AstroKarmik ile 23-29 Haziran 2014 Haftası Yorumları...

23 Haziran PAZARTESİ

AY BOĞA BURCUNDA olacak. Mevcut düzenimizi aksamayacak biçimde yürütmek, güven duyduğumuz kişilerle ve ortamlarda bulunmak bizi mutlu edecek olan şeyler. Maddi konular, verimlilik amaçlayacağımız işler, emeğimizin karşılığı alma çabaları için elverişli bir gün olabilir. Ancak aynı zamanda “azıcık aşım kaygısız başım” diyen bir etki de yansıyacak bugün bizlere. “Daha fazlası için neden çaba sarf edeyim ki? Elimdekini korusam zaten bana yeter” diyen yani gelişime mani olabilecek bir etki de söz konusu olabilir. Bunu sadece maddi konularda diye düşünmeyin. Günün içeriğinde maddi dünyaya ait değerleri daha çok fark edebilme olacağından bunlar göze batabilir belki. Ancak aklınıza gelebilecek her türlü konuda bu risk mevcut.

Ağız tadınıza uygun besinleri tüketmek, daha doğrusu tüketmeyi amaçlamamak, tadına varmak, göze kulağa hoş gelen, zevk verecek olan şeyler için sabretmeyi bilmek, tasarruf yapıp zararı kara dönüştürmek günün önemli eğilimleri. En çok işimize yarayacak olan şey de isteklerin uğruna sabretmeyi bilebilmek ve yılmadan çalışmak sağlayan enerjiler olacak.

ERKEN SAATLER yapılabilirliklere, olabilirlere, gücümüzün yeterliliğine inancımız tam olacak. “Ben emek ortaya koymuş ve acele etmeden kontrolü elime almışsam altından kalkamayacağım iş yok” diyeceğiz. Bir iki ufak destek almak da hiç fena olmaz açıkçası. Özellikle size bu gücünüzü hatırlatacak, ”hadi bakalım” deyip hareketlendirecek, planlarınızı canlandıracak kişilerden gelebilecek destek paha biçilmez olabilir.

GÜN ORTASI ise bir takım zorluklara, mücadeleye, gecikmeler ve engellere karşı hazırlıklı olmakta yarar var.  Kesin gözüyle baktığınız noktalarda yanılabilirsiniz. Her zaman yaptığınız işler yetersiz bulunabilir. Daha fazlası, daha iyisi ve daha kalitelisi beklenebilir. Kendinizi biraz dışlanmış ve yetersiz hissedebilirsiniz. Ama yılmak yok. Bilin ki bu saatlerde bir şeyler elde etmek her zamankinden daha çok çaba gerektirecek. Önemli görüşme ve girişimler için pek destekleyici değil gökyüzü.

Bugün VENÜS 18 TEMMUZ TARİHİNE KADAR KALACAĞI İKİZLER BURCUNA geçecek. Aşk hayatımızı, sevgi temalı ilişkilerimizi, genel olarak ilişkilerimizi, sanat, estetik ve güzellik ile ilgili konuları ve para ile olan bağımızı daha çok temsil eden Venüs bu dönemde değişken tutumlara vesile olabilecek. 

Konuşup anlaşabileceğimiz, algısı bizimkiyle denk insanlara doğru istemsiz olarak çekileceğiz.
İlişkilerde her zamankinden daha ifadeci ve hareketli bir döneme giriyoruz demek oluyor bu. Konuşup anlaşmak ve iletişim halinde olmak önem kazanacak.
Sosyalleşmek ve insanlarla kaynaşmak çok daha akıcı bir hal alacak.
Arkadaş seçmek konusunda çok da seçici olmayıp herkesle sohbet etme ve her davete atlama eğiliminde de olabiliriz.
Kolay kurulan ilişkilerden kolay sıkılma ve sebepsiz yere başkalarına yönelip ararken aramaz hale gelme ise diğer olası durumlar.
Özel ilişkilerde de aynı konular gündemde olabilir.

Venüs İkizler enerjiniz flörtöz bir etki yaratacaktır.  Niyet çok özel olmasa bile buna vesile olacak yaklaşımlar dikkat çekecek. Bir kısmı da karşılık bulmuşsa eğer aynı anda birden fazla kişiyle flört eden tipler ortalıkta çoğalabilir. 

Kısa süreli ve iz bırakmayan gündelik ilişkilerde bir artış yaşanabilir. Yaz aşkı misali aslında aşk denilemeyecek tipteki ilişkilere dikkat. Eğer güven arayışı yoğun biriyseniz hiç yeltenmeyin derim.

Devam eden mevcut ilişkilerimizde ise ilgi odağımız sürekli değişeceğinden ve odaklanmakta zorlanacağımızdan,  gerçek anlamda devamlılığını sağlamak için biraz hareketlendirmek ve rutin dışında bir tempoya ayak uydurmak gerekebilir bu dönem için.

24 Haziran SALI

Ay yine BOĞA BURCUNDA VE 04:49 SONRASINDA GÜN ORTASINA KADAR BOŞLUKTA olacak günün ilk yarısında. Yarım kalan işleri toparlamak, sıkılmadan rutinleri yürütmek, parasal konularda aksiyonlar almak, bütçe düzenlemesi yapmak, fayda sağlayacak uğraşlara, sonuçta kazanç elde etmeyi planladığımız, elle tutulur gözle görünür sonuçlara ihtiyaç duyduğumuz işlerde, doğa ile baş başa olacağımız aksiyonlarda mutlu ve verimli olma şansımız var bu zaman diliminde. Keyif ehli durumlar cezbedici ancak zaman öldürücü olabilir, dikkat!

Her ne kadar herhangi bir konuda tüm şartlar bizden yana ve koruyucu melekler arkamızda gibi görünse de yine de önemli girişimler ve başlangıçlar açısından boşluktaki ayın çok fazla katkısının olmadığını göz ardı etmemek gerekir.

Dünden bu yana etkili olan ve gün boyunca da etkisini gösterecek olan Merkür'ün Ay düğümleri ile destekleyici teması, çevremizle ilişkilerimiz, zihinsel aksiyonlarımız, ticari becerilerimiz, iletişim için gereken doğal meziyetlerimizde spontane bir işe yararlık etkisi oluşturacak.

Eskiden öğrendiğimiz bir bilgi karşılaştığımız yeni durumda birden karşımıza çıkıp hayatımızı kolaylaştırabilecek. Veya daha önce edindiğimiz bir tecrübe zamanında olumsuz sonuçlar doğurmuş olsa bile bu kez önümüzü görmemize sebep olacak.  Genel olarak Merkür’ün temsil ettiği konularda ana tema bu olacak aslında, eskinin yeniye rehberlik etmesi. Eski bilginin yeni yollar açması, eski sözlerin yeni kapılara anahtar olması gibi...

İzin vermememiz gereken şey ise bu konularda akışın durması diyebiliriz. Yani suskunluk işe yaramayacak.
Alışılmış bilginin yeni olanla harmanlanması gerekecek.
İçinde kendimizi rahat ettiğimiz çevre ile yeni içine nüfus edeceğimiz çevrenin ortak noktalarını bulmamız lehimize olacak.  Zihinsel olan tüm konularda bu harmanlama işi bize yepyeni yollar açacak diyebilirim.

SAAT 14:06 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN İKİZLER BURCUNA GEÇECEK. GÜNÜN İKİNCİ YARISINDA SUKUNETİN YERİNİ BİRAZ DAHA HAREKETLİ ETKİLER ALACAK. İletişim halinde olmak, her şeyden haberdar olmak, bilgiyi alıp aktarmak çok daha önemli hale gelecek. Durduğumuz yerde, oturarak yapacağımız, içinde heyecan olmayan, merak uyandırmayan şeyler çok fazla ilgimizi çekmeyecek. Genel olarak biraz huzursuz, neye yöneleceğini neye karar vereceğini tam olarak bilemeyen ve mantıksal olana daha çok yönelip zihinsel olanda daha çok başarı elde edeceğimiz biçimde geçecek günün geri kalanı.

ÖĞLEDEN SONRASI Ay'ın Venüs ile kavuşum halinde olması nedeniyle, ilişkilere sıcaklık, samimiyetlerde artış, kolay kaynaşmalar, yakınlaşmalar gündeme gelebilir. Akşam SAATLERİ kısa geziler, eğitim ve seminerler, kitap okuyarak ya da elektronik ortamlarda bilgimizi artırarak vakit geçirmek için uygun olabilir.

25 Haziran ÇARŞAMBA

AY İKİZLER BURCUNDA olacak. Bugün sabit ve tutarlı bir ruh halini yakalamakta zorlanabiliriz. Sabit aynı noktaya bakabilmek, hedefe yönelik sabırla hareket edebilmek, denge ve uyum sağlamak her zamankinden zor olabilir. Ayın da bugün ve yarın için yeniay öncesi fazında yani balsamik fazda olduğunu düşünürsek, hem pek çok şey aynı anda ilgimizi çekecek, odaklanmakta zorlanacağız, hem de bunlar için adım atacak, devamını getirecek enerjiyi kendimizde bulamayacağız diye yorumlanabilir.

İçinde bilgi ve hareket olan şeyler ilgimizi mutlaka çekecek, telefon konuşmaları, yazışma ve haberleşme ağını kullanacağımız her şey, öğretici diyeceğimiz bilgi paylaşımlarının yanı sıra magazin haberleri dahil dağarcığımıza katacağımız her şeye doğru istemsiz olarak çekileceğiz. Başkalarının ne düşündüğü ne söylediği neye karar verdiği, ne gibi gelişmelerin olduğu, tam da o anda yan masada oturanların ne konuştuğu, komşunun çocuğunun o sabah nereye gittiği gibi yüzeysel olan ancak merakımızı uyandıracak olan şeyler gündemde olacak.

AKŞAM SAATLERİ yeni şeyler denemek, yeni bakış açılarına fırsat vermek, size göre farklı denilebilecek kişilerle bir araya gelip sohbet etmek, normal şartlarda çok da cesaret edemediğimiz hamleler yapmak, eğitimler almak, söyleyemediklerimizi söylemek, yazamadıklarımızı kaleme dökmek, iletişim konusunda beklenmeyeni ortaya koymak, sürpriz haberle alıp, değişik mekanlara yolculuk yapmak için elverişli olacak. Ancak bu akşam için önemli bir uyarı, iletişimin en az can yakan çeşidini tercih etmek herkesin lehine olacaktır.

Bu saatlerde hız beklentimiz de yüksek olacak. Acelecilik, sabır gösterememe, tolerans eksikliği ve fevri tepkiler ise kaçınılması gereken ve zarar verici olabilecek şeyler gibi görünüyor.

Bugün aslında 19 Hazirandan bu yana etkisini hissettiren MARS-URANÜS KARŞIT AÇISI kesinleşecek. Yani etkilerini maksimum seviyede yaşayabileceğimiz 1-2 günlük sürecin içindeyiz dünden bu yana. Ve bu etkiler yaklaşık 4-5 gün daha etkin biçimde devam edecek. Peki nedir bu etkiler? Aslında her ne kadar Uranüs içinde beklenmeyeni bekle gibi bir tema barındırsa da biz aslında bu transitin etkilerine çok da uzak değiliz. Zira Mars retrosu nedeniyle yılbaşından bu yana bir kaç kez kesinleşti bu açı.

Her ikisi de yüksek ve konsantre bir enerji barındıran yani netice de patlamaya hazır kıvamdaki bu gezegenlerin zorlayıcı açısı doğal olarak havayı gerginleştiren bir etki yaratıyor. Ne etkileri var peki…

Dürtüsellik, tepkili olma hali, gözü karalık, savaşçılık, sağı solu belli olmayan, serseri mayın* gibi ortalıkta dolanma durumları ( *serseri mayın: nereye çarpacağı belli olmayan mayın) , cesaret, mücadele, hırs ve bunlar uğruna tartışmacı haller, serbest kalma, bildiğini okuma tavırları devreye girebiliyor söz konusu bu iki gezegen olduğunda…

Anlaşıldığı üzere şartları zorlayan, sınırlanmak istemeyen, ele avuca sığmayacak etkilerden bahsediyorum.  Üstelikte her ikisi de öncü burçtalar ve ne uğruna mücadele verirlerse versinler kaybetmek gibi bir ihtimali yok sayıyorlar. Elde etmek uğruna bazı şeyleri yok etmeyi, onarmaktan ziyade yıkmayı, kökten kurutmayı düşündürebilen etkileri var.

Agresyonlara, önünü arkasını düşünmeden verilebilecek tepkilere dikkat!

Unutmamak gerekir ki verilecek mücadele, haklı olmaya çalıştığımız konu, gayretimiz sırasında takınacağımız “olumsuz tavrın” bizleri aklıyken haksız konuma düşürebilme riski var...

Her zaman dediğim gibi en güzel hareket ve en büyük kazanç, içine zeka ve sağduyu katılmış olan adımlarla elde edileni... İşte bu süreçte buna ihtiyaç biraz daha artacak diyebilirim.

•Hakkını aramak hali güzel ancak bir an evvel olsun diye diretmek yorucu olabilir.
•Susup içine atmak yerine açıkça neyin bizi rahatsız ettiğini söyleyecek cesareti bulmak güzel, ancak birikmiş eski duyguları, kini öfkeyi kusar biçimde çıkartmak zedeleyici olabilir.

Ani ve beklenmeyen tepkiler, kontrolsüz tavırlar, acelecilik, agresyon v.b. şeyler, tatil planları ve yolculukları da düşününce kaza eğilimini iyice tetikleyebilir.
Aman trafikte, araç kullanırken ekstra dikkat derim! Aceleye gerek yok. Bir saat sonra varalım gideceğimiz yere ne kaybederiz? Tavsiyem eğer bu günler içinde bir yolculuğa çıkacaksanız, yolda gerginliğinizi alacak ve vites küçültmenizi sağlayacak, dikkatinizi odaklayacağınız bir ortam yaratmaya çalışın.
Örneğin nerelerde duracağınızı önceden planlayın. İşin bir an önce olsun kısmından ziyade keyif kısmını ön plana çıkarın. Bir varış saati hedeflemeyin. Tesadüfen gördüğünüz bir yerde durup yeni lezzetlerin tadına varın. “Hadi şurada bir kahve molası” deyin durup dururken. Hızla giderken kaçıracağınız detaylardaki güzelliği yakalamaya çalışın.
Bunu hayatınızdaki pek çok şeye uyarlayabilirsiniz aslında. Tatili ve yolculuk temasını bir kenara bırakıp, hayatınızın ne kadarının gerçekten tadına vardığınızı düşünün. Hep bir telaş, koşturmaca, “uzatmayalım da konu kapansın”, “bana sorun çıkarma konu kapansın”, “yetiştirmem lazım çabuk anla”, “muhalefet etme yorma beni” deyip durmaktan, aşkımızın, evliliğimizin, çocuğumuzun, işimizin, özel ilişkilerimizin ne kadar farkına varıyoruz ya da bizim için önemlerinin ( belki de önemsizliklerinin)

Ne çok detayı kaçırıyoruz aslında, takıldığımız gereksiz detaylardan dolayı…
Ne çok özel anı kaçırıyoruz koşturmaktan…
Ne çok duyguyu paylaşamıyoruz öyle olmadığını düşünsek bile bencilce tavırlarımızdan dolayı…

Yani risk barındırdığından dolayı bu günlere özel olarak tavsiye ettiğim şeyleri keşke hayatımızın geneline yayabilsek…
Keşke haklı olma gayretinin ne kadar yorucu olduğunu ve gerçek manada haklılık sağlamadığını görebilsek…
Zamanla yarışmak kadar manasız bir şey olmadığını, her şeyin tam da olması gereken zamanda gerçekleştiğini ve bunu değiştirme çabasının nafile olduğunu kavrayabilsek.

Neyse, benimki gerçekleşmesini umutla istediğim bir temenni… Bu umudun gerçeğe dönüşmesi için bazı şeylerin farkına varabilmek ise paha biçilmez.

Dönelim biz tekrar bu şirin açının etkilerine J

Baskılardan kurtulma isteği, ani bitirişler, ani başlangıçlar, normal şartlarda asla cesaret edemediğimiz hamleler, tedbirsizlikle birleşince sonradan, sadece bizim değil, ilişkide olduğumuz diğer insanların da üzüleceği durumlara sebebiyet verebilir. HER TÜRLÜ KONUDA TEDBİRLİ OLMAK, HAKLI HAKSIZ MÜCADELELERİNİN GERÇEK ANLAMDA BİR KAZANANININ OLMADIĞINI BİLEBİLMEK, OTO KONTROL YAPABİLMEK, SABIRLI, HOŞGÖRÜLÜ VE ESNEK TEPKİLER VEREBİLMEK DURUMLARIN LEHİMİZE İLERLEMESİNİ SAĞLAYABİLİR.

ÖFKE KONTROLÜ İSE ÇOK FAZLA ÖNEMLİ olacak. Uzun vadeli kararlar almak için pek elverişli sayılmayabilir bu transitin etkileri… Eğer daha önce enine boyuna hesap ettiniz ve riskleri tespit ettiniz yani tamamen körlemesine atlamayacağınız ancak bir başlama vuruşu beklediğiniz işlere girişebilirsiniz. Başlangıç ve bitiriş kararlarına dikkat! Sonradan pişman olma riski taşıyor.

26 Haziran PERŞEMBE

AY İKİZLER BURCUNDA olacak gün boyunca. Yine değişken ruh haline mahkum durumdayız. Kapanan Ay fazı ile birlikte İkizler burcundaki Ay'ın huzursuzluğa vesile olan etkisi bir arada olunca çok da keyifli, enerjik bir gün olamayabilir diye düşündürtüyor. Konuşmaktan icraata vakit bulamama durumu da yaşanabilir. Yüzeysel olanla yetinmeyip gerçek bilgiye ulaşmanın asıl kazancı sağlayacağını aklımızda çıkarmamakta fayda var bugün.  Dedikodu niteliğindeki konuşmalardan ve de ayaküstü edilen vakit öldürücü sohbetlerden uzak durmak en iyisi. Her ne kadar ilgimizi çekecek olsalar da...

Bir şeyleri güç sarf ederek değil de daha çok çenemizi çalıştırarak halletme becerisi göstereceğiz. KONUŞARAK, ANLAŞARAK, İLETİŞİM HALİNDE OLARAK HALLEDECEĞİZ İŞLER, EL BECERİSİ GEREKTİREN UĞRAŞLAR, BİLGİYE ULAŞMA ÇABASI GÖSTERECEĞİMİZ ÇALIŞMALAR, TİCARİ VE EĞİTİM İÇERİKLİ İŞLER, REKLAM VE PAZARLAMA AKSİYONLARI, KISA SEYAHATLER İÇİN ELVERİŞLİ OLACAK GÜN.

Gün ortasında Merkür'ün Ay ile kavuşumu, duygularımızla düşüncelerimizin aynı düzlemde buluşabileceğine, kendimizi ifade etmek konusunda doğal bir akış yaşanacağına işaret ediyor. Ancak bunun yanında mantıksal tarafımızı ön plana çıkarmakta zorlanabileceğimizi, duygularımızın çok fazla işin içine gireceğini de gösteriyor. Zihnimiz adeta konudan konuya sıçrayacak bir noktaya konmakta güçlük çekecek. İfade şeklimiz duygularımızdan fazlasıyla etkilenmiş olacak. Bu saatler özellikle genç insanlarla her zamankinden daha rahat iletişim kurabileceğimiz, çevremizle kaynaşmakta zorlanmayacağımız saatler olacak. Karar almak için hevesli olacağımız ancak doğrularını almakta zorlanacağımız etkiler altındayız.
Saat 14:57 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak.

Günün tamamı yeni bir şeye adım atmaktan ziyade bir şeyleri noktalayıp, arınmayı, gereksiz olanı geride bırakıp yeniye hazırlık yapma sürecini daha çok destekliyor. Bu kez geride bırakacağımız şeyler daha çok eskiye ait olanı eskide bırakabilmek, yeni olana kucaklarımızı açmak şeklinde olacak. Bilgi, tecrübe, inanış, gelenek, kökleşmiş kalıplar, güvene dayalı olan bağlılıklar, duygusal bağımlılıklar, endişeler, kaygılar, geçmişe ait yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan zorlayıcı anılar v.b şeyler olacak. Zihnimizi susturabilmek, algısal seviyede bir temizlik yapabilmek önemli ve faydalı olacak. Daha çok kendimizi ifade edeceğimiz nitelikteki şifa yöntemlerinden, konuşarak, dinleyerek uyum sağlayacağımız uygulamalı terapi yöntemlerinden ve ruhsal çalışmalardan fayda sağlayacağımız bir akşam olacak.
Eskinin fayda sağlayanını taşımak ancak yük olanını geride bırakabilmek niyetiyle serbest bırakma içerikli çalışmalara yönelebilirsiniz. Tek başına iseniz, yazarak kendinizle ilgili bazı farkındalıklar yaşayabilirsiniz…

27 Haziran CUMA

AY GECE YARISI İTİBARİYLE YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YENGEÇ BURCUNA geçecek. Son iki gündür yeteri kadar yakalayamadığımız huzurlu bir ruh haline çok daha yakın olacağımız bir gündeyiz. Aile ile ve aile için sarf edilen emek, evde geçirilen zaman, sevgiyi hissetmek ve bir sevgiye ait olduğunu tadabilmek bugün önemli olacak. Hassasiyetimiz ve kırılganlığımız her zamankinden biraz fazla, yaratıcı tarafımız ise aktiflenmiş olacak. Kendimizi güvende hissetme ve bunu sağlayacak insanlara yakın olma ihtiyacımız artacak.

SAAT 11:08 DE 5 DERECE YENGEÇ BURCUNDA BİR YENİAY meydana gelecek. Yeniaylar bir şeyli başlatma, yeni olana cesaret edebilme, attığımız adımların da her zamankinden çabuk sonuç vermesine zemin hazırlama etkisi barındırıyor.
Tohum ekme, ilk adımı atma zamanları…

Su elementinde ve öncü nitelikte olan Yengeç burcu, DUYGUSAL VE AİLEVİ KONULARDA BİR TAKIM BAŞLANGIÇLARI tetikleyebilir.
Ruhsal anlamda kendimizi bağlı hissettiğimiz ailevi ve vatani değerlerin söz konusu olduğu bazı olayların fitili ateşlenebilir.
Herkesi ilgilendiren vatani meseleler, hem ailemiz hem de içinde yaşadığımız yuvamız, çocuklar ve kadınlar ile ilgili konularda bir takım başlangıçlar için elverişli bir uyaran olabilir bu kez yeniay.
Annelik teması vurgulanabilir...
Aile bağları yeniden şekillenebilir.
Evlilik, evlilik teklifi ve çocuk konusunda yeni başlangıçlar için elverişli olabilir yeniayın enerjisi.
Vatan sevgisi de görünür hale geleceğinden özellikle bu konuda baskın görüşü olan kişi ve kurumların, milliyetçi görüşlerin sesi daha gür çıkmaya başlayabilir.
Duygusal anlamda dalgalanmaların yaşanabileceği, kendimizi güvende hissetmek adına veya sevdiklerimizin güvenliğini sağlamak adına atılımların yapılacağı bir etki yaratacak diyebilirim.

Ancak önemli başlangıçlar ve uzun vadeli kararların ilk adımı için Merkür retrosunun halen devam ettiğini ve verilen kararların daha sonra değişkenlik gösterebileceğini işaret ediyor. ( unutmamak lazım) Bir şeylere başlayacaksanız ekstra temkin, iyice anlayıp dinlemeler, tekrar tekrar üzerinden geçip sorunları gidermeler, kısacası ince eleyip sık dokumalar işimize yarayabilir bu kez…


Yeniay Neptün ile üçgen açı eşliğinde gerçekleşecek. Üstelik de sonrasında kesinleşecek ilk açı olduğundan önemli bir rol oynayacak yaratacağı etkilerle.
Yengeç burcundaki yeniay sırasında yine Yengeç burcundaki Jüpiter’in Ay düğümleri ile kare açısı kesinleşmiş olacak. Mars-Uranüs karşıtlığı da halen devrede olacak.

Yeniayın Neptün ile destekleyici teması, sevgi ve sevginin paylaşımı amaçlı başlangıçların çok daha akıcı ilerleyeceğini, sanatsal yeteneği olan ya da bu içerikte bir mesleği olan kişilerin yeni projelere başlayabileceğini, seyahat ve deniz ile bağlantılı gezi planlarının keyif verici olacağını simgeliyor.

Bu süreçte eğer kişisel haritalarımız da destekliyor ise rüyalarda bir artış olacağı, mesaj niteliğinde olanların belirginleşmesi, adım atacağımız ruhsal çalışmalardan her zamankinden daha çok verim alacağımız gibi yorumlar da eklenebilir buna.

Genel anlamda ilham ve hayal gücümüz de yoğun olacak. Spritüel yanımız da devrede olacak. Mistik çalışmalara, dini şeylere, zikir çalışmaları ve meditasyon v.b. şeylere başlamak için uygun. Affetme, küslüklerin sona ermesi, bu açıdan eskiye bir kalem çekip yeni başlangıçlar yapabilme, özellikle ailevi bağların yeniden tazelenmesi gibi durumlar da olabilir.

Ancak her ne kadar destekleyici bir açı ile devrede bile olsa Neptün’ün yeniaya katacağı gölge taraflarını da göz ardı etmemek iyi olur. Yanılma, kolay etki altında kalma, hayal ile gerçeğin içi içe geçmesi, gerçek olmayan ya da olamayacak şeylere bel bağlama, insanları gözümüzde fazlasıyla idealize etme ve realiteyle karşılaştığımızda hayal kırıklığına uğrama yani mantığın bir miktar geri planda kalması gibi riskler söz konusu olduğundan atacağımız adımlarda acele etmemekte, her açıdan inceleyip gerçekçi yaklaşabilmekte fayda olacaktır.

Aslında pek çok şey yapabilecekken yeteri kadar kararlı olamamak, tembellik ve kaçış bağlantılı bahanelerin ardına sığınmak da cabası olabilir karşımıza çıkacak fırsatları değerlendirememek adına…

Jüpiter’in Ay düğümleri ile kare açısı ise, maddi ve finansal açıdan, bilgi sağlayıcı genişletici olabilecek her türlü adımda, içsel kazanımlarda, felsefi, dini ve ilahi çalışmalarda zorlayıcı ancak fırsat niteliğinde olabilecek gelişmeleri beraberinde getirebileceğini işaret ediyor yeniay.

Bu tarihlerde çıkacağımız yolculuklar, alacağımız eğitimler, hayatımıza girecek rehber niteliğindeki kişiler bizi çok tercih etmediğimiz, konfor alanının dışına çıkmamızı tetikleyecek olaylara ve kişilere götürecek diyebilirim… Bu etki altındayken iyimserliğin dozunu ayarlamak önemli.  Büyük sözler, büyük riskler eğer doğru hamleleri yapmamışsak geliştirici değil de geriletici etki de yaratabilir diyor gökyüzü.  Bu aşamada da aceleden ve tedbirsiz davranmaktan uzak durmamız gerektiği vurgulanıyor…

Halen gökyüzünde olan Mars-Uranüs karşıtlığının etkilerinden zaten bahsetmiştik.

Azıcık sabır, otokontrol, realiteden uzaklaşmamak ve akışı deneyimleyebilmek, dünyevi olanın yanında manevi olanı da görebilmek bize kazanç sağlayacak yeniay ile birlikte başlayan olaylarda.

T.C. haritasının yükselen derecesine çok yakın gerçekleşecek olması ülkemiz açısından önemli bazı hareketlerin başlangıcına ve ilerleme sağlayacak gelişmelere vesile olabileceğini gösteriyor. Motivasyonu artıracak, canlılık katacak ve birlik beraberlik ruhunu ön plana çıkaracak, gücün ortaya çıkışını sağlayacak aksiyonlar gündeme gelebilir.

Yeniayın sevgi, huzur ve güven içerikli enerjisinin hem kişisel bazda bizlere, hem ülkemize hem de dünyamıza barış huzur ve esenlik getirecek başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim.

28 Haziran CUMARTESİ

AY YENGEÇ BURCUNDA olacak. Sevdiklerimizle geçirdiğimiz zaman ve sevgiyi ifade edişimiz açısından keyifli bir gün diyebiliriz. Ailemizle birlikte zaman geçirmek, onlara emek sarf etmek, çocuklarla ilgilenmek, eski ve hala önemli olan geleneksel olan şeyleri yürütmek, sanatçı tarafımızı ön plana çıkarmak için güzel bir gün. Bunun için illa ki fırçayı elinize almanız ya da notalarla haşır neşir olmanız gerekmiyor. Sevdiklerinize şairane sofralar hazırlamak, hem sağlıklı beslenmelerini hem de göz ve damak zevklerinin doyurulmasını sağlamak da bir nevi sanat...

Evde olmak, yakınlarımızın ihtiyaçlarıyla ilgilenmek, adeta annelik edip kollamak bizi motive edecek olan şeyler bugün için. Eğer yabancıların olduğu bir ortamda kalmışsak genel olarak içe kapalı bir ruh halinden söz edebiliriz. Zira Ay Yengeçteyken çevremizde güven duyabileceğimiz sınırlı sayıda insan olması bizi daha rahat ettiriyor.

İşte SABAHIN ERKEN SAATLERİ tam da buna uygun bazı durumlar yaşanabilir. Farklı düşünen, farklı tepkiler veren, sağı solu belli olmayan o nedenle de güven duymakta zorlanacağınız kişilerle bir arada olmak zorunda kalabilirsiniz. Kendinizi geriye çekmek ya da gereksiz huysuzluk huzursuzluklar yaratmak yerine biraz sakin kalabilmek en iyisi olur. Sizi değiştirmeye çalışmıyorlar aslında. Size bir şeylerin bambaşka yönlerden bakışı ile ilgili rehberlik ediyor olabilirler. Böyle düşünmeye çalışın. Direnç göstermek yorucu olabilir. Bir de bu sabah acele işe şeytan karışır sözünü aklınızdan çıkarmamaya gayret edin.

Gereksiz şeylere gereksiz mücadelelere gireceğinize, dönün kendi sorumluluklarınıza. Sizi tartışma ortamına çekmeye çalışanlara vereceğiniz en güzel cevap olgunluğunuzu ve asaletinizi sergilemek olacaktır. Öfke ile gelene sevgi ile karşılık vermek en azından sizin yüreğinizi hafifletecektir.

GÜNÜN İLK YARISI tamamlamanız ve yapmanız gereken o kadar çok iş var ki, eğer enerjinizi faydasız şeylere sarf ederseniz yazık olur. Ne fiziksel güç kaybı yaratacak işler ne de enerjinizi alıp götürecek olumsuz ilişki deneyimlerine ihtiyacınız olmadığını hatırlamaya çalışın.

GÜNÜN İKİNCİ YARISI çok daha sakin ve dengeli enerjiler hakim olacak. AKŞAM SAATLERİ ufak tefek gerginlikler yaşanabilirse de yine de aile ile ve çocuklarla birlikte zaman geçirmek, romantik planlar yapmak, sinema, tiyatro v.b. aktivitelere katılmak için iyi olabilir.

29 Haziran PAZAR
                                             

BUGÜN SAAT 04:03 DEN SONRA AY 7,5 SAAT KADAR BOŞLUKTA OLACAK VE 11:43 DEN SONRA DA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN ASLAN BURCUNA GEÇECEK. Ve bu saatten sonrası eğlence ve keyif adına çok daha hareketli etkiler altına gireceğiz. Hayatın keyifli taraflarını daha çok ön plana çıkaran, içimizdeki çocuğu ortaya çıkaracağımız ve eğlence yaratmakla kalmayıp etrafımıza da yayabileceğimiz etkiler altında olacağız. Ne kadar güzel bir etki bir pazar günü için. Ancak tabi ki riskleri de var. Mesela sessiz sedasız aktivitelerdense ses getiren hatta gürültü çıkaranlarını daha çok tercih edeceğiz. Mutlaka göz önünde olmak ve takdir edilmek isteyeceğiz. Büyüksün, üstünsün önemlisin diyen sesleri duymayı bekleyeceğiz. Sahnede yer almak yetmeyecek başrolü kapmayı isteyeceğiz. Halbuki bu hayatta sadece bir oyun sergilenmiyor. Bazı oyunlarda önemli rollere sahip olabiliriz, bazılarında da figüranlıkla yetinmemiz gerekir. Bazılarında ise o kadar bile etkimiz olmayabilir. Başrolü kaptığımız tek oyun kendimizin ki. Ve mümkünse ona odaklanıp diğer oyunlardan rol kapma kaygısını bir kenara bırakabilmek gerek.

Eğlenceli davetler, kutlamalar, görsel sanatlarla ilgili planlar, organize edip yöneteceğimiz organizasyonlar, çocuklarla bir arada olacağımız planlar, romantik ve aşk konulu aktiviteler için elverişli olacak günümüz. Günün diğer önemli riskleri ise gereksiz ölçüde gurur, kibir ve egonun aşırı derecede parlatılması olabilir. Yeri geldiğinde mütevazi kalabilmek, bizim dışımızdakilerin de en az bizim kadar değerli olduğunu görebilmek ancak bu arada özgüven sergileyip iradeli kalabilmek bizim lehimize olacak bugün.

Gün içinde kesinleşecek iki tane önemli transit mevcut. Aslında Cuma gününden bu yana etkili olan GÜNEŞ-NEPTÜN ÜÇGEN AÇISI bugün kesinleşecek ve bu içinde bulunduğumuz günlerde etkisini yoğun bir şekilde hissettirecek. Bu transit tesiri ile birlikte sezgisel yanımız, yaratıcı becerilerimiz, doğal yeteneklerimiz aktive olacak.  Olumlu düşünme ve olayların içindeki hayır veren tarafları görme şansımız olacak.

Fedakarlık ve merhamet içerikli çalışmalar ve hayır işlerine eğilimimiz artacak. Sadece diğer insanların ihtiyaçlarını değil kendi gerçek ihtiyaçlarımızı da fark etme, farkındalığımızı artırma şansımız olacak.

Dünyevi hedefler belirlemek ve sağlam somut adımlar atmakta zorlanma verebilir belki ama neye gerçekten içsel olarak ihtiyaç duyduğumuzun aslında neye yönelmemiz gerektiğini görme fırsatı sunar... İÇE DÖNME, RUHUMUZU DİNLEME VE MUTLULUK VE HUZUR KAYNAĞINI DOYURMA AÇISINDAN GÜZLE BİR ETKİ OLACAK BU... 

Sanatsal becerilerde, aşk ve romantizm temalarında, spritüel ve ruhsal içerikli aktivitelerde her zamankinden daha çok verim alabileceğiz... Bu transit biraz ayakları yerden kesme etkisi de yaratabilir. Kalıcı ve uzun vadeli kararlar verirken her zamankinden daha çok dikkat gerekir. Zira gerçekleri görmekte zorlanma ve olmayacağını bile bile bir takım hayallerin peşine düşme etkisi de yaratabilir. Atak, cesur adımlar ve mücadele ve hırs gerektiren işlerde de zorlanma etkisi yaratabilir.

Eril enerjilerde bir miktar çözülme olabilir. Kendiniz de dahil olmak üzere, hiç kimsenin etkisini, önemini çok da fazla abartmamanız gerektiğini hatırlatabilir bu transit.
Bir diğer yandan da bu transit devredeyken,  daha çok anlayış gösterebilen insanla karşılaşma, diğer insanlara da daha çok anlayış gösterebilme şansımız yüksek olacak. Karşılıklı anlayış, hoşgörü ve inanç paylaşımı sergilemek açısından şanslı olacağız.


Bugün ayrıca dünden bu yana etkili olan VENÜS- NEPTÜN KARE AÇISI kesinleşecek. İlişkilerde yanılma, aşırı fedakarlık etme, kayıpları göze alma, aldanma, aldatılma, plansız hareket edip zarar görme, olmayacağını veya sağlam temelli olmadığını görmekte zorlanıp zor aşklara davetiye çıkarma, yanlış kararlar alabilme, hayal kırıklığı yaşayabilme, gerçekleri görmeyi becerememe gibi durumlar yaşanabilir.


Özellikle aşk ve para konusunda karar vermek, teklifte bulunmak ve hayal kurmak için pek elverişli değil bu transit. Yanılma payı yüksek olacak. Ciddiyetle ele almanız gereken her türlü ilişki için bu risk geçerli. Dikkatli ve sağduyulu olmak önemli olacak bu günlerde... Bu riskli etkilerinin yanı sıra yaratıcılıkta ve sanatsal becerilerde, dans, müzik, resim v.b. yeteneklerde artış, kolay affetme ve ilişkilerin keyfini çıkarıp irade ortaya koyma telaşından kurtaran bir etkisi de olabilir.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…




Samiye Özbaş Soysal

Ay boşlukta takvimi için

Astrolojik danışmanlık talepleriniz için

"2014 Yılına Dair" yazım için

2014 Yıllık Burç Yorumları için


Yorumlar

Popüler Yayınlar