AstroKarmik ile 23 Aralık Haftası...


23 Aralık PAZARTESİ günü Ay Başak burcunda olacak.  Üretken olmayı tercih edeceğiz haftanın bu ilk gününde... Normal şartlarda yaşanan klasik Pazartesi sendromunun, “ne gerek vardı şimdi işe güce dalacak hafta sonu iyiydik” ruh halini pek hissetmeyebiliriz bugün. Yarım işleri toparlamak, pürüzleri giderecek, hataları tespit edip düzeltecek girişimlerde bulunmak, derleme, toplama, düzenleme adına yapılacak işler için uygun bir gündeyiz.  El becerisi ve pratiklik gerektiren işlerde özellikle başarılı olacağımız etkiler altındayız. Daha iyisi olsun daha kusursuz işler üretelim kaygısı biraz yoğun olacak. Bu nedenle de mevcutla yetinmeme, güzel olan taraflara değil de hatalara odaklanma riskimizin olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Sabah saatleri bir takım fedakarlıklar ve diğer insanlar adına, onların işini kolaylaştırmak için yapılan işlerle dolu olabilir. Klasik tabiriyle saçını süpürge eden bir hava var. “Dur sen uğraşma ben yaparım”, “aman yorulma ben zaten başladım bitiririm” ler, “senin için yapabileceğim bir şey var mı” diye başlayıp cevabı beklemeden işe koyulmalar gibi durumlardan bahsediyorum. Hepten gönüllüysek o adar sorun yok ancak karşımızdaki de cin ceviz bir havadaysa mutlaka durumu anlayıp kullanabildiği kadar kullanmayı tercih edebilir. İstenirse sonuna kadar ancak kendimizden ödün verecek kadarına taşmayın derim hizmet olayını...

Öğleden sonra saatlerinde duyduğumuz ya da sarf ettiğimiz bazı lafların ne yazık ki yaralayıcı niteliği olacak.  Bu saatlerde bize göre normal olan bir şey hiç beklemediğimiz bir anda eleştiri bombardımanına tutulabilir. Sevdiğimiz kişilerin hedefi haline gelebiliriz. Niyet iyi bile olsa bu saatlerde yapılan tenkitler pek olumlu etki yaratmayacak. Gördüğünüz detaydaki kusurları düzeltmeye çalışmak insanlara kendini yetersiz hissettirebilir. “Hiç mi beğenilecek bir şey yapmıyorum” diye düşündürtebilir. Hatta uç noktada sevginizden şüphe edebilirler. Dil kontrolü önemli. Karşınızdakini de bu gözle yani size karşı kişisel bir tavrınızın olmadığına inanarak dinlerseniz kırgınlıkları minimuma indirmiş olursunuz.

Akşam saatleri hırs, azim gerektiren, normal şartlarda çok uğraştırıcı olan ve emek istediği için bir türlü cesaret edemediğiniz şeylerle uğraşmak, adım atmak için elverişli olacak. Araştırma, inceleme, detaylandırma, sebep sonuç çıkarma, yazma, çizme, etki bırakmayı hedeflediğiniz ve zihinsel kapasitenizi ortaya koyacağınız işlere girişme açısından verimli saatlerde olacağız. Destek almak ve akıl danışmak için de oldukça uygun.

24 Aralık SALI günü de Ay Başak burcunda olacak. Yine aynı şekilde zihinsel kapasitemizi ve el becerilerimizi sergileyeceğimiz işler için, araştırma, inceleme, hesap, kitap işleri için, derleme, toplama, hijyen ve sağlık konularıyla uğraşmak için oldukça elverişli bir gündeyiz.

Sabah erken saatlerde elimizdeki iş çoğaltma, haddinden fazlasını üstlenme ancak bu arada yoğunluğun keyfine de varma durumundayız. Eğitsel konular, okuduğumuzu kavrama, bilgimizi geliştirme, zihnimizden geçenleri doğru biçimde aktarma açısından verimli.  İlişkilerden de beklentimiz verimlilik olacak ve bunu bulmakta zorlanmayacağız. İyi ilişkiler kurmak, imece usulu karşılıklı fayda sağlamak, destek bulmak açısından şanslı olacağız.  Size bir şey katacağına inandığınız, salt eğlence amaçlı olmayan geziler açısından uygun olacak.

Öğlen saatlerinde Merkür 12 Ocak tarihine kadar kalacağı Oğlak burcuna geçecek. Zihnimizi, algımızı, iletişim yöntemlerimizi, kafamızı en çok neye yorduğumuzu, ticari becerilerimizi ve yolculuklarla ilgili durumlarımızı, bilimsel ve teknik konuları daha çok temsil eden Merkür bu dönemde bizim planlı ve odaklı bir zihin ile hareket edebileceğimize işaret ediyor.  Boş ve gereksiz şeylerle uğraşmayıp gerçekten işe yarayacak ve sonuçta da fayda sağlayacak şeylerle vakit geçirmek ihtiyacı duyacağız. Vizyonel bir bakış açısı ve analitik bir düşünme becerisi kendini belli edecek. Boş laflara aldanmayıp gerçeklere odaklanacağımız bir süreç olacak bu.  Önemli planlar, projeler, tedbirli ve hesaplı yaklaşımlar dikkat çekecek. Bu süreçte olumlu taraflara değil de olası risklere daha çok takılabiliriz veya negatif tarafları görmeye daha yatkın olabiliriz. Hayalci bir zihin değil de somut gerçeklere rağbet eden bir yaklaşım tarzı, alaycı ya da dalgaya alan konuşmalardansa resmi ve karşısındakine değer veren konuşmaları, farazi planlar yerine ayakları yere basanları ön plana geçecek.

Bu süreç tatil amaçlı değil de iş amaçlı seyahatlerde bir artış yaşanabilir. Merkür’ün Oğlak burcundaki seyri sırasında, konuşmalardaki ciddiyet dikkat çekecek. Normalde iyi gelebilir ancak eğlenceli ortamlarda bu dönemde bazen espri kıtlığı yaşanabilirJ Ya da yaptığınız esprilere donuk ifadelerle bakan kişiler sizi şaşırtabilir.  Eğer normalde de ciddi bir imajınız varsa sorun yok. Ancak bazılarımız çevresinden “ne oldu sana böyle artık eskisi gibi eğlenceli değilsin” niteliğinde eleştiriler alabilir.  Resmi başvurular, önemli projeler, ciddi teklifler ve iş konulu çalışmalar, yönetsel faaliyetler, organizasyon işleri için elverişli olacak zihinsel enerjimiz.

Öğlen saatlerinde sabahın neşeli ilişkileri birden çok daha ciddi bir havaya bürünecek. Yine insanlar birbirine destek olmak isteyecekler ancak bu kez meseleler daha bir ciddiye alınacak. Yapılabilecekler masaya yatırılacak.  Planlı, programlı hareket edip eninde sonunda da mutlaka sonuç elde edelim diyen tavırlar dikkat çekecek.

Yılmadan çalışma, sabır, inanç ve kararlılık gerektiren, uğraştırıcı ve de detaylı işlerinize ağırlık verebilirsiniz öğlen saatlerinde. Sorumlulukların ele alınması kazanç getirecek. Dağılan dikkatler bir noktada toplanabilecek. Çok fazla detaya takılmama ve kusurların tolere edilebilir olanlarını göz ardı edebilme sayesinde daha çok fayda sağlayabiliriz.

Akşam saatlerinde aslında 1-2 gündür etkisi olan ve gün boyunca kendini belli eden Güneş-Neptün altmışlık açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle genel bir mutluluk ve iyimserlik hali. Yapılabilirlere dair inanç dikkat çekecek. Sanatsal becerilerde ve sevgiyi ifade etmemizi gerektirecek durumlarda başarılı olabiliriz. İdeallerimizin gerçeğe dönüşmesi adına farkındalığımız oluşabilir. Söz konusu Neptün olduğundan maalesef etkilerini çok bariz biçimde hissedemeyebiliriz. Zira Neptün buğuları ve perdeleri de aktive edebiliyor. Bu nedenle somut olayların ardındaki soyut kavramları görebilmemiz, manaları fark edebilmemiz önemli olacak. Bir takım şeyler bize mesajlar verecek açıkçası. Bu mesajları alıp algılamak ta bizlere bağlı olacak. Sezgilerimizde bir artış ve aşırı katı ve kuralcı olduğumuz konularda esneme becerisi hissedilir olacak. İrade ile sezgileri bir arada kullanma ve hem mantığa hem de duygulara hitap eden kararlar alma, adımlar atma, yaratıcılık gerektiren işlerde ilerleme kaydetme açısından güzel enerjiler olacak gökyüzünde gün boyunca.

25 Aralık ÇARŞAMBA günü Ay ilk saatlerde Başak burcunda ve saat 05:55 den sonra yaklaşık 3 saat boşlukta olacak.  Bu saatten sonrasında ise Terazi burcuna geçecek. Bu da bize önümüzdeki iki gün boyunca, ilişkilerin, denge ve uyumun, sanatsal ve estetik konuların, adalet gerektiren durumların ön planda olacağını gösteriyor. Eğer huzuru bulmak istiyorsak ve başarılı sonuçlar elde etmek niyetindeysek bizim dışımızdaki insanlarla iş birliği yapıyor olmamız gerekliliği diğer günlere nazaran daha dikkat çekecek. İstesek de pek fazla tek başına zaman geçirme ya da kafamızı dinleme şansı pek bulamayabiliriz. Zira gökyüzünden yansıyan enerji sosyal olacağımız ortamlara doğru çekileceğimizi söylüyor.

Aslında Pazartesi gününden bu yana giderek artan şekilde kendini belli eden Mars-Uranüs karşıt açısı bugün içinde kesinleşecek.  Bu iki ele avuca sığmaz, dürtüsel, tepkili, gözü kara, savaşçı ve sağı solu belli olmaz, kontrolü zor iki enerjinin gökyüzünde zorlayıcı transitleri önemli! Zira bu temas 2014 yılı içinde de retrolar nedeniyle tekrarlanmaya devam edecek. Üstelikte Uranüs-Plüton karesini T kare haline dönüştürecek… Üstelikte Jüpiter de bu şenliğe katılıp grand crossu oluşturacaklar. Voltranı oluşturacaklar gibi bir şey bu kısaca J

Bu karşıt açı yılsonuna kadar etkisini hissettireck ve Plüton ile T kare haline dönecek.
Zor bir açı kalıbından ve zorlayıcı gezegenlerden bahsediyoruz.
Yapmaktan ziyade yıkmaya onarmaktan ziyade yok edip kökten kurtulmaya meyilli etkiler var.
Her ikisi de öncü burçtalar ve doğal olarak sonradan sahneye dahil olacak olan Plüton da öncü burçta.
Dediğim dedik çaldığım düdük modundalar.
Agresyonlara, önünü arkasını düşünmeden verilebilecek tepkilere dikkat.
Özgürlük adına bir mücadele verme ancak bu mücadeleyi verirken haklıyken haksız konuma düşebilme riski var.
Her zaman söylerim en güzel hareket içine zeka ve sağduyu katılmış olanı. İşte bu süreçte buna ihtiyaç biraz daha artacak diyebilirim.
Hakkını aramak hali güzel ancak bir an evvel olsun diye diretmek yorucu olabilir. 
Susup içine atmak yerine açıkça neyin bizi rahatsız ettiğini söyleyecek cesareti bulmak güzel, ancak birikmiş eski duyguları, kini öfkeyi kusar biçimde çıkartmak zedeleyici olabilir.
Ani hamleler, beklenmeyen tepkiler, kontrolsüz tavırlar, acelecilik, agresyon v.b. şeyler, hele ki bir de yılbaşı üzeri kaza eğilimini iyice tetikleyebilirL

Baskılardan kurtulma isteği, ani bitirişler, ani başlangıçlar, normal şartlar asla cesaret edemediğimiz hamleler, tedbirsizlikle birleşince sonradan, sadece bizim değil, ilişkide olduğumuz diğer insanların da üzüleceği durumlara sebebiyet verebilir. Her türlü konuda tedbirli olmak, haklı haksız mücadelelerinin gerçek anlamda bir kazananının olmadığını bilebilmek, oto kontrol yapabilmek, sabırlı, hoşgörülü ve esnek tepkiler verebilmek durumların lehimize ilerlemesini sağlayabilir.

Öfke kontrolü ise çok fazla önemli olacak. Uzun vadeli kararlar almak için pek elverişli sayılmayabilir bu etkiler.  Eğer daha önce enine boyuna hesap ettiniz ve riskleri tespit ettiniz yani tamamen körlemesine atlamayacağınız ancak bir şey beni dürtse de harekete geçsem dediğiniz işlere girişebilirsiniz. Başlangıç ve bitiriş kararlarına dikkat. Sonradan pişman olma riski taşıyor.

Öğleden önce kelimelerin yanlış noktalara çekilmesi, niyetlerin doğru anlaşılmaması, aldanma ve aşırı derecede dürtüsel kararlar verme riskimiz olacak. Gönlümüzden geçenle aklımıza yatan tam olarak çakışmayacak. İçimizden geldiği gibi davranmakta zorlanacağız. Biz ne kadar ılımlı olmaya çalışsak da kaşımızdakiler sanki bir duvarla konuşuyoruz hissi uyandırabilirler. Uzlaşmaya çalışmak sindirilebilirlik olarak algılanabilir. Susana daha çok ses yükseltmek olası şahit olacağımız durumlar olacak.

Öğleden sonra da uzlaşmazlıklar ve ilişkilerde dengesizlik dikkat çekecek. Yani biz ne kadar istesek de bugün o ihtiyaç duyduğumuz dengeyi tutturmak konusu biraz zorlayıcı olacak. Çaba gerektirecek... Günün tamamı için uzlaşma gerektiren konularda aksamalar, işbirliği yapılabilir insanların azlığı, çekişmeler, didişmeler, özellikle günün ikinci yarısında da kadın erkek ilişkilerinde çekişmeli tavrılar dikkat çekecek.

26 Aralık PERŞEMBE günü de Ay Terazi burcunda olacak. Yine diploması gerektiren, denge ve uyum ihtiyacında olacağımız, sosyal ilişkilerimizden kazanç sağlama şansımızın olduğu bir gündeyiz. Ama bunların olabilmesi için de normalden fazla çaba göstermemiz ve elimizi taşın altına koymamız şart. Yani ihtiyacımız olan huzur, güzellikler, aşk, sevgi bize elini kolunu sallaya sallaya gelmeyecek. Gelmesi için bizim gerçekten bunları istediğimize ikna olması gerekecekJ

Günün ilk yarısı özellikle bu açıdan oldukça zorlayıcı. Fevri tepkiler, kontrolsüz cevaplar, ani kararlar, can yakıcı tutumlar dikkat çekebilir. İsyan eden ve bu isyanı ne pahasına olursa olsun bastırmaya çalışan tutumlar söz konusu olabilir. Üzerimizdeki baskının arttığını hissedebiliriz ve “heyt be” demeden nasıl başa çıkılacağını bilemeyebiliriz. Patlayıcı durumlar yaşanabilir. Hep sessiz sessiz duran birinin birden kulakları tırmalayacak şekilde sesini yükselttiğine şahit olabiliriz. Ya da kontrolü kaybetmişsek bizden böyle bir tepki görebilirler diğer insanlar. Otokontrol, sağduyu, tolerans ve sabır gibi kilit şeyleri gün içinde bolca kendimize hatırlatmakta fayda var.

Öğlen saatlerinde aslında dünden bu yana etkili olan Merkür-Neptün altmışlık açısı kesinleşecek ve gün boyunca etkisini gösterecek. Bu da bize en azından günün ikinci yarısında çok daha rahat uzlaşmacı role bürünebileceğimizi gösteriyor. Çok şükür… Eğer bilinçli davranmayı becerebilmişsek, sezgisel algıda doğal bir artış yaşayabiliriz. Odaklanmamızı gerektiren işlerde çok fazla becerikli olamasak da zihinsel yaratıcılıkta hissedilir bir tempo göze batacak bu transitin etkisiyle. Hayal gücünü devreye sokarak yapılacak işlerde, bilgiyi şematik ve görsel algıya yönelik, örnekler yoluyla aktarmakta, naif ve duygulara hitap eden, gerçekçi ve inandırıcı bir iletişim kurmakta da şans bizden yana olacak.  Acele etmemek, dünyevi konularda ısrarcı olmamak, anlayışı elden bırakmamak sayesinde günün zorlayıcı etkilerini özellikle devam eden saatlerde lehimize çevirme şansımız var. Kafa karışıklığı ve hedef belirlemede zorlanma riskini göz ardı etmeyin. Kararlar, imzalar v.b. geleceğe vaat eden atılımlarda çok düşünülmesi gereken bir gündeyiz.

Akşama doğru aşırı sosyal ortamlar, kalabalıklar, mecburen katıldığınız davetler, yapmacık ilişkiler, sorumluluk almayan, rahat insanlar can sıkıcı olabilir. Tembellik etme ve erteleme riskimiz de söz konusu. Öncesinde yapacağınız bir iş listesini tamamlamaya çalışın. Bu uğurda aklınızı çelecek içsel ve dışsal albeni bahanelerine rağbet etmeyin derim. Bir de yemeği abartmamaya çalışın.

27 Aralık CUMA gününün başlangıcında da Ay Terazi burcunda olacak. Yine hafiften gergin, ancak bu gerginlikler önceki 2 güne nazaran çok daha kolay atlatılabilir bir düzeyde olacak. Sosyal faaliyetler, sanatsal organizasyonlar, iş birliği içinde yürütülecek işler, partnerlik teması ile alakalı durumlar, estetik konulu şeyler için elverişli bir gün olabilir. Biraz fazla karşı tarafın şartlarını olduğu gibi kabullenici, hayır demeyi beceremeyen ve doğal olarak da kendi isteklerinden tavizler veren insanlar var bugün de etrafımızda. “Aman huzurumuz kaçmasın da” adına yapılan özverilerin zarar verebileceğini unutmayalım. Bugün isteğimiz yalnız olmamak, her şeyi her anı birileriyle paylaşmak. Ancak bu uğurda aslında bize iyi gelmeyen insanlara boyun eğme riskimiz var özellikle öğlen saatlerinde. Saat 13:01 den sonrası Ay yaklaşık 3 saat için boşlukta. Bu saatler uzun vadeli olsun istediğiniz işlerin başlangıcı ce ilk adımlar için çok elverişli değil. Üstelikte sürtüşmeler, didişmeler ve ilişkilerde gerginlikler yaşayabileceğimiz saatler. Önemli görüşmeleri bu saate denk getirmezseniz iyi olur.

Saat 15:59 dan sonra da Ay yaklaşık 2,5 gün için Akrep burcuna geçecek. Bu saatten sonrasında çok daha dingin ancak bir o kadar da derin duygulara bizi itecek etkiler altında olacağız. Özellikle ilerleyen akşam saatlerinde sezgilerimiz, yaratıcılığımız artmış olacak. Olanın ardındaki manayı kavramak, soyut gerçekliklerle ilgili farkındalık kazanmak için oldukça elverişli bir akşam.

Normal şartlarda sizi üzen, kıran, unutmadığınız, içinizden çıkmayan acı veren, yaralayan, görmeseniz de hissettiğiniz, duymasanız da düşündüğünüz kişi ve olaylara odaklanabileceğiniz güzel bir enerji var gökyüzünde. Ne için... Artık ebediyen unutalım bunun için de aramızdaki bağı gevşetelim, bunun için de aradaki meseleyi artık nihayete erdirelim, bunun içinde affedelim… unutalım… bağışlayalım… serbest bırakalım diye... Meditasyon, nefes, yoga, dua, ibadet v.b. şeylerden maksimum verim alacağınız güzel ve arındırıcı bir akşam olabilir.

28 Aralık CUMARTESİ günü Ay Akrep burcunda olacak. Sezgilerimizin yoğun olduğu, hassasiyetimizin arttığı, kırılganlık ve huzursuzluk veren bazı etkiler altındayız. Olayları kişiselleştirmediğimiz, saldırıya uğradığımız hezeyanına kapılmadığımız sürece çok daha rahat bir hafta sonu geçirme şansımız olabilir. Çok fazla hassasiyet çok fazla alınganlığı da beraberinde getirebilir. E bu da tabi ki üzüntü ve hüsran vesilesi diyebiliriz. Duygularımızı biraz olsun kontrol altına alabilmek, inattan, dik başlılıktan, intikamdan ve ödeşme fikrinden korunabilmek önemli olacak.

Sabahın erken saatleri gerginliklerle baş etmek kolay olacak. Doğru iletişimi kurmakta zorlanmayacağız. Gün boyunca aslında fikir alışverişleri önemli olacak. Tam olarak rehberlik ediyor gibi görünmese de bize söylenen sözlere, bir yerlerde okuyacağımız cümlelere, tabelalardaki yazılara daha bir alıcı gözüyle bakmaya gayret etmeliyiz. Bugün zihinsel farkındalığımızı artıracak şans faktörleri bizden yana olacak.

Öğleden önce azim kararlılık gerektiren işler, zorlu ve sabır isteyen şeyler için elverişli. Derinlemesine paylaşımlar, empati sağlamak, sırların dile gelmesi, özel duyguların aktarılması için uygun. Destekleşmek, özellikle de kadın figürlerinden yana fayda sağlamak açısından da enerjiler olumlu olacak.

Akşam saatleri sezgilerimiz ve sabrımız sayesinde çok daha huzurlu ve mutluluğu tercih eden bir tavrımız olacak. Yakın ilişkiler, sıcak diyaloglar, yakın çevremizden fayda sağlama ve destek isteme açısından elverişli bir akşamdayız. Samimiyet ve gerçekleri olduğu gibi ifade eden tavırlar tüm kapıları açabilir. Eğitim, dini, felsefi çalışmalar, ibadet ve dua edip ruhsal dinginlik yaratmak açısından da gayet uygun.

29 Aralık PAZAR gününün de hemen tamamında Ay Akrep burcunda olacak. Gece yarısından sonraki gökyüzü dinlendirici bir uyku sağlamakta zorlanabileceğimize işaret ediyor. Mümkün olan en dingin ortamı sağlayamadan uykuya geçmişsek sabaha da uykumuzu alamamış, hafiften gerilmiş bir biçimde kalkabiliriz. Daha çok dinlenmek isterken, bir vesileyle, sorumluluktan ya da bir gürültü sebebiyle erkenden ayağa dikilmek zorunda kalabiliriz.

Günün tamamı mücadeleli işler, zorlayıcı görevler, sezgisel konular için uygun bir enerjide. İnat eden tavırlar ve ille de benim istediğim yöntem de ilerleyeceğiz ısrarları günün yorucu olabilecek etkileri. Dayanıklılık, güç, inanç ve sezgisel bir algı gerektiren her türlü işiniz için uygun. Kıskançlık, aşırı sahiplenme, suni krizler ise yorucu riskler...

Sabah saatlerinde Güneş-Merkür kavuşumu olacak. Gün boyunca sohbeti, paylaşımları bol, ifadeci gruplarla bir arada, iletişim halinde olmak ihtiyacında, ticari ve zihinsel kapasite gerektiren konulara eğilimli olacağız. Fikirleri açıklamak, yazmak, çizmek, bilinçli tarafımızı söze, yazıya dökmek, ne istediğini ve neyi amaçladığını açıklamak için elverişli bir ortam olacak.

Hareketli bir gün olacağı belli. Adeta bu dinamizmden beslenecek ve aklımız, bedenimiz hareket ettikçe yeniden yeniden şarj olacağız.

Saat 15:55 den sonra ay yaklaşık 4 saat boşlukta olacak. Bu saatler sosyal ortamları sanatsal aktiviteler, ilişkiler, finansal konular ve seyahatler açısından oldukça uygun ancak başlangıçlar için elverişli değil.

Saat 19:38 den sonra Ay Yay burcuna geçecek. Uçarı, heyecan arayışında, özgürlük peşinde, yeni insanlar ve yeni mekanlarn merakında, eğitime, bilgiye aç mutlu bir akşam bizi bekliyor.

Günün tamamında etkili olacak olan Merkür-Uranüs kare açısı akşam saatlerinde kesinleşecek. Bu açı etkisiyle gün boyunca gerçekte ne yaşarsak yaşayalım zihinsel olarak gergin etkiler altında olacağımızı söylüyor. Ani hareketlilikler, tepkiler, duymayı beklemediğimiz sözler, beklediğimiz ancak istediğimizden farklı şekilde gelen cevaplar, önemli kişilerle tartışmalar, ne düşünmemiz gerektiğiniz dikte edenlere karşı verdiğimiz isyan, lafların ani ayrılıklar yaratması, patavatsız söylemler söz konusu olabilir. Bugün için en çok kontrol altına almamız gereken şey dilimiz olacak. Ama bu o kadar da kolay olmayacak. Zira kontrolsüz bir enerji ile tetiklenmiş olacak. Lafını sözünü bilmek, düşünmeden konuşmamak önemli. Bunun yanında sıra dışı yaratıcı ve normalde aklınıza gelmeyecek önemli fikirler üretme şansı bulabileceğinizi, fikir uçuşmalarından da verim alabileceğinizi de hatırlatmak isterim. Trafik de ve yolculuklarda da gün boyunca her zamankinden temkinli olmamızda fayda var.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar