AstroKarmik ile 10 Haziran Haftası...

Gökyüzünde zorlayıcı açıların olduğu ve Türkiye Astrolojik haritasına da yansımalarını hissedeceğimiz, her kesimden insanın sağduyu ve anlayışının önemli olacağı bir haftaya daha merhaba diyoruz. 

PAZARTESİ günü Ay Yengeç burcunda olacak. Duygusallık, sezgiler ve hassasiyetler ön planda olacak gün boyunca. Aile, sevgi ve yurt temalarının gündemde olacağı bir güne merhaba diyoruz. Özellikle sevdiklerimiz ve değer verdiklerimizin iyilik hali önemli olacak bu etki altındayken.  Bireysel olarak hassas ve kırılgan bir ruh halimiz olsa bile sevdiklerimiz söz konusu olunca direnen ve koruyup kollayan bir eğilimimiz olacak. Şefkat ve merhamet yoğun olarak hissedilecek. Özellikle sabah saatlerinde ve özellikle bu konularda duygusal olarak güçlü ve istediğini elde etmek için gerekeni yapmaktan çekinmeyen bir tutumumuz olabilir. Erken saatlerde sorumluluklara özen gösterilmesi günün devamında işimize yarayacak.

Öğlen saatleri yakınlaşmalar, uzlaşmalar, iyilik ve güzellik için birlikte hareket edip sevgiyi paylaşma ortamlarına doğru çekilebiliriz. Aşk ve sevgi, anlayış ve hoşgörü açısından uygun saatlerde olacağız. Samimiyet ve anlayış ihtiyacı duyduğunuz görüşmeler, kadın figürleriyle bir arada olup ortak hareket etmek ve biraz da kendinizi hem estetik hem de ağız tadı olarak şımartmak için çok uygun. Sosyalleşmeyi ve iştahı abartma, gördüğümüz bütün güzelliklerini olumsuz taraflarını gözetmeden isteme gibi riskleri de unutmamak lazım. Maddi açıdan ise hem kolay geliş hem de kolaylıkla elimizden çıkış eğilimi olacak diyebilirim.

Günün güzel enerjisini aman iyice içinize çekin. Zira ne kadar çok pozitife odaklanırsak akşam saatlerinde de o kadar rahat olabileceğiz.
Akşam saatlerine yaklaştıkça tolerans ve uyumluluk katsayısı giderek azalacak ne yazık kiLYanlış anlaşılmalar, inatlaşma ve kinlenmeler söz konusu olabilir. Daha önce yapılmış ve içimize attığımız bir hareketin cevabını verme, hem de aynı şekilde verme, madem sen öyle diyorsun ben de bunu yaparım gibi diklenmeler olası riskli tutumlar gibi görünüyor.
Haklılığımızın karşımızdaki tarafından alenen kabul edilmesini bekler durumda olacağız. Sorun burada herkesin kendini kendi penceresinden haklı görmesi olabilir.
Ya bizden de böyle bir beklenti varsa…
Ya karşımızdaki için susmak bile aslında hatasını kabul etmek anlamına geliyorsa…
Ya karşımızdaki bizim ilk adımı atmamızı bekliyorsa…
Ya sırf bir inat ve hırs uğruna düşünmeden pek çok şeyi mahvedersek…
Ya değip değmeyeceğini görecek objektifliğimizi yitirmişsek. v.b. pek çok soru sorulabilir bu akşam için.

Bu akşamın enerjisinde ben istersem yaparım, ben istedim oldu diye bastıran, direten ve zor kullanan bir etki olabilir. Aman pirim vermeyin. Tabi ki boyun eğecek değilsiniz ama doğru şekilde anlatmak, doğru tepkileri vermek karşınızdakini de orta yolu buldurma noktasına getirebilir eninde sonunda. 

Bu akşamın en yumuşak karnı ailevi meseleler ve vatani memleketi ilgilendiren konular olacak. Söylenen her söz yapılan her hareket sanki yüreğimize dokunup bizi hareketlendirmeye hizmet edecek. Ne kadar çok düşünürsek o kadar az zarar doğuran harekete vesile olacağız... Düşünmeden sabırsızlıkla verilen tepkilerin taraflara yararı dokunmayacak gibi görünüyor. Yani bu akşam için bu tarz bir çatışmaya girmek kazananı belirlemeyen bir rounda başlamak gibi bir şey...

SALI günü günün tamamında Ay Yengeç burcunda ve gece yarısından itibaren gün boyu boşlukta olacak. Annelik etmek, koruyup kollamak ve sevgimizi bu yolla göstermek ihtiyacı baskın olacak. Yuvamıza ve ailemize ait konular normalde ihmal edilmiş olsa bile bugün için bizden özel ilgi isteyebilir. Eğer imkanınız varsa hatta günün en azından bir kısmını evde ve huzur ortamı sağlayarak geçirebilirsiniz.

Bugün çevrenizdeki insanlardan size ebeveynlik etmeye çalışan kişiler olabilir. Aynı şeyi siz de farkında olmadan onlara yapabilirsiniz. Amaç tamamen iyilik bile olsa fazla müdahaleci ve sahiplenici olmamaya özen göstermekte fayda var.

Günün içeriğinde özellikle erken saatlerde hayatınızdaki kadın figürlerinden yana bir destek veya bu kişilere ait olumlu bir gelişme yaşanması ihtimali de olabilir. Genel anlamda ailemizle ve kadın figürleri ile olumlu ilişkiler kurma şansımız yüksek. Bu amaçla planlar ve organizasyonlar yapılabilir.
Günün en zorlayıcı etkisi fazla hassas olmak ve her şeyi üzerimize alınıp kişisel algılamak olabilir. Eğer böyle bir durumda karşılaşırsanız renk vermeyip, içinize atıp kabuğunuza çekilmektense uygun bir dille alındığınızı ifade etmek en güzeli olabilir. Zira bu durumda karşımızdakinin de konuya açıklık getirme şansı olabilir.

ÇARŞAMBA günü Ay 07:58 itibariyle Aslan burcunda olacak. Gezegen hareketliliği açısından oldukça yoğun bir gün olması aynı zamanda rutin ve sıradan değil de dinamik bir gün geçireceğimize işaret ediyor. Aslan burcundaki Ay'ın etkisi ile ön planda olma ihtiyacı, takdir edilme ve beğenilme isteği belirgin olacak. Daha fazla sosyal olma ve olayların içinden eğlenecek ve keyiflenecek paylar çıkarma şansımız artacak. Zaten potansiyeliniz de varsa bu etki altındayken bize ait meziyetlerden dolayı böbürlenme ve kendimizi üstün görme gibi riskler olduğunu belirtmek isterim. Olumlu taraflarını çekinmeden sergilemek, sahnede hak ettiğimiz yerde olmayı bilmek ayrı şey, bunun kibrini yaşayıp sahnede diğer insanlara yer açmamak ve tek adam olmaya çalışmak ayrı. İkisinin ayrımını yapabilmek ise önemli olacak bugünün içeriğinde...

Gün içinde Venüs Plüton ile karşıt halde olacak ve yarın kesinleşecek olana Uranüs ile de kare açısı da belirginleşmeye başlayacak. Yani bir nevi Venüs küçük bir işgal altında olacakL Gökyüzünde zaten uzun süredir etkisini sürdüren Uranüs-Plüton kare açısından Venüs nasiplenmiş olacak da diyebilirizL

İlişkilerimizi, aşk hayatımızı, güzellik estetik içerikli konuları ve maddi meseleler ile ilgili durumları simgeleyen Venüs gezegeni bu bahsettiğim konuklarda bu 1-2 gün için bazı sıkıntılar yaşanabileceğini gösteriyor bize. Hem özel hem de sosyal ilişkilerde beklenmedik stres ve patlamalar, aykırılıkların çatışmaya dönüşmesi ve kontrol edilmemiş dürtüsel tepkiler verme gibi riskler var ne yazık ki.

Bu iki gezegen şöyle bir durum yaratabilir ilişkiler boyutundan bakarsak. Çok fazla üzerinizde baskı oluşturan bir ilişkiden kurtulma ve özgürlüğe yelken açma isteği duyabilirsiniz mesela. Olası gerginlikler, sataşmalara, var olan sorunları deşeleyip sırf isyan etmek adına kurcalayan bir havaya bürünmeye, fazla sahiplenilme veya sahiplenme sonucu “yeter artık” noktasına gelmelere, ölçüsüz tepkiler verip ağzından çıkanı kulağın duymuyor mu dedirtecek laflar sarf etmeye çanak tutabilir.
Baş eğmek ve baş kaldırmak temaları birbirini tetikleyecek tüm ilişkilerde… Eğer mevcut durumda bazı değişim ihtiyaçları var ve biz bunları bir sebepten gerçek kılmakta zorlanıyorsak bugün hem bu konuda dışarıdan hem de içsel olarak bir baskı ve harekete geçiş enerjisi yoğun olacak ve değişimi yaratmak adına elbirliği edecek diyebilirim.

Venüs'ün yumuşak ve yumuşatan enerjisi birden iki zorlayıcı gezegenden sert etkiler alacak. Yani mağdur olacak.  Savaşacak tek bir silahı var aslında o da koşulsuz sevgiyi vermek. Suçlayıcı olmak yerine iyileştirici olmayı tercih edersek, zarar gelmesin adına zarar vermeyi tercih etmezsek, sen bunu yaparsan ben de karşılığında bunu yaparım gibi yanılgılara düşmezsek bu zorlayıcı etkiden gerçekten ihtiyaç duyulan değişimleri yaratarak çıkma şansımız var.

Günün içeriğinde bize zarar verebilecek ilişiklere gözü kara bir biçimde atlama ve “ne pahasına olursa olsun” zihniyetiyle olaylara ve kişilere yaklaşma eğiliminin de olacağını unutmamak lazım.
Günün bir diğer önemli açısı da Satürn-Neptün Üçgen açısı olacak. Realiyeti temsil edenle realitenin üzerinde olanı anımsatan bu iki gezegenin birbirini destekleyen transitleri bize hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürme, ideallerimizi masaya yatırıp yaşama bakışımızı sorgulama fırsatı sunabilir. Hem dünyevi hem de ruhsal konularda gerekeni yapma, aklıselim tavırlara merhameti de katma, insani olanı gerçekle buluşturma etkisi diyebiliriz. Adeta ruhumuzun ihtiyacı olanı evrene yansıtma durumu bu... Güzel yani.

Eğer somutlaştırmayı düşündüğünüz ideallerinize doğru bir adım atmak istiyorsanız bu enerjiden faydalanabilirsiniz. İlişkiler açısından da saygı ile sevginin bir düzlemde buluşması, ölçülü olmanın sonuçlarını alıp tadına varmak da diyebiliriz. Günün diğer gökyüzü hareketlerini de göz önünde bulundurduğumuzda, olası çalkantıları durduracak ve huzur yaratacak gücü de kendimizde bulacağımızı yorumlayabilirim.

Akşama doğru kendimizi biraz kısıtlanmış ve kurallara uymak zorunda bırakılmış hissedebiliriz. Asıl amacımız eğlenmek ise buna pek fırsat bulamayabiliriz dış şartlar nedeniyle örneğin. Özellikle çevrenizdeki kadın figürleri ile bazı gerginlikler yaşanabilir. Anlaşmazlıklara karşı dikkatli olmakta fayda var. Uzlaşma ancak biz niyet etmişsek sağlanabilecek. Önemli görüşmeler, talepler ve başlangıçlar açısından sorun olabilir. Engeller ve hesapsız sorunlar ilerleyişe engel olabilir akşam saatlerinde...

Eski ve fayda sağlayan sözlerin konuşmaların hatırlanması ve eski tecrübelerin yeni durumdan çıkış adına kullanılması bu akşam için faydalı olabilir.

PERŞEMBE gününün ilk saatleri itibariyle dün için etkisini göstermiş olan Venüs-Uranüs kare açısı kesinleşecek ve gün boyunca da etkili olacak. Yani dün eğer yeteri kadar bilinçli ve duyarlı olamamışsak ve üzerimizde hissettiğimiz baskı da artmışsa özgürleşme ihtiyacımız da tavan yapmış olacak.

Bu 1-2 günün gökyüzü açıları Türkiye astrolojik haritasında da çok belirgin etkiler yapar durumda olacak. Özellikle bir süredir etkili olan ve bu nedenle de hepimizin gerginleşmesine neden olan açılardan bir tanesi bugün kesinleşiyor.  Gökyüzündeki Satürn T.C. haritasının Güneş derecesi ile tam kavuşum haline geliyor. Zaten bir süredir hem bunu, hem Uranüs’ün Kiron ile kavuşumunu net olarak hissediyoruz. Bu açıların yansımaları, kişilerin üzerindeki baskının arttığını düşünmeleri ve var olan sıkıntılarını dinleyen kimsenin olmaması, kontrol altında tutulmaya çalışılıp isteklerini yerine getirememeleri şeklinde kendini çok net belli etti. Yani konuştular ama adeta karşılarında bir dinleyen bulamadılar. Bireysel haritalarımızda Satürn'ün Güneşimize zorlayıcı transitleri de aynı etkiyi yaratıyor.

Bu kez ülkemiz bu kısıtlanmışlık hissi ile mücadele etmek durumunda kaldı. Adeta bir sınava tabi tutulur durumdayız. Bu fikri doğru bulmayan kişiler de oldu toplumun içinde. Ancak onlar da diğer kişilerin penceresinden olaylara bakmayı pek beceremediler. Kısacası görüş ayrılıkları ve anlaşmazlıkların arasındaki duvarların ne kadar kalınlaşabileceğini gözlemledik objektif olarak olaya bakarsak.

İşte bu enerjinin ülkemizde yayılmasında etkili olan açı giderek netleşti ve bugün kesinleşiyor. Adeta bir kırılma noktası niteliğinde bazı gelişmelere ve uyum ve uzlaşma yolu bulmanın tek çare olduğunu görmeye vesile olacak bir takım gerginliklerin bu 2-3 gün içinde yaşanabileceğini düşünüyorum. Ya da en güzeli insanların, çözümün anlatmak ve anlamaya çalışmaktan geçtiğini görmeleri görebilmeleri olur herhalde.

Bugün bir de T.C. Astrolojik haritasının aydüğümlerine transit Mars’ın yapacağı kare açının etkileri net olarak hissedilecek. Kadersel bir takım olayları yaşamımıza getiren Aydüğümlerinin Mars’dan alacağı zorlayıcı açılar özellikle erkek figürlerinden gelebilecek zarar ve duygusal olarak zorlayıcı ve cesaret gerektiren bazı hamleleri yapma ihtiyacı duyma etkisi yaratabiliyor. Bu etki altındayken, önyargılar ve buna bağlı agresyonlar en riskli olacak kadersel temaları tetikleyebiliyor. Mars 12.evden bu transiti yapacağından, eğer bir tehlike söz konusu olursa bu tehlikenin nereden geleceğini tam olarak tespit edememe ve hiç ummayacağınız kişilerden yana zarar görme gibi durumlar da yaşanabilir. Türkiye haritasının 11.evi ve 12.evi ile ilgili konular bu açı vesilesiyle tetiklenecek. Buna göre siyasi partileri ve bazı parti üyelerini ilgilendiren sıkıntı veren tablolar ve resmi üniformalı kişiler ie ilgili gerginlik ve anlaşmalıklara neden olabileceği görünüyor ne yazık ki. Bu açılar bize, eğer biz dur demeyi bilmezsek şiddet ve zıtlık enerjisi içeren bazı sevimsiz hadiselerin tırmanabileceğini gösteriyor.

Türkiye zaten Plüton-Plüton karşıtlığının etkilerini bir süredir ciddi anlamda hissediyor. Bu, taşları yerinden oynatan ve hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacak şekilde dönüşmesine neden olabilecek yoğunlukta bir transit. Ve de aynı zamanda Gökyüzünden Uranüs de bu karşıtlığı kare açılarla iyice gerginleştirir durumda. 10.evden gelen bu transit birinci evdeki Plüton karşıtlığı yaşayan Plütonu oldukça zorluyor. Bu da hem otorite figürlerinde hem halkta hem de her iki tarafın da bakış açılarında köklü ve ani değişikler olabileceğine ve bunların sancısının bizleri biraz yoracağına işaret ediyor.

Bunlara ek olarak gökyüzündeki ay düğümlerinin de T.C. Haritasının tepe noktasına destekleyici açıları sebebiyle, yönetimsel açıdan bazı şeylerin de değişeceğine genel olarak hangi görüşten olursa olsun ülkedeki “aman sende ve her şey olacağına varır” tavırlarının yerini bir miktar daha üzerine düşeni yapan, detayları da düşünüp herkese hizmet eden, yakınlaşmayı ve anlamayı teşvik eden bir çerçeveye doğru yöneleceğini düşünüyorum.

Bu zihniyeti benimsemeyen görüşlerin kendiliğinden eleneceğini ve yerine ülkeyi ileriye götürecek zihniyetlerin göreve hazır bir biçimde sorumluluğu devralacağını, ya da bilinçlerdeki dönüşümün oluruna bırakan değil de hizmet eden yönde değişeceğini yorumlayabiliriz.

Günün genel enerjisinde baskı altında kalmışlık hissi ve buna gösterilen tepki ve isyan havası var, hem özel ilişkilerimizde, hem de toplumun genelini ilgilendiren olaylarda her iki hissi yaratan ve yansıtan kişilerin çözüme katkı sağlayacak tavırlar sergilemelerini ve herkesin tüm korku ve kaygılarından ve yaralarından birlikte özgürleşeceği bir yol bulabilmesini gönülden dilerim. Satürn’ün zamanın gezegeni olduğunu ve bu süreçte yaşanan sorunların ve üretilen çözümlerin etkili olabilmesi için biraz da zamanın ilaç etkisine güvenmek gerektiğini belirtmek isterim.

Gün boyunca Ay Aslan burcunda olacak. Dün olduğu gibi bugün içinde en önemli risklerden biri kendini her şeyin üzerinde görme ve diğer insanların gücünü, bilgisini ve yapabileceklerini küçümsemek olacaktır. Her türlü zorluğa rağmen işin içinde mutluluk yaratacak detayları görebilme, ihtiyacı olana ve bizden destek isteyene koşar adım yaklaşma ve merhamet göstermek gibi olumlu etkiler gün boyunca pozitifi yaratmak adına bize destek olacak.


CUMA akşam saatlerine kadar yine Ay Aslan burcunda olacak. Özgüvenli ve rahat tavırlar sergilemek ve sosyal hayatın içinde herkesle birlikte ancak kendi artılarımızın farkında olacak şekilde geçirilebilecek nitelikte bir gün olabilir. Eğer kendimize olan güveni ortaya çıkarmış ve yeteneklerimizi kullanmayı becerebilmişsek üzerinde çalıştığımız her ne olursa olsun daha başarılı olma ihtimalimiz artıyor.

Öğlene kadar olan enerji geçtiğimiz günlerin yoğun ve derinden etkileyen havasını biraz olsun yumuşatacak nitelikte. Özellikle erken saatler çareler bulmak, aynı dilden konuşmak, ortak paydada buluşmak için oldukça güzel. Bunu ümit ettiğiniz görüşmeler için, kadın erkek ilişkileri mevzularında uzlaşma ve yakınlaşmalar için elverişli olabilir. Otorite figürü ile anlaşmak ve talepleri dile getirmek için de uygun olabilir.

Gün ortasında kesinleşecek Venüs-Kiron üçgen açısı gün boyunca özelliklerde özel ve sosyal ilişkilerde eski yaraların onarılması, hataların telafi edilmesi ve görünmeyen sorunların çözüme kavuşup şifa bulması anlamı taşıyabilir. Eğer özellikle sevdikleriniz arasında bu açıdan daha önce yürek yarası niteliğinde kırgınlıklar varsa barışma ve kucaklaşma teması için bir plan yapabilirsiniz.
Saat 14:15 sonrasında Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Günün bu dilimi yeni başlangıçlar ve ileriye doğru kalıcı olmasını istediğimiz adımlar için pek elverişli değil.

Günün ikinci yarısı oldukça hareketli ve kalabalıklar içinde ancak stresten ziyade eğlence ve coşkunun hakim olduğu bir nitelikte geçecek. Hiçbir şeyin dozunu abartmadığımız sürece günün ikinci yarısı mutlu ve neşeli ortamların fırsatı çıkabilir karşınıza.

Saat 19:26 dan sonra ise Ay iki gün için Başak burcuna geçecek. Elimizdeki işlerin ana hatlarıyla oluşmasının ardından artık sıra detaylarla uğraşma ve ne kadar daha fazla verim alabilirim safhasına gelmiş durumda olacak. Günün neşe veren detayları görmeye çalışma etkisi yerini çalışalım, üretelim, daha kusursuz yapalım, hiçbir detayı kaçırmayalım, yorulmayıp, yılmayalım ve bu arada eğlenmesek de olur gibi ruh haline teşvik edecek. Akşam saatlerinde gökyüzünde Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler altında günü tamamlayacağız.

CUMARTESİ gün boyunca Ay Başak burcunda seyredecek. Kusursuzluk gerektiren ayrıntılı çalışmalar, verimlilik esasına dayanan işler, sağlık ve hijyen konulu şeyler, hesap kitap işleri, raporlama ve araştırma-inceleme gerektiren her türlü konuya ağırlık verebiliriz bugün. Ayrıca temizlik yapmak, derleme, toplama ve düzenleme faaliyetleri için de zaman yaratabilirsiniz.
Hastane ziyaretleri, sağlığınız ile ilgili özen gerektiren durumların kontrolü, yaşadığımız ortamı daha sağlıklı ve işlevsel hale getirmek için duyacağımız isteğe kulak vermek doğru olacaktır.

Öğleden sonra saatlerinde bizi hem fiziksel hem de ruhsal olarak zorlayan bir durumla karşılaşma ihtimalimiz olabilir.  Bu gibi bir durumda gücümüzü ve etkimizi yakınen hissetme gibi bir şey var aslında. Ama asıl olan neler yapabileceğini bilmek kısmı olacak. Bunu ispatlamaya çalışmak veya zorla kabul ettirmek ihtiyacı duyarsanız aman kendinize dur demeyi bilin.

Bu saatler önemli denilebilecek kişilerden güç ve destek bulmak, özellikle erkek figürleri ile elbirliği yapmak için uygun. Unutmayın ki bugünün bu yüksek voltaj etkisinde karşı karşıya gelmeler kısa devre yaptırabilir. Oysaki ele verip ilerlemeler oldukça geliştirici bir etki yaratacaktır.
Akşam saatlerinde Ay'ın başka bir temel açısı olmacak ve akşam saatlerini de halen bir şeyler üretmeye çabalar halde geçireceğiz. Tamamlamak, hazırlamak, sunmak ve verim almak tabi ki güzel ancak kafanızı kaldırıp dünyanın renklerine bakmayı becerememişseniz daha renkli ve güzel şeyler üretme şansını da yitirmiş olabilirsiniz. O nedenle çok da ciddi takılmamakta fayda olabilir.

PAZAR gününün tamamında Ay Başak burcunda olacak. Hizmet ve fayda sağlama amacı ile hareket edersek daha fazla şey elde edebileceğimiz, karşılığını beklemeden de destek olabilmeyi bilmenin önemli olacağı bir gün. Her şeyi en iyi ben bilirim gibi bir hezeyana kapılmadığınız ve insanların işine sanki onlar için de en doğrusunu sadece siz görüyormuşsunuz gibi karışmadığınız sürece ilişkilerde fazla sorun olmayacaktır gün boyunca.

Titizlenme ve bununla birlikte “aman hata olmasın” telaşı, var olan kusurları istemesek de gözümüze sokacaktır. Veya bir şekilde biz algıda seçicilik kuralı gereği onları görür hale gelebiliriz. Kusurlara değil de olduğu kadarına odaklanmanın bize fayda sağlayacağını söyleyebilirim bugün için. İyi niyetli de olsa eleştirilerin dozunu ayarlamak gereği aşikar olacak. Aksi durum ciddi boyutta fikir ayrılıklarına ve konudan sapmış anlaşmazlıklara mal olabilir. Kendimizi haklı çıkarmak için karşımızdakine ama sen de böylesin gibi bir tavır takınmak çaresiz noktalara götürebilir ilişkileri. Varsa hataları kabul eden taraf olmak olgun kişilerin sergileyeceği tutum olacak.

Aynen dün olduğu gibi, temizlik ve detaylı çalışma gerektiren işlere kendinizi verebilirsiniz. En azından sadece kendinizle ve yaptığınız işle uğraştığınızdan ilişkileriniz bu tavırdan zarar görmez.
Sabah saatleri eğer insanların yaşam alanına müdahale eden bir tavır takınmamışsanız, isteklerinizi ve duygularınızı ifade etmek açısından oldukça uygun.

Akşam saatleri eğer dilimizi tutmayı becerememişsek birbirinin işine karışan tutumlar gerginliklere neden olabilir. Size sorulmadıkça size ait olmayan meselelerde, “sen bu konuda ne düşünüyorsun sorusu sorulmuş gibi spontane yanıtlar üretmemeye çalışın. Kadın erkek ilişkilerinde de bazı uzlaşmazlıklar su yüzüne çıkabilir. Genel olarak otorite figürleri ile aynı dilden konuşmak zorlayıcı olacak gibi görünüyor. Havayı yumuşatmak için daha fazla empati ihtiyacı olacak bu akşam için.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar