Astrokarmik ile 25 Mart Haftası...


PAZARTESİ sabahının ana teması detaylara dalma ve içinden çıkamama şeklinde olacak. Niyetimiz hiç hata yapmamak olsa da karışık aklımızla hatalara neden olabiliriz. Herkes birbirnine fayda sağlamak isteyecek gibi görünüyor aslında. Ancak Başak burcundaki Ay karşımızdaki için neyin iyi olduğunu ondan daha iyi biliyormuşuz gibi hissettirebilir bize. Bu tabi ki bir tuzak. Karışıp, onu öyle yapma böyle yap, ordan gitme burdan git, olmuş ama şöyle olsa daha güzel olurdu v.b. bir sürü iç sıkıcı "iyi niyetli” cümle duyulabilir bu haftanın ilk günü erken saatlerde. Eleştiriler yumuşak dille söylense bile can yakacak. Bu nedenle kendiniz dahil kimseyi eleştirmemeye çalışın. Bardağın dolu tarafını görmeye çalışın yeter. Boş olana odaklanmak yürekleri tüketebiliyor. Kendimizi ifade biçimi de sorunlu olabilir. Önemli olabilecek görüşmeler için, sonuçlandırdığınız bir işi beğeniye sunmak için ve anlaşma sağlamak için elverişli bir sabah değil.

Öğlen saatlerinde bizden bir konuda hizmet etmemiz beklenebilir. Ancak bu, karşılığında ne fayda sağlarım diye düşünmeyeceğiniz bir hizmet olacak. Eğer bu zihniyetle yaklaşırsanız vereceğiniz hizmet stres kaynağı olabilir.

Elinizdeki yapılmayı bekleyen işlere odaklanmak ve sorumluluklarınızı yerine getirmek için ideal saatlerdeyiz. Sakin ve dengeli bir enerjiyle hareket etme şansımız olacak. Kusursuz olsun ve tüm detayları inceleyeyim dediğiniz işlere yönelebilirsiniz.

İlişkilerde ise gereksiz soğukluklar ve gereksiz samimiyetler iç içe geçmiş olacak adeta. En çok fayda sağlayacağınız tarz ise, azıcık olsun mesafa koymak olacak. Eğer bir de ciddiye alınması gereken işlere yöneldiyseniz sululuklara hiç yer olmayacak.

Yine bu saatlerde başkaları adına yaptığınız ya da sonuçları diğer insanlara da fayda sağlayan işlerde işin ucunu kaçırma ve kendinizden fazlasıyla taviz verme riski var. Aşırı kalabalıklar dikkatinizin dağılmasına ve istediğiniz verimi alamamanıza neden olabilir. Herşeyi fazlasıyla ciddiye alıp kendinizi hırpalamaya kalkmayın. Elinden geleni yapıp, beklentiyi yüksek tutmadan sonuçları beklemek en güzel tavsiye bu öğlen için. Bir de kısa da olsa sakin ve tek başına geçirecek bir ortam yaratın kendinize. Öğlen yemeğini bu şekilde yiyebilirsiniz mesela. Ya az ve öz kişiyle izole bir yerde ya da kalabalığın içinde bile olsanız kendinizle başbaşa.

Saat 14:46 dan sonra Ay günün kalanında boşlukta olacak. Uzun vadeli planlar, sözleşmeler ve anlaşmaları mümkünse bekletmekte fayda var. Eğer bir şekilde bir başlangıca imza atacaksanız da sonucunun artıları olduğu kadar eksilerinin de olabileceğini bilmenizde fayda var.

Öğleden sonra kesinleşecek Ay-Plüton üçgen açısı ile, dikkatleri üzerinize çekmek ve yaptığınız işlerle kendinizi göstermek daha kolay olacak. Her ne yaparsanız yapın işin içinde özen ve tutku olacak. Size verilen hizmetlerde de bunu hissedebilirsiniz. Sağlanan faydaların insanları birbirine sıkı sıkıya bağlayacağı ve derin duyguların açığa çıkabileceği etkiler altında olacağız. Kararlılık ve azim gerektiren şeylere yönelmek ve size yararı dokunacak etkin kişilerden destek istemek için elverişli bir zaman dilimindeyiz. Somut işler ortaya koymak için gereken mücadeleden kaçmazsanız eğer sonuçlar lehinize olacaktır.

Günün geri kalanında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak. Çalışmaktan yorulmayacağımız, detayları kaçırmayacağımız, sağlık ve temizlik konularının gündeme gelebileceği bir akşam olacak. Eğlence ve aşk için çok uygun olduğu söylenemez.

SALI gününün hemen tamamında Ay Başak burcunda ve boşlukta olacak. Yeni işlere girişmektense daha önce başladığınız şeylere devam edip yol almak ve hatta tamamlamak için ideal bir gün olabilir. Evde ya da işyerinde temizlik yapmak, dosyaları düzenlemek, sağlığınıza özen göstermek adına girişimlerde bulunmak, pes etmeden ve yorulmadan çalışmak için uygun bir gün. Ancak bu arada kendinize fiziksel ve ruhsal olarak dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Hiç hata olmasın ve yaptıklarımla takdir edileyim isteği sizi huzursuzluğa itebilir. Biraz da oluruna bırakmayı ve aradaki ufak kusurları görmezden gelebilmeyi deneyin. İyi olmuş ama daha iyisi olabilir kalıbı bu…Hep yapıyoruz. Bize de yapılıyor. Aslında ikisi tam bir kısır döngü oluşturuyor. Hele ki yapısal olarak mükemmelliyetçi bir kişiliğiniz var ve kolay kolay idare eder denilen sonuçlardan tatmin olmuyorsanız sizi daha çok etkileyecektir bu ruh hali. 

Kusur arayan kişiler mutlaka bulurlar. O gözler mutlaka bulur aksayan noktaları. En iyisi ve en verimlisi osun diye çabalamak bu, ama çok yorucu. Pimpirikli davranmaya başladığınızı hissederseniz bugün için kendinize “bardağın dolu tarafına bak”, “büyük resmi gör”, “detaylarda boğulma” gibi telkinlerde bulunabilirsiniz.

Saat 12:26 da Pazartesiden bu yana etkili olan Mars-Jüpiter altmışlık açısı kesinleşecek. Marsın ataklığı ve risk aldıran enerjisi, Jüpiter’in şans ve bolluk faktörü ile birleşince, girişeceğiniz işlerde başarı elde etme ihtimalini artırıyor. Olayların olumlu tarafını görüp bize fayda sağlayacak şekilde kullanma şansı elde edeceğiz. Fiziksel olarak gücümüz yerinde ve genel bir iyilik hali olacak. İlişkiler ve projeler kadar para konusunda da başarı yakın olacak bizlere…

İsteklilik hali ve yapabilme inancı ile birlikte çoğu şeyin üstesinden gelebilme enerjisi var burada. Mücadeleci tavrı abartıp, zarar verici boyuta taşımadığımız sürece fayda göreceğimiz bir transit olabilir. Kendimizi pek çok açıdan şanslı olarak görme ve yeterli olduğumuzu hissetme ihtimalimiz yüksek. Çevrenizdeki insanlar da bu pozitif etkiden nasibini alacaktır. Tek sorun, olayları, kişileri, gücümüzü, hevesimizi kısacası her şeyi gözümüzde fazla büyütme ve realiteden uzaklaşma olabilir. Hem fiziksel hem de ruhsal artılarınızı, yeteneklerinizi olumlu işlere yansıtmanızı dilerim, bu coşturucu, harekete geçirici ve pozitif enerji yüklü açı vesilesiyle.

Saat 23:32 de Ay Terazi burcuna geçecek. Önümüzdeki iki gün boyunca, fiziksel ve duygusal anlamda uyum ve güzellik ön planda olacak. Dengeyi sağlamak adına çaba sarf edip sosyal olmaktan mutluluk duyacağız. Önceki iki günün yoğun çalışma temposundan sonra abartmamak kaydıyla azıcık da tembellik eğilimi gösterebiliriz ve hiç de fena olmaz sanki. Zira Çarşamba günü gerçekleşecek olan Dolunay’ın gerginleştirici etkisi hafiften hissedilmeye başlayacak bu akşamdan. O nedenle fırsatınız varsa huzurlu bir dinlenmeye odaklanın ilerleyen saatlerde.
Akşamı fiziksel ve ruhsal detoksa özen göstererek geçirmek iyi bir fikir olabilir.

ÇARŞAMBA gününün enerjileri genel anlamda gerginleştirici nitelikte. Dolunay zaten bu konuda bizi kıskacına alacak ama bir de bunun yansı sıra olan gezegen açılarına bakarsak bugün bizi zorlu otokontrol sınavlarının beklediğini görebiliriz. Saat 05:47 de Mars-Plüton kare açısı kesinleşecek ve tüm gün gerginliği hissedilecek. Bu gerçekten zorlayıcı denilebilecek nitelikte bir açı. Her iki gezegen de güçlü olma dürtüsü veriyor. Bencilce hırsların gözyaşlarına bakmayacağı ve hem kendinize hem de çevrenize zarar verici hareketlere sevk edecek bir etki yapabilir.

İçinizden gelen dürtü uyum göstermek olsa bile tam tersine zorlayacak bir takım kişi ve olaylar çıkabilir karşınıza. Bu bahsettiğim etkiler çift taraflı olacak şekilde yansıyacak hayatınıza. Yani bu baskıcı ve zorba tavırlara maruz kalabilirsiniz ama aynı zamanda siz de birilerine bunu yansıtabilirsiniz. Tabi ki irade göstermezseniz… Tüm içsel ve dışsal baskılara rağmen, sukunetinizi korumak ve bireysel tutku ve heveslerin tuzağına düşmemek, hak hukuk savaşına girmemek elimizde. Her şeye ve herkese rağmen…

Hani bu olayların çift taraflı yaşanabileceğinden bahsettim ya… Bu demek oluyor ki olayların size ait olan kısmı elinizde. Her zamankinden daha fazla hoşgörü, sabır göstermemiz gerekebilir bugün…

Merkezde kimin durduğuna bakın çok darda kalırsanız. Ama objektif olun. Merkezde olan siz değilseniz bile çemberin enerjisini değiştirmek merkeze de dalga dalga yayılacaktır.

Eğer kendinizi kontrol etmekte zorlanacağınızı hissederseniz, hiç kimseye hiçbir şeyi ispatlamak veya inandırmak zorunda olmadığınızı kabul edin. İzolasyon ve de enerji çalışmaları bir nebze olsun rahatlamanızı sağlayabilir.

Saat 11:27 de 6 derece Terazi burcunda bir dolunay gerçekleşecek.

Dolunay hasat zamanı… Daha önce başlanmış şeylerin sonuçlarını almaya başlama ve zaten bilinen gerçeklerin gözle görülür hale gelmesini tetikleyebiliyor. Çok yoğun ve duygusal olarak yıpratıcı olabiliyor dolunay enerjisi. Kendimizi tanıyamayacağımız tepkiler verdiğimiz ve dengesiz tavırlar sergilediğimiz bir dönem olabiliyor. Bu yoğun enerjinin içinde güzellikler de var negatifler de. Biz neye yoğunlaşmışsak ona çekiliyoruz.

Ay'ın dolunay öncesi ve sonrasındaki açıların dikkate alırsak, biz irade gösterememişsek, olaylı bir sürece işaret ettiğini söyleyebilirim. Durağan ve beklenti halinde olmaktansa, harekete geçiren ve durumları karşımıza hızlıca çıkaran bir etki yapacak bu kez dolunay. Ay bu esnada Güneş ile birlikte Mars, Venüs ve Uranüs ile de karşıt açıda yer alıyor. Aynı zamanda da Plüton ile gergin kare açısı var. Dolunayın zaten gerginleştirici bir etkisi olduğunu biliyoruz. İşte bu etkinin kat be kat fazla olduğunu düşününL

Güneş Koç burcunda ve bizi isteklerimize yönelmek adına oldukça destekliyor. Hatta o kadar ki, gözü kara riskler almamızı fısıldıyor kulağımıza. Ne gerekiyorsa yap, mücadele et, kazan, rekabetten kaçınma ve icap ederse karşı tarafı yok say, kendi arzularına ulaşmak için diyor. Fakat Ay dürtüsel olarak huzur aramaya, dengeyi korumaya ve işbirliği yapmaya ve objektif bir biçimde uyuma yönlendiriyor bizleri. Ay dürtüsel tarafımızı Güneş ise bilinçli olan tarafımızı simgeliyor. Her ikisi de bu dolunayda öncü burçlarda olduklarından bu çekişme biraz çetin olacak. Güneşin bu zorlayıcı tavrının çok etkin destekçileri de var dediğim gibi yanında. Mars, cesur ve her ne pahasına olsun adım attıran tarafı fişekleyecek. Venüs de tüm naifliğine rağmen, bu agresyona uyum sağlamış olacak.

Terazi burcunda dolunay, Terazi ve Koç temalarının çatışmasını yaşatacak bizlere. Yani ilişkiler, sınırlar, ben-biz, evlilikler, iş ya da özel ortaklıklar konusunda, kafamızı çevirip gidemeyeceğimiz olayları ve sonuçlarını karşımıza getirebilir. Haritanızda hangi alana düşüyorsa o temalar tetiklenecektir. Hele ki bir de bir gezegeniniz veya yükselen derecenize yakınsa, bu siz dolunaydan diğer insanlara göre daha fazla etkilenebilirsiniz anlamına geliyor.

Dolunayın gerilimi zaten içeriğiyle çok uygun olan ilişkilerden yana patlak verecek. Uranüs ve Marsın dolunaydaki rolünü göz önünde bulundurursak, “ya herro ya merro dedirtecek” çıkışlara, ani ve beklenmedik tepkilere ve radikal denilebilecek kararlara açık bir etki bu. Bizi sonradan pişman olabileceğiz adımlara doğru arkadan adeta kuvvetlice itecek.

Bugün için söylemek istediğim en önemli uyarı: Bir şeyi söylemenin ve bir şeye tepki vermenin çok fazla yolu var. Ve emin olun en etkilisi fiziksel ya da duygusal şiddet değil. Aksine bu verilmek istenen esas mesajın geri planda kalmasına neden olan bir tarz.

Zaten var olan bir gerilim sahnesi canlanabilir hayatınızda. Veya bu kez hiç ummadığınız, uyum içinde olduğunuzu düşündüğünüz bir kişi ile ipler gerilebilir. İkisi de zor. Birincisine zaten diş bilenmişliğiniz var, ikincisine de ne tepki vereceğinizi hiç bilmiyorsunuz şaşkınlıktan. Kişiler ve olaylar bahane siz bugün için sadece şunu bilin ki işbirliği yapmak, anlayış göstermek ve yıkmak yerine yapıcı olmaya gayret etmek birçok sorunun anahtarı olabilir.Olaylara anlam yüklemeden, abartmadan ele almaya ve olumlu tarafları yakalamaya çalışın özellikle akşama doğru. Tüm günün enerjilerinin fiziksel olarak zarar görebileceğiniz kazalara da fırsat vereceğini hatırlatmak isterim.

Saat 20:15 sonrası Ay boşlukta olacak. Bu saatlerde daha önce bahsettiğim ve Dolunayın gergin enerjisini daha da agreve edebilecek olan Ay-Mars karşıt açısı ve Ay-Plüton kare açısı da devreye girecek. Bu açıların etkisiyle özellikle insan ilişkilerinde çekişmeler ve uyuşamayalım diye direnmeler kendini iyice belli edecek akşam saatlerinde. Heyecan ve yüksek enerji nedeniyle, aceleci tavırlar, üzerinde eni konu düşünmeden alınan riskler ve gerginliğe neden olacak çıkışlara karşı dikkatli olmaya çalışın. Kimseye üstünlük kurmak zorunda değilsiniz. Asıl yarışınız ve savaşınız kendi en iyinizle olmalı. Yetişmeye çalıştığınız yer kaçmıyor. Bir de uğruna hak mücadelesi verdiğiniz hiçbir şey kırdığınız kalplere değmiyor. Gerçek anlamda güç, birilerini ezmek ve bir şeyleri yıkıp dökmekle değil de yüreğinizin büyüklüğü ile bir anlam kazanıyor. Bu akşamın teması da bu olsun bakalımJ

Akşamı bireysel ya da gruplar halinde ruhsal arınma yöntemleriyle, imkanınız varsa meditasyon ve nefes egzersizleriyle, yoksa da sadece biraz sessizlik sağlayıp dualar ederek ruhunuzu dinlendirerek ve dolunayın biriktirdiği negatiflerden arınmaya çalışarak geçirmeniz çok faydalı olacaktır.

PERŞEMBE günü öğlen saatlerine kadar Ay Terazi burcunda boşlukta ilerleyecek ve temel bir açısı olmayacak. 

Saat 11:48 de Merkür-Satürn üçgen açısı kesinleşecek. Gün boyunca etkili olacak. Yaratıcı bir zihin kapasitesi ortaya çıkacak bu etki ile. Detaylı planlar yapmak, geniş hayal gücü mahsulü olan fikirleri pratik hayata taşıyacak hamleler yapmak ve kendimizi etki bırakacak şekilde ifade etmek için uygun bir gündeyiz. İhtiyatlı davranıp prensiplerimizden taviz vermediğimiz takdirde faydalı kararlar alma ve planlar yapma şansımız olabilir. Kelimelerinizin tam isabetle yerini bulmasını istediğiniz görüşmeleri planlayabilirsiniz bugün için. Ticari meselelerinizde de planlı ve organize hareket etme şansınız yüksek. Adil anlaşmalar yapabilirsiniz. Ayrıca ağırbaşlı ve kendini bilen konuşmaların özellikle fayda sağlayacağını söyleyebilirim. Resmi ve mesafeli tavırlar da aynı şekilde etkili olacak. İnsanlarla tüm özel’ inizi paylaşmadan bir iletişim kurmanız da sizin yararınıza olacaktır.

Akşam saat 19:04 de Güneş-Venüs kavuşumu olacak. Keyif veren işlerle uğraşmak, gezip tozmak, hoşça vakit geçirmek, eğlenmek, yeni arkadaşlıklar kurmak için güzel bir etki bu. Kendimizle ilgili konularda haddinden fazla iyimserlik göstermediğimiz ve tamamen tedbirsiz ve kontrolsüz davranmadığımız sürece şanslı ve albenili olacağız bu akşam. Egonuzu şişirecek derecede bir kendini beğenmişlik tuzağına düşmemeye çalışın. Zira bunu hissettirecek kadar çok ilgi ve alaka görebilirsinizJ Aşk ve para konuları şans unsuru olacak bugün için. Para aramasak da bizi bulabilirJ Ancak aynı zamanda sırf keyfimiz istedi diye şımarıkça ve kontrolsüz harcamalar da yaptırabilir. Fiziksel olarak bakım yaptırmak, güzelleşme adına bir şeyler yapmak, pozitif taraflarımızı ön plana çıkaracağımız sosyal ortamlara girmek, dikkat çekmek, ilgi odağı olmak, beğeni toplamak mümkün bu açı etkisiyle.

Bugünün açıları oldukça destekleyici görünüyor. Aklımızı kullanmak konusunda da sorun yaşamayacağız, insanların üzerinde olumlu etki bırakmakta da. Daha ne diyeyim, iş ya da özel planlamalar, görüşmeler için, ilişkilerin keyif veren yanlarını yaşamak için, kendinize özen gösterip şımarmak için, para akışı sağlamak için fırsatlar çıkabilir karşınıza.

Günü daha çok ciddiyet gerektiren şeylere, akşamı ise samimi ve ruhen doyurucu konulara ayırın. Ay’ın boşlukta olduğunu da aklınızın bir köşesinde hep tutun mutlaka. Uzun vadeli bir plan veya anlaşma söz konusu olursa tüm detayları göz önünde bulundurup önlem alsanız da sonucunun neye varacağını bilemeyebilirsiniz.

CUMA 01:00 da Venüs-Uranüs kavuşumu ardından da 02:37 de Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşecek ve gün boyunca da hissedilecek.  Bu açıların etkisi ile kendisini belli edecek en önemli vurgu özgürlük ihtiyacı olacak. Venüs’ün simgelediği konularda, parada, aşkta, ilişkilerde ani değişiklikler ve beklenmedik durumlar söz konusu olacak. Bu bizi içine çekiveren çılgınca bir ilişki olabilir mesela. Ya da özgürleşme uğruna beklenmedik bir olaya tepki olarak biten bir birliktelik L  Günün enerjisinde değişiklik ve farklılık var. Yani her zamankinden farklı bir rutin, her zamankinden farklı kişiler ve her zamankinden farklı ortamlar bizi çekecek. Ve bu uğurda bazı şeyleri bırakmayı, görmemeyi, terk etmeyi tercih edebileceğiz.

Olumlu ya da olumsuz sürprizlere, alternatif çıkış yollarına ve B hatta C ve D planlarına hazırlıklı olmamız gereken bir gün. Toleranslı olmak, isyankar bir tavır sergilememek, sırf değişim olsun diye değişmemesi gerekenlere yol vermeye kalkmamak bize fayda sağlayacaktır. Kadın ve erkek figürleri ile otorite konumundaki kişilerle çatışma riski de olduğundan olabildiğince ılımlı olmaya çalışmanız iyi olur.

Sağlam olan ilişkilerin minimum zarar göreceği, sorunlu olanların ise çatlayabileceği etkiler olacak gökyüzünde. Bugün gelen de giden de hızlıca hareket edeceğinden, yeni başlangıçların kalıcılığından, bitişlerin de pişmanlığından endişe duyulabilir. Skandal denilebilecek olayların patlak vermesi de söz konusu olabilir.

Saat 02:54 de Ay Akrep burcuna geçecek. Gün boyunca biraz huzursuz ve gergin olabiliriz. Kararlı ama aynı zamanda da inatçı ve dik başlı tavırlara da dikkat! Duygusal anlamda inatlaşmalar, aşırı sahiplenme ve bu nedenle de kıskançlıklar gündeme gelebilir. Eğer karşılığını alamamışsa veya ihanete uğradığına inanmışsa yakıp yıkan bir sevgi tarzı bu. Ruhsal olarak oldukça yıpratıcı ve yorucu olduğu kesin. Günün açılarını da dikkate alırsak konu biraz daha farklı bir boyuta geldi şimdi.  Akrep enerjisi krizleri ve skandalları, spekülasyonları da içeriyor. Sezgiler ve hissiyatta da bir artış var. Sevdiklerinizin yaptığınız ya da yapmadığınız bir şeyin sonuçlarını tehdit olarak algılaması durumunda vay halinize diyebilirim. Tabi ki benzer risk herkes için geçerli. Zaten bu tarz derin ve yapmak adına yıkıcı tavırlar sergileyebilen bir insansanız daha zorlayıcı geçecek bugünün transitleri sizin için.

Suni krizler yaratmamaya, olan olayların ardındaki gerçeği görmeden tepki göstermemeye, yolunda giden düzeninize zarar vermemeye çalışmanızı öneririm.

Sabah saatleri akışın yönünü sorgulamama ve oluruna bırakma ve şifa arama açısından uygun görünüyor. Sosyal ilişkiler açısından uyumlu olma şansımız var. Sanatsal mevzulara vakit ayırmak, ruhsal çalışmalar yapıp bundan fayda görmek, aynı zamanda medikal bir tedaviden yarar sağlamak için de oldukça elverişli.
Akşam saatlerine kadar Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak.

Saat 18:55 de Merkür-Jüpiter kare açısı ve ardından da Merkür- Plüton altmışlık açısı kesinleşecek. Kendi fikirlerinizi aşırı abartma, abartılı biçimde ifade etme, diğer fikirlere açık olmama gibi riskler verecek bu durum. Tutamayacağınız sözler verme ve büyük konuşma gibi riskler de söz konusu olabilir. Ancak bunun yanında, gerçek duygu ve düşünceleri açığa çıkarıp keşfetme, gerçekten etkileyici fikirler ortaya sürme şansı da yüksek. Yani fikirler güzel ama kibirini yaşarsanız hoş olmayacak diyebilirim. İnsanları düşüncelerinizin etkisi altına almak için uygun bir etki bu. Detayların önem arz ettiği çalışma, araştırma ve incelemeler için de uygun. Aşırı oluruna bırakan bir tavrınız olmadığı sürece zihinsel beceri gerektiren işlerde başarılı olma şansınız yüksek. karar almak ve uygulamaya geçmek için de faydalanabilirsiniz.

Akşam saatlerinde bu kadar güç veren enerjiye rağmen,  kendinizi yetersiz hissetme riski var. Özgürleşme ve kendini ortaya koyup ispatlama dürtüsüne ket vuracak bir kısıtlanmışlık hissi baş gösterebilir.  O coşkulu hal birden isteksizliğe bırakabilir veya buna neden olacak bir engelle karşılaşabilirsiniz. İnsanlarla isteseniz de samimi diyaloglar kuramayabilirsiniz. Olayların olumsuz taraflarını görmek, size zevk vermeyen bazı ek görevler üstlenmek durumunda kalabilirsiniz. Eğer üzerinize düşeni yapmaktan kaçınmamışsanız sorun yok. Bu akşamın tadını gereksiz kuruntularla bozmaya kalkmayın. Kontrolcü ve eleştiren tavırlar hiç kimseye fayda sağlamayacak. Elinizdekini kaybetmeye değmeyecek detayları göz ardı ediverin. Zira bu saatler Etki bırakacak görüşme ve konuşmalar için ideal. Sözleriniz değilse bile söyleyiş tarzınız insanların sizin tılsımınıza kapılmalarına neden olabilir.Saat 22:25 den sonra Ay günün geri kalanında ve Cmt günü de boşlukta olacak.

CUMARTESİ günü boyunca Ay Akrep burcunda ve boşlukta olacak. Aynı zamanda da gün boyunca temel bir açısı olmayacak. Akrep enerjisi güne duygusallık ve derinlik katacak. Duyguları ve yorucu olan tarafta da bunların negatiflerini biriktiren bir etkisi var.  Kendimizi duygu olarak güçlü hissedeceğimiz ve eğer işin içine sezgilerimizi ve kararlı tutumu da eklemeyi becerebilmişsek her işin altından kalkabileceğimiz bir gün olacak. 

Akrebin kararlılığı inanç ve azim seviyesinde kalırsa iyi… Ancak bu kontrolsüz bir hırs ve inat aşamasına kaymışsa yıpratıcı olabiliyor. Olmayanı oldurmaya çalışma enerjisi bu. Aslında konu arzu ettiğin şeye tutkuyla sarılmaktan kaynaklanıyor. Bunun ne olduğunun çok da önemi yok. Tutunmak ve bunun ötesinde bu duygudan beslenmek noktası zarar verici olan nokta oluyor işte…

Genel bir huzursuzluk hali hissedebilirsiniz gün boyunca. Elde etmek ve elde ettiğini sıkıca tutup bırakmamak dürtüsü yoğun olacak.

Gün içinde kuşkucu tavırlar takınmamanızı, gereksiz alınganlık göstermeden olayların mutluluk veren tarafını görmeye çalışmanızı, kıskançlık tuzağına düşmemenizi, güçlü görünmek adına kendinizi fazla yıpratmamanızı öneririm.

Kızgınlık ve kırgınlıklarınızı biriktirmemeye ve kırıcı olmayan bir dille ifade etmeye çalışın. Aksi halde kine dönüşme riski olacaktır.

Her şey ve herkes benim kontrolümde olacak demeden, siyah ve beyaz dışında da renkler olduğunu kabul etmeniz güzel ve sakin bir gün geçirmenizi sağlayabilir. Eğer dinginlik sağlama şansınız yoksa daha çok araştırma, detaylandırma ve bilinmeyenleri ortaya çıkarıp keşfetme amacı güden işlerle uğraşabilirsiniz. Bugün üzerinizde olumlu ya da olumsuz hiçbir fazla duyguyu tutmamaya çalışın. Daha doğrusu geçirgen olmaya çalışın. Duygular size yapışmasın kayıp gitsin. Meditasyonlar ve her türlü ruhsal arınma yöntemi faydalı olacaktır.

PAZAR saat 05:14 de Ay Yay burcuna geçecek. Düne nazaran çok daha canlı ve hareketli bir gün olacak. Bir kere çok daha iyimser ve hevesli olacağız. Kendimizi çok fazla zorlamadan pozitifi üzerimize çekme şansımız olacak.  Ketum ve korumacı tavırlar yerini daha açık ve maceracı olanlara bırakacak.

Kendimizi geliştirmek, yeni yerler ve insanlar keşfetmek, rutinin dışına çıkıp büyüme fırsatlarını yakalamak isteğinde olacağız. Eğlenceli ve neşeli tavırlar böyle kişileri de çekecektir hayatınıza. Okumanın yanı sıra yaşayarak öğrenme ve tecrübe edinme yeni deneyimlere korkusuzca atılma isteği veriyor. Kısa bir yolculuk yapılabilir bugün. Veya bir eğitim gündeme gelebilir. Yapılan her şeyde eğer işin içinde bizi geliştireceğine inandığımız bir nokta ve gelişim fırsatı varsa çok daha keyifli bir gün olabilir.

Saat 12:11 de dünden bu yana etkili olan Venüs-Plüton kare açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle bu 1-2 gün içinde ilişkilerimizde eğer çatışmaları ve haklı haksız mücadeleleriniz bir kenara bırakıp güç birliği yapabilmişsek karlı çıkabileceğiz.

Baskıcı tutumlardan ve sıkı sıkıya sarmalayan yüksek tansiyonlu ilişkilerin ön planda olma ihtimali var. İlişkiler açısından zorlayıcı deneyimler yaşanabilir. Uygun olmadığınız bir kişiye, karşı konulmaz bir biçimde çekilebilirsiniz veya var olan ve elinizden bırakmayı asla istemediğiniz ilişki kırıp dökerek birden zedelenebilir.

Sonuçta ilişkiler açısından bir sorgulama süreci başlayacak. Başlangıçlar ve bitişler olası senaryolar ama bir diğer senaryo da tüm sorunların üstesinden gelip ilişkiyi daha derin ve paylaşımcı bir platforma taşımak, daha fazla “bir ve bütün” olmak olabilir. Doludizgin aşkların kapınızı çalabileceğini ama kim o demeden açmamanın lehinize olacağını söyleyebilirimJ

Üstelikte öğlen saatleri kafamız ve duygularımız biraz karışmış, objektif değerlendirmeler yapamaz durumda olacağız. Söz vermek ve verilen sözlere düşünmeden inanmak için uygun saatlerde değiliz ne yazık ki.

Öğleden sonra kesinleşecek Venüs-Jüpiter üçgen açısı ise günün diğer temalarını destekleyecek nitelikte. Yeni insanlarla bir araya gelmek, neşeli ve önünü arkasını düşünmeden vakit geçirmek için uygun bir etki yaratacak. Samimiyetlerde bir artış ve genel anlamda pozitif düşünce ile birlikte bir iyilik hali gösterecek kendini. Bu iki iyicil gezegenin uyumlu açısı, sizi mutlu eden tüm aksiyonlar, para akışı sağlayacak girişimler, şans faktörünü size çekecek şeyler için günü elverişli hale getiriyor.

Tek sorun pembe gözlüklerin ardından görünen illüzyon pencereleri ve bu nedenle ihtiyat gereken durumlarda da fazlaca rahat davranma olabilir. Para kolay geldiği için kolay da harcanabilir. Hızlı samimiyetler suistimalleri doğurabilir. Rahatlık nedeniyle sorumluluklar ihmal edilebilir. Yediğimiz içtiğimiz şeylerde abartıya kaçma ve özellikle şekerli gıda tüketimini abartma riskimiz de olabilir. Aman dikkat, bugün için glukoz metabolizmasını ve karaciğeri yoracak gıdalardan sakınmak daha uygun olacaktır. Ölçüyü kaçırmamak sayesinde mutlu, eğlenceli ve doyurucu bir gün geçirme ihtimalimiz yüksek.

Akşam saatleri ani beklenmedik ve sürpriz niteliğindeki olaylara gebe. Hareketli ve coşkulu planlar yapabilirsiniz. Haftanın bu son akşamı, evde sakince geçirmektense dışarı çıkıp değişik bir yerlere gitmek, heyecanlı ve enerjik olabilecek davetlere katılmak, eğlenmek için uygun bir akşam. Kendinizi fazlaca yormamak ve eve vaktinde gelip dinlemek için de zaman ayırmak en iyisi. Kısacası dökülecek kurtlar var bu akşam için. Şimdiden planları yapın. Evdeyseniz ve değişiklik yapma şansınız yoksa bile, patlamış mısır eşliğinde, heyecanla seyredeceğiniz güzel bir aksiyon filimi de fena olmaz. Ben bu ikincisini yapacağım sanırım.  Ya da Işık ile oyun oynamak da iyi gelebilir. Kendisi başlı başına bir aksiyon filmi, sayılabilir minik kuşumunJ

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar