Astrokarmik ile 4 Mart Haftası...

PAZARTESİ günü Ay Yay burcunda olacak. Bu iki gün boyunca iyimser ve yenilik odaklı olacağız. Olayların arkasındaki macera içeriğini görmek ve gelişime fırsat yaratan olanakları yakalamak daha kolay olacak. Eğitim, geziler, yeni insanlar, inançlar, yayıncılık ve hukuki konular gündemde olabilir bu günlerde. Yaşam enerjimizin yüksek olduğu, canlı ve hevesli bir havada olacağız. Sabahın erken saatlerinin üzerimizdeki etkisi dalgınlık şeklinde olacak. Ay Yay da iken hep bir şeyleri keşfetmek arzusuyla etrafımıza baktığımızdan, rutin sorumluluklarımızı pek gözümüz görmeyebiliyor. Bir de bu sabah biraz karmaşık bir halde olacağımızdan ekstra dikkatli olmanızı öneririm.

Öğlen saatleri yeni heyecanların peşinde koşmak ihtiyacı duyabiliriz. Bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum diyen coşkulu ve sabırsız bir hal bu… Bu heyecan bizi bazı şeyleri değiştirmeye ve cevherleri bulup çıkarmaya yönlendirebilir. Değişim ihtiyacının olacağı kesin. Ancak bunu biraz abartma riskimiz de olacak. Sabit ve dengelenmiş parçalarınızı bozacak değişimlere yol açmamak için, gerçekten yenilik ihtiyacı duyulan ve size fayda sağlayacak konulara yönelebilirsiniz. Mekan değişikliği, üzerinde çalıştığınız konuda farklılaşma v.b. şeyler iyi gelebilir.

Bu saatlerde, nasıl olsa her şey olacağına varır diye hiçbirşeye fazla asılmayıp görevleri ihmal etmemiz de mümkün. Herkese ve herşeye hakettiği özeni göstermek ve gereken zamanı ayırmak sorunun çözümünü de beraberinde getirebilir.

İnsanlarla fazla iç içe olacağımız yorucu ortamlarda bulunma, lüks diye nitelendirilebilecek harcamalar yapma ve öğlen yemeğindeki miktarı biraz abartma durumuna karşı da dikkatli olmalısınız. Tek cümle ile özetleyecek olursam bu saatlerin ana teması " ölçüyü kaçırmamak" diyebilirim. Aklınıza gelecebilecek her konuda...

Saat 14:58 de Güneş-Merkür kavuşumu olacak gökyüzünde. Bu kavuşumun bizlere etkisi ise algı seviyesinde olacak. Sezgilerimizle yönlendirilen anlama ve anlatma yeteneğimiz ön plana çıkacak. Sanatsal bir ifade tarzı ile iletişim becerilerimizi rahatlıkla ortaya koyacağız. Hayatımıza kısa süreli de olsa hareketlilik geleceğini, konuşarak anlaşmanın her zamankinden daha kolay olacağını, sorunlara çözüm üretmek açısından şanslı olacağımızı da söyleyebilirim. Bakış açımızı olduğu gibi yansıtmak ve doğru olan ifadeleri tercih etmek de mümkün olacak. El becerisi ve zihinsel yetenek gerektiren işler için, etki bırakmayı planladığınız görüşmeler için, sonuçlarından fayda umduğunuz kısa yolculuklar için ve kendinizden daha genç insanlarla verimli ilişkiler kurabilmek için kullanabilirsiniz bugünü.

Saat 15:52 de Venüs-Jüpiter kare açısı kesinleşecek. Gökyüzününu en iyicil iki gezegeninin zorlayıcı bir açı ile teması bile çok fazla negatifi barındırmıyor neyse ki... Gösterişi abartma, alışveriş ve yemekte kontrolsüzlük, iyimserlik ile gerçekleri görmekte zorlanma, güzel olana başka bir kriter gözetmeksizin duyulan hayranlık, göz boyayıcı unsurlara aldanma, baştan çıkarılmaya razı olma gibi etkiler yapabilir. Bu etkilerin hiçbiri, hayatın ciddiye alınması gereken alanları ve özellikle de iş yaşamı ile bağdaşmıyor. O nedenle önemli olabilecek görüşme ve planlarınız için uygun kaçmayacaktır. Gereksiz bir sululuk içeren tantanalı ortamlar rahatsız edici olabilir. Eğer eğlenceli bir şeylere vakit ayıracaksanız daha uygun olur ama bu sefer de yapılan planın çok yorucu olmamasına özen gösterin derim.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise ikili ve sosyal ilişkilerde bir miktar gerginlik ile birlikte laf dalaşlarına açık olacağız. O nedenle günü erken noktalayıp sakinleştiren aktivitelerle akşamı geçirmek daha faydalı olabilir.

SALI günü Ay yine Yay burcunda ilerleyecek. Hareketli bir gün bizi bekliyor. Sıcak ilişkiler, açık kalplilikle kurulan dialoglar, içimizden geldiği gibi yapılan özgür planlar için ve diğer insanlara da fayda sağlayan atılımlar için ideal bir enerji bu. Öğrenmeye olan açlığımızı doyurmak için çaba sarf edebiliriz. Zira yeni bilgilere ulaşmak ve özümsemek açısından daha şanslı olacağız. Motivasyon içeren ve motive eden bir tarzımız olacak gün boyunca. Mümkünse çok fazla bağlayıcı olacak ve prosedür içeren planlara girişmeyin. Daha çok özgürce haraket edeceğiniz işlere yönelin bugün için.  Karşımıza çıkan fırsatları görmezden gelme ve bu yüzden de yeteri kadar atak olamadığımızdan bir kısmını kaçırma riskimiz var. Bir de malum rahatlık ve sorumluluklardan uzak durma isteği... En azından, olmazsa olmaz görevleri yerine getirdiğinizden emin olacağınız bir iş planı yapın kendinize. Sıkboğaz durumu söz konusu olursa günden hiç bir verim alamadan tamamlama riskiniz var.

Saat 17:29 sonrasında Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlar ve önemli kararlar için elverişli bir akşam değil ancak, aksi gibi içgüdüsel olarak da çok hızlı karar alma ve hareket etme, atak davranma isteğinde olacağız. Düşünmeden yapılan hamleler, tartmadan edilen laflar ve gerginlikler için herşey hazır olacak bu akşam. Tabi eğer biz fırsat vermişsek. En iyi savunma saldırıdır diyen kişilerle karşılaşabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz kırıcı sözler duyabilirsiniz. Olumsuzu, negatifi ve parlayıcı olan enerjiyi üzerinize çektiğinizi düşünebilirsiniz. Vardır ya o durumlar. Hani şu “ Teker teker gelin kardeşim” dedirten cinstenJ  İşte tam da bu akşam böyle dedirten olaylar yaşama riskimiz var ne yazık ki. Olay her ne ise, sadece bir kamera şakası olduğunu düşününJ Sanki sabrınızı sınayıp sonra da “sürpriiiiiiz” diyecekler… Yok öyle bir şey ama siz öyleymiş gibi düşünün. Ne kadar çok aklıselim olursanız o kadar çok kazanacakmışsınız mesela. Süper eğlenceli değil mi? Tek fark buradaki kazanç tamamen manevi boyutta ve sizin kalbinizi doyuruyor sadece... Sonunda hep birlikte kameralara gülümseyip “biz bu agresifleştiren oyuna gelmedik” diyebilmenin hazzı bambaşka. Deneyelim bakalım neler olacak...

Günün tamamında etkili olacak Venüs-Kiron kavuşum açısı saat 23:28 de kesinleşecek.  Var olan ya da olmadığı için yüreğimizi acıtan ilişkilerimize ve bu konudaki yaralarımıza dokunacak olaylar yaşayabiliriz. Kendinizi ispatlama çabası, değerinizin ve ilişkiye kattıklarınızın kıymetinin bilinmemesi v.b. durumlar yaşarsanız, birçok şeyi gözden geçirme ve asıl beklentinizin ve sunabileceklerinizin neler olduğunu fark etme fırsatı olarak görün, başınıza gelenleri. Yüreğinizdeki ve karşı taraftan size akan sevginin ne manaya geldiğini anlama şansı belki de...

ÇARŞAMBA saat 02:14 de Ay Oğlak burcuna geçecek. Bugün ve yarın için sorumluluklar, somut gerçeklikler, kazanımlar ve cidddiyetle ele alınacak işler daha ön planda olacaklar. Tedbirli olmayı becerebilmişsek çok daha verimli sonuçlar elde edebileceğimiz, olayları yönetmekde zorlanmayacağımız bir etki yapacak bu. Sorun olan şey ise, aşırı ölçülü olan tavırların, bize ruhumuzu doyurma fırsatı tanımaması ve neşe katan olayların vakit kaybı olarak görünmesi olabilir.

Sabah saatleri sanatla ilgili çalışmalar yapmak, hayal gücünü çalıştırmak ve kendi dünyamıza çekilip içsesimizi dinlemek açısından uygun aslında… Kullanabilirsek.

Ayrıca hem kendi çıkarlarımızı kollayıp hem de bunların hiçkimseye zarar vermemesi için elimizden geleni yapabilirmişiz gibi görünüyor. Orta karar yani... İsteklerini elde etme arzusunun etik boyutu. Bu sabah yapacağınız işler ve görüşmelerden fayda sağlayacağınızı söyleyebilirim. Ölçülü bir hırs ve dengeli, adil bir ifade biçimi olacak çevremizdeki insanlarda.  Eşitlik duygusu ve verme alma dengesinin hissedileceğini göz önünde bulundurursak pek çok açıdan destek de bulabileceğiz.

Öğlen saatlerinde isyankar ve aceleci bir ruh hali hakim olacak. Hatalara tahammül edememe, insanlara ve olaylara tolerans gösterememe, huzursuzca her şeye atlama, herkesin işine karışma gibi durumlar yaşanabilir. Eğer içiniz içinize sığmıyor ve adeta taşkın bir nehir gibiyseniz, bunu size fayda sağlayacak şekilde kullanmayı deneyin. Bedenen, ruhen size ve ilişkide olduğunuz insanlara zarar verecek bir telaşa kapılmamak için kimseye ucu dokunmayan ama canlandırıcı aktivitelere yönelebilirsiniz. Bu saatlerde sakarlıklara bağlı kaza riski de olduğu için ev kazalarına karşı ve trafikte her zamankinden daha temkinli olmanızı öneririm.

Akşam saatleri ise ortalık biraz durulacak. Dengeyi oturtmakta o kadar da zorlanmayacağız. Sevgi temasının çarçur edilmeyeceği bir akşam olacak. Güçlü duygularla “bir” olma, bunu ikna edici bir şekilde gösterme, samimi olduğuna inandırma, duyguları cesurca açığa çıkarma v.b. şeyler için oldukça elverişli. Derin hislerin kendini belli edeceği, karşımızdakine gerçek anlamda neler hissettiğimizin farkına varacağımız olaylar yaşanabilir. Paylaşımlar oldukça keyif verecek ama yine de aşırı uçlara kaçmamakta, hırs ve tutkunun esiri olmamakta fayda var. Ne de olsa aslolan bu yaşamda herşeyi dengeleyebilmek... Sevgi dahil... Yani çok fazla seviyorum demek de aslında bizimle alakalı ve bizi ilgilendiren bir mesele. Bencilce birşey yani.

Sevginin ölçüsü olmaz ki tabi bu açıdan bakarsak olaya. Sevgi sevgidir. Az seviyorum çok seviyorum diye bir ayırım yapmak doğru mu sizce? Sevginin özünde bir tabakalaşma ve katmanlar yok aslında. Bunun farkına varabilsek keşke… Yok biz herşeyi kategorize ediyoruz kalbimizde bileL Aslında çok dediğimiz boyut, olayın özünden dışarı çıkarıyor konuyu... Sevgiyi yüreğimizde, enerji bedenimizde, auramızda hissediyor olmak başlıbaşına bir olay. Hiçbirşeyle kıyaslanmamalı, kişiye ya da duruma özel değil de evrensel, eşit olabilmeli... Keşke...

İşte bu akşam da sevginin bu çeşit bir sınavdan geçmesi gerekebilir. Can yakmayan ve olduğu gibi kabul edip, tekelleştirmeyen bir sevginin öne çıkması dileğiyle…

Bir de küçük hatırlatma… Bu akşam için aklımızla gönlümüz aynı dilden konuşacak. Ciddiye alınacak ve etki bırakacak her türlü görüşme için kullanabilirsiniz akşamın ilerleyen satlerini.

PERŞEMBE saat 04:03 de Venüs-Plüton altmışlık açısı kesinleşecek ve tüm gün hissedilmeye devam edecek. Bu da bize derinlemesine paylaşımlar yapma fırsatları sunabilir. İsteklerimize tutkuyla bağlanmak için de ideal. Eğer hayatınızda özel biri yoksa,  derin hisler besleyeceğiniz yeni bir aşk kapınızı çalabilir. Halen devam eden bir ilişkiniz varsa da, bu kişiye karşı ne kadar özel şeyler hissettiğinizi, onun sizin için ne kadar önemli odluğunu anlama fırsatı... Diğer boyutlardan bakarsak olaya, bu açının etkisiyle, heveslilik hali belirgin olacağından, arzu ettiğimiz herhangi bir konuda başarıyı elde etme şansını da yakalayabiliriz. Yaratıcı boyutta sınırlarımızı zorlama ve iz bırakan eserler yaratma kapasitemiz artıyor.

Saat 05:07 de de Venüs Satürn üçgen açısı kesinleşecek. Bu da yine aynı şekilde ön planda ilişkileri etkilyecek olan bir transit. Sorumluluk alan, gereklilikleri yerine getiren ve saygıyı barındıran ilişkilere meyil verecek. Eğitici, olgunlaştırıcı ve bizi büyüten insanlarla bir arada olma şansımız olacak bugün. Ya da siz bunun için fırsat yaratabilirsiniz. Bugün eğer özel ya da sosyal anlamda tüm ilişkilerinizde eğer üzerinize düşeni yapmışsanız mutlaka artı değerlerle yola devam etme şansını yakalayabileceksiniz.

Uyumlu ve sağlam nitelikli yakınlaşmalar ve güven inşa eden arkadaşlıklar hissedilecek. Sizden yaşça büyük veya olgun kişilerden destek almak ve hayatınızı daha kolay ve pratik hale getirmek için elverişli bir gün olacak. Aşkı ve sevdayı yakalayamamışsanız bile, iş ya da diğer ilişkiler açısından bu verimi bulabilirsiniz. Bu gün girişeceğiniz işlerde, planlı ve organize hareket edeceğinizi, kararlı ve azimli olacağınızı söyleyebilirim. Sizi zorlayan ve kriz ortamları yaratan kişiler de çıkabilir bugün karşınıza. Karşılığını politik bir uslupla vermeyi deneyin. Birçok katı tavrı çözme şansınız olabilir bu sayede.

Sabah saatlerinde de Merkür Venüs altmışlık, Merkür-Satürn üçgen ve Merkür-Plüton altmışlık açıları kesinleşecek gökyüzünde. Özellikle sabah saatlerini önemli görüşme ve konuşmalar için planlayabilirsiniz. Dilinden bal damlayan, can yakmayan ama söylenmesi gereken her şeyi de dile getiren bir tavrımız olacak. Düşünce gücümüz ve zihinsel yaratacılığımız yüksek olacak. Fikirlerimizi hem akıcı hem pratik ve uygulanabilir şekilde, albenili ve saygı duyulası şekilde ifade edebileceğiz. Sözlerimizle etki bırakma ihtimalimiz yüksek.

Kafamızı meşgul edecek işlere gömülme ve o işlerin içinden yüzümüzün akıyla çıkma kapasitemiz olacak. Dikkat çeken noktaları kaçırmadan, olayların kökenini ve etki alanını belirleyerek yapacağımız işlerde başarı elde edebileceğiz bu gün. Keyif veren yolculuklar ve belki de geri dönüşler için de uygun bir durum bu... ( Merkür retro ya J )

Yüksek performans gerektiren, zihinsel olana fiziksel olanı da kattığımız bir kapasite ile birlikte, araştırma ve gerçeklere ulaşma ihtiyacı duyulan işlerden verim alabiliriz. Söyleyebileceğim tek uyarı, haklı olma telaşına kapılıp asıl hedefinizden şaşmamanızdır. İnat ile kararlılık arasındaki ince çizgiyi de aşmasanız süper olur.

Akşam saatleri diğer insanlarla birlikte bir şeyler yapmak ve yapılana öncülük etmek için elverişli. Kendinizi çok fazla ön plana çıkarmak gibi bir telaşınız olmazsa mutlak kazançlı çıkarsınız. Güven duymak ve insanların size güvenmesini sağlamak kolay olabilir. Saat 23:15 den sonra Ay boşlukta olacak. Bu saate kadar yapacağınız başlangıçlar, net ve tatmin edici sonuçları da beraberinde getirecektir.

CUMA saat 05:02 den sonra Ay Kova burcunda olacak. Bugün ve Cumartesi günü, özgürlük ihtiyacımız belirgin olacak. Doğru bildiklerimizi korkusuzca savunma, dostlarla bir arada vakit geçirme, her türlü ilişkide gerçek manada dostluğu arama, sosyal organizasyonlarda yer alma ve herkesin faydalanacağı işlerde gönüllü ve aktif rol alma için uygun etkiler altında olacağız. Teknolojik ve bilimsel konularla ilgilenmek ve mantığa dayalı işlere odaklanmak için fırsatlar çıkabilir karşımıza bu iki günde. Orjinal ve yaratıcı olanı bulup çıkarmak kolay olabilir. Ortaklaşa yapılan, bir elin nesi var iki elin sesi projelere de ağırlık verebilirsiniz. Ancak romantizm ve ulvi amaçlar barındırmayan salt eğlenceli aktiviteler için çok da uygun değil. Yani "Dünya Emekçi Kadınlar Günü"nü anlamına uygun bir biçimde kutlamak için ideal. Bu konuda tabiri caizse geyik muhabbetlerine varan ve sanki olayın sadece feminen tarafını kutluyormuşcasına girilen dialoglardan uzak durabileceğiz umarım!!

Saat 09:05 de aslında perşembeden bu yana kendini hissettiren Satürn-Plüton altmışlık açısı kesinleşecek. Bu ikilinin önceki günlerde Venüs, Merkür ve Güneş ile yaptığı olumlu açıları değerlendirdik aslında. Haftaya damgasını vuracak her ne olay yaşanıyorsa bunun başmimarı bu iki gezegen olacak. İkili olarak diğer gezegenlerle temaslarının ardından son olarak da birbirleriyle açı yapacaklar. Önceki günlerin başlattığı olaylarda nihayete erme, sonuçların görünür olması v.b. etkiler yapabilirler. Aslında bu açı bir de Aralık sonunda gerçekleşmişti. Geçen hafta Satürn geri hareketine başlayınca da bir kez daha benzer konuma geldiler. O dönemde bu açının bize tkileriyle ilgi söylediklerim şunlardı:

Var olan gücümüzü ortaya çıkaracak ve zorlukların üstesinden, gücü ele alarak gelme etkisi var bu açıda. “Başa gelen çekilir” değil de “başa gelen(e) çektirilir” dedirten nitelikte. Bazılarımızın hayatında anlamlı ve görünüşte yıpratıcı denebilecek olaylara vesile olacaktır. Üstesinden geldikten sonra neye göğüs gerdiğimize ve hayatımızda nelerin dönüştüğüne kendimiz bile hayret edebiliriz. Seviyorum ben zorlayıcı açıları. Rehavetten kurtarıyor insanı. Uykudan uyandırıyor. Sahip olduğu erdemleri hatırlamasına fayda sağlıyor.

İşte bu kez temasları da eğer daha önceki açılarında bir olay yaşamışsak onu pekiştirecek ikinci bir olaya veya aynı olayın devamına vesile olabilir. Görmediğimiz, kaçırdığımız detayları bulma şansı verebilir. Ama bu kez biraz daha zorlayıcı olacağını söyleyebilirm başımıza geleceklerin. İrademizi testten geçirceğimiz sınav niteliğinde olay ve kişiler çıkabilir kaşımıza. Yılmadan çalışmak ve bilinçli davranmak bize takviye güç sağlayabilir. Suya sabuna dokunmayım da bekleyip olacakları seyredeyim demek bir yarar getirmeyecek. Herkesin öncelikle kendi hayatının sorumluluğunu alması gerekecek. Olayları değiştirmelisiniz veya değiştirebilirsiniz demiyorum… Fakat akışı yönlendirip lehinize sonuç elde etme şansınız var diyorum. Yani kısacası, elini taşın altına koyanlar kardan pay alabilecekler…

Günün geç saatlerinde bir şeylere yetişmeniz gerekebilir. Gerçek aciller dışında zararı dokunacak telaşlara ise hiç gerek yok. Her zaman derim özellikle eşime ve özellikle trafikte  "Normal hızla gidersek en fazla geç kalmış oluruz." …

Bunun dışında ise, kalabalık ortamlarda eğlenceli vakit geçirmek, neşelenmek ve dostça sohbetler edip kendimizi rahat ve huzurlu hissetmek için ideal bir akşamdayzız.

CUMARTESİ Saat 00:07 den sonra Ay günün tamamında Kova burcunda ve boşlukta olacak. Kalıcı ve uzun vadeli planlara adım atmaktansa rutin ve elimizde yarım kalan işlere yönelebileceğimiz bir gün olacak. Geceyi dinlendirici bir uyku ile geçirememişsek bunun etkilerini sabah erken saatlerde üzerimizde taşıyor olabiliriz. Eğer sıkınıtlı bir ruh haliyle uyanmışsanız mutlaka kendinize bireysel bir alan yaratın ve yorucu iletişimlere girmeyeye çalışın.

İnatlaşmaların ve soğuklukların ilişkilere zarar verebileceğini göz ardı etmeyin. Olaylara ve insanlara olumsuz tarafından bakma eğilimi işi daha da zorlaştırabilir bizler için. Halbuki dozu kaçmamış kısa süreli bir izolasyon günün geri kalanını 180 derece değiştirecek bir etki bırakabilir üzerimizde.

Öğlen ve sonrası için gruplarla bir arada vakit geçirmek, bilimsel konularla ilgilenmek, zihnimizi devreye sokacağımız aktivitelere katılmak ve ortaklaşa hareket edip, yardımlaşarak çalışmak için çok uygun olabilir.

Gün boyunca, mantıklı ve dürtüsellikten uzak olacak kararlara imza atmamız ve şartlar neyi gerektirirse gerektirsin objektiflikten uzaklaşmamamız gerekiyor. Aklımızı gereğince kullanmamız şart yani… İnatlaşmalara ve her şeyi en iyi ben bilirimlere fırsat tanımazsak çok rahat iletişimler kurabiliriz günün çoğunluğunda.

Hümanist yaklaşımlara, araştırmalara, yeniliklere, teknolojik konulara, orjinal ve sıra dışı olan şeylere, grup çalışmalarına, dostlarla bir arada olmaya, düşüncemizi özgürce aktarıp kendimizi ifade edebilmeye çekileceğimiz güzel bir gün olacak.

PAZAR saat 05:37 de Merkür-Jüpiter kare açısı kesinleşecek. Cumartesi den bu yana etkili olan bu açı, çok fazla ama sonuç odaklı olmayan fikir üretme etkisi yaratabilir. Daha doğrusu uygulanabilir olanlarını içinden ayırt etmek zor olabilir. E malum Merkür de zaten dağılmaya çanak tutan Balık burcunda ve üstelik de retroL Tamamen yoğun bir fikir uçuşması etkisi olacak diyebilirim. Eskiden aklımıza gelmiş de unutup gittiğimiz birçok fikir tekrar gündeme gelip tartışma konusu olabilir. Eğer bugün için bir eğitim yada gezi planınız varsa bir kez daha düşünün. Zira beklentiyi karşılayacak kadar çok verim alamayabilirsiniz. İnançlar ve felsefi konular için de pek uygun olduğu söylenemez. Zihin aşırı derecede devrede kalıp objektif yorum yapmaya engel olabilir. Bu etki altındayken en çok dikkat edeceğimiz nokta ise ağzımızdan çıkanı kulağımızın duymaması sorunu. Büyük laflar etme, arkasında duramayacağımız sözler verme, objektif olmayan fedakarlık taahhütlerinde bulunma v.b. şeyler, sonrasında bizleri zora sokabilir.

Aşırı iyimserlik ve detayları gözden kaçırma ihtimali de ortaya çıkabilir. Sadece bize ait olan fikirlere ve sözlere güvenip, başkalarınınkilere ehemmiyet vermeme riski de mevcut.  Bolca düşünüp, ürettiklerimizi daha sonra gerçekçi bir gözle yeniden ele almak için bir kenara not etmek için ideal ancak hemen hayata geçirmek için uygun olmayan bir etki bu.

Saat 08:19 da Ay Balık burcuna geçecek. Bu sayede Balık burcunda gerçekleşen gezegen partisi son konuğunu da kabul etmiş olacakJ Mars-Güneş-Venüs-Merkür-Neptün- Kiron ve Ay…

Mantık tarafımızın direnmek zorunda kaldığı ve adeta sezgilerimize dayalı biçimde yol aldığımız bir süreç bu. Kimilerimiz kendini bir hayal aleminde gibi sanıyor. Gerçekleri ve olayların ardındaki gerçek temayı aklımızla bulmakta ve objektif olarak yorumlamakta zorlanıyoruz. Algı konusu ise tamamen farklı bir perspektiften çalışır durumda.

Fedakarlıkların ön planda olduğu, bazılarımızın ise kendini bir şeylere feda edilmiş hissettiği, gücümüzü duygularımızdan aldığımız ama öte tarafta da bunun çok büyük zaafiyetlere neden olabildiği kaotik bir dönem adeta. Zihinsel olarak da duygusal olarak da ikilemler halindeyiz. Karar vermekte ve vediğimiz kararların ardında durup sonuna kadar savunmakta zorlanıyoruz. Olayların en azından bir kısmı adeta tamamen bizim kontrolümüz dışında akıyor ve biz de farklı bir boyuttaymışız gibi bu akışı dışarıdan seyrediyoruz.

Yorucu ve bazılarına göre yıpratıcı olduğu kesin ama çaresi de bir o kadar basit aslında. Kabulleniş… Özellikle kişisel haritasında aşırı kontrol vurgusu olan insanlar daha da fazla etkileniyor bu durumdan. İpleri elinde tutamamak demek, bu kişiler için felaket ile eş anlamlı... Fakat dediğim gibi tek çare kabullenmek.

Dönemin mantık ötesi algı ve yaratıcılık katan olumlu etkilerini sonuna kadar kullanıp “neden bazı şeyleri kontrol edemiyoruz?” u da olduğu gibi kabul etmek zamanı bu. Hatta sırf bunu deneyimleyebilelim diye geliyor bazen olaylar başımıza. Hayal dünyasına dalıp dünyevi gerçeklikten tamamen uzaklaşma ve kayıplara vesile olabilecek aldanmalar yaşama riskini göz ardı etmediğiniz sürece gerisini bir süre için oluruna bırakmak… Duygusal paylaşımların ve en güzeli “sevgi”nin paylaşılması için büyük bir fırsat bu dönem. Balık burcu sevginin evrensel olanını, yani koşulsuz ve eşit olanını temsil ediyor. Tüm evrende bu enerjinin hakim olduğunu ve verilmesi vesilesiyle artarak çoğalacağını düşününce insanın gözü zaten diğer olumsuz olabilecek yanları hiç görmüyor...

Öğleden sonra kendinizi bu inanca adayacak her türlü aktiviteye yönelebilirsiniz. Mümkünse diğer insanlarla bir arada yapılacak ruhsal ve mistik çalışmalar, inancınız neyi gerektiriyorsa ona yönelik yapılan dualar, meditasyonlar, ibadet adına yapılacak şeyler… İyilik halinin inşa edilmesine yönelik sadece ve sadece olumlu bir duygu ve düşünceyi evrene yaymak bile çok şey katabilir bütüne. Ben tek başıma ne yapabilirm demeyin. İşte size geçen haftalarda bahsettiğim ve tek başına neleri değiştirebileceğimizi gösteren bir video. İzleyin ve siz karar verin kendi etkinizin ne olduğuna…
 
 

Haftanın bu son akşam saatleri duygu yüklü konuşmalar için, iletişim becerilerini ortaya koymak ve doğal yetenekleri aktive etmek için ideal görünüyor.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 
Samiye Özbaş Soysal

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar