AstroKarmik ile 5-11 Mayıs 2014 Haftasının Yorumları...

5 Mayıs PAZARTESİ

Ay akşam saatlerine kadar YENGEÇ BURCUNDA seyretmeye devam edecek.  Çocuklarla ilgili konuların, aile ve evi ilgilendiren meselelerin gündemde olacağı, çok fazla sosyal olma ihtiyacı duymayacağımız, aksine güvende hissettiğimiz kişilerle ve mekanlarda olmayı tercih edeceğimiz bir gün olacak. Aşırı korumacı ve anaç tavırlar ve duygusal yaklaşımlar günün yorucu etkileri. Sanatsal konularla ilgilenmek, duyguları ifade edeceğimiz ortamlarda şansımızı denemek ve girdiğimiz ortamlarda huzura katkı sağlayacak tavırlar sergilemek günü verimli hale getirebilir.

SAAT 11:46 DAN SONRA AY AKŞAM SAATLERİNE KADAR BOŞLUKTA olacak.  Ayın boşlukta olduğu saatlerde girişilen işlerin sonunun nereye varacağı önceden kestirilemediğinden başlangıçlar için çok da elverişli saatlerde olmayacağız. ÖĞLEDEN ÖNCEKİ SAATLER,  konuşup, anlatma, dertleşme ve bizde olanı diğer insanlarla paylaşıp karşılıklı fayda sağlama açısından elverişli olacak. Görüşme ve buluşmalar akıcı bir enerjide olacak. Yazışma ve başvuru nitelikteki şeylerde de kendimizi doğru ifade etme şansı bulabileceğiz. Seyahatler ve trafikte geçirilen zaman da keyif verici olacak.

Saat 20:56 DAN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN ASLAN burcuna geçecek. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha eğlenceli ve sosyal hayatın içinde yer almayı tercih edeceğimiz etkiler altında olacağız. Aşk, romantizm, sanatsal olan organizasyonlar ve davetler, eğlenceler için elverişli bir akşam bizi bekliyor.

6 Mayıs SALI

Ay gün boyunca ASLAN BURCUNDA olacak. Samimi ilişkiler kurabilmek, özgüven ve insiyatif alabilme sayesinde verimli ve keyifli bir gün geçirme şansımız var. Yönetsel konular, spontane gelişen durumlar, eğlenceli uğraşlar, sanatsal faaliyetler, sosyal organizasyonlar, davetler, kutlamalar için elverişli olacak.

Bugünün enerjisinde ihtiyacı olana elimizi uzatma, merhamet gösterme ve fayda sağlayan işler üretme isteği de var. Ancak bunun olabilmesi için bizden istenmesi ve de desteğimizin anlamlı olduğunun belli edilmesi şart olacak. Yani müdanası olmayan tavırlara rağbet etmeme, yüceltenlere ise adeta canımızı verme eğiliminden bahsediyorum. Zira Aslan burcundaki ay bize üstün olduğun şeyleri ön plana çıkar, mütevaziliği bir kenara bırak, alkışları ve takdiri almayı unutma diyor.

Ne kadar çok takdir o kadara mutluluk diyor gökyüzü bugün. “Takdir edilmediğim ortamda da ne kalayım onlar kaybeder” diye de ekliyor. Yani biraz pohpohlanma ihtiyacımız olacak. Zor olan ise kibir ve gurur kısmı olacak. Eleştiri almak, zayıflıkların ortaya çıkması, başarısız olmak gibi şeyler ise yanına bile yaklaşmak istemeyeceğimiz şeyler olacak.

Gün ortasında aslında dünden bu yana etkili olan GÜNEŞ-JÜPİTER ALTMIŞLIK AÇISI kesinleşecek. Bu açı etkisiyle olaylara pozitif tarafından yaklaşabilme, girişimci bir ruh haline bürünme, olumlu taraflarımızı ön plana çıkarmaktan çekinmeme, arkadaşlarla bir arada olma, destekleşme, çevremizdekilere fayda sağlama ve aynı şekilde fayda görme, bilgi ve tecrübemizi artıracak deneyimler yaşama ve kişiliğimizin artı taraflarını fark etme fırsatları çıkabilir karşımıza.  Fayda sağlayan kişilerle temas etmek, sorunların üstesinden gelebilmek, başvuru yapmak, talepte bulunmak, eğitim ve yurtdışı bağlantılı işlerde yol almak için destekleyici bir açı bu. Hoş vakit geçirmek, parasal konularda atılımlar yapmak, şans faktörünü arkamıza alacağımız işlere girişmek ve inancımız doğrultusunda iyi niyetle hareket etmek için çok uygun bir etki.

Şefkat, merhamet bağlantılı meseleler ve destek alıp vermek için ideal olabilir. Bugün yaşanacak tecrübeler bizlerin hayatında, artı değer olarak yerini alacak ve olumlu hisler yaratacak cinsten olabilir. Varlığımızın diğer insanlar üzerindeki etkisini ve irademizin gücünü abartma ve çok fazla korumacı ve kural koyucu olmaya çalışma gibi riskleri de var ne yazık ki bu açının.  Aşırı iyimserlikten kaynaklanan yanılgılar, boyunuzu aşan işlere girişme ve sözler verme gibi durumlara fırsat yaratmamanızı öneririm.

AKŞAM SAATLERİNE DOĞRU özgüven ve cesaret konuları iyice tavan yapacak. Günün genelinde zaten var olan bir etki iyice kendini belli edecek. Zira işin içine bir de Marsın ataklığı ve itici gücü girecek. Her türlü adımı atabilir, her şeye yetebilir, her şeyi becerebilir bir ruh halimiz olacak. İşin içine azıcık da olsa temkin katabilmişsek süper ve harekete geçirici bir etki bu aslında. Hareketli, heyecanlı, eğlenceli bir akşam olacak yine. Ne zamandır ertelediğiniz ve belki de bir türlü cesaret edemediğiniz girişimler varsa tetikleyici bir gün ve akşam olabilir.

7 Mayıs ÇARŞAMBA

Ay yine ASLAN BURCUNDA ve hemen hemen aynı konuları tetikleyecek. Ancak düne nazaran çok daha stresli ve gergin etkiler oluşturacak günün gökyüzü olayları. Dışa dönük olacağımız işler, organizasyonlar, yönetilecek şeyler, kendimizi ve becerilerimizi sergileyeceğimiz konular, sanatsal şeyler için uygun bir gün. Yine özgüven ve kararlılık eğer dozunda kullanılmışsa kar getirecek. Ancak özgüvenin fazlası, en iyi benim, ikincilik için aranızda savaşabilirsiniz diye tepeden bakan bir hava verebiliyor. Gıcık bir durum yani… Bunun takdir edilmesi kabul görmesi beklentisi ise olmazsa olmaz bir şey.

Kibir ve ego bunun dışındaki her şeyin önüne geçebiliyor. Gerçeklikten uzaklaşmamak herkesin kendi hayatının merkezinde yer aldığını kabul edip kimsenin uydumuz olması isteği gibi bir hezeyena kapılmamak önemli.

GÜNÜN ERKEN SAATLERİ kişilik çatışmaları, sen ben inatlaşmaları, kadın erkek uyuşmazlıkları, uzlaşmayan yaklaşımlar nedeniyle biraz stresli. Önemli görüşmeleriniz için tavsiye etmem.

ÖĞLEN SAATLERİ de hem ilişkiler hem de girişilen işler açısından günün engelli parkuru olarak tanımlanabilir. Empatiden yoksun insanlarla muhatap olmak zorunda kalıp kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Ya da gerçekten sizin için önemli olan bir konu için uğraşırken yapayalnız kalabilirsiniz.Zaman ağır çekim olarak akıyor ve bir türlü ilerlemiyor gibi de gelebilir. Yani neresinden bakarsan bak negatif bir ruh hali.

Oysa bir açıdan bakarsan gökyüzü bize içinde bulunduğumuz durumu biraz daha sorgulamaya ve gözden geçirmeye ihtiyaç duyabileceğimiz bir alan yaratıyor. “Hızlı gitme, hataları düzeltmeye zamanın kalsın, eksik bir nokta kalmasın ki daha iyisini yarat” diyor. Biz de bunu her şey bize karşı ya da engel diye algılıyoruz. Siz yine de önemli görüşme ve başvurularınız için, hız sorunu olan işleriniz için gün ortasını kullanmayın derim. Yol almak, ikna etmek, beğendirmek gibi konular sıkıntılı olabilir. Eleştiriler alıp canınız sıkılabilir.

SAAT 17:57 DEN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Başlangıçlar ve uzun vadeli kararlar için uygun olmayan saatlere gireceğiz. Bu saatler aynı zamanda anlaşmanın, aynı dilden konuşmanın da zor olduğu saatler olacak. Fikir ayrılıkları, halden anlamayan bakış açıları, gönülden geçenle dilden akıp gidenin çelişmesi, dile gelenle karşıdakinin algıladığı arasına giren dağlar gibi durumlara gebe saatlerdeyiz.

Demek ki bugün ne yapmıyor muşuz?
Günün hemen tamamında, uzlaşma gerektiren, iş birliği ile ilerleyecek olan, başkasından beklenti içinde olduğumuz işler, başvurular, önemli görüşme ve konuşmalar, talepler, teklifler için elverişli bir günde olmadığımızdan bunlara hiç yeltenmiyormuşuz...
İnsanların birbirine müdanası olmadığından, kimse alttan almayacağından, tartışma ortamlarına hiç yanaşmıyormuşuz....
Mutlaka olması gerekiyorsa da sabır taşını yanımıza alıyormuşuz...

Bugün MERKÜR 29 MAYIS TARİHİNE KADAR KALACAĞI İKİZLER BURCUNA geçecek. Bilgiyi alıp verme sürecimizin nasıl çalıştığını, zihnimizin neye ve nasıl odaklandığını, algı kapasitemizi, ticari konulara yaklaşımımızı ve iletişim becerilerimizi daha çok temsil eden Merkür bu süreçte rahat bir konumda olacak. Yani bu bahsettiğim konularda her şey çok daha hızlı ilerleyecek. Leb demeden leblebiyi anlayan haller dikkat çekecek. Bilginin daha hızlı akacağı, ihtiyacımız olana çok daha kolay ulaşacağımız, öğrenmek için çok fazla çabaya ihtiyaç duymayacağımız bir döneme giriyoruz. Kolay elde edileni kolay harcamadığımız, değerini bildiğimiz, derinleştirmek için gayret ettiğimiz sürece pek çok plan ve projede çabucak yol alabileceğimiz nitelikte bir süreç olabilir. Her elimize geçen, kulağımıza gelen bilginin olduğu gibi kabul edilmemesi, araştırıp incelemeye zaman tanınması bize fayda sağlayacaktır. Eğitim, öğrenim hayatı açısından da verimli ancak sabır ve odaklanma sorunu nedeniyle hatalara da açık bir dönem.

8 Mayıs PERŞEMBE

Ay 09:25 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN BAŞAK BURCUNDA olacak. Çalışıp üretmek, fayda sağlamak, hizmet etmek ve düzen kurup, kurulu düzeni yürütmek bugün ön planda yer alan şeyleri. Kusursuz olsun telaşının fazla olacağı, hata yapmaktan ve eleştirilmekten çekineceğimiz ve bu nedenle de elimize aldığımız işlerde ince eleyip sık dokuyacağımız bir gün. Hata kabul etmeyen, detaylı, inceleme araştırma gerektiren işler, temizlik, hijyen, sağlık konuları, derleme düzenleme çalışmaları, hesap kitap, raporlama, istatistik işleri, destek ve gönüllü hizmetleri için elverişli bir gün olacak.

GÜN ORTASI dilin kemiği yok dedirten nitelikte ve hatta patavatsızlık boyutuna varan konuşma ve görüşmelere çok açık olacağız. “Hata gördüm mü söylemeden edemem” diyen bir anlayışın içinde duygulara pek yer olmayacak. Yani üzerim, heves kırarım gibi bir mevhum gözümüzde olmayacak. Sivri ve eleştirel bir dil iletişimde zorlanmalara, anlaşmazlık ve tartışmalara açık hale getirebilir bizi. 

Bugün bu gibi durumlara pek müsait olmadığımızı söylemiştik zaten. Yani eleştirilmek istemiyoruz kardeşimJ O kadar çalışıp detaylara dalmışım. Her noktanın üzerinden ince ince geçmişim. Sen de şimdi kalkıp bana şurası şöyle olmuş. Böyle olmalıydı. Orada hata var. Düzeltmek için şöyle yap gibi bilmiş bilmiş akıllar veriyorsun. İşte tam da buna benzer durumlardan bahsediyorum.

Halbuki her zaman derim bir şeyi söylemenin pek çok yolu var. Bugün sandwich yönetimini kullanın doğrudan kafa göz yarmak yerine. Önce gördüğünüz güzel taraflardan bahsedin. Arada gözünüze çarpan hatalı noktaları belirtip ardından tekrar olumlu olan şeyleri dile getirin. Aradaki bağlaç da “ama, fakat” gibi önce sarf ettiğiniz olumlu görüşleri hiçe sayan bir şey olmasın.

Normal şartlarda da işe yarayan bir yöntem olmasının yanı sıra bugün ekstra işinizi kolaylaştıracak, daha kolay iletişim kurmanıza fayda sağlayacak olan bir yöntem olabilir.

GECENİN İLERLEYEN SAATLERİ rüyalar ve derin meditasyonlar için gayet elverişli. Öncesinde güzel bir hazırlık ile mesajlı rüyalar, rehber olanları bu gece bizi bulabilir. Gerçekmiş gibi kafamızı karıştıranlarına hazırlıklı olun. Geceyi geç saatlerde dışarıda geçiren kişiler için alkolün her zamankinden çok etki yapabileceğini, aşırı çalışma ortamlarının da kafa karışıklığı ve hatalara neden olabileceğini belirtmek isterim.

9 Mayıs CUMA

AY BAŞAK BURCUNDA. Dikkat ve zeka gerektiren işler, detaylı çalışmalar, somut sonuç elde edeceğimiz ve kendimize ya da çevremize fayda sağlayacağımız uğraşlar, iletişim halinde olmanın yararlı olacağı kişilerle girilen ilişkiler,  temizlik, sağlık ve düzen konulu meseleler için yine uygun bir gündeyiz. Bugünün enerjisinde de dün olduğu gibi hatasız olma gayreti ve bu nedenle de detaylardaki rötüşlarla uğraşacağımız işler dikkat çekecek. Kararsızlık ve müşkülpesent olma hali nedeniyle asıl amacımızdan sapma durumu yaşanabilir. Düzenli aralıklarla kendinize gün içinde ne için uğraştığınızı, neyi amaçladığınızı hatırlatın. Yoksa detaylarda kaybolma riskiniz olabilir. Eğlence ve keyif gibi unsurlar günün anlam ve öneminde ne yazık ki yer almıyor. Çalışmak, üretmek, fayda sağlamak ve hizmet etmek gibi pek çoğunuza göre keyifsiz şeyler çok daha öncelikli olacak.

GÜNÜN TAMAMINDA NİYETİMİZ VE DE TARZIMIZ HER NE OLURSA OLSUN BİZİ DESTEKLEYEN BİR GÖKYÜZÜ OLACAK.  Ay'ın açıları olayların akıcı olmasını sağlayacak nitelikte. Gün ortası güç ve irade gerektiren işler, derin paylaşımlar, iş birlikleri, destek alış verişleri için oldukça uygun. Otorite figürü konumundaki kişilerden, hayatınızdaki özellikle dişil figürlerden göreceğiniz destek gücünüze güç katacak. Bu saatler eğer bir şeye niyet etmişseniz kolay kolay herhangi bir engel sizi yolunuzdan edemez diyebilirim.

ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAMA DOĞRU çok fazla çalışma ve de bundan keyif alma, genel olarak yoğunluktan mutlu olma hali söz konusu olacak. Sosyal ortamlar, bilgi ve fikir alış verişleri, eğitimsel işler,  yolculuklar ( iş nedenli bile olsa) yayıncılık konulu olaylar, inanç ve felsefi konulu gayretler için elverişli olacak. Yine aynı şekilde destek alıp vermek, talep etmek için de uygun olacak. Size rehberlik edip görüşlerinizi bilginizi geliştirecek kişiler karşınıza çıkabilir.   

AKŞAMIN İLERLEYEN SAATLERİ uzlaşmacı, huzur ve denge adına çaba sarf eden, uyumu yakalayabilen etkiler altında olacağız. Her ne kadar gökyüzü bu akşam için romantizmi desteklemese de kadın erkek ilişkilerinde de el ele vermeyi becerebilen, uyumu yakalayabilen bir hava esecek.

10 Mayıs CUMARTESİ

Ay gün boyunca BAŞAK BURCUNDA VE AKŞAM SAATLERİNE KADAR DA BOŞLUKTA olacak. Çıkarın ortaya yarım kalan işlerinizi. Toparlamak ve de tamamlamak için fırsat niteliğinde bir gün olabilir. Yeni şeylere heves edilecek bir günde değiliz. Elinizdeki çalışmalara tekrar bir göz atın. Geliştirme, kusurları bulup düzeltme adına fırsat yaratabilirsiniz.

Evde ya da işyerinizdeki dolapların kapağını açın. Nasıl daha düzenli ve pratik hale getiririm diye düşünün. Gereksiz işlevsel olmayan eşyalarınızdan kurtulun. Sizden daha fazla yararlanacak olanlara verin. Fayda sağlamış olursunuz. Hem kendinize hem de diğerlerine... Araya da temizlik faslını sıkıştırırsak tam olur aslında.

İhmal ettiğiniz bir sağlık kontrolünüz varsa eğer çalın doktorunuzu kapısını. Alın yanınıza sağlıklı beslenme ürünlerinizi ve notlarınızı. Keyifle okuyun, yazın, çizin, düzenleyin... Aslında az zamanda pek çok iş yapıp yükünüzü hafifletebileceğiniz, dünyevi sorumluluklarınızı yerine getirmekten mutluluk duyacağınız, gün bitiminde yapılmış tamamlanmış işler hanesindeki pek çok şeyin üzerini bir çırpıda silip süpürebileceğiniz nitelikte verimli bir gündesiniz.

Saat 20:02 DEN SONRA AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN TERAZİ BURCUNA geçecek. Çok çalıştık yorulduk. Şimdi artık dinlenme, eğlenme ve sosyalleşme zamanındayız diyor bu akşamın gökyüzü.

Gün boyunca yoğun biçimde hissedilen ve akşam saatlerinde kesinleşecek olan GÜNEŞ-SATÜRN KARŞITLIK AÇISI GÜNÜN EN ETKİLİ GÖKYÜZÜ OLAYI…

Bu açının üzerimizde yaratabileceği en vurucu ve zorlayıcı etki YETERSİZLİK HİSSİ. Yaptıklarından, yapabileceklerinden, yeteneklerinden, gücünden tatmin ve emin olamama hali. Yalnız kalma ihtiyacının depresif moda uzanması ve karamsar yaklaşımlara karşı aman dikkat!

Sanki bizden taşıyabileceğimizden fazla sorumluluk almamız istenmiş bir de üstüne bunu yapabilecek hiç dermanımız yok gibi düşünün. Hayatınızda sizin için otorite sayılabilecek kişiler her kimse onlarla çatışma, erkek karakterlerle anlaşmazlıklar, sürekli kendini birilerine ispatlama çabası yorucu ve sonu olmayan bir mücadelenin içindeymiş gibi hissettiriyor insana kendini. Sanki bizi bir serbest bıraksalar neler yapabiliriz ama sürekli engelleniyormuşuz gibi bir yanılgı da olabilir bugünün temasında.

Hayatımızın bazı alanlarında, sorun varsa da bir şekilde yürüttüğümüz işler, kusurların görünür hale gelmesi nedeniyle aksayabilir. Kusurlar dedim ya bunlar aslında gerçek anlamda kusur ya da eksik olabilir ama bir yandan da böyle bir durum hiç olmasa da olandan elde edilenden yana tatmin olamama, daha kusursuzunu yaratmak adına eleştirilerin dozunu kaçırma durumu yaşanabilir.

Bugün diğer insanlarla iletişim halinde olmak, sıcak ve samimi ilişkiler kurmak konusu biraz sorunlu… Sağlık olarak da biraz savunmasız kalıp fiziksel olarak kendimizi güçsüz ve dirayetsiz hissedebiliriz ne yazık ki. Zira enerjimiz düşük olacak. 

BOĞA BURCUNDAKİ GÜNEŞ ZATEN HIZLI HAREKET ETMEKTENSE AĞIR ADIMLARLA İLERLEMEYİ TERCİH ETTİREN BİR ENERJİ. BİR DE SATÜRN TARAFINDAN DURDURULUNCA ATAK VE CANLI OLACAĞIMIZ BİR GÜN OLMA İHTİMALİ İYİCE DÜŞÜYOR. 

GÜNÜN İLACI, olabildiğince sosyal, paylaşımcı ve rahat olmaya çalışmak olabilir. Aksi durum melankolik bir ruh hali yaratabilir. EĞER OLUMSUZ ENERJİNİN YÜKSELDİĞİNİ HİSSEDERSENİZ NELERİ İYİ YAPTIĞINIZI VE HANGİ KONULARIN HAYATINIZDA YOLUNDA GİTTİĞİNİ DÜŞÜNÜN. Pozitife odaklanmanızı sağlayacak kişilerle bir arada olabilmek için önceden plan yapmak işe yarayabilir. Bir diğer hatırlatma da umarım gün boyunca aklımıza sık sık getirebiliriz: Hayatımızda önümüzde durabilecek en büyük engel, yapamayacağımıza, başaramayacağımıza dair yanlış inancımızdır. Yani gerçek anlamda bir duvarın sadece bizim tarafımızdan inşa edilebileceğini bilmek o duvarı yıkabilme gücünü de verecektir bizlere.

11 Mayıs PAZAR

Ay TERAZİ BURCUNDA olacak. Sosyal ortamlar, davetler, sanat, estetik ve güzellik konulu işler, partnerimizle birlikte yapacağımız şeyler için elverişli bir Pazar günündeyiz. İlişkilerimiz ve ilişkide olma hali ön planda olacak. Bugün bir şeyleri tek başına yapmak bize o kadar da keyif vermeyecek. Birileriyle ve tabi ki mümkünse de hayatımızdaki özel bir kişi ile zamanı paylaşmak ihtiyacı duyacağız.

Olaylara objektif tarafından bakabilen, kendimiz dahil herkese eşit ve adil kalabilen tavırlar bize bugün kar getirecek. Günün en zorlayıcı etkileri kararsızlık ve birlikteliği yürütebilmek, huzuru sürdürebilmek için kendinden ve kendi isteklerinden vazgeçme, kolay etki altında kalma ve her şeye evet deme durumları olacak. Hayır demenin kolay olmadığı, ya kırarsam, ya aramız bozulursa ya kavga etmek zorunda kalırsam gibi kaygıların öncelikle kendimize zarar vereceği bir gündeyiz.

SABAH SAATLERİ sohbeti, muhabbeti bol bir enerjiyle güne uyanacağız. Kalabalık ortamlar, az kişiyle bile olsak keyfimizi yerine getirecek ortamlar, damak tadına ve gönlümüze hitap eden kahvaltılar, romantik saatler ve buluşmalar için elverişli olacak. Yolculuklar, yazışmalar, iletişim ve diplomasi gerektiren işler için de uygun olacak.

Ancak günün tamamında gün ortasında kesinleşen VENÜS-MARS KARŞITLIĞININ etkin olacağını aklımızdan çıkarmamakta fayda var. Bu transit bize gün boyunca çatışıp didişen ancak bir şekilde birbirini mıknatıs gibi çeken enerjilerin söz konusu olacağına işaret ediyor. Özellikle de eril ve dişil enerjiler arasında.  En büyük aşlar nefretle başlar misali ya da zıt kutuplar birbirini çeker misali bazı birliktelikler yaşanabilir. Size hitap etmemesine rağmen neden bir türlü kopamadığınıza anlam veremediğiniz insanlar varsa onları düşünün. İşte öyle bir şey bu... Bu çekişme halinin cazibesi bizi kendine çeken şey. Bunu sadece iki farklı birey arasında gibi düşünmeyin. Kendi içimizde de eril ve dişil yanımızla ilgili çelişkiler yaşayabiliriz bugün... Örneğin hep yaptığınız bir işe bunu niye ben yapıyorum ki bu aslında kadın/erkek işi diye bakabilirsiniz birden.  Eğer bir kadınsanız normal şartlarda yok saydığınız eril enerjiniz birden gün yüzü gibi karşınıza çıkabilir. Belki de başkasının bedeninde. Ya da tam tersi… Her birimizin fiziksel bedenimiz her ne olursa olsun her iki enerjiyi de bir şekilde barındırdığını ve bunlarla barışmak sayesinde daha mutlu bir kadın ya da erkek olduğumuzu yani bir birey olduğumuzu görebilmek, diğer yanımızla barışabilmek için fırsat niteliğinde olabilir bu gibi bir transit.

GÜN ORTASI itibariyle günün geri kalanı biraz daha fazla gergin enerjiler barındırıyor. Yani önemli iş ve görüşmeleri mümkünse günün ilk yarısında halletsek daha iyi olur. ÖĞLEDEN SONRA VE AKŞAM SAATLERİNDE öfke, agresyon ve anlaşmazlıklar daha ön planda olacak. Aslında o kadar da dengeye ihtiyaç duyduğumuz bir günde o noktaya ulaşmak o kadar da kolay olmayacak gibi görünüyor. Aşırı ve kontrolsüz tepkilerden, patlayıcı davranışlardan, düşüncesizce hareketlerden kaçınmanın en güzel yolu biraz daha sakin kalıp kendimizi dinlemeye çalışmak olacak. 

Zamanla yarışmayın. Zamanın tadını çıkarın.
Haklı olmaya çalışmayın. Mutlu olmakla yetiniverin.
Hırsın tuzağına düşmeyin, eşit ve adil olma çabası daha az yorucu olacaktır.
Aşırı sahiplenmek, şüphe durmak, baskı kurmak yerine güvenmeyi tercih edin.

Yani kısacası pek çok negatif duygu durumunun yerine daha iyisini koyarak olası riskleri minimuma indirebileceğimiz saatlerde olacağız. Fiziksel olarak da kaza ve sakarlıklara açık olacağımızı, dikkatin önemli olduğunu, duygusal tepkilerin duygusal yaralar açabileceğini ve bunların tamirinin fiziksel yaralardan daha zor olduğunu unutmayacağınız bir gün olsun...

Ben ve biz dengesi günün olmazsa olmazı...
Çok fazla ben diyenlerin karşınızda susmak ile sen ne düşünüyorsun diye soranın niyetini kötüye kullanıp baskın çıkmak eşit derecede zarar verici... İki tuzağa dadüşmeyelim diye ümit edelim.

Gün boyunca etkili olan MERKÜR-NEPTÜN KARE AÇISI akşam saatlerinde kesinleşecek. Bugünün tamamı için açıkçası, kafa karışıklığı, dalgınlık, söylenenlere çok kolay kanma, kandırılma ancak bunun yanında olaylara bambaşka bir çerçeveden, başka bir boyuttan baktığımızdan kendi kendimizi gerçek olmayan şeylerin gerçekliğine inandırma, yanlış anlaşılmalar söz konusu olabilir. Bilgisine başvurduğunuz kişilerin sizi yanıltması, doğruluğu tartışmaya açık haberlerin kafanızı bulandırması gibi riskler var ne yazık ki günün içeriğinde. Ne yapacağınız ne düşüneceğinizi bilememe gibi şeyler yaşayabilirsiniz. Söylemek istediklerimiz yeterli etkiyi bırakamayabilir. Anlaşılmaz bulunabiliriz. Kelimelerin bugün adeta bir uyuşturucu etkisi yapıp bizleri yanlış tercihlere yönlendirebileceğini biliyoruz. O halde radikal kararlar ve hatta sizin için önemli ise günlük ve basit kararlarda bile dikkatli olmanızı mümkün olanları ötelemenizi öneririm.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar