AstroKarmik ile 2-8 Haziran 2014 Haftasının Yorumları...

2 Haziran PAZARTESİ

Saat 04:44 SONRASINDA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN ASLAN BURCUNDA olacak. Haftaya sosyal ve dışa dönük olmayı tercih edeceğimiz etkiler altında başlayacağız. O içinde yer aldığımız güven çemberinden dışarı çıkmak ihtiyacı duyacağız. Zira artık “aman duygusal yaralar almayım” diyen bir hal değil de daha çok kendine güvenen bir havamız olacak. Yani öyle biri bizi üzer, kırar diye düşünmek yerine olayların ve zamanın tadını çıkarmak isteyeceğiz. Özgüven yerinde olduğundan gereksiz kırılganlıklara da pek yer olmayacak. “Bu laf bana mı söylendi, beni mi kastettiler acaba” diye hayıflanmayacağız. Aksine ben konuşayım herkes dinlesin diyen yaklaşımlar daha çok dikkat çekecek.

Görünür olmak, sesimizi duyurmak, dikkat çekmek, takdir edilmek, beğenilmek, ön planda olmak, alkış almak isteğimiz yoğun olacak. Kendimizi, yeteneklerimizi, artı olan değerlerimizi ön plana çıkarmakla kazanç elde edebileceğimiz bir gündeyiz. Kutlamalar, davetler, eğlenceli planlar, neşeli organizasyonlar, kalabalık ve enerjisi yüksek ortamlar, çocuklarla alakalı işler, yönetsel konular için elverişli bir gündeyiz.

Günün içeriğinde her ne ile uğraşırsak uğraşalım içimizdeki çocuğu ortaya çıkartma şansımız olduğu görünüyor. Yani eğlenmeyi, koşulsuzca zamanın tadını çıkarmayı becerebilmek bize iyi gelecek. Yaratıcılığımızı aktive edip, ilgi odağı olabileceğiz. Bu durumun en belirgin risklerinden biri şişen ve birbirine çarpıp gerginlik yaratan egolar oluyor. Herkes başrol oynamak isteyince senaryo patlıyor açıkçası. Halbuki biliyoruz ki bazı filmleri götüren kişiler yardımcı karakterler olabiliyor. Yani sahnenin arkasında olmaya da tolerans gösterebilmek şart bazen… İyi yapılanı alkışlamayı becerebilmek de… Hem de bunun sahibi biz değilsek bile... Doğaçlama, spontane ve samimi davranışların faydasını göreceğimiz bir gün unutmayalım…

GÜN ORTASI VE ÖĞLEDEN SONRASI bu samimiyetlerin derecesini ayarlamak önemli olacak. Rehavete kapılmış, yerini, pozisyonunu ve duracağı mesafeyi ayarlayamamış yaklaşımlar sıkıntı verici olabilir. Herkesin bireyselliğini muhafaza edebilmesi gereken saatlerde olacağız. Hiç bulunmak istemediğiniz bir ortamda formalite icabı ya da yakınlık derecenizin olmazsa olmazlığı vesilesiyle bulunabilirsiniz. Sohbetler, şakalaşmalar, sevgi sözcükleri yapmacık gelebilir. İyi ilişkiler kurmak, tatmin olup hoşnutluk yaratmak zor olabilir. Ufak tefek sürtüşmelere de açık olacağız. Günün ikinci yarısında iştah artışı, ölçüsüz yemek yeme ve lüks denilebilecek ölçüde para harcama riskimiz var. Her ikisine dur demek için iradi tarafımızı ön plana çıkarmak gerekecek.
AKŞAM SAATLERİ eğlence, sanat ve romantizm içerikli planlar için uygun olabilir.

3 Haziran SALI

Ay yine ASLAN BURCUNDA olacak. Takdir ve beğeni toplama ihtiyacı duyacağımız, övülmeyi alkışlanmayı bekleyip bunu sağlayacak hareketler yapacağımız bir gün olacak. Göze çarpan ve spotları üzerine çeken her şey bizi motive edecek. Bir de ne kadar iyi ve üstün olduğumuzun dile getirilmesi… Bir ortama girdiğinizde ilgi odağı olmak için elinden geleni yapan kişiler görebilirsiniz bolca. Sadece kendimizle değil sahip olduğumu her şey ve de yaşamı paylaştığımız kişilerle de gurur duymak isteyeceğiz bugün.

Özgüven sergilemek, inisiyatif ele alabilmek, işi yapan değil de yöneten konumunda yer alabilmek yani kişileri ve durumları idare edebilmek bugün bize artı değer katacak olan unsurlar. Sosyal ortamlar, eğlenceli ve mümkünse çocuklarla yapılan planlar, sanatsal faaliyetler, aşk ve romantizm için, kendimizi mutlu hissedeceğimiz her türlü ortam için uygun bir gün. Bir de kendimizi şımartmak için... Hani sizi şımartan birini bulamazsanız belki diye söylüyorum J Bedenimizle ilgilenmek, saçımıza ve göz alıcı bir şekil almasına vakit ayırmak keyifli olabilir. Belki de şekil ya da özellikle bayanlar için renk değiştirmek iyi gelebilir.

ERKEN SAATLER ilişkiler, kadın erkek dayanışma ve iş birlikleri, önemli görüşme ve talepler, otorite figürlerinden istenecek destekler için gayet elverişli. Hissedeceğimiz enerji şu olacak. “Ben de varsa seninle paylaşırım. Eğer senin ihtiyacın varsa bölüşmeyi bilirim” diyen bir hava esecek.

GüN ORTASI günü diğer kalanına göre çok daha hızlı akan durum ve işlere gebe. Bu saatlerde bir sonraki hamlenin ne olduğunu ne olması gerektiğini tespit etmekte zorlanabiliriz. Kendimizi hazırladığımız senaryo değişmek zorunda kalabilir. Yeni yenilerine uyum sağlamak, “tamam o zaman” “eee şimdi ne yapıyoruz” diyen ve geçmişi kolaylıkla geride bırakıp önümüzdeki maçlara bakabilen yaklaşıma ihtiyacımız olacak. Yeni deneyimler kazanmak, yeni insanlarla bir araya gelip daha önce denemediğimizi denemek için ideal olabilir bu yeniliklere açık olan enerji... Farklılıkların geliştirici olacağını hatırlamaya çalışın. Hiç ummadığınız güçlü kişilerden destek bulabilirsiniz.

SAAT 17:42 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Bu durumun başlangıçlar için pek elverişli olmadığını artık pek çoğunuz biliyorsunuz. Zira ayın açısız olması bir sonraki adımın ya da bu etki altındayken atılan adımın sonucunun neticesini göremememize vesile oluyor. Atak ve hızla yol alayım diye niyet edilecek işler pek beklediğimiz şekilde ilerlemeyebilir akşam saatlerinde. Günün akıcı ve canlı havası biraz dağılacak ne yazık ki... Karşınızdaki kişiler size karşı beklediğiniz ölçüde bir anlayış göstermeyebilir. Genel olarak olaylara negatif tarafından bakma eğilimimizi arttıracak etkiler olacak. Duyguları ifade etmek, kendimizi göstermek, çok istememize rağmen özgüven sergileyebilmek sorunlu olabilecek. Önemli girişim ve başlangıçlar açısından heves kırıcı olabilir.

4 Haziran ÇARŞAMBA

Ay akşam saatlerine kadar ASLAN BURCUNDA VE BOŞLUKTA olacak. Birazcık tembellik etmek, var olan işleri yürütmek için ideal olabilir. “İşi bilicen bir yapanını bulup işe gitmicen lafının” hayata geçirilebileceği bir gün diyelim. Merkeze kendimizi koymak, kendimizi ve isteklerimizi önemsemek, güven telkin edip duymak ile mutlu olacağımız etkiler altındayız. İnatlaşma, egonun kontrolsüzlüğü gibi durumlar günün risk faktörleri.

Saat 17:20 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BAŞAK BURCUNA geçecek.  Alkış almak, idare etmek, olayın keyif kısmını sürmek, balını yemek ve de belki de azıcık tembellik etmek ile mutlu olduğumuz iki günün ardından sosyalleşmek ihtiyacı duymayacağımız, çalışmak, üretmek, mükemmele ulaşmak ve de fayda sağlamak amacı güdeceğimiz etkiler altına gireceğiz.

AKŞAM SAATLERİ dilimizden anlayan, gönlümüzden geçeni bilen, fikri, yüreği bize denk kişilerle bir arada zaman geçirmek, sohbeti bol buluşmalar planlamak, yazıp çizmek, kısa bir gezi yapmak ve de el becerisi gerektiren işlerle uğraşmak için elverişli.

Günün en can alıcı transiti aslında dünden bu yana etkili olup öğleden sonra kesinleşecek olan VENÜS-NEPTÜN ALTMIŞLIK AÇISI olacak. Bu transitin etkisiyle duygusallıkta ve romantizmde bir artış gözlemlenecek. Yaratıcılık gerektiren iş ve uğraşlarda kapasitemiz artacak. Bilhassa artistik ve sanatsal beceriler tavan yapacak. Keyif veren insanlarla paylaşılan zamanlar, yardımsever, uzlaşan, hoş gören eğilimler dikkat çekecek. Sosyal, ruhumuza iyi gelen kişi ve ortamlara yönelme eğilimi belirgin olacak. Bu etkiler altındayken olumlu olana odaklanmak ve güzel olanı görmeye çalışmak çok büyük gayret gerektirmeyecek J Estetik ve güzellik konuları, dekorasyon temalı işler, sanatsal uğraşlar, aşkın, sevginin, duyguların ifadesi ve bu içerikli konuşma ve buluşmalar için uygun olacak.

Yazmak, çizmek konularında da her zamankinden daha becerikli olabiliriz. Finansal girişimler ve iletişim becerisi gerektiren her türlü plan için uygun bir enerji olacak gökyüzünden yansıyan... Moda ve tasarım temalı işlere de yönelebilirsiniz… Günün içeriğinde bir de sevdiklerimiz ve ilişkide olduğumuz insanlar adına bazı fedakarlıklar yapma teması hakim. Gözümüzün maddi değerleri çok fazla görmemesi, önemsemesi ise bu konuda karşımıza çıkabilecek fırsatları kaçırma ya da elimizdekini bir miktar tüketme riski yaratabilir. Ruhsal temalara yönelmek, ilahi sevgiyi yüreğimizde hissetmek, dua ve ibadet için de elverişli olabilir.

5 Haziran PERŞEMBE

AY BAŞAK BURCUNDA. Düzen ve program odaklı olmak, hizmet etmeyi amaçlamak, iyi ve kusursuz işler ortaya çıkarmayı hedeflemek ile mutlu ve verimli bir gün geçirme şansımız olacak. Detaylarla uğraşmak, ince işleri kotarmak, pürüzlerden arındırmak, tamir edip işe yarar hale getirmek bugün bize cazip gelen aktiviteler olacak. Derleme, düzenleme, temizlik işleri, sağlık ve hijyen konuları da ön plana çıkacak. Bugün ihtiyacımız olan şey eksiksiz olanı yaratmak olduğundan kusurları görmek ve bunları dile getirmekte de etkin olacağız. Eleştiriler eğer dozu kaçmışsa can sıkıcı olabilir. Biraz da oluruna bırakmaya ve olumlu tarafları görebilmeye ihtiyacımız olacak. Bir de bu kadar detaya dalınca çok çalışmış ancak yeteri kadar verimli zaman geçirememiş olma ihtimalimiz olabilir gün sonunda. Zira 1 saatlik iş, sırf en iyisini yaratmak adına 2-3 saatimizi alabilir. Aman dikkat! Amaçlı hareket edip, pratik olmak bu riskin en önemli ilacı olacak.

SABAH SAATLERİ duygusal olarak karmaşık durumlara gebe... Aldanmalar, yanılgılar, kendimizden verecek ölçüde yapılan fedakarlıklar ve duygusal ve de hatalı olabilecek karalara açık olacağız. İbadet ve ruhsal nitelikli çalışmalar için ise erken saatler gayet müsait olacak. Çözücü, amaçtan saptırıcı ve yanıltıcı etkiler devrede olacak. Hayal kırıklıkları ise ne kadar çok gerçeklikten uzaklaşmış isek o ölçüde gelip bizi bulacak.

Beslenmemize dikkat etmemiz gereken bir sabahtayız ayrıca. Zira zararlı etkilerden, ilaçların yan etkilerinden muzdarip olma riskimiz olacak.

Her şey toz pembe görünebilir. Sanki hiç bir zarar görmeyeceğiz, kimse sorun çıkarmayacak, işler ve ilişkiler akıp gidecek diye kendini akıntıya koy verme hali söz konusu olabilir. Ancak iyi niyetin aşırısının hem gösteren hem de gösterilene dolaylı anlamda zarar verebileceğini ciddi anlamda irade ve gayret çözülmelerine neden olabileceğini unutmamakta fayda var.
Sohbeti muhabbeti bol uzun ve rehavet getiren toplantılardan, hele ki de içinde yemek unsuru bulunduran adeta sofrayı andıran görüşmelerden, gerçek anlamdaki uzun kahvaltılardan azıcık korunmalıyız.

AKŞAM SAATLERİ duygusal anlamda kontrollü olmak, ne istediğini bilip ifade edebilmek bize fayda sağlayacak. Güçlü kişilerle dayanışma halinde olmak, kendi gücümüzü keşfedip başkalarına da fayda sağlamak, destek alıp vermek, özellikle kadın figürleriyle el birliği etmek için uygun olacak.
Ancak günü çok fazla geç saatlere kadar uzatmamak iyi olur. Zira o zaman ufak tefek gerginlikler ve ilişkilerde çatışmalar söz konusu olabilecek.

6 Haziran CUMA

AY BAŞAK BURCUNDA.  Üretip fayda sağlayacağımız şeyler, dikkat ve zeka gerektiren işler, planlama aşamaları, yarım işlerin tamamlanması, eksiklerin tamamlanması, hataların düzeltilmesi, fazlalıklardan kurtulup yaşam alanını ve ürettiklerimizi sadeleştirmek, daha işe yarar hale getirmek için elverişli bir gündeyiz. Sağlık kontrolleri, tedaviler, başkalarının hayatını kolaylaştıracak gayretler, asistanlık hizmeti sunup almak için de uygun olacak.

ERKEN SAATLER bu içerikte bazı sorumluluklar üstlenmemiz gerekebilir. Ciddiye alan, ertelemeye kalkmayıp üzerine düşeni yerine getiren gayretler fayda sağlayacak.

SAAT 12:13 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Öğlen saatleri ya tembelliği ya da çalışıp fayda sağlama işini fazlasıyla abartma riskimiz var. Özellikle boşluktan önceki saatler harekete geçmek ve önemli girişimleri organize etmek için ideal olabilir. Çalışkanlık ve üretkenliğin yanına şans faktörünü de ekleyip başarı ihtimalini ikiye katlamış olabiliriz.

Günün en etkili transiti aslında dünden bu yana etkili olup gün ortasında kesinleşecek olan GÜNEŞ-URANÜS SEKSTİL AÇISI olacak. Bu açı etkisiyle yaratıcılıkta artış olacak. Fark yaratma ve yenilikler ortaya çıkarma becerisi aktif olarak çalışacak. Kendimize ait daha önce hiç keşfetmediğimiz hatta belki de bizde olmadığını düşündüğümüz özelliklerimizi fark etme, herkesten farklı yanlarımızı görme şansı bulacağız.

Bugün yaşanabilecek olaylar, karşılaşacağımız insanlar bu amaca hizmet edebilecek… Sıra dışı ve bize hayatın farklı tatlarını gösterecek kişilerle, farkındalık yaratacak deneyimler ve buna vesile olacak kişilerle yolumuz kesişebilir bu içinde bulunduğumuz günlerde. Hiç ummadığımız kişilerden, özellikle de erkek figürlerinden destek gelebilir. İnsanlar olumlu ya da olumsuz bugün sizi şaşırtabilirler. 

Kısacası bugün rutinden sıyrılıp, kendimize, hayatımıza ve çevremize bambaşka gözlerle bakmak için fırsat niteliğinde bir gün olabilir. Yenilikçi bakış açısı ve olabilirliklere inanç sayesinde hem kendimiz hem de içinde bulunduğumuz çevreye ait daha önce fark etmediğimiz pek çok cevheri ortaya çıkarabiliriz. Güneş'in temsil ettiği anlamlardan benlik, irade, özgüven, varlık, kişilik adına daha önce görünmeyeni görme, duyulmayanı duyma, fark edilmeyeni bir anda ortaya çıkarma gibi kulağa hoş gelen etkiler ortaya çıkabilir. Uranüs'ün kalıplarından sıyrıl diyen etkisi ile birlikte harekete geçme, pratik ve geliştirici olanı ortaya çıkarma, daha önce üretilmemiş fikirleri üretip, denenmemişi deneme fırsatı verecek bize. Alıcılar, antenler açık olsun... gelişim, revizyon ve keşif fırsatlarını kaçırmayalım...

7 Haziran CUMARTESİ

Saat 05:02 SONRASINDA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN TERAZİ BURCUNDA olacak. Bu tabi ki de benim hafta sonu için en sevdiğim enerjilerden biri. Sosyal ortamlar, davetler, romantik planlar, gezme tozma meseleleri için gayet elverişli. Son iki iş gününü oldukça yoğun biçimde geçirmişseniz işte size biraz dinlenme, ruhunuzu doyurma zamanı. Sanata zaman ayırabilirsiniz... Ya da partnerinize… Ya da ikisine birden... Uyum, denge ve estetik konuları bugün için en ön plandaki ihtiyaçlarımız olacak.

Öğleden önce Ay ve Merkür arasındaki stresli açı nedeniyle yanlış anlaşılmalara ve iletişim sorunlarına açık olacağız. Tartışmalara girmemek, girmişsek de uzatmamak lehimize olabilir. Bilgi alış verişi, eğitim ve seyahat konularında da bazı aksaklıklar yaşanabilir. Kararlar duygusallık ağırlıklı olacağından gerçekçi olandan uzaklaşabiliriz.

Bugün Merkür 1 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan retro hareketine başlayacak. Her geri hareket o gezegenin temsil ettiği konularda geriye çekilip, olaya yeni, farklı ve daha bütünsel bir pencereden bakma, vites küçültme, tekrar düşünme, tekrar değerlendirme ve hataları tespit etme, bu konularda hayatı biraz ağırdan alma fırsatı sunar. Merkür retroları bu fırsatı, algımız, bakış açımız, eğitsel konularımız, yazma, konuşma, iletişim halinde olma durumumuz, seyahatlerimiz, yakın çevrenizle olan ilişkilerimiz, bilgiyi alma ve verme süreciyle ilgili durumlarımız ve teknoloji ile bağlantımız noktasında sunuyor. Olayların ardındaki anlama bakmayı, tedbirli olmayı ve öz irademizi kabullenmeyi becerememişsek olası riskler gerçekleşme şansı buluyor...

Genel olarak etki alanı: Karar alma süreçleri, elektronik aletler, bilgi alış verişleri, eğitim ve sınav bazlı konular, iletişimler, teknolojik konular, dikkat ve algı sorunları, ticari konular ve yolculuklar çerçevesinde oluyor. Zihnimiz aynı performansı gösterebilmek için çift kapasite çalışmak zorunda kalıyor bu dönemde adeta.

Bir şeyi anladığımızı zannetmemek, emin olmaya çalışmak, imzaları dikkate alıp pür dikkatimizi vermek, yeni bir satın alma, anlaşma yapacaksak mümkünse ertelemek ya da en azından her türlü ihtimale açık olup kontrolleri tamamlamak, bir karar verdiysek bunun sonradan geri dönebileceğini bilmek önemli olacak bu süreçte.

Uzun vadeli planlar, kontratlar ve kalıcı projeler için riskli denebilecek bir dönemde olduğumuzu aklımızdan çıkarmamalı ve her türlü ilk adım sayılabilecek girişimde her zamankinden temkinli ve tedbirli olmalıyız.

Bu dönem, ruhsal çözümleme ve terapiler için, daha önce kaybedilmiş şeyi bulmak için, inceleme ve araştırmalar için, aksaklıkları tesit edip düzeltmek ve de fazla eşya ve bilgilerden kurtulmak için uygun olabilir.

Bu kez retro Yengeç burcunda başlayıp İkizler burcuna dönerek devam edecek.

Yengeç burcu, özellikle duygusal olan hafızalarımıza ve hatıralarımıza geri götürecek bizi bu dönemde. Çocukluk anılarımız canlanacak, eski akrabalar ve dostlar hayatımıza dokunup tekrar nüfus edecek.  Bunların bir kısmı söylenmemiş sözler dile getirilebilsin diye fırsatlar yaratacak önümüzde. Bir kısmı ise sevdiklerimizle olan eski kırgınlıkları, unutulmayan ve yürek yarası olmuş sözleri tamir etme fırsatı sunacak.

Aile içi bağlarda var olan sorunların su yüzüne çıkması ve çözümlenmesi gereği doğuracak. Özellikle vatani ve ailevi konularda normal şartlarda öyle ya da böyle  yürüyen rutinde aksamalar yaşanabilecek. Anlaşmasak da birlikte olmayı bir şekilde becerebildiğimiz yakınlarımızla artık “anlaşmak” konusu elzem hale gelebilecek. Yani sonuç olarak standart Merkür temalarının dışında, sevgi, duygusallık, aile, millet olma, geleneklerimiz ve köklerimiz ile ilgili konularda yolunda gitmeyen, yürümeyen işler tekrar dile getirilebilsin diye su yüzüne çıkacak diyebiliriz. Daha sonra İkizler burcunda seyredeceği retro hareketi ise standart İkizler temalarındaki aksaklık ve fırsatları karşımıza çıkaracak.

8 Haziran PAZAR

AY GÜN BOYUNCA TERAZİ BURCUNDA olacak. Bugün yalnız kalmak istemeyeceğiz. Yaşadıklarımızı paylaşmak, diğer insanları da kararlarımıza ortak edip belki de sorumluluğu paylaşmak, yaşamı paylaştığımız insanlarla uyum içinde kalabilmek isteği ön planda olacak.

Ancak bunu başarmak bugün için biraz çaba gerektirecek. Zira özellikle günün ilk yarısında pek fazla uyum sağlayayım diye karşılık veren kişilerle karşılaşmayacağız.

SABAH SAATLERİ aile içi ve de partnerimizi ilgilendiren konularda çatışmalara, öfke nöbetlerine, ısrarcı ve inatçı tutumlara açık olacağız. Takıntılı fikirler, baskıcı tutumlar kaçınmamız gereken şeyler olacak. Siz çekingen davrandıkça daha da fazla sindirdiğini düşünüp tepenize çıkan tiplere karşı savunmasız kalmayın. Susmak, kavga çıkmasın diye onaylar görünmek sizi mutlu etmez. Kavga edin ve isyan edin demiyorum tabi ki. Ancak mutlaka uygun bir dille gerçek düşünce ve isteklerinizi karşınızdakine anlatmanız şart. Anlaşma zeminini başka zamana öteleyip konu üzerinde düşünme payı yaratıp saldırgan tavırlardan korunma şansı bulabilirsiniz.   Bu saatler bir şeyleri zorla elde etme ya da kabul ettirme zamanları değil. Ne sizin ne de karşınızdakini bu tuzağa düşmesine izin vermeyin.      
        
ÖĞLE ÖNCESİ daha önce yaptığınız planlar sizin dışınızdaki nedenlerle değişmek zorunda kalabilir. Direnmek için de uygun değil... Gereklilik, gerçeklik, çözüm odaklılık ve uyum sağlayıp adapte olma ihtiyacımız doğacak.

ÖĞLEDEN SONRASI ise çok daha akıcı diyebilirim. Ay'ın Güneş ile yapacağı destekleyici transit sayesinde anlaşmak, uzlaşmak, fikir birliği ve el birliği yapabilmek çok daha kolay olacak. Önemli, görüşme ve buluşmalar, karşı cinsle yapacağınız planlar ve konuşmalar için elverişli olabilir. Diplomasi gerektiren konular meyvelerini verecektir.

SAAT 22:46 DAN SONRA AY BOŞLUKTA olacak. Geç saatlere kadar uzayan günün aşırı sosyal ve hareketli temposu keyifsizliklere ve gereksiz yorgunluklara sebep olabilir. Her şeyi, eğlence dahil tadında bırakmamız gereken bir akşamdayız.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/2014-yllk-burc-yorumlar.html




Yorumlar

Popüler Yayınlar