AstroKarmik ile 1 Temmuz Haftası...

Bu hafta gökyüzünde Güneş-Uranüs ve Plüton arasında bir T kare açı kalıbı gerçekleşecek. Hafta başında da Venüs Satürn ile kare açı halinde olacak. İlişkilerde zorlanmalar, engeller, isyanlar ve orantısız tepki ve mücadeleler, otoriteyi sorgulama ve gücün zarar verici şekilde baskı ile uygulanması gibi etkiler olabilir gökyüzünde…

PAZARTESİ günü Ay Koç burcunda ve saat 08:48den sonra gün boyunca boşlukta olacak. Hareketli, dinamik ve heyecanlı olacağız gün boyunca. Öne atılmak ve başlangıçlar yapmak isteğinde olacağız. Ancak boşluktaki Ay 'ın enerjisi nedeniyle biraz daha sakin ve temkinli olmamız da fayda olacaktır. Fiziksel olarak güç gerektiren aktiviteler veya spor yapmak için uygun olabilir.

Sabah saatleri kendimizi sözlü olarak ifade etmek açıcından cesur olacağız. Doğru kelimeleri ve düzgün bir uslubu tercih etmişsek, kendimizi karşımızdakine olduğumuz gibi anlatmak mümkün olabilecek. Ama eğer aldım sazı elime artık Allah ne verdiyse deyip, lafımızı sözümüzü hiç tartmadan anlatmaya kalkarsak maalesef sözlerimizin içeriğinden çok tavrımız dikkat çekecek. Yani asıl vurgulanması gerekenleri anlatamamış olacağız.

Kırıcı olma riski var ne yazık ki bu saatlerde. Siz yapmasanız bile, kendinizi böyle hissettirecek kişilerle karşılaşabilirsiniz. Özellikle sevdikleriniz hakkında söylenebilecek ufacık bir laf parlayıp ters yanıtlar vermenize sebep olabilir.
Kasıt olup olmadığına bakmak ve anlayıp tartmak için kendinize zaman tanımak, vereceğiniz cevabın kalitesini yükseltecektir.

Akşam saatlerinde aslında gün boyunca etkili olan Venüs- Satürn kare açısı kesinleşecek. İlişkilerde mesafeler, duvarlar, uzaklaşma ihtiyacı gibi tek başına kalmaya vesile olan durumlar yaşanabilir bu etki altındayken.  Ne kadar istesek de karşımızdakine ulaşmakta zorlanabiliriz. Sanki aramızda görünmez şeffaf bir tabaka varmış da elimizi uzatsak ötesine ulaşamayacakmışız gibi.
Bir soğukluk teması var yani bugün ilişkilerde… Her hangi bir davranışa ya da söze yeteri kadar tolerans gösterememişsek mesafeler açılabilir. Zaten var olan sorunlar görmezden gelmeye engel olacak şekilde sarsıcı olaylara vesile olabilir. 

Aşk para ve yaratıcılık konuları bugün engelli bir parkurda seyredecek diyebiliriz. Özelikle ilişkiler konusunda kendimize olan güvenimiz biraz azalabilir. Kendimizi fiziksel olarak da yeteri kadar beğenilmez bulabiliriz. Ancak bu konuda bir girişimde bulunmak da pek akıllıca olmaz. Doğal yeteneklerimize bağlı olan üretkenliğimizin azaldığını ve her zamanki kadar güzel işler çıkaramadığımızı düşünebiliriz.

Bu depresif havanın içinde boğulmaktansa dur bakalım şimdi bu sorunu çözmek için nasıl bir aksiyon almalıyım, ilişkide yolunda gitmeyen şeylerde benim üzerime düşen vazife nedir demek gerekliliği doğuyor. Sadece “uzlaşamadık, şiddetli geçimsizdik” demek işin kolaya kaçan tarafı oluyor. Zoru seçmek ise kalıcı çözümler getirecektir.

SALI saat 00:43 de Ay yaklaşık 2 gün için Boğa burcuna geçiyor. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha sakin ve huzur peşinde olan bir halimiz olacak. Harekete geçmektense durduğumuz noktayı garantiye almak ve kendimizi güvende hissetmek önemli olacak. Rahatına düşkün bir halimiz olacak. Para ve risk içermeyen yatırım konuları, verimlilik, çalışmak ve somut neticeler elde etmek temaları bugün ve yarın gündemde olacak.

Gece saatleri itibariyle aslında Pazartesi günü de etkili olan Güneş-Plüton karşıtlığı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle bu içinde bulunduğumuz 1-2 gün için baskı altında kalma hissi, manipülasyona açık olayların yaşanması ve gerilimi yüksek durumlar yaşanabilir ne yazık ki. Güç savaşları ve özellikle de hayatınızdaki erkek ve otorite figürleri ile uzlaşmaz karşıtlıklar meydana gelebilir.

İçinizden öyle karşılık vermek gelmese bile hırslandıran, intikam alma isteği uyandıran hareketlerle karşılaşabilirsiniz. Kişilik çatışmaları ve nihayetinde geri dönüşümsüz kopuşlar meydana gelebilir. Öyle ya da böyle işin içinde Plüton varsa mutlaka bir şeyleri dönüştürme etkisi yaratacaktır. Bu dönüşüm tamamen yeniden bir yapılanma olarak da gerçekleşebilir ya da kökten bir bitiş şeklinde de. Önünü arkasını düşündürtmeyen ve dürtüsel olarak insanları karşı karşıya getirten bir etki bu.
Bu açının etkisiyle zaten gerçekleşmesi gereken bazı dönüşümler zorla da olsa hayata geçebilir. Bu bizim lehimize olacaktır mutlaka ancak burada kaçınılması gereken, hırs, baskı, intikam ve zorbaca kabul ettirme gibi bir takım yanlış ve yıkıcı yollara başvurmak gibi durumlardır.

Sabah saatleri duygusal olarak kısıtlanmışlık hissi ile birlikte olayların pozitif yanlarını görmekte zorlanma hali olabilir. Özellikle öğleden önce saatlerinde yapacağınız başlangıçların, kafa karışıklıkları eşliğinde bazı engellere takılabileceğini bilmekte fayda var.  Kadın figürleri ile anlaşmakta zorlanma ve olayları lehimize çevirmekte yetersiz kalma gibi durumlar olabilir.
İlişkiler dün sabah olduğu gibi bu sabah saatleri için de pürüzlerle mücadele gerektiren bir konu olacak. Yapılan fedakarlıkların yerini bulmaması, boşa emek harcayıp derdimize yanma ve emeklere ve hislere karşılık bulamama gibi riskler var günün ilk yarısı için. 

Samimiyetlerin dozunu iyi ayarlamak ve eleştirel bir tavır takınmamak, gereksiz kırgınlıkların önüne geçebilir.

Günün stresli etkisi ilerleyen saatlerde yavaş yavaş azalacak ve akşam saatlerinde çok daha rahatlatıcı ve destekleyen bir enerji olacak gökyüzünde. Tek başına olmaktan ziyade birlikte hareket etmek sayesinde daha güçlü ve yetkin olacağımız bir akşamdayız. İşbirliği ana tema diyebiliriz. Kadın erkek ilişkilerinde de yakınlaşmalar ve derin ve tutkulu birliktelikler, romantik akşamlar için ideal olabilir.

ÇARŞAMBA gününün tamamında Ay Boğa burcunda olacak. Sabah saatleri bir takım kırgınlıklar ve gönül yorgunlukları ile can sıkıcı olabilir ancak asıl olan bu sıkıcı durumdan bizim payımıza neyin düştüğünü görebilmek yani mesajı alabilmek olacak.

Sakin, sabırlı ve güven veren adımlar sayesinde verimli geçireceğimiz bir gün gibi görünüyor... Hıza ihtiyaç duyan durumlarla karşılaşsanız bile iyice tartmadan, riskleri hesaplamadan hareket etmeyin derim bugün için. Geç olsun da güç olmasın prensibi işleyecek gün boyunca...

Maddi kazanç elde etmek ve elimizdekini korumak kısacası tutumlu bir yaklaşım sergilemenin yararımıza olacağı bir gündeyiz. Yiyip içmek, keyifli olabilecek ve kendimizi şımartacak tecrübeler yaşamak ve rahatlatıcı aksiyonlar için de elverişli olabilir.  Bugünün içeriğinde 5 duyumuza hitap eden hazlar önemli olacak.

Saat 18:50 den sonra günün geri kalanında ve Perşembe öğlen saatlerine kadar Ay boşlukta olacak. Hoşsohbet buluşmalar, yemekli davetler, önemli ve uzlaşmacı görüşmeler, romantik organizasyonlar için elverişli bir akşam ancak başlangıçlar için uygun değil ne yazık ki.

PERŞEMBE sabah saatlerinde aslında çarşambadan bu yana etkili olan Güneş-Uranüs kare açısı kesinleşecek. Esasen gökyüzünde bu hafta içinde daha önce de belirttiğim gibi, Güneş-Uranüs ve Plüton arasında bir T kare açı kalıbı oluşacak. Bu durumda Güneş hiyerarşik olarak güçlü ve etkisi dönüştürücü olan iki gezegen ile zorlayıcı temas halinde olacak. Bu da bize hayatımızda, isteğimiz dışında veya beklemediğimiz şekilde birden sarsıcı bir takım değişikliklerin olabileceğini ve yaşanacak dönüşümün biraz sancılı olabileceğini söylüyor. Güneş kişilik, irade ve otoriteyi temsil ediyor.  Bu durumda özümüzden taviz vermememizi şart koşacak dönüşümlere karşı hazırlıklı olmakta fayda var... Otorite ve söz sahibi olan kişilerin varlığının ve yaptıklarının sorgulanacağı, baskı gördükçe isyanın artacağı veya tam tersinin tetiklenebileceği etkiler var bu hafta gökyüzünde. 

T.C haritasında da etkili olabilecek bir pozisyondan bu transiti hissedeceğiz. Zaman içinde yavaş yavaş gerçekleşmiş olan bir dönüşümün birden silkeler tarzda karşımıza çıkması ve bizi de bu döngüye zorlaması gibi bir durum yaşanabilir.  Ancak geçtiğimiz kısa dönem olayları göz önünde bulundurulduğunda bu transitin de yeni bir gerginlik dalgası yaratabileceğini söyleyebiliriz ne yazık ki. Ani çıkışlar, beklenmedik tepkiler, isyan ve hırs, intikam alma isteği gibi bizi olmamız gereken noktadan uzaklaştırabilecek tuzaklar söz konusu olabilir.

Bu süreçte aslında fiziksel olarak değil de enerjisel boyutta bizi harekete geçiren bir uyanış gerçekleşiyor. Bunu kabul edip, elini taşın altına koymak ve çözümlerin zaman içinde gelişmesini beklemek en aklıselim tepki olacaktır. Bu içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız ve şahit olduğumuz olaylardaki etkiye karşılık ancak doğru tepkiyi vermişsek kazançlı çıkacağız...

Saat 12:22den sonra Ay İkizler burcunda olacak. Duygusal durumumuz dengesiz ve arayış içinde olacak günün geri kalanında. Değişiklik arayışı ve bilginin peşinde koşma hali baş gösterecek.  Sürekli iletişim halinde olma, haberleşme, yazıp çizme ve hesap kitap işleri günün çoğunluğunu oluşturacak diyebiliriz. El ve dil becerisi, hız, mantık ve bilgi gerektiren işler için elverişli bir gün olabilir. Sabretmek, sebat etmek ve dengeyi koruyabilmek önemli olacak verimli bir gün geçirmek için. Konsantre olmakta zorlanabiliriz zira birçok şey birden aynı yoğunlukta ilgimizi çekebilir.  Kavrayış hızımızı iyi ayarladığımız, her şeye gereken en azından minimum zamanı ayırdığımız sürece sorun olmayacaktır bu hiperaktivite durumu... Bugün ve yarın, seyahatler, eğitim ve iletişim konuları, haberleşme ve teknolojik konular, sosyal organizasyonlar için uygun olabilir.

Akşamın ilerleyen saatleri halsizlik, kafa ve duygusal boyutta bir karışıklık hali ve yanılgılara gebe olabilir. Dikkat gerektiren işlerdense sakinleştiren aktivitelere yönelmekte fayda var. Sezgilerimiz oldukça aktif olacak fakat bizi yanıltma riskleri var. Mümkün olduğunca sukunetle geçirirsek daha az yorucu olabilir akşamın özellikle ilerleyen saatleri.

CUMA gününün tamamında Ay İkizler burcunda seyredecek. Hareketli, bol konuşmalı, yazışmalı, trafikli denilebilecek bir gün bizi bekliyor. Günün spot kelimeleri, merak, iletişim ve hareket olacak.  Her üçüne de ciddi bir gereksinim duyacağız. Ve her üçü de dozunda ve ölçülü olmuşsa bize yarar sağlayabiliyor. Azı ya da çoğu kifayetsiz ya da aşırı kalabiliyor.
Merak gelişim için iyidir ancak fazlası maraz doğurur ve başımızı özellikle ilişkiler bazında belaya sokabilirL İletişim gereğinden fazla yapılmışsa hem yorucu hem de vakit kaybı yaratan bir etki bırakabilir.

Araştırma ve inceleme gerektiren, hızlıca sonuca ulaşmak istediğiniz zeka ihtiyacı olan işler, hesap kitap işleri, sözlü yazılı olarak kendimizi ve düşüncelerimizi anlatmak ve kısa net açıklamalarda bulunmak, önemli görüşme ve buluşmalar planlamak için elverişli olabilir. Kısa seyahatler ve eğitimler açısından da faydalı olabilir.

Öğlen saatleri, fikir uçuşmaları ve verimli olanlarını üretmek için ekstra uygun görünüyor. Farklı ve denenmemiş yolları bulmak, keşifler yapmak ve alternatifler üretmek için güzel ve akıcı saatlerde olacağız. Önemli görüşme ve geliştirici olsun dediğiniz toplantıları bu saatlere ayarlayabilirsiniz.
Akşam saatlerinde Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve günü bu etkiler altında tamamlayacağız.

CUMARTESİ gün boyunca Ay İkizler burcunda olacak. Sosyal ve dinamik bir gün geçirmek elimizde… Kısa ziyaretler ve seyahatler, eğitsel konular, ticari görüşmeler ve bilgi akışı açısından oldukça yoğun bir gün. Sohbeti kadar dedikodusu da yoğun olabilir, heyecanı kadar huzursuzluğu da... Genel olarak günün içeriğinde bir kararsızlık ve ikilik hali olacak. Birden fazla yerde olmak isteyip, birden fazla işe heves edebiliriz. Seçenekler hep bizi seçim yapmaya zorlayacak ancak bu da zaten en zor nokta olacak gün boyunca. Her şeyden en az iki tane çıkacak karşımıza. Zorunlu olmayan seçimleri ertelemek veya aklımıza ilk geleni değiştirememek bu sıkıntılı hali biraz rahatlatabilir.

Saat 15:30 dan sonra günün geri kalanında Ay boşlukta olacak. Her ne kadar öne atılma, harekete geçme ve hatta en önce yer alma isteği duysak da kalıcı adımlar için biraz sabır gerektiğini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

Fikirlerimiz ortaya koymak ve ısrarla kabul edilmesini beklemek gibi sabırsız bir tavır içine girmek zarar verici olabilir. Oysa anlatmak ve anlaşılmak için biraz daha zaman yaratsak ve tolerans göstersek ifade yeteneğimizi çok daha etkili bir biçimde kullanabiliriz. Bir de günün ikinci yarısında hız ve telaş nedenli olarak kaza ve tartışmalara çok açık olduğumuzu unutmayıp biraz daha temkinli davranmakta fayda olabilir.

PAZAR saat 01:14den sonra Ay Yengeç burcunda olacak. Aile ve vatani meselelerin, sevginin, çocuklar ve kadınlar ile ilgili konuların gündemde olacağı, güven ihtiyacımızın yüksek olacağı ve duygusal açıdan yoğun bir gün…

Sevdiklerimizin yanında olmak, onların güvenliğini ve temel ihtiyaçlarını sağlamak isteği duyacağız. Ailemizle bir arada, mümkünse konfor alanımız olan bir mekanda hatta evde baş başa geçirilecek, sevgimizi ifade etmenin her zamankinden daha kolay olacağı bir gün bizi bekliyor.
Günün en yorucu etkileri alınganlık ve her şeyi haddinden fazla üzerine alınma, kişisel algılama olacak. Koruyup kollama olayını abartmadığımız, sevdiklerimizin de kendine yetebilen birey birey olduklarını aklımızdan çıkarmadığımız takdirde sıcacık ve sevgiyi iliklerimize kadar hissedeceğimiz bir gün geçirebiliriz.

Sabahın erken saatleri bu açıdan çok daha fazla etkiler var gökyüzünde. Erken saatlerde aile ile yapılacak güzel bir kahvaltı ile, herkese şifa olacak, karşılıklı duyguların anlaşıldığı, anlayış gösterildiği, yakın ve içten dialogların yaşandığı bir zaman dilimi yaşanabilir.
Sizin için önemli birilerinden bir iyilik isteyecekseniz, bir fedakarlık yapılacaksa, birinin yol göstericiliğine, desteğine ve aklına ihtiyacınız varsa fırsat bu fırsat diyebiliriz.

Eğer bu olumlu gökyüzünü ilişkiler açısından kullanma şansınız yoksa, yaratıcılık gerektiren veya duygularınızı ve sezgilerinizi de işin içine katacağınız her türlü çalışmadan verim alma şansınız var özellikle günün ilk yarısında. Akşam saatlerine kadar eğer özellikle bir hassasiyet sergilememişseniz yumuşacık ve kalbinizi dinlendirecek nitelikte bir tatil günü geçirebilirsiniz.

Akşamın ilerleyen saatleri ise o yumuşacık hava dağılıp yerini sert rüzgarlara bırakabilirL Durup dururken çıkan patlamalar ve sinirsel gerginlikler olması mümkün. Sebebi ne olursa olsun vereceğiniz bir haklı haksız mücadelesi, sizi karlı ya da mağdur etmeyecek. Sadece yormuş ve baskı altına girmiş hissettirecek. Buna değeceğini düşünüyorsanız amenna… Ancak eğer sudan sebepler bu didişmeye vesile olmuşsa yazık olur caaanım günün güzel enerjisine...

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar