3 Kasım 2013 Akrep Burcunda Güneş Tutulması...

Bu Pazar günü saat 14:49 da 11 derece Akrep burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek… Tutulmalar özellikle haritamızda bazı gezegen ve aks temasları ile gerçekleşiyorsa belirgin, değişim yaratan gelişmelere vesile olabiliyor. Haritanızda hangi ev üzerinde gerçekleşiyorsa olaylar bu çerçevede şekillenecektir ancak genel olarak hepimizi nasıl ve hangi konularda etkileyecek ona bir bakalım.

Akrep burcunda gerçekleşiyor olması bazı şeylerin yeniden başka şekilde hayat bulması için bitmesi gerekliliğine atıfta bulunuyor olabilir…

Maddi ve manevi kriz niteliğinde gelişmelere, paylaşımlar konusundaki bazı gelişmelere, hırslı ve kararlı adeta sıfırdan başlatan bazı ataklara, sahiplenip adeta bir uzvumuz olarak kabul ettiğimiz kişilerle olan ilişkimizin tartışmaya açılacak şekilde gündeme gelmesine vesile olabilir.

Su burcunda gerçekleşiyor olması bize yağmur, deniz kazaları, denizden gelebilecek tehlikeli durumlar, sel ve su baskınları gibi sorunların risk teşkil edebileceğini gösteriyor. Sıvılara bağlı rahatsızlıklar, hastalıklar, epidemik durumlar da söz konusu olabilir. Tutulma aynı zamanda sabit bir burçta yaşanacak. Bu da bize,  etkilerinin kalıcı ve tesirli şekilde yaşanacağını gösteriyor.

Yönetsel ve finansal krizleri eşliğinde getirebilir bu tutulma...      

Akrep enerjisi çok konsantre bir enerji. Yoğun ve içeriğinde güç, kararlılık, azim ve hırs barındıran bir enerji.

Bu süreçte olmayanı oldurma, güç olanın üstesinden gelme, eski olanı geride bırakma, yeniye yer açma teması gündeme gelebilecek. İşin ucunda hayrımıza olan bir şeyler olduğunu bilmemize rağmen zorlanma, mücadele etmek zorunda kalma ve içimizdeki gücü keşfetme etkisi de var. Zorlanma etkisi çok net...

Bu bazen çetrefilli işlerle mücadele etmek bazen de bu nitelikteki iş ya da özel sosyal ilişkilere emek harcamak şeklinde olabilir.

Özellikle duygusal anlamda her şeyin sabit kalması, bizi ve ilişkilerimizi riske atacak bir değişime gerek kalmaması isteği olacağı kesin. Zira Akrep enerjisinde mevcut durumu olduğu gibi korumak ve güven çemberinde kalan kısmı sabitlemek gibi bir eğilim var. Yani her türlü değişim aslında bir kriz unsuru

Ama gel gör ki Akrep enerjisi bir yandan da krizlerden besleniyor... Yani krizleri seviyor. Onlarla baş edip daha da güç kazanması, enerjisini daha da yükseltmesi adına olmayan yerde suni krizler de yaratabiliyor. 

Başkalarına ait olan ve paylaşmak istediğimiz veya paylaşılmadığı için rahatsız olduğumuz maddi ve manevi değerler kriz sebebi olabilir. Kıskançlık ve aşırı sahiplenme kaynaklı baskıcı tutumlar göze çarpabilir.

Yeteri kadar bir ve bütün olamadığımız ilişkiler, ortaklıklar tekrar masaya yatırılabilir. Fazla müdahil olan, her şeyin iç içe geçtiği olaylar ve ilişkiler stres kaynağı olabilir. İnsanlarla aramıza sınır koymakta zorlanabiliriz. Ya da mevcut sınırlar aşılmak istendiği için sorun çıkabilir.

Tutulma Akrep burcunda gerçekleştiğinden dolayı bu aşamada yöneticisi Marsın ne durumda olduğuna da bakmak gerekiyor.

Yani bir takım değişimler, dönüşümler, krizler, yeniden yapılanmalar yaşanacak ama bunlar olurken ne tip bir mücadele verilecek??? Mars Başak burcunda, tutulmaya sekstil açı ile destek veriyor ve bir yandan da Satürn ile sekstil ve Plüton ile üçgen bir açısı mevcut. Yani özel bir güçlülük durumu yok ama temayı güçlendirecek etki yapacağı da belli…

Öyle ya da böyle zorlu bir durumla karşılaşma veya bir sınav verme durumu söz konusu olursa gücümüz, inancımız, azmimiz yerinde olacak.

“Vah vah tüh tüh” diyen tavırların değil de, sorumluluk alan, bilinçli, çaba gösteren, vazgeçmeyen, sorunu çözme adına elinden geleni yapan, kendine kurban olmayı layık görmeyen, kararlı tavırların daha belirgin olacağını söyleyebiliriz.

Tutulma haritasında ayrıca Satürn de Güneş ve Ay ile kavuşum halinde olacak. Satürn etkisi tutulma ile birlikte olabilecek olay ve yaşamımıza girebilecek kişilere ciddiyetle yaklaşmamız gerekliliğini de eşliğinde getiriyor.  Dünya astrolojisi açısından bakarsak bu temas, yönetim kademesini zora sokacak bazı gelişmelere, maddi ve manevi açıdan halkların arasındaki mesafelerin açılabileceğine, yöneten ile temsil edilenin uzlaşmazlıklarının belirginleşebileceğine, bazı önemli kişilerin statü ve polüparite kaybı yaşayabileceğine, idare etmek ve organizasyonu sabit tutulmanın her zamankinden daha çok güç gerektirebileceğine, yönetimsel bazı kalıcı ve kökten olabilecek değişimlere, halk sağlığı ile ilgili sorunların can sıkıcı olabileceğine,  iyimser yönleri görmekte zorlanma ve baskının depresyona itebileceği olayları tetikleyebileceğine işaret ediyor.

Tutulmanın Kuzey serisinde gerçekleşiyor olması ise, bizi geleceğe taşıyacak ve ilerlememize katkı sağlayacak nitelikte bir tutulma yaşayacağımızı gösteriyor.

Saros serisine göre 16 kuzey serisinden bir tutulma olacak. Brady ye göre bu serinin anlamı, fikirsel aydınlanma ile eşdeğer tutuluyor. Bilinçte ani bir boşalma ve büyük bir iç görü, anlayış ve aydınlanmaya işaret ediyor. Ve bu düşünsel anlamdaki yanan ışığın ardından gitmenin ve bu fikirlere göre hareket etmenin akıllıca olacağına da atıfta bulunuyor. Entellektüel anlamda bir farkındalık ve kalıplaşmış bazı fikirlerin inanışların yıkılmak durumunda kalması söz konusu olabilir. İdeolojiler, teoriler, inançlar revize olabilir. Özellikle politik, dini ve felsefi bakış açılarında bazı uyanışlar yaşanabilir gibi görünüyor. Kadersel anlamda radikal dönüşümler yaratacak kararların alınması söz konusu olabilir.

Tutulma sırasında kavuşum etkisi ile Acrux sabit yıldızının tesiri de belirgin olarak hissedilecek.  Jüpiter doğasında olan bu yıldız tutulma ile kavuşum halinde olacak.  İhtişam, lüks ve gösterişi ve bu tip bir yaşamı çok sevmeyi ifade ediyor bu sabit yıldız. Pratik çözümler bulma, dünyevi aleme önem verme anlamını barındırabiliyor. İnançsal bir artış, dini ve inanca dayalı kar sağlama, önemli ve etki bırakan törensel seramoniler, gizemli ve belki de mantıksal olarak açıklanamayan büyülü mistik konular, adalet ihtiyacı doğuran temaların tutulma ile birlikte tetiklenecek olaylara eşlik edeceğini işaret ediyor gökyüzü...

Gökyüzünde ayrıca bir de Uranüs-Plüton karesi gerçekleşmiş olacak. Plüton’la üçgen açı ile temas sağlayacak. Uranüs-Plüton karesinin etkilerini zaten 2012 den bu yana belirgin bir şekilde hissediyoruz. Retrolar nedeniyle dönem dönem kesinleşen bu açı tutulmadan hemen önce 1 Kasım günü de net olarak gökyüzünde yerini aldı.

Bu da bize her birini bir araya getirirsek ciddi anlamda dönüşümsel bir tutulma yaşadığımızı çok net bir biçimde gösteriyor.

Yani zaten hayatımızda olmasını planladığımız bir değişim, bir yok ediş, bir geride bırakış, yeni binalar inşa etmek adına elimizdekini yerle bir ediş durumu söz konusu ise, işte bu tutulma biz istesek de istemesek de karşımıza bu açıdan bazı fırsatlar çıkaracaktır.

Uranüs-Plüton karesinin yaşamımızda yaptığı olası etkiler için Cuma günü yorumunu ayrıca okumanızı öneririm.

Ülkemiz açısından bakarsak da tutulma T.C. Haritasının 5.evinde gerçekleşecek. Sanat ve eğlence ve spor dünyasını ilgilendiren bazı gelişmelere, tanınmış kişilerin sıkıntılı konularla gündeme gelmesine, bu kesimden bazı kayıpların yaşanabileceğine, kalp rahatsızlıkları ve buna bağlı üzüntülerin yaşanabileceğine, çocuklar, gençler ve öğrenim teması ile ilgili kriz niteliğindeki olaylara, doğum ve doğum sonrası hastalık ve ölüm temasının dikkat çekeceğine işaret ediyor.

Her açıdan incelemeye çalıştık tutulma haritasını…

Kısaca bu bilgileri harmanlayacak olursak; sıkı sıkıya tutunmanın ve ben değişmeyeceğim veya değişime göz yummak istemiyorum demenin işimize yaramayacağı, ne kadar çok akışta ve bilinçli olursak olayların o kadar lehimize dönebileceği özel ve etki bırakan bir tutulma olacak.

Zoru severim diyenler için ideal.
Kolaya kaçanlar ise biraz yorulabilir.

Tutulmanın, hepimiz için, iş, ilişki, para, inanç, zihin v.b. hangi konuda ihtiyacımız varsa o alanda, tırtılın kelebeğe dönüşmesi misali güzelliklere yer açacak dönüşümler yaratmasını ve ülkemiz açısından da hayırlı ve ileriye götürecek gelişmelere vesile olmasını gönülden dilerim.

Tutulmanın gözlemlenebileceği bölgeler için aşağıdaki bilgi ve linkleri takip edebilirsiniz.

 
http://earthsky.org/tonight/solar-eclipse-from-the-americas-to-middle-east-on-november-3
http://www.timeanddate.com/eclipse/in/turkey/istanbul
(Türkiye'den gözlemlenecek olan diğer tutulmalar)

Yorumlar

Popüler Yayınlar