AstroKarmik ile 17 Haziran Haftası...



PAZARTESİ günü saat 04:19 dan sonra Ay gün boyunca Terazi burcunda olacak. Uzlaşma isteğinin yaygınlaşacağı, sorun varsa da çözüm yoluna gitmek için çaba sarf edileceği etkiler altında olacağız Ay Terazi burcundayken. İlişkiler ve ilişkilerin uyum içinde olması her zamankinden daha çok önem kazanacak.
Sosyal organizasyonlar, sanatsal içerikli faaliyetler ve diplomasi içerikli görüşmeler için uygun bir gün olabilir. Bugün elde etmek istediklerimizi almanın en önemli kriteri diğer insanlarla iyi ilişkiler kurmak olacak.

Gün boyunca etkili olacak olan Mars-Uranüs altmışlık açısı akşam saatlerinde kesinleşecek. Bu da bize, oldukça aktif, hareketli ama eğer galeyana gelmişsek gerginlik ve taşkınlıklarında olabileceği bir gün olacağını gösteriyor. Risk almaya ve tepki göstermeye teşvik eden ancak bunların olumlu ya da olumsuz sonuçlarına açık olacağımız bir durum yaratabilir bu transit.

Heyecanlı olabiliriz ancak bunun kontrolsüz olanını bastırmak gerekebilir… dobra olacağız ancak kırıcı ve yıkıcı olmaktan kaçınmalıyız… mücadeleci olacağız ve en büyük mücadeleyi de özgürlüğümüz ve haklarımız adına vereceğiz ancak bu sırada haklıyken haksız konuma gelecek futürsuz hamleler yapmamak kilit nokta olacak… Bir şeyleri yapabileceğimize olan inancımız yüksek olacak yeter ki bunu doğru yöntemlerle uygulayabilir olalım… 

Sakarlıklara ve kazalara, fiziksel yaralanmalara açık bir yüksek enerjimiz olacağından her zamankinden daha dikkatli olmakta fayda olacağı kesin.
Bugün için önerebileceğim şey eğer sizi zorlayan bir sorun baş gösterirse veya üzerinden gelmeniz gereken bir engelle karşılaşırsanız çözüm ve mücadele adına daha önce denenmemiş ve beklenmedik yöntemleri tercih etmenizdir. Dürtüsel olandan ziyade mantıksal ve teknolojiyi de içeren bir yöntem çok daha hızlı ve tatminkar çözüm sunacaktır.

Akşamın ilerleyen saatleri hatta gece yarısından sonra da devam edecek şekilde bu bahsettiğim riskler açısından kontrollü olmak bir miktar daha önem kazanacak zira Ay ile Plüton kare açıda olacaklar. Baskılar ve mevcut durumların zorla kabul ettirilmeye çalışılması, zorba ve dayatmacı tutumlar, gerginlik ve duygusal patlamalar, köprüleri yıkabilecek tarzda tepkiler bu akşam için oldukça riskli durumlar olacak. Amaç hakkını savunmak olsa bile bir yerden sonra mecburen istemsiz olarak zarar görmemek adına zarar verme gibi yorucu dürtülere yenik düşmeliyiz… Sukuneti elden bırakmamak ve sabır göstermek önemli olacak özellikle ilişkiler açısından.

SALI gece saatleri yine gergin bir enerji ile geçecek. Huzurlu ve dinlendiren bir uyku uyumama durumunda sabah saatlerine de bu gerginliği taşıma ihtimali var ne yazık ki. Sabah erken saatleri etkiye tepki mekanizması yoğun bir biçimde çalışıyor olacak. Cesaret ve fiziksel güç gerektiren konularda kendimizi ortaya koyabilir durumda olabiliriz bu saatlerde.
Ancak dikkatli olmakta fayda var. Zira sabah saatlerinden itibaren gücümüz konusunda haddinden fazla iyimser olma, orantısız riskler alma, kendini her şeyden ve herkesten üstün görme gibi durumlar olabilir.

Öğlen saatleri özel ve sosyal ilişkilerde sorunlu bir akış, özellikle kadın figürleri ile çatışmalar, aşırı sosyal ortamlarda yorulma, stres ve gerilmeler, samimiyetin dozlarını ayarlayamama, iç içe geçmiş yapmacık iletişimler gibi riskler var. İlişkilerdeki yıpratıcı unsurları çözmek ve uyumu yakalamak için fazla çaba gerekecek…

Akşam saatlerinde de gerginlikler devam edecek ne yazık ki… Ancak ihtiyaç duyulan, çözüm adına karşımızdaki ile aynı dilden konuşma şansını da pek bulamayacağız gibi görünüyorL
Asıl olan niyetler benzer bile olsa doğru kelimelerle ifade edilmeyince arada dağlar kadar fark açılabiliyor. Ya da en azından biz öyle hissediyoruz. Özellikle öğleden sonra saatlerinde söylenen bazı şeyler bize haddinden fazla yapmacık ya da mantıktan uzak, dürtüselmiş gibi görünebilir.
Uzlaşma kısmı, gönüller istese de zor olabilir. Anlatmaya çalıştığımız kadar anlamaya da uğraşırsak, konuştuğumuz kadar dinlemeyi de denersek, anlamamışsak bile saygı duymayı becerebilirsek anlaşmazlıklar çözülmese bile can yakmayabilir.

ÇARŞAMBA günü saat 06:56 dan sonra yaklaşık 2,5 saat kadar Ay boşlukta olacak. Erken saatler iyi ilişkiler, yardımlaşma ve olumluya odaklanma açısından güzel saatlerde olacağız. İlerletici ve karşılıklı fayda sağlayan görüşmeler yapmak, beklentilerimizi dile getirmek, pozitif bakış açısı ile pozitifi yaratabilmek için eğer gönüllü olmuşsak gökyüzü de bizi destekliyor olacak diyebilirim.

Akşam saatlerinde etkili olacak Güneş-Jüpiter kavuşum açısının etkileri gün boyunca hissedilecek. Eğer bu enerjiyi ölçülü bir biçimde kullanmışsak, kendimize olan güvenimizi yoğun bir şekilde hissedebiliriz. Kişisel olarak fırsatlara açık olma, motivasyon gerektiren işlere girişme, otorite figürleri ile görüşme ile verimli sonuçlar alabilme, yeteneklerimizi sergileyebilme gibi pozitif durumlar yaşanabilir. Eğer ölçülü kullanmışsak etki alanımızı ve itibarımızı genişleten büyüten bir takım gelişmeler yaratabiliriz gün içinde. Bu transitin handikaplı etkileri ise kendini her şeyin üzerinde görme, kibir ve abartılı tavırlar sergileme olabilir. Yapabileceklerimizin sınırını görmeyi engelleyen adeta kendimize dev aynasında bakma etkisi yaratan bu riskleri minimumda yaşamamızı özgüven ve anlayışı ise bunun yerine koymamızı gönülden dilerim gün boyunca.

Saat 09:39 dan sonra ise Ay yaklaşık 2 gün için Akrep burcuna geçecek. Bu da bize gün içinde ve yarın için duygusal iniş çıkışlardan ve güç gösterilerinden uzak durmamız gerektiğini gösteriyor. Yapılanı unutmama ve intikam almaya kalkışma, inatla direnme, güç savaşına girme ve kriz yaratma gibi durumların önemli denilebilecek tuzaklar olduğuna işaret ediyor.
Ancak bunun yanı sıra özellikle duygusal anlamda her zamankinden güçlü ve dirayetli olabileceğimizi, bunun gerektiği ve kararlılık ihtiyacı duyulan işlere başlamak ve yol almak açısından uygun olabilir. Gereksiz kıskançlıklar, hırs ve tutkunun zararlı boyutu günün diğer önemli tuzakları. Akrepteki Ay'ın enerjisinden olumlu anlamda faydalanmak için sezgilerinizi ve yeteneklerinizi kullanacağınız işlere yönelebilirsiniz. Akrep enerjisi, negatifi tutan ve biriktiren, daha sonra karşılığını vermek adına arşivleyen bir etki yapıyor üzerimizde. Bu da tabi ki ruhen yorucu ve aslında tam tersi gibi görünmesine rağmen gücü tüketen bir duruma vesile oluyor.

Bu nedenle mümkün olduğu kadar ruhunuzu olumsuz olan duygulardan arındırmak için çaba sarf edin. Dualar, eğer yapabiliyorsanız meditasyon ve iyiliğe hizmet edecek her türlü uğraş bu konuda destek sağlayacaktır. Unutmamalı ki öfke ve kızgınlığın yıkıcı bir biçimde ifade edilmesi karşımızdaki kişiye verdiği kadar bizlere de zarar veren kontrol edilmesi gereken bir dürtüdür.

Akşama doğru bir kısıtlanmışlık hissi ve artan duygusal baskı nedeniyle duygularımızı yeteri kadar ya da doğru biçimde ifade edememe gibi durumlar yaşanabilir. Yalnız kalma ve sorunların karşısında kendini yetersiz ve çaresiz hissetme gibi durumlar olabilir. Kadın figürleriyle anlaşmazlıklar, harekete geçişi engelleyecek bir çok prosedür ve detayla uğraşma gibi durumlar yaşanabilir.
Dünyevi kuralların üstesinden gelecek olan bu akşamın yegane ilacı ise kendimizi ilahi olana ve somut gerçekliğin dışındaki düzene yakın hissetmek olacak. Akşamın eğer oluşmuşsa sıkıntılı ruh halini aşmak ancak bu yöntemle daha kolay olabilecek.

Akşam saatleri ayrıca sanatsal faaliyetler, ruhsal temalı çalışmalar ve fedakarlık gerektiren uğraşlar için, olumsuz olan hisleri bırakıp dinginleşmek için de elverişli olacak. Tabi eğer biz bu yolu tercih etmişsek…

PERŞEMBE günü Ay yine Akrep burcunda ilerlemeye devam edecek. Yine biraz kasvetli ve huzursuz hissetme ihtimalimiz olan bir sabaha günaydın diyoruz. İnsanların birbirine şüphe ile yaklaşması, her sözün her hareketin altında bir anlam var mıdır acaba diye araştırmalara kalkışmaları söz konusu olabilir. Benim istediğim mutlaka olacak ve sen bunu kabul edeceksin tarzı inatlaşmalar, körü körüne arzuların yerine getirilmesi çabası ve objektif kalmakta zorlanma gibi durumlara karşı duyarlı olmaya çalışmalıyız.

Özellikle sabahın erken saatleri olmak üzere günün tamamında, eskiden uğradığımız ve bizde yaralar oluşturmuş eski haksızlıkların tekrar gündeme geleceği bir ortam oluşabilir.  Gücün hatalı kullanımı ve buna bağlı yeni yaralar oluşması, kendimizi dik ve dirayetli duramıyor gibi hissedebileceğimiz durumlar yaşanabilir. Eskiden yapmadığımız hamlelerin pişmanlığını hissedebiliriz... Ancak bu sıkıntılı ama yerinde durmakta zorlanan enerjiyi olumluya çevirmek de elimizde. Eski tepkilerin ya da tepkisizliklerin dersini çıkarıp şu anda ne yapmam gerekiyor diye olaylara bakabiliriz.
Öğlene doğru bu zorlu ruh halinde kısa süreli de olsa bir rahatlama, bizim için önemli denilebilecek kişilerden destek görme ve hislerimizin anlaşıldığını görme gibi bir kıpırdanma olabilir.

Akşam saatleri ise hava çok daha yumuşayacak. Hem ikili hem de sosyal ilişkilerde biraz daha anlamaya çalışan ve anlaşan tavrımız olabilecek. Eğer şartlar uygunsa romantizm ve aşk için, arkadaşlık ve keyifli zaman geçirmek için ya da en azından her zamankinden daha sosyal olacağımız bir zaman dilimi geçirmek için oldukça elverişli. Bol sohbetli ve kendini ifade eden kişi ve gruplarla bir araya gelmek, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren işlerle uğraşmak için ideal.
Ancak saat 22:16 dan sonra Ay boşlukta olacağından uzun vadeli planların ilk adımı için uygun olmayacak gece saatleri.


CUMA sabah saatlerinde Ay Akrep burcunda ve boşlukta olacakGünün ilk saatleri itibariyle Merkür-Venüs kavuşumu olacak. Bu açı etkisiyle özellikle erken saatlerde olmak üzere gün boyunca iletişim sorunlarında çözüme yönelik adımlar, duygulara hitap eden dialoglar, arabulucuların devreye girmesi, eski güzel anıları ve hisleri hatırlatan durumlar, bu içerikteki sosyal ortamlar için oldukça elverişli olacak.  Ancak aşırı uzlaşmacı tavırların elde etmek istediklerinizin sadece bir kısmına razı olma riskini yarattığını da unutmayın derim.  Güzel bir dille istemeyi ve karşınızdakinin haklarına saygı göstermeyi bilmek tabi ki olması gereken bir şey ancak bu uğurda kendi isteklerinizden vazgeçiyorsanız, sofradaki son lokmayı ben yemesem de olur diyen aile büyüğü konumunda olursunuz. Zira bu gerçekçi bir tutum değil. Çocuklara yapılan bu davranış tamamen dürtüsel olmakla birlikte gerçek yaşamla bağdaşmıyor. Ve çocuk buna yanılıp hayatın içine girdiğinde de hep kendi haklarının daha üstün olduğunu ve öyle kabul edilmesi gerektiğini düşünebiliyor. Annesinin yaptığı özveriyi hayatındaki tüm diğer insanlar da yapsın istiyor. Ve bu noktada da artık eşitlik yaratılması ve beklentisinden söz edemiyoruz maalesef.

Ama sonuçta amacınız bir şekilde uzlaşma sağlamaksa bu sabah saatlerinin enerjisinden faydalanabilirsiniz. Tabi ki kalıcı olsun isteği için Ay'ın boşluktan çıkıp Yay burcuna geçeceği 11:31'i beklemeniz daha uygun olabilir.

Saat 08:03 den sonra Güneş bir ay için Yengeç burcuna geçecek. Bu önümüzdeki bir ay boyunca aileyi, çocukları ve evi ilgilendiren konuların, vatani meselelerin gündemde olacağını söyleyebiliriz. Yenilikçi olmaktan ziyade gelenekçi tavırlar sergileme, ilişkilerin kalıcı olması niyetini ortaya koyma gibi durumlar yaşanabilir bu süreçte. Uzun vadeli olabilecek en azından o gözle bakılan ilişkilere ilk adımlar, teklifler ve resmi törenlerde bir artış görebiliriz bu gireceğimiz dönemde. Duygusallıkta, sezgilerde ve empatide artış, eski arkadaşlarla ve aile fertleri ile bir araya gelip anıları yad etme durumları yaşanabilir. Güven ihtiyacımızın yüksek olacağı ve sevdiklerimizi koruyup kollama dürtüsünün artacağı bir sürece giriyoruz.

Saat 11:31 den sonra da ay yaklaşık 2 gün için Yay burcuna geçecek. Bu da gün içinde yeniliklere açık ve sosyal bir enerjimizin olacağına işaret ediyor. Yeni bir şeyler öğrenmek, bir eğitime başlamak, yayıncılık ile alakalı bir meselede girişimde bulunmak, uzun vadeli umutlu planlar yapmak ve yabancılarla ve yurtdışı bağlantılı işlere girişmek için uygun olabilir bugün ve yarının enerjisi.

Akşam saatleri yanılgılar ve hayal kırıklıklarına oldukça açık bir durumda olabiliriz. İyi niyetli ve tabiri caizse saflık içeren tutumlarımızın aynı şekilde karşılık bulmadığını gözlemleyip şaşırma riskimiz var. Hatta belki de bunu gözlemleme şansını bile öyle kolayca elde edemeyebiliriz. Yani başkası tarafından hayal kırıklığına uğramamızın nedeni kendimizi olmayan bir gerçekliğe inandırmış olmamız bile olabilir. Birçok hedefe birden yönelip asıl hedefi şaşırma bu nedenle de yanlış kararlar alma söz konusu olabilir. Bu etki çözücü ve hedefe kilitlenmeyi engelleyen bir enerji. Bu nedenle kalıcı ve bağlayıcı kararlar almak ve bir yargıya varmak için çok elverişli olmayacak akşamın enerjisi. Eğer başka şansınız yoksa da olaylara ve kişilere her açıdan bakabilmek ve objektif olmaya çalışmak önemli olacak. Bu akşam için kafamızın ve duygularımızın karma karışık olacağını söylesek yanılmış olmayız.

CUMARTESİ günü Ay gün boyunca Yay burcunda olacak. Bugünü her zamankinden farklı bir ortamda veya farklı bir şeyler yaparak geçirmeyi planlayabilirsiniz. Bilgi ve tecrübenizi yaymak ve kendinizi geliştirmek adına fırsatlar çıkabilir karşınıza.

Olaylara farklı ve yapıcı bir pencereden bakmak bize pozitif olarak geri dönecektir gün içinde. Kısa bir seyahat veya günübirlik bir GEZİ planlayabilirsiniz bugün. Ne düşündüğünüzü ve sizin yaşama bakış açınızı anlatmak kadar diğer insanların ne düşündüğünü de dinlemek sayesinde çok daha karlı çıkacağımız bir gün olacak.

Günün en yorucu etkisi odaklanma sorunu ve ne pahasına olursa olsun özgürlüğe ulaşma isteği olacak. Bunu daha çok sabah saatlerinde yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Aynı zaman diliminde yaratıcılığımız ve sezgilerimiz de oldukça aktif olacak. Sırf farklı bir şeyler yapmak adına sağlam ve kalıcı olmayan adımlar atmadığımız sürece bu heyecan verici ve canlandırıcı saatlerin geliştiren enerjisinden faydalanabiliriz.

Öğlen saatlerinde özellikle fikirsel zıtlaşmalar, ağız dalaşları, sözlerin yanlış tarafa çekilmesi, sivri ve amacını aşmış söylemler biraz can sıkıcı olabilir. Fiziksel ve duygusal olarak kontrolsüz tepkiler verme ve zarar verip zarar görme gibi risklere karşı tedbirli olmanızı öneririm. Kazalar, dargınlıklar, kızgınlıklar, düşüncesizce atılan adımlar ya da yıkılan köprüler sonradan pişmanlık duymamıza neden olmadan önce tedbirli olmakta fayda var.Günün geri kalanında Ay’ın başka bir temel açısı olmayacak ve günü bu etkiler ile tamamlayacağız. Dolunay öncesi geçireceğiniz bu akşamı mümkün olduğunca gerginlikten uzak, ruhsal ve fiziksel detoks ile geçirmek dolunayın negatif olabilecek etkilerinden minimum etkilenmenizi sağlayabilir.

PAZAR saat 11:09’a kadar Ay Yay burcunda ve 1 saat için boşlukta olacak. Bu saatten sonra ise yaklaşık 2 gün için Oğlak burcuna geçecek.

Oğlak burcunda transit eden Ay sorumluluklarımıza yönelmemize ve her işe ciddiyetle yaklaşmaya vesile olacak bir enerji veriyor. Bu durum vazifeleri yerine getirmek ve başarılı olmak açısından güzel bir etki. Ancak olayların duygusal boyutlarını, insan gerçeğini ve ruhu besleyen yönlerini geri planda bırakabiliyor. Açıkçası daha çok toplantılı ve resmi görüşmelerin yapıldığı bir iş gününe yakışan bir enerji bu. Bir pazar günü teması için ise biraz fazla yavan kalabilir.

Saat 14:32’de 2 derece Oğlak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Oğlak burcundaki dolunay, mesleki ve başarı odaklı konuları, iş dünyasını ilgilendiren meseleleri, gülerek değil ciddiyetle karşılayacağımız konularda gelişmeleri getirebilir hayatımıza. Bu süreçte girişilecek işler veya su yüzüne çıkacak eski başlangıçların meyveleri kalıcı ve uzun vadeli planların hayat bulmasına işaret edebilir. Her şeye iş ve başarı odaklı bakmaya teşvik edecek bir ruh hali yaratabilir. Büyük firmalar, devlet kurumları ve önemli konumdaki özel kuruluşlar ile bunların idareci ve yöneticilerine dair bazı olayların neticeye varması veya bazı bilinen ya da bilinmeyen gerçeklerin alenen ilan edilmesi gibi durumlar yaşanabilir.

Bu dolunayın içeriğinde duygusal temalar biraz geri planda kalmış, gereklilikler ve zorunluluklar ön plana çıkmış olacak.  Dolunay esnasında Hamal sabit yıldızının Güneş ile paralellik göstermesi ise Vivian Robson’un Sabit yıldızlar kitabında, iki yüzlülük, kötü ilişkiler, kayıplar ve gözden düşme gibi durumlarla ilişkilendirilmiştir. Ancak aynı zamanda bu dolunay sırasında Jüpiter de Güneş ile yakın temas halinde ve Türkiye astrolojik haritasındaki Ay ile kavuşum halinde olacak. Genel olarak halkı ve kadın figürlerini temsil eden Ay’ın en büyük iyicil olan Jüpiter ile aynı dereceden kavuşumu, kadınların ön planda olacağı, halk içinde iyilik ve anlayışın artış göstereceğini, herkese ve özellikle kadınları ilgilendiren bazı konularda önemli denilebilecek gelişmelerin yaşanabileceğini işaret ediyor olabilir. Geri planda duran, sesini duyuramayan adeta yokmuş ve tepkisizmiş gibi görünenlerin birden ışığını yansıtmaya başlayacağını ve kadınların varlığını hissettirecek şekilde huzuru yaratacaklarını ümit ediyorum. H.S.Green dünya astrolojisi kitabına göre bu temas, refah ve memnuniyete, özellikle işçileri ve geniş kitleleri ilgilendiren barış ve huzura, hayırsever hareketlere işaret ediyor.

Dolunaylar hem içsel olarak hem de diğerleri ile olan ilişkilerimizde bir takım gerginliklerin su yüzüne çıkabileceği ve olumlu ya da olumsuz daha önce atılmış adımların sonuçlarının belirmeye başladığı, daha önce üstü örtülü olan bazı gerçeklerin görünür hale gelebildiği dönemlere denk geliyor. Hepimizin hayatında bazı konularda bu etkiler hissediliyor. Kişisel haritasında bazı önemli nokta ve gezegenlerle temas halinde olan dolunay ve yeniaylar ise kişileri diğerlerinden biraz daha net ve dışarıdan da fark edilir şekilde etkileyecek olaylara neden olabiliyor.

Bu dolunayın hepimizin hayatında hem kişisel hem de toplumsal anlamda güzellikler açığa çıkaran ve hayrımıza olanı önümüze tepsiyle sunan olaylara vesile olmasını gönülden dilerim.
Akşam saatlerinde Ay, Satürn ve Neptün ile olumlu açılar yapacak. Ay'ın dolunay sonrası yapacağı ilk açı Satürn ile altmışlık olacağından olası gelişme ve sonuçların kalıcı nitelikte etkiler yaratacağından bir kez daha söz edebiliriz.

Bu akşamın içeriğinde isteklerin gerçeğe dönüşmesi, gerçeklerin istenir hale gelmesi teması hakim. Yani tatlı bir kabulleniş söz konusu sanki. Hem ciddiyet gerektiren hem de sorumlulukların bütüne fayda sağlayacağı toplumsal içerikli olaylarda görev almak, fedakarlık yapıp destek alıp vermek, özellikle kadın figürlerinden yana yardım bulmak için elverişli bir akşam olabilir. İçeriğinde yaratıcılık ve sanat olan bir uğraşta vazife almak veya ilerleme kaydetmek için de uygun olabilir.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar