31 Aralık Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ Haftaya başlarken gecenin güne taşıdığı enerji biraz boğucu gibi görünüyor. Bize diyor ki, “aman, rehavete kapılma. Bugün senden çok şey beklenecek ve ancak çaba gösterirsen sonuç elde edebileceksin.” Sabahın ilk ışıkları ile birlikte bizi bekleyen kocaman bir yapılacaklar listesinin farkına varabiliriz. Öte yandan, o kadar da çok eğlenme ihtiyacında olacağız ki, saatler bir an evvel geçse de eğlencelere aksak diyeceğiz. Bu rahatlıkla birlikte, "nasıl olsa ben bir yolunu bulup her işimi hallederim ya da hallettirecek birilerini bulurum" diyeceğiz ama gerçekler öyle olmayacak ne yazık ki. Bugün için kimseden medet ummayın hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Her koyun kendi bacağından asılacak bir yerde... Zira herkesin yükü kendine yetecek. Günün bekleyen işleri, siz yapmazsanız kimse yapmayacak şekilde yığılacak önünüze. Akşama kadar etkisi giderek azalacak şekilde bu, cendereye girmiş halimiz devam edecek.

Saat 16:02'de Merkür, 20 Ocak tarihine kadar kalacağı Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bu geçiş ile birlikte son dönemlerin uçuşan zihinleri, yere hem de sağlam bir şekilde iniş yapacak. Bu etki altındayken üretilen fikirler gerçekçi ve organize işlere yönlendiren tipte olacak. Olaylara iş odaklı ve fayda sağlamaya yönelik biçimde yaklaşma eğiliminde oluyoruz. İşe yaramayan fikir çıkmıyor, belki Merkür oğlak döneminde ama hayal gücü de yeteri kadar çalışmıyor. Tabi bu durumda da sınırlı zihnin maksimum verimiyle yetinmek zorunda kalıyoruzJ Konuşmalarda ve görüşmelerde gereksiz sululukların minimumda yaşanacağı bir dönem ama bu arada esprilerin ve komik olabilecek iletişim tarzının da mola verdiği bir doöeme giriyoruz.

Akşam saatlerinde günün sıkıcı ve yoğunluktan bunaltan gündemi değişecek. J Adeta gökyüzü bu güzel akşamın tadına varalım, gönlümüzce eğlenelim diye ortam hazırlayacak.

Ay ve Venüs üçgen açı yapacaklar tam gece yarısından önce. Her ikisi de eğlenceyi ve mutluluğu beraberinde getirdiği ateş burçlarındalar. İnsanlarla bir arada olmanın, sevdiklerimizin sıcaklığını hissetmenin tadını çıkarabileceğimiz bir yılbaşı gecesi olacak.

Daha da önemlisi 2013'e bu sevgi enerjisiyle girecek olmamız. Umarım bütün yıla da damgasını vuracak olan bu olur. Her türlü anlaşmazlığın nihayete ereceği ve sevgi sayesinde zihnen bedenen ve ruhen şifa bulabileceğimiz süper bir yıla adım atabilmemizi dileyelim hep birlikte.

SALI günü gece 23:52'den bu yana boşlukta olan Ay gün boyu boşluktaki hareketine devam edecek. Sabah saat 04:31'de gökyüzünde Mars-Uranüs altmışlık açısı kesinleşecek ve tüm gün hissedilecek. Bu acı etkisiyle her zamankinden hızlı hareket etme eğilimi göstereceğiz gün boyunca. İçi içine sığmayan ve haddinden fazla atılgan biri gibi davranabiliriz. Bu her şeye düşünmeden atlayan tarz ile birlikte, sonradan aklımız başımıza geldiğinde pişman olacağımız birçok işe gönüllü olmuş olarak bulabiliriz kendimizi. Yeni çevrede olan her şey bizi adeta mıknatıs gibi çekecek kendine... Yani ortalıkta neyi aradığını tam olarak kestiremeyen radarlar misali dolaşacağızJ Heyecan peşince koşturup duracağız.

Aynı zamanda sabah saatleri itibariyle Merkür-Neptün altmışlık açısı da kesinleşecek. Bilinçli yanımızın sınırsızlığını yaratabilecek bir durum bu... Kalıplara dayalı olan düşüncelere farklı bir boyut gelecek adeta. Bugün aklımız hem analitik çalışacak hem de kuraldışı sularda seyredecek. Kuraldışıdan kasıt farklı değil. Hiçbir şeye olmaz diye bakmayacağız. Herşey mümkün gibi görünecek. Hayal dünyamızda biriktirdiklerimizi yazılı hale getirmek ve ifade etmek açısından elverişli bir durum. Olumlu tarafından bakarsak yaratıcı fikirler havada uçuşacak mutlaka ama riskleri de gözardı etmemeli. Bir kere aklımız her zamankinden daha karışık olacak. Bu açı etkisiyle, muhakeme yeteneğinde zayıflıklar oluşması mümkün. Oldukça kararlı gibi görünen tavırların arkası boş çıkabilecek. Ya da sağlam temellere dayanmadığı görülecek.

Bu etki altındayken karşınıza çıkacak fırsat ve tekliflere karşı hemen yanıt oluşturmamak daha mantıklı olur. Bu kadar bulanık bir zihinle doğru analizleri yapma şansımız da pek olamayacaktır.

Saat 19:35'de Ay yaklaşık 2 gün için Başak burcuna geçiş yapacak. Yılbaşı nedeniyle odaklandığımız keyifli hayat yerini yapılacak ve tamamlanacak işlere bırakacak. Önümüzdeki 2 gün boyunca sürekli çalışmak ve titizlik gerektiren işleri yürütmek durumunda kalacağız. Sağlık konusu ve temizlik gereksinimleri de gündeme gelebilir. Eğlenmek ve zevk için bir şeyler yapmak pek aklımıza gelmeyecek açıkçası. Her dakikamızdan maksimum verim almak ve boşa zaman harcamamak için programlanmış gibi çalışıp duracağız. Karınca gibi de diyebilirizJ

Gecenin ilerleyen saatleri çalışan ve gecenin sessizliğini kar sayıp üreten kişilerdenseniz, oldukça güzel bir akşam sizi bekliyor. Yazıp, çizmek ve analizler yapmak, detaylı kayıtlar yaratabilmek için her şey uygun olacak. Rüyalar ve bilinçaltı çalışmalar açısından da verimli bir gece gibi görünüyor. Eğer günü standart vakitlerde sonlandıran bir kişiyseniz muhtemelen çok da farkına varmayacaksınız belki bu durumun ama ben boşa harcamaya kıyamıyorum bu enerjiyiJ

ÇARŞAMBA sabahı kendimizi daha güne başlamadan 1-0 mağlup olmuşuz gibi hissedebilirizL Bu öyle bir duygu ki hem birçok şey yapabilirmiş hem de hiçbir şeyi beceremez biri gibi görmek kendini adeta. Sizi siz yapan ama bir türlü kabul etmek istemediğiniz bir sürü erdem kabul edilmek için karşınıza dikilecek. Normal şartlarda gülüp geçtiğiniz yetersizlikleriniz de gülmeye pek fırsat yaratmayacak bugün.

Amacını aşan iyi niyetimiz nedeniyle, karşımıza çıkan olaylardaki detayları görmeden hareket etme riskimiz var.

Olumsuz hiçbir şeyi görmek istememe durumu… Ama bir yandan da madem olumsuz hiçbir şey yok ben nerde takıldım o zaman dedirten bir durum. Olumlu tepkiler vermeye çalışacağız çevremizdekilere ama yaşananların olumlu taraflarını görmekte de zorlanacağız. Bir sürü çelişkiyle dolu bir sabah diyebiliriz açıkçası... Üzerimize aldığımız işleri haddinden fazla gözümüzde büyütme ve içinden çıkamama durumları da söz konusu olabilir.

Sizi rahatlatıp, kendiniz ve hayatla ilgili gerçekleri görmenizi sağlayacak dost niteliğindeki insanlara ihtiyaç var bu günün ilk yarısında. Varlığına şükredeceğiniz kişiler mutlaka vardır etrafınızda. Onlarla temasa geçin ve size sizinle ilgili “olumlu” ama “samimi” olan düşüncelerini içeren feedback’ler vermelerini isteyin. Bu söylenenleri düşünüp tartın içinizde... Gaza gelin ve bu gazla tam gaz harekete geçin demiyorum ama bir şekilde bazı günler buna gerçekten ihtiyacımız oluyor. Alın olumlu geribildirimleri, şükredin ve gününüze devam edin...

Öğlen saatlerinde, kararlı hareket etmek ve gerçekleştirmeyi planladığımız şeyleri hayata geçirmek için oldukça verimli bir zaman diliminde olacağız. Dürtülerimiz bize diyecek ki: “Canım benim neye niyet ettiysen buna niyet etmek yetmez elinden geleni yapman lazım. Öncelikle niyetini net tarif etmelisin ve inançlı adımlarla ona doğru hareket etmelisin.” işte bunun gibi şeyler... Sağlam projelere sağlam başlangıçlar için ideal...

Neyi arzuladığımızın bilincine varmak ve keşfetmek için çok uygun. Hani hep deriz ya bir şey yapmak istiyorum ama ne olduğunu bilemiyorum... İşte ne olduğunu bulup çıkaracak fırsatlar gelebilir karşınıza bugün. Etrafa, olaylara ve kişilere bakmayı ihmal etmeyin. Sonuçta ne göreceğinizi önceden bilemezsiniz. Mesajları alabilmek için bu şart. Yani öncelikle bakmak gerekiyor ki görebilelim…

Öyle ya da böyle bugünün öğleden sonrası elimize ne aldıysak hakkını vererek üstesinden geleceğiz gibi görünüyor.

Akşam saatleri de oldukça keyifli başlayacak. İş amaçlı ve iyi ilişkiler kurmaya hizmet edecek bir akşam planlıyorsanız bu akşam bunun için gayet elverişli. Eğer akşam geç saatlere kadar çalışmayı planlıyorsanız işinize fayda sağlayan bir akşam geçireceksiniz. Konu her ne olursa olsun, samimi ortamlar yaratılacağını söyleyebilirim bu akşam için. Güzel gelişmelere şahit olacağımız ve diğer insanlarla bir arada olmaktan, bir arada bir şeyler üretmekten zevk duyacağımız belli. Mutluluğun içinde duygusallığın ve eğlencenin yer almadığı her türlü sosyal aktivite için biçilmiş kaftan olacak akşam saatleri...

PERŞEMBE günü sabah saatlerine Ay, Başak burcunda ilerlemeye devam edecek ve temel bir açısı olmayacak. Biriken ve yetiştirilmesi gereken işlere gömülüp kafamızı kaldırmak istemeyeceğiz günün ilk yarısında.

Saat 14:16 sonrasında Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Yani sonucu ile ilgili riskli bir durum olmasın, yönümü bileyim dediğiniz işlerin startı için uygun değil. Zaten bir şeyler elde etmek için uğraşmaktansa özellikle insan ilişkilerindeki kanayan yaralarımıza yöneleceğimiz etkiler olacak gökyüzünde.

Karşı taraftan bize yansıyan hal ve hareketlerde neye sabır gösteremiyor ve neyi eleştiriyorsak o aynen bizim başımıza gelecek sanki. Görene tabi ki... Görmek istemeyen halen suçu ya da sorunu kendi dışında aramaya devam edecektirL İşiniz gereği çok fazla insanla görüşmek zorunda da kalabilirsiniz bu saatlerde. Aklınızı yapmanız gerekenlere vermenizi engelleyecek sizi ayartacak teklifler gelebilir bir de. “Bırak bu işleri gel gidip birer kahve içelim” v.b. sözlere aman kanmayın. Bugünün ana konusu bu değil.  Ne kadar bekleyen işiniz varsa çıkarın masanın üzerine de toplamak farz olsun. Aynı şey günü evde geçirecek olanlar için de geçerli. Ara sıra telefonda sohbetler edip, diğer tarafta da kulağınız da telefon, evde düzenlenmesi gerekenleri halletmek için güzel bir öğleden sonra olabilir.

Akşam saatlerinde, sabahtan bu yana hissedilen Merkür-Uranüs kare açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle yeni, mantıklı ve gelişime açık fikirler üretmek mümkün olacak. Ancak bu fikirlerin kalıcılığını sağlamak ve icraata yönelik kullanmak çok kolay olmayabilir.

Bu arada ağzımızdan düşünmeden çıkan ruhsuz lafların sinirleri zıplatması ve kavgaya sebep vermesi de mümkün. Hem yazıp çizmek, zihinsel ve iletişimsel tüm yeteneklerimizi kullanmak konusunda her zamankinden yetenekli olacağız hem de buna vesile olacak her türlü aracın azizliğine de uğrayabileceğiz. Ani teknolojik aksaklıklara hazırlıklı olun. Eğer günü bu bahsettiğim konulara ayırmanız gerekiyorsa kesinlikle alternatif çözüm yöntemlerini de önceden düşünün derim. PC birden bozulabilir, elektrik kesilebilir, beklenen bilgi ve dökümanlar gecikebilir. Bunun gibi bir sürü aksaklığa açık bir gün. Planların suya düşmesi ve olayların akışının kötü sürprizlerle değişmek zorunda kalması gibi riskler bu akşamı biraz sevimsizleştirebilir. Sinirlerinizi bozmamaya çalışın. Bu da bir diğer risk olacak çünküJ Yani sinirsel rahatsızlıklarJ Açıkçası bu akşam önceden plan yapsanız da bu planın değişmek zorunda kalabileceğini bilin yeter.

CUMA saat 03:11'den sonra Ay yaklaşık iki gün için Terazi burcuna geçiş yapacak. Bu etki ile birlikte, geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha sosyal ve uzlaşmacı olacağız. İlişkilerde denge ve huzurun önemi artacak. Diplomatik olunması gereken ortamlar ve sanatsal faaliyetler için güzel bir enerji olacak gökyüzünde. Diğer açılar da desteklemişse eğer anlaşmalar sağlamak açısından verimli şekilde kullanılabilir. Zorlayıcı durumlar olsa bile Terazi'deki Ay, yumuşama etkisi yaratacaktır mutlaka.

Öğlene doğru bencillikle mücadele saatleri gibi görünüyor. Suçlularla mücadele der gibi oldu ama bir nevi öyle olacak sanki. Diğer insanlarla ortak hareket etmemiz veya karar vermemiz gereken konularda dürtüsel olarak onları hiçe sayma eğilimi gösterebiliriz. Sanki bu durum birilerine bağımlı olmak ve özgürlüğün kısıtlanması anlamına geliyor gibi... Yani onlara da sorarsak kendi kararımızı kendimiz veremiyoruz gibi bir şey. Gerçek anlamda bizi kısıtlayan bir şey yok bu açıdan bakınca aslında. Tamamen bizi ilgilendiren karar diye de pek bir şey yok. Bu hayatı tek başımıza inziva halinde yaşamaya karar vermemişsek eğer. Kararlar tamamen bireyselleştirilebilir tabi ki buna bir engel yok… Yapsan mutlaka yapılır da biz öyle davranamıyoruz işte, bir yere ait ve hayatı birileriyle paylaşan insanlar olarak. Hayatımızla ilgili kararlarda sevdiklerimizin ve hayatı paylaştığımız insanların durumu ve düşüncesi de etkili oluyor mutlaka. Kırmak, üzmek yerine orta yolu bulmayı ve iki tarafı da memnun edecek yöntemi tercih ediyoruz. Yani öyledir herhalde değil mi sizin için de? Ya buna gerçekten gönüllü oluyoruz ve aidiyet duygusunun hazzını yaşıyoruz ya da mecbur kaldığımızı hissedip asabiyetini...

İşte bu öğleden önce de bunun daha çok direnç gösteren tarafını, huysuz huzursuz tarafını yaşayacağızL Üstelik de kırıcı olma ihtimalimiz yüksek. Ani ve fevri tepkilere göğüs germek zorunda kalabiliriz. Beklemediğimiz haberler gelebilir. Bunlar can sıkıcı olabileceği gibi, mutluluk katan haberler de olabilir. Niteliği, gündemi değişmek zorunda bırakacak şekilde olacak. O yüzden de bizim isteklerimiz dışındaki gelişmelere tepki verebileceğiz.

Saat 14:45'de Mars-Jüpiter üçgen açısı kesinleşecek gökyüzünde. Bu açı etkisiyle hayatınızın hangi alanında olursa olsun “gerekeni yap gerisini evrene bırak” dedirten bir enerji olacak. Zorlu ve mücadele gerektiren işlerden alnının akıyla çıkmak ve aşamalarında şans faktörünü yanına almak için uygun. Cesaret konusunu biraz abartma ve her şeye hakim olduğunu düşünüp ona göre hareket etme gibi bir eğilim olacak ama genel olarak bizi başarıya rahatlıkla götürecek şekilde etkileyecek. İyi ki o an buna cesaret etmişim diyebileceğimiz durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. Konuşarak isteklerimizi anlatmak ve gerçek düşüncelerimizi dobraca dile getirmek mümkün olabilecek. Hakkımızı savunmak ve karşılığını almak, atılım yapıp bereketli şeylere yelken açmak ve bizim için önemli konularda iletişim becerileriyle ikna kabiliyetimizi kullanmak için oldukça iyi bir etki bu. Bu gibi konularda kullanın mutlaka günü. Kullanın zira hayatta bu denli motive olduğumuz ve motive edeceğimiz günlerin kıymetini bilmek gerekiyor.

Öğleden sonra bu bahsettiğim etki biraz daha yoğun bir şekilde hissedilecek. İyimser ve kendine güveni olan kişiler ortalıkta dolanacak. Ne güzel değil mi? Bu özelliklerle birlikte bir araya gelen insanların ne kadar verimli işler çıkarabileceğini düşünün. Hadi bakalım toplantılara... Üstelik de hak yemek ve üstünlük sağlamak gibi bir dürtü de olmayacak fazla. Hem adil hem de iş bitirici tavırlar ile günü işbirliğine adamak mümkün.  

Aksam saatleri ise agresyonlara müsait olacak ne yazık ki. Bizim için en önemli ilişkilerin zarar görebileceğini, hırs ve kin güdülerinin aktive olabileceğini söylemek mümkün. Kim bize en yakınsa ve kim bizim en çok şeyi paylaştığımız kişiyse ona ötecek borumuz. Ayni zamanda ayni şekilde biz de hedefte olacağızL Nedense zaten hep onlara patlarız. Bahanesi de malum. Kime nazımız geçecek ki? Kim bize katlanir ki? Değil mi? Lafı bile var: "Ayı sevdiğini yerden yere vururmuş" Evet bu bir gerçek. Tecrübeyle sabit ama neden böyle olsun ki. En fazla hassasiyet göstermemiz gereken ve varlığıyla bizim için yaşamı güzelleştiren kişilere niye yapalım ki bunu? Yani tabi diğer insanlara da yapmayalım ama en azından cancağızlarımıza karsı daha bir özen göstersek ne güzel olur. En azından bu aksam deneyelim bakalım.  Tepkilerin akil ve irade süzgecinden geçmesine zaman tanıyalım mutlaka.

Bir de aksam saatlerinde fark edeceğiz ki ne kadar çok negatif enerji biriktirmişiz gün boyunca. Eğer yatkınlığınız varsa bu olumsuz enerjilerden kurtulacak arınma yontemlerini kullanabilirsiniz. Meditasyon, dua ve iyilik haline niyet edecek her türlü şey olabilir. Buna çaba sarf edersek belki çevremizdekileri kırma eğilimi de göstermeyiz. Derin açılımlar ve ruhsal çalışmalar için uygun olabilecek nitelikte bir akşam. Romantizm, eğlence v.b. şeyler için başka bir aksamı düşünün bence.

CUMARTESİ gün boyunca Ay Terazi burcunda ilerleyecek ve sabahın erken saatleri dışında temel bir açısı olmayacak. Rehavete kendimizi kaptırmakla, işleyen demir ışıldar misali çalışmak arasında kalacağız. Mantığımız, “saçmalama bugünü boşa harcayamazsın” diyecek ama kalbimiz, her şeyi mümkün olduğunca boşlamak ve tatil günü moduna girmek isteyecek.

Bu bocalamayla sizi baş başa bırakalım ama ibre rehavetten yana olacak sanki… Gün boyunca karşımıza çok keyifli aktivitelere dair fırsatlar çıkacak gibi görünüyor. İnsanlarla iletişimde özellikle öğleden sonra fazla zorlanmayacağız. Sanatsal olaylar ve sosyal olacağımız ortamlar bizi çekecek. Yani sabahı atlatmışsak o kadar da içsel mücadeleye gerek kalmayacak aslında. Karnımızı değil de ruhumuzu doyurmak için bir sürü fırsat yaratacağız.

Sohbetlerin ve ilişkilerin tadına varacağımız bir gün olsun umalım da. Her ne kadar bir rahatlık hissetsek de olan ve söylenen her şeyi ciddiye alacağımız ve gerçek olmayan şeyleri vaat etmeyeceğimiz etkiler de olacak. Eğer yüksek beklentileriniz olan bir gün değilse mutlaka keyif alıp fayda sağlayacağınız bir gün olacaktır.

PAZAR gecesi saat 01:12 den sonra sabahın ilk saatlerine kadar Ay Terazi burcunda ve boşlukta ilerleyecek.

Saat 08:10'da da yaklaşık 2 gün için Akrep burcuna geçiş yapacak. Bugün ve yarın bizi içine çekecek olan durum genel anlamıyla “huzursuzluk” olacak. Duygusal olarak zorlayıcı ve yıpratıcı durumlara hazırlıklı olabilirsiniz. Ay Akrep burcunda iken ortalıkta mücadelesi görünür olmayan bir güç savaşı dikkat çekiyor. Özellikle duygu yüklü konularda inat ve dik başlılıklar kendini belli ediyor. Duygusal anlamda kriz yaratan olaylar ve aşırı kıskanç ve kuşkucu tavırlar mutlaka hissediliyor. Sezgilerde artış ve bir nevi ruhsal anlamda arınma ihtiyacı da baş gösteriyor. Yaralarla yüzleşmek adına da uygun bir enerji olacak gökyüzünde bu günlerde. Değerlendirmek isterseniz fayda sağlayabilirsiniz.

Bu duruma öğleden önce bir de Ay'ın Neptün ile yaptığı olumlu açı eklenecek. Sezgilerini ve özel yeteneklerini kullanarak iş yapan kişiler için süper bir kombinasyon. Akıcı bir biçimde gördüğünü ve hissettiğini dile getirmek karşımızdakine bunları aktarmak çok kolay olacak. Yetenek gerektiren her türlü sanat faaliyeti ve yazıp çizmek için oldukça elverişli olacak. Fedakarlık gerektiren bazı durumlarla da karşılaşabiliriz aynı zamanda. Bize ait olanı paylaşmak ve karşımızdakinin varlığını da bizle birmiş gibi hissetmek, bir olmak bütün olmak için her şey olacak gökyüzünde.

Akşam saatlerinde ise bir nevi radikal kararlar aldıracak etkiler olacak. Bu kararlar ki bizi olumlu anlamda ileriye taşıyacak nitelikte olabilecek. Parlayıp sönen konuşmalar ve derinden gelen öfkeli sözler de yaralayıcı olabilir. Etki bırakan ve duygusallık içeren görüşmeler yapabiliriz. Buna niyet ettiğiniz konuşmaları pazar akşam saatlerine planlayabilirsiniz.

Aklımıza ve kararlarımıza sonuna kadar güveneceğimizi, dolayısıyla da öz güvenimizin tavan yapacağını söyleyebilirim. Bu güç veren enerjiyi de yanınıza alarak sizi dönüştürecek adeta bilinç düzeyinizde dönüşümler yapacak nitelikte bir akşam geçirmenizi ve fayda sağlayacak sağlam kararlara imza atmanızı gönülden dilerim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar