Astrokarmik ile 1 Nisan Haftası...

PAZARTESİ Ay günün tamamında Yay burcunda ve boşlukta olacak. Hafta sonucu yorucu nitelikte geçirmişseniz bile güne dinamik ve hareketli başlama şansınız olacak bugün. İş bitirici, çabuk çözüm üretip, hızlı yol alan bir tarzımız olacak. Bu nedenle zaman ile yarıştığınız işler açısından sabahın çok erken saatleri uygun olabilir. Fiziksel olarak da yaşam enerjimiz yüksek olacak. Gelişime ve yeni fikirlere açık olmak esnek davranabilmek bize fayda sağlayabilir.

Günün en önemli olacak açıları sabah saatlerinde kesinleşecek olan Güneş-Plüton kare açısı ve öğleden sonra devreye girecek olan Güneş-Jüpiter altmışlık açısı. Plüton transformasyon, değişim ve dönüşüm adına bir isteklilik uyandıracaktır. Kökten olan değişimleri temsil ettiğinden biraz zorlayıcı bir biçimde bu tarz değişimlere doğru çekilebiliriz. Kendimizi baskı altında ve mevcut şartların içinde kıstırılmış gibi hissedebiliriz. Hayatımızdaki bazı konuların aksayan yanlarını değiştirmek zorunda kalabiliriz. Özellikle erkek figürleri ve bize göre otorite ve baskın olan kişilerle, patronlarla, devlet kurumları ile zıt düşme ve isteklerin kabul ettirilmeye çalışılması nedenli gerginlikler yaşanabilir. Bu nedenle özellikle sabah saatleri bu tarz kişi ve kurumlarla görüşmek için maalesef çok uygun değil. Gereksiz güç savaşları ve gerginlikler, patlamalar yaşanabilir. Direnç gösteren tavırlar zarar verici olabilir bugün için genel anlamda.

Öğleden sonra ise Güneş Jüpiter ile altmışlık bir açı yapacak. Girişimci ve iyimser bir ruh hali verecektir bu gökyüzü hareketi bizler için. Fayda sağlayan kişilerle temas etmek, sorunların üstesinden gelebilmek, başvuru yapmak, talepte bulunmak ve eğitim ve yurtdışı bağlantılı işlerde yol almak için destekleyici bir açı bu. Hoş vakit geçirmek, parasal konularda atılımlar yapmak, şans faktörünü arkamıza alacağımız işlere girişmek ve inancımız doğrultusunda iyi niyetle hareket etmek için çok uygun bir etki. Şefkat, merhamet bağlantılı meseleler ve destek alıp vermek için ideal olabilir.

Eğer bugün için birilerinden bir istekte bulunacaksanız veya bir başvurunuz olacaksa, sabah değil de öğleden sonrayı tercih etseniz çok daha iyi olabilir.

Bugün için sanki bazı zorluklar yaşansa bile çare çok gecikmeyecek, hızır çabucak yetişecek gibi görünüyor. Bugünün gökyüzü bir de bana "Allah dağına göre dumanını veriyor" sözünü hatırlattı. Yani altından kalkamayacağımız bir sorun yaşanmayacak ve herkes kendi zorunu kendi becerileriyle atlatacak da diyebilirim.

Sadece tavsiyem ne başınıza gelen olay ya da kişileri ne de kendi yapabilme kapasitenizi gözünüzde fazla büyütmemeye çalışmanızdır.

SALI Saat 08:36 da Ay Oğlak burcuna geçecek. Olayları ve ilişkileri daha fazla ciddiye alacağımız, çalışıp, başarmak, somut sonuçlar elde etmek için çaba gösterebileceğimiz bir gün olacak. İşlerimize yoğunlaşıp, sorumluluklara odaklanabiliriz bugün. Olaylara karşı mesuliyet sahibi bir şekilde yaklaşırsak üstesinden gelme şansımız olacak. Zor şartlara ve kısıtlayıcı koşullara karşı her zamankinden daha dayanıklı olabileceğiz. İş görüşmeleri, resmi kurumlarla yapılacak görüşmeler ve ciddiyetle ele alınacak işler açısından verim sağlanabilir. Olayları akışına bırakmaktansa, kontrollü ve tedbirli olmak daha faydalı olacak. Yeter ki bu ihtiyatlılık durumunu fazla abartmayıp, kalbimizin isteklerini yok saymaya kalkmayalım.

Öğleden sonra eğer günün ilk yarısında biraz katı ve kuralcı tavır takınmışsanız bu durumda bir miktar yumuşama söz konusu olabilecek.  İş ilişkilerini sosyal boyuta taşımak ve daha ılımlı iletişim kurmak için uygun saatlerde olacağız. Çıkar çatışmalarındansa, kazan kazan nitelikli uzlaşmacı görüşmelere gebe olacak günün ikinci yarısı. Başarıya ve kazanca ortak etmek, deneyimlerimizle insanlara fayda sağlamak ve yol gösterici olmak için uygun. Aynı şey bizler için de geçerli. Eğer tecrübenin bilgimizle birleşmesini istiyorsak, akıl danışılacak insanlar seve seve yanımızda olacaklardır.

Akşamın ilerleyen saatleri ise huzursuz ve dengesiz bir ruh hali içinde olabiliriz. Eleştiriye tahammül edememe ve her söyleneni ciddiye alıp parlama riski olan bir akşamdayız. Hareket etme ihtiyacımız yüksek olacak. Durağanlık istemeyeceğiz. Ani gelişmeler, beklenmedik olay ve haberler, çalkantılı duygusal tepkiler olabilir. Önemli görüşmeler için uygun değil. Tahmin etmediğiniz yanıtlar alabilirsiniz. Her şey bir an önce olsun isteğini de frenlemeye çalışın. Hız ve telaş zarar verici sonuçlar doğurabilir. Gerginliği alacak ama bir yandan da değişiklik ve hareket ihtiyacınızı doyuracak aktiviteler için uygun bir akşam olabilir. Tedbiri elden bırakmamak yani biraz olsun temkinli olabilmek akşamın risklerini genel olarak azaltacaktır. Geceyi mümkün olduğunca sakinleştirici bir ortamda geçirmeye çalışın. Elektronikten uzakta ve uyku kalitesini düşürecek her şeyi ortamdan uzaklaştırarak dinlenmeye hazırlansak iyi olacak. Zira gecenin gökyüzü bu açıdan bizi biraz zorlayacak. Bir de biz tedbirimizi almamışsak sabaha yattığımız gibi kalkıp dinlenmeden kaldığımız yerden devam etme ihtimalimiz olabilir.

ÇARŞAMBA sabahına geceden gelen bazı gergin enerjilerin etkisini üzerimizde hissederek uyanabiliriz. Eğer geceyi verimli bir uyku ile geçirememişsek yorgunluk ve halsizlik hali baskın olabilir sabah saatlerinde. Aslında sakin ve huzurlu bir şekilde işimize gücümüze bakmak isterken, bir sürü görüşme yapmamız ve formal olan sohbetlere eşlik etmemiz gerekebilir.

Yani bu sabahın temasında keyif vermeyen zorunlu ve belki de yapmacık bir sosyallik olabilir. Yetişmesi gereken işlere öncelik verememe durumunda aksamalar ve özellikle kadın karakterlerle istenmeyen anlaşmazlıklar yaşanabilir. Sorumlulukları gözümüz görmeyecek kadar bir rehavet ve adam sendecilik olması ilişkilerde ciddi sorunlar yaratabilir. Bu sabah için bir diğer uyarı da yediklerimiz ile ilgili olacak. Kontrolsüz bir biçimde yeme ve stresi bu sayede çıkarmaya çalışma tuzağına düşmemeye çalışın. Abur cubur yerine evde yapılmış bir sandviç ve hamur işi yerine sağlıklı bir kahvaltı daha zinde olmanızı sağlayacaktır.

Saat 13:34 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Kalıcı ve uzun vadeli işlere başlangıç yapmak için çok uygun değil günün ikinci yarısı.

Öğlen saatleri ise durup dururken çıkan gerginlikler, ağız dalaşları ve tartışmalara vesile olabilir. Şartları ve kapasitemizi fazla zorlama, bu böyle olmaz diyenlere de tepki gösterme eğiliminde olacağız. Fazla ve kontrolsüz bir enerjimiz olacak. Bu enerjiyi doğru şekilde kullanmazsak duygusal olarak yıpranıp-yıpratma ihtimalimiz de artıyor. Öğlen yemeğini hafif bir şekilde atıştırıp tempolu bir yürüyüş veya imkanınız varsa spor yapmak rahatlatıcı olabilir. Siz ne kadar sakin olmaya çalışsanız da damarınıza basacak insanlar çıkabilir karşınıza. Ben bu senaryoyu biliyorum deyip, sakinliğinizi korumak tabi ki elinizde... Ve üstelikte eğer bunu yapabilmişseniz gökyüzünün enerjilerinden olumlu anlamda faydalanma şansınız da var. Hangi konuda? Cesaret ve atılganlık gerektiren, dayanıklılık ve güç gerektiren konularda mesela...

Günün devamında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler altında yani hızlı, hareketli ve dinamik bir biçimde günü tamamlayacağız. Hızın ve aceleciliğin olduğu her zaman yapılan uyarılar burada da geçerli. Çok düşünmeden ve detayları incelemeden her şeye atılma, kontrolsüz risk alma ve hatalı adımlar atma, kazalar ve sakarlıklar v.b. Dikkat, biraz daha fazla dikkat gerekiyor özellikle günün ikinci yarısında…

PERŞEMBE sabahı Ay boşlukta ve Oğlak burcunda olacak. Saat 11:42 de ise Kova burcuna geçecek. Sosyalliğin ve arkadaşlığın önem kazanacağı, paylaşımların keyif vereceği bir gün olacak. Gruplarla birlikte ve bir amaç uğruna hareket etmek önem kazanacak. Bugünü yalnız geçirmek istemeyeceğiz. Ancak tavsiyem kalabalığın içinde bile olsanız bireyselliğinizi korumaya gayret edin ve gereksiz samimiyetlerden uzak kalmaya çalışın. Orijinal fikirler üretmek, ortaklaşa hareket edeceğiniz çalışmalara katılmak için ideal bir gün.

Bugün içimizde ciddi bir özgürlük ihtiyacı olacak. Farklı olanı bulup çıkarmak, yaratıcı yönümüzü kullanmak, bilgi amaçlı ve teknolojik konularla uğraşmak da iyi olabilir. Fikir alışverişleri faydalı ve geliştirici olacaktır. Eğer bu alış veriş sırasında, kendi fikrinizin değişmezliği ve mükemmelliği konusunda ısrarcı olmazsanız, sıradan sorunlara bile sıra dışı ve pratik çözümler üretme ve pratikleştirme şansınız olabilir.

Mantığı her şeyin önüne çıkarma ve ruhsal konuları geri plana itme riskine karşı da uyarmak isterim. Zira bugün olan her olayın mantık çerçevesinde bir açıklamasının olması için ısrarcı olmak katı bir tutum içine sokabilir bizi. Bazen bazı şeyleri, olduğu gibi ve hissiyata dayalı olacak şekilde kabul edebileceğimizi gösteren olaylarla karşılaşabiliriz. İnat etmeyip “vardır bir nedeni” demek, eğer istiyorsanız sonrasında içsel olarak irdelemek anlaşmazlıkları azaltacaktır.

Bugünün temasının içinde aşk ve romantizme pek yer yok. Büyülü buluşmalar planlıyorsanız eğer, iyi bir dost sohbeti ile yetinmek zorunda kalabilirsinizJ

CUMA sabahına keyifli ve canlı bir şekilde uyanacağız. Haftanın son iş günü olmasının mutluluğu herkesin yüzüne yansıyacak adeta. Herkes daha bir hoşgörülü ve neşeli olacak. Sosyal ve arkadaş ortamlarında bulunmak, dostlukları pekiştirmek, hayır işlerine girişmek, önemli kişilerle görüşmek, parasal girişimlerde bulunmak için uygun bir sabah.

Ancak tek sorun olayların gelişimi ve bakış açısı nedeniyle fazlasıyla iyimserliğe kapılıp, gerekli tedbirleri almadan, aşırı rahat tavırlar sergilemek ve yüksek beklentilere girmek olabilir.

Öğleden sonra da bu genel iyilik hali devam ediyor olacak. Tüm ilişkilerde ve özellikle kadın erkek ilişkilerinde uyum ve işbirliği hakim olacak. Herkes diğerinin halinden anlayacak adeta. Destek alıp vermek, fikir birliği sağlamak, adil ortaklıklar yaratmak, yeni arkadaşlar edinmek, eski dostlukları pekiştirmek ve canlılık veren kişilerle ve ortamlarda olmak için ideal zamanlardayız. İçinden çıkılması güç işlerin bile su gibi akıp gideceği her şeyin daha kolay olacağı bu etkiyi kaçırmayın derim.

Akşam saatlerinde de büyü bozulmayacak. Arkadaşlıkla romantizmi iç içe geçmiş bir şekilde yaşayabiliriz bu saatlerde. Duyguları şairane bir biçimde kelimelere dökmek ve yüreğimizden gelenleri net bir biçimde anlatmak için çok uygun olacak.

Saat 20:22 den sonra Ay boşlukta olacak. Uzun vadeli olabilecek plan ve projelerin başlangıcı için çok uygun değil bu akşam belki ama sonuna kadar keyfi yaşamak ve normal şartlarda cesaret edemeyeceğimiz işlere girişip kendimizi, duygularımızı anlatmak için süper bir akşam. İnsiyatifi ele almak ve enerjimizi ortaya koymak için fırsatlar çıkabilir. Çekingen davranmayıp gönüllü olmak, özgüveni ortaya koymak bu akşam girişeceğiniz işlerde size fayda sağlayacaktır.

CUMARTESİ sabahı eski ve belki de atıl kalan bilgilerinizi yeni ve daha ulvi bir amaç için kullanma fırsatları çıkabilir. Günün ilk yarısında Ay Kova burcunda ve boşlukta olacak. Bilginin ve bu bilginin paylaşılmasının önemli olacağı, teknik konulara girmenin gerekebileceği saatlerde olacağız. Yarar sağlayan bilgi dolu sohbetlerin yapıldığı buluşmalar ve toplantılar için ideal olabilir. Sabah saatlerini bilgisayar başında bir şeyleri araştırıp keşfetmek veya teknolojik konularda çalışmalar yapmak için de kullanabilirsiniz.

Saat 16:01 de Ay Balık burcuna geçecek. Başkalarının görüşlerinden çok duygularının daha fazla önem kazanacağı, her zamankinden daha hassas ve duyarlı olacağımız bir gün olacak. Fedakarlıklar yapmanın ve bireyselliktense bütünün iyiliğinin düşünmenin daha faydalı olacağı bir etki altında olacağız. Sanatsal konularla ilgilenmek, sezgilerimizi ve hayal gücümüzü işin içine katacağımız işlere yoğunlaşmak ve duygusal paylaşımlar yapmak için de uygun olabilir. Bir de bugün biraz daha kabullenici ve oluruna bırakan bir tavır göstermek günü daha akıcı hale getirebilir. Katı ve duyarsız olduğunuz konularda yumuşama fırsatları da çıkabilir. “Alınganlık gösterme” kadar “affetme” eğilimimizde olacak bugün. Eğer her söyleneni üzerinize negatif olarak almaya kalkmazsanız yumuşacık ve kalpleri ısıtan nitelikte bir gün geçirebilirsiniz.

Bugünün zorluklarından biri karar verme süreci olabilir. Zira o kadar da net ve duru kararlar vermekte verdiysek bile o kararların ardında durmakta zorlanabiliriz. Kendini ve olayları akışa bırakmak en güzeli herhalde…

Akşamın ilerleyen saatleri bu akışta olma hali bir miktar daha artacak. Mistik çalışmalar yapmak, ruhsal arınma tekniklerinden faydalanmak ve sanatsal yeteneklerinizi ortaya koymak, fedakarca yardımlarda bulunup, darda olanın yardımına koşmak için ideal bir akşam. Aşkın gözleri kör hali ve romantizm için de ideal olabilir. Tamamen kendini kapıp koyuverme ve olana da gelene de razı olma halimiz olacak. İç huzurunu yakalamak çok kolay olacak bu akşamJ

PAZAR sabah saatlerinde Venüs-Mars kavuşumu gerçekleşecek. Bu açı etkisiyle bugüne damgasına vuracak durum karşı cinsle ilişkiler olacak. Özellikle sabah saatlerinde yoğun bir çekim ve enerji hissedebiliriz. Sizin için önemli olacak kişileri etki altında bırakmak ve fark edilmek için uygun bir enerji bu. Eğer bir beraberliğiniz varsa aşk tazelemek, yoksa da yeni bir kıvılcım yaratmak için güzel bir gün...

Yaratıcılığınızı aktive etmek, yeteneklerinizi cesurca ortaya çıkarmak, ilişkilere canlılık ve hareket katmak için uygun olabilir. Artistik ve sanatsal konular da gündemde olabilir bugün. Olayın ilişkiler kısmında, her ne kadar içinizden detaylara takılmayıp deli gibi kaynaşmak ve hızlı samimiyetler kurmak gelse de bugün için önerim, yine de olayın duygusal boyutlarını ciddiye almanızdır. Sizi çeken kişinin ve tabi ki kendinizin duygularını... Sizi mutlu edecek ve huzuru, dengeyi koruyacak birliktelikler veya buna hizmet edecek durumlar varsa ne ala. Ama eğer bu çekim sizin iç dengelerinizi bozacaksa mıknatısı etkisiz hale getirmek gerekebilir. Kısa süreli ve size katkısı olmayacak ilişkilerdense, arkadaşlığın ve uzun kalıcı ilişkilerin tohumlarını atmak için çaba sarf etmeye çalışın.

Öğlene doğru kendimizi biraz duygusal baskı altında hissedebiliriz. Ancak bu baskının üstesinden gelebilecek güce de sahip olacağız. Derin duygusal paylaşımlarda bulunmak, tek başınaysak da gerçek duygularımızla temas etmek, bazı gerçekleri keşfedip yüzleşmek ve özellikle ruhsal anlamda kendimizi şifalandırmak için ideal saatlerdeyiz.

Öğleden sonra ise her konudaki aşırılığın zararlı etkisini hissedeceğimizi söyleyebilirim. Özellikle duygusal anlamda gördüklerimizin ve duyduklarımızın etkisinde kalmamaya, empatiyi abartmamaya çalışmalıyız.

Yeniliklere ve değişimlere olan ihtiyacımız da artmış gibi gelebilir geçici olarak... Bu duyguyu zapt etmek gerekecek... Yaşadığınız olaylara seyirci kalmak ve zararınıza olsa bile bu seyirci olma halini devam ettirme riskimiz var. Ancak biraz kontrol ve dirayet fena olmaz... Cüzdanımızı, boğazımızı kontrol altında tutmak ve iyimserlik dozunda aşırıya kaçmamak diğer ek unsurlar olacak bugün için.

Günün devamında Ay'ın temel bir açısı olmayacak. Akşam saatlerin sakin olarak geçirmek için elverişli. Yormayacak, dinlendirici aktiviteler, sevgi temalı her türlü aktivite için kullanabilirsiniz akşam saatlerini…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar