Çocuklarla bir araya gelmek, çocuk ruhuyla yapılan eğlencelere katılmak, içimizdeki çocuğu açığa çıkarmak her zamankinden daha kolay olacak.

SAAT 01:41 DE 3 DERECE ASLAN BURCUNDA BİR YENİAY meydana gelecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu yeniay ramazan ayının son günü ve bayram arifesine denk geliyor.

Yeniaylar taze enerjileri, yeni başlangıçları ve atılan tohumları işaret ediyor bizler için. Hepimizin hayatında haritamızda gerçekleştiği alanla bağlantılı olmak üzere bazı şeylerin tetiklenmesine vesile olacak mutlaka.

Bu kez Aslan burcunda olacak.
Genel olarak bakacak olursak mevzuya, inisiyatif alma gerekliliği ve öz güven ihtiyacı doğuran olaylar yaşanabilir bu yeni ay ile birlikte. Yani şartları lehine çevirmesini bilen, otorite olabilen kişiler bu yeniayın etkilerinden daha çok fayda alabilecekler. Kendimizi her şeyi yapabilir ve her türlü sorumluluğu alabilir, hayatımızı ve hatta diğer insanların da hayatını idare edebilir güçte hissedebiliriz. Risk aldıran ve koşulları zorlayan bir etki bırakabilir üzerimizde.

Aşka çekilmek, yeni sosyal ortamlarda yer almak, yaratıcılık gerektiren işlerde harekete geçmek, kendimizi var olan becerilerimizle ortaya çıkarmak, “ben buradayım” demek, takdir edilesi ve alkışlanası işlere girişmek için uygun bir enerjisi var bu kez yeniayın. Rutini yürüten ve mütevazi olanlardansa tantanalı ve ses getiren işler yapma ihtiyacımız daha fazla olacak.

Eğlenceli ortamlar, göze kulağa hitap eden şatafatlı ortam ve kişiler ilgimizi çekebilir.
Saç bakımı yaptırmak, fiziksel görünüşünüzde iddialı değişimler yaratmak ve ateşli bir aşka yelken açmak için uygun zaman olabilir yeniay sonrası dönem.
Yeniayın temasında gösteriş ve şatafat var.
Görsel sanatlar, kişisel olarak görselliğimiz ve yaratıcılık gerektirecek uğraşlar için gayet müsait bir zamanlama olabilir.
Sunum ve etki bırakma konusunda her zamankinden daha başarılı olabiliriz bu etki altındayken.
Sunulan şey biz ya da bize ait bir beceri ise de başarılı olma şansımız her zamankinden yüksek olacaktır. 
Yani kendimizi ve yarattıklarımızı göstermek ve bununla etki bırakmak. için verimli bir yeniay olabilir.

Genel anlamda sahne ve şov dünyası ve bu dünyaya ait kişiler aslan teması ile bağdaştırılabilir. Bu alanda atılabilecek yeni adım ve alınacak kararları da beraberinde getirebilir yeniayın enerjisi. Aynı zamanda politik açıdan ise yönetim pozisyonundaki kişiler ve otorite ile de ilişkilendirildiğinden, idareci ve yönetici konumundaki kişilerin, hükümeti ilgilendiren bazı yeni olayların yaşanmasına, yeni haberlerin duyulmasına vesile olabilir.

Jüpiter ile kavuşum halinde gerçekleşecek olması bu yeniayın başlatacağı olayların diğerlerine göre çok daha fazla ses getireceğine işaret ediyor.

Bu bize kısaca eğer bir şeylere niyet edersen, bazı konularda “atılım yapma niyetin olursa aman biraz sabırlı ol.” “Çok fırsat yakalama şansın var etrafa iyice bak.” “İyimserliğin dozunu abartma, riskleri görmeye çalış” gibi şeyler söylüyor.

Zaten var olan doğal yeteneklerimizi, çalışarak elde ettiğimiz uzmanlıklarımızı ortaya çıkarma, maddi ve manevi kazanç sağlayacak şekilde yepyeni kulvarlarda hayata geçirme şansı verecek. Vardır ya hani biri bir dükkana girer arkasından dahası gelir, bir çocuk doğar bereketiyle girdi hanemize denir işte tam da buna uygun nitelikte bir yeniaydan bahsediyoruz. Yani gelen merkezimize oturan her ne ise, ne adım atıldıysa bereketini de yanında getirecek diyebilirim. Bu seferki yeniayın başlatma enerjisi çok yüksek olacak.

Yeniayın hem bireysel hayatlarımız hem de toplumsal yaşantımız ile ilgili olarak hayırlara vesile olan gelişmeleri getirmesini gönülden dilerim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Dr. Samiye Özbaş Soysal



Yorumlar

Popüler Yayınlar