Mayıs 2014 Burç Yorumları...

Burcunuz ile birlikte Yükselen burcunuzu da okumanızı öneririm...

KOÇ

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Maddi konulardaki hareketlilik dikkat çekici olacak. Riskli denilebilecek yatırımlardan ve uzun vadeli taahhütlerden, alım satım işlerinden uzak durmakta fayda var.  Mecbur kalmışsanız da bu açıdan karşınıza çıkacak engellere ve gecikmelere sabır gösterin. Bu günler yeni kazanç kaynakları yaratmak için geçici olarak eski kaynağın tamamen sıfırlanmasına ve bu nedenle de stresin artışına sebep olabilir. Resmi girişimlerde tüm gereklilikleri yerine getirdiğinizden emin olun. Arkadaş işi ya da sözlü vaat içerenler ile yetinmeyin.  Maddi konularda beklediğiniz kadarını alamama ya da detaylara takılıp ilerleme kaydedememe gibi etkiler de söz konusu olabilir.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs burcunuzda seyredecek. Şans, para ve aşk ile bağlantımızı temsil eden Venüs bu ay boyunca sizi destekler durumda olacak. Hem bir çeşit mutluluk hali hem de fiziksel görünümünüze de yansıyan albeni dikkat çekecek ay boyunca. Saçınızda, giyiminizde değişim yapmak ve göz önünde olacağınız ortamlarda ilgi odağı haline gelebilmek, beğeni almak için fırsatlar çıkabilir karşınıza.

İlerleyen günlerde maddi konulardaki tıkanıklıkları giderecek ya da üstesinden gelmenizi sağlayacak kişiler deveye girebilir. Hem aile içi hem de sizin için otorite konumu temsil eden kişilerden alacağınız destek bu konudaki girişimlerinizi olumlu sonuçlandırabilir. Ya da en azından boşa kürek çekmediğinizi hissedip rahatlayabilirsiniz. Ancak paranın güç ve otorite anlamına gelmediğini daha doğrusu başarı için tek hedef olmayacağını kabul edip ona göre hareket etmek gerek.

9-11 Mayıs tarihleri arasında özellikle maddi açıdan kendinizi sınırlanmış ya da yeteri kadarına sahip değilmişsiniz gibi düşünebilirsiniz. Açıkçası ayın büyük çoğunluğu finansal konularda yaşanabilecek gel-git’lere gebe… Yeteri kadarın gerçekte ne anlama geldiğini düşünmek için iyi zaman dilimi olabilir. Başkalarına bel bağlamadan yapılacak planlarla daha gerçekçi çözümler üretebilirsiniz. Eğer diğerlerinden destek alamadığınızı düşünüyorsanız sorunun kaynağını sadece dışarıda aramayın.

Ayın 14’ündeki dolunay yine finansal durumunuzu etkileyecek. Daha önce aldığınız bazı risklerin gerçekleştiğini ya da atmaya cesaret edemediğiniz adımların sonuçlandığını görme ihtimaliniz olabilir. Ortaklıkların paylaşımı, eşin maddi gücü ve krediler, vergiler, borçlar v.b. konular bu dönemde stres unsuru olabilir.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem kendi adınıza ve özgürlüğünüz adına bir şeyler yapma ihtiyacı duyacaksınız. Bu gerçek anlamda sizi farklılaştıracak bir deneyim de olabilir. Eğer buna fırsat yaratamamışsanız fiziksel görünümünüzü de değiştirecek bazı radikal kararlar alabilirsiniz. Spotların sizin üzerinizde olmasında sakınca yok. Ancak çok fazla kendinize odaklanırsanız hem ikili ilişkileriniz hem de sorumlu olduğunuz kişilerle olan bağınız yıpranabilir. Aşk söz konusu olduğunda da ben diyen yani olayın keyfini azaltan bir tavır sergilememeye gayret edin.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir evlilik ve ortaklık konularında, ikili ilişkilerde yaşadığınız sıkıntılar, çatışmacı dialoglar artık suların durulması ile size rahat bir nefes aldıracak. Gayret devam etse bile artık sonuç almak çok daha kolay olacak. 26-27 Nisan civarı estetik ve güzellik konulu girişimler için çok uygun olmayabilir.

28-29 Mayıs haberleşme ve bilgi alış verişi konuları yanlış anlaşılma ve aldanmalara müsait. Kardeş ya da bu derece yakın birileri için yapılacak fedakarlıklar da söz konusu olabilir. Kısa gezilerinizden beklediğiniz hazzı alamayabilirsiniz. Çok büyük hedeflere kilitlenmediğiniz ve olayları akışına bırakabildiğiniz ölçüde hareketli ve keyifli zaman geçirme şansınız artacak. Bu tarihlerde,  ticari kararlarda mantıklı davranmanız çok önemli olacak.

Ayın 28'indeki yeniay yeni bir eğitimin başlangıcı, taşınma, bir seyahat, kardeşinizle ya da kardeşini için yapacağınız bir girişimizin ilk adımı veya araba satın almak ya da değiştirmek gibi şeyler için elverişli olabilir.


BOĞA

Ayın ilk günlerine burcunuzda gerçekleşen tutulma enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Uzun vadeli olabilecek kararlara adım atma, bireysel başarılarınıza yön verecek deneyimler yaşama ve kazanç elde edeceğiniz tohumlar ekme zamanındasınız. Riskli hamlelere cesaret etme haliniz güzel ancak adım atmak için ayağınızı kaldırdığınızda aslında pek çok kişiyi ikna etmek durumunda kaldığınızı, muhalefetin sesinin sizinkinden yüksek çıktığını fark edebilirsiniz ayın ilk günlerinde. Kendinizi ya da amacınızı yeteri kadar ifade edip edemediğinize bakın. Söz ağzınızdan çıksa bile karşı taraf kulağını tamamen tıkamış ya da algısı farklı şekilde işliyor olabilir. Niyetiniz net ise bu tarz kişisel engeller sizi yıldırmamalı ve sabırla inançla “ben ne istiyorum?” sorusunu kendi kendinize sormalısınız. Yeteri kadar kararlıysanız karşınızda dağ olsa bir şekilde bunu kabullenecektir. İlerleyen günler bireysel gücünüzü, tecrübenizi, bilginizi ortaya koyma şansınız çıkacak. Kendi şansını kendi doğuran bir enerjiniz olacak. İnisiyatif alın.

Ayın ilk günleri itibariyle ve nerdeyse ayın tamamında Venüs içsel dünyanızı ve huzura yaklaşımınızı temsil eden alanda seyredecek. Bu da bize ayın büyük çoğunluğunda bireysel dengenizi kolaylıkla yakalayabileceğinizi huzuru çevresel etkenlere bağlamadan rahatlıkla elde edebileceğinizi gösteriyor. Ancak bunun yanında duygusal anlamda pek fazla ifadeci olamama riskiniz var. Özellikle sevginizi paylaşabilmeniz bu huzur ortamına katkı sağlayacak. Seviyorum ancak belli edemiyorum bahanesinin ardına saklanmaya kalkmayın.

9-11 Mayıs tarihleri arasında insanların özellikle de eşinizin size karşı olduğunu ve kendinizi gerçekleştirmenizi desteklemediğini düşünebilirsiniz. Ancak bu noktada öncelikle kendi içinizdeki “olmaz” diyen sesi susturmalısınız. Ruhunuzun karamsar ve “yapamam” ve “yetersizim” diyen yani sizi sabote eden yanına dur demeyi becerdiğiniz noktada birden fark edeceksiniz ki aslında gerçek anlamda eşiniz dahil hiç kimsenin onayına ihtiyacınız yok. 

Ayın 14’ündeki dolunay eş, evlilik ve partnerlik ile ilgili yaşam alanınızı tetikleyecek. Eğer bir ilişkideki sorunun iki kişinin sorunu olduğunu görmeyi becerebilmişseniz çok daha rahat atlatacağınız bir takım gerginlikler yaşanabilir dolunay ile birlikte. Karşı tarafı suçlamak, inatlaşmak ve çözüme değil soruna odaklanan yaklaşımlar sergilemek kaçınmanız gereken şeyler.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem gereksiz ve patlayıcı tepkiler,  elinize aldığınız her işe ya da karşılaştığınız kişilere sanki büyük bir mücadele veriyor gibi direnen bir enerjiyle yaklaşmak, hem ruhsal hem de fiziksel açıdan rahatsızlıklara davetiye çıkarabilir. Dışa yansıyan tavırların gerçek niyetiniz ile örtüşmesi şart. Her ne kadar iyiliğe çaba sarf etseniz de eğer bunu dışarıya kavgacı bir uslup ya da dil ile yansıtırsanız emekler boşa gider.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir iş ortamınızda ve iş arkadaşlarınızla yaşanan gerginlikler artık uzlaşma noktasına yaklaşacak. Sürekli karşılıklı gelen ve adeta soğuk bir savaşın içinde olan taraflar artık enerjilerini birleştirip işe yöneltme kararı alabilirler.

28-29 Mayıs tarihleri para konularında yanılgıya düşme, elinizdekinin kıymetini bilememe, bir hayır işi için düşünmeden feda etme gibi ihtimaller söz konusu. Bu tarihlerde özellikle arkadaş çevrenizden biri ile finansal merkezli bir ilişkiye girmeyin. Borç alıp vermelere özellikle dikkat!

Ayın 28'indeki yeniay sizin için yeni bir yatırım, para kaynağı, maddi açıdan sizi harekete geçirecek bir hareketlilik için müjdeleyici olabilir.  Parayı çoğaltma amaçlı fırsatlar ve teklifler önünüze gelebilir.


İKİZLER

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Hayata ve geleceğe dair kaygılarınız ve de bunların nedenleri ile yüzleşme şansı bulacağınız, şifa yöntemlerinden, ruhsal ve psikolojik çözümlemelerden fayda sağlayacağınız, farkına varamadığınız sorunlarınızı keşfedeceğiniz, içsel olarak huzur ve dengeyi yakalama şansı bulacağınız etkiler altında olacaksınız.
İlerleyen günler,  kendiniz ve iç dünyanızla ilgili keşfettiklerinizin değerini bilmelisiniz. Aslında ne çok şeye gücünüzün yettiğini ve ne kadar değerli biri olduğunuzu kabul etmek ve tadını çıkartmak için elverişli günler gelecek.
9-11 Mayıs tarihleri arasında bu açıdan sizi sınava tabi tutacak yetersiz olduğunuzu hissettirecek eleştirilere maruz kalabilirsiniz. Bu tarihler önemli girişimlerinizde aksamalar, günlük işlerinizde gecikmeler söz konusu olabilir.  Sağlığınız konusu da dikkat değer olacak.  Karamsar ruh haline ya da aşırı çalışma temposuna kapılıp kendinizi ihmal etmeyin.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs sosyal çevrenizi ve arkadaşlık enerjinizi etkileyecek yaşam alanınızda seyredecek.  Organizasyonlar, davetler, samimi dostluklar, çevrenizin genişlemesi, yeni kaynaşmalar ya da var olanların hayatınıza güzellikler katması söz konusu olabilir bu ay boyunca.

Ayın 14’ündeki dolunay günlük rutinleriniz, çalışma ortamınız ve gününüzü paylaştığınız iş arkadaşlarınız ile ilgili yaşam alanınızda gerçekleşecek.  Yeni bir destek kişinin varlığı, iş ortamınız ya da personel değişimi, emeklerin sunumu nedenli gerginlikler, aldığınızı ya da verdiğiniz hizmetin kalitesi ile ilgili stres içerikli gelişmeler yaşanabilir. Sağlık kontrolleri, egzersiz ve diyet programı nitelikli çalışmalar için elverişli olabilir.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem arkadaşlarınızla olan ilişkilerinize özellikle dikkat. Güç çekişmeleri, kiminle samimi olacağınıza karar vermekte zorlanma, güven duyduğunuz kişilerin sizi yanıltması, beklenmedik tepkiler ya da tepkisizlikler, hayatınıza birden ve sizi değişime uğratacak, zorlayacak nitelikteki yeni kişilerin girmesi söz konusu olabilir.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir aşk hayatınızdaki yolunda gitmeyen işler rayına oturmaya başlayabilir.  İnatlaşmalarla ve de fevri tepkilerle aslında çok güzel olan duygusallığı zedelediğinizi fark edip mücadelenizi birlikte hayatın daha fazla tadını çıkarmaya yönlendirebilirsiniz.

28-29 Mayıs tarihleri sizden beklentinin yüksek olduğu tarihler olacak. Patron konumundaki kişilerle karşılıklı yanlış anlaşılmalara dikkat. Hataları büyütmemek ve beklentiyi yüksek tutmamak işe yarayabilir. 

Ayın 28'indeki yeniay burcunuzda gerçekleşecek ve size önemli başlangıçlar yapmak için bir fırsat niteliğinde olacak. Bireysel hedeflerinize yol almak için önemli adımlar atabilir ve hızla alacağınız sonuçları bekleyebilirsiniz.


YENGEÇ

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Yeni arkadaş grupları, sosyal hayatınızda hareketlenme, çevrenizin genişlemesi söz konusu olabilir bu dönem itibariyle.

İlerleyen günler, dost niteliğindeki kişilerden yana şansınız bol olacak. Sadece darda kaldığınız noktalarda aklınıza gelmesinler. Normal şartlarda da aslında iş birliği yapsanız hayatınızı kolaylaştıracak olan kişilerin sosyal çevrenizdeki etkisini göz ardı etmeyin. Önemli ve nüfuslu kişilerden ortak hareket etme teklifleri gelebilir.

9-11 Mayıs tarihleri arasında ise bu açıdan sizi zorlayan kişiler karşınıza çıkabilir.  Aslında yanınızda olduğunu düşündüğünüz bir dostunuz ile aranıza mesafeler girebilir. Bu mesafe gerçek anlamda da yaşanabilir duygusal anlamda da. Yolunda gitmeyeni düzeltme çabası dozu kaçmış eleştiri olarak algılanabilir. Arkadaş konusunda bir elemeye gidebilirsiniz. Aman gerçek olanlarını heba etmeyin.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs, meslek ve kariyer ile ilgili yaşam alanınızda seyredecek.  Yeni iş fırsatları, keyifli görevler, annenizle olan diyalogunuzda olumlu gelişmeler, patron ile uyumlu bir çalışma ortamı sunacak bu ay size. Uyum ve denge unsuru olarak kendinizi görünür kılmaya gayret edin. İş ortamında aşk gibi çetrefilli şeyler de kapınızı çalabilir ancak hızlı kaynaşmaların hızlı kopuşlarına dikkat.

Ayın 14’ündeki dolunay aşk hayatınızı ve hayattan keyif aldığınız konuları daha çok etkileyecek. Hayatınızdaki özel kişi ile aranızda ufak bir gerginlik, bir arkadaşlığın özel bir manaya taşınması, bir çocuk haberi söz konusu olabilir. Normal şartlarda çok keyif aldığınız ve de dinlendirici olan uğraşlarınız bu dolunayda hafif bir stres faktörü olabilir.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem iş ilişkilerinizde anlaşmazlıklara, eğer dış dünyanın stresini eve taşımışsanız da evde bazı pürüzlere gebe. Görev değişikliği, yönetici konumundaki kişilerin öngörülemeyen tavırları işinize yeteri kadar performans aktaramama riskini doğurabilir.  Bu stresin ortasında kalıp bu dönemde karşınıza çıkacak kariyer konulu fırsatları da görmezden gelmeye kalkmayın.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir devam eden ev-aile yaşamınızdaki çalkantılar artık sizi rahata bırakacak. 

28-29 Mayıs tarihleri olayların kontrolü sizin tamamen dışınızdaymış gibi bir his yaratabilir. Ancak iradenizi yok saymak her şeyden önce kendinize haksızlık sayılır. Hiç unutmamak lazım ki olaylara karşı verdiğiniz ya da vermediğiniz tepkiler de sizin seçiminiz. Kurban rolünden bir an önce sıyrılmalısınız.

Ayın 28'indeki yeniay daha çok içsel dünyanızı ilgilendiren, kendi kendinizle yüzleşmeler yaşayabileceğiniz bir alanda gerçekleşecek. Spritüel bir çalışmaya başlamak, psikolojik çözümlemelere niyet etmek, kendinizle baş başa kalıp ruhunuzu dinleme fırsatı yaratmak için ideal olabilir.


ASLAN

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Mesleki konularda bir hareketlilik ve başlangıçlar enerjisi ile başlayacak ay.  Yeni bir iş başvurusu, iş ya da görev değişimi, terfi alma ya da iş kurma, kendinize kariyer adına zorlu da olsa yeni bir yön verme cesareti bulabilirsiniz. Ancak bu etkiler altındayken aynı zamanda mesleki beceriler açısından kendinizi yeteri kadar ortaya koyamama, fikirlerinizi yeteri kadar beğendirmeme ya da yeteri kadar iyi fikirler ortaya koyamadığınızı düşünme gibi, önünüzü tıkayan engellerle mücadele etmeniz gerekecek.

İlerleyen günler iş konulu bağlantılar kurma, size ilerde de fayda sağlayacak plan ve projelere adım atma, destekleyici çalışma arkadaşlarının varlığını hissetme açısından önemli olacak.

9-11 Mayıs tarihleri arasında bu açıdan biraz vites küçültmek durumunda kalabilirsiniz. Eğer son zamanlarda hızlıca ilerleme kaydetmiş ve finish çizgisine ulaşmak için sabırsızlanıyor iseniz “biraz daha bekle” diyor gökyüzü size. Tekrar gözden geçir. Gerçekten mesleki açıdan istediğin bu mu? Resmin içinde eksik olan ya da seni tatmin etmeyen şeyler neler? Belki de doğru hedefte değilsiniz. Biraz daha eleştirel bir gözle kendinize bakmanız için fırsat olabilir bu duraklama dönemi.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs yurtdışı, yolculuklar, eğitim ve seminerler, reklam, yayıncılık ve pazarlama konulu işlerinizi ilgilendirecek yaşam alanınızda olacak. Keyifli seyahatlere, yabancılarla bir araya gelip kar elde eden hamlelere, sizi mutlu eden ve hayata bakış açınızda yeni pencereler açacak insanlara hazırlıklı olmanız gereken bir ay olacak.
Ayın 14’ündeki dolunay ev ve aile yaşamınızı ilgilendiren bir takım olayları tetikleyecek.  Taşınma, evde değişiklikler, yeni birinin yarattığı stres, evde tadilat ihtiyacı ya da aile içi çözüm bekleyen konuların masaya yatırılması için uygun bir dönem olabilir.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem özgürleşme ihtiyacınız eğer dozunu ayarlayamamışsanız biraz başınızı ağrıtabilir.  Sıkıldığınız sorumluluklar ve farklı olan bir şeyleri deneyimlemeye karşı duyacağınız arzu nedeniyle kanatlanmak isteyebilirsiniz. Ancak düşüncesiz hareketler ve plansız hamlelerden uzak durun.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir yakın çevreniz, kardeşleriniz ile alakalı konularda yolunda gitmeyen şeyler artık çözüm noktasına çok daha yakın olacak. İletişim kazalarını iyileştirme ve yanlış anlaşılmaları düzeltme dönemine giriyorsunuz.

28-29 Mayıs tarihleri arkadaş çevreniz ile aranızda kişisel çıkarlar kaynaklı bazı sıkıntılar söz konusu olabilir. Dost ve arkadaş konularına olduğundan fazla anlam yüklememek insanları zan altında bırakmamak ve gereken noktada gocunmadan fedakarlık da yapabilmek önemli olacak.

Ayın 28'indeki yeniay hayatınıza yeni arkadaşlıkların, grupların girmesine, hayata dair ideallerinizi gerçekleştirmek adına fırsatlara, iş ve sosyal çevrenize dair sizi onurlandıracak bazı gelişmelere dair etki yaratabilir.


BAŞAK

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Bugünler yurt dışı ya da yabancılarla alakalı yeni fırsatları da beraberinde getirebilir. Yeni bir eğitime başlamak, yolculuğa çıkmak, akademik ve felsefi ya da inanç içerikli bir çalışmaya başlamak için elverişli olacak. Ancak bu konularda karşınıza çıkan fırsatları elde edebilmek bazı engelleri aşmanıza bağlı olacak.  Bir sınava girecekseniz ya da bir seyahate çıkacaksanız pasaport ve vize gibi resmi konularla biraz uğraşmanız gerekebilir.

İlerleyen günler bu açıdan hem destekleri hem de sizi bunaltan ve belki de sabrınızı sınayan gelişmeleri beraberinde getirecek. Her ne kadar uğraşmak gerekse de çıkacağınız bir yolculuk ya da alacağınız bir seminer, rehber niteliğinde olup, bilgi ve tecrübesiyle sizi geliştirecek kişilerle paylaşacaklarınız önemli gelişme kaydedeceğiniz bir süreçten geçtiğinize işaret ediyor. Özellikle de 9-11 mayıs tarihlerinde sizi anlamadığını düşündüğünüz kişilere kendinizi anlatmak durumunda kalabilirsiniz. Bu durum gerçekten bir dil sorunu nedeniyle de yaşanabilir anlayış farklılığı nedeniyle de… Her durumda sabır ve anlayış sizden gelirse bir şekilde orta yolu bulma şansı da yakalayacaksınız.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs finansal kaynak yaratımı, paylaşımlar, sigorta, vergi, borç ve kredi gibi konuları ilgilendiren yaşam alanınızda olacak. Bu konulardaki girişimlerinizde eğer nasıl olsa diyen bir rehavete kapılmamışsanız her zamankinden faydalı sonuçlar elde edebilirsiniz.
Ayın 14’ündeki dolunay kardeşiniz ile aranızda ufak bir sürtüşme yaşanmasına neden olabilir. En çok sabır göstermeniz gereken konu iletişim olacak. Sözlerinizi tartmak, bin düşünüp bir konuşmak dolunay döneminde en güzeli olabilir. Bir eğitimin sonucunu alma, ticari bir faaliyetin hayata geçmesi gibi şeyler de stres yaratabilir.
Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem varsa eğer maddi bağlarınızdan ve bağımlılıklarınızdan kurtulma ihtiyacı duyacağınız, bu nedenle de ileriye yönelik çok da etraflı düşünmeden riskli adımlar atabileceğiniz, bağları koparıp “ben bundan sonra tek başıma devam edeceğim” diyebileceğiniz etkiler altında olacaksınız. Eğer sonradan tekrar dış kaynak arayışına girecekseniz henüz tek başına ayaklarınızın üzerine basmadan böyle bir hamle yapmak sıkıntılı olabilir.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir kendi paranızın hesabını bilme ve bütçenizi denkleştirme ile ilgili yaşadığınız sorunlar biraz yakanızı bırakacak. Eğer bu açıdan yeni açıklar oluşturmamışsanız finansal açıdan biraz rahat alma dönemine gireceksiniz. Hak ettiğiniz ve alamadığınız bir para nihayet gelebilir.

28-29 Mayıs tarihleri iş ortaklarınıza, aldığınız görevlerin niteliğine, patronla olan diyaloglarınıza dikkat edin.  Bu temalar çerçevesinde bir hayal kırıklığı yaşanması, bekleneni bulamama, aldanma, aldatılma ve suistimaller gibi durumlar söz konusu olabilir.

Ayın 28'indeki yeniay size yeni bir iş, görev, kariyer değişimi, terfi, başvuru ve teklif gibi fırsatlar sunabilir. Özellikle iyi ilişkilerinizi kullanacağınız ve iletişim becerisi sayesinde önünüze çıkacak yeni fırsatlara gözünüzü kulağınızı açın.


TERAZİ

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Borçlar, krediler, sigorta ve vergi içerikli konular, paylaşımlar, paylaşamamaktan kaynaklı stresler, destek ve kaynak yaratabilme konuları gündeminizde olacak. Maddi konularda her şeyin kontrolünüzde olmadığını görebilirsiniz. Uzun vadeli kararlar alacaksanız riskleri iyi ölçmek ve sonrasını da düşünmek şart. Zira aynı zamanda bu konulardaki girişimleriniz bir takım aksiliklerle canınızı sıkabilir. Eğer bir kredi başvurunuz olacaksa tüm prosedürleri yerine getirdiğinizden emin olun. Ortak emek ile elde edilen kazancın paylaşımı konusunda adil kalmanız ve adalet sağlamanız şart olacak.

İlerleyen günler bu açıdan hem destekleri hem de sizi bunaltan ve belki de sabrınızı sınayan gelişmeleri beraberinde getirecek. Eğer bir ihtiyacınız doğarsa sizi maddi açıdan ferahlatacak alternatifler belirecek. Ancak bunu almak ya da istemek sizin için yıpratıcı olabilecek. Vermeye gönüllü olanlarla birlikte hem verip hem de burnunuzdan getirecek kişiler mevcut olacak. Destek alma ile ilgili sorunu olan bir kişiyseniz durum sizi daha da zorlayabilir. Ancak almak ile vermek dengesini öğrenmek için önemli bir fırsat olabilir bu yaşayacağınız durum.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs evlilik ve ortaklıklar yaşam alanınızda seyredecek ve bu konularda keyif veren gelişmeleri hayatınıza çekecek. Karşı cinse cazip görünecek ve işbirliği yapılabilir bir insan olarak göze çarpacaksınız.

Ayın 14’ündeki dolunay yine maddi konularınızı ilgilendirecek. Para, kaynak, bunların yönetimi, yatırım, alım-satım gibi işlerde daha önce atılmış adımların sonuçları olumlu ya da olumsuz şekli ile sizi strese sokabilir. Ani bir ihtiyaç nedeniyle elinizdeki miktarı topluca bir yere aktarmak durumunda kalabilirsiniz.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem birlikteliğiniz bir nevi testten geçecek. Eğer baskıcı ve kural koyan, sizi sınırlayan bir beraberliğiniz varsa ya da siz bunu karşı tarafa uyguluyorsanız birden bire aşırı sahiplenici tavırların negatif sonuçlarıyla mücadele etmeniz gerekebilir. Agresif tutumlar aynıyla karşılık bulacaktır. Yaşamı paylaştığınız biri yoksa bu süreçte karşınıza aniden yeni bir karakter çıkabilir. Normal şartlarda bir araya gelmeyeceğiniz biri ile hızlı ve de riskli bir yakınlaşma yaşanabilir.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir kendinize ait atamadığınız adımlar birden çok daha kolay atılır hale gelebilir. Dışarıya yansıttığınız gergin ve huzursuz hava yerini cesur, kararlı, ne istediğini bilen güçlü bir profile bırakacak. Hızlı karar verip aksiyon almakla karşı çıkacağınız bir döneme giriyorsunuz.

Ayın 28'indeki yeniay size yeni ve geliştirici olan pek çok fırsat sunacak. Yeni insanlar, mekanlar, yolculuklar, yabancılarla bir araya gelip elde edeceğiniz kazançlar, yayıncılık, reklam ve eğitim temalı işler açısından gayet elverişli ortamlar çıkabilir.


AKREP

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Evlilik ve ortaklaşa hareket etmenizi gerektiren bağlantılarınız konularını ilgilendiren gelişmeler ile baş başa olacaksınız. Bekarlar ilişkilerinde aşama kaydetmeye karar verebilirler. Teklifler söz konusu olabilir. Evliliğiniz ya da eşinizin bireysel hayatı ile ilgili yeni ve düzen değiştiren bir gelişme yaşanabilir. Ancak bu konularda çok fazla kural ve prensip üzerinden hareket etmek ilerleme kaydetmenize engel olabilir. Uymayan fikirlerin beyan edilmesi, prensiplerime aykırı diye baştan dinlemeyi reddetmeler bir araya gelmelere engel olabilir.
İlerleyen günler bu konularda, hem destekleyen hem de sizi biraz zorlayan gelişmeleri beraberinde getirecek. Sizi onurlandıran, mutlu eden bazı birliktelik teklifleri alabilirsiniz. Bir aradayken daha güçlü olacağınız kişilerle beraber hareket etme şansınız var. Bu insanlar sizin normal şartlarda direnç gösterdiğiniz ve kendinizi o kadar da yakın hissetmediğiniz kişiler de olabilir. Ancak kalıplarınızı kırıp neden olmasın derseniz önemli el sıkışmalara imza atabilirsiniz. Evlilik konusunda da sorumluluk alma ve üzerinize düşeni yapma dönemindesiniz.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs günlük işlerinizi, çalışma arkadaşlarınızı ve sağlığınızı ilgilendiren yaşam alanınızda seyredecek. Anlaşmazlıkları çözmek, iyi ilişkiler kurup işlerinize fayda sağlamak için elverişli bir ay olacak. Ancak bunun yanında tatlı bir rehavet ve boş vermişlik hali de söz konusu olabilir. Bir de sağlığınız konusunda özellikle yiyip içtiklerinize dikkat edip ölçülü olmakta fayda olacaktır.

Ayın 14’ündeki dolunay krediler, sigorta işleri, borçlar, alacak verecek hesapları, paylaşılan mallar ve eşinizin maddi varlıkları ile ilgili konularda bazı net gelişmelere ve belki biraz da strese vesile olabilir.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem iş yaşamınızda kontrolsüz ve beklenmedik bazı gelişmelere gebe. Özel yakınlaşmalara dikkat! Birlikte günü paylaştığınız ve yakın irtibatta olduğunuz kişiler bir vesile ile değişebilir. Yeni kişilere hızlıca adapte olmanız gerekecek.  Planlar, programlar değişime uğrayacak. Sizin de hızlı ve pratik çözümler ile bu değişime katkı sağlamanız şart. Eğer sağlığınızı ihmal eden bir tavrınız varsa bazı sağlık sorunlarıyla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. İş yerindeki gerginlikler ve beklenmedik tepkiler nedeniyle kısa süreli huzursuzluklara olgunlukla karşılık vermelisiniz.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir içinizi yiyip kemiren sebebi belirsiz huzursuzluk ve gerginlikler artık nihayete erecek. Kendi kendiyle savaşıp kavga eden haliniz son bulacak. Eğer bu süreç içinde arkanızdan çevrilen bir takım işler oldu ve zararınıza hareket eden kişileri tespit etmekte zorlandıysanız şimdi ifşa olma ve yüzleşme zamanı gelmiş olabilir.

Ayın 28'indeki yeniay yeni bir finansal ortaklık, kredi, mal paylaşımı, alacak verecek konusundaki bir gelişme, eşinizin kazancına dair bir yenilik ile birlikte gelebilir.


YAY

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Yeni bir günlük rutin, yeni görevler ve yeni iş ortamı ile birlikte başlayacak Mayıs ayı. Sağlık, diyet ve egzersiz konuları da gündeminizde olacak. Ayın başlangıcı ve hatta ilk 10 gün bu bahsettiğim konulara yeni fırsatları ve bunun eşliğinde de ilk adımız atmanızı geciktirecek engelleri bir arada sunacak size. Siz işlerinizi hızlandırmak istedikçe pek çok detay ortaya çıkıp hızınızı kesecek. Adeta ne kadar hevesli olduğunuzu ve vazgeçip vazgeçmeyeceğinizi ölçen bir mekanizma işliyor gibi olacak. Yaşı size göre fazla, olgun ve de tecrübeli kişiler aslında amaç iyi bile olsa yaptıklarınızı eleştirip keyfinizin kaçmasına neden olabilirler. Tepki göstermek yerine aslında alacağınız dersler olduğunu görmeye çalışın.

İlerleyen günlerde kendinizi fazlasıyla işinize kaptırma, normalden fazla sorumluluk alıp zorlanma, ancak bunun yanında gayretinizin karşılığını alıp motive olma şansınız olacak. Çalışıp verim alacağım ve hizmet edip fayda sağlayacağım çabasının yanında kendinizi ihmal etmeniz başka sorunları gündeme taşıyabilir. Temel ihtiyaçlarınızı ve kontrollerinizi ihmal etmeyin ve düzenli olarak dinlenmeye zaman tanıyın.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs aşk ve mutluluk adına size kazanç sağlayacak bir alanda seyredecek. Yeni aşklar kapınızı çalabilir. Çocuk ile alakalı konularda da şans ve bereket artışı olacak. Bebek müjdeleri alacağınız ve de aynı zamanda içinizdeki çocuğu şımartma fırsatı bulacağınız bir ay sizi bekliyor. Hobilerinizden, sosyal ortamlardan her zamankinden daha çok haz duyacaksınız.

Ayın 14’ündeki dolunay dışarıya çok fazla yansıtmadığınız bir takım sorunlarınızı dillendirecek. Psikolojik çözümleme içeren ruhsal çalışmalar ve yüzleşmeler için, kaygı ve korkularınızın kökenini tespit edip belki de bunlardan kurtulmak için fırsat niteliğinde olabilir. Dolunay dönemi hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınıza dikkat edilmesi gerekliliğini vurguluyor.
Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönem aşk hayatınızda çalkantılara gebe. Birden başlayan ve birden hayatınızdan çıkıp giden kişilere, duygusal iniş çıkışlara açık bir dönem olacak. Maddi anlamda bazı spekülatif riskli olabilecek kazanç ihtimalleri ortaya çıkıp niyetinizi sınayabilir. Heyecanlı sporlar ve yüreğinizi hoplatacak durum ve kişiler mıknatıs gibi çekecek sizi kendine. Bir çeşit adrenalin eğilimi olacak açıkçası. Her türlü riskin hele ki de işin için de bir gönül meselesi varsa olumlu olduğu kadar olumsuz neticelerinin de olabileceğini unutmamak lazım.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir arkadaş çevrenizdeki gerginlikler, agresif tutumlar nihayet son bulacak. Birbirine üstünlük taslamaya çalışan, her biri ayrı birer lider olup birbirini yönetmeye kalkan sosyal çevrenizdekiler artık bir arada ortak amaçlar uğruna mücadele verilecek bir döneme giriyor.

Ayın 28'indeki yeniay eş, evlilik ve ortaklıklar ile ilgili yaşam alanınızda gerçekleşecek. Yeni bir teklif, evlilik yolunda bir adım, bir ortaklık niyeti, evliliğinizi ya da eşinizi ilgilendiren önemli bir yenilik için fırsat doğuran bir dönem olabilir.


OĞLAK

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Aşk hayatınızda, çocuklar ile ilgili konularda, eğlence ve sosyal hayatınızda bir hareketlilik ile başlayacak Mayıs ayı. Etrafınızda adeta hayatı sizin için daha mutlu, daha yaşanır kılmaya çalışan fırsatlar dolu olacak ancak bunları elde etmek ya da elde edilebilirliğine inanmak sizin için biraz zor olabilir. Hani klasik bir deyiş vardır ya. “Çok güldüm kesin ağlayacağım” diye... İşte sizde de genel olarak her şey yolunda gidiyorsa kesin bir yerlerde terslik çıkacaktır diyen bir sabote sistemi işleyebilir, dikkat! Yani eğlenmenize ve keyifli günler geçirmenize en büyük engel yine sizin bazı kalıplarınız ve olayları fazlasıyla ciddiye alan tutumunuz olacak.

İlerleyen günlerde önemli bazı ilişkilere adım atma ihtimaliniz var. Bu vasıtayla sadece mutlu olmakla kalmayıp aynı zamanda gücünüze güç katma ve genel anlamda şansınızı artırma ihtimaliniz var. Ancak özel ya da sosyal anlamda karşılıklı taahhütlerde bulunduğunuz bir ilişkinizin bazı sorumluluklarının da olacağını göz ardı etmeyin. Benden bu kadar deyip kenara çekilemezsiniz. Anne-babalar bu ayın büyük bir kısmı özellikle de 10 Mayıs civarında çocuğunuzla ilgili her zamankinden fazla sorumluluk almanız gerekecek. Zaten var olan bir takım sorunlarınız varsa bunları önemseyip harekete geçmenin tam zamanı olabilir.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs ev ve aile hayatınızı ilgilendiren yaşam alanınızda olacak. Evde dekorasyon için, varsa sorunlu ilişkileri tamir etmek için elverişli bir ay olabilir.

Ayın 14’ündeki dolunay bir grup çalışmasının stresini, bir arkadaşınızla aranızda çözüm gerektiren bazı sorunların baş gösterebileceğiniz işaret ediyor.  Yeni bir sosyal çevreye girecek olmanın gerginliği ya da ortaklaşa hareket edip el birliği etme konusunda aksaklıklar söz konusu olabilir.

Ayın 10’ u ile 20'si arasındaki dönem aile içinde bazı ufak tefek gerginlikleri taşıyabilir hayatınıza. Evdeki dengeler bir şekilde değişmek durumunda kalabilir. Her zaman son sözü söyleyen kişi bu kez sesini duyurmakta zorlanabilir. Ya da bu kez isyan bayraklarıyla karşılanabilir. Evdeki insanlar adeta özgürlüklerini ilan edip başına buyruk hareket edecekler. Evde sıra dışı bir yenilik ya da size keyif verecek ani bir taşınma da gündeme oturabilir.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir iş hayatınızda süregelen pürüzler artık düzlüğe çıkacağınız bir noktaya taşınacak.  Patronla aranızdaki sürtüşmede uzlaşma noktasına varmanız daha bir kolay olacak. Hırsı, agresyon olarak yansıtmanın işe yaramadığını ve mesleki açıdan sizi yüceltmediğini gördünüz. Şimdi artık mücadeleyi başkalarıyla değil de kendi adınıza daha keyifle yapacağınız bir döneme giriyorsunuz.

Ayın 28'indeki yeniay iş ortamında bir yenilik, yeni görev ve yetkiler, hizmet aldığınız kişi ya da merkezler ile ilgili bir taze kan, yeni günlük rutinler ve daha hareketli bir temponun başlangıcına işaret edecek. Daha düzenli bir yaşam için hem sorumluluklarınız hem de bireysel yaşam kaliteniz ile ilgili ilk adımlara zemin hazırlayabilir yeniay.


KOVA

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Ev ve aile yaşamınızı ilgilendiren bazı yeni gelişmeler, aileye yeni birinin katılması, taşınma, gayrimenkul alım satımı ya da tadilat gibi durumlar söz konusu olabilir. Evde kendinizi o kadar da rahat hissedemediğiniz ya da üstelendiğiniz bazı ailevi görevler neticesinde içindeyken o kadar da huzur bulma şansı bulamadığınız günler sizi bekliyor olabilir. Dış dünyaya ya da işe karşı sorumluluklarınız fazlasıyla ağır bastığından, evde kendinizi yeteri kadar ifade edememe ya da yeterli özeni gösterip duygusal bağlarınızı parlatamama ihtimaliniz var.

İlerleyen günlerde aile içinde bazı elbirliği etme durumları yaşanabilir. Kimin daha çok verdiği ya da aldığı, kimin daha etkili olduğu, daha çok efor ortaya koyduğu, kimin sözünün geçtiği gibi polemiklere girmeden bu imece modelin tadını çıkarın. Zor gibi görünen durumların içinden birbirinizin haklarını korumaya özen gösterirseniz tereyağından kıl çeker gibi çıkma şansınız olacak. Üzerinizdeki yükleri hafifletmek de elinizde aslında. Her şey de mükemmel olmayıversin. Ayın 10'u civarında evden söz sahibi bir kişi ya da hayatınızdaki önemli eril bir karakterle aranızda gerginlik olabilir dikkat.  Fazlaca baskı altında hissedebilirsiniz. Ancak kimsenin özellikle aile içi meselelerde kafanıza silah dayamadığını unutmayın.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs iletişim ve eğitim ile ilgili yaşam alanınızda olacak. Özellikle kardeşinizle olan bağlarınız, yakın çevrenizle olan ilişkileriniz acısıyla tatlısıyla bu ay gündeminizdeki konulardan bir kaçı olacak.  Kısa kısa pek çok seyahat yapmanız gerekebilir. Yazıp çizerek ortaya koyacağınız becerinizde bir artış olacak.

Ayın 14’ündeki dolunay mesleki hayatınızı ilgilendiren gelişmeler ile gerçekleşecek. Bir terfi ya da başvurunun sonucunu alma, görevinizde bir değişim, patron ile aranızda meydana gelebilecek ufak gerginlikler ya da mesleki beğeni alma telaşından kaynaklanan bir stres söz konusu olabilir.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönemde plansız ziyaretler ve ziyaretçiler söz konusu olabilir.  Kardeşiniz ile aranızdaki ufak bir anlaşmazlık eğer siz aklıselim hareket etmezseniz fevri ve patlayıcı tepkiler ile kırıcı boyutlara taşınabilir. Genel olarak tüm iletişimlerinizde kelimelerin özenle seçilmesi gereken günlerde olacaksınız. İnatlaşmalar ve zorla fikir kabul ettirme çabaları en yakınlarınızla bile sürtüşmeleri beraberinde getirebilir. Bu tarihlerde çıkacağınız kısa geziler ve katılacağınız eğitim içerikli organizasyonlar da sürprizli biçimde ilerleyebilir.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir yurtdışı ve yabancılarla alakalı konularda, hukuksal ve bilgi alışverişi nitelikli işlerde, yolculuklarda ve yolculuk hazırlıklarındaki yolunda gitmeyen meseleler artık çözüme kavuşacağı bir sürece girecek. Haklı haksız mücadeleleri, yayıncılık ve reklam konulu girişimleriniz boşa sallanan kürekler edasındayken artık emeklerinizin karşılığını tabi eğer yeteri kadar gayret etmisşeniz bir bir almaya başlayacaksınız.

Ayın 28'indeki yeniay hayatınızın neşe veren konularını tetikleyecek. Yeni bir aşk macerası, çocuklarla ilgili güzel gelişmeler, müjdeli haberler,  sanatsal organizasyonlar, hobi ve sportif içerikli faaliyetler için start edici etki yapabilir.


BALIK

Ayın ilk günlerine tutulma ve yeniay enerjisi ile birlikte gireceksiniz. Yakın çevrenizden birileri ile bir araya gelerek gerçekleştireceğiniz işler, ticari faaliyetler, bir eğitimin başlangıcı, kısa bir yolculuk, yeni bir teknolojik alet alımı, taşınma gibi durumlar söz konusu olabilir Mayıs ayının başlangıcı ile birlikte. Sürekli insanlarla iletişim halinde olmak zorunluluğu, sık gerçekleşen sosyal organizasyonlar sizi biraz yorabilir. Fikirsel ayrılıkları ve bunlara bağlı çatışmalar ise size en çok sıkıntı verebilecek olan şeyler. Derdinizi anlatmak adeta deveye hendek atlatmak gibi gelebilir özellikle bazı kişilere karşı. Eğer sunum gibi bir şey yapacaksanız, bir sınava girecekseniz ya da iletişim becerilerinizi kullanarak bir iş yapacaksanız özellikle 2-3 Mayıs ve de 9-10 Mayıs tarihlerini tercih etmeyin. Zihninizin yaratıcı tarafı kesintiye uğrayabilir. Doğru kelimeler, doğru ifadeler isteseniz de bir türlü çıkmayabilir. Beklenen haberler gecikebilir. Sabırla, bir çocuğa anlatır gibi anlatan yaklaşımlar kar getirecek.

9-10 Mayıs civarındaki ticari faaliyetler, iletişim ve haberleşme ile ilgili konular sıkıntılı, gecikmeli seyredebilir. Bu tarihlerde önemli bir iletişim sorunu için ağırbaşlı birinin arabuluculuk etmesi lehinize olabilir. Ancak bu arada yakın çevrenizdekilerle aranıza giren mesafelerin açılmasına izin vermeyin. Duygusal mesafeleri aşmak çok daha yorucu olabilir.

Ayın ilk günleri itibariyle nerdeyse tamamında Venüs para evinizde olacak. Hem para kazanma ve kaynak yaratma fırsatı sunacak hem de keyfi nedenle para harcayıp elinizdekini eritme riski verecek. Yani para konusu akıcı olacak. Her iki tarafa doğru da… Para konusunda “bir şekilde geliyor nasılsa” diyen rahat tavırlar ya da kısa yoldan kazanç elde edeyim diyen riskli davranışlar sizi zor durumda bırakabilir.

Ayın 14’ündeki dolunay size yeni bir yolculuğun biletini aldırabilir.  Çıkılacak seyahatlerde uyulması gereken kurallar ve insanların azıyla yetinmeyen tavırları bıktırıcı olabilir. Eğer bu süreçte sizi tanımayan insanlara karşı kendinizi anlatmanız gereken bir durumda kalırsanız işinizi kolaylaştırmayıp tüm kapasitenizi ortaya koymanızı bekleyebilirler. Sınavlar yorucu olabilir. Hayatınıza sizi ve yaşam görüşlerinizi kökünden değiştirecek birileri girebilir.

Ayın 10’u ile 20'si arasındaki dönemde daha önce bahsettiğim maddi riskler noktasına çok daha yakın olacaksınız. Alım, satımlar, uzun vadeli borçlanmalar, hızlıca bol kazanç getirme fakat aynı zamanda eldekini de götürme ihtimali barındıran yatırımlar, sizden istenen ve geri dönmeme ihtimali olan borçlar bu süreçte mantıklı hareket etmek ve azıcık durup düşünmek sayesinde canımızı daha az yakabilir.

Mars’ın geri hareketini sonlandırması ile birlikte ayın 20’sinden sonra bir süredir krediler, faizler, vergiler, paylaşılan para ve mallar, eşin parasal kaynakları konularında devam eden pürüzler artık bizi biraz rahat bırakacak. Genel olarak sıkıntılı bir ruh halinin içinde ve hayatın maddi manevi gerçekleriyle yüzleşmelerin yaşandığı bir süreçten geçtiniz. Haklı olma ve pastadan daha fazla pay alma savaşının bir kazananı olmadığını deneyimlediniz. Artık herkesin eşit olacağı ve eğer doğru biçimde istemişseniz ve siz sizdekini paylaşmayı becerebilmişseniz insanların da varlıklarını sizinle kolaylıkla paylaşacağı bir sürece giriyorsunuz. Bu dönem sağlık nedenli bir operasyon ihtimali doğabilir.

Ayın 28'indeki yeniay ev ve aile yaşamınızı ilgilendiren konularda gerçekleşecek. Yeni bir ev, evde ya da evde yaşayanlarla ilgili bir değişim söz konusu olabilir. Ailevi bir konuda yeni bir başlangıç hızlı ve hareketli günleri de beraberinde getirecek.


Dr. Samiye Özbaş Soysal
01.05.2014

Yorumlar

Popüler Yayınlar