AstroKarmik ile 9 Aralık Haftası...


9 Aralık PAZARTESİ Pazartesi günü Ay Balık burcunda olacak. Duygusal ve sevgi bağlantılı konuların ön planda olacağı, akışa bırakmayı tercih edeceğimiz bir gün ile haftaya başlıyoruz. Yüreğimizin bize fısıldadığı şeyler dışındaki konularda hırslı ve dirayetli olmakta zorlanabiliriz. Açıkçası mutlaka kar elde edeyim, başarılı olayım ya da somut bir şeyler elime geçsin isteğinden yoksun etkiler altında olabiliriz. Duygularımızı dile getirmek sanatsal konularda çalışmak veya bu çerçevedeki kişilerle ve mekanlarda vakit geçirmek, yaratıcılık gerektiren işlere girişmek, fedakarlık gerektiren uğraşlara zaman ayırmak için elverişli bir gün.

Günün en can alıcı etkileri, sezgisel tarafımızdaki hareketlilik ve egoyu besleyen durumlardan kaçınma eğilimimiz olacak. “Ben, ben, ben!” diyen bir enerji pek yok gökyüzünde.Maddi dünyadan çok manevi dünya bizi çekecek bugün kendine…

Sabah saatleri, duygusal bağımız olan kişiler ile bir güç dayanışması içinde olabiliriz. Her iki tarafında birbirine ihtiyacı olacak sanki… Olası sorunlarınızda özellikle hayatınızdaki kadın figürlerinden destek isteyebilirsiniz. Size güç katacaklardır. Aynı şekilde sizin de karşılık beklemeksizin sizden istenen desteğe el vermeniz gerekecek.

Günün ikinci yarısı ise iş birliği için pek müsait değilL Akşama doğru özellikle kadın-erkek ilişkilerinde, genel olarak iletişim becerilerimizde aksamalar olabilir. Önemli görüşmeler, talepler, başlangıçlar ve teklifler açısından çok destekleyici bir ortam bulamayacağız.

“Sana ihtiyacım var” diyen taraf ile “ben kimseye ihtiyaç duymak istemiyorum” diyen taraf çekişecek, “senin için her şeyi yaparım” diyen taraf ile “beni özgür bırak ben zaten her istediğimi yaparım” diyen taraf... Duygusal kararlar vermekten kaçınmak, bu açıdan kendimizi dengede tutmayı becerebilmek önemli olacak...

Akşam saatleri ise krizi aşmışsak çok daha sakin bir ortam yaratma şansımız olabilir. Daha fazla sorumluluk alma ve bundan haz duyma ihtimalimiz var. Sizden büyük ya da destek aradığınız bir konuda daha bilgili, tecrübeli birinden fayda sağlamanız mümkün. Konuşun, sorun, sizin adınıza yapabileceği bir şeyler varsa talep edin, deneyimlerinden feyz alın...

Bu saatlerde, bizi mutlu edecek ama sorumluluk gerektiren görevlerle buluşabiliriz. Yaşadığımız olaylarda, ilişkide olduğumuz kişilere karşı üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmişsek hem maddi hem de manevi anlamda tatmin yaşayabiliriz diyor gökyüzü. Ruhsal temalara eğilmek, içsel bir yolculuğa çıkmak, bizi olgunlaştıracak tecrübelere niyet etmek, hayatın gerçekleriyle yüzleşmek, okuyup öğrenmek, gelişmek, büyümek için elverişli bir akşam. Buna destek verecek kişi ve aktivitelere zaman ayırabilirsiniz.

10 Aralık SALI gününün ilk yarısı da Ay Balık burcunda ve saat 08:42 den sonra öğleden sonraya kadar boşlukta olacak. Gelgitler yaşayabileceğimiz, karar vermekte zorlanabileceğimiz, verdiklerimizin de hissi olma riski barındırdığı bir şekilde başlıyor günümüz. Duygusal paylaşımlar, sevginin ifade edilişi, sosyal içerikli ortamlar ve keyif veren yakınlaşmalar, romantik iletişimler, sanatsal konular ve hayal gücümüzü devreye sokacağımız her türlü iş için elverişli olabilir ancak kalıcı kararlar ve önemli başlangıçlar için uygun değil ne yazık ki.

Saat 15:06 dan sonra ise Ay yaklaşık 2,5 gün için Koç burcuna geçecek. Eğer günün başlangıcında enerjiniz düşük ve çok fazla şey üretmek istemeyen adeta tembel denilebilecek bir ruh halinde idiyseniz, bu saatten sonrası çok daha hareketli geçmeye aday diyebilirim. Koç burcundaki Ay bize, cesur ol, atak davran, harekete geç diyor. Hem duygusal anlamda hem de fiziksel anlamda güç gerektiren işlere yönelebiliriz günün ikinci yarısında.

Akşam saatlerinde aceleci tavırlar ve agresyon nedenli zarara uğrayabileceğimiz bir ortam olabilir ne yazık ki. “Ben bilirim ve benim istediğim gibi olacak” dayatması, her şey hemen gerçekleşsin telaşı yorucu olabilir. Hem hareketlerimizi hem de öfkemizi kontrol etme ihtiyacı artacak. Her şeye heves edip heyecanlanan ancak sabretmeye niyeti olmayan ufak çocuklar saracak adeta çevremizi. Paylaşmayı bilmek, alan tanımak ve saygı göstermek bu akşamın önemli anahtarları olacak.

Günün tamamında hatta dünden bu yana etkisini gösteren Merkür-Uranüs üçgen açısı akşam saatlerinde kesinleşecek. Bu, özellikle Ay'ın Koç burcuna geçişinden sonraki saatlerde, önemli girişimler açısından destek verebilecek bir gökyüzü olayı. Yeni fikirlere, yeni öğretilere, yeni bilgilere açık olmak sayesinde gelişim kaydetme şansımızın olacağını söylüyor bize. Fikir alış verişleri ve iletişim ağında hareketlilik sayesinde üretken zihinlerin patlama yapabileceği etkiler altında olacağız. Devam eden ya da ortaya çıkarmayı planladığınız işleriniz için beyin fırtınası yapabilirsiniz.

Zihnin sınırları biraz olsun kalkacak ve daha önce aklımıza gelmeyen çözümleri bir bir sıralama şansımız olabilecek. Teknolojik ve bilimsel konularda icat niteliğinde yeniliklerle buluşabiliriz. Bilimsel konularda keşiflere ve kaşiflere açık bir etki yaratıyor bu transit.

Meraklı ve keşfetmeye aç bir algımız olacak gün boyunca aslında. Astroloji ile ilgili çalışmalardan da verim alma şansımız her zamankinden fazla olacak. Bu açı bizlere aklımız, zihnimiz, algımız ve bakış açımız açısından hız ve canlılık katacak. Üretken, yaratıcı taraflar ön plana çıkacak.

Susmayıp dile getiren kazanacak...
Korkmayıp düşünen bulacak...
Merak edip araştıran keşfedecek bu açı etkisi ile...

Uranüs ani, beklenmeyen ve değişim yaratan etkisi ile bizlere bizden beklenmeyen ve belki de kendimizin bile şaşıracağı kararlar da aldırabilir. Ancak acele ile hareket etmekten kaçınmak şart. Aklınıza gelen her türlü fikri söze ya da yazıya dökün derim ben. Hemen hareket etme şansınız olmasa bile, ilerici bir yol haritasına kılavuzluk edebilir bugün zihninizden geçenler. Ancak onları yere basar hale getirmek için biraz sabıra ihtiyaç olabilirJ

11 Aralık ÇARŞAMBA günü Ay Koç burcunda olacak. Hareketli, dinamik ve enerjimizin yerinde olduğu bir sabaha gözlerimizi açıyoruz. Cesur ve girişimci olmayı, ilk adımı atmayı ve ben buradayım demeyi becerdiğimiz ölçüde mutlu ve verimli bir gün geçirme şansımız artacak. Aceleci ve telaşlı tavırlardan sakındığımız takdirde normal şartlarda cesaret edemediğimiz işlere girişebiliriz.

Sabahın erken saatleri sözlere dikkat etmek önemli olacak. Bu saatler bizlere eskiden yüreğimizde açılmış bir dil yarasını hatırlatacak olaylara gebe olabilir. Sevdiğimizi birinin söylediği sözler bizi her zamankinden daha çok kırabilir. İşte kelimelere dikkat etmek bu açıdan biraz önemli...

Yok saydığımız ve unutmaya çalıştığımız bir çift lafın hatırlanması da üzücü tabi ki. Umarım böyle bir durum olursa sözün ve söyleyenin şifasını bulabilirsiniz...

Ancak bir de, kronik kanayan yara haline gelebilecek “yeni” can atıcı sözler etme riskimiz var ya... İşte en azından bunun önüne geçebiliriz diye ümit edelim.

Sabah saatlerindeki hareketlilik günün en yüksek seviyesinde olacak. Konuşma, iletişim kurma ve derdimizi anlatma ihtiyacımız fazla olacak. Bir kısmımız da acil olarak bir yerlere yetişmeye çalışıyor olacağız. Ancak işler öyle tam da bizim istediğimiz gibi yürümeyebilir. Olayların akışını hızlandırmaya çalışmak, bizi anlamayana zorla kendimizi kabul ettirmeye çalışmak, isyan edip dik başlılık etmek bu sabah zarar verebilecek davranış motifleriymiş gibi görünüyor.

He ne kadar objektif kalmaya çalışsak ve konuşarak anlaşma yolunu tercih etsek de duygusal patlamalar, fevri tepkiler gibi riskler var ne yazık ki… Bu sabah insanların bize ya da olaylara karşı yaklaşımı bize göre fazla yüzeysel kalabilir. Vakit kaybetmemek adına özensiz yaklaşımlarla karşılaşabiliriz. Zamanı hızlandırmak veya insanlara kendi istek ve eğilimlerimizi empoze etmeye çalışmak işe yaramayacak. Öfkeli, agresif ve çatışmacı kişilerden uzak durmakta fayda var. Ufak tefek fiziksel kaza ve sakarlıklara da eğer temkinli olmayı becerememişsek açık olacağız.

Sabah saatlerinden sonra günün devamında Ay'ın temel bir açısı olmayacak. Eğer biz irademizi kullanmamışsak enerjisi ancak bunun yanında gerilimi de yüksek bir gün olabilir.

“Eline, diline ve hareketlerine hakim ol, bedenin senin aracın, ruhunun güzelliklerini iyilik için kullanabilirsin” diyor günün gökyüzü hareketleri.

12 Aralık PERŞEMBE günü de günün nerdeyse tamamında Ay Koç burcunda olacak. Güne düne nazaran çok daha yumuşak bir enerji ile başlayacağız. Hızlı kararlar alma ve harekete geçebilme yetisi belirgin olacak. Öne atılma ve gönüllü olma enerjisi veriyor bugün bize. Bu sayede kazançlı çıkabileceğimizi gösteriyor. Mücadele, kararlılık, hız ve fiziksel güç gerektiren işleriniz için elverişli olabilir günün gökyüzü.

Sabah saatleri iş birliği yapabilmek ve birlikte hareket ettiğimiz kişilerle aynı dilden konuşabilmek için uygun olacak. Kendinizi ve meziyetlerinizi ön plana çıkararak, etki bırakmak istediğiniz önemli görüşmeler ve talepler için kullanabilirsiniz sabahın erken saatlerini. Hem kadın erkek ilişkilerinde hem de resmi işleriniz ve sizin için önemli girişimlerden hızlı ve işbirlikçi sonuçlar alabilirsiniz.

Saat 17:38 den sonrası ay 5 saat için boşlukta olacak. Sosyal ortamlar, haddinden fazla samimi ve iç içe geçmiş diyaloglar, kişiselleşmiş ve zarar veren sürtüşmeler çatışmalar bu saatlerde biraz yorucu olabilir. Gerilim yaratan durumlara, iştahta abartıya ve özellikle de özel ilişkilerinizde dikkatli olmakta fayda var bu akşam için.

Yapmacık ilişkilerin kol gezdiği, formalite katıldığınız organizasyonlarda neşeniz kaçabilir. Lafa dalıp doyduğunuzu fark etmeyebilirsiniz. Bu akşam bireysel anlamda ihtiyaçlarımızı iyi belirlemek, sırf bizden beklenen budur diye istemediğimiz şeyleri yapmamak en doğrusu olur.  Katılmak istemiyorsan katılma, gitmek istemiyorsan söyle, konu seni sarmıyorsa mutluymuş gibi rol yapma... kırıcı olmadan da kendin gibi olabilirsin, diye kendimize hatırlatabiliriz bu akşam için...

Saat 22:42 den sonra Ay Boğa burcuna geçecek. Çok daha dingin ve huzur arayan bir enerji le geceyi noktalayacağız.

13 Aralık CUMA günü Ay Boğa burcunda olacak. Maddi konular, güven ve sabır gerektiren işler, verimlilik, işe yararlık ve haz veren şeyler ön planda olacak. Boğa burcundaki ay bize sakin olmamız, güvenli adımlar atmamız, gerçeklikle bağlantımızı koparmamamız sayesinde karlı çıkacağımızı işaret ediyor. Günün en önemli ihtiyaçlarından biri düzeni koruma ihtiyacı olacak. Değişiklik veya yeniliktense var olanı sabit tutabilmek daha önemli olacak. Yani risk alan tavırlara pek yer yok. Daha çok garantici olanlarını tercih edeceğiz.

Erken kalkmayı tercih edenler için sabah erken saatler sosyal ilişkiler, karşılıklı fedakarlıklar, geliştiren girişimler açısından elverişli. Aynı zamanda ruhsal çalışmalar, dua, meditasyon ve şifa yöntemlerini kullanmak açısından da elverişli olabilir. Eğer sanatsal bir beceriniz varsa bu sabahın erken saatlerini kaçırmamanızı öneririm... Çok daha yaratıcı ve göze, kulağa hoş gelen şeyler üretme şansınız olabilir.

Öğlen saatlerinde güven duyduğunuz önemli bir figür sizi yanıltabilir. Duygusal olarak yıpratıcı ve güven sarsıcı bir deneyim yaşanabilir bu saatlerde.  Yalnız kaldığınızı, bırakıldığınızı, desteklenmediğinizi, sizi anlamadıklarını düşünebilirsiniz. Size normalde kendinizi huzurlu hissettiren biri bugün tam olarak ihtiyacınız karşılamayabilir. Özellikle sevgi bağı kurduğunuz biri ile aranızda kırgınlık yaşanabilir. Çok fazla hassas olmamaya çalışmak ve bir anlık bir hissiyat ya da bir defalık yapılmış bir hareketle kalıcı yargılara varmamak önemli. Eski deneyimleriniz, daha önce eğer benzer bir durumda kaldıysanız orada takındığınız tavır ve sonuçları size bugün yol gösterici olabilir.

Akşam saatleri de düşüncede kalan niyetlerimizi harekete geçirmek, zor ve yılmadan çalışma gerektiren işlere başlamak ve mücadeleye atılmak için oldukça uygun. Bu saatlerde alınan kararlar ve riskler önünü gören ve tedbiri de elden bırakmayan şeyler olacak. Yani işin içinde azim ve hırs da var, bunu somut kazanımlara dönüştürecek mantıklı ve aklıselim tutum da...

Günün en önemli gökyüzü olayı: Aslında geçtiğimiz 2-3 gün boyunca da etkisini belli eden Jüpiter-Satürn üçgeni, günün ilk saatleri itibariyle kesinleşecek.

Jüpiter iyimserliği ve umutları, Satürn ise onlara ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini işaret ediyor...

Biri genişlemek ve gelişmek diğeri ise bunun için gereken neyse yapılmalı diye istiyor...
Biri bilgiyi diğeri de o bilginin hayata geçmesini, pratik olarak uygulanır hale gelmesini, tecrübe edilmesini temsil ediyor.
Biri geliştiren diğeri de o gelişimden somut sonuçlar elde ettiren bir etki barındırıyor.
Biri sınırsızlığı diğeri de sınırlarımızı gösteren iki gezegen iki gezegen uyumlu bir açı halindeler...

Her ikisi de aslında daha gelişmiş ve daha iyisini elde etme fırsatı veriyor.

Her ikisinin de riskleri ve potansiyel artıları mevcut. Ve gökyüzündeki bu destekleyici temasları sayesinde bunları dengeleme şansı bulacaklar.

Var olan potansiyelimizi gerçeğe dönüştürme şansı verecekler.

Har vurup harman savurduğumuz yeteneğimizi, paramızı, bilgimizi işe yarar şekilde kullanabilme fırsatı sunacaklar.

Eğer elimizi taşın altına koyup arzularımızı gerçekleştirmek için zemin hazır olacak... Sağlam ve ilerleme potansiyeli olan projelere adım atmak, finansal açıdan girişimlerde bulunmak, bilgiyi paylaşmak, yazmak, yayınlamak ve eğitim konularında sorumluluk almak açısından oldukça elverişli bir transit etkisindeyiz bugünlerde.

Sadece negatife ya da sadece pozitife bakan gözler, tam tersinin varlığını da kabul edebilecek.

Bu etkiler altındayken, istikrar, çalışkanlık, iyimserlik, pratiklik, geniş bir vizyon, umutlu bir bakış açısı ile harmanlanmış olacak adeta.

Rehber niteliğinde kişiler size yol gösterebilir.
Tecrübeler geleceğe el feneri vazifesi görebilir.
Bütçe kontrolü ve finansal planlardan verim alabiliriz.

İnşa eden ve büyüten bu enerjiden somut kazanımlar ve sağlam adımlar çıkarabilmemizi gönülden dilerim.

14 Aralık CUMARTESİ günü de Ay Boğa burcunda olacak. Öğleden öncesi görev icabı yapılacak işler nedeniyle biraz gerilebiliriz ancak günün genelinde biz istemediğimiz sürece huzurumuzu bozacak pek bir şey yokmuş gibi görünüyor. Özellikle maddi konularda kendimizi kısıtlanmış hissedebiliriz günün ilk yarısında. Ödemeler, ihtiyaçlar bizi yorabilir. Duygusal olarak baskı altında ve gergin olma etkisi var gökyüzünde. Öylesine yapılan işler, erteleme ya da yok saymalar baş ağrısı yaratabilir. Ne yapılması gerekiyorsa yap da günün devamında rahat et diyen bir tema var ortada. İşleri ve ilişkileri ciddiye almak ve aceleye getirmemek önemli.

Günün tamamında, tatmin, keyif, üretkenlik ve huzur ihtiyacımız yüksek olacak. Kendinizi güvende hissettiğiniz ortamlar ve kişilere doğru çekilebilirsiniz. Zevk unsurları da dikkat çekecek. Günün ikinci yarısı kendinizi şımartmak, keyifli yemekler ve sohbetler için elverişli olabilir.

Cuma günü de olduğu gibi maddi dünyaya ait değerler de bizim için kıymetli olacak gün içinde.

15 Aralık PAZAR günü Ay 04:55 ile 08:40 arası Boğa burcunda ve boşlukta olacak. Bu saatten sonra ise yaklaşık 2,5 gün için İkizler burcuna geçecek. Gün boyunca iletişim halinde olma ihtiyacımız yüksek olacak. Kısa ziyaretler, yolculuklar, sohbet ortamları için elverişli bir gün. Sosyal ortamlar ve kısa kısa bilgi alış verişleri söz konusu olabilir. Dedikodu içerikli konuşmalara da şahit olabiliriz gün içinde. Sürekli hareket halinde olup bir şeye tam olarak odaklanamama teması var günün enerjisinde. Ticari konularda gündeme gelebilir.

Öğlen saatleri ve sonrasında güne damgasını vuran ikilemler, kararsızlıklar, bir konuda sebat edememe, yerinde duramama durumları iyice karışmamıza sebep olabilir. Hassas noktamıza değen bazı diyaloglar yaşamak zorunda kalabiliriz. Kafa karışıklığı duygusal olarak da karışmamıza sebep olabilir.

Aslında mantık ile verilmesi gereken kararlara duygular karışabilir. Yanılma, yanlış tercihler yapma ve sonrasında da pişman olma, vazgeçme, verilen kararlardan dönme, karar verememe gibi zorlu durumlar söz konusu bu zaman dilimi için. Çok fazla şey yapmak istememize rağmen, halsizlik ve genel olarak keyifsizlik de söz konusu olabilir.

Kalıcı adımlar ve taahhütlerden kaçınmakta fayda olabilir.

Akşama doğru zaman, öncesine göre daha hızlı akmaya başlayacak. Tam olarak ne yapacağına emin olmayan tavrımız birden netleşecek. Ne istediğini bilen bir havaya bürüneceğiz. Akşam saatleri fiziksel olarak enerjimizi boşaltacağımız aktiviteler, güç gerektiren işler, cesarete ihtiyaç duyulan adımlar için elverişli. Bu saatler için gerekli olan şeyler özgüven ve irade olacak. Laf kalabalığına aldanmayıp icraata geç diyor gökyüzü... Haftayı bu yüksek enerjiler ile kapatacağız...

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar