AstroKarmik ile 7 Ekim Haftası...


Bu hafta Venüs Yay burcuna geçiyor ve ilişkiler açısından eğlenceli ve maceralı bir döneme giriyoruz… Merkür-Plüton ve Satürn teması ile zihin- algı kapasitemiz, iletişimiz biraz zorlanacak… Venüs-Neptün kare açısı yanılgıları, haftanın sonuna doğru kesinleşecek Güneş-Jüpiter zorlayıcı açısı ise riskleri ve abartıları beraberinde getirebilecek.

 
7 Ekim PAZARTESİ günü Ay Akrep burcunda olacak. Hassas, duygusal olarak korumacı, kırılgan ve huzursuz olma riskimizin olduğu bir sabah olacak. Negatif olan hislerimizden ve intikamcı duygulardan uzak durmanın, olası huzursuzluk hallerini çok fazla tutmadan serbest bırakmanın faydasını görebiliriz bugün için.

Güven duyan ve affeden tavırlar bugünü daha güzel ve akıcı kılabilecek öneriler. Güçlü ve pek çok şeyin altından kalkabilecek bir enerji bizi destekliyor olacak eğer bunu uygulamak istersek... Dayanıklı, kararlı, sabırlı tavırlar da günümüze verim katacak.

Sabaha karşı kesinleşecek Merkür-Plüton altmışlık açısı gün boyunca etkisini hissettirecek. Gün boyunca ancak özellikle sabah saatlerinde fikirlerimizi etkileyici bir biçimde ortaya koyma, iz bırakacak konuşmalar yapma, derin anlamları ve sözlerin arkasındaki gerçek manaları görme becerisi, güçlü ifade tarzı kullanabilme şansımız artmış olacak.

Araştırma, inceleme ve tabiri caizse azıcık hafiyelik gerektiren işler için desteklenmiş olacağız. Düşünce okumak ve söylenecekleri öncesinde tahmin etmek gibi bir beceri de aktiflenebilir.

Şüpheci düşünceler ve kuşkucu adeta komplo teorisi içeren bağlantılar, nasıl içinden çıkacağımızı bilmediğimiz çetrefilli durumlar, kriz ortamları aşılır ve üstesinden gelinir bir hal alabilir.

Psikolojik çözümlemeler yapmak, bu açıdan destek almak, etki bırakacağınız ve sizi güçlendirmesini istediğiniz konuşmalar yapmak, çevrenizde zihniniz ve ifade tarzınızla etki bırakmak, bir danışmanlık almak ve fayda sağlamak için elverişli bir enerji olacak gökyüzünde.

Israrcı ve empoze eden bir havaya bürünmediğimiz takdirde başımıza gelen olayların bir sonraki safhasını tahmin edip hissedebilecek durumda olacağız.

Erken saatlerde duygusal olarak hafif depresif ve bakış açısı olarak da karamsar olma riskimiz var. Fazla görev ve prosedür, yetersiz istek ve de anlamsız engellemeler bu sabah dakikaları saydırabilir bize. Sabrın ve ciddiye alan tavırların faydasını görebiliriz. Eğlence, dinlence ve keyif temaları yok akşama kadar ne yazık ki bugünün genelinde.

Çalışırsan yol alırsınız, çalışmazsan huzur yok diyen bir etki olacak.

Bugün size yol gösteren, rehberlik eden insanlar birden yanı başınızda bitebilirler. Verecekleri destek kaçınılmaz ancak rahatlamanıza fayda sağlayacakları da pek söylenemez. Aşırı eleştirel ve kusur arayan tavırlardan rahatsız olabilirsiniz. Amaç eğitmek ve daha çok çalışıp ilerlemenizi sağlamak olabilir. Ancak gözünüz bunu görmeyebilir. Kadınlarla iletişim biraz daha yorucu olabilir özellikle erken saatlerde. İşbirliği yapmak ve yardım almak yorucu olabilir.

Akşam saatlerinde ise bu etkiler biraz yumuşamış olacak. Canlandırıcı, heyecan verici ve pozitif insanlarla bir arada olmaya çalışın. Okuyup, araştırma yapmak, keşifler yapmak, ruhsal ve spritüel çalışmalara katılmak, şifa konulu girişimlerde bulunmak, eğitim ve yayıncılık konulu faaliyette bulunmak için elverişli bir etki olacak gökyüzünde.

Bu akşam saatlerinde Venüs 5 Kasım tarihine kadar kalacağı Yay burcuna geçecek.

Aşk hayatımızı, ikili ilişkiler ve ortaklıklar konusunu ve para ile olan bağlantımızı daha çok ilgilendiren Venüs bu dönemde bizim biraz hareketlenip eğlenmemize destek olacak. Maceralara eğilimli, özgürlük arayışında ve yolculuklara açık bir hava gelecek özellikle ilişkiler konusuna. İlişkiler yoluyla gelişmek ve bize bir şeyler kattığına inandığımız insanlarla bir arada olmak, yeni yerler ve dolayısıyla yeni insanlar keşfetmek arzusu duyabiliriz. Aşırı sahiplenici tavırların yerini birliktelik ruhuyla o kadar da bağdaşmayan ölçüde serbest bırakmalar göze çarpabilir. Gizli gizli takipleşmelerin, “neredesin sen” diye hesap sormaların yerini “git canım senin de eğlenmeye hakkın var, keyfine bak” diyen tavırlara bırakacak.

Venüs ateş elementinin etkisinde olacak bu süreçte. Heyecan arayışı olacağı muhakkak ancak yay misali oktan çıkınca nereye konacağı belli olmayan bir etki bırakabilecek. Kontrolsüz bir enerji bu… Bağlanmayı ve monotonlaşmayı tolere edemeyen bir enerji... Acaba ne gibi güzellikler kaçırıyorum durarak diye merak ettirip harekete teşvik eden bir enerji...

Dediğim gibi heyecan uyandırıcı ancak riskli. Yay enerjisinde riskleri görmekte zorlanma ve hatalardan ders alamama etkisi olduğundan bu kez alınan riskler ilişkiler ve maddi konularda olabilecek. “Macera” kelimesinin cazibesi hissedilecek çok net biçimde. Aldanma ve aldatılmalara müsait olduğumuz bir süreçte olabiliriz… Tabi eğer haritamız bu açıdan bir potansiyel vurguluyorsa risk de artacak. Romantizm, aşk ve bağlılık konularının biraz geri planda kalabileceği, hatalara açık olacağımız ancak heyecan verici ve keyifli bir dönem bizi bekliyor olacak bu dönemde. Eğer mevcut bir ilişkiniz varsa ona da canlılık getirme şansımız artacak... Fırsatları kaçırmayıp hatta yaratmanızı öneririm.

8 Ekim SALI günü Ay yine Akrep burcunda ve saat 07:53 den sonra günün ilk yarısında boşlukta olacak. Sabah saatleri çatışmacı, inatlaşmalara açık ve gergin bir etki olacak üzerimizde. Başlangıç, talep ve başvurular için, önemli ve uzlaşma beklediğimiz görüşmeler için pek elverişli değil. Aceleye getirilen iş ve hareketlerden dolayı zararlı çıkabileceğimizi de unutmamak da fayda var.

Saat 15:22 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Yay burcuna geçecek. Geçtiğimiz 2 güne nazaran çok daha iyimser, neşeli ve mutlu olayı tercih ettiren bir etki bu. Hareket etme ihtiyacımız artacak ve bu nedenle de odaklanma sorunu yaşayabileceğiz Ay Yay burcunda iken. Okuyup, öğrenmek, yazıp aktarmak, gezip, görmek, keşfetmek yani kısacası gelişime katkı yapabilecek her türlü aktivite cazip gelecek.

Akşama doğru sosyalleşme fırsatlarında artış, samimi ve sıcak buluşmalar, aşk konusunda şans ve ilişkilerde uzlaşmacı tavırlar dikkat çekecek. Günün öğleden sonraki dilimi oldukça keyifli ve olumlu gelişmelere gebe olabilir.  Fayda sağlamak iki taralı da her zamankinden daha mümkün olacak. Durağanlıktan ziyade canlandıran kişi ve ortamlara doğru çekilebiliriz.

Akşam saatleri dalgınlık ve hedefe odaklanamama konusu iyice belirginleşecek. Bunların gerekli olduğu çalışma ve görüşmelerden pek hayır beklememek gerekir. Aşırı iyimserlikten zarar görme, fazla tavizden hayal kırıklığına geçiş, hatalı kararlar ve amaçsız hareketler, hedef belirleme zorluğu bu akşamın teması. Kalıcı ve uzun vadeli olsun beklentili işleri ertelemeye çalışın. Aşk konusunda yanılma ve aşk adına aşırı fedakarlık yapma durumu da söz konusu bu akşam için. Aman dikkat.

Saat 22:39 da Merkür- Satürn karesi kesinleşecek ve aslında bugün ve yarın etkisini hissettirecek. Bu da aslında yüreğimiz başka şey söylerken zihnimizin her zamankinden fazla odaklanma ihtiyacında olacağına işaret ediyor. Harekete yansıyan tavırlar pek öyle görünmese de düşünce bazında vesveseci düşüncelerin bizi yorabileceğine işaret ediyor. Gerçekçi tutumların, zihinsel odaklanmanın ve ciddiye alan görüş, konuşma ve hareketlerin faydasını görebilirsin diyor bu transit bize. Hayaller peşine takılma, reel olana odaklan, boş konuşma anlamı olsun, azıcık ağzını sıkı tut, tedbirli ol, herkesle hemen öyle samimi olup her şeyini ortaya dökme diyor. Halbuki öğleden sonra bu duruşu sergilemek o kadar zordu ki... Yüreğimiz bunun tam tersini söylüyordu. Esas olan ise nerde hangi tavrı sergileyeceğimizi hissedebilmekte... Umarım macera peşinde koşan tavırlarla, aşırı ciddi ve katı tavırları dengelemeyi başarabileceğimiz, her şeyi dozunda yaşayıp zararı minimumda faydası derin bir gün geçirme şansı yakalarız...

9 Ekim ÇARŞAMBA günü Ay yine Yay burcunda olacak. Eğitim, yayıncılık, yabancılarla bağlantılı işler, yurtdışı konuları, akademik ve bilgi içerikli konular, inanç ve felsefi meseleler, seyahatler açısından verimli bir gün olabilir.

Sabah saatleri heyecan ve değişiklik ihtiyacımızın artacağı, hareket etme isteği duyacağımız canlandırıcı bir etki altında olacağız. Rutin dışı olan her şey ilgimizi çekecek. Bir de sabır sorunumuz olabileceği görünüyor. Riskli de olsa hemen olsun dedirten bir etki bu... Biraz tedbirden zarar gelmez deyip azıcık hız kesmeyi becerebilmişsek çok verimli ve yaratıcılığımızı ortaya koyabileceğimiz, farklı ve yeni şeyler üretebileceğimiz etkiler altında olacağız. Bu saatlerde başladığınız işlerden hem keyif alma hem de hızlı sonuç elde etme şansınız olabilir.

Akşam saatleri uyum ve huzur adına desteklenmiş olacağız. Hoşsohbet buluşmalar, arkadaş-dost toplantıları,  destek alıp verme, sosyal ortamlar, eğlenceli aktiviteler, arabuluculuk girişimleri için elverişli bir akşam olabilir. İkili ilişkilerden keyif alacağımız etkiler altında olacağız.

10 Ekim PERŞEMBE günü de Ay akşam saatlerine kadar Yay burcunda olacak ve Çarşamba gününe benzer temalar yine vurgulu olacak.

Öğlen saatlerinde bugünlerde kendini belli eden Venüs- Neptün kare açısı kesinleşecek. İlişkilerde yanılma, aşırı fedakarlık etme, kayıpları göze alma, aldanma, aldatılma, plansız hareket edip zarar görme, olmayacağını veya sağlam temelli olmadığını görmekte zorlanıp hülyalı aşklara davetiye çıkarma, yanlış kararlar alabilme, hayal kırıklığı yaşayabilme, gerçekleri görmeyi becerememe gibi durumlar yaşanabilir.

Özellikle aşk ve para konusunda karar vermek, teklifte bulunmak ve hayal kurmak için pek elverişli değil bu transit. Aşkın gözü kör etmesi ve yanılma payı yüksek olacak. Ciddiyetle ele almanız gereken her türlü ilişki için bu risk geçerli. Dikkatli ve sağduyulu olmak önemli olacak bu günlerde... Bu riskli etkilerinin yanı sıra yaratıcılıkta ve sanatsal becerilerde, dans, müzik, resim v.b. yeteneklerde artış, kolay affetme ve ilişkilerin keyfini çıkarıp irade ortaya koyma telaşından kurtaran bir etkisi de olabilir.

Saat 13:11 den sonra Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Günün ikinci yarısı, başlangıçlar ve uzun vadede somut kazanımlar elde etmeyi amaçladığımız işlerden ziyade yarım kalan işleri toparlamak, kendimize bir şeyler katmak adına okuyup öğrenmek ve yeni bakış açılarına hayatımızda yer vermek açısından faydalı olabilir günün geri kalanı.

Saat 18:18 den sonra ise Ay Oğlak burcuna geçecek. Akşam saatleri daha çok hayatı ciddiye alacağımız şekilde geçecek. Eğlence ve hareket ihtiyacının yerini daha önemli meseleler ve somut kazanımlar teması alacak… Elimize aldığımız işi başarıyla sonuçlandırmak, özel hayatımızdaki ilişkilerimiz dahil her şeye bir başarı unsuru olarak bakmak, görev bilinci ile hareket edip, sorumluluk sahibi bir tavır sergilemek daha kolay ve de faydalı olacak.

Geç saatlerdeki gökyüzü ise bizim dünyevi bakış açımıza biraz olsun ruhsal içerik katabileceğimizi, içsel huzur ve dengeyi yakalamaya yakın olacağımızı işaret ediyor. Manevi konular, dua, meditasyon v.b. Çalışmalar için gecenin ilerleyen saatlerini tercih edebilirsiniz.

11 Ekim CUMA günü Ay Oğlak burcunda olacak. Dinlenmeye pek vakit bulamayacağımız, organizasyon ve iyi bir planlama sayesinde daha rahat akabilecek bir gün… Ciddi meseleler, sorumluluklar, yönetsel mevzular, resim kurumlarla alakalı konular gündemde olabilir. Dayanıklı ve gerçekçi duruş sergilememiş lehimize olacak gün boyunca.

Sabah saatleri otorite konumundaki kişilerin baskısı belirgin olacak. Olmuyor ya da yapamadım yanıtını kabul etmeyen, kolaya kaçmaya tahammül göstermeyen, şartlarımızı ve sınırlarımızı zorlayan, baskıcı kişiler ile karşılaşabiliriz bu sabah.

Kırıcı ve yaralayıcı tepkiler, duygusal patlamalar ve kadın figürlerinden kaynaklanan krizler olası riskler gibi görünüyor. Sabır, anlayış ve dürtüsel tepkilerden kaçınmak faydalı olabilir. Öğlen saatlerine kadar bu etkiler hakim olacak. İş planımızda ve günlük akışımızda bazı revizyonlar yapmamız gerekebilir. Hiç denemediğimiz yol ve yöntemlere doğru itilebiliriz. Üzerimizde bizi isyana götürecek ve bu nedenle de şiddetini artırabilecek bir baskı söz konusu olabilir. Eğer biz biraz aklıselim ve objektif kalmayı becerememişsek, gerilimli ve ruhen yorucu olacak günün ilk yarısı...

Öğlen saatleri ise zamanla ve sorunlarla sınanma ve krizlerle baş etme zorunluluğu biraz azalacak. Daha çok herkes işinde gücünde, birbiriyle uğraşmayı bırakmış ve ağırbaşlı tavırlara yönelmiş olacak. Eğer bunu rahatlık olarak algılamaya kalkmaz ve bizden bekleneni yapmaya devam edersek verimli ve sakin bir öğleden sonrası geçirme şansımız olacak. Hem işimize hem de ilişkilerimize gereken özeni ve ciddiyeti göstermemiz sayesinde çok daha huzurlu olabileceğiz.

Akşam saatleri ise bireysellik teması yerini daha ifadeci ve konuşkan bir havaya bırakacak. Yüz göz olma ve aşırı samimiyetler söz konusu olmadığı sürece günün ilerleyen saatleri niyetimizi doğru biçimde karşımızdakine aktarmak açısından verimli olacak.  Düşüncelerimizi ve planlarımızı anlatmak, önemli ve karar verdirecek konuşmalar yapmak, tekliflerde bulunmak ve plan yapıp adım atmak, yazıp çizmek ve işe yarar bilgiye ulaşmak için elverişli olabilir.

12 Ekim CUMARTESİ günü Ay yine Oğlak burcunda olacak. Ciddi tavırlar, görevlerimizi aksatmamak sayesinde verimli olabilecek, iş ve başarı odaklı bir gün bizi bekliyor. Kararlı olmak, disiplini elden bırakmamak, her şeye gereken ihtimamı gösterip, sabırla çalışmak, günü baştan organize edip, herkesin başarılı olduğu konuda emeğini oryaya koyacağı pratik ve verim alacağımız bir iş bölümü yapmak bugün girişeceğimiz ilerde daha başarılı sonuçlar elde etmemizi sağlayabilir.

Ancak saat 03:04den sonrasında Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacağından, yeni bir adım ve geleceğe yönelik beklenti içinde olacağımız başlangıçlar yapmaktan ziyade verimli bir gün geçirip elimizdeki işleri layıkıyla tamamlamaya yönelik planlar daha güzel olabilir.

Akşam saatlerine doğru gün boyunca etkili olan Güneş-Jüpiter kare açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle, aşırı iyimser tavırlardan zarar görme, yaptıklarımızla ve varlığımızla dikkat çekme ihtiyacında artış, hem karşımızdakinden hem de kendimizden beklentimizin artışı, aşırı kendini beğenme, alttan almakta zorlanma, kibir ve gurur yüzünden kişisel ilişkilerimizin zedelenmesi gibi durumlar yaşanabilir. Girişimsel konular ve maddi meselelere her zamankinden daha çok pembe gözlüklerle bakabiliriz. Riskleri görmeme, “nasıl olsa yoluna girer” diye temkini elden bırakma, sorunları yok sayma, rahatlık nedeniyle gereken özeni göstermeme ise hiç istemeyeceğimiz ve beklemediğimiz neticelere götürebilir bizleri. Başa çıkmanın kolay olmadığı en azından tahminimizden zor olduğu, bizi, tecrübemizi ve bütçemizi aşan işlere girişme riskimiz var. Yerine getiremeyeceğimiz, umut veren, boyumuzu aşan vaatlerde bulunmamaya, büyük sözler etmemeye özen göstermeliyiz bu etkiler altındayken. Saat 21:00 dan sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Kova burcuna geçecek.

13 Ekim PAZAR günü Ay Kova burcunda olacak.  Arkadaşlık ve dostluğun ön planda olacağı, bir arada olduğumuz kişilerle boşa vakit harcamayı tercih etmeyeceğimiz, mutlaka karşılıklı faydamız dokunsun ve birbirimizi geliştireyim ihtiyacı duyacağımız bir gün. Bilgi ve teknoloji içerikli konular, ortaklaşa yapılan işler, grup çalışmaları, sosyal içerikli çabalar ön planda olacak. Mantıklı ve objektif olmamızın bizim lehimize olacağını işaret ediyor bugün gökyüzü. Yaratıcı ve farklı olandan fayda sağlama dürtüsü, öğrenme açlığı ve algı açıklığı söz konusu olabilir.

Romantizm ve aşktan ziyade dostluk ve insani ilişkiler ön planda olacak. Orijinal uğraşlara vakit ayırmak için de elverişli olabilir. Yalnız kalmak istemeyeceğiz gün içinde. Ancak kalabalığın içinde bile olsak bireyselliğimiz özen gösteriyor olmamız, biraz özgür alan bırakmamız daha keyifli olabilir.

Öğlen saatleri hızlı hareket etme ihtiyacımız artacak. Tamamen kontrolsüz ve tedbirsiz davranmadığımız sürece, yeniliklere açık olmak ve deneyimlerden kaçmamak sayesinde daha karlı çıkabiliriz bu zaman diliminde.

Akşama doğru bir miktar içe kapanma, yalnız ve yetersiz kaldığımızı düşünme, desteklenmediğimize inanma, çok fazla iş, yetersiz enerji durumu söz konusu olabilir. Eğer yeteri kadar emek sarf etmiş ve yapmamız gerekenleri zamanında tamamlamışsak daha verimli ve sorunsuz geçirebiliriz bu saatler.

Engeller, detaylar ve aksamalar can sıkıcı olabilir. Yılmamak önemli.  Bu saatlerde bir işe girişecekseniz veya bir başlangıç yapacaksanız her zamankinden daha sabırlı ve temkinli olmanızda fayda var. Gecikme ve detaylarda sorunlar gündeme gelebilir. ( erteleme ihtimalini değerlendirin)

Akşam saatleri sözlerin yanlış anlaşılması, fikir ayrılıkları ve inatlaşmalar söz konusu olabilir. Önemli görüşme, teklif ya da mesajlar tam yerini bulmayabilir. Karşınızdakini ikna etmeniz zor olabilir. Trafikte aksamalar yaşanabilir. Bu akşam fikirsel inatlaşmaların bir sonuca varmasının kolay olmayacağını ve fayda sağlamayacağını özellikle belirtmek isterim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar