Astrokarmik ile 18 Mart Haftası...


PAZARTESİ sabahına hareketli ve biraz da telaşlı bir şekilde uyanacağız. Tatlı ve keyifli bir koşturma ile bizi mutlu eden şeylerin peşinden gitmek için bir telaş aslında bu. Yani içinde mutluluk var… İyilik var… İyimserlik var… Fırsatlara açık, şanslı, heyecanlı ve dinamik bir haftaya başlıyoruz. Bu sabah özellikle erken saatlerde her lafa atlama ve her konuda fikir beyan etme durumu söz konusu olabilir. Fazlasıyla meraklı olup her duyduğumuza kulak verme eğilimi gösterirsek bu biraz yorucu olabilir. Niyet iyi ve destekleyici bile olsa gereksiz bulunup tepki alabiliriz. Oysa hiç tadımızı kaçırmaya gerek yok. İnsanların yaşam alanlarını ihlal edecek kadar yoğun ve sıkı fıkı bir iletişime girmediğimiz sürece pozitif bir duygusal seviyede olabileceğiz...

Bir de bu sabah kırıcı tavırlara karşı toleranslı olabilmek, hoşgörü ve anlayışı koşulsuz sergilemek bizim lehimize olacak.  Bunu neden özellikle vurguluyorum? Kırıcı olabilecek ufak tatsızlıklar da yaşanabilir diye… Büyük kavga ve anlaşmazlıklardan bahsetmiyorum. Bamtelimize dokunan, yüreğimizi cız ettiren bir laf duyarız belki. Bizi kıracağını ve ucunun bizim yaralarımıza dokunacağını düşünmeden yapılmış bir hareket ya da söylenmiş bir söz... Bu gibi durumlar bu sabah yaşanabilir. Tek yapılması gereken kırıcı olmadan, sert tepkiler vermeden, alınganlık göstermeden hatta hiç karşılık vermeden gülümseyerek karşılamak olanları. İçine atmak şeklinde değil ama. Olayın karşımızdakiyle veya ilişkimizle bir alakası olmadığını kabul edip içsel olan muhasebesine vakit ayırmak için...

Sabah saatlerinde aslında birçok şeyi yapabilecek güçte olduğunuzu ve isteyene sonuna kadar destek verecek bir yüreğe sahip olduğunuzu da hatırlamaya çalışın. Aynılarını başkalarının da sizin için gerçekleştirebileceğini görüp destek ile hayatın daha kolaylaşacağını unutmamaya gayret edin.

Gün boyunca Ay İkizler burcunda seyredecek ve sabah saatlerinden itibaren günün devamında temel bir açısı olmayacak. Dinamik, fiziksel ve zihinsel olarak hareketli bir gün olacak. Zekamızı pratik şekilde ortaya koyacağımız, el ve fikir becerisi gerektiren, hızlı davranmanızın iyi olacağı, az zamanda çok yol almayı planladığımız işler için ideal bir gün.  Ancak duyguları işin içine katmak çok olay olmayacaktır. O nedenle daha çok zihinsel boyutta yürütülecek şeylere yönelseniz iyi olur. Diğer insanların fikirleri ve söyledikleri de üzerimizde etkili olabilir bugün. Duyduklarınızın peşinden koşmadan önce bir mantık süzgecinden geçirip kayda değer olanları takip etmeye çalışın.

SALI günü de akşam saatlerine kadar Ay İkizler burcunda ilerlemeye devam edecek. Sosyal ortamların içinde, trafikte veya bir eğitim veya bilgi platformunda bulabiliriz kendimizi. Kısa bir seyahat, ticari bir mesele, yazıp çizme mevzuları gündemde olabilir. Bolca sohbet etme imkanı bulabiliriz. Kararsızlıkların ve ikilemlerin sıkıntısını yaşayabiliriz. Bazen sanki çok fazla alternatif varmış da keşke bir kısmı otomatik olarak elense biz de kolay tercih yapabilsek diye istiyor insan. Tercih etmediğine yanmak ve aklımızı orada bırakmak sorunu bu aslında. Geride bırakılan alternatiflere takılmak yani... Bu da sonuç olarak verilen kararın o kadar da net olmamasına neden oluyor. İşte bugün de pazartesi günü gibi bir “karar verme” ve “tercih yapma” sorunumuz olabilir. Böyle durumlarda akıl da sanki devre dışı kalıveriyor. En güzeli gerçek ihtiyacın ne olduğuna odaklanmak bu gibi durumlarda aslında. O zaman neyi seçeceğimiz konusu yani puzzledaki eksik parça yerine oturuyor hemen.

Öğlen saatlerinde bu bahsettiğim her yönlü olan trafik birazcık yorucu olabilir. Zoraki ve samimiyetten uzak bazı görüşmeler yapmak durumunda kalabilirsiniz. Sohbetlerin içeriği kalitesizleşebilir. Ve hatta özel hayatlara girip başka insanlara ait şeyleri de paylaşmayı isteyenler olabilir. Dedikoducu ortamlarda bulunabiliriz açıkçası. Çok sıkıcı ve yürek yorucu bir durum bu. Benim bu yüzden bazı arkadaşlıklarıma mesafeler girdiL İnsanlar hem dedikodu yapıp hem de bu gerçeği yüzüne söyleyince hakaret etmişsin gibi davranabiliyorlar... En masumane olanları bile insanın enerjisini düşüyor. Kırmadan engel olayım desen, sohbet konusunu değiştirmeye çalışsan da karşı tarafa bir arkadaş olarak zevk vermiyorsun... Yine de kibarca konuyu değiştirmeye çalışmak en iyisi. Tabi eğer söylenenlerin devamına olan merakınıza yenik düşmemişsenizJ Ben açıkçası elimden geldiği kadarıyla 3. şahısların özelini hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Bu öğle saatleri eğer biz irade göstermemişsek buna çanak tutacak kişi ve olaylarla karşılaşabileceğiz...

Akşam saat 19:27 den sonra 1,5 saat kadar Ay boşlukta olacak. Önemli ve kalıcı adımlar için çok uygun olmayacak. Özellikle ikili ilişkileri ilgilendiren meselelerde radikal adımlar atmamaya özen gösterin. Sözlerin yanlış anlaşılması, duygulara değer verilmemesi söz konusu olabilir. Çatışmacı bir ruh hali olacak bu saatlerde. Uyum adına her zamankinden daha çok gayret etmemiz gerekecek. Bu da fiziksel ve ruhsal olarak yıpratıcı olabilecek. Huzursuzluk ile baş etmek gerekecek bir akşamdayız...

Neyse ki akşam 20:56 da Ay Yengeç burcuna geçecek. Yengeç burcundayken Ay yönetici konumunda. Yani duygusal tarafımızın besleneceği günlerde olacağız. Güven ihtiyacının ve duygusal tatmin isteğinin öne çıkacağı bir etki bu. Mutsuz eden kişi ve olaylardan kaçınma, gerekirse içe çekilme ve dış dünyaya kendini kapatma, söylenen ve yapılan her şeyi duygusal bir tehdit olarak algılama etkisi yapabiliyor. Aile, yuva ve çocuklara ait konular her şeyin önüne geçiyor. Geleneksel ve bildik olan şeylere önem verme, anıları yaşatma yeni ve sıcacık anılar oluşturma eğilimi gösteriyoruz.  Çevremizdeki herkese sevgimizi ve ilgimizi akıtıp ancak aynı dozda da karşılığını bekleyeceğimiz bir iki gün bizi bekliyor. Bu karşılığını bekleme kısmı beni biraz irrite ediyor. Güneş burcu Balık ve Ay burcu Yengeç olan bir kişi olarak bunun ikilemini çok fazla yaşıyorum. Beklediğimi sanıp beklemediğimi, beklemediğimi düşünüp beklediğimi fark edebiliyorum... Ama kesin olan bir şey var ki sonuçta veren ve ilgiyi akıtan olmaktan vazgeçmiyorum... Yükselen Akrep kısmına ise şu an hiç değinmeyeceğimJ

ÇARŞAMBA sabahının ilk saatleri aile için yapılacak bir takım fedakarlıklarla başlayabilir. Erken kalkıp sevdiklerinizin ihtiyaçları doğrultusunda ek görevler üstlenebilirsiniz örneğin. Veya onlar için yapmanız gereken şeyler nedeniyle kendi istek ve ihtiyaçlarınızı ikinci plana atmak durumunda kalabilirsiniz.

Ancak aynı zamanda benim gibi erken kalkmayı tercih eden bir kişi iseniz yüreğinizi şifalandırmak için, mistik çalışmalar, dualar ve meditasyonlar için de ideal bir sabah olabilir. Enerjiler ziyadesiyle akışta olacaklar. Yüreğinizin sesini dinlemek, ona cevap vermek, doğal olan yeteneklerinizi açığa çıkarmak, sanatsal yönünüzü aktive etmek için de uygun bir etki var gökyüzünde bu sabah.

Özellikle yazılı ve sözlü iletişimde çok anlaşılır bir uslubumuz olacak. Semboller ve dolaylı anlatımlarla birlikte, zihnimizden geçenleri aktarmak için her yolu deneyeceğiz. Bu sayede de iletişim kurmak kolaylaşacak.

Ancak bu arada biraz da agresifleşme ve yapılan ve söylenenlere karşı tolerans gösterememe riskimiz var özellikle sabah saatlerinde. Sabırsız ve dürtüsel tepkiler verebileceğiz. Yani eğer birine bir şey anlattınız ise bunu anlamamış ya da eksik ya da hatalı anlamış olması sizi çileden çıkarabilecek. Neye öfkelendiğinizi bile anlamadan sadece öfkeyi kusma ihtiyacı gibi bir şey bu aslında. Çatacak bir şeyler yapsalar da ben de çatsam dedirtiyor. Sabahın erken saatlerinin negatif enerjilerden kurtulmak adına sakinleştirici aktivitelere ayırabilmişseniz ne ala. Yoksa bu dürtülere direnmeniz güçleşebilir. Bir de bu sabah evden çıktığınızda trafikte sabır göstermeniz çok önemli. Hem hız hem de haklar açısından tepenizi attıracak olaylar yaşanabilir. Size verilmese bile siz yol vermeyi deneyin. Akan bir trafikte hızınızı kesecek manevralara karşı “ya sabır“ diyebilin bir de... Kontrolsüz ve hız aşkı ile yapılan hareketler birçok yönden kazalara davetiye çıkarabilir.

Saat 13:01 de Güneş Koç burcuna geçecek. Bu aslında sadece bir burç geçişi değil yeni bir dönemin, mevsimin, ilkbaharın ve zodyakın başlangıcı. Taze enerjileri, kıpır kıpır bir ruh halini, yerinde duramamayı, her şeye cesaretle atlayıp zorluklardan ve mücadelelerden yılmamayı temsil ediyor. Adeta dingin bir suyun dalgalanması gibi, uzun ve yorucu bir uykudan uyanıp tazelenmiş olarak hayata tekrar başlamak gibi bir şey Güneş'in Koç burcuna geçişi. Sanki fazlasıyla vakit kaybetmişiz de isteklerimize ulaşmak için artık zaman kaybına ve önümüze çıkabilecek engellere hiç tahammülümüz yokmuş gibi… İsteklerimizi elde etmek için elimizden geleni ardımıza koymayacağımız, hızlıca sonuca gitmeye çalışıp, hızlı çözümler üreteceğimiz, kararlı ve cesur olacağımız, hata yapmaktan korkmayıp öne atılacağımız, “ben buradayım” diyeceğimiz, hatta “ben en öndeyim beni takip edin” diye arkamızdakilere sesleneceğimiz bir dönem bu. Geçen hafta Mars'ın Koç burcuna geçişinde olası etkilerden bahsetmiştik. Güneş'in de buna katılması etkileri biraz daha artıracaktır.

Esasen bütünün hayrına olan şeylere yöneldiğimiz çok ruhani bir dönemden çıkıyoruz. Bu da içimizde birikmiş ne kadar bireysel arzu varsa onların dışarıya fışkırması gibi bir etki yaratacak.

Bu dönem egolar çakıştığından ve kimsenin kimseye müdanası olmadığından doğal olarak çatışmalara da oldukça müsait bir dönem. Fiziksel olarak da kendimizi zinde ve her türlü zorluğa göğüs gerecek güçte hissedeceğiz. Kısacası hem fiziksel hem de ruhsal olarak normal şartlarda imkansızmış gibi görünen veya en iyi ihtimalle zorlanırız diyeceğimiz işlere başlamak çocuk oyuncağı olacak. Ancak verimli bir sonuç almak ve başarıdan ziyade, lider ve başlatan olmak ihtiyacı daha fazla olacağından hataya da açık bir dönem bu. İşbirliği yapmak, ortak çalışmalara imza atmak çok da kolay olmuyor Koç enerjisiyleyken eğer sizin liderliğinizi kabul etmiş insanlar yoksa etrafınızda. Çocuksu ve bencilce bir dürtü bu...

Bir amaç uğruna sonuna kadar gitme isteğimizi köreltmeden, attığımız adımların sağlamlığını check edecek kadar vakit kaybını tolere etmek, bu dönem için verebileceğim önemli bir tavsiye. Spora başlamak, projelere liderlik etmek, daha önce yapılmamış bir işe girişmek, yeni bir sektörde yeni bir iş kolunda görev almak, insanlara ilham kaynağı olacak cesareti sergilemek için çok uygun bir dönem. Ön planda olmamayı kabul ederek bu cesareti herkes adına sergilemek, aceleci hale dur diyebilmek, düşüncesiz ve patavatsız tavırlardan kaçınmak ise bu dönemim sınavları olabilir.
Öğleden sonra ise bu sınavı vermek için güzel fırsatlar çıkabilirJ

Akşam saatlerinde ise içinizdeki coşkuya rağmen dur bakalım otur oturduğun yerde sen çocuk değilsin, yetişkin bir insan gibi davranman gerekir diyebilir bazı olay ve kişiler bize… Eğer sorumluluklarınızı yerine getirmiş ve kolaya kaçmamışsanız sorun olmayacak. Biraz organize, düzenli ve disiplinli olmaya ihtiyacımız olacak. Yani bu seferlikte böyle oluversin, bunu da yapmayıverelim derseniz hoş olmayacak. Rehavete kapılmaya elverişli bir akşam değil. Ciddi içerikte görüşmeler yapacaksanız bu akşam için biraz dikkatli olmanızı önerebilirim. Zira görüştüğünüz kişiler üzerinizde baskı kurmaya ve isteklerini size de kabul ettirmeye çalışabilirler. Mesafenizi koruyarak tepki vermeye çalışın. Aşırı tepkiler de duygusal patlamalara neden olabilir ne yazık ki... Ölçülü ve alanınıza yapılacak tecavüzlere izin veremeyecek tavrı nezaketle sergileyebilirseniz, karşınızda gibi görünen kişilere yanınızda olmaya ikna edebilirsiniz.

PERŞEMBE gününün tamamında Ay Yengeç burcunda ilerleyecek ve gün boyunca hiçbir temel açısı olmayacak. Sevdiklerimizle ilgili konuların gündemde olacağı, çevremizdeki herkesle sanki ailemizin bir parçası ve hatta çocuğumuz gibi ilgileneceğimiz bir gün olabilir. Bu etki altındayken, annelik etmek, bakmak, koruyup kollamak ihtiyacı duyuyoruz. Duygusal olarak güvende olmak isteği baskın olduğundan kendimizi güvende hissetmek adına en yakınlarımız dışındakilere kendimizi kapatabiliyoruz. Güven çemberimizin sağlamlığı her şeyin önüne geçebiliyor. Duygularımızı güçlü bir şekilde ifade etmek, duygusal ortamlarda diğer insanlara uyumumuzu yansıtarak öncülük etmek, ailemizle ilgilenmek için çok uygun bir gün olabilir.

Hassas ve duygusal olarak dalgalanmalara açık bir gün olacağından, örneğin birine kırılmışsanız içinize atıp büyütmektense, sizi kıran bu harekete neden üzüldüğünüzü anlatmayı deneyin. Veya bunu yapmayacaksanız bile, işin içinde kasıtlı bir tavır olup olmadığına bakın. Hazır bugün kullanabiliyorken empati yönünüzü kullanın. Ne düşündü ne istedi, ne amaçladı da bunu yaptı bunu söyledi diye sorun kendinize. Tarafsız olabilmek çok önemli tabi ki bunu yaparken...

Öğleden sonra Satürn-Kiron üçgen açısı kesinleşecek gökyüzünde. Uzun zamandır çare bulamadığımız bir sıkıntımıza çözüm bulma şansı elde edebiliriz. Destek, bizim için önemli ve otorite sayılabilecek bir figürden gelebilir. Veya bu dönem sizi en çok zorlayan sıkıntınız her ne ise, çarenin aslında yine kendi içinizde olduğunu ve sadece bunu görmek için gören gözlerle bakmanız gerektiğini hatırlatacak bir olay yaşayabilirsiniz. Belki de bunu sağlayacak bir kişi ders niteliğinde bir şey yapabilir/söyleyebilir.

Eğer bir süredir aranızda duvarlar-mesafeler olan kişiler varsa, buzların çözülmesi ve sorunların şifalanması için uygun bir dönem olabilir. Fakat sonuçta her ne olursa ıolsun, eğer niyetiniz varsa çıkış yolları aydınlanacak ve sizi en yakın olmasa bile en yararlı olana yönlendirecek diyebiliriz. Yeter ki içinizdeki olumlu ve olumsuz meziyetleri inkar etmek yoluna gitmeyin. Hayır ben öyle değilim, yok ben onu yapamam gibi inkarlar sadece ilerlemenize engel olmaya neden olacaktır.

CUMA saat 05:15 de Venüs 15 Nisan tarihine kadar kalacağı Koç burcuna geçecek. İlişkilerimizi, aşkı, romantizmi ve parayla olan bağımızı daha çok temsil eden Venüs Koç burcunda ne yazık ki pek rahat edemiyor. Savaş gezegeni Mars'ın bu burçta yönetici olduğunu düşünürsek bu pek de şaşırtıcı bir durum değil aslında. Yani bir süreliğine Venüs deplasmanda kalmış ve asıl olan özünü yerine getirmek yerine Mars etkisi altında kalacak da diyebiliriz. Konu asıl olarak aşk ve ilişkiler ama bu konuda pek bir hayır da beklememek lazım. Yani olmayacak demiyorum ama inşa eden, güzelleştiren değil de hızlıca tüketip savuran bir ilişki tarzı hakim olacak bu süreçte… Hızlıca kaynaşmaların ardından çabuk sıkılmalar, korkusuzca yapılan teklifler söz konusu olabilir. Uzun vadeli düşünülmeyen yani kalıcılık kaygısı taşımayan ilişkiler cazip görünebilir bu süreç içinde. Karşı tarafı mutlu etmektense kendi isteklerinin yerine gelmesi için direten ve dolayısıyla da çatışan çiftler görebiliriz etrafımızda. Çabuk sıkılmak ise en zorlayıcı etkilerinden biri. İlgi odağı sürekli değişiyor Venüs Koç burcunda seyrederken. Bu nedenle de romantizm beklentisi hayal olabiliyor. “Sana deliler gibi aşığım sen benim yaşam kaynağımsın v.b.” şeyler değil de “Seviyorum ulen seni!!!!!” dedirten bir etki bu bir yandan daJ En güzeli bu dönem için bu açıdan şansınızı fazla zorlamamak. Yani ille de kalp okşayan aşk ilanları ve güzel sürprizler, romantik akşam yemekleri diye tutturmayın. Hayır tuttursanız ne olacak. Ya bulamayacaksınız ya da zoraki bir plan yapılmış olacak.

En iyisi eğer bir partneriniz varsa ve madem bu dönemi onunla ya da onsuz heyecan peşinde geçirecekseniz, heyecanı onunla yakalamayı deneyebilirsiniz. Birlikte spor yapmak, koşmak v.b. şeyler hem birlikteliğinize renk katacak hem de bir eşiniz olmasından tat almanızı da sağlayacaktır.

Venüs Koç ta iken zoru ve mücadeleyi seviyor, elde etmeden bırakmıyor... Sonrasında da mücadele etmek için yeni bir hedef arıyor. Bu durum, keyif unsuru olan her şey için geçerli. Açıkçası lafı dolandırmadan söyleyeyim. Bu açıdan bakarsak aldatmalara da açık bir dönem. Eğer bir partneriniz yoksa da aşk hayatınızda bir hareketlenme söz konusu olabilir. Kalıcı bir ilişki beklentiniz yoksa çok eğlenceli bir sürece girdiğimizi söyleyebilirim.

Saat 05:16 ile 08:50 arasında Ay boşlukta olacak.

08:50 de de Aslan burcuna geçecek. Önümüzdeki iki gün boyunca eğlence ve keyif zaten ön planda olacak demek oluyor bu. Sosyal ortamlar, davetler, eğlenceli organizasyonlar, aşk ve neşe veren uğraşlar için uygun bir gündeyiz. İnsanlarla kaynaşmakta zorlanmayacağımız ancak bunun yanı sıra el üstünde tutulmayı tercih edip pohpohlanmadığımız ortamlardan kaçınacağımız bir etki olacak gökyüzünde. Bu günlerin en önemli riskleri gurur ve kibir. Aşırı özgüven aksini hissettiren durumlara bu şekilde karşılık verecek. Acaba çevreme nasıl bir faydam olabilir diye kendi kendine, asıl meselenin bir ve bütün olmak olduğunu hatırlatmak işe yarayabilir.

Sabah saatleri oldukça keyifli ve mutlu bir şekilde geçecek. Önemli ve etki bırakmayı istediğiniz görüşmeler, aşk ilanları, göz dolduran estetik amaçlı konular, saç bakımları, kendinizi şımartacak her türlü konfor ve lüks için ideal. Arkadaşlarla buluşma ve paylaşımlar için de uygun. Uyum ve hoşgörü en önemlisi ise mutlu olmaya niyet etme var bu sabahta.

Öğlen saatleri de bu etki aynen devam ediyor. Önemli kişilerle ve kurumlarla görüşmek, başvuru yapmak ve anlaşma sağlamak için günün büyük çoğunluğu kullanılabilir durumda.

Akşam saatlerinde ise dünden bu yana etkili olan Mars-Uranüs kavuşumu gerçekleşecek. Bu da dürtüsel olarak hareket etmek isteyen yanımızı iyice körükleyecek. Baskılara boyun eğmeme, kurallara takılmama, özgürce hareket etme isteği doğuracak. Bağlardan özgürleşme ihtiyacı için savaşma isteği de verebilir. Yani bu akşam eğer biz dışarı çıkmak istemişsek önümüzde duvar olsa kimse bizi tutamaz. ( Babam ve Oğlumdaki sahne bu açıyı anlatıyor aslındaJ)

Engelleri yıkmak ve yıkamıyorsak bile öfke ve kızgınlık dalgalarımızla katrşımızdakini sindirmek olası tepkiler. Yani ne yapmayacağız bu akşam? Heyecanımıza ve öfkemize yenik düşmeyeceğiz. Mutlaka fazla enerjinizi yönlendireceğiniz bir uğraş planlayın öncesinde. Her ne yaparsanız yapın içinde acelecilik ve dik başlılık var. Evde bile olsanız bu tavırlar ev kazalarına davetiye çıkarabilir. Değil ki bir de trafiği düşünün… Laflara, tavırlara dikkat! Öfke, agresyon ve genel anlamda oto kontrol bu akşamın önemli bir sınavı. Yıkmak yerine yapıcı çözümleri tercih edebilmenizi ve doğru enerjiyi doğru iş için kullanmayı becerebilmenizi dilerim.

Gecenin açıları çok fazla dinlendirici bir uyku uyumamıza engel teşkil edebilir. Rahatlatıcı bir müzik eşliğinde, elektronik aletleri ortamdan uzaklaştırarak, rahat edeceğimiz bir ortamda, yatağımızda uyumak bu riski minimuma indirecektir. Buna rağmen aksiyon filmi nitelikli rüyalar görme ihtimaliniz yine de varJ

CUMARTESİ saat 05:28den sonra Ay günün tamamında Aslan burcunda ve boşlukta ilerleyecek. Erken saatlerde, tüm canlılığımıza rağmen yapılması zorunlu olan bazı işler nedeniyle neşeli saatleri biraz ertelemek zorunda kalabiliriz.

Varsa çocuğunuz ile ilgili gidilmesi gereken bir aktivite olabilir mesela. Veya evde o kadar da samimi olmadığınız birilerini kahvaltı için ağırlamak zorunda kalabilirsiniz. Yani işin içinde bir davet var ama tat alacağımız cinsten değil.

Çok fazla samimi ilişkiler kuracağım diye debelenmeye kalkmayın. Zira bu sabahın temasında biraz da mesafeler olacak. Israr ederseniz o mesafeleri azaltmak tabi ki mümkün… Sizin için önemli ise karşınızdaki kişilerin yakınlığı, buna ihtiyaç duyuyorsanız sonuna kadar emek verebilirsiniz...

Gireceğiniz ortamlarda size yeteri kadar kıymet verilmediğini düşündürtecek şeyler olabilir. Yüksek kıymet görme ihtiyacının sınanması gerekebilir. Mutlaka size, özel olduğunuzu hissettirmelerini beklemek ipleri karşı tarafa vermek demek oluyor. Sadece sizin değil herkesin özelin bir parçası olduğunu bilmek ise ortada kontrol edilecek veya dizginlenecek bir şey bırakmıyor.

Günün geri kalanında beğeni ihtiyacıyla, sahnede olma ve alkış alma isteğiyle geçecek. Sahne ve gösteri sanatlarına yer ayırmak, komedi içerikli bir filme gitmek, “nasıl yetiştiririm ben bunları” diyeceğiniz nitelikteki işlerden uzak kalmak, yemekli ve/veya eğlenceli planlara dahil olmak, müzikli bir organizasyona katılmak, dans etmek için ideal bir gün olabilir. Özellikle günün ikinci yarısı için tamamen bireysel olan keyif unsurları ön plana çıkacak. Şımarmak için başkalarından bir hamle beklemenize gerek yok. Bugün kendi kendiniz şımartacak şeyleri siz seçin. Yaptığınız takdire şayan işleri siz alkışlayın. Kendinize ödül verin mesela. Son dönemlerde yaptığınız bir iş veya yapmamayı tercih ettiğiniz, irade ortaya koyduğunuz bir şey için, bir tercih için, bir hamle için, susmayı becerebildiğiniz bir an için, bir dosta ayırdığınız ve ona şifa olan bir zaman için, sizden istenen desteği verdiğiniz için, iyi bir insan olduğunuz için, yolda gördüğünüz susuz kediye 5 dakikanızı ayırıp bir kap süt verdiğiniz için, gönülden verdiğiniz ve aldığınız her şey için takdir edin kendinizi.

Doğru olan ve yolunda giden her şey için, istikrar sağlama çabanız için, herkese ve her şeye gösterdiğiniz özeni kendinize de göstermek için şımartın bugün kendinizi... Ben şimdiden yaptım planımı o gün içinJ

PAZAR günü öğleden sonra saatlerine kadar Ay yine Aslan burcunda ve boşlukta olacak. Kalıcı ve uzun vadeli planlar için çok uygun olmamakla birlikte yine de keyifli bir sabah bizi bekliyor. Uzun, kalabalık ve sohbeti kahkahası bol bir kahvaltı iyi olabilir örneğin... Biraz rehavet, dinlenme ve eğlenceli ortamların önümüzden akıp geçmesini seyretme isteği. Bu gibi durumlar için bir laf vardır. Natır ayağımı ayağıma getir hali. Bilmeyenleriniz için açıklamak isterim. Adamın biri hamama gitmiş. O kadar güzel dinleniyor ve rahatlıyor ki o ortamda. Ama keyfini kaçıracak hiçbir şey de istemiyor. Şımarıklığın ve ehli keyif ruh halinin doruklarında. İşte o sırada bir ayağını diğerinin üzerine atmak isteyince bunu kese yapan natırdan rica etmiş. Yani o derece saltanat durumu söz konusu. Aman dikkat siz isterken iyi de ya natır da sizden isterse... Şaka bir yana tahttaki durumunuzu abartmadan yani dozunu kaçırmadan işin tadını çıkarmanızı dilerim.

Bu sabah için, hafta sonunun genelinde hakim olacak ve bugün daha fazla hissedilecek bir açı ise Jüpiter-Satürn 150'lik açısı. Bu açı etkisiyle önümüze çıkacak gelişim fırsatlarını, kural ve prensiplerimize takıldığı için görmezden gelme veya tam tersi girişeceğimiz işlerde olaya olumlu tarafından bakma durumunu abartıp, olmazsa olmaz temel kriterleri kaçırma riskimiz olacak. İlerleme kaydetmek istediğiniz konuların ne kadar çaba gerektirdiğini iyi ölçmenizi öneririm. Eğer bazı şeyler beklenen nitelikte olumlu sonuçlanmıyor ise bu belki de siz %100 katkı vermediğiniz içindir.  Daha fazla mutlu olma şansınız varken daha azıyla mı yetiniyorsunuz acaba? Etrafınızda size destek olabilecek, tecrübeli ve olgun kişilerden yeteri kadar faydalanıyor musunuz? Yapabileceğiniz işlerin ne kadarı için kendinizi yeterli görüyorsunuz.

Açıkçası bugün size tavsiyem kendinize biraz zaman ayırın ve hangi konularda iyi hangi konularda yetersiz hissettiğinizi düşünün hatta yazın. Olumlu dediğiniz tarafların içinde görmediğiniz ve geliştirilmesi gereken detaylar olabilir. Yetersiz dediğiniz konulardaki fırsatlar ve olumlu taraflar nelerdir? Her iki kör noktaya da ışık tutmak sizin yararınıza olacaktır.

Saat 17:50 de Ay Başak burcuna geçecek. İki günlük saltanat nihayete erdi demek oluyor bu. Zira Başak burcundayken hizmet bekleyen değil de sunan taraf olmayı tercih ediyoruz. Çalışmak, üretmek, işleri toparlamak, verim almak, temizlik yapmak, sağlık için çabalamak, detaylara dalmak, kusursuz olsun diye bizzat çabalamak, kusursuz olmayanı eleştirmek, çok akıl verip insanların işine karışmak, çalışkanlığımızın takdir edildiğini bilmek bu akşamın ve önümüzdeki iki günün temel konuları olacaklar. Akşamı hijyen ve temizlik konuları ile, evde ya da iş ile ilgili derleme toplama işleriyle, hesap kitap içeren işlerle, kusursuz olsun detayları kaçırmayalım dediğiniz işlerle geçirebilirsiniz. Romantizm ve eğlence için uygun bir akşam değil. Bu akşam dünyevi olduğu kadar ruhsal temizlik ve arınma da yapabilmemiz dileğiyle...

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar