AstroKarmik ile 9-15 Haziran 2014 Haftası Yorumları...

9 Haziran PAZARTESİ

Günün ilk yarısında AY TERAZİ BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Çok yoğun ve de hırs, kararlılık barındıran etkiler altında başlamıyoruz haftaya. Daha çok diğer insanların hareketlerine göre aksiyon alan, ortak kararlara göre adım atan ve de mümkünse beklemede kalıp bizim dışımızda neler olacağını izlemeye yatkın olan bir enerjimiz olacak.

Paylaşımlar, uzlaşma ve diplomasi gerektiren meseleler, iş birlikleri, hukuksal süreçler, sanat ve estetik bağlantılı olan işler için gayet elverişli olacak. Başlangıçlardan ziyade tamamlanışlar ve de düzenlemeler için daha uygun.
Erken saatler önemli kadın figürlerinden destek alarak günü daha rahatlatıcı bir tempoya taşıma şansımız olabilir.

Saat 13:39 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN AKREP BURCUNA geçecek. Rahat ve rehavete yatkın havamız yavaş yavaş dağılacak bu saatten sonra günün geri kalanında. Pek çoklarına göre biraz kasvetli ve huzur bulmakta zorlanan bir ruh hali verebiliyor Akrep burcundaki Ay. Zira huzur, denge arayışında olan enerji birden kendini acaba nerede sorun vardır. Ne yapsam da kriz çıkarsam diyen etkilere bırakabiliyor. Ancak yine de eğer kullanmayı becerebilmişsek verimli saatler vaat eden bir etki yaratıyor.

GÜNÜN İKİNCİ YARISI ne istediğini bilen halimiz daha çok dikkat çekecek. “Sen ne dersin?” diye soran, “buyur sen önden geç” diye kibarlık eden tavırlar yerini daha katı bir havaya bırakacak. Duygularımızı kontrol altına almamız gereken, inancın inada dönüşmemesi ile karlı çıkacağımız şekilde geçecek bu saatten sonrası. Dışarıya her ne kadar güçlü ve hiç bir şey beni yıkamaz ve yolumdan döndürmez imajı vermeye çalışsak da içten içe masum bir çocuk gibi kırılgan ve hassas olabileceğiz. Ketum tavırlar, “acımadık ki acımadı ki” diye diklenen duruşlar yorucu olabilir. Biraz serbest bırakmaya ihtiyacımız olacak günün ikinci yarısında...
Hem olayları hem de duygularımızı...

Dostlarla, sevdiklerinizle, dilinizden gönlünüzden anlayanlarla, ruhunuzu tanıyanlarla vakit geçirmek, sohbetlere dalmak, sizin için önemli olan kişilerin görüşlerini almak, dertleşip, öğütleşmek için ideal bir AKŞAM olacak. Ortak noktaları bulup çıkarmak, bir ve bütün olup hissetmek için elverişli. Özel nitelikli ilişkilerde yakınlaşmalar için, kısa geziler ve önemli konuşma ve paylaşımlar için de ideal olacak.

10 Haziran SALI

AY AKREP BURCUNDA. Gücümüzün yerinde olduğu, hırslı, azimli ve kararlı olacağımız bir gün bizi bekliyor. Hem insanlarla derinlemesine bağlar kurmak isteyeceğimiz hem de bu derecede güven duyulacak kimseyi bulmakta zorlanacağımız etkiler altındayız.

Gizli olanı açığa çıkarmak, bilinmeyeni bulup çözmek, hafiyelik mahiyetinde olan her şey bugün bizi motive edecek. Dur da şöyle rahat bir nefes alayım, huzur bulayım demek yerine nerede sorun var ve şifa ihtiyacı doğmuş ona odaklanacağız. Sezgilerin yoğun olacağı ve işe yarayacağını da hatırlatmakta fayda var.  Sanatsal konularda uğraşmak, ibadet ve ruhsal çalışmalara yönelmek için ideal olabilir. İçinizdeki kin, nefret, öfke, kıskançlık gibi olumsuzluk yaratan ve arttıran duygu durumlarıyla baş etmenin her zamankinden zor ancak eğer başarabilmişsek kazanç getirecek olduğunu unutmayın.

ÖĞLEDEN ÖNCE elimize aldığınız işlere ya olacak ya olacak gözüyle bakacağız. Bazen gerçekten bu ruh haline bürünüveriyoruz… Gücümüzün yetmeyeceği hiçbir şey yokmuş gibi düşünüyoruz. Bu şekliyle girişilen işler de tabi eğer tamamen gözü kara bir tutum içine girmediysek havada karada yoluna giriyor. Elde etmek istediğimizi almadan bırakmayacağız işin ucunu günün ilk yarısında.

Nereden destek alınır, kim bizim yanımızda yer alırsa gücümüze güç katar noktalarını tespit etmekte zorlanmıyor olacağız.

GÜN ORTASI VE ÖĞLEDEN SONRA zıtlaşmalar, inatlaşmalar ve durduk yere kriz çıkarıp keyif kaçıran insanların olduğu ortamlar yıpratıcı olabilir. Ufacık meseleleri büyütmek ve içinden çıkılmaz hale getirmek yerine biraz daha esnek ve kabullenici olmaya ihtiyaç var.  Birlikte olduğunuz ve zamanı ya da işinizi paylaştığınız kişileri özenle seçin. Herkesle bir arada olup kimsenin tadını çıkaramamaktansa az ve gerçekten özel olan kişilere yönelin. Harcama, yemek gibi konularda ölçüyü kaçırma riski olduğunu da bilip ona göre hareket etmekte yarar olacaktır. Rehavete yatkınlık da söz konusu olabilir. Aman dikkat!

Akşam saatleri biraz gergin ve içe kapalı bir ruh haline bürünebiliriz. En yakınımızdakilerle bile aramıza mesafeler girdiğine şahit olmak bizi üzebilir. Eğer bir mesafe olmuşsa bunun öyle bir günde bir çırpıda oluşmayacağını, eski haline getirmenin de emek ve zaman isteyeceğini görebilmek önemli.

Gerçek anlamda sevdiklerimize ne kadar zaman ve enerji ayırıyoruz düşünmek gerekebilir. Duygusal bağlar da aslında biraz emek işi... Siz ne kadar veriyorsanız o kadarını alıyorsunuz. Burada onun için yemek yapmak, bir faturasını ödemek, onun adına bir şeyler yapıp iyilik etmekten bahsetmiyorum. Yani hizmet eden rolü değil kastettiğim. Zamanı paylaşmak ve bir ve bütün olarak mutluluğu huzuru yakalamaktan bahsediyorum. Aynı anda aynı yerde olmanın hazzını yaşamak...

Sadece fiziken yan yana aynı odayı koltuğu oksijeni paylaşmaktan bahsetmiyorum yani.
İşte bu akşam eğer kendinizi yalnız, bırakılmış, yetersiz ve desteklenmiyor kimsesiz gibi hissederseniz bunları düşünün. Ne kadar emek verdim, karşılığında ne kazanıyorum. İçsel muhasebeler için ideal ancak başkalarıyla olan hesaplarınızı görmek için pek uygun değil bu akşam. Uzlaşmalar, yakınlaşmalar, romantizm, eğlence için elverişli olmayacak. Girişim ve başlangıçlarda da gecikme ve engellerle karşılaşabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

11 Haziran ÇARŞAMBA

Ay yine AKREP BURCUNDA VE 05:20 DEN SONRA AKŞAM SAATLERİNE KADAR AÇISIZ olacak. Güç ve dayanıklılığın, sezgilerin ve sabrımızın sayesinde kazançlı çıkacağımız bir gündeyiz. Başlangıçlar, uzun vadeli kararlar ve önemli atılımlar için uygun olmasa da güç ve emek gerektiren işler, sabredip kuyruğuna geldiğimiz ve tamamlama aşaması gayret isteyen meseleler için elverişli olacak. Hedefe kilitlenen yaklaşımların faydasını görebileceğiz tabi eğer hayır ya da olmaz cevabına azıcık tahammül gösterebilmişsek. Olumsuz gibi görünenin ardında daha büyük hayırlar olabileceğine inanmışsak.  Bizim doğrumuzun tek doğru olduğuna kendimizi inandırmamışsak...

Her yapılanı her söyleneni bize karşı bir tavır olarak algılamadığımız ve insanlarla bütünleşmeyi becerebildiğimiz ölçüde ilişkilerden fayda sağlama şansımız olacak. Zira günün enerjisinde ayrılıkları bir kapta eritip yok etmek, herkesin içinde bir diğerinden bir parça olduğunu kabul edip bütünleşmek amacı güden etkiler olacak. Yargılayıcı olmaktan kaçınmak iyi olabilir.

Yapılanı söyleneni ya da tam tersini sanki bizim hiç başımıza gelmezmiş, biz bu durumu asla yaşamazmışız gibi düşünmekten vazgeçmekte fayda var. Adeta gözümüzde her şeyi köşeli gösteren gözlükler var bugün. Kesin yargılar, “asla” veya “mutlaka” ile başlayan aksi ihtimali yok sayan yaklaşımlardan uzak durun. Böyle bir cümle kurduğunuzu ya da bahsettiğim gözlükleri taktığınızı fark ederseniz hemen silkelenin. Nasıl bir durum olsaydı ben bunu yapardım diye sorun kendinize. Yargıladığınız kişiyi bir kenara bırakıp aynaya bakın. Aynı temayı kendinizde arayın. Bulduysanız ne ala. Bu tarafınızla barışın ki ruhunuz hafiflesin. “Neden olmasın, belki de” ile başlayan cümleler kurmaya gayret edin. Esneklik gergin bir tel kıvamındaki enerjinizi ferahlatacak ve olumlu olanı karşınıza çıkarmaya başlayacaktır.

SABAH SAATLERİ günün en olumlu etkileri yansıyacak gökyüzünden.  Olumlu duygulara odaklanmak kolay olacak. Hayır işleri, sosyal ortamlar, bilgi alış verişleri, sağlık konulu girişimler, tanıtım ve yayıncılık içerikli meseleler akıcı olacak. Yardım eden destekleyen, olumluya yönlendiren kişi ve durumlara çok daha yakın olacağız.

SAAT 18:24 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YAY BURCUNA geçecek.  Değişiklik ihtiyacında, iyimser bir havada, eğlence arayışında bir akşam olacak.  Değişik bir şey denemek, macera niteliğinde şeyler yaşamak ve eğitim konulu aktiviteler için, hızlı yakınlaşmaların ümit edildiği sosyal organizasyonlar için uygun olacak.

12 Haziran PERŞEMBE

AY YAY BURCUNDA. Keyif odaklı olacağımız, sıcak ve samimi olmayı tercih edeceğimiz bir gündeyiz. Yeni ve farklı olan her şey bugün her zamankinden daha çok ilgimizi çekecek. Motive olmak bize yetmeyecek çevremizdekilerin de motivasyonlarını artırmak, hedef belirlemelerine destek olmak, gelişmek ve geliştirmek adına yapılacak her şey bize iyi gelecek.

Yay burcundaki Ay'ın etkisi ile olaylara çok daha geniş bir pencereden bakabilme, gerçek köken ve nedenleri net biçimde tespit edebilme becerimiz aktif olacak. Bunu elde etmeden yüzeysel olanla tatmin olma şansı bulamayacağız. Kulaktan dolma olanın, bir anlık bir sahneye bağlı olan görüş ve kararların keyif vermediği, kabullenilmediği bir gündeyiz.  Ancak bu arada sanki herkese her şeye tepeden bakan ve yaşamın sırrına ulaşmış büyük üstatlar edasıyla ortalıkta dolanan tipler çoğalabilir.  Her şeyi bilen, gören,  öğretmeye çalışan, akıl fikir veren tipler sinir bozucu olabilir. Yok saymak, terslemek yerine söylediklerinde bir gerçeklik payı olabilir mi diye bakın. Tavır itici de olsa yeniliklere yeni bakış açılarına açık olmakla daha fazla kar elde edeceğimiz bir gündeyiz.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİ ibadet, meditasyon, yoga ve yaratıcılık gerektiren çalışmalar açısından verimli olabilir. Konsantre olmakta, kendimizi kapıp koyvermekte zorlanabiliriz ancak yine de materyalist işlerdense bu tarz şeylere yönelmek daha akıllıca olur. En fazla istediğiniz kadar yoğunlaşamamış olursunuz. Oysaki diğer dünyada amaç olanın elde edilememesi ya da kaybı daha görünür olabilir. Aldanma, duygu sömürüsüne maruz kalma, yanılma ve gerçekçi kararlar verememe, doğru tespitler yapamama riskimiz olan bir sabahtayız.  Dalgınlık olacağı kesin. Bu durumda da elinde tutmak ve kaybettiğinin değerini görmek iyice zorlaşabilir.

SABAH SAATLERİNDE söylenenleri olduğu gibi almayın. Verilen bir söze kesin gözüyle bakmayın. Aldığınız öğütlerin menşeinin işe yarar olup olmadığına dikkat edin. Hoca yutar talkımı kendi yutar salkımı durumlara düşmeyin.  Çok çabuk etki altında kalabilir olduğunuzu unutmayın. En azından etki edecek kişilerin sağlam olmasına dikkat edin.

SONRASINDA GÜNÜN GERİ KALANI gayet canlı, dinamik ve heyecanlı şekilde geçeceğe benziyor. Hız beklentimiz yüksek olacak. Bu nedenle doğabilecek zarar ziyana da açık olacağız. Biraz sakin kalmayı becerebilmek, heyecanımıza yenik düşmeyip sabretmeyi ve beklemeyi becerebilmek bize artı değer katacak günün ikinci yarısında.
Cesaret gerektiren, atılım yapıp yol alacağımız, normalde kırk kere düşünüp belki de üşengeçlikten ve ürktüğümüz için vazgeçtiğimiz işlere niyet edebiliriz öğleden sonra saatlerinde.

Hırs kontrolü önemli olacak. Kafa göz yaran, inatlaşıp diklenen tavırlardan birden parlayan öfke nöbetlerinden korunmaya çalışın. Oto kontrol zamanındayız. Biz istedik diye dünya önümüzde el pençe divan durmak zorunda değiliz. Bir osmanlı dizisinin içinde zannetmeyin kendinizi. Bizim işimize yarayan, gönlümüzü doyuran bir şey bir başkasının “hiç de işim olmaz” dediği nitelikte olabilir.  Ya da ona dolaylı bir zarar verebilir. Diğerlerinin üzerine basarak, ezip geçerek elde edilen hazlar ne kadar kalıcı olabilir ki.  Zor da olsa uzlaşmacı tavırlara ve dizginlenebilen arzu ve isteklerin peşinden koşmaya ihtiyacımız var.

AKŞAM SAATLERİ yeni bir şey denemek, maceralara atılmak, eğlence yaratmak, sosyal hayatımızı renklendirmek, tecrübe elde edecek deneyimler yaşamak, kaynaşabileceğiniz insanlarla bir araya gelip hayatın tadını çıkarmak, renklerini ortaya çıkarmak için ideal olacak. Özgür kalmak ve ruhumuzu tazelemek ihtiyacını doyurabiliriz. Yine otokontrol ve ölçüsüz iş ve ilişkilerden korunma ihtiyacı baki olacak.
Dolunay öncesi bir akşamda olduğumuzdan gökyüzünün gerginliği bize ve ilişkilerimize de yansıyabilir. Bu nedenle iyiyi de kötüyü de tadında ve dozunda bırakmanın fayda sağlayacağı etkiler altındayız.


13 Haziran CUMA

SAAT 07:11 DE 22 DERECE YAY BURCUNDA BİR DOLUNAY meydana gelecek. Yay burcu içeriğinde ruhsal ve dünyevi anlamda gerçekleri aramak, bilgiye ulaşmak, anlam ve mana uğruna çaba sarf etmek gibi şeyler yer alıyor. Seyahatler, hukuki süreçler ve kişiler, mahkemeler, ulaşım, havacılık, politika, öğretmenler, bilge niteliğindeki kişiler, dini ögeler, inanç ve felsefe ağırlıklı konular yay burcu ile alakalı temaları barındırıyor…

Dolunayları daha önce tohumu atılmış olanı su yüzüne çıkaran, gerçekleri ayan beyan belirgin hale getiren, mahsul toplama süreçleri olarak düşünürsek, bilgiye ulaşmak adına olan tüm araçlar gündemde olabilir. Bazı merak edilen konuların netleşmesi ve gerçeklerin ortaya çıkması söz konusu olabilir. Hem günlük yaşamımızda hem de hepimizi ilgilendiren konularda çokça konuşulup yayılacak bilgiler açığa çıkabilir. 

Dini ve ruhsal konularda bazı gerçeklerle yüzleşmelere, doğru bildiğimiz şeylerin tam olarak göründüğü gibi olmayabileceğini şahitlik edebiliriz. Sinirsel gerginlikler, duyguların ve düşüncelerin aşırı uçlarda ifade edilmesi, heyecan artışı ve ölçüsüz tepkileşmeler bu dolunayın bazı önemli riskleri arasında.

Dolunay temasında karşıtlık enerjisinden dolayı bir miktar gerginliği de barındırdığına göre, bu gerçekler can yakıcı, huzur kaçırıcı ve tepki doğuracak nitelikte olabilir. Dengeye ulaşmak asıl amaç olduğuna göre bulanan suların tekrar dinginleşmesi de biraz zaman alabiliyor. Yarayı kökünden kurutacak ve iyileştirecek hamleleri yapabilmek, yani bir bakıma yüzleşip rahatsızlıkları insani bir biçimde dile getirmek gerekebiliyor.  

Dolunay esnasında Venüs ve Satürn tam karşıtlık halindeler. Bu açı etkisiyle, sosyal ve ikili ilişkilerde engeller, duygusal olarak içe kapanma ve kendinizi ifade edememe, sevgiyi gösterememe, alınganlık ve kırgınlıkların neticesinde soğukluklar meydana gelmesi söz konusu olabilir. İlişkilerde zaten var olan sorunların görünür hale gelmesi ve rahatsızlık veren konuların farkına varılması gibi artıları var bu zorlayıcı açının… Artıları diyorum zira bir sorunu çözmenin ilk adımı “farkına varmak” aslında… Bir nevi halının altına süpürülen sorunları görmezden gelemeyeceğimiz etkiler yaratacak nitelikte bir etkisi olacak bu dolunayın…

Dolunayın gerginliğinin de etkisiyle bazı ilişkilerimizde soğukluklar, ayrılık sinyalleri, devam etmek için yeterli nedenin olmadığını düşünme gibi durumlar olabilir.  Birlikteliklerin keyif veren yönlerinin geri planda kalması ve ciddiyetle ele alınacak ortak sorumlukların birden öne çıkması söz konusu olabilir…

İstediğiniz kadar net olamama, samimi ortam yaratamama, engellerle karşılaşma risklerinin olabileceğini hatırlamaya çalışın. İçe dönmek ve sorunlarla yüzleşmek, üzerine düşeni yapıp karşılığını almak adına fazla beklentiye girmemek gerekebilir. Maddi açıdan da eğer size gelmesini ümit ettiğiniz bir para varsa bazı prosedürlere takılma ihtimali olabilir dolunay sürecinde...

Samimi ve içten ilişkilere pek yer veremeyeceğimiz, daha çok insanları olduğu gibi kabul edip, oluruna bırakmakla huzur bulabileceğiniz bir etki yaratacak...

Dolunay haritasında bir de Satürn'ün Kiron ile destekleyen bir açısı olacak. Bu iki transiti bir arada değerlendirecek olursak kadersel temalı bazı ilişkilerin bir yol ayrımına geleceğini söylemek hatalı olmaz. Yani eski yürek yaraları tekrar gündeme gelebileceği gibi aynı zamanda mevcut ilişkimizi de tarihin tozlu sayfalarına kaldırmak ihtiyacı duyabiliriz.

Her iki durumda da öylesine çözümler ve de çözümsüz üstü kapatılan durumlar sınavdan geçer not alınmasını sağlamayacak. İlişkilerin sorumluluğunu alan, karşısındakini ve birlikteliği ciddiye alan, savaşan, elinden geleni yapan, yıkmayı değil de onarmayı, binayı sağlamlaştırmayı hedef alan yaklaşımlar gerçek kazanan olacaklar. Bu çaba ilişkinin devamını sağlamasa bile kişinin ilişkilerdeki kronik sorunlarını çözüp çok daha akıcı ve verimli olanlarına yol alabilmesini, önüne ve aydınlığa bakabilmesini sağlayacak. 

“Nerede sorun var ve ben buna nasıl katkıda bulundum” diye sorun kendinize. “Rolüm nedir ve nasıl icra etmeliyim?
Düzletmek, düzenlemek için, ruhumuza hizmet edecek şekilde yeniden şekillendirmek için ne yapmalıyım” deyin?
Hatalara değil nasıl altından kalkılacağına odaklanın.
Sorunlara değil çözümlere bakın.
Bunun için biraz ara vermeniz kendinizle baş başa kalmanız gerekiyorsa yapın bunu.
Karşı tarafa da adil olmayı ihmal etmeyin.
Hatayı hep kendinizde aramak kadar karşı tarafa yüklemek de çözüme katkı sağlamıyor. Bir ilişki yürümüyorsa ya da yeteri kadar iyi yürümüyorsa burada en az iki kişinin elini taşın altına koyması gerekir. “Ben elimden geleni yaptım o yapmıyor” gibi bahanelerin ardına sığınmayın.
Davranışların ve yaklaşımların kalıcılığı çok önemli. Sizin tutumunuz eğer şifaya hizmet ediyorsa bu diğer tarafı da enerjisel boyutta mutlaka etkileyecektir. Hemen olsun derseniz çok yazık olur. Zira bu dolunayın ilişkiler temasına etkisinde Satürn’ün parmağı var. Bu da bize sabret ve zamanın iyileştirici gücüne inan diyor.

Yalnız kalıp hayatımızı gözden geçirme isteği de duyabiliriz. Aman dikkat bu enerji bize kendimizi zavallı ve zayıf hissettirme riski de veriyor. O nedenle dışarıda ne yaşandı ve ne gibi bir zarar gördüysek gördük. Kendinizle baş başa kaldığınızda gücünüzü ele alma ihtiyacının olduğunu hatırlatın kendinize. 

Türkiye astrolojik haritasının 6. evinde gerçekleşecek olan dolunay 6-12 aksını ilgilendirecek.  Bu konum ülkenin genel olarak sağlık sorunları ile ilgili durumlara, iş ve işçi kesimi ilgilendiren, askerlerle ve askeri hareketlerle alakalı bazı hadiselere, sosyoekonomik seviye farklılıklarından doğabilecek sorunlara, kuraklıklara, bütçe sorunlarına, grev ve benzeri hareketlenmelere işaret edebiliyor.
Ülkemiz haritasının Venüs’ü üzerinde gerçekleşen transit Satürn Venüs karşıtlığı da dolunay haritasında, yine kadın ve genç figürlerin, sanat camiasının stresli durumlarla karşı karşıya kalabileceğini, baskının şiddetinde artış ve bunun her iki taraf açısından da keskin yansımalarını temsil ediyor olabilir.

Her önemli gökyüzü olayı bir şekilde hepimizi etkiliyor. Az ya da çok. Direkt bizi etkilemese de eşimizi, aileden birilerini, iş yerimizi, yaşadığımız mekanı ve hayatı paylaştığımız insanları etkiliyor. Dolaylı etkisi bizlere de yansıyor.

Bireysel ve bütünü ilgilendirecek olayların yüksek hayrımıza olacak şekilde şekillenmesini ve bizlerin de her ne değişim yaşanırsa yaşansın olgun ruhlar olarak hareket edebilmemizi gönülden dilerim.

SAAT 20:05 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN OĞLAK BURCUNA geçecek. 
Akşamın geç saatleri, yanlış anlaşılma ve duygu düşüncelerimizi doğru ifade edememe riski mevcut. Önemli konuşmalar ve görüşmelerde, seyahatlerde ufak pürüzlere hazırlıklı olun ya da hiç niyet etmeyin.

14 Haziran CUMARTESİ

AY OĞLAK BURCUNDA. Dolunayın gergin etkilerinin halen devam ettiği bir Cumartesi günündeyiz. Bugün bizi motive eden şeyler ciddi işlerle uğraşmak, önemsenmek, takdir edilmek, başarılı olmak ve bunun görünür olması olacak. Duygulardan bahsetmek yerine gerçeklerden konuşmayı ve bunların konuşulduğu ortamlarda olayı tercih edeceğiz.

Eğlenmek yerine “hadi bakalım çalışalım, üretelim ve sonuç elde edelim” diyeceğimiz etkiler olacak. Sonuç elde etmek ve fayda sağlamak önemli olacak. Alınanda, konuşulanda, gidilen yerde mutlaka bir fayda arayacağız. Varsa daha mutlu ve huzurlu olacağız. Resmi meseleler, yönetimsel konular, sorumluluklar ve bunların yerine gelmesi gibi şeyler gündemimizde olacak. Pembe gözlükleri geçici olarak çıkarmak dünyaya tam da göründüğü şekliyle bakmak bize bugün ve yarın fayda sağlayacak.

ERKEN SAATLER günün geri kalanına göre çok daha akıcı olacak. Olanı kabullenmek, oluruna bırakmak ve bağışlayıcı olabilmek sabah saatlerinde bize avantaj sağlayacak olan yaklaşımlar. İhmal ettiğiniz bir sağlık kontrolünüz varsa silkelenin ve gidin yaptırın gerekeni. Bir tedavi alacaksanız geciktirmeyin. Sağlık konusunda üzerinize düşeni yaparsanız karşılığı olan şifayı bulacaksınız diyor gökyüzü...

GÜNÜN İKİNCİ YARISI VE AKŞAM SAATLERİ beklenmeyenden, aşırı tepkilerden, acelecilikten, aşırı sahiplenici ve aşırı özgürlükçü tavırlardan, düşünmeden yapılan hareket ve üzerinde durulmadan bir anlık bir duygu durumu ile verilen kararlardan, kızgınlık ve öfkenin yakıcılığından uzak durmamız gereken etkiler altında olacağız.

Öğlen saatlerinde aslında hafta başından bu yana etkili olan MARS-PLÜTON KARE AÇISI kesinleşecek. Marsın uranüs ile karşıtlık açısı da yavaş yavaş kadraja girmeye başladı… Bu zorlayıcı açılar bizlere gergin etkilerini yansıtıyor doğal olarak. Peki ne diyor şöyle bir bakalım…

Öfkenin, isyanın ve dürtüsel tepkilerin yorucu etkileri söz konusu bu transitlerin etkisiyle.
Ego ve güç savaşları, haklı haksız mücadeleleri, uzak durmamız, eğer içine çekilmişsek de bir şekilde yönetmemiz gereken durumlar olacak.
Bu açılar etkisi ile birlikte bu içinde bulunduğumuz günlerde ani verilmiş kararlardan, anlamadan dinlemeden varılan yargılardan olabildiğinde kaçınmamız şart.
Bütünüyle baktığımızda da fiziksel olarak zarar görebileceğimiz risklerin de her zamankinden yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Agresyon ve kazalar bu açıdan önlem alınması gereken şeyler olarak netleşiyor önümüzde...

Siz kontrollü ve sağduyulu olmaya gayret etseniz bile etrafınızda veya girdiğiniz ortamlarda kavgacı tipler birden belirebilir… Alışveriş yaparken, araba park ederken tamamen kendi halinde denilebilecek bir şekilde günü yaşarken bile aman dikkat hem görünen hem de görünmeyen fiziksel ve duygusal kazalara karşı…

Öfke ve acelecilik bize kardan çok zarar verecek gibi görünüyor bu etkiler altındayken… Bu içinde bulunduğumuz günlerde illegal olabilecek, aleyhimize sonradan kullanılabilecek işlere hiç kalkışmamak, kurallara uymak ve sorumlulukları yerine getirmek önemli.

Düşünmek, tartmak, ölçmek, biçmek ve analiz etmek, dinlemek, anlamaya çalışmak, sabretmek, hoş görmek, anlayış sergilemek ve inancını zedelememek gereği fazla olacak.

Takıntı haline getirilmiş istekler, düşünceler başımızı dara sokabilir. Can yakan, intikam alan ve haykıran bir konuşma tarzı ilişkilerimizde yaralar açabilir. Kıskançlık, aşırı sahiplenici yaklaşımlar isyan bayrakların salına salına yükselmesine sebep olabilir.

Fikirleri ve emelleri karşısındakine zorla kabul ettirme çabası bunaltıcı olabilir. Zira bu durumu kabulleneni bulmak da her zamankinden zor olacaktır.
Bu yorucu etkiler zaten var olan sorunları temizleme fırsatı yaratabilir. Tabi eğer biz buna cesaret etmişsek… Sallantı da olanı kestirip attırabilen radikal kararlar aldırabilen ve düşüncesizce hareket ettirebilen etkiler devrede olacak. Tamir ve şifa zamanındayız…

Eğer bu hayatı tek başına yaşamadığımızı, yaşamın sadece bizim isteklerimizden ibaret olmadığını hatırlama şansımız olursa çok daha rahat edeceğiz. Ortak alanları doğru ve etkin yönetme ihtiyacımız yoğun olacak. Adil ve objektif kalabilenler karlı kalacaklar.

15 Haziran PAZAR

Ay yine OĞLAK BURCUNDA VE SAAT 09:36 DAN SONRA AKŞAM SAATLERİNE KADAR BOŞLUKTA olacak. Uzun vadeli planların ilk adımı için pek uygun olmayacak bu nedenle... Bir tatil gününe, tabi eğer eğlence, dinlence, aşk ve romantizm gibi şeyler sizin için olmazsa olmaz ise, pek de yakışmayan bir enerjide olacak bu Pazar günü… Hayata gerçekçi tarafından bakmak, bakan insanlarla bir arada olmak, mesafelere ve konumlara özen göstermek, sorumlulukları bilmek, yerine getirmek bugün bizi mutlu ve huzurlu yapacak olan şeyler.

Zor işler ya da uğraştırıcı ilişkiler barındırmıyor günün enerjisi. ERKEN SAATLER günün belki de en yumuşak etkileri hakim olacak. Hem ciddiye alan ve alınan hem de gerektiği kadar samimiyet yaratan birliktelikler yaşamak mümkün. Ciddi meselelerin konuşulduğu güzel bir kahvaltı sofrası için her şey müsait olacak gökyüzünde. Resmi teklifler ve talepler de mümkün ancak boşluktaki ay durumunu göz ardı etmeyin. Sinema, tiyatro, konser ve gezi programları için de müsait olacak.

Olumluyu da olumsuzu da abartmamamız gereken, her şeyi dozunda bırakma ihtiyacı duyacağımız bir sabah olacak. Var olan şansı görmezden gelme, yeterince iyi kullanamama, fırsatları göz ardı etme, nasıl olsa diye başlayan ve kısmeti geri teptiren durumlara gebe bir sabah olabilir.

Hoş vakit geçirirken tartıda keyfinizi kaçıracak noktaya gelmek istemiyorsanız yediğinizin ölçüsünü iyi bilmek lehinize olacaktır.
AKŞAM SAATLERİNE kadar ayın herhangi bir temel açısı olmayacak ve saat 20:28 den sonra yaklaşık 2,5 gün için Kova burcuna geçecek. Mantığın ön plana çıkacağı, mesafelerin aşılır hale gelip sıcaklığın hissedileceği etkiler altına gireceğiz. Akşam saatleri dostlarla bir araya gelmek, sohbet edebileceğimiz insanları bulup çıkarmak, bilgi ve bilimsellik içeren, teknoloji barındıran konularla ilgilenmek için elverişli olacak.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal



"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/2014-yllk-burc-yorumlar.html


Ay boşlukta takvimi için


Astrolojik danışmanlık talepleriniz için


Yorumlar

Popüler Yayınlar