AstroKarmik ile 12-18 Mayıs 2014 Haftası Yorumları...

12 Mayıs PAZARTESİ

Ay TERAZİ BURCUNDA ve 03:51 SONRASI GÜN BOYUNCA BOŞLUKTA olacak. İşbirliği yapabilmenin, paylaşımcı ve adil davranabilmenin faydasını göreceğimiz bir gün ile haftaya başlıyoruz.  Ben demeden önce sen demeye meyledebileceğimiz, etrafın sesine gereğinde fazla kulak asabileceğimiz, kavga ve huzursuzluk çıkmasın diye olumsuzlukları görmezden gelebileceğimiz etkiler altındayız.

Günün içeriğinde “aman huzurumuz kaçmasın da gerisi hikaye” diyen bir hava var. Orta yolu bulayım çabası çekingen kalmaya ve mümkün olduğunca her şeye evet demeye yöneltiyor bizleri.

Uzlaşma gerektiren işler, adalet ve denge ihtiyacı duyulan, ilişkilerimizi ilgilendiren, sosyal ortamlar ve birlik amaçlı organizasyonlar, sanatsal faaliyetler için gayet elverişli olacak günün enerjisi. Bencilce tavırlara şahitlik etmeyeceğiz. Daha çok herkesin keyif alacağı şeyler gerçekleşsin çabası göze çarpacak.

ÖĞLEN SAATLERİNDE aslında işe yarayacak meziyetlerimizi, hayatınızı kolaylaştıracak artı değerlerimizi ve hayatımızdaki önemli kişileri fark edememe, fark etsek bile verimli bir şekilde kullanmayı becerememe, kararlı olmamız gereken durumlarda irademizi ortaya koyamama ve özgüven sorunu yaşama gibi riskler söz konusu olacak. EĞER VARLIĞINIZI HİSSETTİRMEK İSTEYECEĞİNİZ BİR DURUM YA DA ORTAMDA KALIRSANIZ GÖRÜNMEZ GİBİ HİSSEDEBİLİRSİNİZ KENDİNİZİ. Bu nedenle de varlık ortaya koymak zorunda olduğunuz iş ve görüşmelerden eli boş dönme riskiniz olabilir. Zaten boşluktaki ayı da hesaba katarsak bu saatler özellikle girişimsel işler için uygun olmayacaktır.

Gün boyunca etkili olacak olan günü en önemli transiti MERKÜR-MARS ÜÇGEN AÇISI akşam saatlerinde kesinleşecek.
·         Bu transit etkisiyle hem zihinsel hem de fiziksel anlamda enerjimiz yerinde olacak.
·         Söyleyemediklerimizi dile getirmek,
·         fikirlerimizi, düşüncede kalmış planları harekete geçirmek,
·         icraatlarımıza da zeka pırıltıları katmak için harekete geçiren bir destek olacak...
·         Aklımıza hız, düşüncemize pratiklik, hareketimize mantık katacak…

Sesimizin dozunu ve söyleyiş biçimimizi ayarlamak ve dobralığın dozunu kaçırmamak ise önemli olacak bugün için. Meydan okuyucu, kafa tutan, “ben böyle düşünüyorum bu doğrudur” diyen, sesini yükseltip söyleneni duymayan, duysa bile dinlemeyen yaklaşımlar kayıp getirebilir. Kelimelerin seçiciliğe ihtiyacı olacak. Yeri geldiğinde ve gerektiği şekilde konuşmak ve gerekeni söylemek konusundaki desteğini verimli kullanırız umarım bu güzel transitin.
Ticari konularda, hareket halinde yapacağımız işlerde, fiziksel efor harcayacağımız uğraşlarda, el becerisi, ataklık, çeviklik gerektiren meselelerde gökyüzü bizi destekliyor olacak.

13 Mayıs SALI

AY 04:08 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN AKREP BURCUNDA olacak. Duygusal olarak hassasiyetimizin artacağı, çok kolay alınganlık gösterebileceğimiz ancak güçlü görünme telaşında olacağımız bir gün bizi bekliyor. Kendimizi bu açıdan biraz serbest bırakabilmemiz önemli. Şüpheci ve kıskanç tavırlardan, intikam hissinden kaçınmakta fayda olacaktır. Hırs ve kararlılık gibi ölçülü olursa işinize yarayacak, ölçüyü kaçırırsak da inada varıp hem bizi hem de ilişkilerimizi yıpratabilecek etkiler yansıyacak gökyüzünden bugün.

Derin ve sezgisel bir algı bize pek çok şeyin ardında, görünenin aksine bambaşka anlamlar yatabileceğini gösterecek. Ancak bu bakış ile birlikte bazen tam da göründüğü gibi olan, düz olan yani herhangi bir uzantısı ya da alavere dalaveresi olmayan şeylere de kuşkuyla yaklaşma ihtimalimiz olabiliyor.

Yani olur ya günlük hayatımızın içinde bu tip yaklaşımlar. Biri bir güzellik yapar, hemen ardından sadece şükran duyacağımıza sağa sola bakıp malum buzağıyı arar dururuz.
Biri bir laf eder. Ortayadır ya da bir ihtimal bizim ile uzaktan yakından bir alakası yoktur da biz birden kulak kesilir hareketlerini gözlemeye çalışırız. Bizi mi kastetti diye... Yanımızdaki sessizce telefonla konuşur acaba benim ile ilgili bir şey mi söylüyor diye irkiliriz. Bazen de bu hissettiklerimizin nedenini açıklama şansı bulamadığımızdan iyice sıkıntılı bir ruh haline düşeriz. İşte bunlara benzer durumlardan bahsediyorum. Sakınalım diye…

İç içe ve birbirinin alanına giren aşırı sahiplenici tavırlara, şüphe, kıskançlık, intikam ve nefret gibi negatiflikler barındıran duygu durumlarına diğer günlerden daha yakın olduğumuz, daha kolay “sen görürsün” diyebildiğimiz etkiler altındayız.

Kendimize ait ser verme sır vermeme ama ortalıkta aralanmamış kapı ya da ele geçirilmemiş sır bırakmayan yaklaşımlar bize bilinmeyeni bulma, görünmeyeni görme şansı verebilir. 

Sanatsal konular, sezgilerimizi işin içine katacağımız işler, araştırma, inceleme gerektiren uğraşlar, ruhsal ve fiziksel şifa yöntemlerinden fayda almak ve içimizdeki negatifi serbest bırakıp ferahlamak için güzel bir gün olabilir. Özellikle günün ikinci yarısı ve akşam saatlerine doğru bu açıdan çok daha şanslı olacağız. Ay'ın Neptün ile destekleyici bir teması olacak.

Dolunay'ın gerginleştiren enerjisini bu kez Ay Akrep burcunda iken yaşıyoruz. Yani etkiler çarpı iki kıvamında. Zira Ay Akrep burcundayken zaten bir kasma ve kasılma etkisi yaratıyor. OOOOh bir de dolunayın kasıntılarını bu işe katarsak tam oldu. “Patlayayım mı acaba”, “dur bakıyım patlarken kimi de yanımda götürsem”, “kime dokunsam daha çabuk patlar acaba” gibi şeylerden uzak durmak en güzeli.

Bu saatler ve tabi ki de akşam saatleri, Neptün'ün salıveren enerjisinden mümkün olduğunca faydalanmakta fayda var. Akrep tutan bırakmayan ve haliyle de işine yarayan yaramayanı özellikle duygusal kapasite anlamında biriktiren bir etkide.
BAĞIŞLAMA, HEM KENDİMİZLE HEM DE DİĞER İNSANLARLA ARAMIZDA BULUNAN VE ENERJİMİZİ DÜŞÜREN OLUMSUZ KALIP VE BAĞLARDAN KURTULMA ŞANSI YARATABİLİRİZ BU AKŞAM İÇİN. Meditasyonlar, dua, yoga, nefes çalışması, içimizdeki yaratıcı ve doğurgan enerjiyi aktive edeceğimiz uğraşlar, aktiviteler için elverişli olabilir.

14 Mayıs ÇARŞAMBA

AY AKREP BURCUNDA olacak. Duygusal dalgalanmalara müsait, kararlı, azimli ve hırslı olacağımız bir gündeyiz. Mücadele eden ve vazgeçmeyen bir enerjimiz olacak.  Sezgilerimiz artmış ve eğer yerinde kullanmışsak bize el feneri görevi görebilecek nitelikte olacak.

Dolunay öncesi olmamıza rağmen günün ilk yarısında gayet destekleyici ve akıcı etkiler alacağız. Özellikle sabah saatleri genel olarak şans bizden yana hissi veren durumlarla karşılaşabiliriz. Canlandırıcı enerjiler hakim olacak. Harekete geçiren ve girişimci bir modda olacağız. Zaten azim ve irade konusunda her şey yolundaydı bir de yanımıza şans faktörünü almışsak değmeyin keyfimize.

ÖĞLEDEN SONRA ise sabahın iyimser havası birden dağılacak.
Negatifi gören yaklaşımlar ön plana çıkacak.
Kısıtlanmışlık hissi baskın olacak.
Prensiplerin işe yarar değil de yorucu olan kısımları önümüze çıkacak.
Detaya takılan ve kusurları tolere etmeyen yaklaşımlara maruz kalabileceğiz.
Eleştiriler heves kaçırıcı boyuta varacak.
Her zamankinden daha çok prosedürle başa çıkmak durumunda kalacağız.
Yetersizlik hissini yaratan memnuniyetsizlikler dikkat çekecek.
Duygusal baskı altına gireceğimiz bu saatlerde önemli görüşme, talep ve girişimlere yeltenmemek iyi olur.

Gün içinde etkili olan VENÜS PLÜTON KARE AÇISI akşam saatlerinde dolunayın hemen öncesinde kesinleşecek. Venüs'ün Uranüs ile de karşıt açısı da etkisini göstermeye başladığından yine ilişkilerimizi ilgilendiren bir takım streslere hazır ve nazır durumda bekliyoruz… Zaten çok niyetli olmadığımız uzlaşma ve anlayış teması ilişkilerimizde bir kez daha patlayıcı noktalara taşıyabilecek bizleri.

Özgürlük ihtiyacımız artacak. Özel ya da sosyal mevcut ilişkilerimizde ani çıkışlar ve bağlardan kurtulma ihtiyacında bir artış olabilir. İSTİKRARI YAKALAMAKTA VE NE İSTEDİĞİMİZİ BİLMEKTE ZORLANABİLECEĞİZ. DİĞER İNSANLARA KARŞI SABIR VE TOLERANSIMIZ AZALABİLECEĞİNDEN, YÜREĞİMİZDEKİ SEVGİYİ VE ÖNCELİKLERİMİZİ HATIRLAMADIĞIMIZ TAKDİRDE ANİ KOPUŞLAR YAŞANABİLİR.

Aynı zamanda ani ve sıra dışı başlangıçlara da gebe olabilir bu içinde bulunduğumuz günler. Kısıtlanmaya katlanamayacağımız, baskıcı tutumlardan kaçınmak isteyeceğimiz etkiler altında olacağız.
ZATEN YIPRANMIŞ İLİŞKİLER GERÇEK MANADA BİZ DEĞERİNİ BİLEMEMİŞSEK KOPMA NOKTASINA GELEBİLİR.
GARANTİ GÖRDÜĞÜMÜZ KİŞİLER ELİMİZDEN KAYIP GİDEBİLİR.
ANİ PARA ÇIKIŞLARI VE BEKLEMEDİK HARCAMALAR CAN SIKABİLİR.

Yatırımsal kararlar vermek, aklı başında ilişkilere adım atmak ve mevcut ilişkimiz ile ilgili bir karara varmak için elverişli olmayacak ne yazık ki.

Sanatsal uğraşlarınız varsa eğer sıra dışı eserler üretme durumu olabilir.

İstikrar ve denge unsuru ise eksik olacak bu bahsettiğim konuların hemen tamamında...

SABIR, GERÇEKÇİ YAKLAŞIMLAR, ANİ VE DÜRTÜSEL TEPKİLERDEN KORUNMAK VE YÜREĞİMİZDEKİ SEVGİNİN NE KADAR BÜYÜK VE EKSİLMEZ OLDUĞUNU KABUL ETMEK SAYESİNDE HER TÜRLÜ ELEKTRİKLENMEDEN YARA ALMADAN KURTULMA ŞANSIMIZ OLACAKTIR.

Saat 22:17 DE 23 DERECE AKREP BURCUNDA BİR DOLUNAY meydana gelecek. Dolunaylar bir şeylerin görünür olduğu, daha önce atılmış adımların sonuçlarının açığa çıktığı ve olumlu ya da olumsuz anlamda elde edilen, görünen, aşikar hale gelenin stresini yaşadığımız dönemler. Güneş ve Ay'ın karşıt enerjileri ifade ettikleri konularda gerginliğe ve uzlaşmazlıklara vesile olabiliyor. Eril dişil enerjiler, kadın erkek ilişkileri, duygularımız ile mantığımız, dürtülerimiz ile irademiz karşı karşıya geliyor... Eğer otokontrol sağlayamamışsak da bu karşılıklı gelmeler bir köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi modunda çözümsüz noktalara varabiliyor.

Bu kez Akrep burcunda olacak ve Boğa-Akrep eksenini ilgilendirecek.
Tetikleyeceği konular sıkı sıkıya bağlandığımız şeyler ve durumlar ile ilgili stresler olacak…

Güven içinde olup mevcudu korumakla, risk alıp dönüşüme uğramak arasında gelgitler yaşatacak bu dolunay bize. 
Bireysel anlamda sahip olduğumuz ve diğer insanlarla paylaştığımız değerlerin sorgulanacağını ve bir kısmının değişime uğramak zorunda kalacağını, bazı temel görünen taşların yerinden oynayacağını söyleyebilirim.

Hayatımızın en sabit noktalarının aslında o kadar da sabit olmadığını görmek, benim dediğimiz şeylerin bize ait olmadığını veya en azından sadece bize ait olmadığını kabul etmek, bazı gerçeklerin tam olarak bizim algıladığımız şekilde değil de farklı anlamlar içerebileceğine şahit olmak, katı denilebilecek yargıların yıkılmasını seyretmek yorucu ve yaralayıcı ancak tabi ki de geliştirici nitelikte olacak…

AKREPTEKİ DOLUNAYIN BAZI GİZEMLERİ AÇIĞA ÇIKARABİLECEĞİNİ VE BU GERÇEKLERİN DE CAN YAKICI OLABİLECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ ASLINDA...

Yöneticisi Mars da zarar gördüğü Terazi burcunda ve retro...
Ay da Satürn ile kavuşum halinde. Ki o da retro…
Bu da bize dolunayda her iki kötücül gezegenin de önemli rol oynayacağını, eski, kronik hale gelmiş, çözüm bulunamamış, bulunan çözüm işe yaramamış sorunların gündeme gelip konunun ana fikrini oluşturabileceğini gösteriyor.  

Yani her ne tetiklenirse tetiklensin, o alanlarda zıtlaşmalar, engeller, çatışmalar, gerginlikler yaşanabileceğine, mücadeleden kaçmanın mümkün olmayacağına işaret ediyor. ANLAYIŞ, HOŞGÖRÜ, KABULLENME İHTİYACININ YÜKSEK OLACAĞI, OLAYLARIN VE ARDINDA YATAN GERÇEKLERİN BİLİNCİNDE OLARAK, OLGUNLUĞU ELDEN BIRAKMAYARAK OLUMSUZLUKLARI ALT EDEBİLECEĞİMİZ BİR TAKIM OLAYLAR YAŞANABİLİR.

Marsın retro süreci hepimizi hayatının değişik alanlarında oldukça yordu Mart ayından bu yana.
Bir şeyler ters gidiyor ve salladığımız kürek mesafe almamıza katkı sağlamıyor… Yoruluyoruz ama iş bitiremiyoruz.
Gayret var ancak kazanç elde edemiyoruz.
Çabanın sonucu başarı getirmiyor…
Ya da yanlış ata oynuyoruz…
Aslında doğru hedef ve bilinçli eforu sağlamakta zorlanıyoruz açıkçası…

YOKUŞ YUKARI HIZ KAZANMAYA ÇALIŞAN BİR HAVAMIZ OLDUĞU AŞİKAR…
Bunu günlük hayatta aynen şöyle hissediyoruz…
“Ya herkes mi bana karşı be kardeşim! Bir Allah’ın kulu da benden yana olmaz mı?” nitelikli tespitler yaparak J
İnsanların bize karşı garezleri olduğunu sanarak…
Hızımızı kesen şeyin ne olduğunu düşünerek belki de…
Ya da buna kendimiz dışında hiç kimsenin neden olamayacağını keşfederek…

İşte bu dönemin sonuna yaklaşıyoruz. Yılın en zorlayıcı etkilerinin  başkahramanlarından olan Mars’ın retro hareketini sonlandırmasına az kaldı. Finali de bir dolunayın yöneticisi olarak yapayım bari dedi J

Dolunayın bu kez tam da Mars retrosunun sebep olduğu durumlara ışık tutacağına ve bu konularda stresler, farkındalıklar ya da farkındalıkların stresini yaşatacağına inanıyorum.
Etkileri ile ilgili daha önce paylaştığım yazımı tekrar okuyup hafıza tazelemek için… http://astrokarmik.blogspot.com.tr/2014/03/mars-retrosu-ve-etkileri.html

Dolunay zaten kendisi anlam olarak ilişkileri temsil ederken,  Mars Terazi’ deyken, bir de dolunay haritasında Venüs Uranüs ile kavuşum Plüton ile kare yapar durumda olacak. Yani aslında ilişkiler yine baş aktör olarak yerini alacak bu dolunayda da...

Kopamadığımız, sıkı sıkıya bağlandığımız adeta bağımlılık haline gelmiş ilişkiler masaya yatacak…
Sorgulanacak...
Sadakat konusu gündeme gelecek…
Paylaşımlar ya da paylaşamamazlıklar
Güven duyup inanmalar
Kuşku duyup şüphelenmeler
Şüphelerin gerçeğe dönüşmesi
Boş çıkıp sadece keyif kaçırması
Bağların kalınlığı ya da yüzeyselliği
Keyif alma ve keyfi paylaşma
Sıkı sıkıya bağlanma, bağımlı olma
Yokluğu deneyimleme ile var olanı ne pahasına olursa olsun koruma
Bir, bütün olmak ve sahip olmak arasındaki farklar
Bedensel ve ruhsal arzuların ikilemi
Hangisinin öncelikli olması gerektiği konusu
Hangisine ihtiyacımız olduğu veya hangisinin zarar verdiği meselesi
Sebat etmek ve yeniye yer açmak
Maddi garantilerimiz veya bu garanti olmasa ne olur ki diyen soru işaretleri
Önünü görmek veya boşluğa adım atabilmek
Bildik olanı yaşamak ile krizlerle büyümek
Her şeyden emin olmak veya bilinmeyeni denemek…

Bu gibi durumlar öncelikle hayatımızdaki özel ilişkilerin ancak aynı zaman da diğer sosyal ilişkilerimizin ve bu ilişkilere olan yaklaşımlarımızın etrafında dolanacak dolunay ile birlikte.


Her şeyi bir çırpıda silip atmak da mümkün, bambaşka bir boyuta taşıyıp değişim dnüşüm yaratmak da...
Kolay olanı yok etmek gibi görünüyor.
Allahtan Akrep enerjisi kolaya kaçan bir enerji değil.
Yani zor olanı seçtirir, mücadeleye yöneltir.
Amaca ulaşmadan da yarı yolda bıraktırmaz.

Yani ortaya güzel ya da az güzel bir gerçek çıkacak, çözüm ihtiyacı duyulan bir sorun patlak verecek ise konu bir mücadeleyi gerektirecek bu kesin…
Bu mücadeleden yılmayacağız bu da kesin…
Eski sorunlar ve o sorunlardaki yaklaşımlarımız bize yol gösterecek…
Biz istersek…
Biz dünyevi olanın arkasındaki manayı çözebilmişsek.
“Bak gördün mü bu da başıma geldi” diye dertleneceğimize, “bu acaba niye böyle oldu” diye sorabilmişsek…  
“Bu haliyle de her şey yoluna girer mi ki” acaba diyebilmişsek…
Önümüzdeki maçlara bakabilmişsek…
Daha güzeli;
“Acaba neyi değiştirmem gerekiyor” diyen cesareti gösterebilmişsek.
Risk alabilmişsek…

Dolunay T.C. haritasının 5. Evinde olacak ve 5-11 aksını ilgilendirecek. Jüpiter üzerinde olacak. Bu kez ülkemizin genç nüfusunu, sanat, eğlence ve spor dünyasını, borsayı, sosyal dernekleri ve öğretim sistemini ilgilendiren konularda bazı gelişmelere işaret ediyor. Meclis ile bu bahsettiğim çevrelerin karşı karşıya gelmelerine. Krizlerin ve sansasyonel haberlerin patlak verebileceğini düşündürtüyor. Jüpiter ise adalet sistemini, hukuk insanlarını, akademik dünyayı ve çevrelerini, yayıncılık ve uluslararası siyaset ve ticaret konularını temsil ediyor daha çok. Hem bu konuları hem de askeri kesim ve hükümeti ilgilendiren bazı stresli gelişmelerin yaşanabileceğine işaret ediyor.

Akrep burcundaki dolunayın, hayatınızda ihtiyacınız olmayan ve belki de yeniye yer açmanıza engel olan ayağınıza bağlı tüm taşlardan doğru biçimde ve kimseye zarar vermeden kurtulma şansı sunmasını, değişim ihtiyacı olan noktaları doğru tespit edebilmemizi, dönüşümün keyfini çıkarmamızı, hem ülkemiz hem de bireysel hayatlarımız açısından hayırlara vesile olmasını gönülden dilerim…


15 Mayıs PERŞEMBE

SAAT 08:44 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YAY BURCUNDA olacak. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha rahat ve akıcı nitelikte bir gün bizi bekliyor. İnatlaşan, direnen ve yerinde sabit kalmaya ihtiyaç duyan etkiler yerini yeniye yer açan, yenilik ve değişiklik peşinde koşan ve özgürlüğe ihtiyaç duyana bırakacak. Rutinin dışına çıkmak, keşifler yapmak, macera peşinde koşmak için ideal bir etki bu. Karşımıza çıkan her türlü durum ya da kişiye görünüşte öyle olmasa bile gelişim sağlayacak bir fırsat gözüyle bakabilmek kar getirecek.

Yurtdışı, yayıncılık, felsefe, inanç, eğitim, seyahat gibi konulara zaman ayırmak için gayet uygun bir gün olacak.

Akşam saatlerindeki dalgınlık veren, kafa karışıklığı yaratan, odaklanma sorunlu ve aldanma ve yanılgılara müsait enerjisi hariç günün geneli keyif verme potansiyelinde geçecek. Önemli kararlar ve görüşmeler için pek elverişli olmayabilir bu saatler. Kolay etki altında kalıp olaylara mantıksal tarafından yaklaşamama riskimiz olacak. Yanlış anlaşılmalara çok müsait olacağız.

Gün boyunca etkili olan MERKÜR-VENÜS ALTMIŞLIK AÇISI gün bitiminden hemen sonra gece yarısı denilebilecek saatlerde kesinleşecek. Bu transit etkisiyle, iletişim söz konusu olduğunda bir şekilde karşı tarafa aklımızdan geçenleri doğru biçimde aktarma becerisi, bilgi paylaşımı ve ihtiyacı durumlarında da beklenen desteği kolaylıkla alma, bilgiye kolay ulaşma, tatlı dil kullanma ile kar elde etme, ticari ve finansal konularda şans ve bereket, seyahatlerde, yakın çevremizle olan ilişkilerimizde başarı söz konusu olabilir.

Hayat bugün genel olarak her zamankinden akıcı ve hızlı ilerleyecek sanki.  Detaylara ve pürüzlere takılmadığımız sürece yan yollar ve kestirmeler önümüzde açılıverecek... Hareketli ve her zamankinden hızlı yol alabileceğimiz enerjik bir gün olacak. Fırsatları yakalayabilmek dileğiyle...

16 Mayıs CUMA

AY YAY BURCUNDA ve dün olduğu gibi bugün de bizi yeni şeyler yeni yöntemler denemeye, yeni insanlar ve mekanlar tanımaya, gelişmeye, büyümeye, olgunlaşmaya ve hayatın tadını çıkarıp, bizde olanı diğerleriyle de paylaşmaya teşvik edecek. Bir şeye bağlı kalmak ve buna vesile olacak gereksiz sorumluluklar almak hiç cazip görünmeyecek. Zaten Yay burcundaki Ay bu konuyu vurgulu hale getiriyor üzerine bir de günün transitleri düşünüldüğünde en etkili olan durumun zincirlerinden kurtulma ihtiyacı olacağı görünüyor.

Aslında dünden bu yana etkili olan MERKÜR URANÜS ALTMIŞLIK AÇISI ve de VENÜS URANÜS KAVUŞUM AÇISI günün ilk saatleri itibariyle kesinleşecek ve dün olduğu gibi bugün de etki göstermeye devam edecek.

SABAH SAATLERİ ani ve beklenmedik gelişmeler, sürprizler,  hızlı ve pratik çözümler, farklılaşmak durumunda kalan planlara gebe.  Her duruma adapte olabilen, direnç göstermeyen, uyumu hedefleyen kişilerin karlı çıkacağı bir sabah… Sosyal ortamlar, aşk konulu durumlar, neşeli sohbetler ve sıra dışı bilgilerle buluşmaların olabileceği saatlerdeyiz.

SAAT 10:44 SONRASI AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA. Kalıcı karar ve adımlardan ziyade günün tadını çıkarmak, rutini devam ettirmek ve ilişkilerimize yoğunlaşmak için elverişli bir gün olacak.

Bu saatler ayrıca ufak tefek iletişim sorunlarına, yolda gecikmelere, haberleşme ağındaki aksaklıklara gebe görünüyor. Mantık ile duygular arasında kalacağımız bu nedenle de gerçekçi hareket edip ölçülü karar vermekte zorlanacağımız bir zaman dilimi olacak…
Günün geri kalanında ayın başka bir temel açısı olmayacak ancak Venüs Uranüs kavuşumu, Merkür Uranüs altmışlık açısı güne damgasını vuracak.

Bu açıların etkisiyle hayatımız her açıdan hız kazanacak gün boyunca. Durmakla vakit kaybetmek istemeyeceğiz.

Zaten Koç burcunda ve ilişkilerde ben merkezli bir bakış açısı çizen Venüs bu dönemde geçici arızalara çanak tutar durumda, bir de Uranüs’ün vereceği kanatları alırsa yanına uç uçabildiğin kadar diyecek bizlere.

En önemli vurgu bugün için HEM DÜŞÜNCEDE HEM DE İLİŞKİLERİMİZDE ÖZGÜR KALABİLME İHTİYACI olacak. Venüs’ün simgelediği konularda, parada, aşkta, ilişkilerde ani değişiklikler ve beklenmedik durumlar söz konusu olacak. Bu bizi içine çekiveren çılgınca bir ilişki olabilir mesela. Ya da özgürleşme uğruna beklenmedik bir olaya tepki olarak biten bir birliktelik… Günün enerjisinde değişiklik ve fark var. Yani her zamankinden farklı bir rutin, her zamankinden farklı kişiler ve her zamankinden farklı ortamlar bizi çekecek. Ve bu uğurda bazı şeyleri bırakmayı, görmemeyi, terk etmeyi tercih edebileceğiz.

Olumlu ya da olumsuz sürprizlere, alternatif çıkış yollarına ve alternatif planlara hazırlıklı olmamız gereken bir gün. Toleranslı olmak, isyankar bir tavır sergilememek, sırf değişim olsun diye değişmemesi gerekenlere yol vermeye kalkmamak önemli.

Sağlam olan ilişkilerin minimum zarar göreceği, sorunlu olanların ise çatlayabileceği etkiler olacak gökyüzünde. Bugün gelen de giden de hızlıca hareket edeceğinden, yeni başlangıçların kalıcılığından, bitişlerin de pişmanlığından endişe duyulabilir. Skandal denilebilecek olayların patlak vermesi de söz konusu olabilir.
Testten geçen ilişkilerin akıbeti öyle ya da böyle verilmesi gereken kararlarla buluşabilir. Zira Merkür’ün Uranüs ile yapacağı destekleyici temas bize bekleme, zihnini çalıştır, karar mekanizmaların tıkır tıkır işlesin, karar ver ve harekete geç diyecek.
Normalde ağırdan aldığınız aksiyonlar aksiyon filmi moduna gelebilir.
Normal şartlarda aklınıza gelmeyen pratik çözümler, dahiyane fikirler pıtırcık şeklinde üreyebilir.

Açıkçası herhangi bir bağım kalmasın istediğiniz kişilerle olan alakanızı kesivermek de mümkün, birden karşınıza çıkan ve henüz tanımaya bile fırsat bulamadığınız biriyle yeni maceralara yelken açıvermeye de güne gökyüzünden yansıyanlar…

17 Mayıs CUMARTESİ

SAAT 11:12 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN OĞLAK BURCUNDA olacak. Ciddi ve kararlı tutumların, sorumluluk bilmenin faydasını görebileceğimiz bir gündeyiz. Bugün öylesine eğlence arayışlarından ziyade gerçekler ve somut olan şeyler daha çok ilgimizi çekecek. Önceki günlerin uçarı havası birden yerini ciddiyete bırakacak. Elimize aldığımız işlere, hatta sosyal amaçlı yaptığımız planlara ve ilişkilerimize de bu gözle bakmak, başarı unsuru olarak görmek söz konusu olabilir.

Kontrol eden, yöneten, idare eden, organize eden tavırların dozunu iyi ayarladığımız, disiplinli olmaya gayret ettiğimiz sürece verimli bir gün geçireceğiz. Asıl amaç sadece eğlence aşk meşk konuları olmayacak. O nedenle de neşesiz ve sıradan gibi görünse de genel olarak kazanç elde etme kısmı bizi tatmin edecek.

Gecenin ilerleyen saatleri günün en çok kontrolü elden bıraktığımız saatleri olacak. İşte bu aşamada daha çok başarı elde etme şansı bulabiliriz. Hem kararlılık hem de biraz olsun serbest bırakma hali bir arada olunca gayet başarılı işler üretme şansımız olacak. Eğer mevcut işiniz üzerinde çalışma, yazma, planlama gibi bir durumunuz varsa gece saatleri bunun için uygun olabilir.

18 Mayıs PAZAR

AY OĞLAK BURCUNDA olacak. Sorumluluk alan, görevleri yerine getiren ve planlı programlı hareket eden tavırlar hem verim hem de mutluluk verecek bugün bizlere. Zamanı iyi ayarlamak ve her konuda mümkün olduğunca tedbirli davranmak maceralara yeltenmemek iyi olur. Eğer hafta sonu olmasına rağmen çalışan bir kişi iseniz işe odaklanmakta zorlanmayacaksınız. Ya da evde ya da ailenizle birlikteyken bile aklınız işinizde, görevlerinizde olabilir.

Sabah saatleri gergin ve paylayıcı durumlara gebe.
Tolerans, esneklik ve anlayışın çoook işimize yarayacağı bir tatil sabahındayız.
İnsanlar üzerimize gelebilir.
Planlar tam da ihtiyacımız varken istediğimiz şekilde yürümeyebilir.
Başkalarının etkisi nedeniyle farklı planlara eyvallah demek durumunda kalabiliriz, dememişsek direnebiliriz...
Üstlenilmemiş sorumluluklar üzerimize kalabilir.
Ya da insanlar bizim kontrol alanımızdaki işlere durup dururken müdahil olabilirler.
Kısacası zor olan şey uyumlu hareket edebilmek, sabırlı davranmak ve sukunet sağlamak olacak.
Ancak bunu başarmak da sadece bizim irademize bağlı olacak.

Öğleden sonrası ve akşam saatleri ilişkilerde kişisel gerginliklere, uyumsuzluklara gebe. Bu saatler tembellik ve önemsememek merkezli tartışmalar yaşanabilir. Herkesin kendi önem sıralamasının olacağını ve bunun sizinkiyle çakışmayabileceğini göz ardı etmeyin.
Gün boyunca etkili olan günün en etkili gökyüzü olayı VENÜS JÜPİTER KARESİ akşam saatlerinde kesinleşecek. Bu açı etkisiyle gün boyunca her konuda aşırılığa karşı dikkat!

En iyicil ve şans-güzellik getiren bu iki gezegenin uyumsuz olan açısı olayların ve isteklerin göz boyayan şekilde abartılması riski veriyor. Çevremizde gördüğümüz güzelliklere ne pahasına olursa olsun sahip olma dürtüsü etkin olabilir. Kendimizi bugün için aşırı beğenme ve kibir gösterme riskimiz var. İlişkilerde de haddinden fazla iç içe geçmiş laubalilik seviyesinde bir kaynaşma…

Gün boyunca aklınıza gelebilecek her türlü konuda azı karar çoğu zarar lafını kendinize sıkça hatırlatın…

Bunun yanında sosyallikte artış dikkat çekecek. Çok fazla konuşup, kaynaşacağız. Uyum ve denge içinde olma beklentimiz olacak. Derin paylaşımlar, duyguların açıklıkla dile getirilmesi, arzulara hizmet eden yaklaşımlar kulağa çok hoş gelmekle birlikte, bizi biraz objektiflikten uzaklaştıracak gibi görüyor. Günün diğer riskleri tembelleşme, boş işlerle uğraşma, maddi konuda tedbirsizlikler, aşırı harcama ve de karşımıza çıkabilecek maddi ve manevi fırsatları görememe ve yediğimiz içtiğimiz konularını abartma konularında olacak.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Mayıs Ayı Burç Yorumları için 
http://astrokarmik.blogspot.com/2014/05/mays-2014-burc-yorumlar.html

"2014 Yılına Dair" yazım için
http://astrokarmik.blogspot.com/2013/12/2014-ylna-dair.html

2014 Yıllık Burç Yorumları için
http://astrokarmik.blogspot.com/p/2014-yllk-burc-yorumlar.html


Yorumlar

Popüler Yayınlar