AstroKarmik ile 14 Ekim haftası...


Bayram ve Tutulma haftası keyif ve huzurla gelsin dilerim…

14 Ekim PAZARTESİ Pazartesi günü Ay Kova burcunda olacak. Bayram arifesine yaraşır güzellikte ve uyum enerjisi içinde başlayacak gün. Arkadaşlarımıza, dostlarımızla, sevdiklerimizle bir arada olmaktan keyif alacağımız, fayda sağlamaktan mutluluk duyacağımız, sosyal ve kolektif olma ruhunun aktif olacağı güzel bir gün bizi bekliyor. Özellikle sabah saatleri her türlü ilişkimizde uyum huzur ve denge arayışımız etkin olacak. Hem ikili hem de sosyal ilişkilerde herkes uzlaşmak adına elinden geleni yapar halde olacak.

Rahat ilerleyeceğimiz, önemli kişilerle, önemli konularda yaptığımız görüşmelerden sonuç alabileceğimiz saatlerde olacağız. İş birliği gerektiren mevzular için her zamankinden şanslı olacağız.

Gün boyunca ortak hareket etme gerektiren işler, bilgi ve teknoloji içerikli çalışmalar, mantık ve rasyonel zeka gerektiren her türlü uğraş, için elverişli bir enerji olacak. Kalabalığın içinde bile olsak kendimize özgür bir alan bırakmak, yeniliklere açık olmak ve gördüğümüz ve yolunda gitmeyen şeyleri nasıl daha iyi işler hale getiririz diye çözümler aramak önemli olacak bugün için...

Akşam saatleri ise günün ılımlı ve uyumlu enerjisi biraz dağılacak ne yazık ki… Fikirsel çatışmalar, inatlaşmalar, agresyon eğilimi söz konusu olabilecek. Alttan alan tavırları, eğer siz göstermemişseniz karşınızdakinden de beklememek gerekir bu akşam.

Yetişmesi gereken işler, hızla halledilmesi gereken şeyler ve bu nedenle olabilecek acelecilik ve telaş hem yorucu olup hem de sakarlık ve kazalara açık hale getirebilir bizleri… Saat 23:29 dan sonra gün bitimine kadar ay boşlukta olacak. Önemli görüşme ve iyice düşünülüp tartılması gereken işler için pek elverişli bir akşam değil.

15 Ekim SALI günü saat 01:06 dan sonra Ay Balık burcunda olacak. Hassas, duygusal ve kırılgan olma eğilimi gösterebiliriz gün boyunca. Sadece kendimizinkileri değil diğer insanların da ne hissettiğini anlayabilme, empati duyma ve anlayış gösterebilme şansımız artacak. Hırslarımızın ölçülü, özverimizin ise yoğun olacağı etkiler altında olacağız.

Bir bayram sabahı için ne kadar güzel bir enerji değil mi?

Sanatsal konular, sevgi ve merhamet içerikli olaylar için elverişli bir gün olabilir. Mantıksal değil de dürtüsel davranma ve dürtüsel kararlar verme riskimiz de her zamankinden yoğun olacak.

Sabahın erken saatleri eğer şansınız varsa erken kalkıp, ruhsal çalışmalar yapmak, dua, meditasyon gibi aktivitelerden fayda almak, eğer varsa sanatsal bir yaratıcılığınız hakkında çaba sar etmek için çok güzel bir enerji olacak.

Biz özel bir çaba sarf etmeden içimizden gelen yoğun bir akış olacak adeta...

Çok sakin ve serbest bırakabilen bir etki altında olacağız. Affetme, negatif duygu ve düşüncelerden arınma adına yapılabilecek çalışmalar her zamankinden daha fazla sonuç verebilir.

Öğleden sonra, diğer insanlarla duygusal ve sevgi içerikli paylaşımlarda bulunmak, desteğe ihtiyacı olanın yanında yer almak, omuz vermek, güç alış verişi, destekleşmek, sevgiyi paylaşmak için yine çok güzel etkiler alıyor olacağız.

Özellikle önemli kadın figürlerinden alınacak destek söz konusu olabilir. Ama yine de dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki o da anlayış ve hoşgörü ile ezmek arasındaki farkı yakalayabilmek. Birinin desteğe ihtiyacı olduğunu görüyor olabilirsiniz. Ancak bunu kendisinin görmesi asıl önemli olan şey. İstenmeden vermek, destek ile yardım arasındaki farkı kaçırmak anlamına gelebilir. Eğer bir kişi güç bir durumda ve bunu kendisi aşmak istiyor ise siz ancak teklifte bulunabilirsiniz. Onun adına, sözde onun için, yapamayacağına, yetemeyeceğine karar vermek destek olmaktan çıkıp o kişiyi yetersiz konumuna getirmek anlamına gelebilir. Teklif var ısrar yok diyelim bugün yardımlaşma teması için...

Akşam saatleri önemli sorumluluklar alma, yapılması gereken işleri düzene koyma, özellikle yaratıcılık gerektiren veya sevgi içerikli konularda kalıcı ve sağlam adımlar atma, elinizdeki işleri yoluna koyup dengeleme açısından verimli olabilir.

Bugün öğle saatlerinde Mars 8 Aralık tarihine kadar kalacağı Başak burcuna geçecek. Ne için mücadele verdiğimizi ve bu mücadeleyi nasıl verdiğimizi daha çok temsil eden Mars bu süreçte bizim verimlilik ve çalışkanlık açısından daha yoğun çaba içerisinde olacağımıza işaret ediyor.

İnce detaylı ve zihinsel odaklanma gerektiren işler, el becerisi içerikli çalışmalar, istatistik ve raporlama konuları, yazmak, çizmek ve detaylandırmak ile alakalı olan şeyler, temizlik ve sağlık adına verilen çaba, hastane ve sağlık kurumlarıyla alakalı çalışmalar, sabır ve özen gösterilmesi gerekli olan şeyler, ana amacın fayda sağlamak olduğu her türlü uğraş, destek ve asistans konulu aktiviteler bu süreçte bizi en çok uğraştıran ve üzerinde çalışacağımız temalar olacak.

İşleyen demir ışıldar misali karınca gibi çalışma, üretme ve somut şeyler ortaya çıkarma dönemine giriyoruz! Bu dönemde hataları bulup düzeltme ve kusursuz olsun diye didinip durma eğiliminde olacağız elimize aldığımız işlerde...

Bu kadar çok mükemmel olsun diye uğraşırken, eğer hata yapmışsak ve eleştirilmişsek tolore etmekte zorlanabileceğiz. Ben bu dönemi kitap çalışmalarıma hız kazandırmak, mevcut notlarımı revize edip düzenlemek ve okuyup araştırmak, detayları yakalamak için uğraşarak geçireceğim. Sizlere de kolay gelsin diyorum. Zira bu dönem çalışmaktan öyle kolay kolay yılmayacağımızı ve yorulmayacağımızı söyleyebilirim.

16 Ekim ÇARŞAMBA günü de Ay Balık burcunda olacak. Sevgi ve duygusallık temaları hakim olacak yine güne... Hassas ve kırılgan olup kolaylıkla alınganlık gösterme riskimizin olabileceğini unutmazsak günün güzel havasını bozmamış oluruz. Olanı ve söyleneni kişisel algılamamak ve insanların bizi özellikle yaralamak gibi bir amaçlarının olmayacağını kabul etmek faydalı olabilir.

Öğleden önce sosyal ortamlar, ev ziyaretleri, kısa kısa yolculuklar, hal hatır sormalar, konuşup kaynaşmalar, bayram ziyaretleri ile dolu geçecek gibi görünüyor. Günün genelinde biz özellikle aranmadığımız sürece olumsuz olabilecek hiçbir etki yok gibi…

İyilik, nezaket, samimiyet, merhamet, yardımlaşma ve huzur adına destekleyen bir enerji olacak gökyüzünde… İnançlar uğruna çaba göstermek, dini ve felsefi içerikli durum ve ortamlarda bulunmak, fikir alış verişlerinde bulunmak, duygusal içerikli konuşmalar yapmak, yakın yerlere ve yakınlarımıza nezaket ziyaretleri yapmak, birlikte keyifli vakit geçirmek, içinde bulunduğumuz toplumun değerlerine uygun hareket edip huzur bulmak için güzel bir etki olacak gökyüzünden yansıyan.

Genel anlamda yapmacık ve öylesine bir sosyallikten ziyade gerçek manada içtenlikle yapılan paylaşımlar ve yakınlaşmalar söz konusu olacak. Gönül almak, mesafeleri kapatmak, yakınlaşmak, iyi niyet sergilemek açısından tam olarak bayramlara yaraşır güzellikte bir gün olacak.

Saat 10:15 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlar açısından çok uygun olmasa da keyifle geçirilecek ve çevremize keyif verebileceğimiz bir bayram günü…

Akşama doğru kesinleşecek Venüs-Kiron kare açısı bir takım kırgınlıkların yaşanabileceğine, eski dargınlıkların tekrar gündeme gelip canımızı acıtabileceğine, ilişkiler açısından bizi üzen, yüreğimizi acıtan konuların su yüzüne çıkabileceğine işaret ediyor. Eğer bu tarz ve hep yüreğinizde taşıdığınız kronik bir küskünlüğünüz varsa, tekrar yok saymak ya da “ben böyle iyiyim” diye kendimizi kandırmaktansa, barışma, affetme, yaramızı şifalandırıp tekrar canımızı acıtmasına engel olmak ve yüreğimizdeki negatif duygulardan arınma şansı olarak kullanabiliriz bu enerjiyi...

17 Ekim PERŞEMBE Saat 04:17 den sonra Ay Koç burcunda olacak. Geçtiğimiz iki günün sukunet ve dinginlik barındıran enerjisi yerini daha dinamik ve atak olanına bırakacak. Hareketli bir gün olacak. Cesaret ve özgüven bugün için bize daha çok fayda sağlayacak olan şeyler. Zaten istesek de sakin ve huzurlu bir gün geçirme şansımız olmayacak.

Kararlı olmak, düşünmeye az, harekete çok zaman ayırmak sayesinde çok daha keyifli ve verimli bir gün geçirme şansımız artacak. Tamamen kontrolsüz olmak ve ölçüsüz riskler almak tabi ki doğru değil ama bugünün mesajı erken kalkan yol alır olacak diyebiliriz.

Dün ihtiyacımız olan huzur bugün gelip bizi bulsa bile istemeyebiliriz. Çünkü önceliğimiz bu olmayacak...

Koşturmacalı, heyecanlı, hareketli, fiziksel olarak efor sarf ederek daha rahatlayacağımız yorucu ancak güzel bir gün olabilir. Gece yarısından itibaren kesinleşip gün boyunca etkili olacak Venüs-Uranüs üçgen açısı da buna işaret ediyor aslında.

Monotonluktan kurtulma ihtiyacı, ani kararlar ile çıkılan yollar, pek çok konuyla ilgilenme ve her şeye heves edip her şey için heyecanlanabilme etkisi yaratacak bu transit.  Zaten Yay burcunda macera arayışında olmamıza vesile olan Venüs, bir de Uranüs ile temasa geçince durdurabilene aşk olsun artık heyecanımızı...

Değişiklik ve özgürce hareket etme isteğimiz mutlaka artacak.

Geleneksel bir bayram günü ve bayram rutinleri ile tatmin olma şansımız pek olmayabilir bugün.

Gezip tozma, kısa da olsa bir seyahate çıkma, daha önce denemediğimiz şeyleri deneme, yeni heyecanların arayışına girme hep bu transit etkisiyle yaşanabilecek olan şeyler.

Bu arayışı sevdiklerinizle birlikte yaşama şansınız da var tabi ki. Ama asıl niyet bağları gevşetip özgürce bir şeyler yaşamak ve tatmak olacak...

Gelip geçici ama öyle değilmiş gibi bizi içine çeken bir takım ilişkilere yelken açabiliriz mesela...

Ani yakınlaşmalar ve ani kopuş kararları alınabilir. Her durumda özellikle ilişkimizi ilgilendirebilecek bu yeni ruh hali bize keyif verecek gibi görünüyor.

Biraz vites küçültmek ve her yeni şey sanki iyi ve güzel olmak zorundaymış gibi saldırmamak bugün olmasa bile sonradan pişman olacağımız ve keyfimizi kaçıracak hamleler yapmamamızı sağlayabilir.

Biraz sakin olup azıcık ağırdan almak en güzeli… Aynı anda birçok yerde olmak, daha çok yer keşfetmek, daha çok insanla tanışmak ve daha çok şey deneyimleyip paylaşmak ihtiyacımıza biraz sukunet katarsak hem eğlenceli hem de verimli bir gün geçirmiş olabiliriz.

Yaratıcılığımız artmış, yeni fikirler, eserler üretme şansımız yerinde olacak. Sürprizlerin, spontane planların, doğaçlama buluşma ve seyahatlerin her zamankinden çok keyif vereceği bir gün olacak.

Akşam saatleri ise biraz gergin bir enerji içeriyor ne yazık ki. Parlayan ani öfkeler, duygusal patlamalar, fevri çıkışlar, hız ve telaş, hızımızı kesebilecek olan kişi ve olaylara karşı tahammülsüzlük, daha doğrusu genel olarak hoşgörü ve anlayış eksikliği hakim olan enerjiler bu akşam içinL

Günün en çok tedbirli, sakin ve sağduyulu olunması gereken zaman dilimi akşam saatleri. Sert ve düşüncesizce yapılmış hareketler, sarf edilmiş sözler çok can yakıcı olabilir. Mutlaka benim sözüm kabul görsün, benim isteğim gerçekleşsin, kimse itiraz etmesin diyen tavırlar her iki tarafa da zarar verebilecek.  Orta yolu bulmak, uzlaşmacı ve talepkar olmak için elverişli bir akşam değil. Hareket halinde olduğumuz her türlü aktivite ve trafik unsuru da risk barındırıyor ne yazık ki. Biraz sabır ve anlayış eğer gösteremeyeceğinizi hissederseniz mümkünse yalnızlık en azından ilişkilerinizde yaralar açmanızı engelleyecektir.

Gecenin ilerleyen saatleri neyse ki biraz sakinleşecek ortalık. Çok fazla negatif enerji depolamamışsanız bile sakinleştirici bir uyku ortamı tercih edip sabaha tazelenmiş uyanmaya çalışın…

18 Ekim CUMA günü Ay Koç burcunda ilerlemeye devam edecek. Durağanlıktan uzak, aktif ve dinamik bir gün bizi bekliyor. Cesaretimizin artacağı hızlı düşünüp, hızlı karar verip hemen harekete geçme eğilimi gösterebileceğimiz etkiler altında olacağız. Hemen yol alalım dediğimiz işler ve başlangıçlar için kullanabiliriz günümüzü. Heyecan ve acelecilik hali ise biraz daha tedbirli olmayı gerektiriyor. İçine sağduyu ve düşünce katılmış cesaretin daha fazla faydasını görebileceğimizi söylüyor bugünkü gökyüzü.

Öğleden sonra aşırı iyimserlik ve hiç düşünülmeden atılan ve ölçüsüz riskler alma eğilimi iyiden iyiye artabilir. Eğer yola çıkacaksanız aman dikkat diyelim… Hem fiziksel olarak hem de ilişkiler açısından başımızdan büyük işlere kalkışma ve önünü arkasını hesaplamadan her işe balıklama dalma durumumuz söz konusu olabilir. Maddi olarak da müsriflik safhasına varacak ölçüde harcamalar yapabiliriz. Hem kendimiz hem de cüzdanımız tehdit altında olacak... Otokontrol ve hız kontrolü, gerekli olacak günün devamında.

Heyecan arayışının, hareket ve hız tutkusunun yararı kadar zararını da görmeye yakın olacağız ne yazık ki.

İlişkilerde de ölçüsüz tepkiler verme, patavatsızlık etme riskine karşı da dikkat!

Dolunay- tuluma öncesi bu akşamı mümkün olduğunca sakin bir ortamda, dinginleştiren kişi ve aktivitelerle geçirmekte, ruhsal ve fiziksel detoks uygulamaya çalışmakta fayda var. Negatif enerjiden arınmak ve güneş-ay karşıtlığının gerginleştiren enerjisinden mümkün olduğunca sakınabilmek çok faydalı olabilir.

19 Ekim CUMARTESİ günü saat 02:37 de 25 derece Koç Burcunda dolunay ve gölgeli bir Ay tutulması olacak… Bu tutulma Afrika, Avrupa, Rusya, Asya’nın batısı ve Amerika'nın doğusundan ve Türkiye den gözlenebilecek. Ay tutulmaları yaklaşık 6 ay kadar etkisini sürdürmeye devam edebiliyor. Tutulma noktasıyla ilerleyen dönemlerde daha sonra diğer gezegenlerin yapacağı temas bu konuyu tekrar tekrar tetikleyebiliyor. Kısacası bu konuda yapılan astrolojik yorumları sadece bugün ve bu hafta geçerliymiş gibi düşünmemek lazım. Herkesin hayatında belli bir alanı harekete geçirecek bir tohum atılıyor. Filizlenmesi ve ürünün görünür hale gelmesi bizim bu etkiyi hissetmemiz bazen biraz zaman alabiliyor.

Öncü burçlarda gerçekleşiyor olması etkilerinin normalde hızlı bir şekilde ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Koç-Terazi aksında gerçekleşecek olması sen-ben temasının ve ilişkilerin bu tutulmanın ana konusu olabileceğini gösteriyor. Dengeyi sağlamak, adalet, eşitlik ve diplomasi konuları gündemde olacak.

Koç burcu etkisi ile hız ve acelecilik ihtiyacı artmış olabilir. Sonu sorunsuz ve kusursuz olsun değil de sonu ne olursa olsun ama bir an evvel olsun dedirten bir etki bu. Duygusal gel-gitler, sen ben, senin yerin benim yerim ikilemleri, birlikteliğin getirdikleri ile bireysel arzu ve isteklerin çatışması söz konusu olabilir. Bu durum hem ikili hem de sosyal ilişkileri, ortaklıkları etkisi altına alabilir. Genel anlamda dengeler biraz sarsılacak gibi görünüyor.

Asıl sorun ise gerçek ve doğru denge noktasını yeniden bulabilmek olacak... Bu aşamada unutmamak gerekir ki denge her zaman orta nokta değildir. Yani bazen tavizler vermek, herkesin kendince elinden geleni yapması, sadece yaptığımız işe değil ilişkilerimize de %100ümüzü vermemiz esas mesele olacak... %100 lerin nihai olarak eşdeğer olması da gerekmiyor. Özellikle ilişkilerde bu zaten epey zor...

Bir maddi ortaklık söz konusu olsa dersin ki “ben 50 TL koydum sen de 50 TL koy” ortaya... Ama ilişkide bunu nasıl ölçeriz ki? imkansız... İşte bu aşamada kişinin kendi %100 ünün ne olduğu önem kazanıyor. Bir kişi “çok” verme eğiliminde bir diğeri ise “az” vermeyi becerebilmekte ise ama sonuçta verebildiklerinin tamamını ortaya koymuşlarsa işte orada asıl denge var demektir...

Bu kez tutulma bu denge olaylarını tekrar gözden geçirmemize ve belki de bunu bulana kadar biraz sarsılmamıza vesile olabilir...

Tutulma sırasında Güneş ve Ay'ın Jüpiter ile bir T karesi olacak, tutulmanın yöneticisi konumundaki Mars ise Neptün ile karşıtlık açısı yapıyor olacak. Jüpiter Merkür ile üçgen yapıyor ve Venüs de Uranüs ile üçgen halinde olacak.

Tutulmanın Koç burcunda olmasından dolayı yöneticisi Marsın Ay ile uyumlu açısı cesaret ve mücadele gücünü, hemen çözüm üretme çabasını ve hareket ihtiyacını ön plana çıkaracak. Bu etki tutulma ile hayatımızda tetiklenen bir sorun söz konusu olursa çözüm bulma çabası açısından daha şanslı ve kararlı olacağımıza işaret ediyor. Ancak bu arada Mars Neptün ile de bir karşıtlık yapıyor olacak. Yani ileriyi görmekte zorlanma, yanlış hedefe yönelme, emeğin heba edilmesi, hedef belirlemede zorlanma gibi bir takım etkiler de var tutulma haritasında... ( Kurban bayramı söz konusu olduğundan bu transit Marsın kesi etkisinde hedeften şaşmalar nedenli kazalara da fazlasıyla rastlayabileceğimizi gösteriyor ne yazık ki)

Yapacağınız veya girişeceğiniz işlerde mutlaka bir amacınız olsun ve ondan sapmamaya çalışın diyor gökyüzü... Koç enerjisi bu konuda biraz zorlayıcı olacak ne yazık ki... Ne yazık ki öyle sakincene tepkiler vereyim, dur bir düşüneyim dedirten bir enerji değil...  Daha çok “dur ben önce tepkimi göstereyim de düşünmeyi sonraya bırakırız hatta düşünüp de ne vakit kaybedeyim ki” dedirten bir durum.

Yani sınav büyük... Ama geçmek elimizde... Jüpiter ile oluşan T kare de her anlamda büyüme, gelişme ve kapasitemizi artırma fırsatlarının fazlasıyla ayağımıza gelebileceğini ancak bu fırsatları değerlendirmek konusunda hoyrat davranabileceğimizi veya ölçüsü olmayan riskli adımlar atabileceğimi gösteriyor.

Girişim, beklenti ve kişisel tepkilerimizi tartmak, hem maddi hem de manevi anlamda doğru fizibiliteler olmadan yola çıkmamak önemli olacak. Aşırı uçlar, tepkiler, harcama, yeme içme, risk olan her şeyden uzak durmakta fayda var.

Ben-biz, benim-senin, bireysellik, paylaşım, hassasiyet-fevrilik, mantık, duygular, kadın-erkek arasındaki dengeyi kurmak gerekliliği artacak. Dünya astrolojisinde Mars-Neptün karşıtlığı hem fiziksel hasarlara hem de deniz kazalarına işaret edebiliyor. Ayrıca yine dalgınlık ve yorgunluğa bağlı trafik kazalarına da dikkat etmek ve her zamankinden tedbirli olmaya çalışmakta fayda olacak. Özellikle bayram dönüşü trafiğinde sabır ve dikkat çok önemli… Tatile çıkanlar dönüş yolunu, sağ salim dönebilmek ve kimseye zarar vermeden yol kat edebilmek adına kurgularlarsa bu riski en azından minimize etmiş olabiliriz.

Türkiye Cumhuriyeti haritasının 5-11 aksında gerçekleşecek tutulma. 5.evdeki Merkür-Satürn kavuşumunu etkileyecek. Öncü burçlarda olması politik bazı değişimlere, dış işleri ile ilgili rahatsızlıklara, hükümeti ve halkı ilgilendiren bir takım sıkıntılara, uluslararası ticaretlerin etkilenebileceğine işaret ediyor. 5.evi ilgilendiriyor olması ise, eğlence ve gösteri dünyasını ilgilendiren bir takım sıkıntılara, yüksek ekonomik seviyedeki kişilerin sorunlarına yol açan bir etki yapabiliyor. Önemli ve sahnede göz önünde olan bazı kişilerin sağlık sorunlarına, sevilen ve meşhur bazı kişilerin kaybına, genel olarak kalp rahatsızlıklarında artışa, okul ve çocuklarla ilgili bazı şanssızlıklara vesile olabiliyor. 11.evde gerçekleştiğinden, devlet yönetiminde bir takım sıkıntılara, üye kaybı ya da içsel anlaşmazlıklara, bir kısmının ya da mecliste yer alan bazı temsilcilerin itibar ya da destek kaybetmesine vesile olabileceği görünüyor. Merkür- Satürn kavuşumunun tetiklenmesi ise zaten T.C. haritasında yer alan düşünce kısıtlanması temasının gündeme geleceği, genç insanlarla yetkin pozisyondaki kişilerin özgürlük ve özgür düşünce adı altına karşı karşıya gelebileceğini, sağduyulu davranmanın çok önemli olacağını gösteriyor.

Bazı fikir ve konuşmaların ayrılıkları daha da belirgin hal getirebileceği, ötekileştirme tavırlarına artık bir son verilmesi gerekliliğinin bariz olarak herkes tarafından kabul edilebileceğine, ancak fevri tepkilerin, yangına körükle giden tavırların, madem öyle işte böyle diyen tutumların, özgürlük isteyeni sindirmeye çalışmanın, artan baskıya isyan etmenin pek bir faydasını göremezsiniz diyor tutulma haritası...

Tutulma sonrası Ay boşluğa gireceğinden öfke ile kalkan zararla oturur diye düşünmek çok önemli. Önemli başlangıç ve girişimler için Ay'ın boşluktan çıkmasını beklemek en doğrusu olacaktır.

Saat 10:26 dan sonra Ay Boğa burcuna geçecek. Neyse ki bu bize biraz sükûnet, güven ve huzur arayışı verecek. Yani riskli tavırların cazibesi biraz olsun azalacak. Mevcut durumumuzu korumak, emin ellerde ve garanti denilen durumlarda olmak önemli olacak. Maddi konular, toprak ve doğa ile alakalı işler, yiyecek ve keyif odaklı temalar günün devamında etkili olacak. Eğer yollardaysanız acil olarak ulaşmak yerine ağır ağır dura dura, yollarda yöresel lezzetleri tada tada yani kısacası yolun da tadına vara vara dönün bugün evinize derim ben...

Öğleden sonrası özellikle duygusal açıdan cesaretimiz yerinde ve kararlı bir tutum içinde olabileceğiz. Nereye gideceğini bilen ve kendinden emin tavırlar sayesinde daha çok şey elde edebileceğimizi gösteriyor gökyüzünden yansıyanlar.

Akşam saatleri ise huzur, dinginlik ve rahatlık teması daha baskın… Ailemizle bir arada, varlığımıza ve birliğimize şükran duymak, ruhsal ve sevgi içerikli temalara eğilmek, dua etmek, bizden istenen bir destek varsa vermek, fedakarlıklarda bulunmak için elverişli olacak bu akşam saatleri... Sanat ve estetik içerikli ortam ve çalışmalar açısından, aşk ve romantizm için de oldukça uygun olacak. Ziyafet sofraları, teklifler ve ruhu okşayan planlar için de hazırlıklı olan...

20 Ekim PAZAR günü Ay yine Boğa burcunda olacak. Sakin ve ağırbaşlı hareket etmek sayesinde çok daha huzurlu ve verimli bir gün geçirme şansımız olabilecek. Risk alan değil de kendimizi ve sevdiklerimizi güvende hissedeceğimiz tavırlar bizi daha mutlu edecek. İstikrar, huzur, maddi ve manevi olarak tatmin olmak isteği duyacağız. Yarım işleri tamamlamak, sağlam olan işlere girişmek, sabır gerektiren olaylara adım atmak, ticari ya da özel paylaşımlara ve ortaklıklara niyet etmek için elverişli olacak günün enerjisi. Aynı zamanda hayattan tat almak, kokladığımız gördüğümüz tattığımız şeylerin bize haz vermesini isteyeceğiz.

Sabahın erken saatlerinde ciddiyetle ele alınması gereken meseleler, sorumluluklar, başkası adına ya da sorumlu olduğumuz kişilerle birlikte hareket edip, yol almak ve görevleri yerine getirmek önemli. Bu sabah için ana tema elini taşın altına koymak ve bekleneni yerine getirmek olacak. Yani aradığımız eğer huzur ise huzur ancak böyle bulabileceğiz.

Akşam saatleri sözlerimizi dikkatle seçmemiz, önemli olacak. Kırmanın kolay olduğu ancak gönül almakta zorlanabileceğimiz bir akşam olabilir. Gereksiz ve amacından sapmış konuşmaları uzatmamak patavatsız söylemlere girişmemek, laf dalaşlarına davetiye çıkarmamak önemli... Uzlaşma ve orta yolu bulmak için uygun değil ne yazık ki. Önemli görüşme ve buluşmalarınız bu akşama ayarlamasanız iyi olur. Fikri sabit ve vazgeçmeyen tavırlar maalesef bunu zorlaştırabilir. Duygularımızı dile getirmek, düşüncelerimizi ifade etmek ve bunların aynı şeyi işaret ediyor olması biraz zor olabilir.
 
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar