AstroKarmik ile 21 Ekim Haftası...

Bu hafta Merkür Akrep burcunda retro hareketine başlayacak… Bu retro hangi riskleri barındırıyor? Hangi alanlarda fırsata dönüştürebiliriz? Yeni bir haftaya merhaba diyelim…

21 Ekim PAZARTESİ günü akşam saatlerine kadar Ay Boğa burcunda ve gece yarısı itibariyle boşlukta olacak. Maddi ve dünyevi konuların ön planda olabileceği, sağlam adımlar atma ihtiyacı duyacağımız ve de aynı zamanda keyif unsurlarının dikkat çekeceği bir gün olmaya aday...

Sakin ve sabırlı olmak gün boyunca işimize yarayacak diyebilirim. Verimlilik esası ve elle tutulur gözle görünür kazançlar çok daha kıymete binecek. Sabit ve düzenli bir ortam ve değişmeyen şartlar çok daha fazla huzur verebilir.

Gün boyunca ay boşlukta olacağından kalıcı ve uzun vadeli olmasını istediğiniz işler yerine yarım kalmış ve devam eden iş ve projelerine yer verebilirsiniz akşam saatlerine kadar. Eğer fırsat bulabilirseniz biraz da kendinizi şımartmak, fiziksel bakım yaptırmak ve göze kulağa hoş gelen şeylerle vakit geçirmek de iyi gelebilir.


Atıştırmalıklar değil de damak tadınıza uygun yemekler, temiz ve güzel kokan mekan ve ortamlar, uyumlu ve güzel giysiler, estetik ve huzur veren her şey, ilişkilerde uyum bu günün bize mutluluk verebilecek diğer unsurlar olacak.

Gün ortasında Merkür, 11 Kasım tarihine kadar devam edecek retro hareketine başlayacak. Algımızı, zihnimizin nasıl çalıştığını, bilgiye nasıl ulaştığımızı, iletişimimizi, öğrenme ve öğretme becerimizi ve ulaşımı daha çok ilgilendiren Merkür bu konularda bazı aksamalar veya pürüzler çıkmasına vesile olabilecek.

Merkür retroları ile ilgili artık herkesin ufak tefek fikri var ancak asıl sorun, olayın olası güzelliklerini görmezden gelip tamamen “vay başımıza gelenler” ruh hali ile yaklaşım sergilenmesi. Her retroda özellikle sosyal paylaşım sitelerinde herkes ağıtlar yakıyor adeta. “Bıktım bu retrodan” diye ağzına geleni canııım Merkür’e savuranlar bile var... Hem üzülerek hem de hayretle takip ediyorum bu tarz yaklaşımları.

Halbuki bizler başımıza gelenle söverek, sorumluluk almayarak, “ben yapmadım o yaptı”, “benim hiç suçum yok ki” mantığı ile tepkiler vererek nasıl daha gelişmiş bir ruh olabiliriz ki...

Bu yaklaşımın 2-3 yaşındaki bir çocuktan ne farkı var ki?  Feride Çiçekoğlu’nun güzel hikayesi “Uçurtmayı Vurmasınlar” da böyle bir hikaye vardı. ( Filmi de çekildi daha sonra) Küçük karakter Barış'ın bir çiş kaçırma sahnesi var. Uyanınca “altına mı yaptın Barış” diyorlar. O da çamaşırındaki Mickey Mouse karakterini bir çırpıda suçlamaktan çekinmiyor. Hemen üste çıkıp ben yapmadım ki Miki yaptı deyiveriyor...

İşte her türlü gökyüzü olayının bize yansımalarında yaşanan olayları sanki bizim hiç irademiz yokmuş gibi, etkisiz elemanmışız gibi gösterip kenara çekilmenin bundan hiç farkı yok bence...

Bu kez daha sorumluluk alan, elini taşın altına koyan, risk olan alanlarda tedbirli davranmaya çalışan tavırları benimseriz umarım... 

Önemli görüşme, anlaşma, imza, proje ve sözleşmeler açısından her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gerektiğinin biliyoruz. Eğer bir alet özellikle de teknoloji içerikli olanından veya bir hizmet satın alacaksak daha tedbirli olmamız ve açık noktaları ve olası riskleri iyice gözden geçirmemiz gerekiyor.

Yolculuklar, iş ya da özel planlar bazı aksiliklerle buluşabilir ne yazık ki...
İletişim ve haberleşme konusu da aksaklıklarla yürüyebilir.
Yanlış anlaşılmalar, gecikmeler, ertelenmeler de söz konusu olabilir.
Evimizdeki veya şahsi nitelikteki alet edevatımız, teknolojik aksamlar sorun çıkarabilir bu süreçte...
Eğer bir imza atacaksak iki kere okumak, bir uzmana danışmak, bir başlangıç yapacaksak her türlü tedbiri alıp her zamankinden daha temkinli olmak önemli...

İşlerimiz alışık olduğumuz ya da ümit ettiğimizden daha ağır ve aksak ilerleyebilir. Bir şeyleri kaybedebiliriz. Unutkanlıkta da artış görünebilir. 

Başlangıçlardan ziyade eski çalışmaları toparlamak ve yarım kalan işleri kotarmak, inceleme araştırma işlerine vakit ayırmak için daha uygun olabilir bu retro süreci.  Ticari konular ve eğitim teması da her zamankinden daha dikkat çekici ve pürüzlü olabilir.

Bu kez retro Akrep burcunda olacak. Bu sabit bir burç olduğundan olası aksaklıklar hızımızı belirgin ölçüde kesip bizi durma noktasına getirebilir. Su burcunda ve hassasiyetin ve sezgilerin en konsantre halini temsil eden bir burçta olması ise eşliğinde bazı duygusal krizlerin ve aşılması güç gerektiren travmaların yaşanabileceğine de işaret ediyor. Retro süreci boyunca Merkür, Satürn ile kavuşum, Mars ve  Plüton ile sekstil, Kuzey ay düğümü ile kavuşum, Venüs ile sekstil ve Neptün ile üçgen açıları yapacak.

Açıkçası bu transitler bana bu kez Merkür retrosunun negatif durumlardan ziyade fırsatları ve derin ve hızlı çözümleri ve biraz durup içinde bulunduğumuz duruma ve kendimize bakma fırsat sayesinde yaratıcılığımızda ve sezgilerimizde artışı veya en azından bunların farkına varmamızı sağlayacağını düşündürttü...

İçsel bir bakış açısı ve kendimize doğru çekilme, duygu ve düşüncelerimizi irdeleme, keşfetme temasını tetikleyecek bu dönem...
Huzur ve sukunet değil de daha çok huzursuzluk ve diken üstünde oturma hali bu.    Gerçekte ne olduğumuzu ve ne düşündüğümüzü sorgulama fırsatı...

Gizli kalmış, bilerek ya da bilmeyerek üzerini örttüğümüz konu, durum ve temaların tekrar gündeme gelmesi, saplantı haline gelmiş ve neden öyle olduğunu bile hatırlamadığımız kalıpların sorgulanmak üzere kırılması, sırların su yüzüne çıkması, gizem perdelerinin aralanması söz konusu olabilir.

Eski dil yaralarının gündeme gelmesi, kin ve öfke unsurlarının affetme ve serbest bırakma şansı sunmak üzere tekrar gözümüzün önüne dikilmesi olası diğer etkileri olabilir bu retro sürecinin.

Bizim için gerçekten çok önemli bazı şeyleri nereye koyduğumuzu hatırlamayacak şekilde elimizden uçurabiliriz. Bu gerçekten geri dönmemek üzere bir kayıp da olabilir, bizim için ne kadar önemli olduğunu fark edince tekrar hayatımıza girecek şekilde geçici bir ayrılık da.

Daha önce kaybettiğinizi sandığınız bir şeyi tesadüfen daha detaylı bir gözle araştırma yaparken bulabilirsiniz de...

İnceleme, araştırma, derinlemesine çalışma, yapılmış çalışmaları tekrar gözden geçirme, hataları tespit etme içerikli her türlü uğraş bu süreçte verimli olabilir. Bu süreçte her türlü konuşma ve bilginin ardındaki gerçekleri görmeye çalışmak, satır aralarını okuyor olmak önem kazanacak.
Yani kısacası be kez retro klasik ilgi alanlarının dışında derin duygu ve düşüncelerimizi de hedef alacak. Bence psikolojik çözümlemeler yapmak, terapi almak ve bu gibi benzeri çalışmalara bireysel, grup destekli olarak katılmak için çok elverişli bir dönem olabilir. Hafiyelik işleri ve de zihnimizden çıkanları derleme toplama çalışmaları için de elverişli olabilir.
Saat 19:15 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için İkizler burcuna geçecek. Buna göre akşam saatleri tüm güne nazaran çok daha hareketli, sosyal, iletişim trafiği yoğun bir havada geçecek gibi görünüyor.
22 Ekim SALI günü Ay İkizler burcunda olacak. Eğitsel konuların, seyahatlerin, iletişim kaynaklarının gündemde olabileceği hareketli ancak biraz da huzursuz bir ruh hali ile geçirmeye aday bir gün. Günün zorlayıcı etkilerinden biri bir şeye konsantre olmakta zorlanma, fazla konuya heves edip bu nedenle de sebat etmekte sorun yaşama olabilir. Bir de tam olarak neye karar vereceğini bilememe...

Sabahın erken saatleri aceleci tavırlar ve yetiştirilmesi gereken işlerle geçebilir. Detaylandırılması ve üzerinde durulması gereken işlere eğer yeteri kadar vakit ayrılmamış ve sırf bitirmiş olmak adına acele etmişsek sorunlarla karşılaşabiliriz bu sabah. Ayrıca eleştirel cümlelerin niyet iyi bile olsa can yakabileceğini ve karşınızdakini tırnak çıkarmaya zorlayacağını da hatırlatmak isterim erken saatlerde.
Hareket ihtiyacımız çok artacak ve bu nedenle de yön ve hedef şaşırma riskimiz olacak. Hem ilişkiler açısından hem de fiziksel manada sakarlık ve kazalara açık olabiliriz eğer biraz sakin ve aklı başında davranmayı tercih etmezsek.

Aslında günün tamamında zamanla yarışan bir havamız olacak adeta. Öğlen saatlerinde de aynı şekilde her şey hızlıca ilerlesin ve sorun varsa da hemen çözüme kavuşsun isteğinde olacağız. Yeniliklere ve değişime açık olmak ve esnek kalabilmek sayesinde verimli olabilir günün tamamı. Özellikle zihinsel yaratıcılık gerektiren konularda her zamankinden daha yaratıcı ve pratik olabiliriz günün ikinci yarısında. Yalnız gözü kara riskler almamak ve her ne kadar her şeyi bir çırpıda halledecek bir enerjide olsak da biraz temkini elden bırakmamak daha fazla karlı çıkmamızı sağlayabilir.
23 Ekim ÇARŞAMBA günü de Ay İkizler burcunda olacak. Değişken ve her şeyden hızlıca sıkılan bir ruh hali yaşayabiliriz bugün… Merak eden ve öğrenmeye çalışan tavırlar bize fayda sağlayabilir gün içinde. İnsanlarla iletişim halinde olmak, haber ve bilgi ağını çalıştırmak, el ve zihin becerisi gerektiren işlerle uğraşmak, algıyı çalıştıracağımız uğraşlara zaman ayırmak akıllıca olabilir. Biraz sabır ve biraz daha özen sayesinde pek çok konuda pratik ve iş bitirici çözümler üretme şansımız olabilir.

Sabah saatleri sosyal ve eğlenceli ortamlarda bulunabiliriz. Hem ikili hem de sosyal ilişkilerimizde verim alma şansımız artacak. Konuşarak anlaşmak ve kendimizi şirinlikle ifade etmek kolay olabilecek.

Saat 09:10 dan sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Hareketli, dinamik, heyecanlı, bol koşturmalı ve meraklı bir gün olacak ancak başlangıçlar ve geleceğe vaatlerde bulunan adımlar için pek elverişli sayılmaz günün enerjisi.

Sabah saatlerinde Güneş bir ay için Akrep burcuna geçecek. Bu önümüzdeki 1 ay boyunca daha çok ön plana çıkacak durumlar, azim, hırs, tutku, hassasiyet, sabır ve inanç olacak. Bu bir aylık süreçte gizli ve gizemli olan şeyler her zamankinden daha çok ilgimizi çekecek.

Mistik ve derin konular, ölüm ve ölüm ötesine ait mevzular bizi cezbedebilir bu dönemde. İlişkilere yaklaşımımız çok daha korumacı ve özelini paylaşmama eğiliminde olabilir. Kırılganlık ve yara alacağını düşünme o nedenle de ketum bir havaya bürünme hali yaşanabilir.
Sezgisel yaklaşımlarda da bir artış olabilir.
Aşırı sahiplenmeler, kıskançlık krizleri ve duyguları bastırma hali de olabilir.
Akrep enerjisinde ya hep ya hiç dedirten bir tema barındırıyor. Bu süreçte hayatımızdaki olay ve kişilere bu gözle bakma ve tutkuyu yaşama ihtimalimiz de artacak. Özellikle ilişkiler açısından iki uç noktayı yaşama ihtimalimiz olabilir.

Hedef belirlemek, hedefe kilitlenmek, öyle ya da böyle isteklerine mutlaka ulaşmak,  sabırla hedefe yürümek, yılmadan yol almak, engel tanımadan ve gerekirse her yolu deneyerek ilerlemek bu sürecin önemli diğer etkileri olacak.
Araştırıp inceleme, hırs, kararlılık ve dirayet gerektiren işler, sezgilerin aktif olarak kullanılacağı çalışmalar, yılmadan mücadele etmek gerektirecek zorlu görevler için biçilmiş kaftan olabilir bu bir aylık dönem.
Kin gütme ve öfke besleme, ısrarcı tutumları abartma riskleri olabilir. Biraz daha anlayışlı ve affeden tavırlar sergilemek önemli olacak Güneş akrep burcunda iken.
Karamsar tavırlara yenik düşmemek, negatif duygu ve düşüncelere kapılmamak, hırsımızı bununla körüklememek, kin gütmemek ve affedici olabilmek sayesinde çok daha fazla mutlu olabileceğimiz ve zor işlerin üstesinden gelebileceğimiz bir döneme giriyoruz.
Akrep enerjisinin hem fiziksel hem de ruhsal anlamda şifa etkisinden de bu süreçte fayda alabiliriz. Tedavi almak ve ruhsal şifa tekniklerinden faydalanmak, bu konuda bilgi almak, deneyim kazanmak için de elverişli olabilir.
24 Ekim PERŞEMBE günü saat 06:36 dan sonra Ay Yengeç burcunda olacak. Bu da bize bugün ve yarın ana konumuzun aile, sevgi, annelik konuları ve vatani meseleler olabileceğini gösteriyor.

Sabah saatleri sevgi temalı ilişkiler, ailevi işler ve özellikle karşı cins ile alakalı konular açısından şanslı olacağımıza işaret ediyor. Ailemizden ve sevgi bağı ile bağlı olduğumuz kişilerden destek görmek ve iş birliği yapmak her zamankinden daha kolay olabilir. Varsa sorunların daha kolay halledilmesi, problemlerin çözülmesi ve uyum açısından verimli olacak. Sizin için önemli veya otorite konumundaki kişilerden destek almak ve uzlaşma temalı görüşmeler yapmak için de oldukça uygun.
Öğlene doğru ruhsal konular, yardımlaşma ve merhamet içerikli temalar, yaratıcılık gerektiren faaliyetler, aşk ve sevgi konulu görüşmeler, sezgilerin kullanılacağı vakalar, sanatsal faaliyetler için oldukça uygun olacak. Duygularımızı ve yaratıcılığımızı ifade etmek, varsa kırgınlıkları affetmek ve huzuru yakalamak noktasına çok yakın olacağız. Hislerimizi dile getirmek, ruhani çalışmalar yapmak, bu içerikte bilgi almak, terapi almak, tedaviye başlamak ve destekleşmek için çok uygun bir enerji yansıyacak gökyüzünden.

Akşam saatlerine doğru ağır akan zaman birden hızlanacak. Hiçbir şey için acelemiz yok her şeyi oluruna bırakmışken birden öncelikler değişecek.  Kararlı ve atak tavırların faydasını görebileceğiz. Sevgimiz ve duygularımızı dile getirmek için cesaret bizden yana olacak bu saatlerde.
Fiziksel güç ve cesaret gerektiren işler için desteklenmiş olacağız. Ölçüsüz riskler almadığımız sürece tuttuğunu koparan özellikle sevdikleri söz konusu ise her şeyi elde edebilen bir etki söz konusu olacak.

25 Ekim CUMA günü de Ay Yengeç burcunda olacak. Hassas ve duygusal olacağımız bu etkiyi yaratacak durum ve kişilerin yoğun olarak etkisi altında kalacağımız duygusal olarak yorucu ancak sevgi dolu bir gün bizi bekliyor.

Yorucu ve belki de gergin bir gecenin ardından sabah saatleri tembelliğe pek fırsat tanımayan bir şekilde başlayacak. Özellikle ev ve aile temalı yapılması gereken işler, rutin ancak olmazsa olmaz görevler bizi bekliyor olacak. Sevdiklerimiz ile alakalı konulardaki sorumluluklarımızı büyük bir ciddiyetle ve sabırla yerine getirmemiz sayesinde çok daha huzurlu başlayabiliriz güne. Verimlilik, planlı programlı olmak ve her şeye gereken özen ve önemi vermek bize kazanç sağlayacak.
Akşama doğru keyifli sohbetler ve sevdiklerimizle bir arada olacağımız planlar açısından keyifli olabilir. Duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek, içimizden geleni olduğu gibi yansıtmak açısından şanslı olacağız. Özellikle sevgi ve bağlılık temalı görüşmeler ve buluşmalar açısından verimli saatlerdeyiz. Anlaşmaya hizmet eden iletişim tarzı hakim olacak genelde. Kısa seyahatler ve yakınlarımızı ziyaret ve el becerisi ve zihinsel kapasite gerektiren işler için de oldukça verimli. Yazmak, çizmek, duygu ve düşünceleri tüm iletişim alanlarını kullanarak aktarmak için desteklenmiş olacağız...

Saat 23:31 den sonra Ay boşlukta olacak. Heyecanlı, keyifli ve sosyal bir gece olacak. Hem sosyal görüşmeler hem de bilgi, inanç ve felsefe içerikli her türlü faaliyet için elverişli bir enerji olacak…
26 Ekim CUMARTESİ günü akşam saatlerine kadar Ay Yengeç burcunda ve boşlukta olacak. Evimizle ilgilenmek, yarım kalan işlerimizi tamamlamak, sevdiklerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve bu uğurda fedakarlıklar yapmak için uygun bir enerji olacak gökyüzünde.

Gece yarısından sonra kesinleşecek Güneş-Neptün üçgen açısı bu içinde bulunduğumuz günlerde etkisini yoğun bir şekilde hissettirecek. Bu transit tesiri ile birlikte, bakış açımızı iyimser olan tarafa çevirme şansımız artacak. Sezgisel yanımız, yaratıcı becerilerimiz, doğal yeteneklerimiz aktive olacak.
Fedakarlık ve merhamet içerikli çalışmalar ve hayır işlerine eğilimimiz artacak. Sadece diğer insanların ihtiyaçlarını değil kendi bireysel gerçek ihtiyaçlarımızı da fark etme, farkındalığımızı artırma şansımız olacak.

Reel dünyada dünyevi hedefler belirlemek ve sağlam somut adımlar atmakta zorlanma verebilir belki ama neye gerçekten içsel olarak ihtiyaç duyduğumuzu görme fırsatı sunar... Atak, cesur adımlar ve mücadele ve hırs gerektiren işlerde ise zorlanama etkisi yaratabilir. İçe dönme, ruhumuzu dinleme ve mutluluk ve huzur kaynağını doyurma açısından güzle bir etki olacak bu...
Sanatsal becerilerde, aşk ve romantizm temalarında, spritüel ve ruhsal içerikli aktivitelerde her zamankinden daha çok verim alabileceğiz... Bu transit biraz ayakları yerden kesme etkisi de yaratabilir. Kalıcı ve uzun vadeli kararlar verirken her zamankinden daha çok dikkat gerekir. Zira gerçekleri görmekte zorlanma ve olmayacağını bile bile bir takım hayallerin peşine düşme etkisi de yaratabilir.

Saat 19:12 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Aslan burcuna geçecek. Bu akşamı daha çok eğlence, sanatsal aktiviteler, aşk teması, davetler, organizasyonlar, ziyafetler, kutlama gibi keyif veren ve şımartan planlar ile geçirebiliriz. Hep benim istediklerim olsun gibi bir ego çalıştırmadığınız sürece neşeniz bol olacak bu akşam...
27 Ekim PAZAR günü de Ay Aslan burcunda olacak. Sıcak, samimi ve rahat ilişkiler kurabileceğimiz, ön planda olmak ve içimizden geldiği gibi davranmak ile daha mutlu olacağımız bir tatil günü. Keyif odaklı planlar, sanatsal aktiviteler, neşeli uğraşlar ve kendimizi şımartacağımız şeylere imkan tanıyabiliriz.

Takdir edilmek ve edilesi işler yapmak, göz önünde olmak, özgüven gerektiren mekan ve ortamlarda bulunmak, çocuklarla eğlenceli aktiviteler yapmak ve içinizdeki çocuğu açığa çıkartıp şımartmak için de elverişli...
Öğleden sonrası heyecan ve değişiklik arayışımız artacak. Yaratıcı enerjimiz de bir hayli yoğun olacak. Yeniliklere açık olmak ve daha yeni ve daha güzel neler üretebilirim bakış açısı sayesinde çok daha fazla fayda sağlayabiliriz.

Akşam saatleri ise biraz gergin ve düşük enerjide geçecek ne yazık ki. Günü bu kadar hop oturup hop kalkan, hareketli, enerjik ve heyecanlı bir modda geçirdikten sonra akşam saatlerine sorumlulukları sıkıştırmak keyif kaçırabilir.
Özellikle yapılması gereken zorunlu işler gözümüzde biraz fazla büyüyebilir. Zira hiç de ciddi işlere vakit ayırabilecek bir ruh halimiz olmayacak. Ama yapmasan olmaz... Yani elimiz mahkumsa ertelemenin, söylenip dertlenmenin bir manası yok. İşi zora sokmaktan başka bir etkisi olmayacaktır bu direnen tavrın.

Bu akşam saatleri kendimizi özellikle özgüven ve irade açısından yetersiz hissetmemize sebep olabilecek kişi ve olaylar da söz konusu olabilir. Yapamazsın, yetersizsin, yeteri kadar becerikli değilsin, senin için fazla iyi, sana göre değil v.b. şeyler diyen iç ve dış seslere kulaklarımızı tıkamayı veya aksinin asıl gerçek olduğunu söylemeyi becerebilmişsek çok daha az yorucu olur...
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

 
 
 


 

Yorumlar

Popüler Yayınlar