AstroKarmik ile 24 Haziran Haftası...

Bu hafta Jüpiter 1 yıl için Yengeç burcuna, Venüs de 22 Temmuz’a kadar kalacağı Aslan burcuna geçiyor. Merkür ise 23 Temmuza kadar devam edecek olan Yengeç burcundaki retro hareketine başlıyor. Güneş Satürn ve Neptün ile uyumlu açı yapıyor. Gökyüzü bu hafta da oldukça hareketli…

PAZARTESİ sabahı gezegen hareketliliği açısından yoğun olacak bir haftaya merhaba diyoruz. Gün boyunca Ay Oğlak burcunda seyredecek. Gece saatleri verimli ve dinlendirici bir uyku için o kadar da elverişli olmayacağından sabaha da bu etkiler ile uyanacağız ne yazık ki…

Günün erken saatleri hız telaşımız ve hırsımız ön planda olacak. Huzursuz bir acelecilik hali hissedebiliriz. Otoriteyi ve kontrolü kaybetmemek adına kendini ispatlama dürtüsü hakim olacak. “Daha çok” ve “daha başarılı” işler çıkarmak için ne yapmalıyım sorusuna hızlıca cevap bulmak isteyeceğiz adeta. 

İşte bu ruh hali eşliğinde kimsenin kimseye yeteri kadar tolerans göstermemesi vesilesi ile kısa süreli ve aniden parlayan gerginlikler yaşanabilir. Bu nedenle gün boyunca ve özellikle sabah erken saatlerde kişi ve durumlara ve bunlardaki değişime karşı biraz daha esnek olmamız şart...

Oğlak burcundaki Ay gün boyunca resmi ve ciddiyet gerektiren işlerin önemli olacağını, çalışıp organize olarak başarılı sonuçlar elde edebileceğimizi, görevlerin ve gerekliliklerin her şeyin önüne geçeceğini gösteriyor.Normalden daha fazla çalışmamız ve ek sorumluluklar üstelenmemiz gerekebilir gün içinde. Her işe yeteri kadar özen ve zaman ayırmışsak verimli bir gün geçirme şansımız olacak.

Gecenin ilerleyen saatleri duyguları kelimelere dökmek zorlayıcı olabilir. Kelimelere yanlış anlaşılacak duygusal yaralar oluşturabilir. Doğru ve net ifadeler kullansak bile karşımızdaki ile farklı şeylerden bahsediyor olabiliriz. Sukunet ihtiyacı duyacağımız bir akşam olacak.

SALI sabahı 05:23 sonrasında 5 saat Ay Oğlak burcunda ve boşlukta olacak.
Net sonuçlar almak istediğiniz işler için bu zaman aralığı pek de uygun değil gibi görünüyor.Saat 10:27 den sonra ise Ay yaklaşık 2 gün için Kova burcuna geçecek.

Mantık ve bilginin ön planda olması sayesinde daha hızlı yol alabileceğimiz bir gündeyiz. Olaylara objektif yaklaşabilmek, doğru olan bilgiyi kullanmaktan çekinmemek, gerçekleri algılamaya çalışmak önemli olacak. Günün içeriğinde özgür olma ve doğru bildiği yoldan şaşmama teması da var. Dik başlılığa vardırmadığınız sürece bu enerji özellikle iletişim ve bilgi içerikli konularda başarıyı da getirebilir.
İnsanlarla bir arada ve ortak amaç uğruna çalışmak, teknoloji bağlantılı işler yapmak, bilgi akışını sağlamak ve hayır işlerine destek olmak için elverişli bir gün olabilir.

Akşam saatlerinde olaylara karşı ne kadar iyimser yaklaşmaya çalışsak da negatifi görmek daha bir kolay olacak sanki. Enerjimizin çekildiğini, ulaşmak istediğimiz hedeflerle aramızda mesafelerin arttığını, bir şeylerin bize engel olmak için yarışa girdiğini düşündürecek olumsuz gelişmeler yaşanabilir. Birileri buna hizmet etmek misyonu ile karşımıza çıkabilir.

Bu etki altındayken başlayacağınız bir iş beklentinizden çok daha ağır ilerleyebilir. Tahmin etmeyeceğiniz kadar prosedür ve engellere takılabilir. O nedenle başlangıçlardan ziyade rutin sorumluluklara ayrılacak nitelikte bir akşam olabilir. Kendinizi yapmak istedikleriniz konusunda kısıtlanmış hissetmeniz ve yalnızlığı tercih etmeniz mümkün. Ruhen bu kasvetli havaya yenilmemek adına size olumlu olanı gösterecek kişilerle bir arada olmaya veya buna hizmet edecek aktivitelere yönelebilirsiniz.

ÇARŞAMBA günü Jüpiter 16 temmuz 2014 tarihine kadar kalacağı Yengeç burcuna geçecek. Jüpiter yengeç burcunda iken yücelme durumunda olacak. Şansı, bolluğu, bereketi temsil eden Jüpiter bu süreç boyunca vaat ettiklerini geçtiğimiz döneme nazaran çok daha iyi bir şekilde yerine getirebilecek. Bize etkileri konusunu, “Jüpiter Yengeç Burcunda-Rahat bir Nefes Alıyor” konulu yazımdan detayları ile birlikte okuyabilirsiniz. http://astrokarmik.blogspot.com/p/jupiter-yengec-burcunda-rahat-bir-nefes.html
Bu günün bir diğer önemli gökyüzü olayı aslında Salı gününden bu yana etkili olan ve öğlen saatlerinde kesinleşecek olan Güneş-Satürn Üçgen açısı ile akşam saatlerinde kesinleşecek olan Güneş-Neptün üçgen açısı olacak. Yani bu 1-2 gün içinde daha etkili olacak şekilde bir büyük üçgen olacak gökyüzünde. Gün boyunca kendimizi gerçekleştirmek, hayalleri gerçeğe dönüştürmek, somut olan ile insan ve ruh faktörünü harmanlamak açısından desteklenmiş olacağız.

Üstlendiğimiz sorumlulukların üzerinden rahatça gelebileceğimizi, fedakarlık gerektiren işlerde her zamankinden daha fazla verim alabileceğimizi söyleyebilirim. Eğer bir şeyler yaratmak istiyorsunuz, beceri ve özel yetenek gerektiren bir çalışmaya başlamak istiyorsunuz ama planlama ve somut yol haritası çizmekte zorlanıyorsanız bugün başlangıç için ideal olabilir.

Yetenekleri görünür hale getirme, takdir ve beğeniyi daha kolay elde etme teması var bugün gökyüzünde. Sonunda elde edileceklerin hem maddi hem de manevi tatminini yaşama şansı var bugün girişeceğiniz işlerde. Yani kazanç çifte kapıdan girecek...

Plan yapmak ve projelendirmek de mümkün, içinizden geldiği gibi doğaçlama olayları akıtıp sezgilerinizi çalıştırmak da... Yani iki yönünüzü de harmanlama şansınız var. Sanatçılar ve yaratıcılık gerektiren işlerle uğraşan kişiler bugün üzerinde çalıştıkları her işten verim alma şansına sahipler. Bu ayakları sağlam yere basan ama bir yandan da kaygıları bir kenara bırakıp olacakların hayrına güvenip akışına bırakan güzel enerjiyi özellikle günün ilk yarısında kaçırmayın derim.

Ay gün boyunca Kova burcunda ilerlemeye devam edecek. Gruplara ait konuların, ortak çalışmaların ve sosyal temalı işlerin gündemde olacağı, yaratıcı ve yenilikçi projelere imza atabileceğimiz nitelikte bir gün olabilir.

Sabahın erken saatleri bir yerlere hızlıca yetişmeniz veya acil yanıtlar üretmemiz gereken durumlar olabilir. Yeni işlerle uğraşmak ve yeni şeyler keşfetme konusunda oldukça heyecanlı olacağız. Standardın dışında ve rutini aşan her türlü iş için elverişli sabah saatleri.

Saat 16:07 den sonra Merkür 23 Temmuz tarihine kadar devam edecek yeni bir retro hareketine başlayacak. Zihnimizi, bilgi ve iletişim akışını, yolculukları, teknolojiyi daha çok simgeleyen Merkür, geri hareketinde olduğu dönemlerde bize bu konularda bazı sıkıntılar yaratabiliyor.  Elektronik aletlerde bozulmalar, bilgi akışında aksaklıklar, iletişimde ve anlaşmalarda zorlanmalar, yanlış anlaşılmalar ve seyahatler ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Yengeç burcunda gerçekleşecek olan bu retro döneminin etkileri, özellikle burcu, yükselen burcu, Ay burcu ya da Merkür’ü Yengeç olanlarda diğerlerine göre daha fazla hissedilecek.

Yengeç burcu, özellikle duygusal olan hafızalarımıza ve hatıralarımıza geri götürecek bizi bu dönemde. Çocukluk anılarımız canlanacak, eski akrabalar ve dostlar tekrar birden hayatımıza dokunup nüfus edecek.  Bunların bir kısmı söylenmemiş sözler dile getirilebilsin diye fırsatlar yaratacak önümüzde. Bir kısmı ise sevdiklerimizle olan eski kırgınlıkları, unutulmayan ve yürek yarası olmuş sözleri tamir etme fırsatı sunacak.

Aile içi bağlarda var olan sorunların su yüzüne çıkması ve çözümlenmesi gereği doğuracak. Özellikle vatani ve ailevi konularda normal şartlarda salla pati yürüyen dialoglar da aksamalar yaşanabilecek. Anlaşmasak da birlikte olmayı bir şekilde becerebildiğimiz yakınlarımızla artık “anlaşmak” konusu elzem hale gelebilecek.
Yani sonuç olarak Standart Merkür temalarının dışında, sevgi, duygusallık, aile, millet olma, geleneklerimiz ve köklerimiz ile ilgili konularda yolunda gitmeyen, yürümeyen işler tekrar dile getirilebilsin diye su yüzüne çıkacak diyebiliriz. 

Zihinsel fonksiyonların devreye gireceği her türlü anlaşma, sözleşme, eğitim, iletişim v.b. konularda her zamankinden daha çok temkinli olmanızı ve tam olarak emin olmadığınız bir sözleşmeye imza atmamanızı, elektronik alet satın almak konusunda tedbirli davranmanızı öneririm bu dönem için J Olası iletişim aksaklıklarında veya yukarıda bahsettiğim konulardaki sorunlarda sinirsel gerginlik ve isyan durumlarının çözüme katkı sağlamayacağını, “vah vah vah tüh tüh tüh Merkür yine retro olmuş” tavırlarının gereksiz olduğunu da belirtmek isterim… Hayatımızda bir konuda duraksama veya gerileme yaşanıyorsa, unutmamak da fayda var ki evren bize bu konuya daha fazla zaman ayırman gerekiyor, bir kez daha düşünmen gerekebilir, belki de buna artık ihtiyacın yoktur, çözmeden ilerleme gibi mesajlar veriyor olabilir…Her Merkür retrosunda olduğu gibi, bu sürecin olası aksaklıklarının, sizlere verdiği mesajları alabilmenizi ve bunu fırsata dönüştürmenizi gönülden dilerim.


Saat 16:09 dan sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Elimizdeki yarım olan işleri devam ettirmek için uygun olabilir ancak akitler ve önemli ve uzun vadeli başlangıçlar için ne yazık ki uygun değil günün ikinci yarısı.

Kendimizi ifade etmek konusunda cesarete ihtiyacımız olan işler, içinde bulunduğumuz gruba enerji katmak ve hatta gerekirse bazı olaylara öncülük edip değişime zemin hazırlamak için elverişli.  Özellikle öğleden sonra hırs ve hareketlilik gerektiren işler için uygun olabilir. Heyecana yenik düşük hatalı manevralar yapmadığınız ve işleri aceleye getirmediğiniz sürece verimli saatler geçirebilirsiniz.

PERŞEMBE saat 11:33 itibariyle Ay Balık burcuna geçecek. Mantık ve bilginin ön planda olduğu geçtiğimiz iki güne nazaran duyguların ve sevginin biraz daha önem kazandığı ve dürtüsel hareket etme eğiliminde olacağımız bir gün olacak. Olayların kontrolümüz dışında yürüyebileceğini ve akışa bırakmanın daha rahatlatıcı olacağını söyleyebiliriz. Sanatsal faaliyetler, hayır işleri ve duygusal paylaşımlar için uygun bir gün olabilir.

Öğlen saatlerine doğru canlandırıcı ve rahatlatıcı etkiler olacak gökyüzünde. Sevgi bağımız olan kişilerle bir araya gelmek, bunu yansıtmak, ruhsal içerikli bir eğitime veya çalışmaya başlamak, yeniliklere yelken açmak için uygun olacak bu saatler.

Akşam saatleri gün içindeki rahat halimiz yerini biraz daha sorumluluklara ve yapılması tamamlanması gereken işlere bırakacak.  Yani bu kez oluruna bırakan değil de oluruna ulaşmaya çalışan bir tavrımız olacak. Ancak bundan hiç de gocunmayacağız. Yapılacaklar listesini inançla tamamlama eğilimi göstereceğiz. Kişi bazlı fedakarlıklar gerektiren işler için ideal bir akşam olabilir.

Bugünün akşam saatleri oldukça sakin, huzurlu, uyumlu, feda edebilen, iyiliğe hizmet eden bir enerjide geçecek. Empati ve anlayış yüksek olacak. Duygusal anlamda da yoğunluk olacak. Dertlere deva olmak, ruhsal ya da fiziksel şifa alıp vermek, ruhsal çalışmalara katılmak, meditasyonlar ve dinginleştirici her türlü çalışma, sanatsal faaliyetleri, bütünün hayrına olacak işler ve uzlaşmalar için güzel bir akşam.

Gün içinde Venüs 22 Temmuz tarihine kadar kalacağı Aslan burcuna geçecek.  İkili ve sosyal ilişkilerimizi, aşk hayatımızı, para olan bağımızı ve hayattan keyif aldığımız konuları ilgilendiren Venüs bu süreç zarfında biraz havalanacak. Yani beğenilme ve el üstünde tutulma ihtiyacımız artacak.

Göze görünmek yetmeyecek hoş görünmek ve iltifatlara boğulmak isteyeceğiz. İlişkilerde ben ön planda olayım ve bana hizmet edilsin isteği duyacağız. Sıcak ve samimi ilişkiler, eğlenceli ortamlar, sosyal hayatın canlanması gibi durumlar yaşanabilir bu dönemde.  Sanatsal yaratıcılıkta da bir artış söz konusu olabilir. Genel olarak bizi mutlu ve tatmin eden dünyevi şeylerde biraz daha fazla lüks ihtiyacımız baş gösterecek.

Daha pahalı, göz dolduran ve kaliteli şeyler satın almak isteyeceğiz, şımartılmak ve pohpohlanmak, “sen şöyle güzelsin, sen bu kadar mükemmelsin” gibi lafları özellikle özel ilişkilerimizde duymayı bekler olacağız. İlişkiyi bir sahne olarak düşünürsek bu sahnede bir adım önde olup alkışın çoğunu alan kişi olmak isteyeceğiz. Birlikte çalışmak ve sorumluluk almaktan ziyade birlikte eğlenmek ve hayatın tadını çıkarmak isteyeceğiz. Tatil planları, davetler, organizasyonlar ve eğlenceli ortamlar, konserler için ideal denilebilecek eğlenceli bir süreç olacak ilişkilerde...

Bu ilişkiyi adeta tek başına var eden kişi gibi hissetme halini abartmadığımız ve sadece bize hizmet eden bir birlikteliğin aslında gerçeği yansıtmadığını unutmazsak keyifli bir dönem olabilir…


CUMA gününün tamamında Ay Balık burcunda seyredecek. Erken saatler duygularımızı etkin biçimde ifade etmek, sezgilerimizin rehberliğine başvurmak ve duygusal gücümüzü ortaya koymak için ideal olacak. Derin ve içten iletişimler, paylaşımlar, kararlılık gerektiren işler için uygun. Özellikle kadın figürlerinden destek almak ve gücümüzü hayırlı işlere kullanmak için de elverişli olabilir.

Gün boyunca duygusal olarak huzuru arayan bir halimiz olacak. Bu uğurda kendimizden fedakarlık etmek ve başkalarına fayda sağlayacak onları mutlu edecekse kendi isteklerimizden vazgeçmek her zamankinden daha kolay olacak. Yardımlaşma ve duygusal olarak bir bütün olma içerikli her türlü aktivite için elverişli olacak.

Günün en sorunlu enerjilerinden biri mantık gerektiren konularda hissiyatımıza göre hareket etme eğilimi olacak. Bu nedenle objektif bir bakış açısı gerektiren işler yerine içimizden geldiği gibi, sezgilerimizi ve yeteneklerimizi kullanacağımız işlere yönelmek çok daha anlamlı olabilir.
Bir de karşımızdakilere hayır diyememe ve eğer bir şeylere karar vermişsek de arkasında tam olarak duramama çabucak yön değiştirebilme unsurları var. Var olan işleri rutini yürütmek bu etkiler altındayken çok daha iyi olacaktır.

Akşamın ilerleyen saatleri duygusal çatışma, gerginlik ve kazalara davetiye çıkarabilecek yoğunlukta. Kırıcı olmak, sivri dilleri ve gözyaşlarını silah olarak kullanmak ve diğer her şeyi hiçe saymak yerine uyumu yaratan davranış modelini seçebiliriz umarım özgür irademizle.

CUMARTESİ gününün ilk yarısında Ay Balık burcunda ve boşlukta seyredecek. Sabah saatleri duygusal içerikli konuşmalar, aile içi sevgi ve duyguların paylaşıldığı sohbetler ve kısa süreli seyahatler için çok elverişli olabilir. Düşüncelerimizi dile getirmek ve taleplerde bulunmak için ideal bir sabah olacak. Akıcı ve anlaşılır, içeriğinde ruhsal yönün hissedilir olduğu görüşmeler yapabilirsiniz. Yaratıcılık ve el becerisi gerektiren işler için de oldukça uygun görünüyor.

Ancak boşluktaki Ay nedeniyle saat 16:07 ye kadarki zaman dilimi başlangıçlar ve uzun vadeli planların ilk adımı için uygun olmayacak. Daha doğrusu biz bu tarz bir girişimde bulunsak bile sonunun neye varacağı önceden kestirilemeyecek.

16:07den sonra ise Ay Koç burcuna geçecek. Bu da bize haftanın geri kalanını geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha hareketli ve heyecanlı geçeceğini gösteriyor. Atak ve girişken olmak sayesinde keyifli ve verimli bir gün geçirme şansımız olacak. Her şey hızlıca olsun ve benim istediğim şekilde gelişsin gibi bireysel dürtülere hitap eden davranışlar görünebilir. Önde olmak, ilk hareketi yapan kişi olmak, hızlıca karar vermek, ilk adımı atmak gibi dürtüsel mekanizmalar harekete geçecek günün ikinci yarısında.

Akşama doğru sosyal ilişkilerde artış, kalabalıkların içinde ancak kendi isteklerimiz doğrultusunda hareket etmek isteyen, daha çok insanla kaynaşmak ve çabuk iç içe geçen ilişkiler kurmak, samimiyetleri geliştirmek isteğinde olacağız.
Çabuk gelişen ve esasını sorgulamayan samimiyetlerin hızlıca tükenme riskini göz ardı etmediğiniz sürece hareketli ve eğlenceli bir akşam geçirme şansınız var.

PAZAR sabah erken saatleri hem karşı cins ile hem de diğer sosyal ilişkilerimizde normalden biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Ufacık olayları büyütme, sudan bahanelerle tartışmaya zemin arama gibi risklere karşı temkinli olmalıyız. Bu güzel ve hareketli tatil sabahını ne kendimize ne de sevdiklerimiz zehir etmemek bizim elimizde.

Aslında olay içsel bir gerginlikten kaynaklanıyor da olabilir. Yani bir tarafımız sevdiklerine zaman ayır ve onlara ilgini alakanı göster derken, diğer tarafımız üstelik de gayet bilinç dışı bir biçimde hadi bakalım zıpla boşa geçirecek zaman yok, canın ne istiyorsa ona koş ve gönlünce zaman geçir diyecek. İşte bu çatışmanın ortasındayken, gitmeyi tercih etmişsek sevdiklerimizden tepki görme, kalmayı tercih etmişsek de kendi gerginliğimizi onlara yansıtma riskimiz var. Orta yolu bulmak mümkün mü tabi ki mümkün...

Hep birlikte yapılabilecek ve aynı zamanda da hareket ihtiyacımızı doyuracak ortak bir aktiviteye fırsat yaratabiliriz mesela. Birlikte yola çıkıp yolun devamında bireysel hareket edeceğimiz uğraşlara yönelmek gibi.

Günün hemen tamamı, eğer biz enerjimizi dengeli seviyede tutmayı becerememişsek duygusal patlamalar, gerginlikler, kırıcı dialoglar ve ufak tefek hıza ve düşüncesizce tavırlara bağlı kazalara gebe olacak gibi görünüyor.

Akşam saatlerini de günün yoğun temposuna dur diyemeden geçirecek olursak yeni haftaya yorgun ve gergin başlama riskimiz var. Mutlak evde oturun demiyorum ancak fiziksel olarak güç sarf edeceğiniz ve de ruhen yorucu olmak yerine negatifi boşaltacak aktivitelere yönelirseniz çok daha güzel bir akşam geçirmiş olursunuz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar