AstroKarmik ile 16 Aralık Haftası...

16 Aralık PAZARTESİ günü Ay İkizler burcunda olacak. Hareketli ve aynı zamanda biraz da huzursuzluk içeren bir sabah ile haftaya başlıyoruz. Yetiştirilmesi gereken işlerle boğuşma fakat her birinden de çok çabuk sıkılma, dikkatimizi vermekte zorlanma gibi bir durum söz konusu olabilir. El becerisi gerektiren, iletişim becerisi kullanarak yapacağınız ya da hareket halinde olarak yürüteceğiniz işler için elverişli bir gün olacak. Zihinsel kapasitemizi hızlıca, kıvraklıkla kullanmak ve pratik çözümler üretmek için de desteklenmiş olacağız. Merak olayı bugünün en can alıcı etkilerinden biri...  Konuşmak, okumak, seyretmek, dinlemesek bile duymak, sanki bilgi, ses, görüntü her ne varsa istemsizce yakalayan görünmez radarlarımız var gibi, çok daha kolay olabilir bugün.

Kısa bir seyahat, yollarda geçirilecek zamanlar, ticari konular, eğitim, öğrenim, algımızı ve zihnimizi kullanarak yapacağımız her türlü iş, yakın çevremizle alakalı işler için uygun enerjiler olacak gökyüzünde.

Aynı anda pek çok işi birden yürütme becerimiz aktif olacak. Ama hiç birine yoğun ilgi gösteremeyip dağılma ve bu nedenle de yapmış olmak için yapmış gibi bir duruma sebebiyet verme riskimiz var. Bu ruh hali ile yapılabilecek en güzel şey çok uzun soluklu aktivitelere yeltenmemek, eğer mecbur kalmışsak da sık sık ve kısa süreli molalar verebilmektir. Bugün için işi eğitim vermek olanlara Allah kolaylık versin. Öğrencilerin dikkatini bir noktaya toplayıp uzun süreli odaklanmalarını sağlamaları hayli yorucu olabilirJ Ancak eğer bunu bir şekilde becermişlerse normalde harcadıkları zamandan daha kısa sürede aktarmak istediklerini iletme şansı bulabilirler.

Bugün antenler açık ve meraklıyız ya, çok da işimize yaramayacak gereksiz konularla vakit öldürmezsek iyi olur. Yemek yediğiniz masada yan tarafta ne konuşulduğu, komşuda sarf edilen sözler, trafikte yolun sağ tarafında duran insanların neyi beklediği gibi manasız ve de kimseye faydası dokunmayan meselelere takılmamaya çalışın derim.

Akşam saatleri iletişim konusu oldukça sorunlu gibi görünüyor. Dolunay öncesinin gerginliği, söylenen ufak lafları büyütme, aklımız ile yüreğimizden geçenleri dengeleyememe, yanlış anlatma ve anlaşılma, dürtüsel tepkiler verme, patavatsızlıklar yapabilme riskimiz var ne yazık ki... Sözlere dikkat etmemek, düşünmeden konuşmak, acele ve empatiden yoksun karşılıklar vermek zaten var olan elektrikli havayı iyice gerebilir.  Önemli görüşmeler ve talepleri dile getirmek için elverişli bir akşamda değiliz. Normal başlayan bir konuşma, “ama sen de bana bunu dedin”, “ama sen de şu hareketi yaptın” gibi hesaplaşmalara dönebilir. Normalde söyleyemediklerinizi birden kelimelere dökme ihtiyacı duyabilirsiniz. Aman dikkat.

Doğru düşünme ve doğru kararlar verme yetimizi kullanmakta zorlanabiliriz. Özellikle zihinsel olarak rahatlamanızı sağlayacak her türlü aktivite bu akşam için ilaç gibi gelebilir. Arınma yöntemlerinin her biri etkili olacaktır. Ama odaklanamıyorum ki demeyin mutlaka size uygun bir ortam vardır. Tütsüler, meditasyon CD leri, dağınık zihnimizi sakinleştirecek nitelikteki kitaplar, dua etmek, yüreğimizle konuşmak, yazmak v.b. şeyleri önerebilirim. Gün boyunca fiziksel detoks adına, mümkün olduğunca sıvı gıdalar almak, sindirim sistemimizi yormayacak şekilde beslenmek de dolunayın olası olumsuz etkilerinden bir nebze olsun korunmamıza destek verecektir. Dinlendirici bir uyku ortamı yaratmaya çalışın.

17 Aralık SALI günü saat 11:29 da 25 derece 36 dakika İkizler burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yay-İkizler aksını ilgilendirecek. Dolunaylar hasat zamanları… Yüzleşmelerin yaşandığı, gerçeklerin ortaya çıktığı, sen ben karşılaşmasının yaşandığı zamanlar… Daha önce atılmış ilk adımların sonuçlarının belirlemeye başladığı dönemler. Duygular ile gerçeklerin çeliştiği, ikilemlerin ve içsel çalkantıların yaşanabildiği zamanlar. Zaten var olan anlaşmazlıkların tartışmaya açıldığı ve “madem öyle işte böyle” diyen diklenmelerin söz konusu olabildiği zamanlar. Burada gökyüzünde Güneş ve Ay tam karşı karşıya gelmiş durumdalar. Biri dünyevi tarafımızı, somut gerçekliğimizi, diğeri ruhsal enerjimizi ve soyut tarafımızı temsil ediyor. Biri ne olmak istediğimizi diğeri ise dürtüsel olarak neye çekildiğimizi gösteriyor. Biri Eril tarafımızı diğeri dişil enerjiyi, biri kadını diğeri erkeği, biri görüneni, diğeri görünenin ardındaki soyut gerçekliği, biri ne ile güven duyduğumuzu, diğeri ise ne ile mutlu olduğumuzu anlatıyor. Bu yüzden de dolunay dönemlerinde bu kadar çok gerginlik yaşanıyor. Her iki tarafta vazgeçemeyeceğimiz şeyleri barındırıyor. İçsel olanı dışarı yansıtanlar ne yazık ki gerilimin de büyüğüne sebep oluyorlar. Sanki her şey herkes bize karşı birleşmiş ve karşımızdakiler dediğimiz dağ yığınıyla mücadele etmek durumundaymışız gibi bir ruh hali yaratıyor dolunaylar.

Hem yorucu hem de yıpratıcı…
Hem bizi, hem de ilişkilerimizi...
Ancak aynı zamanda da geliştirici…

Bu kez İkizler burcunda olacak. Su yüzüne çıkaracağı konular, eğitim, öğretim, pazarlamacılık, reklam, medya, yayıncılık konuları, hukuki süreçler, yolculuklar, bize yabancı, uzak kişi ve mekanlar, uzak akrabalar, yakın ve uzak sosyal çevremiz, yüksek öğrenim ve akademik konular, bilgi ve bilimsellik barındıran mevzular, inançlar ve felsefi konular olacak... Ayrılıklar, zıtlaşmalar, gerginlikler daha çok bu meseleler etrafında dolanacak. Bilinen ancak dile getirilmeyen şeyler konuşulur hale gelecek. Gerçekler dilden dile dolanacak. Sırlar açığa çıkacak. Yeni ve belki de eskiden olmuş ve de bizlere henüz ifşa olmamış haberler gündeme oturacak. Bu etkiler altındayken hangi haberin gerçek hangisinin asparagas olduğunu algılamakta zorlanabiliriz ne yazık ki. Pek çok şeyi aynı anda öğrenme, hangisine inanıp güveneceğini bilememe durumu söz konusu olabilir dolunay ile birlikte...

Seyahatlerde sorunlar, iletişim problemleri genel olarak ticari meselelerde aksamalar ve inanç bilgi çatışmaları bu dolunayın en yorucu riskleri gibi görünüyor. Sözlere inanmak, talepte bulunmak ve cevabı beklemek konusu da stresli durumlara vesile olabilir.

Burada daha çok senin bilgin mi doğru benim ki mi?
Senin inancın mı gerçek benim ki mi?
Sen mi daha mantıklısın ben mi? gibi kişisel çatışmalar da yaşanabilir.
Olaylara bakış açısı, yaşam felsefesi ayrılıkları ayyuka çıkabilir.
Olaylara büyüteçle bakan gözlerle, göz ucuyla temas eden taraflar uzlaşmakta zorlanacaklar.
Herkes bir diğerini küçümseme ve kendinden yana olanı abartma eğiliminde olacak.  Ukalaca tavırlar göze batabilir.

Gerçekleri söyle diye kendimize hatırlatmakta fayda var bu dolunay döneminde. Burada kastettiğim aslında tam olarak yalan dolan ifadeler değil aslında. Tabi temada o da var muhakkak ama en çok kendimize söylediğimiz, inandığımız ve objektif olarak dışarıdan bize bakan gözlerin inanmamasına hayret ettiğimiz en büyük yalanlardan bahsediyorum... En zorlu, mücadele etmesi yorucu ancak fark etmesi ondan yorucu...

Gerçekleri söylemek, gerçekleri kabul etmek, onlarla yüzleşmek ve her türlü gerçeğe olduğu gibi saygı duyabilmek, yargıları bir kenara bırakabilmek önemli olacak.

Konuştuğun kadar dinle, duyduğun kadar anla diyor dolunayın gökyüzü... Anlamadan dinlemeden görmeden, farazi ile hareket etme, bilginin sağlam olmasına, kaynağının güvenilir olmasına dikkat et diyor…

İnsanların düşüncelerini var ya da yok sayma, onlara sor, değiştirmeye çalışma, anlamaya çalış diyor.

Söz verdiysen yerine getir ya da yerine getirmeyeceğin sözler verip güvenilmeyen kişi konumuna düşme diyor.
Kimsenin arkasından fikir yürütmeye, gıyabında konuşmaya fırsat verme diye ekliyor. İnancın doğrultusunda hareket et ancak diğer insanların inançlarına da saygıyı ihmal etme diye işaret ediyor.

Tarafsız olmaya, objektif olmaya her zamankinden çok ihtiyaç duyacağız bu dolunay döneminde. 

Dolunay sırasında Güneş Aculeus sabit yıldızı ile kavuşum halinde olacak. Aculeus sabit yıldızı görme sorunları, sözlü ve de fiziksel saldırganlıkla ilgili sağlık sorunları ile ilişkilendirilen bir sabit yıldız. Bu da bize dolunayın geriliminin, olası konular çevçevesinde bazı tatsızlıklara sebep olabileceğini, kelimelerle kafa göz yaran tartışmalara şahitlik edebileceğimizi işaret ediyor.

Dolunay esnasında gökyüzünde Mars, Plüton-Uranüs karesini T kare haline getirmek üzere olacak. Yani dolunayın mevcut etkilerini bu kez biraz daha yoğun biçimde yaşayabiliriz gibi görünüyor. Zira bu üçlü zorlayıcı açılar ile temasa geçip işi biraz daha zorlaştırmaya niyetli gibi sanki. Her üçü de kavgacı, kontrolü zor, uyum göstermeyen, esnemeyen ve hoşgörüsüz etkiler oluşturabilecek ne yazık ki... Asi ve kavgacı tipler, yaratmaya çalıştığınız sukuneti bozabilir. Fevri tepkiler, son söyleyeceğini ilk başta söyleme, sivri diller hayatımızın her alanında bizi etkisi altına alabilir. İnatlaşan, güç savaşlarına giren, yoktan anlamayan, “istemiyorum”u cevap olarak kabul etmeyen, “ben böyle düşünmüyorum”u affetmeyen tavırlara dikkat...

Burada esas mesele zihnimiz, algımız, düşüncemiz ve inancımız olduğuna göre, kelimeler keskin kılıçlar vazifesi görecek demek oluyor... Kim daha çok zarar verecek yarışına tutuşanlar görebilirsiniz etrafınızda. Umarım sizler böyle bir durumun içinde kalmazsınız ancak şahitlik etmesi bile yorucu...

Gerçekler ve de gerçek dışı ancak inandırıcı olan yalanlar havada uçuşacak. Sadece kişisel hayatınızda diye düşünmeyin bu olayı. Yakın ya da uzak çevremizde, medyada, popüler kişilerin dünyasında sözlü savaşlara davetiye hazır olacak...

Üstünlük sağlama çabasına girmenin, lafa laf, göze göz dişe diş diyen tutumun faydasını görme şansımız yok.

Biz sadece mevcut enerjimizi yüksek tutmaya çalışarak bütünün hayrına olana niyet edebiliriz.
Esnek ve hoşgörülü olmayı deneyebiliriz.
Sukuneti tercih edebiliriz.
Her şeyden önce inanca, düşünceye saygı duymayı ve anlamayı tercih edebiliriz. Görünenin ardındaki gerçeği görmeye çalışabiliriz.
Yalan ile doğruyu ayırmaya gayret edebiliriz.
En başından kendi adımıza dürüst bir duruşu benimseyebiliriz.
Bu sayede sadece dolunayın değil pek çok sert gökyüzü transitinin etkilerini minimuma indirme, daha iyi ve daha güzel bir enerjiyi yaratma şansımız artabilir.
Karşımızdakinin yapabileceklerini ya da olacak olanı değiştiremeyebiliriz ancak neye inanacağımızı seçme ve nasıl tepki vereceğimizi belirleme şansımız mutlaka var.
Bu kez de irademizi iyilik adına kullanabilmemizi gönülden dilerim.

Bugün dolunay ile birlikte bir de, Temmuz ayından bu yana retro hareketinde olan Uranüs direkt hareketine dönecek... Hayatımızın gelişime ve yeniliğe açık olan, değişim isteyen ve özgürleşme ihtiyacı duyduğumuz kısmı ivme kazanacak. Ani gelişmeler, sürprizler ve değişim dönüşüm fırsatları tekrar gündeme gelecek. Vites küçültmemize sebep olan konular tekrar kendini bulacak. Durduk… Düşündük… Niye bu kadar acele ediyorum? Diye sorguladık... Atladığımız noktalara tekrar baktık... “Gerçekten istiyor muyum? diye sorduk belki de kendimize... Bazılarından vazgeçtik bazılarını ise “evet tam da o kadar” istediğimize karar verdik. Şimdi artık yeniliklerin hayatımıza girmesi için hazırız. Bazı yenilikler bitirişlerle bazıları da yeniden oluşlarla girecek hayatımıza.  Herkesin yaşamında farklı bir alanı etkileyecek ama hareketlilik getireceği kesin... Hadi bakalımJ

Dolunay sonrasında Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Başlangıçlar ve kalıcı karar ve adımlardan ziyade mevcut işlerimizi hızlıca toparlamak için kullanabiliriz günün bu kısmını.

Saat 20:17 den sonra Ay Yengeç burcuna geçecek. Bu saatten sonrası biraz daha sakin ve huzurlu geçmeye aday. Ailemizle, evimizde zaman geçirmek ve sevdiklerimize hizmet etmek için elverişli bir akşam. Eğer günü çok yorucu etkilerle geçirmişseniz, bu saatlerde bir miktar huzursuzluk söz konusu olabilir. Rahatlatan aktiviteler ihtiyaç olabilir.

18 Aralık ÇARŞAMBA günü Ay Yengeç burcunda olacak. Halen dolunayın etkisinde olduğumuz, duygusal olarak dalgalanmalar yaşayabileceğimiz, hassas ve kırılgan davranabileceğimiz bir gün... Sevgi ve sevdiklerimiz konusu, ailevi ve vatani meseleler gündeme gelebilir. Çocuklarla ilgilenmek, evimize vakit ayırmak, sevgimizi ifade edecek şekilde sevecen ve şefkatli tavırlar içinde olmak sayesinde çok daha mutlu olabiliriz. Güven duyduğumuz insanlar ve ortamlara doğru istemsiz olarak çekilebiliriz. Geçmiş olayları hatırlama, anılara dalma ve kabuğumuza çekilip kendimizi dinleme ihtimalimizin olabileceği bir gündeyiz.

Sabah saatleri tartışmalar ve özellikle de aile içi konularda uzlaşmazlıklar söz konusu olabilir. Canınız bir şeye sıkılmış ya da sebepsiz yere gergin hissediyor olabilirsiniz kendinizi. Aman acısını sevdiklerinizden çıkarmayın derim. Zira bu ruh hali ile en çok en yakınımızdakilerin canını yakmaya meyledeceğiz gibi görünüyor. Kavga, gürültü, patırtı, sakarlık ve kaza riskimiz olabilir bu saatlerde. Kontrollü, ölçülü ve sabırlı olabilmek önemli... Trafikte de tahammülsüz hareketlere şahitlik edebiliriz. Hızdan ve acelecilikten kaynaklanan risklere ve agresyona karşı dikkat diyelim!

Aslında günün neredeyse tamamı benzer etkiler barındırıyor. Patlayıcı, öfkeli ve inatlaşan tutumlar eğer bir de aceleniz varsa çileden çıkartıcı olabilir özellikle öğlen saatlerinde. Riskli olan şeylere yönelmemek, seyahat sırasında her zamankinden dikkatli olmak, ev kazalarına karşı tedbir alabilmek şart…

Ani ve beklenmedik gelişmelere karşı da tolerans göstermek lehimize olabilir. Teker teker gelin kolaysa dedirten bir gerilim filminin içinde bulabiliriz kendimizi. Hız var, inat var, ısrar var, öfke , agresyon ve zarar görebilme var daha ne olsun...

Sabah saatleri girişilen işler beklediğimiz hızda ilerlemeyebilir, öğlen saatlerindekiler tahmin etmediğimiz şekilde sonuçlanabilir, hazırlıksız yakalanabiliriz, akşam saatleri ise somut sonuç elde edilecek işlere girişmek ve önemli kişilerden destek isteyen taleplerde bulunmak için uygun değil.

Günün genelinde desteklendiğimizi hissettiren etkiler yok maalesef. Aksine akıntıya karşı ilerlemek zorundaymışız gibi bir durum var. O zaman biz de akıntının tadını çıkaralım derim bugün için.  Ne o öyle... Diren diren nereye kadar... Şaka bir yana uyum sağlayan ve hoş gören tavırlar bu yorucu gökyüzü etkileriyle daha kolay başa çıkabilecekler. Körü körüne bir kabulleniş değil belki ama esneyebilen noktalarda körü körüne olan inadı bırakma ihtiyacı var gibi görünüyor...

19 Aralık PERŞEMBE günü de Ay Yengeç burcunda olacak. Bugünün içeriğinde de duygusallık hakim ancak son iki güne nazaran çok daha rahatlatıcı bir enerji söz konusu… Sevdiklerimizin iyilik halini korumak, onları mutlu etmek, onların varlığıyla huzur bulmak isteği duyacağımız ve biraz da üstlerine fazlaca titreyeceğimiz bir gün olabilir. Bizim için değerli olan her şeyi korumamız altına alma, aşırı sahiplenici tavırlar takınma durumu dikkat çekecek.  Sanki herkese çocuğumuz biz de herkesin annesiymişiz gibi davranmak kararında olursa haz verici aşırıya kaçarsa bunaltıcı olabilir. Unutmamak lazım! Özellikle sabah saatleri bu açıdan abartıya kaçma riskimiz mevcut.

Coşkuyu da, sevinci de, sevgiyi de ölçüsüz sergileme durumu söz konusu olacak. Eğer ölçüyü kaçırmamışsak hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için fayda yaratabileceğimiz, şansın lehimize işlediği bir sabah söz konusu. Her türlü girişimden, gelişime katkı sağlayacak işlerden, ailevi ve ev konulu meselelerden, seyahatlerden, eğitim içerikli şeylerden, hukuki meselelerden yana destek alma şansımız olabilir günün özellikle ilk yarısında. Aile büyüklerinden ve sizden yaş olarak büyük olmasa bile en azından bazı konularda tecrübeli sevdiklerinizden, akıl danışmak, yaşanmış deneyimlerin derslerini öğrenmek için fırsatlar çıkabilir karşınıza.

Günün özellikle ilk yarısı kalıcı işlere girişmek için elverişli. Sabır, kararlılık ve istikrar gerektiren işleriniz için öğleden öncesini kullanabilirsiniz. Sabahın yoğun temposunu atlattıktan sonra günün devamı çok daha dengeli ve kontrollü bir şekilde geçecek. Duygularımızı ifade etmek, ilişkileri ve işimizi ciddiye almak, sorumluluktan kaçmamak, gerekeni yapıp sonucu sabırla beklemek gibi temalar bize keyif verecek şeyler olacak. Destek alıp vermek, bilgelikten fayda ve tecrübeden feyz almak için elverişli. Olgun tavırlar, gerçeği gören ve objektif tepkiler sayesinde olayları lehimize çevirme ihtimalimiz yüksek.

20 Aralık CUMA günü sabah Ay Yengeç burcunda ve 06:36 dan sonra yaklaşık 2 saat için boşlukta olacak. Sonrasında ise Aslan burcuna geçecek.

Erken saatler ilişkilerde ufak tefek sürtüşmeler ve gerginlikler yaşanabilir gibi görünüyor. Zoraki günaydınlar, görmezden gelmeler, beklenen ilgi ve alakanın alınamaması can sıkıcı olabilir. Çevremizde, aradığımız sıcaklığı bulabileceğimiz insanlar olmayabilir. Önemli görüşmelerden sonuç almak mümkün olmayabilir. Erken kalkanlar için kahvaltıyı abartmamak, “Allah aşkına az daha ye diyen” anne model ısrarlara kanmamak iyi olur. Laf buradan açılmışken bir de annelerin sohbete tutan tipleri var. Benim ki onlardanJ Seni konuşturup çaktırmadan elinin hizasına yeni yeni lokmalar bırakan tiplerden… Ne olduğunu anlamadan, sanki sizin lokmanızmış gibi devam edersiniz. Önünüzdeki yarım lokma bir türlü bitmez. Nihayet anladığınızda da iş işten geçmiş ve normalin iki katı yemeği mideye göndermiş olursunuz. Kızsan kızılmaz... İşte böyle tatlı tatlı ama sonuçta zararı bize olan ısrarlar söz konusu olabilir bu sabah için. Tahmin edeceğiniz gibi konu sadece kahvaltı ile sınırlı değil. Kırıcı olmadan hayır demeyi bilmemiz gerekiyor açıkçası kimse mutsuz olmasın diye...

Saat 08:48 den sonra Ay Aslan burcunda olacak. Bu saatten sonrası ise çok daha keyifli… Eğlenceli aktiviteler, davetler, neşe veren organizasyonlar, sosyal ortamlar bize mutluluk verecek şeyler için her şey uygun olacak... Alkış almak, takdir edilmek, beğenilmek ve göz önünde olmak ihtiyacımız önceki günlere nazaran biraz daha fazla olacak. Sıcaklık ve rahatlık daha bir hissedilir olacak. Özgüven ve kendinden emin tavırlar, sahnede yer alabilme, var olan meziyetlerimizi ortay koyma sayesinde çok daha verimli bir gün geçirme şansımız olacak. Gün boyunca yaratıcılığımızda bir artış ve yeteneklerimizi sergilemekte başarı kendini belli edecek. Eğlenceli planlar, sosyal olacağımız her türlü organizasyon, yaratıcılığımızı sergileyeceğimiz işler ve ben yaptım diye gururla söyleyeceğimiz her şey için elverişli bir gün.

Akşam saatlerinde bu etkiler biraz daha artacak.  Cesaret gerektiren, bir adım önde duracağımı ya da olaylara bir tık yukarıdan bakacağımız durumlardan yana şanslı olacağız. Keyifli, tantanalı ve göz dolduran işlerin başlangıcı için, sanatsal bir aktivitenin sunumu ve tanıtımı için elverişli olabilir. Fiziksel güç gerektiren işler ve cesur adımlar için de gayet uygun. Tek sorun biraz gücümüzü, etkimizi abartma ve özgüveni kibire taşıma riski. Yani her şeyi yapmaya yetkimiz var edası, ortak paylaşım alanlarında alan ihlallerine sebep olabilir.

Egosal durumlarda kontrolü kaybetmediğiniz sürece hem tatminkar hem de hızlı yol alacağınız işler ve başlangıçlar için süper bir akşam diyebilirim.

21 Aralık CUMARTESİ Bugün de Ay Aslan burcunda olacak. Eğer günü tatil havasında geçirecekseniz. Keyif unsurları ön planda olsun. Kahkahalarla bezenmiş bir sosyal aktivite, hobilere ayırılacak zaman, çocuklarla birlikte yapılan veya çocukça gelen bir uğraş, saç ve vücut bakımı, aşka dair yapılacak her türlü plan için elverişli bir gün.

Kendinizi merkeze koyma sayesinde, özgüven sergilemek ile hem bireysel hem de sosyal anlamda başarı elde etme şansınız var.

Ortalıkta dolanan kral ve kraliçelerin istekleri ve yetkileri birbirine karışmadığı sürece sorun yokJ

Saat 19:11 den sonra Güneş 1 ay için Oğlak burcuna geçecek ve kış gün dönümünü-kuzey yarım küre için kış solstisini kutluyor olacağız. Güneş’in Oğlak burcuna geçişi bize, önümüzdeki bir ay boyunca başarı ve iş odaklı bir yaklaşımın dikkat çekeceğini gösteriyor. İşleri projeleri tamamlama, geleceğe dair somut kazanım amaçlayan yeni projeler planlama, strateji belirleme, daha önce yapılmış stratejilerin sonuçlarını alma için ideal bir dönem. Sorumlulukların ön planda olduğu, eğlence ve duygusal hazların pek dikkate alınmadığı bir zaman aralığı olacak. Gerçekten de tam mevsimsel bir tema… Birçok iş yerinde yılsonu kapanışları, son ataklar, proje bitişleri, terfi ve zam telaşları, yani “son dönemeçten önceki son yokuş” misali bir enerji var... Bunu da ha gayret tamamlarsak anlamlı sonuçlar elde edeceğiz diye bir hırsla, var gücümüzle çalışma azmi. Organize olmak, organize etmek, ucu keyif amaçlı bile olsa sorumluluk üstlenmek, idare etmek, kararlı ve ileriye bakan tutumlar sergilemek sayesinde bu dönemi verimli geçirme şansımız olabilir.

Kendimizi bu tempoya fazla kaptırıp, kendimizi ve hayatın güzel, eğlenceli taraflarını ihmal etmediğimiz sürece bu hırs kazancı da beraberinde getirecektir. Hayatı çok fazla ciddiye alma durumu yüreğimizin soyut ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanabilir. Bu nedenle biraz da “elinden geleni yap, elini taşın altına koy ama daha sonrasında işler senin planladığın şekilde yürümezse de benim planım, benim kuralım benim prensibim diye diretmeye kalkma” diyor gökyüzü bu dönem için…

Bugünün bir diğer önemli gökyüzü olayı ise, Oğlak burcundaki Venüs’ün gece yarısına doğru, Şubat başına kadar devam edecek olan retro hareketine başlaması… İlişkilerimizi, ortaklıklarımızı, aşk hayatımızı, estetik, güzellik konularını ve para ile olan ilişkimizi daha çok temsil eden Venüs bu dönemde bizleri biraz zorlayacak.

Uzun vadeli olsun istediğiniz, ciddiye aldığınız iş ortaklıkları ve de özel ilişkilerin ilk adımını atmak için çok uygun bir dönem olmayabilir.

İstediğimiz kadar sağlam temelli ilişkiler yaratmakta zorlanabiliriz.
Resmiyete dökülecek ve akit yapılacak, imza ile bağlanacak ilişkilerde daha da dikkatli olmak gerekebilir. 
Evliliğe yönelik bir girişim, ortaklık kurmak, maddi yatırımlar konusunda uzun vadeli kararlar almak, estetik değişimler yapmak, gösterişli olsun diye niyet edeceğiniz önemli sunuş ve açılışlara niyet etmek bu süreçte pek uygun olmayabilir.

Sosyal organizasyonlarda beklediğimiz tadı bulamayabiliriz.
Kazanç umduğumuz kadar gelmeyebilir.
Kurulanlar o kadar da sağlam olmayabilir.
Samimiyetler yetersiz kalabilir.
Kişisel çıkarlar her şeyin önüne geçebilir.
Maddi ve manevi hırslar, aşk temasını geri plana itebilir.
Statü kaygılı yapmacık ilişkiler can sıkıcı olabilir.
Formaliteden kurulan kar amaçlı bağlar enerjimizi düşürebilir.
Özellikle iş dünyasını ve otorite figürlerini ilgilendirecek nitelikte spekülasyonlar söz konusu olabilir.
İnsanlar ilişkilerini salt basamakları tırmanmak adına kullanıp çirkinleşebilirler.
Bir takım ihanetlere şahit olabiliriz.
Vaatler yerine getirilmeyebilir.
İlişkiler açısından evdeki hesap çarşıya uymayabilir.
Olay hesap kitap meselesine indirgenebilir…
Karşılıklı güç savaşları, denge kurma sorunu ve üstünlük taslama telaşı gündeme gelebilir.
Güven kayıpları yaşanabilir…
Bu süreçte sanki insanlar işinin yönettiği gibi eşini de yönetmeye kalkacak adeta.

Ben söyledim öyle olacak, benim kuralım, benim doğrum diyen yargılayan ve eleştiren, ders veren, dikta eden ilişkiler söz konusu olunca da anladınız siz durumu. Keyifsiz bir süreç açıkçası… Venüs bizim en çok ne ile keyiflendiğimizi ve eğlenmek için neye ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Bu anlattığım tabloya bakarsak bu dönem buna hizmet edecek etkiler altında olmayacağız maalesef…

Yenileri için pek elverişli olmayabilir belki ama eskilerini yani eski ilişkilerimizi karşımıza tekrar çıkarması söz konusu olabilir. Eski ortaklıkların, eski evliliklerin ve partnerliklerin çözülmeden kalmış o yüzden de acısı dönem dönem tazelenen sıkıntıları tekrar su yüzüne çıkabilir. Eski bir aşk ile yolumuz bir yerlerde kesişebilir. Eski defterler açılabilir. Eğer böyle bir durum yaşanırsa mümkün olduğunca açık, ifadeci ve net paylaşımlarda bulunmak faydalı olabilir. Kim bilir belki de sorun teşkil eden konuyu masaya yatırıp pürüzlerden arındırma şansı yakalarsınız. Böylelikle eski kaçmış fırsatı tekrar yakalama imkanı doğar. Ya da en azından söylenmemiş söz, dile getirilmemiş sıkıntı kalmadığından gönül rahatlığıyla ve bu sefer temelli yani sızısız bir biçimde tak sepeti koluna diyebilirsiniz.

Eskisiyle yüzleştik, yenisine temkinli davrandık, mümkünse erteledik…

Peki mevcut ilişkimiz için ne yapabiliriz veya ne gibi sorunlarla mücadele etmemiz gerekecek?

İşte bu noktada da her şey yolunda sorunsuz giden ilişkilerde bu süreç en fazla araya biraz mesafe girmesine belki de gerçekten fiziksel olarak geçici bir ayrılık yaşamaya sebep olabilir. ( iş nedenli v.b.)

Ancak sümen altı edilmiş kronik sorunlu ilişkiler mutlaka bir sınav stresi yaşayacak gibi görünüyorL Yeteri kadar içten olmayan tavırlar, derinleşemeyen ilişkiler, yerine getirilmeyen sorumluluklar, yapılmamış vaatler, yarınlar ve o yarınlara el ele gidip gitmeme ikilemi,  manipülasyonlar, entrikalar ve belki de ihanetler gündeme gelebilirL Yani bozuk iyice kısa devre yapacak ki tamire mecbur kalalım… Yoksa bu haliyle tatminsiz bir şekilde yürüyüp gidecek…

Hepimiz için hem Güneş’in Oğlak burcundaki seyri, hem de Venüs’ün retro hareketinin, her açıdan sorumluluğu üstlendiğimiz bu nedenle de verim aldığımız bir dönem olmasını gönülden dilerim…

22 Aralık PAZAR gününün hemen tamamında Ay yine Aslan burcunda olacak. Aslan burcunun genel etkilerini aynen cumartesi günü gibi yaşayacağız. Eğlence, şımarma, kendimize değer verme, içimizdeki çocuğu ortaya çıkarma ve mutluluğumuza hizmet edecek şeylere yönelme, bu gün içinde bize mutluluk verecek olan şeyler...

Saat 15:26 dan sonra Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Bu saatten öncesi etki bırakmak istediğiniz önemli görüşmeler, konuşmalar için uygun olabilir. Günün tamamı, yazmak, çizmek, sanatsal becerileri ortaya koymak, bilgimizi dramatik ve sanatsal biçimde sumak için biçilmiş kaftan. Seyahatler, eğitim konulu işler ve ticari girişimler için de özellikle Ay’ın son açısından önceki dilim gayet uygun.

Saat 21:19 dan sonra Ay Başak burcuna geçecek. Hafta sonunun eğlenceli havası yerini çok daha çalışkan ve üretme telaşında bir enerjiye bırakacak. Hafta başına bu etki ile başlayacak olmamız da güzel sonuçta. Akşam saatleri yapılacak işleri toparlama, haftaya hazırlık yapma ve hizmet adına bir şeyler üretme açısından verimli olabilir. Genel olarak uyum sağlamakta ve denge kurmakta zorlanmayacağımız huzurlu bir akşam ile haftayı kapatıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar