24 Aralık Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ Haftanın bu ilk günü Ay Boğa burcunda ilerleyecek ve gün boyunca temel bir açısı olmayacak. Bolca çalışıp günü maksimum verim alarak tamamlamak isteyeceğimiz bir gün. Bunun dışındaki olaylara gözümüzü kulağımızı kapatıp, özellikle riskli olabilecek adımlara yeltenmeyeceğiz.  Günün ana teması çalışkanlık olacak. Maddi konuların önemli olacağı da belli. Dünyevi olan şeylerin verdiği huzur ve keyfin peşinden gideceğimiz bir gün. “Aman huzurumuz kaçmasın da " diyerek hareket etmek tabi ki uyumu da beraberinde getirecektir.

Akşam saatlerinde ise güven unsuru olarak kabul ettiğimiz her ne varsa onun eksikliğini yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Özellikle hayatımızdaki önemli kadın karakterlerden yana bir yaralanma, kırgınlık söz konusu olabilir. Elimizde olan yani sahip olduğumuz şeylerin aslında o kadar da kesin bir şekilde bize ait olmadığını göreceğimiz olaylar yaşayabiliriz. İşte bu da biraz güven sarsıcı olabilecek ne yazık ki. Sahiplenme duygumuzun boyutunu ve amacını sorgulama fırsatı olabilir bu bizler için. İçimizdeki o, hayatın oyunlarıyla tanışmamış her şeye güven duyabilen çocuğu hatırlatacak deneyimler yaşarız umarım.

SALI sabah 07:58 sonrası yaklaşık 1,5 saat için Ay boşlukta olacak. Bu saatleri önemli ve kalıcı işlerin başlangıcı için kullanmamak daha iyi olur. Sabahın ilk enerjisi hırs ve başarı arzusu şeklinde hissedilecek. Telaşımızın tamamı dünyevi nitelikte olacak gibi görünüyor. Emin adımları çok da fazla düşünmeden atma eğiliminde olacağız. Eğer bu adımları saat 09:15 sonrasında atarsanız bir nebze daha iyi olabilir. İkizlerdeki Ay sayesinde işinize hız kazandırma şansınız olur ama bence bugünün büyük çoğunluğu kalıcı işler için pek uygun değil gibi görünüyor.  2 gün kadar İkizler burcunda olacak olan Ay bize biraz kararsızlık, huzursuzluk ama bolca hareket ve iletişim katacak. Bu günlerde daha çok eğitim, ticaret gibi konular ve sosyal ortamlar gündemde olacak. Alınan kararların çok fazla güven vermeyebileceğini ve sözlerin de tutulmayabileceğini göz ardı etmeyin lütfen. İşi garantiye alacak her türlü detayı düşünmeye çalışın. Gerçi bir şeye odaklanmak ve detaylar çok da ilgimizi çekmeyecektir ama siz yine de kontrolü elden bırakmamaya çalışın derim.

Öğlene doğru ise söylenen her söze olduğu gibi kanma ve duygu sömürülerine aldanma riski taşıyor olacağız. Ağzı laf yapan herkes sahte bir kazanç elde etme telaşında olacak. Çok fazla konuşma arasında boğulup kalma ve içinden bize fayda sağlayacak olanı bulmakta zorlanma durumu olabilir. Kesin olan bir şey var ki idrak konusunda sağlam bir zaman diliminde değiliz.

Yüreğinizi burkan ve duygusal yanınızı ortaya çıkaran şeylerle karşılaşırsanız, olayların ardında başka bir gerçek olabileceğini aklınızdan çıkarmayın bence. Bire bin katarak anlatılanlar sizin iyi niyetinizin kullanılmasına neden olabilir. Yanlış karar vermek kısmı neyse de aldatılma durumu insanı asıl yaralayan şey oluyor böyle bir durumda. Kim niye yapsın ki bunu dediğimiz şeyler de başımıza geliveriyor. Savunmada kalıp, “dur bakalım dikkatli olayım da beni kandırmasınlar" ruh hali de sıkıcı. Ne diyeyim bilemedim. Sessiz kalıp olayları şöyle bir gözlemlemek ve hemen ortaya atılmamak en iyisi olur herhalde.

Akşam saatlerinde sanki akşama kadar ki koşturma yetmemiş ya da hızımızı alamamışız gibi bir arayış içinde olacağız. Acaba değişik ne yapsam diye dürtükleyecek içimizden bir ses. Kalabalık ortamlara girmek için ideal bir akşam. Kalıcı dostluklar ve derin paylaşımlar arıyorsanız pek bulabileceğinizi sanmıyorum. Fakat akşamı bol sohbetli ve neşeli geçireyim bana yeter diyenler için güzel fırsatlar çıkabilir. Yazıp çizen ve zihinsel becerilerini kullanarak iş yapan bir kişiyseniz bu akşamdan çok fayda elde edebilirsiniz. Yaptığınız işe, orijinallikler katma ve her zamankinden daha canlı şeyler üretmek mümkün olabilir. El, dil ve akıl beceresi gerektiren iş ve hobiler için çıkan fırsatları değerlendirmeye bakın. Aklınıza gelen değişik fikirleri uçup gitmeden yazın en azından...

ÇARŞAMBA sabahı saat 02:18 itibariyle Mars 2 Şubat tarihine kadar kalacağı Kova burcuna geçiş yapacak. Bu süre zarfında bizi içine alacak olan şey, özgürlüğümüz adına savaş vermek olacak. Bu dönem, grup çalışmaları ve toplumun faydasına olacak işlerin ele alınması için oldukça uygun. İdeallerin uğruna verilecek savaşlar, doğru olduğuna inanılan gerçeklerin korkusuzca savunulması, elde etmek istediğimiz şeyler için farklı yöntemlere başvurma gibi etkileri hissedilecek. Ancak her ne kadar birlikte hareket etmek durumunda kalsak da, grupların içinde her bir bireyin kendini ön plana çıkarma çabası ve egosal çatışmalar gündeme gelebilir. Bu dönem toplumlar içinde bir takım kahramanların öne atılabileceği bir dönem. Başarı ve statü kaygısındansa kişisel doğrunun kabul ettirilmesi ihtiyacı daha fazla hissedilecek. Ekip çalışmaları içinde otoritelerin pek haz etmeyeceği bir çok çatlak ses duyulursa bu dönemde şaşırmayın...

Gece ilk saatler itibariyle tüm gün hissedilecek şekilde Güneş-Uranüs kare açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle, tartışmalara ve asabi hal ve hareketlere açık olacağız gün boyunca. Özellikle erkekler arasında ciddi anlaşmazlıklar ve fevri çıkışlaryaşanabilir. Olan her şeyi bize karşı yapılmış ya da en azından sınırlarımıza müdahale edilmiş olarak algılama riskimiz var.

Öğlen saatlerine karşı konu tamamen kişiselleşip, bildiğimiz doğruların kabul görmeyeceği ve ilişkilerde anlaşmazlıkların iyice su yüzüne çıkacağı etkiler olacak. Başarmak adına çıktığımız yolda önümüze hiç beklemediğimiz engeller çıkabilir. Hazırlıklı ve tedbirli olmanın işe yaramayacağı durumlardan bahsediyorum... Yani önleminizi alın gibi bir şey söylemem komik olurJSürprizlerle karşılaşırsanız olayı hırs meselesi haline getirmeyin diyebilirim ancak. B planlarının ortaya çıkması gerekebilir.

Bu açı bize aslında değişimlere uyum sağlamak konusunda iyi dersler verebilecek nitelikte. Özellikle haritasında bu konuda direnç riski olan kişiler oldukça zorlanacaktır. “Ben bir plan yaptıysam, karar verdiysem bunun şartlarını ancak yine ben değiştiririm” diyenler için sinir krizlerine davetiye çıkaracak nitelikte bir gün. 

Kararlı olmak ve o kararın arkasında durmak çok güzel bir şey ama, yeri geldiğinde de biraz taviz vermeyi bilmek gerekiyor. Eskiden bir dostum bana bir gün: " Doğru bir tanedir Samiye, 10 tane doğru yoktur" demişti. O zaman hoşuma gitmişti bu laf. Ama şimdi düşünüyorum da, “doğru” da “haklı” gibi bir şey. Oldukça göreceli yani yerine göre gayet subjektif ve aslında zaman ve mekana göre değişebilen nitelikte...

Kesin yargıların biz istesek de istemesek de çatırdayabileceğini gösterebilecek bir etki olacak bugün gökyüzünde. Zorlanmaya gerek kalmadan esneklik gösterebileceğimiz bir gün olsun diye ümit ediyorum. Yoksa ilişkilerde ani kopmalar ve her açıdan kazalara açık ve yaralayıcı olacak gibi görünüyor.

PERŞEMBE sabahı 21 Aralıktan bu yana etkisini gösteren Satürn-Plüton altmışlık açısı kesinleşecek. Açının oluşturabileceği etkilerden o tarihli yazımda detaylı olarak bahsetmiştim. O nedenle burada kısaca özetlemek istiyorum.

Var olan gücümüzü ortaya çıkaracak ve zorlukların üstesinden, gücü ele alarak gelme etkisi var bu açıda. “Başa gelen çekilir” değil de “başa gelen(e) çektirilir” dedirten nitelikte. Bazılarımızın hayatında anlamlı ve görünüşte yıpratıcı denebilecek olaylara vesile olacaktır. Üstesinden geldikten sonra neye direnebildiğimize kendimiz bile hayret edebiliriz. Seviyorum ben zorlayıcı açıları. Rehavetten kurtarıyor insanı. Uykudan uyandırıyor. Sahip olduğu erdemleri hatırlamasına fayda sağlıyor.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte kesinleşecek bir başka açı Güneş-Kiron altmışlık açısı olacak. Bu da bir nevi Satürn-Plüton altmışlık açısını destekler nitelikte çalışacak. Biz de var olan ancak kullanamadığımız meziyetlerin farkına varma durumu gerçekleşecek. Sonuçta bizler sadece çok kötü yönlerimizi yok saymıyoruz. İyi olan taraflarımızı da kullanmakta zorluk çekebiliyoruz. İşte bu açı etkisiyle bir türlü içselleştiremediğimiz ve bizi biz yapan olumlu değerleri, yetenekleri kullanılabilir hale gelebiliriz.

Saat 08:50 itibariyle Ay akşam saatlerine kadar gün boyu boşlukta kalacak. Bu nedenle net kazanımlar beklediğiniz işlerin başlangıcı için maalesef uygun bir gün değil.

Sabah saatlerindeki sözlü dalaşlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Lafını sözünü bilmeme durumu söz konusu olabilir.

Ağzımızdan dökülenler, düşündüğümüz ve içimizden geçenleri yansıtmayabilir ne yazık ki. Hal böyle olunca da uzlaşmak kolay olmayacak. Günün tamamı Ay ikizler burcunda ilerleyecek. Fazlasıyla hareketli ama eller tutulur işler yapılamamış olarak tamamlama riskimiz var günü. Beklentiye girmemek daha iyi olur herhalde. El ve iletişim becerisi gerektirecek rutin işleri yürütmek için elverişli olabilir.

Akşam saat 22:07 de Ay yaklaşık 2 gün için Yengeç burcuna geçiş yapacak. Aile, ev ve çocuklarla ilgili konulara odaklanacağımız ve sosyalleşmektense en yakınlarımızla bir arada olup güven çemberimizi koruma altına almaya daha yatkın olacağımız görünüyor. Sevgiyi ve şefkati her zamankinden daha fazla verme ve hissetme şansımız olacak.

CUMA sabahı bireysel arzularımız ve sevdiklerimize olan bağlılığımız, sorumluluklarımız arasında gel git ler yaşayabiliriz.  Ailemiz önceliğimiz olacak mutlaka ama öncelikleri yerine getirirken bir yandan da "niye ben diyemiyorum sadece?" diyeceğiz. Bu öyle bir ruh hali ki yapıp ettiğini de insanların burnundan getiren, iyilik mi yapıyorsun dövüyor musun belli olmayan bir durum. Yani eğer gerçek anlamda yürekten gelen bir vericilik değilse, ne anladım ben o işten... Açının negatif etkisini bu kadar yoğun yaşamamak adına yapılabilecek olan şey, biraz da bireysellğimizi koruyacak önlemler almak. Belki de bu sabah yapılacaklar listesini optimumda tutmak daha iyi olabilir. Sadece gerçekten gerekli olan işleri yapabilirsiniz. Bu sayede kendinize de biraz zaman ayırma şansınız olabilir.

Saat 12:21 de 7 derece Yengeç burcunda dolunay gerçekleşecek ve birçok karanlığa ışık tutup görünmeyeni görmemizi sağlayacak. Yengeç burcunda gerçekleşiyor olması, olası durumların, ailevi konular, çocuklar ilgili durumlar, sevgi ve bağlılık temaları, memleket meseleleri ile ilgili olabileceğini düşündürtüyor. Dolunay’ın ardından Ay, Plüton ile karşıt açı ardından da Satürn ile üçgen açı yapacak. Bu gökyüzü olayının ardından, belli ki görünür hale gelecek olan gerçekler, bizim patlayacak kadar gerginleşmemize neden olacak.  Alınacak radikal kararlar ve hayatımızın bazı alanlarında kökten değişimler yaratacak etkileşimler söz konusu olabilir. Yaşanacakları ciddiye almak zorunda kalacağımızı ve elimizi taşın altına koyma gereği duyacağımızı da söyleyebilirim. Ay Mirzam sabit yıldızı ile kavuşum halinde iken gerçekleşecek bu kez dolunay. Bu sabit yıldız topluluklara mesaj veren bir etki ile birleştiriyor temayı. Üstelikte Türkiye haritasının da tam yükselen derecesinin üzerinde gerçekleşecek. Ülkeyi derinden etkileyecek bazı açıklamalar ve mesajlar gündemi tamamen değiştirebilir. Kamuoyunda büyük tepkiler oluşması da mümkün olabilir. Kişisel haritanızda ise hangi evde gerçekleşiyor ise orada bazı çekişmeli ama farkındalık yaratan olaylar oluşturabilir. Negatiften arınmaya çaba sarf ederek dolunayın yoğun ve yıpratıcı yan etkilerini hafifletebiliriz. Her zaman dediğim gibi, 1-2 gün öncesinden başlayacak şekilde ruhsal ve fiziksel detoks… En iyi dolunay reçetesiJ

Bu saatlerde, özellikle karşı cinsle olan ilişkilerde anlaşmazlıklar da olabilir. Bizi mutlu eden şeylerle, bizim dışımızdakilerin bizden beklentileri uyuşmayacak sanki. Önemli olabilecek meseleleri görüşmek ve çözüm bulmak için şansımız pek yok gibi görünüyor. Hele ki bir de öğleden sonra işin içine daha da baskıcı enerjiler eklenecek. Uzlaşmak şöyle dursun adeta herkes kendi doğruları kabul edilsin diye zorbalığa başvuracak. Hırsın hem bize hem de çevremize faydadan çok zarar verebileceği saatlerde olacağız.

Mesele sadece iş olsa o kadar da sorun değil. Ama sanki bugün birileri özel hayatımızla ilgili de damarımıza basacak ve bizi şiddetle savunmaya mecbur bırakacak. Konu özel olunca da insan daha bir tırnak çıkartabiliyor doğal olarak. Olaylara tepki vermeden önce şöyle bir durup nefes almanın yararını görebiliriz belki. Tabi mümkünse mecbur kalmadıkça diğer insanlarla dialoğa girmemek ve varsa bile sorunları çözmek konusunda inatçı olmamak en iyisi...

Saat 16:42 sonrası Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Akşamı güne nazaran çok daha dingin ve ciddiyetle geçireceğiz. Eğer kendimizi tutamamış ve kalpler kırmışsak mesela, belki de bunların pişmanlığı ve kendimize yakışanın ne olduğunun farkına varma durumu söz konusu olabilir. Sukunetle kendimizi dinlemeyi tercih edeceğimiz sakin bir akşam. Bunun dışında herhangi bir aktivite için çok da uygun görünmüyor.

CUMARTESİ gün boyunca Ay Yengeç burcunda ilerlemeye devam edecek. Aslında oldukça yumuşak ve aileyle bir arada geçirilmeye ve sevginin ön planda olmasına aday bir günmüş gibi görünüyor. Ancak bugün için gökyüzünde bambaşka etkiler yapan bazı açılar kendisini gösterecek. Bu etki ile birlikte öyle hassas, duyarlı ve sevgi dolu bir halimiz pek olamayacak doğrusu.

Güçlü ve yeterli olmanın her şeyin önüne geçip, diğer tüm insani duyguları geri plana atma riski var. Özellikle sevdiklerimize olan bağlılığımız ve bizden bekleneni verme konusunda gün ne gerektiriyorsa eksiksiz bir şekilde yapma gücü içimizde olacak. Bir nevi yoktan var etme kadar büyük bir güç bu…

Bu 24 saatin içinde ne yazık ki yumuşak ve rahatlatıcı hiçbir etki yok. Ya deli gibi ve büyük bir hırsla çalışıp çabalayacağız, ya da hassaslaşıp durgunluğu tercih edeceğiz. Hem içimizde patlamaya hazır ama hayırlara vesile olacak bir enerji olacak hem de bu enerjiyi durdurmak adına sonsuz bir irade tüm varlığımızı kaplayacak. Eğlenceden hiç bahsetmedim farkındaysanız. Yok çünküJ Planlarınız arasında varsa hayal kırıklığına hazır olun. Kişisel gelişim konulu bir aktivite için kullanabilirsiniz günü. Bugün yaralayıcı da olsa keşiflere açık bir gün. Ruhsal çalışmalar için de oldukça ideal. Akşama kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve günü bu etkilerle sonlandıracağız.

PAZAR sabahı saat 09:46 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Aslan burcuna geçiş yapacak. Bu günler, sosyalleşmek, eğlenceye vakit ayırmak ve neşe katan uğraşlara yönelmek için oldukça uygun günler. Ancak aynı zamanda da “küçük dağları ben yarattım büyükler de babamdan kaldı” dedirten kibir ve egonun ağırlığını yaşama riski taşıyan zamanlar.

Eğer haritanızda zaten bu etkiler mevcutsa çok daha fazla görünür hale gelebiliyor. Aksine, normal şartlarda kendini göstermekte ve sahnede yer almak konusunda yeteri kadar özgüven sahibi olamıyorsanız “ben de burdayım” demek adına biraz desteklenmiş oluyorsunuz. Olayın enerjiyi yükselten tarafını yaşayabilmemizi ümit edelim hep birlikte. Sabah saatlerinde Ay’ın temel bir açısı olmayacak.

Ancak saat 15:38 de Cumartesi günü etki etmeye başlayan Güneş-Plüton kavuşumu gerçekleşecek gökyüzünde. Bu oldukça canlandırıcı bir açı.

Etkisi de şöyle oluyor: Gücümü, yeteneklerimi, irademi ne pahasına olursa olsun ispatlamalıyım. Etkisi kısa süreli olmasına rağmen eğer haritanızda başkaca destekleyici faktörler de varsa gerçek anlamda derin dönüşümler ve köklü değişiklikler yaptırabilecek nitelikte bir açı bu. Tabi aynı zamanda da bu kadar irade söz konusu ise, irade savaşlarına neden olabilecek bir durum.

Sizin için önemli ya da sizin için önemli olmaya çalışan kişilerin baskıcı tutumlarıyla karşılaşabilirsiniz. Patlamaya hazır bombalar haline gelmek de elimizde, bu yoğun enerjiyi içsel dönüşüm için verimli bir şekilde kullanmak da... Sinir katsayısının yükselmeye başlıyor ve gücü gücü yetene pozisyonları oluşuyorsa kendinizi kontrol etmek de elinizde olacak sonuçta. Tamamen tercihe bağlı. Hangi yöntemi tercih etmişseniz o yöntemle dönüşeceksiniz.

Akşama doğru buna bir de Ay-Mars karşıt açısı eklenecek. Gerçekten birikmiş enerjiyi bir şekilde boşaltmak gerekiyor. Gökyüzünün etkisi bunu insan ilişkilerini de zedeleyerek ve hatta hem kendimize hem de çevremize zarar vererek dışa vurmamızı sağlayacak biçimde. Anlaşmak ve anlamak için boşuna çaba sarf etmeyin. İşleri daha da içinden çıkılmaz bir hale sokma riskimiz var.

Akşam saatleri dahil günün tamamı hem duygusal hem de fiziksel kaza riski taşıyor olacağız. Her zamankinden daha tedbirli olmanızı ve özellikte trafikte acele etmemeye çalışmanızı öneririm. İlerleyen saatlerde en azından çekişmeli durumlar biraz azalacak ama yine de bedenimizin hızına yetişmekte zorlanabiliriz.

Akşam saat 19:44 de etkisi hissedilecek bir diğer açı ise Güneş-Satürn altmışlık açısı olacak. İşte bu aşamadan sonra dikkat gerektirecek işler biraz daha kolay hale gelecek. Ciddiyet ve odaklanma sayesinde başarının kendiliğinden geleceğini gösteren bir etki bu. Günün tamamı hatta tüm hafta sonu Aslan burcundaki Ay a rağmen eğlenceye pek yer bırakmayacak gibi görünüyor.

Her an tetikte, her an güçlü, her an sorumluluklarla bir arada... Dinlenebilme şansını bulamasak da, bu hafta sonundan büyüyerek ve olgunlaşmamıza fayda sağlayan deneyimlerle çıkacağımızı düşünüyorum.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar