AstroKarmik ile 3 Haziran Haftası...

PAZARTESİ gün boyunca Ay Koç burcunda olacak. Dinamik, heyecanlı ve birçok işe birden yetişmeye çalışan bir halimiz olacak. Bu temponun içinde dışarıdan gelen seslere kulak vermeme, tavsiyeleri dinlememe ve burnunun dikine hareket etme gibi riskler var. İnatlaşmalar ve ani çıkışlar, benim istediğim olsun ve hemen olsun dürtüsünden kaynaklanabilir. Cesaret ve ataklık gerektiren işler için, fiziksel olarak kendimizi ortaya koyacağımız efor ve atılganlık gerektiren çalışmalar için ideal olabilir günün enerjisi. Hız kazanmak aşkına düşünmeden hareket etmek ve gözü kara ölçüsüz riskler almak gibi tuzaklara düşmemenizi öneririm.

Sabah saatleri ani ve plan değiştiren gelişmelere karşı tolerans göstermek önemli olacak. Eğer önceden yaptığınız günlük ya da iş nedenli planlarınız varsa size bağlı olmayan kısımları da ben kontrol edeceğim gibi bir hezeyana kapılmayın.  Bazen sadece isteyen taraf olmakla kalabiliyoruz. Ancak istemek başka şey gerçek olmasını sağlayabilmek bambaşka... İşte bu sabahın enerjisinde hızlıca yön değişiklikleri, beklenmedik karşılaşmalar, duraksama ve hızlı ilerleyişler mevcut. Ve eğer bu akış değişikliklerine direnç göstermişsek çalkantı bu kez de duygusal seviyede bizi içten içe etkileyecektir.

Tamamen uyum sağlayın ve oluruna bırakın tabi ki bir seçenek ama bir diğer seçenek de yeni akışa göre yeni planlar yapabilmek yani hızlıca uyum sağlayıp yine de kontrol adına çaba sarf etmek…
Neyse ki bu kafamızdaki planları bozan, evdeki hesabı çarşıda şaşırtan değişimler sırasında insan ilişkilerinde uyum söz konusu olacak. Yani destek veren ve halden anlayan çok olacak. Kadın erkek ilişkileri, anlaşmalar, uzlaşmalar, önemli kişilerden destek istemek için elverişli olacak. Hatta normal şartlarda hiç destek istemek aklınızdan geçmeyen biri size bir güzellik yapabilir bu sabah...

Yine sabah saatlerinde Venüs 27 Haziran tarihine kadar kalacağı Yengeç burcuna geçecek. Aşk, ilişkiler ve parayla olan bağlantımıza dair etkiler yapan Venüs gezegeni bu dönemde bizim için aile olmanın ve birlikteliklerin kutsallığını vurgulayıcı izler yaratacak.  Eğer bir birlikteliğiniz varsa ilişkinizin temeli her zamankinden daha çok sevgi ve şefkat esasına dayanacak. Gezmek tozmaktan ziyade evde mutlu ve huzurlu anların tadını çıkarmak isteğinde olacağız. Eğer bir beraberliğiniz yoksa da hayatı biriyle paylaşmanın ve bir aile kurmanın özlemini duyacağız.  İlişki alternatiflerinde ise gelip geçici olmaktan ziyade uzun soluklu ve yuva sıcaklığını yakalayacağımız kişilere yönelebiliriz.

Ortak bir geçmişimizin ve aile yapımızın olduğu kişilere doğru çekilebiliriz. Sosyal ilişkilerimizde de uzun süredir görmediğimiz eski arkadaş ya da sevgililerimiz birden tekrar karşımıza çıkabilir. Eski günleri yad etmek ve varsa eski hesapları kapatmak için elverişli olabilir.
Gün içinde Merkür, Satürn ve Neptün arasında bir büyük üçgen açı kalıbı enerjisi olacak.  Özellikle gece saatlerinde çok daha etkili olacak bu enerji etkisiyle, bilinçaltında olanı -bilinç üstüne çıkarma, hayalleri gerçeğe dönüştürecek fikirler üretme, yaratıcı ve sanatsal yönümüzü aktive edip somut sonuçlar ortaya çıkaracak çalışmalara girişme gibi durumlar yaşanabilir. Rüyaların aktif olabileceğini, mesaj içeriklilerin değerli olacağını bu gece için özellikle belirtmek isterim.

Bugün içsel olarak hissedeceğiniz görüşlere rağbet edin. Sezgisel olarak epey aktif ve verimli bir gün olacağa benziyor. Uçuşan fikirlerinizi yere kondurup eli yüzü düzgün bir hale sokmak elinizde olabilir.
Karmik çözümlemeler ve bilinçaltı çalışmalarından da fayda görebilirsiniz günün tamamında ancak özellikle akşam saatlerinde...

SALI günü boyunca dün bahsettiğim Merkür-Satürn üçgen açısı etkili olmaya devam edecek.  Kalıcı ve pratik çözümler, fikirler üretme, planlı hareket etme, organize olmakta zorlanmama, önemli ve etki bırakmak istediğiniz konuşmalar yapmak için elverişli olabilir bu açının etkisi.

Gün boyunca etkili olacak bir başka açı da Güneş-Kiron kare açısı olacak. Bu açı etkisiyle, eski yaralarımıza dokunan, belki de fark etmediğimiz ancak bizi acıtan bazı deneyimlerimizi hatırlama, zorlayıcı nitelikte deneyimlere şahit olma ve insanlarla bu açıdan empati kurma, zorda kalan birilerine şifa olma, fayda sağlama, kişiliğimizin en derindeki eski kalıplarının bizi zorlaması gibi durumlar yaşanabilir.

Yapamayacağınızı, yetinizin olmadığını düşündüğünüz, korktuğunuz şeylerin sorumluluğunu üstlenmeniz gerekebilir. Zaafiyetlerinizin farkına varma şansınız olabilir. Güven tazelemek ve silkinmek, aslında ne olduğunuzu hatırlamak için fırsat niteliğinde bir transit bu... Günün bu içerikli deneyimlerinde hayatınızdaki erkek figürleri bir şekilde başrolde olabilir.

Saat 09:09 dan sonra Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Başlangıçlardan ziyade devam eden işlerinize yönelmek, ucu neye varır diye bilmek istediğiniz şeyler için ise biraz sabırlı olmak gerekebilir.

Öğleden önce dış koşullar ne olursa olsun, genel bir pozitif hava hakim olacak diyebiliriz. Hayatın olumlu taraflarını gösteren ve bu nedenle de yanında olmaktan haz aldığımız insanlara otomatik olarak çekileceğiz bu zaman diliminde.

Koç burcundaki Ay'ın hızlı harekete teşvik eden enerjisi de düşünülürse, olaylar ve kişilerin ardındaki gerçekleri görmekte zorlanan, dolayısıyla da olası riskleri görmezden gelen, iyi niyetli ancak korumasız bir halde kalabiliriz bu etki altındayken. Hiç olmayacak şeylere bile olabilir gözlükleriyle baktığımızdan, insanlara da ümit verme, göz boyayıp, istemeden de olsa büyük sözler ile yanıltma ihtimalimiz olabilir. Günün ilk yarısında para harcatan bir enerjide var gökyüzünde. Aynı zamanda birden fazla yerde aynı anda bulunma çabası, her sosyal ortama yetişme isteği nedeniyle biraz fazla yorulabiliriz. Bir de gittiğiniz her yerde ikram edilen hiç bir şeye hayır diyememe ve beslenme konusunu abartma riskinin olduğu da görünüyor.

Saat 18:54 den sonra ise Ay iki gün için Boğa burcuna geçiyor. Bu da bize önümüzdeki iki günün daha çok güven, huzur ve istikrar temalarına konu olacağını, risk almak yerine sağlam adımlarla ilerleme gereği duyacağımızı, maddi konuların önem kazanacağını ve üretkenlik temasının vurgulu olacağını gösteriyor. Tabi bu arada keyif unsuru da geri planda kalmayacakJ

ÇARŞAMBA gün boyunca Ay Boğa burcunda olacak. Uçuşan ve hayal niteliğindeki icraatlardansa sağlam ve üretken adımlar atmak isteyeceğimiz, hızlı harekete geçmeyip sonucundan emin olacağımız hareketlere girişeceğimiz, geç olsun da güç olmasın, sorun yaşamaktansa önümüzü görecek hamleler yapalım dedirtecek bir etki olacak gökyüzünde.
Plan değişikliklerine ve risk içeren yeniliklere pek rağbet etmeyeceğiz. Kurallar uyan bir davranış biçimi daha yakın gelecek bugün ve yarın için...

Sabah saatleri, isteklerimizi dile getirmek, duyguları ifade etmek ve bize söyleneni doğru biçimde algılayıp aynı dilden konuşmak için oldukça şanslı olacağız.  O nedenle mümkün olduğunca dolaysız ve duru ifadeler kullanmayı tercih edin derim. Fakat aynı zamanda duygu yüklü konuşmalarında karşılık bulabileceğini belirtmek isterim.  Amacın sömürmek olmadığı bu içerikli konuşmalar için de şansınızı kullanabilirsiniz.

Saat 16:24 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Bu saatten sonrası güçlü kişilerden destek almak, irade gerektiren işlere ağırlık vermek, insanların üzerinde etki bırakmak, cesaret gösterip mücadele etmek, enerjimizi idareli kullanıp zor işlerin altından kalkmak, duygusal olarak derin paylaşımlar yapmak için ideal.

Ancak tabi ki başlangıçlar için çok uygun değil boşluktaki ayın enerjisi. Günün devamında Boğa burucundaki ayın etkisi ile hem dünyevi gerçekler hem de dünyevi hazlar özellikle vurgulu olacak. Elde etmek, elindekini tutmak, keyfini sürmek, tat almak önemli olacak.

PERŞEMBE gün boyunca Ay Boğa burcunda ve boşlukta olacak. Mal, mülk ve para konuları gündemde olabilir günün içeriğinde. Ayrıca doğada vakit geçirmek ve huzuru sağlamak adına sakin kalmayı becerebilmek önemli olacak. Maddesel gerçeklerin önemini abartmadığımız, duyguların da önemini hatırlamak bugün için önemli.

Gün boyunca kendimizi sağlam ve zinde hissedebiliriz. Enerjimizin kontrollü ve idareli kullandığımız takdirde kolay kolay bitmeyeceğini ve zor işlerin altından bile kalkabilecek seviyede olacağını söyleyebilirim.

Günün temasında beş duyumuza hitap eden zevkler de ön planda olacak. Yediğimiz yemek, giysimiz, kokumuz, içsel olarak ve dış görünüş itibariyle uyumlu ve dengeli bir tarzımız olacak. 
Bireysel arzuları ve maddi isteklerimizi abartmadığımız bunların ardındaki yüreklere dokunan soyut gerçekliği de görebildiğimiz sürece güzel bir gün olacak. 
Fiziksel olarak kendimizi şımartmak, alış veriş yapmak, ziyafet nitelikli toplantılar ile damağımızı şenlendirmek, evde keyifli ve huzurlu vakit geçirmek, plan yapıp organize olmak, elimizdeki işleri verimli bir biçimde tamamlamak için elverişli bir gün...


CUMA saat 06:33den sonra Ay gün boyunca İkizler burcunda olacak.  Değişken bir ruh halimiz olacak. Bilgi alıp vermek, konuşmak, yazmak ve anlatmak isteği yüksek olacak. Her şeyi her zamankinden daha çok merak eder durumda olacağız. Ve aynı zamanda her hangi bir şeye karar vermekte zorlanma ve açıklanamayan bir huzursuzluk hali de olabilir üzerimizde. İletişim ağının yoğunluğu ve yüzeysel bilginin sürekli akışı biraz yorabilir bugün.

Öğlen saatlerinde günün tamamında etkili olacak olan Venüs-Neptün üçgen açısı kesinleşecek. Bu transit fazla sorumluluk aldıran ve ciddi nitelikteki işlere yön vermek için çok elverişli değil. Daha çok, sevdiğiniz birileriyle hoşça vakit geçirmek, yüreklere dokunacak rahatlatıcı aktivitelerde bulunmak ve sorunlardan uzaklaşmak için uygun olabilir. Yeni bir aşka yelken açma ya da eski bir aşkın birden tekrar karşınıza çıkıp sizde eski duyguları uyandırması gibi olaylar yaşanabilir bu 1-2 gün içinde.

Ancak bunun yanı sıra akşam saatlerinde de Venüs-Satürn üçgen açısı kesinleşecek gökyüzünde. Yani aslında Venüs gün içine hem Neptün hem de Satürn ile üçgen açı halinde olacak yani bir büyük üçgen olacak gökyüzünde. Sağlam ve uzun vadeli ilişkilere temel olabilecek deneyimler yaşama, güven veren kişilerin bizim için rahatlatıcı etkisi ve bizden yaşça olgun kişilerle ilişki halinde olma, para ve finansal girişimlerde destek bulabilme enerjisi verecek bizlere…
Venüs’ün bu gezegenlerle olumlu temasları bu gün için normalde hayal niteliğinde olabilecek bir ilişkinin gerçek olması, oluruna bıraktığınız bir birlikteliğin ciddi nitelik kazanması, ilişkiniz adına yaptığınız bir fedakarlığın size karşılık beklemeseniz bile bir ödülle dönmesi, finansal kazançlar ve hayallerin gerçeğe dönüşmesi nitelikli güzellikler katabilir.

Ancak balsamik fazındaki Ay’ın enerjisinin yeni bir başlangıç kararını fazla desteklemediğini daha çok bırakma ile eş anlamlı startları kolaylaştırdığını unutmamak da fayda var.
Aynı zamanda günün enerjisinde özel denilebilecek ilişkilerinizde, sevdiklerinize karşı bazı fedakarlıklar yapmak zorunluluğu da olabileceği de görünüyor… Eğer yaratıcılık gerektiren bir işiniz ya da hobiniz varsa bugün her zamankinden daha üretken olabileceğinizi, içinizden gelenin somutlaşması konusunda sorun yaşamayacağınızı kısaca artistik yeteneklerinizde bir artış olabileceğini de belirtmek isterim.

Sanatsal organizasyonlara katılmak, ruhsal olarak dinginleştirici aktivitelerde bulunmak, sevgiyi merhameti ortaya koyabileceğiniz işlere odaklanmak için de uygun olabilir günün enerjisi.
Öğleden sonra saatlerinde duyacağınız haberler tepkinize neden olabilir. Kolay sinirlenme ve söylenene aynı şekilde karşılık verme isteği de eklenecek günün temasına. Duygusal nitelikli çıkışlara ve özellikle trafikteki sorunlara karşı daha temkinli olmanızı öneririm. Bu saatler yanlış anlaşılacak cümleler sarf etme riskiniz de var. 

Aldanmak ve aldatılmak gibi bir ana başlığın içinde bir de bunu fark edip tepki verme ihtiyacı da var. Yani susmak da gelmeyecek içimizden.  Eğer günün genel naif enerjisinin hakkını vermiş ve biraz olsun sakinleşmeyi becerebilmişseniz her türlü olumsuzluğu çok daha rahat atlatma şansınız var.
Gece saatleri Merkür’ün Plüton ve Uranüs ile zorlayıcı açıları olacak. Yorucu nitelikteki ve geç saatlere kadar sürecek organizasyonlardan uzak durmak ve geceyi mümkün olduğunca sakin ve huzurlu bir ortamda geçirmek rahatlatıcı olabilir. Teknolojik aletlerden uzak, dingin bir müzik eşliğinde sukunetle uykuya varmanızı öneririm. Aksi takdirde hafta sonuna yorgun ve gergin başlama riskimiz artacaktır.

CUMARTESİ günü de Ay İkizler burcunda olacak. Eğitim ve seyahat içerikli konular, ticari hareketler, yoğun ve kafa karıştıran bir iletişim ağı, sosyal ortamlar, ziyaretler, çok şey yapmak istememize rağmen kendimizde o enerjiyi pek bulamama, plan değişiklikleri ve yeni planlara karar verememe durumları olabilir günün içeriğinde.

Günün en etkili gökyüzü olaylarından biri Mars- Neptün kare açısı olacak. Aslında Perşembeden bu yana etkili olan Mars-Neptün Kare açısı gece yarısından hemen sonra kesinleşecek. Bu açı etkisiyle zaten Ay'ın enerjisi iyice azaldığından, fiziksel olarak kendimizi güçsüz hissetme, ne istediğimizi bilememe, hedef ya da yön bulamama, cesaret gerektiren işlerde dik durmayı becerememe gibi durumlar yaşanabilir. Eğer hakkınızı aramanız gereken bir durum oluşursa, kendinizi yeteri kadar net ifade edememe ve tam olarak istediğiniz kadarını elde edememe gibi riskleri de var bu açının. Elimizdeki yarım işler ilgimizin dağılması sonucu tamamlanmadan yarım haliyle kalabilir. Savaşma gücünü ve biçimini temsil eden Mars'ın etkisiyle yanlış emellere alet olma, hiç beklemediğiniz yerden saldırıya uğrama ve karşılık verememe gibi durumlar doğurabilir ne yazık ki. Aynı zamanda gücün hiç tahmin edilmeyecek biçimde kötüye kullanılması gibi durumlar da yaşanabilir. Ay’ın da dün gün içinde Mars dan aldığı etkiyi Neptün’e taşıyan açıları olacağından, duygusal  tepkilerin, öfke ve kızgınlığın bu gibi durumlara sebebiyet verebileceğini söyleyebiliriz.
Kontrolü olumlu ya da olumsuz anlamda kaybetmemek, duruşundan taviz vermemek ve net olabilmek önemli olacak.
  
Saat 18:56 da 18 derece İkizler burcunda bir yeniay gerçekleşecek.  Yeniaylar ego ile duyguları dengeleme ihtiyacının olduğu,  taze bir başlangıç enerjisinin bizleri kapladığı ve hareket etme isteği duyduğumuz dönemlerdir. Hepimizin hayatında bir şeylere adım atma enerjisini yoğun olarak hissettiriyor. Kıpır kıpır ve heyecanlı bir etki yaratıyor. Eğer kişisel haritalarımızda bir gezegen ya da önemli bir noktaya temas etmiş ise bu etkiyi diğer insanlardan çok daha yoğun yaşama ihtimalimiz oluyor. 

Yeniay bu kez İkizler burcunda gerçekleşiyor. Yeni bir öğretiye ya da eğitime başlamak, aklımızı ve zihinsel becerilerimizi kullanacağımız bir işe girişmek, yazıp çizmek, bilgimizi aktarmak, ticari konularda girişimlerde bulunmak,  yeni fikirler üretmek, kısa ve geliştirici seyahatler planlamak, kardeşlerle bir arada olacağınız işlere girişmek, yeni bir dil öğrenmeye başlamak, el becerisi gerektiren bir uğraşa başlamak için çok elverişli olabilir yeniayın enerjisi.  Açıkçası işin içinde bilgi ve haber nitelikli bir şeyler varsa bu taze enerji ile birlikte mutlaka ilgimizi çekecektir.
Haritamızda hangi yaşam alanımızda gerçekleşti ise o konularda bazı yeniliklerin hayatımıza çekilmesine vesile olacak. Bu yeniliklerin güzel ve kalıcı başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim.

Günün akşam saatlerinin enerjisi gerginliği artıran konuşmalar ile sevimsiz bir hal alabilirmiş gibi görünüyor.  Son anda değişen planlar,  hız adına gözden kaçan hatalı noktalar, karşı tarafın haklarını ihlal edici nitelikteki çıkışlar, iletişimde kopukluklar,  fevri ve sonu neye varacak diye düşünmeden verilen cevaplar sonradan pişmanlık yaratacak negatif durumları doğurabilir.
Sukuneti korumak ve gerekmedikçe laf cambazlığına kalkışmamak, bazı lafların altında kalmaktan gocunmamak gibi önleyici davranış biçimleri rahatlatabilir bu negatif enerjiyi.

PAZAR günü akşam saatlerine kadar Ay yine İkizler burcunda olacak ve saat 11:29 dan sonra boşlukta olacak. Sosyal ortamlar, sıcak sohbetler, yardım ya da sadece sevgiyi paylaşmak amaçlı kalabalıklar, eğitim içerikli planlar,  bilgiyi ve tecrübeyi artıracak çalışmalar, seyahatler için uygun olabilir günün enerjisi. Pozitif bir bakış açısı, yeni fırsatları görme şansımızı artıracak gün boyunca.

Sosyal çevremizin imkanlarından faydalanmak, mevcut çevremizi geliştirmek, pek çok konuya her zamankinden daha toleranslı ve hoş görülü yaklaşabilmek konusunda şanslı olacağız. 
Merak ettiğimiz konularda okuyup araştırmak, varsa bir fikrimizi ve bilgimizi pazarlamak, sunmak, entellektüel konulara eğilmek için uygun olacak günün enerjisi. Ancak konuştuğumuz kadar dinlemeye, düşüncelere önem verdiğimiz kadar duygulara da dokunma ihtiyacı olacak. Çok araştırılmamış bilgileri hemen doğru kabul etmeden önce biraz derinleştirme ihtiyacı olabilir. Bu nedenle her şeyi hemen olduğu gibi alıp kullanmaktansa biraz sindirmek ve o bilgiyi yoğurmak gerekliliği olduğunu unutmayın bugün için.

Saat 19:16 dan sonra ise Ay Yengeç burcuna geçecek. Akşamın enerjisi aile ile birlikte olmak, sevgiyi alıp vermek ve duygusal anların tadını çıkarmak için oldukça elverişli. Sezgilerinizin aktif olacağı ve doğal yaratıcı yeteneklerinizi kullanacağını işler içinde uygun olabilir. Ruhsal çalışmalarla, dua ve meditasyon ile geçirmek için çok güzel dingin ve huzurlu bir akşam bizi bekliyor.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar