AstroKarmik ile 28 Ekim Haftası...


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın yanı sıra Akrep burcunda Güneş tutulması ve yeniay içeren Ekim ayının son haftasına merhaba…  
 
28 Ekim PAZARTESİ günü Ay Aslan burcunda olacak. Genel anlamda keyif ehli bir havada geçebilecek bir gün bizi bekliyor. Sanatsal etkinliklerde, eğlenceli ortamlarda ve kişiler ile bir arada olmak için ideal bir gün olabilir. Gün içinde kararlı davranmak, inisiyatifi ele almak, iradi tarafımızı ön plana çıkarmak sayesinde çok daha verimli işler ortaya çıkarabiliriz. Özgüven şart yani...

Ancak abartıp şişik egolarla ortalıkta dolanmak da pek eğlenceli olmayabilir. Günün en belirgin mesajı, kendi alanımızı iyi belirlemek ama diğer insanların da kendi alanlarında kendi inisiyatiflerini ele almalarına engel olmamak şeklinde...

Yaratıcılık gerektiren, iyi ve takdire şayan işler çıkarmak, alkışı almayı ve sahnenin önünde yer almayı bilmek bu güne ait diğer belirgin temalar olabilir.

Öğleden sonra sıcak ve samimi ilişkiler çok daha ön plana çıkacak. İkili iletişim ve yakınlaşmalar konusunda şansımızın arttığı saatlerde olacağız. Romantik ortamlar, duygusal yoğunlaşmalar açısından değerlendirilebilir.

Günün ikinci yarısı daha çok gönlümüzden geçenleri yapma eğiliminde olabiliriz. Eğlenceli aktiviteler, bol kahkahalı sohbetler, sırf keyiflenmek adına çıkılan alış verişler ve sosyal olacağımız her türlü plan için oldukça elverişli görünüyor. Canlı kıpır kıpır, coşku ve heyecan dolu bir ruh hali bu...

Saat 14:26 dan sonra Ay boşlukta olacağından kalıcı ve uzun vadeli olmasını istediğiniz işlerin başlangıcı açısından pek uygun değil ama keyiflenmek için ideal. Bir Pazartesi gününe göre süper eğlenceli bir hafta başlangıcı yapıyoruz diyebilirim.

29 Ekim SALI günü saat 05:45 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Başak burcuna geçecek. Dikkat ve zeka gerektiren işler, hesap kitap raporlama ve düzenleme çalışmaları, inceleme ve detaylara inerek araştırma gerektiren konular için ideal bir gün. Temizlik ve derleme toplama çalışmaları için de elverişli olabilir.

Öğleden önce bir miktar duygusal ve zihinsel karışıklık hali, yanılma ve kararsızlık gibi durumlar etkisi altına alabilir bizleri. Özellikle hata kabul etmeyen işler ile uğraşmanız gerekiyorsa pür dikkat kesilmenizi öneririm.  Gerekirse 2 ya da 3 kez kontrol edin. Acele edip sonradan üzülmektense biraz daha tedbirli davranmak, sizin dışınızda da bir gözün kontrolünü sağlamak daha iyi olabilir.

Bu saatlerde karşımızdakinin hiçbir art niyeti olmasa bile aldanma, yanılma ve yanlış anlama risklerimiz mevcut olacak. Özellikle kadın figürlerinden yana bir hayal kırıklığı yaşanabilir.

Akşam saatleri ise uyum ve huzur ortamlarına çok daha yakın olacağız. Hem iş hem de özel amaçlı buluşma ve görüşmeler, teklifler, iş planlaması ve ortaklaşa yapılan çalışmalar için elverişli.  Destek istemek ve bulmak, kadın erkek ilişkilerinde ilerleme kaydetmek, uzlaşma sağlamak, bir tedaviye başlamak ve şifa adına bir çalışma yapmak için elverişli saatlerde olacağız. Detayların kaçmaması gereken ince araştırmalar yapmak ve keyifle yorgunluk hissetmeden çalışmak adına da kullanabilirsiniz akşamın enerjisini.

Gece saatlerinde Merkür-Satürn kavuşumu netleşecek. Bu bize olumsuz düşünceler, karamsar bir bakış açısı verebilir. Ancak aynı zamanda düşüncelerimizi, zihnimizi toparlama ve kalıcı ve ayakları yere basan kararlar verme etkisi de yaratabilir. Özellikle günün ikinci yarısında aşırı ciddiyet, ketumiyet ve her şeye haddinden fazla gerçekçi bir biçimde yaklaşma eğilimimiz olacak.

Kelimeleri tartmak ihtiyacı, fazla detaycı yaklaşımlar, eleştirel bir dil ve sınırlandırılmış bir zihin söz konusu olabilir. Çok ince düşünüp “aman hatalı bir şey söylemeyeyim, yanlış anlaşılmayayım” kaygısı nedeniyle bir tutukluk yaşayabiliriz. Kelimeler zorla ve gecikmeli çıkabilir ağzımızdan. Kekeleme ve tam olarak kendimizi ifade edemediğimizi düşünme eğilimi de olabilir. Ciddiyet gerektiren çalışmalar, önemli ve herkesle paylaşmak istemediğimiz belki de sır niteliğindeki olaylar gündeme gelebilir. Bu akşam için ağzımızdan laf almak, fikrimizi öğrenmek gibi durumlar zorlayıcı olabilir.

Düşüncelerinizi de herkesle paylaşmak istemeyebilirsiniz.

Gece saatleri gergin ve zorlayıcı açılar olacak gökyüzünde. Dinlendiren bir uyku ve tazelenme şansını pek bulamayabiliriz. Bu nedenle uygun bir atmosfer yaratmak her zamankinden daha çok önem kazanacak. Detaylı, gerginleştiren ve yorucu rüyalar bu gece bizi bekliyor olabilir. Kronik ve stres yaratan, yürek yoran bir rüyanız varsa, tekrar görebilirsiniz. Elektronikten uzak, uygun bir tütsü eşliğinde, dinlendiren ve sakinleştiren bir müziği de işin içine katarak uykuya hazırlanabiliriz. Bu gece göreceğiniz rüyalar mesaj içeren, çözümlemeli ve rehber niteliğinde olabilir.

30 Ekim ÇARŞAMBA günü de Ay Başak burcunda olacak.  Verimlilik, takdir edilmek, kusursuz işler üretmek ve çalışmak günün ana temaları ve bizi mutlu edecek durumlar olacak. Elimizdeki yarım işleri tamamlamak, istatistiki çalışmalar yapmak, raporlamak ve sunuma hazırlamak, detaylı, dikkat ve verimli bir zihinsel kapasite gerektiren işlere yönelmek için ideal olabilir.

Özellikle sabahın erken saatleri bu açıdan oldukça verimli olabilir.  Fikirlerimizi ifade etmek, kusursuz ve detaylı çalışmalar yapmak, eğitim, öğrenim içerikli aktiviteler için uygun. Bir de bu sabah ikna kabiliyetimiz, inandırıcılığımız yerinde olacak. Fikirleriniz ve konuşmanızla etki altına almak istediğiniz birileri varsa bu sabah güven veren bir tarzınız olabilir. Kalıcı projeler, sorumluluk alacağımız, sabır ve dirayet gerektiren çalışmalar için de güzel bir enerji olacak gökyüzünde.

Gün boyunca gocunmadan çalışmak ve bundan haz duymak teması belirgin olacak.

Akşam saatlerinde ise bu kadar çalışkanlık yeter diyeceğiz adeta. Aklımız yarım kalan işlerimizde kalsa bile biraz insan içine karışmak, sosyal ortamlarda yer almak için fırsatlar çıkabilir karşımıza. Eğitim ve bilgi amaçlı sohbetler daha bir iç açıcı olabilir. Eğer buna fırsat bulamamışsak bir şeyler üretelim yerine, keyif versin amaçlı çalışmalara devam edebiliriz.

İnançlara yönelik çalışmak, bilgili ve tecrübeli kişilerden destek almak,  eğitim veya seminer gibi organizasyonlara katılmak, yazıp, çizip bilgimizi diğer insanlara da aktarmak için de uygun olabilir.

Günün tamamında eğer zihninizdekileri doğru biçimde ifade edeyim ve sonucunda somut kazanımlarım olsun dediğiniz her türlü iş için destekleyici bir gökyüzü olacak.

31 Ekim PERŞEMBE gününün ilk yarısında da Ay Başak burcunda ve saat 04:49 dan sonra öğleden sonraya kadar boşlukta olacak.

Sabah saatleri zorunluluklar ve yapılması gerekenler ile gönlümüzden geçenler pek birbirini tutmayabilir. Kimse bizi zorlamasa da yapmasam olmaz diye vazgeçemediğimiz rutinlerin keyifli planlara engel olması söz konusu olabilir.

Bu nedenle ilişkilerimizde bazı çekişmeler ve gerilimler yaşanabilir. Yapmacık iyilik halleri ve usulen katılmamız gereken sosyal ortamlar da keyifsizlik verebilir. İş başka arkadaşlık başka veya aşk ile işi aynı düzlemde buluşturmayalım dememiz gereken bir sabah yaşayabiliriz. İşin suyunu çıkaran konuşmalara, ciddiyeti dağıtmaya çalışan sululuklara izin vermezsek daha iyi olabilir. Eğer bulunduğumuz ortamda atıştırma şansımız varsa dozunu kaçırma ve sindirim sistemimizi yoracak seviyede abartma riskimiz olduğunu da unutmayalım.

Öğlen saatlerinde üstesinden gelmek zorunda kalacağımız güç işler ile mücadele etmek durumunda kalabiliriz. Hizmet desteği almak, özellikle kadın figürlerinin çabasından fayda sağlamak işimizi kolaylaştırabilir. Kararlı, cesur ve azimli bir duruşun getirisi iyi olacaktır.  Araştırma, inceleme ve keşfetme içerikli işler için de uygun olabilir bu zaman dilimi.

Gün boyunca etkili olacak Mars-Plüton üçgen açısı da bu saatlerde kesinleşecek.  Bu açı etkisiyle gün içinde hayatımızda gerekli değişimleri yapma, güç projelere adım atma ve isteklerimiz arzularımız adına cesaret gösterme şansımız her zamankinden fazla olabilir. Neye odaklanmamız gerekiyor, ne için mücadele vermeliyiz, sorunlara nasıl kalıcı çözümler üretebiliriz gibi sorularımıza cevap arayabiliriz. Gücümüz ve motivasyonumuz yerine olacak da diyebiliriz.

Saat 14:22 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Terazi burcuna geçecek. Günün geri kalanında ve önümüzdeki iki gün boyunca ön planda olan şey çalışmaktan ziyade iyi ilişkiler kurmak, yaşadığımız anı birileriyle paylaşmak, uzlaşmak, uyum içinde olmak ve bunun için çaba sarf etmek temaları olacak. Dengeli ve uzlaşmacı tavırların pirim yapacağı ve bize kendimizi daha mutlu hissettireceği etkiler altında olacağız. Sanatsal faaliyetler, ilişkiler ve ortaklıklar her zamankinden daha vurgulu olabilecek.

1 Kasım CUMA günü Ay Terazi burcunda olacak. Günün içeriğinde bir iş birliği teması hakim… Yani elbirliği ile ortak emek ortaya koyarak daha verimli zaman geçirebileceğimiz bir gün olacak gibi görünüyor. Özel ve sosyal ilişkilerimize emek vermek, birlikteliğe dair hareket etmek ve ortak hareket edip, bir elin nesi var iki elin sesi var misali adımlar atmak için elverişli bir gün. Sanatsal konular ve politik meseleler de gündemde olabilir.

Sabahın erken saatleri bugün için aradığımız barış ve huzur ortamını bulmakta ne yazık ki zorlanabiliriz. Duygusal krizler, fevri çıkışlar ve kontrolsüz dürtüsel tepkiler ilişkide olduğumuz insanlarla tamiri zor sorunlar yaşamamıza sebebiyet verebilir.  Kontrollü olabilmek, dinlemeden anlamadan hareket etmemek, esnek ve hoşgörülü davranabilmek önemli olacak bu sabah saatleri için.

Bugün gökyüzünde Uranüs-Plüton kare açısı bir kez daha kesinleşecek.

Oğlak burcundaki Plüton ile Koç burcundaki Uranüs’ün bu çatışması aslında, evin asi ve başkaldıran genç erkek çocuğu ile onu disipline etmeye çalışan kural koyucu otoriter baba arasındaki çatışmaya benziyor.

İkisi de pes edecek gibi değil.
Yani üstünlük kurma çabası nafile.
Sabır, tolerans ve uyum her iki taraf için de olmazsa olmaz şeyler…

Bu benzetmeye kişilerden sıyırıp yaşam alanlarına taşırsak hepimizin hayatında bazı alanlarda birbirinden farklı bakış açısı ile hareket etme gerekliliği, bazı şeyleri değiştirme ve esnetme ihtiyacı var bir süredir.

Para konusunda yaşanan değişimler risk almayı gerektiriyor olabilir, mekan değişikliği ya da evde huzursuz rüzgarlar nedenli kendimizi bulmakta zorlanıyor olabiliriz, bizdeki özgürleşme ihtiyacını kabul etmeyen otorite figürlerinin baskısı hissediliyor olabilir, çevremizdeki kişilerin değişimi hayattan hep kabul ettiğimiz ve inandığımız gerçekler belki de inancımız sorgu masasında olabilir, içimizdeki kopan fırtınaların üzerini örtmek zorunda kalabiliriz, hayatımızı değiştirme arzumuz eşimizin baskıcı tutumu nedeniyle kısıtlanıyor olabilir v.b.
2012 yılından bu yana retro hareketler nedeniyle birkaç kez kesinleşen bu transit esasen Ekim ortasından bu yana tekrar kendini yoğun bir şekilde hissettirmeye başlamıştı. ( 20 Kasım civarına kadar da etkilemeye devam edecek)

Bu açılanma 2015 yılına kadar böyle dönem dönem belirginleşecek... Ağır hareketli gezegenler olmalarından dolayı etkileri de öyle günlük gelip geçici olaylar yaratmıyor... Daha önceki kesinleşmelerinde de bahsettiğim gibi, değişimi ve dönüşüm ihtiyacını beraberinde getiriyor. Hayatımızın bazı alanlarında standart haline gelmiş ve kalıplaşmış ne varsa yıkmak, o alanda yeni binalar inşa etmek ve bazı şeyleri de tamamen yeniden yaratmak gerekebilir. Uzun süredir hayatınızda devam eden ve kronik hale gelmiş sorunlarınızı düşünün. Sorunun varlığı zaten tadımızı kaçırmaya yetiyor.  Eğer daha önceki transitler sırasında bu sorunlara çözüm bulmayı ertelemiş, bunun yerine isyan edip direnç göstermeyi tercih etmişseniz işte size yenilenme adına yeni bir fırsat diyebiliriz. Dalgalarla birlikte yüzmenin keyfine varın. Biraz olsun kontrolü ilahi olan düzene bırakın ve “olanı değiştiremem ama şimdiden sonra ne yapmalıyım?” diye bakın içinde bulunduğunuz duruma.   Tabi ki bu dönüşümün yaratabileceği fırsatları görüp değerlendirebilmek de çok önemli. Daha önce de söylediğim gibi fırtınadan çıktıktan sonra gökyüzünün çok daha net ve parlak göründüğünü unutmayız diye ümit ediyorum.
 

Bugün bir de Merkür-Mars altmışlık açısı olacak gökyüzünde. Bu da bize hem zihinsel hem de bedensel aktivitelerden yarar görme ihtimalimizin artabileceğini söylüyor. Genel anlamda motivasyonumuzun yüksek olacağını, zor gelen bazı konuşmaları yapabileceğimizi, cesaret verme ve telkinlere açık olma şansımızın da yüksek olacağını gösteriyor. Kelimeleri etkili ve tam isabet edecek şekilde seçmek, inandırıcı olmak, kendinden emin kararlar almak için de destekleyen bir etki bu... Fikirsel tartışmalara açık ortamlar bizi kendimizi anlatmak durumunda bırakabilir. Saldırmak ya da savunmak amacıyla kullanmaya kalkmazsak iletişimin en aktif ve etkili halini harekete geçirme şansımız olabilir bu transit etkisi altındayken.

Gün içinde Güneşin Plüton ile sekstil açısı ve Merkür ile de kavuşumu olacak. Bir yandan da Kiron ile destekleyici bir teması yaşanacak.  Her üç açı da akşam saatlerinde kesinleşecek. Bu temaslar bize gücü ele almak, ,iradi yanımızı öne çıkarmak, hem hal ve hareketlerimize hem de ifadelerimize bunu yansıtmak açısından her zamankinden şanslı olacağımızı işaret ediyor. İçimizdeki gücü keşfetmek, zor ancak azimle üstesinden gelinecek işlere kalkışmak, önemli figürlerden destek almak, etki bırakan görüşmeler yapmak, içimizdeki hırs ve tutkuyu ortaya çıkarmak açısından yoğun bir gün olacağa benziyor.

Hem zihinsel hem de ruhsal anlamda çözümlemeler yapmak, olayların ardındaki gerçek nedenleri keşfetmek, kendimizle ilgili önemli detayları yakalayıp farkındalığımızı artırmak için fırsatlar çıkabilir karşımıza.

Eğer zorlayıcı bir takım deneyimler yaşamışsak da olayların içinden güçlenerek çıkma şansımızın olduğunu söyleyebilirim bu birkaç günün gökyüzü tesirleri açısından.

Gece saatleri de zihinsel açıdan derin ve yorucu etkiler altında geçecek. Bu gece için de ruhsal olarak bazı sorunlarınıza çare olabilecek bir takım rüyalara dalabilirsiniz. Psikolojik çözümlemeler yapmak, zihnimizin kapılarını aralamak için elverişli bir gece. Yazmak ve içimizden gelenleri aktarmak için kullanabiliriz bu gecenin enerjisini. Uyku ile veya değil bu geceyi dinlendiren ve meditatif bir ortam ile süslemeyi ihmal etmeyin derim.

2 Kasım CUMARTESİ Cumartesi günü de Ay akşam saatlerine kadar Terazi burcunda olacak.  Önceki güne nazaran çok daha rahat, akıcı ve keyif veren etkiler var bugün gökyüzünde. Sosyal ortamlar, sanatsal faaliyetler, eş ve birliktelik teması için elverişli bir gün diyebiliriz. Her ne yaparsak yapalım işin içinde bize eşlik edecek ve keyif verecek birileri de olsun ki günümüze güzellik katılmış olsun. Gün boyunca olumlu ve uyumlu olmak adına elimizden geleni yaparsak karşılığını alabileceğiz ve uyumu yaratma şansımız olacak gibi görünüyor.

Sosyal ortamlar biz özellikle bir plan yapmasak bile bir şekilde bizi bulacak.  Eğer iş birliği ve arabuluculuk ihtiyacınız varsa akşam saatlerine kadar yoğun ve etkili bir destek olabilir gökyüzünde.

Saat 14:47 den sonrasında Ay boşlukta olacağından önemli atılımlar ve uzun vadeli olmasını istediğiniz işler için biraz sabır iyi gelebilir. Bugünü dinginleştiren kişi ve olaylarla geçirmeye çalışmak en güzeli…

Yeni başlangıçlar için ideal bir enerji yok gökyüzünde.  Zira Ay dünden bu yana yeniay öncesi balsamik fazında. Yani başlangıçtan ziyade bırakmak, bitirmek ve yeni olana hazırlık yapmak teması barındırıyor.

Esasen gökyüzünde kesinleşmiş bir Uranüs- Plüton karesi varken bu tema iyice şekilleniyor diyebiliriz. Özellikle Cuma günü, gecesi  ve bugün için, en yoğun olarak da gece saatlerinde ( saat 20:36 dan sonra Ay Akrep burcunda olacak) neyi bırakmam gerekiyor hayatımda diye düşünün? Neye artık ihtiyacım kalmadı? Ne beni sıkı sıkıya bağlıyor ve de hareket etmemi engelliyor?  Neyi değiştirmem ve tazelenmem gerekiyor? Bunlar maddi dünyaya ait bazı gerçeklikler de olabilir ya da tamamen enerjisel boyutta bizi etkileyen duygusal ya da ruhsal temalar da olabilir...

Meditasyon, nefes çalışmaları, affetme ve negatif olanı serbest bırakıp hafifleme adına yapılabilecek her türlü çalışma için ideal bir akşam gibi görünüyor…

3 Kasım PAZAR günü Ay Akrep burcunda olacak.  Hassasiyet, duyarlılık artışı ve içe kapanık bir ruh hali ile başlayan gün, ruhsal olarak yorucu nitelikte olabilir. Güven ihtiyacımız her zamankinden fazla olabilir. Bunu bulamayacağımız kişi ve ortamlara karşı da kendimizi tamamen kapatma ihtiyacı duyabiliriz. Suni krizlere, kıskançlık krizlerine, inatlaşmalara fırsat tanımamak, yüreğimizde negatif olabilecek duygulara kalıcı mekanlar yaratmamak günün en güçlü ilacı olabilir.

Sezgisel yanımız ve yaratıcılık gerektiren konulardaki becerilerimiz akışta olacak…

Yeniay ve tutulma öncesindeki saatleri sakin ve huzur veren ortam ve kişilerle, ruhsal temalı aktivitelerle, bağışlayıcı ve oluruna bırakmaya çalışan nitelikte geçirmemiz iyi olabilir.

Eğer bir şeyleri bırakmamız ve hayatımızdan kalıcı olarak çıkarmamız gerekirse bunun için ruhsal anlamda gücümüz ve cesaretimiz yerine olacak. Hırs, öfke, kin, kırgınlık, dargınlık gibi bize yük olan ve enerjimizi düşürüp yolumuza devam etmemizi engelleyen tip kalıplardan uzak durmamız varsa da üzerinde çalışıp hafiflemeye çalışmamız önemli olacak.

Saat 14:49 da 11 derece Akrep burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşecek… Tutulmalar özellikle haritamızda bazı gezegen ve aks temasları ile gerçekleşiyorsa belirgin, değişim yaratan gelişmelere vesile olabiliyor. Haritanızda hangi ev üzerinde gerçekleşiyorsa olaylar bu çerçevede şekillenecektir ancak genel olarak hepimizi nasıl ve hangi konularda etkileyecek ona bir bakalım.

Akrep burcunda gerçekleşiyor olması bazı şeylerin yeniden başka şekilde hayat bulması için bitmesi gerekliliğine atıfta bulunuyor olabilir…

Maddi ve manevi kriz niteliğinde gelişmelere, paylaşımlar konusundaki bazı gelişmelere, hırslı ve kararlı adeta sıfırdan başlatan bazı ataklara, sahiplenip adeta bir uzvumuz olarak kabul ettiğimiz kişilerle olan ilişkimizin tartışmaya açılacak şekilde gündeme gelmesine vesile olabilir.

Su burcunda gerçekleşiyor olması bize yağmur, deniz kazaları, denizden gelebilecek tehlikeli durumlar, sel ve su baskınları gibi sorunların risk teşkil edebileceğini gösteriyor. Sıvılara bağlı rahatsızlıklar, hastalıklar, epidemik durumlar da söz konusu olabilir. Tutulma aynı zamanda sabit bir burçta yaşanacak. Bu da bize,  etkilerinin kalıcı ve tesirli şekilde yaşanacağını gösteriyor.

Yönetsel ve finansal krizleri eşliğinde getirebilir bu tutulma...      

Akrep enerjisi çok konsantre bir enerji. Yoğun ve içeriğinde güç, kararlılık, azim ve hırs barındıran bir enerji.

Bu süreçte olmayanı oldurma, güç olanın üstesinden gelme, eski olanı geride bırakma, yeniye yer açma teması gündeme gelebilecek. İşin ucunda hayrımıza olan bir şeyler olduğunu bilmemize rağmen zorlanma, mücadele etmek zorunda kalma ve içimizdeki gücü keşfetme etkisi de var. Zorlanma etkisi çok net...

Bu bazen çetrefilli işlerle mücadele etmek bazen de bu nitelikteki iş ya da özel sosyal ilişkilere emek harcamak şeklinde olabilir.

Özellikle duygusal anlamda her şeyin sabit kalması, bizi ve ilişkilerimizi riske atacak bir değişime gerek kalmaması isteği olacağı kesin. Zira Akrep enerjisinde mevcut durumu olduğu gibi korumak ve güven çemberinde kalan kısmı sabitlemek gibi bir eğilim var. Yani her türlü değişim aslında bir kriz unsuru

Ama gel gör ki Akrep enerjisi bir yandan da krizlerden besleniyor... Yani krizleri seviyor. Onlarla baş edip daha da güç kazanması, enerjisini daha da yükseltmesi adına olmayan yerde suni krizler de yaratabiliyor. 

Başkalarına ait olan ve paylaşmak istediğimiz veya paylaşılmadığı için rahatsız olduğumuz maddi ve manevi değerler kriz sebebi olabilir. Kıskançlık ve aşırı sahiplenme kaynaklı baskıcı tutumlar göze çarpabilir.

Yeteri kadar bir ve bütün olamadığımız ilişkiler, ortaklıklar tekrar masaya yatırılabilir. Fazla müdahil olan, her şeyin iç içe geçtiği olaylar ve ilişkiler stres kaynağı olabilir. İnsanlarla aramıza sınır koymakta zorlanabiliriz. Ya da mevcut sınırlar aşılmak istendiği için sorun çıkabilir.

Tutulma Akrep burcunda gerçekleştiğinden dolayı bu aşamada yöneticisi Marsın ne durumda olduğuna da bakmak gerekiyor.

Yani bir takım değişimler, dönüşümler, krizler, yeniden yapılanmalar yaşanacak ama bunlar olurken ne tip bir mücadele verilecek??? Mars Başak burcunda, tutulmaya sekstil açı ile destek veriyor ve bir yandan da Satürn ile sekstil ve Plüton ile üçgen bir açısı mevcut. Yani özel bir güçlülük durumu yok ama temayı güçlendirecek etki yapacağı da belli…

Öyle ya da böyle zorlu bir durumla karşılaşma veya bir sınav verme durumu söz konusu olursa gücümüz, inancımız, azmimiz yerinde olacak.

“Vah vah tüh tüh” diyen tavırların değil de, sorumluluk alan, bilinçli, çaba gösteren, vazgeçmeyen, sorunu çözme adına elinden geleni yapan, kendine kurban olmayı layık görmeyen, kararlı tavırların daha belirgin olacağını söyleyebiliriz.

Tutulma haritasında ayrıca Satürn de Güneş ve Ay ile kavuşum halinde olacak. Satürn etkisi tutulma ile birlikte olabilecek olay ve yaşamımıza girebilecek kişilere ciddiyetle yaklaşmamız gerekliliğini de eşliğinde getiriyor.  Dünya astrolojisi açısından bakarsak bu temas, yönetim kademesini zora sokacak bazı gelişmelere, maddi ve manevi açıdan halkların arasındaki mesafelerin açılabileceğine, yöneten ile temsil edilenin uzlaşmazlıklarının belirginleşebileceğine, bazı önemli kişilerin statü ve polüparite kaybı yaşayabileceğine, idare etmek ve organizasyonu sabit tutulmanın her zamankinden daha çok güç gerektirebileceğine, yönetimsel bazı kalıcı ve kökten olabilecek değişimlere, halk sağlığı ile ilgili sorunların can sıkıcı olabileceğine,  iyimser yönleri görmekte zorlanma ve baskının depresyona itebileceği olayları tetikleyebileceğine işaret ediyor.

Tutulmanın Kuzey serisinde gerçekleşiyor olması ise, bizi geleceğe taşıyacak ve ilerlememize katkı sağlayacak nitelikte bir tutulma yaşayacağımızı gösteriyor.

Saros serisine göre 16 kuzey serisinden bir tutulma olacak. Brady ye göre bu serinin anlamı, fikirsel aydınlanma ile eşdeğer tutuluyor. Bilinçte ani bir boşalma ve büyük bir iç görü, anlayış ve aydınlanmaya işaret ediyor. Ve bu düşünsel anlamdaki yanan ışığın ardından gitmenin ve bu fikirlere göre hareket etmenin akıllıca olacağına da atıfta bulunuyor. Entellektüel anlamda bir farkındalık ve kalıplaşmış bazı fikirlerin inanışların yıkılmak durumunda kalması söz konusu olabilir. İdeolojiler, teoriler, inançlar revize olabilir. Özellikle politik, dini ve felsefi bakış açılarında bazı uyanışlar yaşanabilir gibi görünüyor. Kadersel anlamda radikal dönüşümler yaratacak kararların alınması söz konusu olabilir.

Tutulma sırasında kavuşum etkisi ile Acrux sabit yıldızının tesiri de belirgin olarak hissedilecek.  Jüpiter doğasında olan bu yıldız tutulma ile kavuşum halinde olacak.  İhtişam, lüks ve gösterişi ve bu tip bir yaşamı çok sevmeyi ifade ediyor bu sabit yıldız. Pratik çözümler bulma, dünyevi aleme önem verme anlamını barındırabiliyor. İnançsal bir artış, dini ve inanca dayalı kar sağlama, önemli ve etki bırakan törensel seramoniler, gizemli ve belki de mantıksal olarak açıklanamayan büyülü mistik konular, adalet ihtiyacı doğuran temaların tutulma ile birlikte tetiklenecek olaylara eşlik edeceğini işaret ediyor gökyüzü...

Gökyüzünde ayrıca bir de Uranüs-Plüton karesi gerçekleşmiş olacak. Plüton’la üçgen açı ile temas sağlayacak. Uranüs-Plüton karesinin etkilerini zaten 2012 den bu yana belirgin bir şekilde hissediyoruz. Retrolar nedeniyle dönem dönem kesinleşen bu açı tutulmadan hemen önce 1 Kasım günü de net olarak gökyüzünde yerini aldı.

Bu da bize her birini bir araya getirirsek ciddi anlamda dönüşümsel bir tutulma yaşadığımızı çok net bir biçimde gösteriyor.

Yani zaten hayatımızda olmasını planladığımız bir değişim, bir yok ediş, bir geride bırakış, yeni binalar inşa etmek adına elimizdekini yerle bir ediş durumu söz konusu ise, işte bu tutulma biz istesek de istemesek de karşımıza bu açıdan bazı fırsatlar çıkaracaktır.

Uranüs-Plüton karesinin yaşamımızda yaptığı olası etkiler için Cuma günü yorumunu ayrıca okumanızı öneririm.

Ülkemiz açısından bakarsak da tutulma T.C. Haritasının 5.evinde gerçekleşecek. Sanat ve eğlence ve spor dünyasını ilgilendiren bazı gelişmelere, tanınmış kişilerin sıkıntılı konularla gündeme gelmesine, bu kesimden bazı kayıpların yaşanabileceğine, kalp rahatsızlıkları ve buna bağlı üzüntülerin yaşanabileceğine, çocuklar, gençler ve öğrenim teması ile ilgili kriz niteliğindeki olaylara, doğum ve doğum sonrası hastalık ve ölüm temasının dikkat çekeceğine işaret ediyor.

Her açıdan incelemeye çalıştık tutulma haritasını…

Kısaca bu bilgileri harmanlayacak olursak; sıkı sıkıya tutunmanın ve ben değişmeyeceğim veya değişime göz yummak istemiyorum demenin işimize yaramayacağı, ne kadar çok akışta ve bilinçli olursak olayların o kadar lehimize dönebileceği özel ve etki bırakan bir tutulma olacak.

Zoru severim diyenler için ideal.
Kolaya kaçanlar ise biraz yorulabilir.

Tutulmanın, hepimiz için, iş, ilişki, para, inanç, zihin v.b. hangi konuda ihtiyacımız varsa o alanda, tırtılın kelebeğe dönüşmesi misali güzelliklere yer açacak dönüşümler yaratmasını ve ülkemiz açısından da hayırlı ve ileriye götürecek gelişmelere vesile olmasını gönülden dilerim.

Tutulmanın gözlemlenebileceği bölgeler için aşağıdaki bilgi ve linkleri takip edebilirsiniz.

 
http://earthsky.org/tonight/solar-eclipse-from-the-americas-to-middle-east-on-november-3
http://www.timeanddate.com/eclipse/in/turkey/istanbul
(Türkiye'den gözlemlenecek olan diğer tutulmalar)

 

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar