AstroKarmik ile 2 Aralık Haftası...

2 Aralık PAZARTESİ günü Ay Akrep burcunda ve saat 03:34 den sonra 5 saat için boşlukta olacak şekilde başlayacak. Ancak saat 08:32 den sonra Yay burcuna geçecek. Bu da bize dinamik ve canlı bir hafta başlangıcı yapacağımızı gösteriyor. Neye odaklanacağımıza karar vermeyecek kadar dağınık ve de enerjik olacak sabahın erken saatleri.

Yolculuklar, yabancı ortaklı işler, eğitim, öğrenim temalı işler, eğlenceli adeta macera arayışındaki aktiviteler için elverişli bir gün olabilir. Kurallar ve sorumluluklarla boğulmamak, özgürce hareket etmek isteyeceğiz.  Sanki her yeni yüz, yeni mekan ve yeni bir girişim, yeni bir fırsat kapısıymış gibi gelebilir bu ruh halindeyken. Yeni olan şeyler ve deneyerek öğrenme teması ilgimizi çekecek.

Öğlen saatleri biraz kafa karışıklığı ve de amaçsızlık formatında geçebilir. Zaten her tarakta bezi var durumundaydık bir de kafa karışıklığı ve duygusal anlamda karışıklık eklendi tabloya. Yani her şeye heves eden ancak sonuca bağlayamayan kişi durumuna düşebiliriz. Uçuşan niyetler yere konmakta zorlanabilir.

Bir görüşmeniz veya toplantınız varsa karara bağlama aşaması için değil de fikir uçuşması yapıp işi geliştirmeye yönelik kullanabilirsiniz bu zaman dilimini. Duygusal açıdan da objektif olmakta zorlanma, kusurları ya da art niyetleri görmekte zaafiyet söz konusu olabilir. Velhasıl bu saatlerde alacağımız kalıcı kararlar sonradan değişebilir.

Özellikle kadın figürlerle iş birliği konusu da sorun yaratabilir. Genel anlamda diğer insanlardan fazla beklentiye girme ve vermemiz icap edenden fazlasını verme riski de mevcut. Ancak bu arada sezgisel yönümüz eğer doğru kullanmayı becerebilmişsek yerinde olacak.

Eğer yaratıcılık gerektiren bir işle uğraşıyorsanız kendinizi ona kaptırarak verim alabilirsiniz. Her zamankinden daha özgür eserler üretme şansınız olabilir.

Akşam saatleri günün ana teması olan "ben özgürüm"  nidaları iyice yükselecek. Sadece böyle hissetmekle kalmayıp bunu gerçek kılmaya niyet edeceğiz. Fark yaratan ve farklıyı yaşayan kişi olma arzusu ön plana çıkacak. Yeni mekanlar, yeni arkadaşlıklar, yeni deneyimler, maceralar için ideal bir akşam diyebiliriz.

Eğer normal şartlarda kısıtlanmışlık hissiniz veya sizi kısıtlayan kural ve kişiler yoksa hayatınızda, çok keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Ancak tam tersi bir durumun içindeyseniz masumane biçimde kanat çırpan yüreğiniz isyan olarak algılanabilir. Veya siz, özgürlüğünüzü kısıtlayan her ne ise onu geride bırakmaya niyet edebilirsiniz.

Hem dünyevi hem de manevi anlamda güzel keşiflere gebe bir akşam bizi bekliyor...

Çok hareket etmek istememize rağmen bu hareketlerin hepsi istek aşamasında kalabilir de zira Ay'ın yeniay öncesi son fazında olduğunu düşünürsek çok fazla taze enerji de olmayacak havada.  Bu güzel uçuşan ruh halini yeniay dileklerimizi sıralarken kullanabiliriz. Hani hep diyorum ya sınır koymayın kendinize. Niyetlerinize bariyer çekmeyin... İşte bu akşam bunun için biçilmiş kaftan. Sadece nelere yelken açacağınızı değil, neleri geride bırakmanızı gerektiğini de düşünün, hissedin ve belki de yazın... Klasik yeniay ritüellerinden de yeni yöntemlerden de keyif alabilirsiniz bu akşam için.

Günün tamamı başlangıçlardan ziyade işe yaramayandan kurtulma, arınma, bitirişler veya rutinin yürütülmesi için elverişli.

3 Aralık SALI sabahı saat 02:22 de 10 derece 59 dakika Yay burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniaylar başlangıç enerjisini barındıran gökyüzü olayları. Zaten var olan bir zeminin tetikleyicisi olabiliyor veya taptaze tohumlar atılması söz konusu olabiliyor. Hızlı ve coşkulu harekete geçiş isteği uyandırıyor bizlerde.

Bu kez Yay burcunda olacak. Yani genel olarak harekete geçireceği alanlar, yurt dışı bağlantılı işler, eğitim, öğretim içerikli çalışmalar, inanç ve felsefe bağlantılı temalar, yolculuklar, yazmak, yayınlamak ve bizde olanı etrafımıza da dağıtmak konularında olacak.

Ayrıntıları aşmak, büyük ve detaylı resme bakabilmek, umutlarımızı yeşertecek yeniliklere yelken açmak, vizyon geliştirmek, özgürleşmek, gelişim, ilerleme ve büyüme fırsatlarını yakalamak için güzel bir enerji verecek yeniay. 

İşin içinde Yay etkisi varsa zaten daha iyi ve daha ilerisi için umutlanmak ve harekete geçebilmek söz konusuJ

Bu defa da bu yeniay hayatımıza yeni ve bizi geliştiren ve belki de rehberlik edebilecek nitelikte insanlar girmesine vesile olabilir. Eğer potansiyeliniz var ancak mevcut şartların rahatlığıyla durduğumuz yerde kalmayı tercih ediyorsanız işte bu kez yeniay gelişim kaydettirecek bir adım atmanızı destekleyebilir.

Gideceğiniz bir yol veya yeni okuyacağınız bir kitap sizde ileriye yönelik kıvılcımların ateşlenmesini sağlayabilir. Eğer bir eğitim almayı planlıyorsanız ya da bilgilerinizi sunacağınız bir platform mevcutsa, verdiğinizden daha fazlası size geri dönebilir gibi görünüyor.

Normal şartlarda macera gözüyle bakacağınız bir nevi girişimcilik ruhu canlanacak adeta. Uranüs'ün de yeniaya destekleyen bir açısı mevcut. Bu da bize daha önce plan yapmış, niyet etmiş olsak bile bazı değişiklikler yapmamız gerekebileceğini, sıra dışı ve farklı olan fırsatların birden ayağımıza gelebileceğini, yeniliklere açık olmak sayesinde daha fazlasını yakalayabileceğimizi gösteriyor.

Harekete geçme ihtiyacımız karşı konulmaz olacak adeta. Hatta “şimdiye kadar durduğum kabahat, niye vakit kaybettim” diye hayıflanmaya başlayabiliriz bile... Ben bunu neden daha önce göremediğim, keşfedemedim veya neden durup bekledim diyen soru işaretleri uçuşabilir kafamızda. Şaşırtıcı hamleler, aynı şekilde sürpriz kararlar ve değişimler yaşayabiliriz ya da bolcasına şahit olabiliriz.

"Evreka" hissi yoğun olabilir yeniay sonrası dönemde. Bu kez yapılabilecek başlangıçların neticelerini almak için çok fazla beklemeyeceğiz diyor gökyüzü.

Ancak bir yandan da yeniay esnasında, gökyüzünün iki iyicil gezegeni karşıtlık durumundalar. Yani fırsat bolluğu aşikar ancak eğer gereken ciddiyeti vermezsen eline geçen fırsatları bozuk para harcar gibi harcama riskin de var diyor.

Temkini elden bırakmadan,
elindeki malzemeyi en etkin şekilde kullanmayı hedefleyerek,
imkansızı hedefleyip olabilecek en iyiye ulaşmanın önünü tıkamaya kalmadan,
aşırı iyimser tabloların balonu ile uçuşmadan,
beklentiyi tatminsizlik boyutuna taşımadan,
sadece ve sadece, iyi sonuçlar elde edeceğine inanıp yola çık diyor.

Başlangıçlarından ümidin olsun ama kesin gözüyle bakıp rehavete de kapılma diyor.
Sorumluluklarını bilmezsen sana neyi verebilirim ki diyor...
Bu önemli nokta.

Zira yeniay enerjisinde biraz da bizi sabit tutan ve sorumluluk yükleyen şeylerden kaçınma etkisi var. Ama bu tutumun kar getirmeyeceğini, aksine potansiyel kar kapılarını da kapabileceğini gösteriyor yeniay haritası bizlere.

Yeniay haritasında aynı zamanda, karşılıklı ağırlama konumunda ve aynı zamanda da destekleyici açı ile temas halinde Merkür Mars etkin olacak. Yazmaya başlamak, eğitim almak, bizdeki bilgileri diğer insanlarla da paylaşmak, araştırma ve istatistik bağlantılı çalışmalara girişmek için oldukça uygun bir etki bu. Ticari girişimler içinde destekleyici olabilir. Cesur atılımlar, hareketler, cesur ifadeler, söylemek istediğini söylemek, teklif etmek için uygun...

Merkür Mars altmışlık açısı bize herhangi bir başlangıç yapacaksak, bir projeye adım atacaksak, hem zihinsel hem de bedenen enerjimizin yerinde olacağını gösteriyor. Her iki açıdan da harekete geçmemizi sağlayacak desteğin var olduğunu müjdeliyor. Biraz söz sahibi olabilmek, insiyatif alabilmek, öz güven ve ifadeci olabilmek sayesinde bu şansı iyi değerlendirme ihtimalimizin artacağını da gösteriyor. 

Düşünmek ile adım atmak arasında bocalamaya gerek yok.
Hızlıca düşün tespit et ve hızlıca harekete geç diyor aslında.

Görmezden gelme tedbir al, stratejik ol ama kuşkucu olma, detayları gör ama içinde boğulma diye ekliyor...

Hadi bakalım şimdi tam zamanı diyor bir nevi beklettiğiniz hamleler açısından…

Genel anlamda bu yeniay diğer yeniaylardan çok daha yüksek enerjiler barındırıyor. Açıkçası neler yapabileceğimizi ve kapasitemizin genişliğini fark etme şansı ile birlikte gerçekleşecek yeniay diyebiliriz.

Yay burcunun kendisi fırsatlarla birlikte anıldığından, bize her zamankinden fazlasını sunacaktır diye ümit edelim. Her ne kadar yeniayın yöneticisi retro ise de unutmamak lazım ki yengeçteki bir Jüpiter2den bahsediyoruz. Jüpiter2in bolluğunu, şansını ve yayılmacı enerjisini yaşamımıza çekecektir. Kim bilir yenilerini çıkarmasa bile belki de kaçırdığımız eskilerini birden önümüze çıkarıverir. Bu kez hızlıca hareket edip kaçmadan yakalayalım düşünmekle vakit kaybetmeyelim diye…

Türkiye Cumhuriyeti astrolojik haritasına bakacak olursak, yeniay bu defa 6.evde gerçekleşecek. Genel olarak halkın sağlığını, işçi ve emekçi kesim ile ilgili konuları, askeri meseleleri daha çok ilgilendirebilir. Sağlık alanında yeni bir gelişme, uygulama, yeni bir tedavi ya da yeni ve çabucak yayılan bir rahatsızlık söz konusu olabilir yeniay sonrasında.  İşçi kesimin ve askeri kanadın ben buradayım deyişi, özgürlük mücadelesi ve istek, ihtiyaçlarını ifade etme çabası artabilir yeniay sonrasında. Tüm ülke olarak hayatın günlük akışında yeni bir düzenleme ve farklılaşmaya neden olacak değişikliklerin başlangıcına da şahit olabiliriz… İşsizlik veya yeni iş kolları ihtiyacı konusu gündeme oturabilir.

Yeniayın hem ülkemiz hem de bireysel olarak bizler açısından hayırlı başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim…

4 Aralık ÇARŞAMBA günü Ay 05:45 ile 08:50 arasında Yay burcunda ve boşlukta olacak. Eğer güne erken kalkan biriyseniz bu saatler için hız ve sabırsızlıktan dolayı zarar görme ihtimaliniz olabileceğini göz ardı etmeyin derim.

Saat 08:50 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Oğlak burcuna geçecek. Ciddi ve resmi konular, iş bağlantılı meseleler, başarı ve hırs teması gündemde olacak bu iki gün boyunca. Sorumlulukların yerine getirilmesi, üzerimize düşenden kaçmamak, içinde bulunduğumuz duruma ve ilişkide olduğumuz insanlara gereken ehemmiyeti vermek sayesinde daha huzurlu ve kazançlı bir gün geçirme şansımız olacak.

Öğlen saatleri bu davranış modelini sergilemişsek akıcı bir şekilde geçebilecek. Kendimizi ifade etmek, talepleri dile getirmek, karşılığını bulmak, iş birliği yapmak, karşılıklı fayda sağlayan fedakarlıklarda bulunmak için elverişli olacak.  İş dünyası odaklı konularda da şansımız olacak, manevi içerikli konularda da.

İskelet sistemimizi ilgilendiren bir tedavi almak, doğru ve başarılı bir şifa yöntemiyle tanışmak için de güzel olabilir. Görev niteliğindeki hasta ve hastane ziyaretleri de mutluluk verebilir gün ortası için. Yapıcı işler ortaya koymak, inşa etmek, sağlam temeller atmak mümkün ancak başarının püf noktası biraz olsun oluruna bırakabilmek ve yüksek hayra güvenmek olacak. İşte o zaman, tam anlamıyla sağlam temeller atma şansımız olabilecek.

Akşam saatleri, iletişim sorunları ve fevri tepkilere gebe… Otorite kurmaya çalışan ve buna karşılık itaat etmeyeceğim diyen taraflar çatışabilecek. Kuralları koyanlar bile kendi ile çelişebilir. Zıtlaşma teması kural, prensip, sorumluluk, gereklilikler çerçevesinde seyredecek… Buna fırsat tanımamak için kabullenmemiz gereken şeyler ise, hiç kimsenin hayatını yönetmek zorunda olmadığımız ve bizim dışımızda da yürüyen bir hayatların olabileceği, müdahil olmak zorunda olmadığımız ve bize yapılan müdahalelere de, payımıza düşen ve fark etmemizi sağlayan fırsatlar olarak bakabilmemizdir. Teşekkür edip sonrasında değerlendirme yapmak için kendimize alan tanıyabilmek önemli…

Gece saatleri biraz gergin ve yoğun etkiler altında olacağız. Sıkıcı, boğucu ve hatta baskı hissettiren bir gece olabilir. Eğer hatırlama şansınız olursa bu gecenin rüyaları aksiyon filmlerini aratmayacak cinsten olabilir.

5 Aralık PERŞEMBE günü Ay yine Oğlak burcunda olacak. Eğer akşam, kendinizi gevşetmeye fırsat tanımış, elektronikten uzak rahatlatıcı bir ortamda uykuya dalmışsanız, gerçekten çok derin ve tamamen tazelenmenize vesile olacak bir uykudan uyanabilirsiniz.

Günün ana temaları Çarşamba günü ile çok benzeşiyor.

Öğlen saatlerinde sorumluluk alma ve organize olabilme gerekliliği doğacak.  Resmi başvurular, iş görüşmeleri, planlama ve projelendirme çalışmaları, işi ciddiyet dökmeyi istediğiniz konular için elverişli olabilir. Çok fazla aceleye getirmek istemediğiniz ve sağlam temelli olsun da getirisinden de emin olayım ben gerekeni yapmaya razıyım dediğiniz işler ve başlangıçlar için uygun olabilir. Zaman çok hızlı akmayacaktır... Olsun bu enerji bize sabretme gücünü de verecektir...

Öğleden sonra coşkun bir ruh hali bizi bekliyor. Özellikle resmi ve ileriye taahhütler veren konularda abartıya kaçma, risk alma ve karşımızdakine de risk yaratma ihtimalimiz olabilir. Sözlere, taahhütlere dikkat etmekte fayda var… Gücünü ve etkisini abartma, her şeye yetebileceğini düşünüp zora düşme riski var.  Biraz mütevazi olmaktan zarar gelmez diyor bu öğleden sonrası gökyüzünden yansıyan enerji. Bu saatler müsriflik ve yemek konusunda da ölçüyü kaçırma riski olabileceğini unutmayın.

Akşam saatleri güzel ve keyifli etkiler var. Romantik ancak hayal ürünü ya da amaçsız olmayan ilişkiler için, ciddi beraberlikler için, sevgiyi inandırıcı biçimde dile getirmek için ve sanatsal faaliyetler için de elverişli olabilir.

Sabah saatleri itibariyle Merkür, 24 Aralık tarihine kadar kalacağı Yay burcuna geçecek. Zihnimizin nasıl çalıştığını ve nelere yöneldiğini, nasıl iletişim kurduğumuzu, bilgiyi alıp verme sürecinin nasıl işlediğini, yakın çevremizle ilişkilerimizin nasıl olduğunu, ticari becerilerimizi daha çok temsil eden Merkür bu süreçte bizi “bilgi neredeyse git ara bul” diye yönlendirecek.

Eğitim, yazmak, yayınlamak,
yeni şeyler öğrenmek,
bilge ve rehber kişilerden tavsiyeler almak,
inançlarımız doğrultusunda kendimizi geliştirmek,
zihnimizdekileri çoğaltmak,
yoğurmak,
içselleştirmek ve
felsefi olarak yerine oturtmak açısından parıldayan bir dönem olabilir. 

Yakın çevremizdekilerle her zamankinden sık ve samimi görüşmelere vesile olabilir.
Cana yakın sohbet ortamlarımızda bir artış yaşanabilir.
Uzun yolculuklar ve keyifli maceralar gündeme gelebilir bu süreçte.
İş ya da özel yaşamımızdaki vizyonumuza odaklanabiliriz.

Planların yapıldığı ve bu planları yaparken kendimizi sınırlamadığımız, özgür kalıp gelişmeyi hedeflediğimiz bir süreç olacak.

Akademik çalışmalar, yükseköğrenim bağlantılı işler, dini ve ilahi çalışmalar içinde oldukça elverişli...

Bu dönem aklımızı, algımızı ne kadar çok özgür bırakırsak o kadar çok gelişecek ve o kadar çok fırsat yakalayacağız diyebilirim. Düşünce olarak özgür olma ve kısıtlanmama ihtiyacımız artabilir. 

Bu dönem zihinsel aktiviteler açısından oldukça geliştirici ancak bence en önemli handikapı, dağılma riski barındırması... Çok fazla gerçeği arama, var olanla yetinmeme, daha derin ve anlam barındıran bilgiye ulaşma çabası, her yönüyle göreyim de eksik bir şey kalmasın telaşı, bizi hem bilgi açısından tatminsiz hem de hedefsiz bırakabilir.

Bir şeyi yazılı olarak dile getireceksek giriş gelişme sonuç olsun mutlaka ama arada uçurumlar olmasın...

Bir eğitim alıyorsanız sınırsız kaynakla çalışmak yerine size en yakın gelen 1-2 tanesini alıp öğrenmeyi tercih edebilirsiniz. Engel olamadınız ve aynı konuyu pek çok yerden öğrenmek ihtiyacı duyuyorsanız bile ara sıra kendinize asıl amacınızın ne olduğunu hatırlatmanızı öneririm. Zira konu konuyu açıp, başka bir bilginin peşinden bambaşka kaynaklardan keyifle alakasız şeyler öğrenirken bulabilirsiniz kendinizi.

İfadelerdeki derin bilgiler, aslında kolaylıkla yüzeysel olarak anlatılabilecek konuları zora sokabilir.

Fikir uçuşmaları için ideal bir dönem ancak uçuşanları yere kondurmayı becerememişseniz havada asılı kalacaklarıdır. Merkür’ün ifade ettiği konularda yaydan çıkmaya hazır bir ok var adeta bu dönemde. Mutlaka ilerleyecek. Ancak nişan almamışsanız yanlış veya size yararı sağlamayacak hedefleri vurma ihtimali de var. Bana göre çok keyifli bir dönem.

Ben bu süreçte Astroloji Okulunda Ay düğümleri dersi vereceğim J ve kitap çalışmalarıma ağırlık vereceğim. Niyetim bu güzel enerjiden maksimum faydayı sağlayabilmek. Umarım hepimiz için geliştirici bir süreç olur J

6 Aralık CUMA günü Ay 07:32-08:54 arasında açısız olacak ve de bu saatten sonrasında Kova burcuna geçecek.

Sabah saatleri, cesaret, ataklık, öz güvenli ve iş bitirici bir yaklaşım lehimize olacak. Düşünüp ölçüp biçen tavırlar yerine görüp harekete geçen tavırlar daha çok kazanç sağlayacak.  Hem irade hem de fiziksel güç gerektiren işler için elverişli olabilir.

Gün boyunca akıl, mantık ve gerçekçi olanı görme eğilimi ön planda olacak. Objektif kalabilmek, duygusal kararlardan kaçınmak daha uygun olacak gün boyunca. Algımız açık olacak, teknolojik ve bilgi içerikli konulara eğilimimiz artacak.

Bugün için, yeniliklere açık olan zihinler daha çok şey üretebilecekler. Özgür kalabilmek, tek başına değil de bizimle aynı amacı güden insanlarla zamanı ve emeği paylaşmak için oldukça uygun bir etki var gün içinde... Bilimsel konular, grup çalışmaları, teknoloji içerikli ya da vasıtalı işler ve hayır işleri için de güzel olabilir. Bu etkiler altındayken özel ilişkilerden çok grup enerjisi tetikleniyor. Aşktan çok dostluk… Göze kulağa hoş görünenden ziyade, kafamız uysun, aynı dilden konuşalım bana yeter diyen bir enerji olacak gökyüzünden bizlere yansıyan.

Öğlen saatleri önemli buluşma ve görüşmeleriniz için uygun. Aklımızdan geçen, yüreğimizden gelenleri dile getirmek her zamankinden kolay olacak. Bu nedenle de anlaşmak, uzlaşmak için ortam müsait olacak.  Karar almak, söz vermek, plan yapmak ve talepte bulunmak durumları lehimize olacak. Gayet ılımlı, uyumlu ve orta yolu bulduran bir iletişim tarzı hakim olacak bu saatlerde. Ticari girişimler, seyahatler, eğitimler, ziyaretler açısından desteklenmiş olacağız. Dediğim dedik tavırlara kapılmadığımız ve fikirsel bir egoyu parlatmadığımız sürece her türlü uzlaşma kapısı açık olacak.

Akşam saatleri işin içine biraz da heyecan katılacak.  Yeni insanlar, yeni dostluklar, yeni ve geliştirici olacak her türlü mekan ve durum bizi kendine çekecek adeta. Eğer mekan ya da kişi değişimi yaratma şansınız yoksa da evde bilim kurgu, fantastik içerikli bir film seyrederek güzel vakit geçirebilirsinizJ Bu saatler genel olarak tedbirli olmaya devam ederek yenliklere açık olmanın yararınız görebileceğimizi işaret ediyor.

Gece yarısına doğru kesinleşecek olan Merkür-Neptün kare açısı aslında günün tamamında etkili olacak. Bu açı etkisiyle biraz kafa karışıklığı, dalgınlık, günlük işlerimizin bir kısmını unutma söz konusu olabilir. Söylenen sözlerin, gerçek manasının dışında bir anlamı varmış gibi gelebilir bize... Sözler her ne kadar iyi niyetle sarf edilse bile yanlış anlaşılabilir. Açıkçası, “duyduğunu, söylediğini, okuduğunu iyice incele, kontrol et, doğru anladığından ve anlattığından emin ol” diyen bir gökyüzü olayı bu.  Açık ve net iletişim kurabilmek önemli bu etki altındayken.

“Söz uçar yazı kalır” diye düşünüp her şeyi yazıl hale getirmek, onlarında üzerinden tekrar tekrar geçmek, planlamalar sırasında amaç ve hedef doğrultusunda hareket etmek önemli olacak.

Seyahatler ve özellikle de deniz bağlantılı olanlarında sorun yaşanabilir. Genel olarak sorunların pek çoğu aşırı beklentiden kaynaklanabilir.

Gece saatlerinde bu etkiler iyice yoğunlaşacağından rüyalarımızdan verim alma, sanatsal becerileri ortaya koyma şansımızı da kullanabiliriz. Doğru ve net düşünme ve gerçekleri görmekte zorlanma söz konusu olabileceğinden mümkün olduğunca zihninizi boşaltacak ve serbest bırakacak aktivitelere eğilmenizi öneririm. Rüya mı gerçek mi ayrımını yapmakta zorlanabileceğiniz deneyimler yaşayabilirsiniz J

7 Aralık CUMARTESİ günü de Ay Kova burcunda olacak. Diğer insanlarla zamanı paylaşmak ancak bu kalabalığın içinde kendimize ait özgür bir alan bırakabilmek önemli olacak bugün için. Ortak çalışmalar, bütünün hayrına olan ve gerçekçi bir yaklaşım gerektiren her türlü aktivite için ideal. İyimser kalabilmek ve herkesin faydasını gözetmek herkesten çok bize fayda sağlayacak.

Sabah saatleri iyi iletişim sağlama şansımız olacak. Hem bireysel hem de sosyal ilişkilerimizde uyum, iş birliği ve denge söz konusu olacak. Özellikle karşı cinsle olan iletişimimizden verim alabiliriz. Konu özel olmasa bile destek almak açısından karşı cins ile daha çok anlaşma şansımız var bu sabah. İçsel olarak da huzura çok daha yakın olacağız. Sabah saatlerinin “konuşalım mutlaka anlaşırız” diyen havasının kıymetini bilmek lazım. Önemli konularda ve sizin için önemli olan kişilerle olan irtibatları günün ilk yarısında kotarmaya bakın.

Zira öğlen saatleri ve sonrası bu açıdan biraz zorlayıcı olacak. Saat 14:12 den sonra Ay günün kalanında boşlukta olacak… Bu saatler sanki anlatmaya çalışsak da karşımızdaki anlamamakta direnecek. Yakınlaşmak, anlamak ve anlatmak her zamankinden daha zorlayıcı olabilir. Engellendiğimizi ya da desteklenmediğimizi düşünebiliriz bu etki altındayken. “Gereken ciddiyeti gösterdiğin takdirde ilerleme kaydedebilirsin, o da beklediğin kadar hızlı olmayabilir” diyor gökyüzü bu saatlerde. Prosedürlere takılabiliriz, eleştirilere maruz kalabiliriz, fikir ayrılıkları mesafelere neden olabilir.

Duygusal olarak kendimizi ifade etme ve özellikle de kadın figürleriyle uzlaşma sorunumuz olabilir.

“Gereken özeni göstermiş, tedbirini almış ve sabretmişsen hem işlerinde hem de ilişkilerinde verim alabilirsin” diyen bir enerji mevcut. Ancak önemli başlangıç ve başvurularınız için bu geciktiren ve sınırlayan etkilerin olduğu zaman dilimini kullanmamanızı öneririm!

Günün devamı da bu etkiler altında devam edecek. Akşam saatleri dostlarla bir araya gelmek, fikir alış verişleri yapmak ve değişik olanlarına kendimizi açmak için elverişli olabilir.

Gece saatlerinde Mars 26 Temmuz tarihine kadar kalacağı Terazi burcuna geçecek. Burcun son derecelerinde bir de retrosu olacak. Hayatımızın belli alanlarında zorlanma olabileceğini ve bunun her zamankinden daha çok gayret ile aşılabileceğine işaret ediyor 2014 yılının ilk yarısı…

Mücadele biçimimizi ve gücümüzü, ne için mücadele verdiğimizi, savaşma enerjimizi daha çok ifade eden Mars bu süreçte bizi biraz zorlayacak. Zira çok da rahat etmediği yani savaşmak değil de uzlaşmayı tercih eden bir burçta olacak. Doğal olarak da mücadele etmemiz gereken konularda yeteri kadar iyi performans göstermekte zorlanabileceğiz. Özellikle ilişkiler ve ortaklıklar konusu daha bir hareketlenecek. var olan sorunlar su yüzüne çıkacak ki taze taze didişip düzlüğe çıkalım... En çok bizi yoran ve çaba sarf etmemiz gereken şeyler, ikili ve sosyal ilişkilerimiz olacak bu süreçte.

Deli gibi çalıştığımız, verim ve sonuç alacağım diye savaştığımız bir dönemin ardından “aslında o kadar da savaşmaya gerek var mı dur bir bakalım, susarak da belki bir sonuca bağlanır olaylar” diyen bir tavrımız olabilir. Konuşarak ya da kavga ederek değil de sessiz kalıp karşı tarafın kendiliğinde bize hak vermesini bekleyerek kazanmayı bekleyebiliriz. Agresyonlarımızı pasif biçimde yansıtma ve doğal olarak da çözümüm gecikmesi, anlaşmazlıkların kronik hale gelmesi söz konusu olabilecek.

Bu dönemde değil bizim uzlaşmazlıklarımız, çevremizdekilerin hatta bizimle ilgisi olmayan insanların çatışmaları bile bize ruhen yorucu gelebilir.

Ancak eğer politik olmayı becerebilmişsek, susmak ve kavga etmek arasındaki hak arama yöntemlerini kullanabilmişsek anlaşmalar ve bir noktada buluşmalara şahitlik edebilir bu dönem. Özellikle burcu ve yükseleni Terazi ya da Koç olanlar bu süreçten herkesten daha çok etkilenebilirler. Bir amacımızın olması ve karar verip arkasında durabilmek aslında ne uğruna savaş verdiğimizi hatırlatabilir bizlere…

Retrosunun etkilerini o dönemde, genel olarak yılın ilk yarısında burç bazlı olarak hayatımızda nelere sebebiyet verebileceğini de 2014 yorumlarımda ayrıca sizlerle paylaşacağım…

8 Aralık PAZAR günü saat 10:35 den sonra Ay Balık burcunda olacak. Bu saatten öncesi ise boşlukta olacak ve herhangi bir girişim ya da başlangıç için pek de müsait olmayacak. Balık burcuna geçişten sonrası ise gayet akıcı olacak. Hatta o kadar akıcı olacak ki neyin nereye yöneldiği, nereye gittiğimiz neyi amaçladığımız konusuna odaklanma şansımız bile olmayacak neredeyse.

Sanatsal aktiviteler, duygusal paylaşımlar, sevgi ve özveri çerçevesindeki olaylar, affetme ve kabullenme çalışmaları açısından her zamankinden daha şanslı olacağız bu etkiler altındayken.

Hafifi bir melankoli hali, kararsızlık, hayallere dalma ve mantığın devre dışı kalması, aşırı duygusallık ve vazgeçmişlik hali ise günün en büyük riskleri olacak gibi görünüyor. Duygusal olarak bir ikilem hali, neye yöneleceğimizi bilememe hiçbir şeye yeteri kadar niyet edememe, üzerimize gelenlerle mücadele etmeme, kaderine razı olma gibi salıveren bir enerji. Eğer olumlu anlamda ve bilinçli olarak kullanmışsak egosal pek çok yükten kurtarıcı olabilir...

Günün tamamında ancak özellikle günün ikinci yarısında yanlış anlaşılmalar, beklentilerin karşılanmaması, aldanmalar, olayların kontrolümüzden çıkması, sürüklenme, duygusal kararlar ve tepkiler verme, yanılma, ve yanıldığını bile fark etmekte zorlanma riskimiz var. Somut adımlar atabilecek kadar ayaklarımız yere basmıyor olacak gün içinde ne yazık ki.

Eğer riskini minimumda yaşayayım diyorsanız, kimseyi gözünüzde büyütmemenizi, fedakarlıkta ölçüyü kaçırmamanızı, dünyevi işlerdense ruhani olanlarına emek sarf etmenizi öneririm.

Meditasyon, dua v.b.  çalışmalardan, sanatsal içerikli aktivitelerden verim alma şansınız var. Aşkta ta yanılma payı olan ancak istemsiz olarak içine çekilebileceğimiz bir gün. Pembe gözlükler bugün gerçek olan şeylerle bağlantımızı koparacak adeta. O zaman gerçek üstü algımızı ve doğal yeteneklerimizi kullanıp dünyevi olanla bağlantımızı zorlamayız biz de...


Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar