AstroKarmik ile 26 Mayıs-1 Haziran 2014 Haftası Yorumları...

26 Mayıs PAZARTESİ

Ay gün boyunca BOĞA BURCUNDA olacak. Rahatlık ve konfor ihtiyacımızın artacağı ancak çalışmaktan da geri durmayacağımız bir gün. Sakin ve ağırkanlı hareket edebilmek, kararlı olabilmek sayesinde kar elde edebileceğiz. Günün temaları arasında dünyevi gerçekler, maddi değerler ve hazlar olacak.

Kalıcılığı ve sağlamlığı ifade eden adımlar atmak için elverişli bir gün. Ancak bu adımlar bir şeyin başlangıcı kadar bir şeyleri sona erdirme amaçlı adımlar da olabilir. Yani sona varışı hızlandıracak nitelikte sağlam adımlardan bahsediyorum.

Rutini devam ettirmek, elimize aldığımız işleri yarım bırakmadan tamamlamak, verim almak, fayda sağlamak, standartlarımızı korumak bizi motive eden şeyler olacak. Paranın ve emek ile zamanın maddi bir karşılığını alabilmenin önemli olduğu günlerden birindeyiz. Parayı çar çur etmek, gereksiz şeylere harcayıp israf etmek gibi şeylerden uzak durmalıyız bugün.  

Günün enerjisinde Boğa burcundaki Ay'ın etkisiyle değişikliklere ve sürprizli gelişmelere tahammülümüz azalabilir. Benim alıştığım şeyler otomatikleşmiş biçimde devam etsin, yenisine adapte olmakla ne diye uğraşayım diyecek içimizden bir ses. Gerçekten de bazen yeni olana yetecek bir enerjiyi kendimizde bulamıyoruz. Düşünmeden, efor sarf etmeden zaten bildiğimizi yürütebiliyoruz. Yolda yürürken olur bazen. Size de olur muhtemelen. 10 Dakika yürürsün. Gideceğin yere varmışsındır ancak yollarda nasıl gittiğini, neler gördüğünü ve hangi adımları attığını hatırlamazsın. Otomatiğe bağlamışsındır. Şaşırmadan, ayakların seni gitmen gereken yere götürür. Ama sanki sen o alemde hiç değilsindir...

İşte bu durum aslında yapılan işe, o anın farkındalığına katkı sağlayacak bir etkimizin olmadığı anları açıklıyor. Robotik varlıklar gibi hareket ettiğimiz anlar... Bir adım öteye götüreyim de geliştireyim kaygısı taşımayan anlar... Acaba yeni bir şeyler keşfedebilir miyim dedirtmeyen zamanlar... Yeni olanı, değişimi, dönüşümü görmemize engel olan bilinç üstü algımızı kapadığımız anlar... Araba kullanırken de olur bazen... Vites değiştirirken, sinyal verirken, sola dönmek için bilinçsizce şerit değiştirdiğiniz ve acaba bir sonraki hamlem ne olacak ne olmalı demeden bilin dışı bir bilinçle hareket ettiğimiz anlar bunlar... Olayın kilit kısmı işte burada yatıyor... Bu istemediğimiz soruda... BİZ BAZEN BİR SONRAKİ HAMLEMİZİN SORU İŞARETLERİNDEN KORKUYORUZ... O yüzden de bilmediğimiz yollardan, daha önce denemediğimiz restoranlardan, alışık olmadığımız kişi, mekan ve durumlardan kaçıp güven duyduklarımızın sıcaklığına sığınıyoruz… Risk almak istemediğimiz için de güvenli sularda yüzüp duruyoruz. Belki de keşfedilmeyi bekleyen pek çok güzelliği görmezden gelerek...

İşte bugün de o günlerden biri. Hem maddi hem de manevi anlamda kendimizi güvende ve emin ellerde hissetme ihtiyacımız artmış olacak.
Günün tamamında Ay’ın herhangi bir temel açısı olmayacak yani gökyüzü de bizi bu standart tempomuzu yürütme konusunda, değişimlere açık olmama konusunda destekleyecek diyebiliriz.

Doğada vakit geçirmek, maddi konularla ilgilenmek, keyif unsurlarını beslemek, sabit ve düzen olsun ihtiyacımızı doyuracak işlerle uğraşmak için elverişli bir gün olacak.

27 Mayıs SALI

AY YİNE BOĞA BURCUNDA olacak.  Güven ihtiyacımızı doyurmamız gereken, sakin, huzurlu ve dengede kalmayı hedefleyeceğimiz, ağırkanlı hareket etmenin faydasını göreceğimiz nitelikte bir gün olacak.

ÖĞLEDEN ÖNCE girişeceğimiz maddi işler, başvurular, talepler, atılımlar bir takım engellere maruz kalabilir. 
Çok güvendiğiniz neredeyse sırtınızı dayamaktan çekinmediğiniz kişiler birden sizin kendi ayaklarınızın üzerine dimdik kalkmanızı ve kendi başınızın çaresine bakmanızı isteyebilirler.
Zaten ağırdan alan kişiler iyice işinizi yokuşa sürmeye kalkabilirler.

GECİKMELER VE ENGELLER HEVESİNİZİ KAÇIRMASIN, belki de niyetinizin sınandığı bir prosedürden geçiyorsunuzdur. Bilinçli olarak değil de enerji seviyesindeki bir sınavdan bahsediyorum. Ne kadar kararlı ve inançlı olduğunuzu göstermeniz, sabretmeniz ve temkinli, tedbirli, dikkatli olmanız gerekebilir.

Saat 12:10 DAN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak.  Arayış içinde olmayacağımız, yeni bir işe girişmektense mevcut olanlarına emek ve zaman harcamanın daha mantıklı olacağı şekilde geçecek günün ikinci yarısı. ÖĞLEN SAATLERİ iyimserliğimiz üzerimizde olacak. Maddi açıdan faydanın nereden geleceğini, neyin bizim lehimize olacağını görmekte zorlanmayacağımız etkiler alacağız... Sosyal ortamlar, içinde mümkünse yemek kısmı da barındıran planlar,  davetler, kalabalık organizasyonlar için elverişli olacak gün ortası.  Bilgi alış verişleri, maddi uzantılı işler ve eğitim, yurtdışı, yayıncılık gibi konular için de gayet uygun olacak. Bilginin doğru kişilerden alınması ve güvenilir kaynaklar kullanmak sayesinde geliştirici olacağı saatlerdeyiz.

Ayın yeni ay öncesi fazında olduğunu göz ardı etmeyip, her ne kadar karşımıza hareketli planların fırsatları çıksa da enerjimizi idareli harcamanın iyi olacağı bir akşamdayız.

Günün gökyüzünde aslında dünden bu yana etkili olup öğle öncesinde kesinleşecek olan VENÜS-GÜNEY AY DÜĞÜMÜ KAVUŞUMU etkili olacak. Bu transit etkisiyle para ve aşk, sevgi konularıyla ilgili olan, estetik, uyum ve güzellik gibi temaları ilgilendiren Venüs'ün iyicil etkileri biraz aşağıya çekilecek diyebiliriz.

Güney ay düğümü teması aşk, para ve estetik gibi konularda hatalara ve kayıplara açık olabileceğimizi işaret ediyor.  İlişkiler ve duygular bir çeşit düşüş yaşıyor olacak. Sosyal hayatın canlılığını fark etmekte zorlanabileceğiz. BU TRANSİT ETKİSİYLE ROMANTİK BAZLI KARMİK BAĞLAR GÜNDEMDE OLACAK. BAŞLANGIÇ YA DA BİTİŞLERİ İLE BİRLİKTE... Bu vesile ile yaşanabilecek stresli ya da üzüntü verici gibi görünen durumlar aslında kadersel anlamda yolumuza çıkmış şeyler olacak...

KARMİK İLİŞKİ BAĞLARIMIZIN DENGELENMEMİŞ ENERJİLERİNİ TEKRARDAN DENGEYE OTURMAK ADINA FIRSATLAR ÖNÜMÜZDE OLACAK. İSTEMSİZCE ÇEKİLDİĞİMİZ KİŞİLERE ÖZELLİKLE DİKKAT ETMEKTE FAYDA VAR.

28 Mayıs ÇARŞAMBA

Ay saat 07:48 DEN SONRA YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN İKİZLER BURCUNA geçecek.  Geçtiğimiz iki güne nazaran hareket halinde olma ihtiyacımızın artacağı, bilgi alış verişi ve eğitim gibi konuların gündeme geleceği, iletişim trafiğinin aktif olacağı ve kısa yolculuklarla renkli hale getirebileceğimiz bir gün olacak.

Yeniay öncesi fazda olduğumuzdan pek çok şeyi aynı anda isteyip, aynı anda birden fazla yerde olmaya niyet edip, maalesef enerjimizi bu tempoya yetiştirememe gibi bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Konsantre olabilmek, karar verip, verilen kararın arkasından azimle yürümek, bir konuya ya da hedefe odaklanabilmek pek kolay olmayabilir bugün ve yarın için.

Çok laf az icraat niteliğinde olaylar ve kişilerle karşılaşabiliriz. Duyduğunuza hemen inanmamak, teklifleri iyice bir süzgeçten geçirmek, anlayıp, inceleme ve aslına erme fırsatı yaratmak önemli olacak. Hem sözlü hem de yazılı iletişim ağları, sosyal medya ve basın kaynaklı bilgi alış verişlerinde bir artış gözlemlenecek. 

SAAT 21:40 DA İKİZLER BURCUNDA BİR YENİAY MEYDANA GELECEK.
Başlangıçlar yapıp tazelenme zamanındayız…
Hayatımızda bir şeyleri değiştirme yerine yenisini koyma isteği duyuyorsak evrenin bize hız katacağı ve her zamankinden az eforla her zamankinden çok mesafe kaydedeceğimiz etkiler altındayız.
Yeniaylar ego ile duyguları dengeleme ihtiyacının olduğu,  taze bir başlangıç enerjisinin bizleri kapladığı ve hareket etme isteği duyduğumuz dönemlerdir.
Hepimizin hayatında bir şeylere adım atma enerjisini yoğun olarak hissettiriyor. Kıpır kıpır ve heyecanlı bir etki yaratıyor. Eğer kişisel haritalarımızda bir gezegen ya da önemli bir noktaya temas etmiş ise bu etkiyi diğer insanlardan çok daha yoğun yaşama ihtimalimiz oluyor. Bu kez tetikleyeceği konular şöyle olacak...

YENİ BİR ÖĞRETİYE YA DA EĞİTİME BAŞLAMAK, AKLIMIZI VE ZİHİNSEL BECERİLERİMİZİ KULLANACAĞIMIZ BİR İŞE GİRİŞMEK, YAZIP ÇİZMEK, BİLGİMİZİ AKTARMAK, TİCARİ KONULARDA GİRİŞİMLERDE BULUNMAK,  YENİ FİKİRLER ÜRETMEK, KISA VE GELİŞTİRİCİ SEYAHATLER PLANLAMAK, KARDEŞLERLE BİR ARADA OLACAĞINIZ İŞLERE GİRİŞMEK, YENİ BİR DİL ÖĞRENMEYE BAŞLAMAK, EL BECERİSİ GEREKTİREN BİR UĞRAŞA BAŞLAMAK İÇİN ÇOK ELVERİŞLİ OLABİLİR YENİAYIN ENERJİSİ.  AÇIKÇASI İŞİN İÇİNDE BİLGİ VE HABER NİTELİKLİ BİR ŞEYLER VARSA BU TAZE ENERJİ İLE BİRLİKTE MUTLAKA İLGİMİZİ ÇEKECEKTİR.

Ancak o ulaşılan, su yüzüne çıkan, benimsenen, kabul gören, idrak edilen bilginin gerçeği net biçimde yansıtıp yansıtmadığı konusu ise bir tartışmalı olacak.

ARAŞTIRIP, İNCELEMEDİĞİMİZ, GERÇEĞİN PEŞİNDEN KOŞMADIĞIMIZ, YÜZEYSEL OLANA KULAK VERMEYİ TERCİH ETTİĞİMİZ TAKDİRDE YANILMA, HIZLI ANCAK HATALI KARARLAR VERME RİSKİMİZ OLACAK.

Gerçek ile safsatayı, doğru ile yalanı birbirinden ayırıp mantık çerçevesinden uzaklaşmamamız gereken bazı durumlarla karşılaşabiliriz. BAZI HABERLER YENİ DEDİKODU VE SPEKÜLASYON MALZEMELERİNİ HAYATIMIZA TAŞIYABİLİR. Sonuçlarının ne olacağını görmek ya da gerçek olup olmadıklarını tespit edebilmek için ise biraz beklemek gerekecek. BU YENİAY İLE BİRLİKTE EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLACAK OLAN ŞEY İLETİŞİM HALİNDE OLMAK OLACAK. Konuşmak, anlatmak, tepki vermek, duyduğumuzu başkalarına da ulaştırmak ihtiyacımız ve buna sarf edecek enerjimiz çok artacak.

Duyan gören ne der demeden, adeta dilin kemiği yokmuşçasına, çenemiz yerlerde gezercesine anlatıp, yazmak, okuyup, aktarmak ihtiyacı duyacağız. Merakımızın da artacağı ve bu nedenle de eğer ihtiyacınız varsa ARADIĞINIZI BULMAKTA, BİLGİYE ULAŞMAKTA ZORLANMAYACAĞINIZ bir etki yaratacak yeniay.

TÜRKİYE ASTROLOJİK HARİTASININ 12. EVİNDE gerçekleşecek olan yeniay ülkemiz açısından pek de keyifli başlangıçları getirmeyebileceğini, yeni baş gösteren kaotik durumlarla milletçe mücadele etmemiz gerekebileceğini gösteriyor. Hapishaneleri, ıslah evlerini, hastane ve izole kalıp kapalı alanda bulunma deneyimi yaşayacağımız konularla ilgili bazı yeni düzenleme ve kararlara işaret edebilir.

Gizli guruplar, kapalı devlet kurumları, casusluk ve gizli düşmanlık gibi konulara dair spekülatif durumlar gündeme gelebilir. Kapalı kapılar aralanıp, bilinmeyenler ortaya çıkabilir. Gizli kapaklı ve alavere dalavereli olan işler gün yüzüne çıkabilir. Haberler kulaktan kulağa ya da sosyal medya aracılığıyla hızlıca yayılıp zarar verici boyuta ulaşabilir.

Bu ev dünya astrolojisinde aynı zamanda terör bağlantılı konulara, manipülasyonlara, rehin tutulma ya da zorla alıkoyulma gibi durumları da barındırıyor. Bu tarz haberler ( gerçek ya da değil) ortalıkta dolanabilir. Zaten bilinen şeyler dile gelebilir.  Aslında duyulmuş olan da gizlenmeye çalışan bilgiler ortalığa düşebilir.

Mağdur olan kişiler dile gelebilirler ancak bu kez de haklı iken haksız konuma düşme yani doğru tarz ile kendini ifade edememe riski taşıyacaklar.

Transit Satürn baskısı altında olan ülkemiz haritasının Venüs'ü kadın figürlerinin, gençleri, sanat camiasının ve finansal göstergelerin, borsa v.b. yatırım araçlarına hizmet eden oluşumların zarara uğrayabileceğini gösteriyor. Yeniay esnasındaki bu baskı gökyüzündeki Merkür-Venüs destek açısı vesilesi ile yani iyi, doğru bir iletişimi kotarabilmek sayesinde azalacaktır.

Hem ülkemiz hem de bireysel hayatlarımız açısından yeniayın getireceği yeni durumların güzel ve kalıcı başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim.

TATLI DİLİN GERÇEKLERİ SÖYLERKEN, HAK ARARKEN, YÜZLEŞME YAŞARKEN DE KULLANILABİLECEĞİNİ VE KESİNLİKLE HANEMİZE ARTI YAZACAĞINI AKLIMIZDAN ÇIKARMAMAKTA FAYDA VAR BU SÜREÇTE.

Yeniayın hemen ardından ayın yapacağı ilk açı Neptün ile kare şeklinde olacak. Bu da bize yeniay etkisinden olumlu olarak fayda alabilmek için, fazla acele etmeden biraz düşünüp taşınarak adımlar atmamızın lehimize olacağını, yanılma, aldanma, hatalı kararlar verip hayal kırıklığına uğrama gibi ihtimallerden korunmaya gayret etmemizi işaret ediyor.

29 Mayıs PERŞEMBE

AY İKİZLER BURCUNDA… İkizler burcunun hareketliliği günün gökyüzüne genel olarak yansıyacak. Güneş-Neptün karesi, Venüs’ün Boğa burcuna ve Merkür’ün de yengeç burcuna geçişi hareketli ve olaylı bir gün olacağını müjdeliyor.

Değişken bir ruh hali ile geçecek bir gün bizi bekliyor. Çok kolay ilgi duyup, hemen ilgisi dağılan, odaklanmakta zorlanıp hep başka şeylerin peşinde koşan tavırların verebileceği huzursuzluk yorucu olacak.

Merak edip araştırmak, konuşup iletişim halinde olmak, bilginin peşindeN koşmak bugün bize kazanç sağlayacak olan şeyler. Ticari konular, eğitim ve bilgi içerikli çalışmalar, seyahatler, el becerisi gerektiren işler için elverişli olacak.

SAAT 12:59 DAN SONRA AY GÜNÜN GERİ KALANINDA BOŞLUKTA olacak. Gün ortasındaki Ay'ın Uranüs ile yapacağı sekstil açı, bazı hızlı ve beklenmedik gelişmelere, plan değişikliklerine hazırlıklı ol diyor bizlere. Yeni ve değişik olanı denemek, bilgi ve tecrübe edinmek için elverişli, her zamankinden daha pratik çözümlere ve hızlı adaptasyona ihtiyacımız olan saatlerde olacağız.

Farklı ve bu farklılığı sayesinde sizi geliştirecek olan kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Heyecanımızın yüksek olacağı ve yerimizde durmayı tercih etmeyeceğimiz ancak biraz temkinle daha kalıcı adımlar atabileceğimiz şekilde geçecek öğlen saatleri ve öğleden sonrası.

GÜNÜN GERİ KALANINDA AYIN BAŞKA BİR TEMEL AÇISI OLMAYACAK ANCAK AKŞAM SAATLERİNDEKİ KİRON TEMASI, SÖZLERİMİZİN DUYGUSAL YARALAR AÇABİLECEĞİNİ, ESKİ KIRGINLIKLARIN ŞİFALANMAK ADINA ÖNÜMÜZE GELEBİLECEĞİNİ, YENİLERİNİ YARATMAMAK İÇİN DİLİMİZE VE ELİMİZE HAKİM OLMAMIZ GEREKTİĞİNİ İŞARET EDİYOR.

Aslında dünden bu yana etkili olan yani yeniay haritasında da hakim olan GÜNEŞ-NEPTÜN KARE AÇISI gece yarısından hemen sonra yani günün başlangıcında kesinleşecek.

İrademizi, varlığımızı, yapımızı, benliğimizi, mantıksal tarafımızı, özgüvenimizi, eril enerjimizi, hayatımızdaki eril figürleri, motivasyonlarımızı, bilincimizi ve itibarımızı, yaşam enerjimizi, yeteneklerimizi ve yaratıcılığımızı temsil eden Güneş, Neptün’ün sisli bulutları arasında kalacak.

BU AÇI ETKİSİYLE DÜNYEVİ KONULARDA VE ÖZELLİKLE HAYATIMIZDA BULUNAN ERİL KARAKTERLERLE İLGİLİ BAZI NEGATİF HADİSELER YAŞANABİLİR. Beklentimizin karşılanmaması, yapılan ya da yapılmayan bir takım şeyler nedeniyle hayal kırıklıkları ve sonucunda kırgınlıklar yaşama riskimiz var.

Bu açı etkisinde iken enerjimiz ve neşemiz de eksik oluyor maalesef. Gerçekleri görmek veya kabullenmekte zorlanma, mücadele etmek ve irade ortaya koymak konusunda isteksizlik ise olası diğer riskler. Aslında çok hevesli olduğumuz bazı konularda bu hevesi kıracak bazı gelişmeler yaşanabilir. FİZİKSEL OLARAK YORGUN VE HALSİZ HİSSETME, DAHA FAZLASI İÇİN ÇABA SARF ETMEYE GEREK DUYMAMA GİBİ ETKİLER YARATABİLİR BU TRANSİT. Hayal ettiğiniz bir şeyin gerçek olması için gayret göstermiş ama sonuçlarından tatmin olamamış olabilirsiniz bu etki altındayken. En geniş tabiri ile aslında KENDİ HALİNDEN, KAPASİTENDEN VE BECERİLERİNDEN TATMİN OLMAMA VE KENDİNİ YETERLİ SAYAMAMA GİBİ DUYGUSAL BAZLI BAZI NEGATİFLER DE OLASI DİĞER RİSKLER arasında.

Aklımızın karışması,
neyi istediğimizi tam olarak bilememe,
yanılma ve hatalı kararlar verebilme,
kolay etki altında kalma,
söylenen sözlerin fazlasıyla etkisi altında kalma ve
doğru ya da yanlış ayrımı yapmaksızın çok kolay ikna olma,
önem verdiğimiz kişilerin bizi hayal kırıklığına uğratması gibi olaylara vesile olabilir günün enerjisi. 
Bu transit aynı zamanda çok kolay pes etme,
mücadeleden vazgeçip salıverme gibi etkilerde barındırıyor.

NE İSTEDİĞİMİZİ BİLMEK VE BU KONUDA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK ÖNEMLİ OLACAK.  ZİRA BİZ BU İKİSİNİ YAPMIŞSAK GERİSİ YANİ DİĞER SAYDIĞIM TÜM RİSKLER TEFERRUAT OLARAK KALACAKTIR.

Kim ne derse desin, gerçeklerin olduğu gibi ele alınması, hayal ile gerçeğin arasındaki ince çizginin korunabilmesi, NEYİ YAPIP NEYİ YAPAMAYACAĞIMIZ, YETERLİ OLUP OLMADIĞIMIZ konuları bizim kendimize olan güvenimiz ve inancımız sayesinde aşılabilir olacak. Tüm bu risklerin ilacı, panzehiri ve şifası olacaktır. PÜF NOKTASI NEYİ NE KADAR İSTEDİĞİMİZ, NE KADAR EMEK SARF ETTİĞİMİZ VE TAAHHÜT EDİP ETMEDİĞİMİZ İLE ALAKALI OLACAK.

Bu etkiler altındayken kişi, olay, ilişki ve durumlara hep bu gözle bakın. %100ümü veriyor muyum diye sorun kendinize...
Vermiyorsam daha azına razı mıyım deyin?
Bununla mı yetiniyorum diye ekleyin?
BENİM KAPASİTEM BU MU SORUSUNUN CEVABINI BULDUĞUNUZDA SORUN DA RİSKLER DE AYAN BEYAN GÖRÜNÜR YANİ ÇÖZÜLEBİLİR NOKTAYA TAŞINACAKTIR.

VENÜS BUGÜN 23 HAZİRAN TARİHİNE KADAR KALACAĞI BOĞA BURCUNA geçecek.  İlişkilerimizi, aşk hayatımızı ve para ile olan bağımızı daha çok temsil eden Venüs gezegeni bu süreçte rahat ettiği bir ortamda olacak. İlişkilerin birlik ve bütünlüğünden ziyade ben ve benim ihtiyaçlarım diyen bencillik kokan bir süreçten sonra Venüs yönetici olduğu Boğa burcuna geçecek. Bu bahsettiğim konulardaki beklentinin karşılanacağı etkiler yaratacak( çok şükür).

İlişkilerde GÜVEN ve SADAKATİN önem kazanacağı, hayattan tat almayı ihmal etmeyeceğimiz, maddi olarak da kendimizi çok fazla riske atmak eğilimi göstermeyeceğimiz bir dönem olacak. AYAKÜSTÜ YAŞANAN, GÜNÜBİRLİK YA DA SADECE YANIMIZDA ŞEKİLSELLİK DOYURAN, ATIŞTIRMALIK AŞKLARIN YERİNİ, DOLU DOLU BİR ROMANTİZM VE TADINA DOYULAMAYACAK NİTELİKTE BİRLİKTELİKLER ALACAK.
Bu süre zarfında güzel ve konforlu olan şeyler ilgimizi çekecek.
Lezzetli ve zevk veren yiyecekler, güzel ve yakıştırılan kıyafetler, lüks sayılabilecek istekler fark edilir şekilde artacaktır.
Bir şekilde göze, kulağa hoş görünmek ve hoş şeyler görme ihtiyacında olacağız.
Sadece kendimizin değil, eşimizin sevgilimizin kıyafetlerindeki uyum, parfümünün kokusu, aksesuarları önem kazanacak.
KEYİF VEREN AŞKLARIN YAŞANABİLECEĞİ, HAYATTAN TAT ALMAYI UNUTMUŞSAK BİLE HATIRLAYACAĞIMIZ GÜZEL BİR SÜREÇ OLACAK ÖZELLİKLE İLİŞKİLER AÇISINDAN.

Sağlam olacak, kalıcı nitelikte olsun, yanımda olacağını bileyim, güven duyayım, inanayım diyeceğimiz nitelikteki kişileri ve ilişkileri hayatımıza çekeceğini ümit edelim  Venüs'ün Boğa burcundaki seyrinin...

MERKÜR BUGÜN İTİBARİYLE YENGEÇ BURCUNA geçecek. Haziran ayı içinde bir retro yapıp tekrar İkizler burcuna geri dönecek ancak bu süreç zarfında zihnimizi, algımızı, bilgi alış verişlerimizi, ifade biçimimizi farklı biçimde etkileyecek.

Merkür Yengeç burcunda iken, zihnimiz hep eskilere gidecek.
Anılar tazelenecek.
Eskiden öğrendiğimiz ve belki de atıl bir biçimde duran bilgiler üzerindeki tozları almak ve kullanılmak adına tekrar gündeme gelecek. 
Eski mektuplar açılacak.
Eski verilmiş sözler hatırlanacak...
Bu etkileri retrosu başladığında çok daha yoğun bir biçimde yaşayacağız…

Zihnimizin nasıl çalıştığı ve iletişim tarzımız hakkında fikir veren Merkür Yengeç burcundayken, halden anlayan ve empatik bir iletişim yeteneği katacak bizlere. Sözlerin arkasındaki derin manayı anlayabilme yeteneğimiz artacak.

Sevgiyi kelimelere dökmek de her zamankinden kolay olacak. Sevgi içerikli konuşmalar, aile içi sohbetler, sıcak ve içten ilişkiler adeta bu yolla ruhumuza şifa olacak bu dönemde.

Ancak anıların su yüzüne çıkacak olması bazı eski yaralarında kanamasına sebep olabilir. Bu süreçte hafızamızın daha etkin çalıştığını ve hatırlamamız gerekenleri rahatlıkla hafızamızda tutabildiğimizi göreceğiz. TİCARİ GİRİŞİMLER, YOLCULUKLAR, EĞİTİMLER GİBİ KONULARDA DA YENİLİKÇİ DEĞİL DE GELENEKSEL OLANDAN YANA OYUMUZU KULLANACAĞIZ.

Çılgınca ve özgürlük doyuran bir seyahat değil de ailece gidilecek ve kendimizi evimizde gibi hissedeceğimiz tatiller daha çok ilgimizi çekecek. Yeni girişimlerdense zaten tecrübe ettiğimiz ticari adımlara daha yakın duracağız. Retro dönemi ve olası etkilerinden ise süreç başladığında ayrıca bahsedeceğim.

30 Mayıs CUMA

AY İKİZLER BURCUNDA VE AKŞAM SAATLERİNE KADAR BOŞLUKTA olacak. Bu saatler geleceğe vaatlerde bulunan ilk adımlar ve önemli başlangıçlar için pek elverişli olmayacak. Ancak hız kazanmak, elimizdeki işleri yoluna koymak, hataları bulup düzeltmek, yarım olanları tamamlamak için elverişli olabilir. Algımız açık olacak. Her şeyi duyup, görme ve pek çok şeye aynı anda yetişme telaşında olacağımızdan elimizdekinin hakkını vermek gibi bir kaygıyı geri plana itebileceğiz. AĞZIMIZ LAF YAPACAK, ELİMİZ İŞE YATKIN OLACAK. ÇOK FİKİR ÜRETİP BİLGİMİZİ DÜŞÜNCEMİZİ DİĞER İNSANLARLA DA PAYLAŞMA İHTİYACI DUYACAĞIZ. BU DA DAHA ÇOK ÇOK KONUŞUP İCRAATA VAKİT AYIRMAYAN BİR TABLO ÇİZMEMİZE NEDEN OLABİLECEK. Uçuşan fikirleri yere kondurabilmek, bir işi tamamlamadan diğerine atlamamak, neye odaklanmışsak iyice derinlemesine inceleyip kökenine inebilmek, kolay elde ettiğimiz bilgiyi bozuk para harcar gibi harcamamak önemli olacak bugün.

SAAT 17:14 DEN SONRA İSE AY YAKLAŞIK 2,5 GÜN İÇİN YENGEÇ BURCUNA geçecek. Açık, sosyal, ifadeci ve hareketli geçen iki günün ardından şimdi bizi etkisi altına alacak olan enerji, daha çok duygusallık, sevgi, aile ve vatani meseleler etrafında dolanacak.

Annelik etmek, sevdiklerimizi koruyup kollamak, beslemek,  iyilik hallerinin devamını sağlamak gibi şeyler cazip gelecek. Duygularımızı güçlü biçimde yansıtabileceğimiz etkiler altında olacağız. Samimi tavırlar ve aileden biri gibi yakınlaşmalar dikkat çekecek. Güven duymak, özellikle duygusal anlamda risk alacağımız durumlardan kaçınmak ihtiyacı duyacağız. Kırılganlık ve çabucak içine kapanabilme etkisi yaratacağından, DİĞER İNSANLARIN DUYGUSAL HASSASİYETLERİNİ GÖREBİLMEK, EMPATİ KURABİLMEK ve söz konusu kendimizsek olayları kişisel algılamayıp duygusallığın dozunu kaçırmamak önemli olacak.

Ben buradayım demektense insanların bizi görmesini beklemek daha bir kolayımıza geliyor Ay Yengeç burcunda iken. Kalabalığa karışmak yerine sıcacık yuvamızda ve sevdiklerimizle huzuru yakalamak daha cazip geliyor. Ön plana çıkma arzusu duymuyoruz çok fazla. Daha doğrusu duyuyoruz da bunun için girişimci olamıyoruzJ

“Oysa sende varsa yapabiliyorsan göster kendini, aslında öne atılma ve becerilerinle liderlik etme vasfına sahipsin” diyor gökyüzü. “Kendini ifade et.” “Ama sadece duygularını değil, bildiklerini ve yeteneklerini de” diyor. “Susup ışıkları kısıp beni fark etsinler deme, biraz renk ve hareket kat hayatına” diye de ekliyor.

AKŞAM SAATLERİ sevgi ve duygusallık içeren, konular, aşk ve romantizm içerikli planlar, sosyal olacağınız davetler ve sanatsal aktiviteler için gayet elverişli olacak. Samimiyet yaratmakta ve duygularımızı açıkça ifade etmekte zorlanmayacağımız bir akşam olacak. Sevdiğiniz şeylere uğraşmak ve sevdiklerinizle anı paylaşabilmek için kendinize şans tanıyın. HAYATTAN TAT ALMAK DENİLEN ŞEYE ÇOK YAKINSINIZ BU AKŞAM...

31 Mayıs CUMARTESİ

AY YENGEÇ BURCUNDA olacak. Sabah saatlerini sosyal ilişkiler, seyahatler, artistik-sanatla ilgili işler için ve psişik aktivitelere girişmek, tedavi almak, ruhsal ve mistik öğretilere niyet etmek için kullanabiliriz. Özellikle sevdiklerimize karşı yapılacak fedakarlıklar, başkalarına fayda sağlamak adına vakfedilen emekler için elverişli olacak.

ERKEN SAATLERDE hayal gücümüz ve yaratıcılığımız oldukça yüksek olacak. İlahi olana inanç, büyük düzene güven, kendini akışa koyuverme ve olanla başımıza gelene ardındaki büyük hayır gören gözlerle bakabilme becerimizi yerinde olacak. Kendi halimizde kalmak, yüreğimizin sesini dinlemek, dua etmek, meditasyon yapmak, şifa yöntemlerinden faydalanmak için de uygun olacak. Çevremizde olan biten, diğer insanların yaşadıkları şeyler üzerimizde etki bırakacak.

Sakin ve huzurlu kalabilmek, diğer insanların iyiliğinin de en az bizimki kadar önemli olduğunu kabul etmek, hassas ve duyarlı kalabilmek sayesinde hem keyifli hem de özellikle ruhsal manada kazançlı bir sabah geçireceğiz.

Ancak günün geri kalanı o kadar da uyumlu ve dengeli enerjiler barındırmıyor ne yazık ki. Ay'ın gün içinde Mars, Plüton ve Uranüs ile yapacağı stresli açılar irademizi ortaya koyabilmemizin öneminin vurguluyor günün büyük çoğunluğu için…

Duygusal gelgitlere açık durumdayız. Dürtüsel tepkilerin yararını görmeyeceğimiz durumlarla karşılaşabiliri... Sabır, hoşgörü ve anlayış ise işimize yarayacak olan şeyler.

Sebepsiz içsel bir gerginlik olabilir. Ancak önemli olan bunun dışarıya nasıl yansıtıldığı... Aşırı savunmacı ve saldırgan eğilimler dikkat çekecek bu saatlerde. Her şey ve herkes sanki bize karşıymış gibi bir duygu durumu bu. Oysa belki biraz dönüp olaya objektif bakabilsek belki de yel değirmenlerine karşı bir mücadele verdiğimizi görme şansımız doğacak. Zira gerçek anlamda zorluk ve güçlük ancak BİZ yolumuzu tıkamasına ve hızımızı kesmesine izin vermişsek varlığını sürdürebilir. 

Yani olayın özü bizim işe nasıl baktığımızda ve ne derecede çözüm odaklı kalabildiğimizle çok alakalı. Soruna değil çözüme odaklanmışsak, suçlu arama telaşına düşmemişsek, acaba başka bir yöntem olabilir mi diye sorabilmişsek, hak ve sahibi konusunda inatlaşmalara tutuşmamışsak konu basitleşiyor. Aksi durumda ise “ben yanarsam seni de yakarım, mutlaka kabul et ki ben haklıyım” diyen MUTSUZ HAKLILAR kervanına katılabiliriz. Gün ortası hız merakına dayalı ufak tefek kazalara da açık olabileceğimizi sakin ve tedbirli olmanın faydalı olacağını işaret ediyor.

AKŞAM SAATLERİNDE ise sonucu öngörülemeyecek, negatif sonuçları aşikar ani tepkilerden kaçınmamız lehimize olur.  Aile içi gerginliklere, ilişkilerimizde duygusal patlamalara açık olacağız. Gerginleştirici etkiler ve toleranssız tavırlar devrede olacak. Duygusal çıkışlardan kaçınmak en güzeli.  Susup dinlemek, ilgi odağını değiştirmek, aşırı korumacı tavırlardan kaçınmak lehimize olacaktır.

İsyankar tavırlar, “beni böyle kabul et” diyen kural tanımaz tavırlar, karşılığında bu asi yaklaşımı hiç de hoş görmeyecek, karşı atağa geçip sizi sindirmeye çalışan bir tepki ile karşılanabilir. Heyecan ve değişiklik arayışı yerleşik düzeninizi yok saymanıza ya da saygı çerçevesini aşacak boyutlara varmasın.

Geleneksel olan ya da uyum ve denge aracı olan hal ve tavırlarınızın dışına çıkacaksanız da bunu yapılmışı hepten bozacak, inşa edilmiş olanı yıkıp geçecek nitelikte ifade etmeyin.

Öfke, hırs, intikam gibi negatiflerden uzak durmaya gayret edin. Tutku ve arzularınızı yanlış ve size fayda sağlamayacak iş ve kişilere yönlendirmemeniz gereken bir akşamdasınız. Bu akşam için önerim, tutucu ve sabit fikirli kişilerle mücadeleye hiç yeltenmemenizdir. Sizi kontrol etmeye, bir sonraki adımınızı dikte etmeye çalışanlardan da uzak durmak ve bu yaklaşımları payelendirmemek lehinize olur.

Günün en önemli gökyüzü olayı, aslında dünden bu yana etkili olan ve öğleden önce kesinleşecek olan GÜNEŞ-MARS ÜÇGEN AÇISI. İrade, özgüven, kararlılık ve harekete geçebilme becerisi ile yan yana düşünebileceğimiz bu ikilinin destekleyici teması bizlere,  içimizdeki gücü ortaya çıkarma, normal şartlarda cesaret edemeyeceğimiz hamleleri yapma, irade ortaya koyma ve inisiyatifi ele alma becerisi katacak. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan gücümüz yerinde olacak. 

Fiziksel güç gerektiren, mücadele isteyen uğraşlar için elverişli etkiler aktaracak gökyüzü bugün bizlere. Kişiliğimizin olumlu ve bizi canlandıran etkilerini verimli bir şekilde kullanma şansı sunacak. Mücadeleci, savaşmaktan kaçınmayan, isteklerini ortaya koyabilen, cesaretle hedeflerine yürüyebilen bir profil çizme şansımız artacak.

Ancak aynı zamanda da bir miktar çatışmacı agresif ve sadece ben diyen bir enerji söz konusu olacak.  Tabi eğer biz otokontrolümüzü kaybetmiş ve önde olmanın, lider kalabilmenin, “her ne pahasına olursa olsun elde edeceğim” diyen akıl çelen seslere kendimizi hepten teslim etmişsek... Rekabet, hırs, azim, kararlılık, hız, ataklık, girişimcilik, cesaret, özgüven ve fiziksel efor gerektiren hamleler için itici bir güç olacak diyebilirim.


1 Haziran PAZAR

AY YENGEÇ BURCUNDA VE SAAT 09:33 DEN SONRA GÜN BOYUNCA BOŞLUKTA olacak. Yeni bir girişim,  uzun vadeli bir planın ilk adımı, imza atıp taahhütlerde bulunacağınız şeyler için pek uygun olmasa da, çalışıp işlerimizi toparlamak, sevdiklerimize zaman ayırmak ve yakınlarımızla ve onların ihtiyaçlarıyla ilgilenmek için elverişli bir gündeyiz. Duygusal dalgalanmalara açık durumda olacağız. Ailevi konular, evimizle ve varsa çocuğumuzla alakalı işler, ülkeyi ve içinde bulunduğumuz topluluğu ilgilendiren işler ve bunlara gösterilmesi gereken hassasiyetlerle dolu olacak zamanımız.

Eskileri anmak, sorumluluğunu aldığımız duygusal olarak kendimizi bağlı hissettiğimiz kişilerle ilgilenmek, evde ve aile ile bir arada zaman geçirmek, uzun kahvaltılara sohbeti katık etmek ihtiyacı duyacağız. AİLE İLE GEÇİRİLEN ZAMAN, AİLE İÇİN YAPILACAK FEDAKARLIKLAR, SEVDİKLERİMİZE KARŞI YERİNE GETİRİLEN GÖREVLER BUGÜN BİZİ MUTLU EDECEK. Ancak gün boyunca en yorucu olabilecek durumun bu aşırı sahiplenme, ebeveyn rolüne bürünüp koruyup kollamacı tavırlar sergilemek olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Açıkçası herkes için en iyisinin ne olduğunu, ne yaparsanız sağlıklı ve güvende olacaklarını çok iyi biliyor olabilirsiniz. Ancak bugün bırakın diğer insanları da yetişkin birer birey kalabilmeyi deneyimlesinler. Sizin güven ve huzur anlayışınız onlar için boğazının sıkılması ve nefes alamama ile eş değer olabilir.

Çocuklara ilişkilerimizde de aslında buna benzer deneyimler yaşıyoruz. Bir sonraki adımının ona zarar verebileceğini ya da başka türlü ya da başka yöne bir adım atsa çok daha keyifli ve güvende olacağını biz biliyor olabiliriz. Bunu sanki bir tiyatro oyunundaki gibi sufle edercesine ona aktarmak ne kazandırıyor. Bizim kontrol etme dürtümüzü doyurmaktan başka... Ya da diyelim ki o adımla birlikte düştü ve dizini zedeledi. Bundan en çok kim zarar görüyor acaba. O mu biz mi? Ona kendi hatalarından ders alıp, zarar görse de deneyimle işin içinden çıkma, büyüme, gelişme fırsatı veriyor muyuz bu şekilde davranarak acaba? Üzerinde en azından düşünmekte fayda var. Bu örnekten yola çıkarak bugün sevdiklerimizin biraz olsun serbest bırakılmaya ihtiyaç olacağını söyleyebilirim. Hem fiziken hem de ruhen...

SABAH SAATLERİ AY'IN JÜPİTER İLE KAVUŞUMU sayesinde kendimizi en rahat ifade etme şansı bulacağımız saatlerde olacağız. Yeni fırsatlar, şanslar bizden yana olacak. Sosyal ortamlar, kendimizi yanında rahat ve güvende hissettiğimiz insanlarla bir araya geleceğimiz planlar için elverişli olacak. Pozitif bir ruh hali dikkat çekecek. Destekleyici gökyüzü kişisel ilişkilere de yansıyacak. İhtiyacı olana destek vermek ve bu desteği almak kolay olacak.  Yolculuklar, bilgi alış verişleri ve finansal konular da gayet akıcı olacak. İnanç konulu çalışmalar, felsefi ve dini çalışmalara da fırsat verebilirsiniz. Tolerans gösterebilme ve samimiyet kurabilme sayesinde olaylar pozitife doğru akacak günün başlangıcında... Bu saatler aşırı ve ölçüsüz duygusal tepkilerden kaçınmamızın iyi olacağı, sevincin de hüznün de dozunda kalması gereken saatler olacak…

Günün geri kalanında ayın başka bir temel açısı olmayacak ve haftayı bu etkiler ile tamamlayacağız.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Günlük Burç Yorumları İçin


Yorumlar

Popüler Yayınlar