Astrokarmik ile 16-22 Haziran 2014 Haftasının Yorumları...

16 Haziran PAZARTESİ

Ay gün boyunca KOVA BURCUNDAKİ seyrine devam edecek. Olumlu olanı görebilmek, bir arada ve el birliği yaparak hareket edebilmek, mantıksal tarafımızı ön plana çıkarmak ile huzurlu ve mutlu olma şansımız olacak haftanın ilk günü... Orijinal uğraşlar, değişiklik yaratmak, keşifler yapmak, fark yaratmak isteğimiz ve de özgürlük arzumuz yoğun olacak. Bir de bu aşamada bizimle kafa dengi yol arkadaşları bulabilmişsek değmeyin keyfimize...

Fikirlerimiz ve bunların kabul görmesi bugün bizim için önemli. Ancak mutlaka bize uzak olan fikirlere de bir şans tanımakta fayda var. En doğrusunun ve sabitlenmiş değişmez olanın kendi fikrimiz olduğunu düşünmek, fikirsel egolara yenik düşmek kar yerine zarar verebilir.

Gruplarla birlikte yapılan işler, sosyal çabalar, reform yaratan girişimler için elverişli olacak bugün ve yarın. Günümüze değil de geleceğe yatırımlar yapan tavırlar, ileri görüşlü olabilen yaklaşımlar çok daha kıymetli olacak. Bugün etrafımızda sevdiğimiz değer verdiğimiz dost dediğimiz insanların bulunması her zamankinde kıymetli olacak.
Eğer bir amacımız uğrunda emek harcadığımız bir davamız varsa, buna eşlik eden dava arkadaşlarını gözlerimiz arayacak. Sadece varlıkları bile bizim enerjimizi şarj etmeye yetecek diyebilirim.  Herkesle aynı şeyi yapmak, elimize aldığımız işlerde belli kalıplara uymak zorunda kalıp belli rutinleri yürüten konumunda durmak ise verimliliğimizi azaltacak olan şeyler.

AKŞAM SAATLERİNE KADAR Ay'ın temel bir açısı olmayacak ancak saatler ilerledikçe Mars ve Uranüs ile destekleyici transitleri devreye girmeye başlayacak.
Gün boyunca eğer istediğimiz kadar değişim yaratamamışsak akşam saatleri bu ihtiyacımız çok daha fazla artacak. Hız beklentimiz yüksek olacak.

Aradığımız bir bilgi varsa buna hemen ulaşmak isteyeceğiz.
Birine bir şey anlatıyorsak hemen anlasın diye bekleyeceğiz.
Gelebilecek ve anlaşılmadığımızı gösteren sorulara tahammül etmekte zorlanacağız.
Bu durumu bazen abartılı biçimde yaşayabiliyoruz. Sanki herkes bizim aklımızdan geçenleri bilmek zorundaymış ya da bizimle aynı yöne bakıp aynı şeyleri görmek mecburiyetindeymiş gibi yaklaşıyoruz.
Konuşmakla zaman kaybediyorum keşke telepati ile aktarım mümkün olsa der gibi davranıyoruz.
Özet geçip anlaşılmayı bekliyoruz.
İletişimi engelli parkur haline getirip üstelikte bundan yakınıyoruz.
Kızıyoruz karşımızdakine neden anlamıyor diye.
Oysa bir dönüp baksak amacımız gerçekten anlaşılmak mıydı diye. Eğer öyle olsaydı anlayacağı dilden konuşmayı tercih etmez miydik?
“Ben böyle anlatıyorum o anlasın ne yapalım” demezdik değil mi…

Bu birine hediye almak gibi bir şey aslında. Bazıları usuller yerine gelsin ister. Alış verişe çıkar ve ilk gördüğü şeyi, “iyi bu işte” deyip alır işini bitirir. Ne duygu var işin içinde ne de işe yararlık, ya da sevindirme ihtiyacı…
Bir kısmı da yine çıkar alışverişe kendisine alınsaydı en çok ne ile mutlu olacaktıysa ona yönelir. Hediye sahibini istek ve ihtiyaçlarından öte kendi tatmini önemlidir.

Neyse ki bazıları da hediye alınacak kişinin arzularını, ne ile mutlu olacağını iyi bilir. T shirt ünün yakası nasıl olursa rahat eder, cep ister mi, hangi renk olursa asla giymez, bu aralar zaten ihtiyacı olan bir şey var mıydı,  en son birlikte gezerken gözü bir şeye takılmış mıydı, paketi açtığında nasıl bir hediye yüreğini anında ısıtıp sevinçle doldurur diye düşünür. İşte iletişim ve bilgi alış verişi sırasında da aslında buna benzer davranışlar sergiliyoruz. Ben merkezli olarak hareket ediyoruz çoğu zaman. Algı ve öncelik farklılıklarını dikkate almıyoruz.

Bu akşam da buna benzer örnekler çıkabilir karşınıza. Eğer bir iletişimde hız sorunu, algılama farklılığı, yaşanmışsa, bir zaman makinesine binip sarın geriye zamanı. Gözünüzün önünden geçsin olaylar, sarf edilen sözler. Nasıl bir cümle sarf etseydim bu sorunu hiç yaşamazdık diye düşünün. Kontrolsüz tepkiler vermeden önce karşınızdakinin iletişim ihtiyaçlarını görmeye çalışın. Kelimeleri doğru biçimde kullandığınızdan emin olmaya çalışın.

AKŞAM SAATLERİ yeni arkadaşlarla tanışmak, grupça yapılan sosyal faaliyetlerde yer alıp, hedefe yönelik harekete geçmek, yeni, değişik ve farklı olanı denemek, macera olabilecek deneyimler yaşamak için elverişli olacak.
Bir gruba liderlik etmek, insanları harekete geçirecek enerjiyi ortaya koymak, telaşa kapılmadan ilerlemişsek işlerimizde hızlıca yol alabilmek için uygun olacak.

17 Haziran SALI

Ay yine KOVA BURCUNDA olacak. Geleceğe vaatlerde bulunan uzun vadeli planlar yapmak, stratejik hareket etmek ve mantık çerçevesinden ayrılmamak bugün bize artı değer katacak olan şeyler.

Bugün geleneksel bakış açıları yerini yenilikçi olanına bırakmalı.  Özgün şeyler üretmeye gayret edip, nasıl daha işlevsel ve bütüne fayda sağlayan işler ortaya çıkarırım diyebilmek önemli olacak. Haklı olanın yanında yer almak, doğru bildiğini gocunmadan dile getirmek, yolunda gitmeyeni düzeltmek, düzenim sarsılır kaygısını bir kenara bırakıp daha iyi ve herkese yararı dokunacak bir düzen kurulması adına çaba sarf etmek bugün bizi mutlu edebilecek olan reformist yaklaşımlar olacak. Merhamet ve sağduyu ön planda olacak. “Kimin ihtiyacı var dur bir bakalım, belki de elbirliğiyle bir fayda sağlarız” diyebilsek keşke. Keşke bunu hep yapabilsek... Neyse ki bugün bu açıdan biraz daha atılgan olma şansımız var.

SABAH SAATLERİ sosyal ilişkilerimizi artırıcı olan etkiler altında olacağız. İletişime açık, tanımadığı insanlara bile gülümseyip iki laf etmeden geçemeyen yaklaşımlar dikkat çekebilir. Her ne kadar içten ve sıcak ilişkiler kurma şansı bulamasak da ilgimizi ve sevecenliğimizi insanlara gösterme şansı bulabiliriz.

Bazen oluyor bana da. Evden çıkıyorum. İşlerimi halledip geri dönene kadar gördüğüm belki de hep karşılaştığım tüm insanlarla kısa da olsa bir temas etme ihtiyacı duyuyorum. Küçük bir gülümseme, ortalığa atılan munzurca bir laf, küçük bir şaka, “ben de aynı durumdayım sizi anlıyorum” ile başlayan kısacık bir sohbet, gördüğümüz ve çoğu zaman görmezden geldiğimiz ya da en azından dile getirmeye gerek duymadığımız bir iltifat...

Farkında olmadan gülerek ve gülümsemeler yarattığımı bilip mutlu olarak eve geliyorum. İki kaşımın arasındaki kırışıklıkların hiç bir önleyici ya da tedavi edici kremin yapamayacağı ölçüde ve hızda şifa bulmasını sağlayan sıcacık bir enerjinin yayılması durumu bu.(Evet kırışıklarım var kabul ediyorum. Bazen ne yazık ki kaşlarımı çatmaktan ama çoğu zaman da yüzümdeki tüm kasları harekete geçirip çalıştıracak kadar şiddetli kahkahalar atmaktan... )

Çok fazla samimiyet amacı gütmediğiniz yüzeysel ancak keyif veren dialoglar için ideal olabilir. Bir ihtimal tanıdığınız sevdiğiniz kişilerle aranızda ufak pürüzler çıkması ya da yeteri kadar yakınlık hissedeme, çok fazla şey paylaşamama gibi riskler söz konusu olabilir. Bir de kahvaltı sofrasında ya da sonrasında doyduğumuzu hissedeme bu yüzden ölçüyü kaçırma ihtimali var. Sakın ha kahvaltınıza sohbeti katık etmeyin. Farkına varmadan sınırınızı aşma noktasına gelebilirsiniz.

Bugün Merkür retro hareketi sebebiyle İkizler burcuna geçiyor. 1 Temmuza kadar da retrodaki seyrini İkizler burcunda yapmaya devam edecek.  Retro ve etkileri konulu yorumlarımı 7 Haziran tarihindeki paylaşımlarımdan tekrar okuyabilirsiniz. (http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2014/06/astrokarmik-ile-2-8-haziran-2014.html)  

ÖĞLEDEN SONRASINDA kadın erkek ilişkilerinde uyum, önemli kişilerden gelecek destek, resmi kurum ve kişilerle aranızda dengeli bir ilişki, taleplerin kabul görmesi, halden anlayan ve uyum adına karşılık veren dengeli davranış ve tepkiler dikkat çekecek. Önemli görüşme ve başvurularınız için, hem arkadaşlık, hem özel hem de iş amaçlı işbirlikleriniz için, devlet dairesindeki adil ve uygun beklentilerinizin karşılanması için elverişli olacak.

Günün ikinci yarısında Ay düğümlerinin hem ay hem de Güneş ile destekleyici açısı kesinleşecek. Bu da bize ilerletici, geliştirici, fayda sağlayıcı, yön verici, hedef bulup hedefe yönelik harekete geçirici, destekleyici kişi ve durumlarla karşılaşma ihtimaliz olabileceğini söylüyor. Şansımız yaver gitti ya da kaderimde varmış ki karşıma çıktı, öyle olması gerekiyormuş ki oldu, kısmetimde varmış dediğimiz durumlara hazırlıklı olmakta fayda var...

Eski bir deneyimimizin yeni karşılaştığımız durumda bize rehberlik etmesine izin vermek lazım. Buna hizmet edecek rehberlerin ışığına gözlerimizi kapatmamak gerek. Her zaman dediğim gibi karşımıza bir fırsatın çıktığını fark edebilmenin ilk şartı, yaşamın aslında her zaman öyle görünmese bile bir fırsatlar havuzu olduğunu ve bu havuzun içinde yüzdüğümüzü, eğer gözlerimizi kapatmışsak karanlıktan başka bir şeyin bizi beklemediğini, görmeyi becerebilenin ancak o fırsatları yakalama şansı olduğunu kabul edebilmek…

SAAT 21:08 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 1,5 SAAT İÇİN BOŞLUKTA olacak. Bu saatler sohbeti muhabbeti bol, aynı şeylerden bahsedip birbirimizi anlamakta zorluk çekmeyeceğimiz insanlarla yapacağımız kalabalık ve doyurucu planlar için gayet uygun olacak. Yazıp, çizmek, okuduğumuzu anlamak, bilgi aktarmak, yeni şeyler öğrenmek ve de kısa gezilerle akşamımızı renkli hale getirmek için güzel etkiler altında olacağız.

SAAT 21:26 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BALIK BURCUNA geçecek. Mantık ve realitenin ön planda olduğu duygusal yanımızı geçici olarak askıya aldığımız 2 günlük sürecin ardından şimdi artık gizlenen duyguların açığa çıkma zamanındayız. Gözle görünmeyen, ispatlanamayan, soyut olanın çok daha rahat kabullenildiği, daha doğrusu her şeye karşı daha yapıcı ve kabullenici davranma şansı bulacağımız, hassasiyetimizin artacağı, sevgiyi daha rahat ifade edeceğimiz, sanatsal konulara ilgi duyup, aşk ve romantizm beklentisi içinde olacağımız etkilerle baş başa bir akşam ve önümüzdeki iki gün bizi bekliyor.

18 Haziran ÇARŞAMBA

AY BALIK BURCUNDA olacak. Olaylar her ne kadar tamamen kontrolümüzde olamasa da işlerin bir şekilde yoluna gireceği, buna inanmanın daha kolay olacağı, akışa bırakmanın fayda sağlayacağı, duygusal hareket edip, bu doğrultuda kararlar verme eğiliminde olacağımız bir gündeyiz. Sezgilerimiz ve duygularımız ön planda olacak. Hayal dünyamız da hareketli olacak. Romantizm ve aşk konuları dikkat çekecek. Diğer insanların içinde bulundukları durum, yaşadıkları olaylar, hissettikleri bizi her zamankinden daha çok etkisi altına alacak. Eğer bu, acı veren bir durum ise yüreğimizin taa derinlerine kadar hissedeceğiz. Hatta bizimle hiç bir alakası yok ve de o kadar da etkileyici bir durum olmasa bile... İnsanların duygusal olan ihtiyaçlarını bir tek kelime bile edilmeden hissedebilme, herkese dokunabilme ve herkese kendinden bir şeyler sunabilme isteği ile ortalıkta dolanan iyilik melekleri dikkatinizi çekebilir. 

Ancak bu tabloya bakınca anlaşılacağı üzere, çok kolay tesir altında kalma ve kendimizi bir kenara bırakıp başkaları için özveri ve merhamet içerikli şeyler yapma söz konusu olabilir. Başkalarına vermek, özellikle sevgi kökenli verişler ise inanılmaz doyurucu bir durum. Sofradaki son lokmayı, son dilimi, son kaşığı ben yemesem de olur dedirten, kendinizi merkezde tutmayı beceremeyen, aksine kenara kıyıya köşeye atıp yok sayabilen, egoyu sıfırlayan, kendisi dahil pek çok şeye kolaylıkla acıma duygusu besleyip büyütebilen bir davranış modeli bu.  Sağlıklı değil yani…

Biz önce kendimize iyi davranmazsak başkalarına ne kadar faydamız dokunabilir ki.  Eğer Kendimize özen göstermezsek başkasına gösterdiğimiz özen gerçek bir değer oluşturabilir mi? Ben güçlü kalmazsam eğer, bugün değilse bile başka bir gün, gücüme ihtiyacı olana nasıl el verebilirim?  Dikkatimi kendime çevirmezsem birine dikkat etmenin önemsemenin ne manaya geldiğini nasıl kavrayabilirim? Uçaklardaki hosteslerin uçuş öncesi verdikleri bilgileri düşünün. Cem Yılmaz parodilerine kaymasın ama aklınızJ Tehlike anında ben önce kendimi güvenceye almalıyım dimdik ayakta durmalıyım ki başkalarına da tutunup ayağa kalkabilecekleri bir duruşum olsun. Bu gerçekleri hatırlayabilmek bugün lehimize olacak…

Genel anlamda bakarsak karasızlık ve hevessizlik halleri günün önemli risklerinden. Sevgi ve ifadesi bağlantılı şeyler için, duygularımızı işimize katmak için, yaratıcı tarafımızı koy vermek için, bağışlama ve oluruna bırakma olduğu gibi kabullenme halleri için ideal bir gündeyiz.

Özellikle ERKEN SAATLER pek çok açıdan farkına varamayacağımız bir çözünme haline çok yatkın olacağız. Bu bahsettiğim durumlara vesile olacak derecede çevreye karşı hassasiyetimiz artacak. Gerçek manada bizim için özel olmasa bile birilerine yakınlaşmak, sorunlarını kendi sorunlarımız gibi ele alıp çaba göstermek, paylaşmak isteği duyabiliriz. Gerçeklikten uzaklaşma ve mantıklı düşünüp mantıklı karar vermekte zorlanacağımız, aldanma, aldatılma ve hatalara düşme riskimizin olduğu saatlerdeyiz. İbadet, dua, meditasyon, hayır işleri, yardım amaçlı yapılan şeyler, şifa çalışmaları, ruhsal ve ruhumuzu doyurmaya yönelik her türlü aktivite için, sanatsal konularla ilgilenmek için, yaratıcı yönümüzü ortaya koymak için, kızgınlık ve kırgınlıkları sonlandırıp, bağışlamak yüreğimizi hafifletmek için ise ideal bir zaman diliminde olacağız.

Gün ortasında aslında dünden bu yana etkili olan VENÜS-JÜPİTER ALTMIŞLIK AÇISI kesinleşecek. Bu gökyüzünün iki iyicil gezegeninin destekleyici transiti fırsatların ve bolluğun her zamankinden daha akıcı bir şekilde geleceğini gösteriyor bize. Sosyal ortamlarda fırsatlar yakalamak, destek almak, maddi olanaklar, yeni para kaynakları yaratmak, var olanın bereketini artırmak, cömertlik yapıp diğerlerine de fayda sağlamak, romantik ve fayda sağlayan ilişkilere adım atmak için oldukça elverişli etkiler altında olacağız.  Gezip tozma, tatil fırsatları yaratma, güzellik ve estetik amaçlı çabalara girme, yeni aşk deneyimleri yaşama, var olan ilişkimizde daha kalıcı adımlar atmaya karar verme, sevgi anlayış, şefkat ve özveri gibi iyilik yaratan ilişki motiflerini canlandırma şansımız mutlaka artacak. Bu güzel etkiyi bireysel hayatlarımızda da daha geniş manada da çalıştırmayı becerebiliriz diye ümit edelim. Bireysel çıkarlardan ziyade herkesin mutluluğunu gözeten tavırları tercih edebilmemizi ve sevginin, anlayışın her türlü diğer unsura galip geleceği şekilde faydalanmamızı gönülden diliyorum.

AKŞAM SAATLERİ duygularımızda, duygusal konularda derinleşme, hislerimizi harekete geçirme, etkili biçimde ifade edebilme şansımız olacak.
Herhangi bir konuyla ilgilenirken, herhangi biri ile ilişki içindeyken yüzeysel olanla, öylesine ve idareten biçimiyle yetinmeyeceğiz.
Bir konuyla ilgileniyorsak mutlaka en derinine kadar öğrenmek ihtiyacı duyacağız. Karşımızdakinin gerçek duygu ve düşüncelerini öğrenmeden bırakmayacağız, daha azıyla yetinmeyeceğiz.
Ruhsal çalışmalarda ve psikolojik çözümlemeli gayretlerde de önemli mesafeler kat etme şansı bulabileceğiz, aşk söz konusu olduğunda derinleşme, romantizm ve tutkuyu yaşama fırsatı yakalayacağımız bir akşamdayız.

19 Haziran PERŞEMBE

AY YİNE BALIK BURCUNDA. Başkalarının hislerine dikkat edebilmek, empati kurabilmek, sezgilerimizi aktif biçimde kullanıp olayları akışına bırakabilmek, büyük hayra güvenmek sayesinde çok daha akıcı ve huzurlu bir gün geçirme şansımız olan bir gündeyiz. Egoları bir kenara bırakabilmek, bir bütün olduğumuzu görebilmek, sadece kendimizin değil herkesin iyiliğini gözetebilmek şansı bulabiliriz. “Benim” diyen bir enerjiden çok “bende var paylaşabiliriz” diyen eğilim daha çok dikkat çekecek.

Sanatsal konularla ilgilenmek, sevdiklerimizle zaman geçirmek, duygularımızı ifade edebileceğimiz ortamlar yaratmak, şiir, müzik, dans, sinema v.b. Şeylere zaman ayırmak, özveri gerektiren şeylere emek harcamak için elverişli olabilir. Hırsların ve fiziksel güçlerin ön plana çıkamayacağı bir gün olduğundan bunun gerektiği iş ve uğraşlar için uygun olmayabilir.

Duygularımız çok ön planda olacağından mantıklı kararlar vermekte zorlanabiliriz. Daha doğrusu karar vermek, bir şeyi seçmek durumunda kalmak, diğer seçeneği tamamen geride bırakabilmek her zamankinden zor olabilir.  Bu durumun somut adımlar atmayı ve somut kazanımlar elde etmeyi zorlaştıracağını aklımızdan çıkarmamak iyi olur.

Gün boyunca akşam saatlerine kadar Ay'ın Jüpiter ve Venüs ile yapacağı destekleyici açılar, henüz Venüs-Jüpiter altmışlık açısı da devredeyken, ilişkilerde, parasal konularda, bilgiye ulaşmakta, fayda sağlayacak durum ve kişisel irtibatlara, sıcaklık ve dayanışma yaratmakta, destek alış verişleri konusunda, cömertlik bulmak ve sunmakta, seyahatler ve keyif veren ortamlar açısından, iyilik ve huzur halini yakalamak konusunda her zamankinden şanslı olacağımızı işaret ediyor. Bu etkiler altındayken maddi ve manevi anlamda ortaya konulan emekler karşılığını bulmak konusunda bize ekstra şans sunar. Rehavete kapılmadığımız ve bu faydalı etkileri görmezden gelmediğimiz takdirde evrenin muslukları açılmış olacak. Yani doldurmasını bilene...

AKŞAM SAATLERİ ise tansiyonların yükselebileceği, ilişkilerde davranışların sert ve köşeli hale gelebileceği, kelimelerin kırıcı ve yanlış anlaşılmalara müsait biçimde kullanılabileceği etkiler altındayız. Alınganlık seviyeleri artmış olacak.

Kadın erkek ilişkilerinde de gerilim eğer biz düşürmeyi becerememişsek tırmanma eğiliminde olacak. Bir muhalefet hali, uyum sağlamaya müdana etmeme, birlik olmak yerine haklı olmayı tercih etme durumu yorucu olabilir.

Ufak sorunları büyütmemek ve anlayışlı kalabilmek lehimize olacak. Konuşmalarda sert ifadeler kullanmamaya, yuvarlak ve yumuşak olanını tercih etmeye gayret edin. Önemli konuşma ve görüşmeleri özellikle de orta yolu bulmanız gereken, uzlaşma sağlamak niyetinde olduğunuz görüşmeleri bu akşama denk getirmeyin. İşler birden iyice sarpa sarıp sizi zorlayacak noktalara varabilir. Aklımızdan yüreğimizden geçenlerle hislerimizi ve kelimelerimizi aynı düzlemde buluşturmakta zorlanacağız. Son söyleyeceğini başta söyleyip bir şeyleri yapayım derken bozma riskimiz olan bir akşamdayız.
Saat 22:06 dan sonra Ay gün sonuna kadar boşlukta olacak.

20 Haziran CUMA

SAAT 00:26 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN KOÇ BURCUNA geçecek. Aktif hareketli, dinamik ve canlandırıcı etkili bir gün bizi bekliyor. Cesur ve kararlı olabilmek sayesinde var olan potansiyelimizi gerçekleştirme şansı bulabileceğimiz bir gündeyiz. Sakin ve kendi halinde kalmak niyetindeyseniz bu pek mümkün olmayabilir. Şartlar bambaşka şekilde gelişip sizi taşikardik ve hız yapan bir moda taşıyabilir.

Tempo yüksek olacak sonuçta. Bu tempoya yakışan da hızlı karar vermek, alınan kararı uygulamak için harekete geçebilmek ve bunun için gereken özgüven ve kararlılığı da ortaya koyabilmek. Yani cesaret sergileyebilmek… Riskleri yok sayma eğiliminde oluyoruz bu tarz etkiler altındayken. Kısacası hatalara da açık oluyoruz.

Biraz sabırlı olabilmek, mutlaka aklıma düşeni hemen gerçekleştireceğim diye kendimizi ve şartları zorlamamak, açılmayan kapılarda fazla ısrarcı olmamak, vardır bunda da bir hayır deyip kafamızı başka bir kapıya çevirebilmek bizim lehimize olacak.

Spor yapmak, eşya taşımak, tamirat yapmak ve vücut kaslarımızı çalıştıracağımız her türlü aktivite için çaba sarf etmek için, ataklık gerektirecek işler ve öne atılacağımız aksiyonlar için, bir işe ya da gruba liderlik etmek, hareketi başlatan kişi olmak için ideal bir gün.

Bireysel olanın diğer her şeyin önüne geçebileceğini unutmamakta fayda var. Kendinizi aynen 3 yaşındaki bir çocuk gibi isteklerinin olması için direten bir tabloya yerleştirmişseniz, hırçınlaşmaya başlamışsanız aynaya bakın ve içinizdeki inatçı bencil ve kontrol edilmez çocuğa bir dur deyin.

Ruhunuzun duygusal sınırlarını zorlayan parçanız devrede olacak. Aynen çocuklar gibi. Nasıl onlar da bazen acaba nereye kadar hakkım var diye denemek adına tanınmaz bir hale gelebiliyorlar ya. Dur demenin ve sınırları hatırlatmanın zorunluluğu gündeme geliyor. İşte bu kez bize başkalarının dur demesindense, kendi kendimize bu sınırları bilebilsek daha güzel olur. Olgun tavırlara, otokontrole ve buna eşlik edecek her türlü erişkin davranış modeline ihtiyacımız olacak.

AKŞAM SAATLERİ ÖZELLİKLE DE İLERLEYEN SAATLER gergin etkileri de beraberinde getiriyor. Eğer gün boyunca sakin kalabilmeyi ve enerjimizi özellikle de negatif tarafımızı arındırmayı becerememişsek hem ilişkiler hem de olayların içindeki hal ve tavırlarımız açısından yorucu bir akşam olabilir.

Aman dikkat. Sizi rahatsız eden bir şey varsa eğer bunu sert bir uslupla ifade etmekten kaçının. Gereksiz çıkışlar, güç savaşları, haklı haksız mücadeleleri gergin bir safhaya erebilir.

Baskı ve sindirme çabalarına da dikkat. Kimin kaptan olduğunu tartışmayı bir kenara bırakın. Asıl olan geminin yüzebilmesi, batmaması ve ilerleme kaydedilmesi. Ve bilin bakalım ne? Kaptan ya da miço ya da yolcu hiç fark etmez. Herkes o gemide… Bingoooo anlaşıldı herhalde. Yani ilerleme kaydedemezsek, ruhsal yolculuğumuzda, enerji boyutunda farkındalığımızı artıracak bir yol alamazsak, yüksek enerji seviyelerinden kendimizi düşürecek durum ve ortamlara müsaade edersek bundan o gemide olan herkes etkilenecek. O nedenle sen ben tartışmasını bir kenara bırakıp, sevginin ve dengenin gücünü kabul etmek her birimizin yararına olacaktır. 

GECENİN GÖKYÜZÜ oldukça gergin olacağından dinlendirici ve yan etkilerden arınmış bir uyku uyuyabilmek için, elektronikten arınmış bir ortamda uykuya dalmayı tercih edin. Uykuya dalarken tüm kaslarınızın gevşediğinden emin olun. Gün boyunca her ne yaşandı ise artık bittiğini kabul edip hiç kimse ya da hiç bir durumla aranızda gereksiz bir bağın kalmadığından emin olarak, her şeyi geride bırakarak uykuya dalın. Mutlaka faydası olacaktır.

21 Haziran CUMARTESİ

AY YİNE KOÇ BURCUNDA olacak. Hareket halinde olmaktan ve efor sarf edip nabzımızı hızlandırmaktan keyif duyacağımız bir gündeyiz. Geceyi dinlendirici biçimde geçirememişsek ki bu ihtimal dahilinde bir durum, gergin ve stres artıran rüyalar eşliğinde bir sabaha gözlerimizi açmışsak, yeteri kadar gevşeme sağlayamamışsak sanki pause düğmesine basılmışken birden play moduna geçmiş biçimde başlayabiliriz güne.

Fazla enerjimizi harcayacağımız, elektriğimizi boşaltacağımız her türlü aktivite, normalde hamallık gibi gördüğümüz güç gerektiren aksiyonlar, sportif faaliyetler için gayet elverişli bir gün. Bugün ayrıca hemen kaynaşmalara, sıcak dialoglara ve hızlı kaynaşmalardan meydana gelebilecek ufak tefek gerginliklere müsait olacağız.

Ben diyen, benim isteklerim diye direten, çocukça inatlaşmalara yatkın ve de başkalarının önceliklerine pek önem vermeyen bir enerjide olma ihtimalimiz var.
Aman dikkat. Bakın çevrenize şöyle bir. Sizin yaşam alanınız bugün spotlar altında olabilir. Size göre olan her şey en önde ve öncelikli gibi görünebilir. Bu gerçek ve karşı konulmaz da olabilir. Ancak başkalarına ve onların yaşam alanlarına da saygı gösterebilmek önemli. İş birliğine pek yatkın olabileceğiniz bir günde değiliz. Bunun gerektiği durumlarda herkes kendince konuya liderlik etmek, tek konuşan, karar veren, önden giden, takipçileri olan bir şekle bürünebilir.

İstediklerimizin gerçekleşemeyebileceğini, her istediğimizin hemen olmayabileceğini kabul etmek şart. Aksi durumlarda hırçınlaşmalar, kavgacı ve inatçı tutumlar, öfke ve kızgınlık nöbetleri dikkat çekebilir. Otokontrol, agresyona engel olabilmek, hırslarımızı iyiliğe kullanabilmek önemli olacak.

AKŞAM SAATLERİ bu açıdan biraz abartıya kaçma, dürtüsel ve bir anlık öfke ile verilen hırçın tepkiler, ilişkilerde yıpranmalara sebep olabilir. İncir çekirdeğini doldurmayacak nedenlerden çıkan tartışmaların ne boyutlara vardığını hayretle seyredebiliriz. Hiç tahmin etmediğimiz ve aslında çok da güvendiğimiz birinin verdiği zarar yıpratıcı olabilir. Duygusal yaralar almaya müsait olacağız geç saatlerde. Eskiden bize kasıtla yapılmış bir hareket ya da söylenmiş bir sözün karşılığını verme zamanı gelmiş olabilir. Aynıyla verilen cevaplar yaranın kapanmasını sağlamayacaktır. Kötülüğün kötülükle yok edilemeyeceğini unutmamak lazım. CANINIZI YAKANIN CANINI YAKMAK ANCAK YENİ BİR NEGATİF TOHUMUN EKİLMESİNE SEBEP OLUR. Oysaki olumsuz olanı yok edebilecek yegane şey olumlu bir şey ile bunun etkilerini hafifletmektir. “Sen görürsün” demek yerine “bak kardeşim senin bu yaptığının yerine benimki gibi iyilikle de duruma yaklaşabilirdin” diye karşımızdakine örnek olabiliriz.

Bugün Güneş yaklaşık 1 ay kalacağı Yengeç burcuna geçiyor. Bu da bize önümüzdeki bir aylık süreçte ailevi vatani konuların, sevdiklerimizle alakalı durumların, çocuklar ile ilgili meselelerin öncelikli olarak hayatımızda yer alacağını gösteriyor. Bu bir sürpriz de değil açıkçası. Okullar tatil oldu. Aileler çoluk çocuk kıvamında tüm yıl hiç olamadıkları kadar bir arada zaman geçirecekler. Ailece çıkılacak tatiller, hafta sonu ders-öğretmen telaşı olmadan yapılan planlar, günler uzadığı ve insanların enerjisi kış modundan tamamen çıktığı ve yükseldiğinden daha fazla zamanı birbirimize ayırabilme durumundayız. Her şeyi bırakın, sokaklarda, parklarda, bahçelerde, her tarafta cıvıl cıvıl çocuk sesleri sarıyor her tarafı.
Koruyup kollamacı, sarıp sarmalamalı sahiplenici ve özveride bulunmaktan kaçınmayan tavırlar daha dikkat çekecek. Bir aileye ait olmanın, ailemizle bir arada olmanın keyfini yaşayacağız. Geleneksel olan şeyler, ev oturmaları, 3 kuşağı bir araya getiren aktiviteler daha çok dikkatimizi çekecek.

Yenilikçi olmaktan ziyade gelenekçi tavırlar sergileme, ilişkilerin kalıcı olması niyetini ortaya koyma gibi durumlar yaşanabilir bu süreçte. Uzun vadeli olabilecek en azından o gözle bakılan ilişkilere ilk adımlar, teklifler ve resmi törenlerde bir artış görebiliriz bu gireceğimiz dönemde. Duygusallıkta, sezgilerde ve empatide artış, eski arkadaşlarla ve aile fertleri ile bir araya gelip anıları yad etme durumları yaşanabilir. Güven ihtiyacımızın yüksek olacağı ve sevdiklerimizi koruyup kollama dürtüsünün artacağı bir sürece giriyoruz.

22 Haziran PAZAR

AY SAAT 06:04 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BOĞA BURCUNA geçecek. Sakin ve ağırbaşlı olmanın, sabırlı hareket etmenin, güven ortamı sağladıktan ve her türlü ihtimali ölçüp biçtikten sonra hareket etmenin faydasını göreceğimiz, maddi değerlerin gündemde olacağı, verimlilik esasına göre davranacağımız, emeklerimizin mutlaka bir karşılığının olmasını bekleyeceğimiz nitelikte bir tatil günündeyiz.

Keyif unsurları, rahat ve konfor ön planda olacak. İyi ve kaliteli yemekler yemek, bedensel olarak kendimizi şımartmak, doğada zaman geçirmek, gezmek ve anın tadını çıkartmak için uygun olabilir. İnat ve değişime direnç gibi “sabitim de sabitim” diyen yaklaşımlar ise günün en önemli riskleri arasında. Ne paramızı ne de kişisel zevklerimizi riske atacak hamleler istemeyeceğiz.

SABAH ERKEN SAATLER, kadın erkek ilişkileri ve her türlü ilişkide uyum ve huzur açısından verimli saatlerde olacağız. Halden anlayan ve karşısındaki ile denge kurmayı ana hedef belirleyen yaklaşımlar daha çok mutluluk verecek. Genel olarak diğerlerinden önce kendimizle, barındırdığımız değerlerle barışık bir havaya bürüneceğiz. Yargılayıcı değil de değer bilen, olduğu gibisinin kıymetini görebilen tavırlar kazanç getirecek.
Hem özel hem de sosyal ilişkilerinizde gerginlikleri azaltan, anlaşmazlıkları çözmeye yönelik, tarafsız ve dengeli tepkiler beklediğimiz, anlayışla karşılanmayı ümit ettiğimiz görüşme ve buluşmalar için ideal olabilir kahvaltı sofrası.

AKŞAM SAATLERİ de hassasiyetimizin arttığı saatlerde olacağız. Hem kendimizle ilgili konularda hem de diğer insanlara karşı… Negatif elektrikleri toplamamaya insanları dinleyip, anlamaya çalışıp, empati kurmanın ötesine geçmemeye yani acı ve keder durumlarıyla karşılaşmışsak bunların üzerimize yapışmasına engel olmaya ihtiyacımız olacak.

Verici tarafımız çok daha aktif olacak. Yardım ihtiyaçlarına özellikle de maddi olanlarına karşılık verebilmek bizim için önemli olacak. Sanat ve yaratıcılık gerektiren iş ve uğraşlar için verimliliğin arttığı bir akşamda olacağız. Aşk, romantizm ve karşı cinsle özel ve keyifli geçecek vakit planlamak için de ideal olan bir akşam ile haftayı tamamlıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/2014-yllk-burc-yorumlar.html

Ay boşlukta takvimi için


Astrolojik danışmanlık talepleriniz için





Yorumlar

Popüler Yayınlar