10 Aralık Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ sabahına, geceyi uykumuzda oldukça aktif olarak geçirmiş ve bu yüzden de biraz yorgun olarak merhaba diyeceğiz. Rüyalarımızın yoğun olduğu,  enerji bedenimizde belirgin çözümlemeler yapabileceğimiz etkiler olacak gece saatlerinde. Eğer rüya ile uyanmışsanız, hemen zihninizin devreye girmesine izin vermeyin. Biraz daha o uykuyla uyanıklık halinin devamı için çaba sarf edin. Rüyanızdan bölümler hatırlamaya çabalayın. Gerisi bir şekilde gelecektir. Henüz sabah olmamışsa da rüyanızdan spot kelimeler belirleyip, sabaha hatırlamak adına kendinize kodlamış olursunuz. Niye yapayım bunu demeyin sakın. Aslında rüyalarımızın kıymetini gerçekten tam olarak bilemiyoruz. Bize ne çok mesajlar verdiklerini ve hayatımızı kolaylaştırabileceklerini. Herhangi bir mesaj alamasak bile, enerji bedendeki dengesizlikleri onarmak adına ne kadar kıymetli olduklarını... İşte her zaman bu kadar rüyalarımıza yakın olamayabiliyoruz. Herkes için söylemiyorum tabi ki. Bazı kişilerin doğum haritası bu konuda Allah vergisi bir yeteneğe sahip olduklarını çok net gösteriyor. Ama bu gece, sizin böyle bir eğiliminiz olmasa bile gökyüzü bunu destekleyecek. Değerini bilebiliriz umarım...

Sabah saatlerinde oldukça hassaslaşmış ve duyarlı olacağız. Azimli, dimdik ve kararlı ama gözümüz kara değil. Sadece kendini bilmek ve gücünü kabul etmek hali bu. Aslında neler yapabileceğini görmek ve inancını kazanmak gibi... Bir pazartesi sabahı için oldukça farklı bir durum bu.” Durgun ve derinden” en doğru tanımlama olur herhalde. Sanki olacaklara ruhen hazırlanan ve gücünü idareli harcayan bir halimiz olacak öğlene kadar.

Öğlen saatlerinde ise içinde bulunduğumuz durumu oldukça ciddiye alan ve kendimizi kontrol altında tutmaya çalışan bir halimiz olacak. Eğer gerçekten buna ihtiyaç varsa yani disiplinli olmak zorunda olduğunuz bir ortamda ya da işin içindeysek ok sorun yok. Ama sadece açık vermemeye çalışıyorsanız ve kendinizi, bazı duygularınızı kapatıp göstermemekse amacınız yorulmaktan başka bir işe yaramayacaktır bu tutum. İstikrarlı, kararlı, ve yaptığı işe yüzde yüzünü veren bir yanımız olacak öğleden sonra. Hareket etmek ve kendini ortaya koymak adına hem cesaretimiz hem de özgüven ve öz irademiz olacak. Önemli sayılabilecek projelere adım atmak için çok uygun bir zaman dilimizdeyiz. Hiç beklemediğimiz yerlerden destek kapıları açılabilir. Bizim bu sağlam duruşumuz mutlaka çevremizi ve karşımızdakileri de etkileyecektir. Eğer ne yapıp edip almak istediğiniz taahhütler varsa isteyin. Öyle sevecen ve sıkı fıkı ilişkiler olmayacak. Ama herkes birbirine saygı gösterecek ve hak yememek adına özen gösterecek. Mantıklı olan yanımızla diğer yanımız bir uyum içinde hareket edecek ve bizi doğru olan, başarıya götüren yola yönlendirecek.

Her ne kadar hem maddesel hem de ruhsal bir çok açıdan çok verimli bir gün olsa da akşama doğru zihnimiz oldukça yorulacak. Akşam saatlerinde zihinsel verim almayı beklediğiniz işlere hiç bulaşmayın. Kafanızı dinlendirecek sizi rahatlatan ne varsa ona zaman ayırın. Bütün gün yapıp kotardıklarınızın muhasebesini de yarına ya da başka bir zamana bırakın.

SALI sabahı erken saatlerden itibaren Merkür 31 Aralık tarihine kadar kalacağı Yay burcuna tekrar geçiş yapacak. Tekrar diyorum zira daha önce Yay burcunda ilerlerken geri hereketi ile Akrep burcuna geri dönmüştü. Şimdi ise tekrar Yay burcundaki ilerlemeye başlayacak. Merkür, zihnimiz, algı ve iletişim tarzımız, her türlü iletişim ve seyahat konuları ile düşünce yapımızı sembolize eden gezegen. Yay burcundaki iken, düşüncelerimizde özgürleşme ihtiyacı doğuracaktır. Yeni bilgilere ulaşmak, keşfetmek ve bu bilgileri içselleştirip diğer insanlara da aktarmak ihtiyacında olacağız. Kavrayışımız da yüksek seviyede olacak ancak odaklanmakta ve bir konuya kilitlenmekte zorlanacağız. Yani çok fazla fikir üretilecek ancak icraata yönelik olmayanlarını yani abartılar içerenleri içinden ayıklamak gerekecek. Zihnimiz uçuşmaların içinde salınırken, herkes kendi görüşlerini diğer insanlara anlatmak ve fikirlerini yaymak konusunda fazlasıyla hevesli olacak. Derin ve detaylı öğretilerin, bilgilerin içinde dağılma riskimiz de olacak ama ben yine de Merkür Yay burcunda iken bizlere keyif katacak keşifler yaratacağına ve mutlu hissetmemize vesile olacağına inanıyorum.

Güne oldukça zinde ve hırslı bir şekilde başlayacağız. Sanki hiçbir engel ya da güç bizi yıkamaz hissi. Biz bir şeyin olmasını gerçekten istemişsek, önünde hiçbir şey duramaz, inancını kalpten hissettiğimiz bir sabah olacak. Sağlam ve emin adımlarla yürümek istediğiniz, irade ve inanç gerektiren her türlü konu için çok uygun olacak özellikle sabahın erken saatleri. Tezcanlı tavırların, önünüzü görmenize engel olmasına izin vermeyin. Her anlamda… Hem karar verirken ve bu karar doğrultusunda hareket ederken, hem de fiziksel boyutta. Yani iki anlamda da kazalara açık olacağız. Eğer olaylara bakış açımızda sabitlik ve inat tavrının önüne geçemezsek de diğer insanlarla çatışma riskimiz olacak. Sabahın yüksek enerjisini, üzerimizdeki negatifi diğer insanlara boşaltmaktansa, üretmek ve fayda sağlamak adına etkin bir biçimde kullanmamız daha güzel olur.

Öğleden sonra kafamız oldukça karışacak. Sabahtan bu yana yaptığımız şeyler sanki birden, birbirine girecek. Zaten uçuşan bir sürü fikir var kafamızda, bir de bunlar birbiriyle çatışacak. Kendimizi ateşli şekilde bir fikri savunurken aynı zamanda da bu fikrimizi aniden değiştirirken bulabiliriz. Anlatırken, konunun başka detaylarına da kapılıp kendi görüşümüzü dışlama ya da değiştirme gibi... Kesinlikle karar almak ve odaklanmak gerektiren işlerle uğraşmak için uygun bir zaman dilimi değil. Büyük sözler etmeye ya da tahhütlerde bulunmaya kalkmayın. Tutamayıp mahçup oluverirsiniz. Saat 15:09 sonrasında Ay zaten günün geri kalanında boşlukta olacağından, başlangıçlar ve uzun vadeli olmasını beklediğimiz adımlar için müsait değil. Cidd işleri bir kenara bırakıp, daha keyifli şeyler yönelmek daha uygun günün kalanı için. İkili ilişkilerde bir iyilik hali ve yakınlaşma ihtiyacı olacak. Buna neden olan en belirgin şey, duygusal anlamda hasssiyetimizi paylaşacağımız, hatta adeta hiç konuşmadan bile olsa sadece sığınacak yaslanacak bir omuz ihtiyacı duymamızdandır. Bu etki akşamın ilerleyen saatlerinde daha net hissedilecek. Eğer biriyle birlikteyseniz kesinlikle onun yamacında olmak, varlığını hissetmek isteyeceksiniz. Hayatında özel bir kişi olmayanlar da bu ihtiyacı duyacaklar mutlaka. Ama özellikle akşam saatlerinde, özellerini, duygularını paylaşabilecekleri o insanın olmamasının yüreklerini ne kadar acıttığını fark edecekler belki de.  İlişkilerde tutkunun, sahiplenmenin, derinleşme ihtiyacının, yakınlaşmanın gerçekten yoğun olarak kendini belli edeceği bir akşam olacak. Dertlenip, yüreğinizdeki sevgiye küsmeyeceğiniz, eğer siz hayatınızda “o” kişiye yer açmışsanız mutlaka gelip açtığınız yere oturacağını fark edebileceğiniz bir akşam geçirmenizi dilerim.

ÇARŞAMBA gecesi 00:22 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Yay burcuna geçiş yapacak. Hareketli, maceralara açık, enerjik ve heyecanlı bir ruh halinde olacağız. Yeni olan ve bizi geliştireceğine inandığımız her şey ilgimizi çekecek. Özgürlüğümüz her zamankinden daha çok önemli olacak. İnsanlara bildiklerimizi ama gerçek olduğuna inandığımız bilgileri aktarmak konusunda hevesli olacağız. Uzaklaşmalar ve kısa da olsa seyahatler bizi kendine doğru çekecek ister istemez. Önceden planlamamış olsanız bile eğitim fırsatları çıkabilir karşınıza bu günlerde.

Sabah erken saatler itibariyle hem zihinsel hem de bedenen coşkulu olacağımız kesin. Her şeye düşünmeden atlama hali bu. Acelece tavırlar, sözlerini esirgememek, bildiğini olduğu gibi söylemek, açıkcası içinden ne geçiyorsa hareketlere ve kelimelere olduğu gibi yansıtmak eğilimi göstereceğiz. Bir yandan tabi ki güzel bir durum. Durup düşünmek bazen hareket etme enerjisini yok edebiliyor. Karar verdiğin anda atmadığın adımlar sonradan çok büyükmüş gibi görünüp hiç atılamaz hale gelebiliyor. İyice düşünmeden alınan karalarsa, yanlış adımlara vesile olabiliyor. Ama bir ortası yok mu bunun? Mutlaka olmalı. İşte bu sabah saatlerinde bu noktaya çok yakınız aslında. Hem isteklerimizi dile getirme hem de hareket etme enerjimiz olacak. Umarım etkin bir şekilde kullanabiliriz. Aceleciliğin ve heyecan arayışının handikaplarına kapılmamanızı ve yenilik ihtiyacını abartmamaya özen göstermenizi öneririm. Özellikle içinize attığınız ve söylemenizin size de fayda sağlayacağı düşünceleri dile getirmek için çok uygun olacak. Yeni insanlarla tanışmak, bizim dışımızdaki fikirlere kendimizi açıp, hemfikir olacak orta yolu bulmak açısından da verimli olacak günün ilk yarısı.

Akşama doğru çevrenizdeki hareketlilik ve insan kalabağından yorulabiliriz. Bir fikir paylaşımı trafiği yaşanacak. İşimize yarayan yaramayan bir sürü bilgi sanki önümüzden akıp gidecek. Peki biz hangisine rağbet edelim? İşte asıl sorunda burada herhalde. Bu aşırı sosyallik biraz karışık duygulara kapılmamıza neden olacak. İnsanlara karşı oldukça iyimser ve yakın olmak isteyeceğiz. Olumsuz tarafları görmekte zorlanacağımız ve abartılı tavır ve görüşlere de inanabileceğimiz etkiler olacak gökyüzünde. Kendini olduğundan büyük gösteren kişilere kanma ve yanılma riskimiz var. Şanslı olmadığımızı düşündürecek olaylar da yaşayabiliriz. Diğer insanları bazı fikirlere yöneltmekte ikna kabiliyetimizi etkin olarak kullanamayabiliriz. Yaşadığınız tüm olaylarda ve biraya geldiğiniz kişilerde görünenin arkasındaki gerçek ve duru tarafı fark edebilmenizi dilerim bu akşam saatleri için. Olası risklerine rağmen kendimiz genel olarak mutlu hissedebileceğimiz ve pozitif tarafımızı yansıtabileceğimiz bir akşam olacak.

PERŞEMBE saat 10:41 de 21 derece Yay burcunda bir yeniay meydana gelecek. Herkesin hayatında bazı yeni adımlar için itici güç oluşturacak bu enerji. Yılın son yeni ayı ile birlikte yine iyilğe niyet edeceğiz. Hayrımıza olduğuna inandığımız adımları atma isteğini duyacağız. Son 1-2 günün gittikçe Ay’ın azalan ışığı tekrar hissedilmeye başlayacak. Yeni ay tohum ektiğimiz ve sonuçlarını beklemeye başladığımız dönemleri temsil ediyor. Ne içerikte bir tohum ekmişsek mahsulü de o içerikte oluyor. Bilgi ve inanç uğruna, farkındalık adına bazı adımlar atabiliriz bu yeniay ile birlikte. Uğrunda çaba sergileyerek görüşlerimizi onurlandırabiliriz. Sağlık ve genel anlamda iyilik halimiz adına bir takım adımlar atabiliriz. Seyahat ve eğitimlere niyet edebiliriz. Yeniayların ritüelleri beni heyecanlandırıyor. Hep umut ve inanç tazelemeye yarıyor. O anı heyecanla beklemek ve neye inanıyorsanız o şekilde inancınızı ifade etmek... Ve bunun bize güç katmasına fırsat vermek...

Yeniay eğer burcunuzda veya haritanızın diğer gezegenleriyle temas halinde gerçekleşmişse, mutlaka sizdeki etkisi daha yoğun olacaktır. Öyle ya da böyle, hayatımızın belli bir alanında tazelenmiş enerjiyle yenilere, olaylara yer açmak anlamı taşıyor . Bu yeniayın Ras alhague sabit yıldızı ile kavuşum halinde gerçekleşiyor olması ek manalar yüklüyor tabi ki. Ptolemy ye göre bu sabit yıldız özellikle kadına yönelik bazı talihsizlikleri ve hatta şiddeti barındırıyorL Dinsel ögelerin halk tarafından önem kazanabileceğini ve maddi kazanç açısından elverişli olabileceğini söylüyor. Yaşam görüşü farklılıklarının sorunlar doğurabileceğini düşündürttü bana.  Açıkçası bu sabit yıldız olumlu ve olumsuz olabilecek birçok anlamı yeniaya yükleyiveriyor. Olumlu taraflarını daha çok hayata geçirebilmemizi diliyorum.

10:41 sonrası Ay'ın günün tamamında boşlukta ilerleyecek olması ise, bu taze enerjiden hemen yarar sağlayamayabileceğimize işaret ediyor. Sabredip, atılacak adımları yarına ertelemenizi, güzel niyetlerinizi her daim yüreğinizden eksik etmemenizi ümit ederim. Günün tamamı kalıcı ve somut kazanımlar için çok uygun değil. Bilgi ve araştırma konularında ve yabancılarla yapılan çalışmalarda, rutini yürütmek adına kullanabilirsiniz günü.

Gece saat 23:43 de Ay yaklaşık 2 gün için Oğlak burcuna geçiş yapacak. İşte bu da eğlence ve rahatlığı bir kenara itiveren, daha çok başarma ve görevleri yerine getirme enerjisi veren bir durum. Hayatımızı kontrol etme ve konulara duıygusal tarafından bakamama eğilimi göstereceğiz bu günlerde. Her şeyi fazlasıyla ciddiye alma ve içinde mutluluk veren tarafları görmekte zorlanma… Sıkıcı gibi görünse de bu enerjiye de ihtiyacımız var hayatta. İhtiyatlı tarafımız ön plana çıkacağı, empati kurmakta zorlanacağımız ama elimize aldığımız işi başarmadan ve sonuçlandırmadan bırakmayacağımız günler olacak önümüzde. Size hayatın keyifli yanlarını da hatırlatacak uğraş ve kişilere zaman ayırmanızı ve maddi dünyanın ardındaki gerçeği görmeye çaba sarf etmenizi öneririm.

CUMA sabahının enerjisi ise plansız programsız hareket edip işleri birbirine karıştırma, kendimizi engelleyecek hatalara açıklık ve çok istememize rağmen yeteri kadar hızlı hareket edememe şeklinde olacak. İstediğimiz sonuçlara bir an evvel ulaşma ve kalitesinden de taviz vermeme isteğinde olacağız. Oh ne ala ne alaJ Umarım gönlümüzden geçen gerçek olur ama sanki bu sabah ikisinden birinden ödün vermemiz gerekecek gibi. Normal şartlarda emin adımlarla ilerlemek istediğiniz konularda yeni bir safhaya geçmek ya da tüm süreci sonlandırmak isteği duyabilirsiniz. Aman sakin olmaya çalışın. Zira sırf bir taşikardi uğruna emeklerinizin boşa gitmesini istemezsiniz herhalde. Eğer bir şeyleri aceleye getirmeye çalıştığınızı fark ederseniz veya sizi birileri buna zorlarsa, durun ve başka bir şeye dikkatinizi vermeye gayret edin. İçinde bulunduğunuz durumu en doğru şekilde yönetmek için sukuneti elden bırakmamanız gerekiyor. Size verilmiş sorumlulukların önemini kendinize hatırlatmayı ihmal etmeyin. Yenilik, heyecan ve hareket sevdasına yenik düşmemek adına kısa ve dur diyen molalar vermeye çalışın.

Öğlen saatlerinde, eğer sabahın telaşına yenilmemişseniz, zaten artık olaylara daha gerçekçi tarafından yaklaşabilir durumda olacaksınız.

Temkini elden bırakmadan yapılması gerekenleri büyük bir özveriyle yapmak için özel bir çaba göstermeyeceğiz. Bu tamamen kendiliğinden gerçekleşecek. Öğlen saatlerinde ayrıca gökyüzünde Merkür-Uranüs üçgen açısı kesinleşecek. Bu da bir nevi beynimizin uykudan uyanması etkisi yaratacak. gün boyunca ve hatta önümüzdeki 1-2 günde hissedilmeye devam edecek. Dahice fikirler üretmek ve alışılmışın dışındaki projelere imza atmak için çok uygun bir etki. Telepatik algılayışta bir artış olursa hiç şaşırmayın. 6. hissiniz iş başında olacak. Bu sezgilere güvenebilirsiniz sizi yanıltmayacak.

Zihnimizde adeta şimşekler çakıyor ve acaba ne üretsem diye fıkır fıkır yerinde duramıyor olacak. Sıradan bir şey gelmeyecek aklımız neredeyse. Zekanın sınırlarından sıyrıldığı ve yeni limanlara doğru keşfe yöneldiği bir durum. Aklımız bu kadar çok ve sıra dışı çalışınca zorlanmalar da olabilecek tabi ki. Az da olsa sinirsel bazı rahatsızlıklarda bir artış ve asabi tavırlar riskimiz var. Ama şimdi bundan bahsetmeyi hiç istemedim. Biz gelelim bu açının cezbedici yanlarına... Felsefi ve kavraması güç tüm konularda çalışma yapabilirsiniz. Bu sayede bu olumlu etkiden maksimumda fayda sağlamış olursunuz. Yaşamın değişik yanlarıyla temas etmek, yeni görüşlere hayatımızda yer açmak ve zihinsel olarak üretmek için ideal bir açı bu. İletişim becerilerini ortaya koyarak çalışan herkes( yazarlar, sanatçılar ve öğretmenler v.b.) ilham kaynağı olabilecek birçok olayı hayatına çekecektir. Bu arada sürpriz niteliğinde haberlere de hazırlıklı olun. Ne demekse? Hem sürpriz hem de hazırlıklı olmak. Neyse siz anladınız onu.

Bu yaşananlar bizim kendimizi güçlü hissetmemize vesile olacak gibi görünüyor. Aklın erişebildiği noktalar sınır tanımayınca, yapabileceklerimiz de engellerden arınıveriyor… Azim, istikrar, yaratıcılık, tutku gerektiren her türlü konu için oldukça verimli bir gün. Özellikle öğleden sonra saatlerinde tutkuyu da yakınımızda hissedeceğiz.

Çevremizden değil kendimizden beklentimizin yüksek olacağı ve hayal kırıklığı yaşamayacağımız çok güzel bir gün. Akşama kadar bu etkiler azalarak da olsa devam edecek ve günü bu şekilde tamamlayacağız. Ruhsal bir takım çalışmalar ve bireysel keşifler, farkındalık çalışmaları için verimli olabilecek bir akşam olacak. Eğlence için kullanmayı aklımızdan bile geçirmeyeceğiz zaten.

CUMARTESİ sabahı bir koşturmaca ile başlayacak. Tartışmalara ve öfke nöbetlerine çok açık bir sabah. Ağzına geleni hiç düşünmeden sarf etme, düşüncesizce tavırlar sergileme eğilimimiz olacak ne yazık ki. Hababam deyip, bu etki altındayken bir işe girişmek  çok akılcı değil. Eğer An'ı yaşarken bu tavırlarınızın farkına varabilmişseniz ne güzel. O zaman ne de olsa kontrol etme şansınız oluyor. Sonuçta fark etmediğimiz bir şeyi değiştirme fırsatımız hiç olamıyor.

Kendinizi cesaret konusunda takdir edin. Mutlaka bugün bu meziyet her zamankinden daha fazla görünür olacak. Ancak aklınızı devre dışı bırakan hiç bir harekete de yeltenmemeye çalışın.

Gün boyunca işler güçler ve görevler hep gündemde olacak. Şöyle bir oh deyip ayaklarınızı uzatıp dinlenme niyetini akşam saatlerine erteleyin. Başarılı olmak ve takdir edilmek, toplum tarafından onaylanmak adına elimizden geleni ardımıza koymayacağız da sanki başımız göğe erecek. Tamamen duygusal olan şeyler, günü temasında yer almıyor maalesef. Ama eğer siz zaten bu tarz maddesel evrenle haşır neşir bir kişiyseniz çok tat alacağınız kesin. Bana göre pek değil o yüzden de tarafsız yorum yapamadım herhaldeJ Şakayı bir tarafa bırakıp, gerçeklere dönersek tavsiyem, gün içinde yaptıklarınızdan keyif almayı ihmal etmeyin. Eğer zor bir şeyler başarmış ve takdir edilmişseniz bunu kutlamayı da unutmayın. Hatta akşamı beklemeyin.

Akşam saatlerinde gündüzün havası biraz dağılacak. Eğer gündüz fırsat bulamamışsanız kutlama ve eğlence için istemediğiniz kadar fırsat çıkabilir karşınıza. İyi ilişkiler açısından şanslı olacağız. Ama yine de bu ilişkileri işe dönüştürme eğilimi gösterirseniz kendinize dur deyin artık. Bırakın kendinizi ve azıcık nefes almaya izin verin. Saat 23:15 sonrası ay kısa süreli olarak boşlukta olacak. Ve gün dönmeden, yaklaşık 2 gün için Kova burcuna geçiş yapacak. Bilginin, arkadaşlığın, özgürlüğün, merhametin, teknolojik ve bilimsel konuların, keşiflerin aktif olarak gündemimizde olacağı günlere doğru dinlenmek için evin yolunu erkenden bulmanız daha iyi olur.

PAZAR sabahı saat 06:38 itibariyle Venüs 2 Şubat tarihine kadar kalacağı Yay burcuna geçiş yapacak. İlişkiler açısından çok eğlenceli bir döneme giriyoruz. Akrep burcundaki kasıcı ve zorlayıcı döneminden sonra ilişkilere inanılmaz bir rahatlama gelecek. Adeta bir oh diyeceğiz hep birlikte. Hiç etkilenmedim diyenler bile mutlaka bu dönemde ilişkilerinde bazı yıpratıcı olaylar yaşamıştır. İşte bu olaylar artık biraz durulmaya başlayacak. Hemen bıçakla kesilir gibi düzelme beklememek gerekir ama en azından o konsantre enerji dağılmaya başlayacak. Gezip, tozmak ve eğlenmek isteyeceğiz eşimizle. Maceralar yaşamak ve sürekli kendimizi özgür hissetmek. Bu eğer mevcutta bir ilişkiniz yoksa daha da keyifli. Ama evli iseniz veya bir partneriniz varsa, eşinizin de sizinle aynı enerjide olmasını bekleyeceksiniz. Değilse de ayağınızı bağlaması pek mümkün olmayacak.

Eşlerin free takılmaktan daha çok keyif aldığı bir dönem olacak bu. Hemen aklınıza en kötüsü gelmesin. Yani illa da bir aldatma olayından bahsetmiyorum. İhtiyacımız yenilik ve özgürlük olacak o kadar. Bağlı olmak ve bağlı olduğumuz kişiye, onunla paylaştığımız hayata dair sorumluluklar hiiiiiç cazip gelmeyecek.  Ama sonuçta çok keyifli bir dönem olacağı kesin.

Sabah erken saatlerinde keşfetmek arzusu ile uyanacağız. Normalde sessiz kalmayı tercih etsek bile, bugün toplumsal konularda en önde yer alabilecek bir enerjimiz olacak. Herkese faydası dokunacak işler yapmak ve diğer insanların sıcaklığını yakından hissetmek isteyeceğiz. Dostça buluşmalar ve keyif veren, canlı, heyecanlı sohbetler için uygun bir sabahtayız.

Öğlene doğru, aklımızdan ve kalbimizden geçenleri kağıda ya da dile dökmek için fırsatlar çıkabilir karşımıza. Zihinsel olarak oldukça aktif ve paylaşımcı olacağız. Bizde olan bilgiden herkes faydalansın, felsefi konulardaki vizyonumuzu mümkün olduğu kadar çok insana aktaralım isteyeceğiz.

Ancak bizim bu gayet iyi niyetli olan tavrımız bazı engellere takılabilir. Biz bütünün hayrını istedikçe, sanki olayı kişiselleştirmeye çalışan ve duvarlarını aşamadığımız insanlar çıkabilir karşımıza. Bu engellerin sizi durdurmasına izin vermeyin ne olur. Mutluluk yaratmak başlı başına kişinin kendi mutluluğunu da doğuran bir durum. Siz buna niyet ettiyseniz, ne kadar çok insana fayda sağlarsanız o kadar çok bu enerjiyi yaymış olursunuz.

Hep dediğim gibi mutluluk ve iyilik bulaşıcı bir durum. Hem de bildiğiniz gibi değil… Allahtan aşısı ve mevsimi yok. Bulaştırın bulaştırabildiğiniz kadar...

Akşama doğru kalabalık gruplar içinde kendimizi oldukça rahat hissedeceğimiz bazı ortamlarda olacağız. Artık engeller de aşılmış ve herkese bir iyilik hali gelmiş olacak. Gözümüz hiçbir olumsuzluğu görmeyecek nerdeyse. Ya da gerçekten de negatif hiçbir şey olmayacak. Ne fark eder ki. İçinde bilgi ve yardımlaşmanın olacağı ortamlarda olsa bile biraz negatiflik göz ardı edilmez de ne yapılır? Gün genel anlamda hem dolu dolu hem de faydalı olacak bizler için gibi görünüyor.

Akşam saatlerinde gün boyunca kendini hissettiren Venüs-Neptün kare açısı kesinleşecek. Bu bize gerek ikili gerekse sosyal ilişkilerimizde çok da memnun edici olaylar getirmeyecek maalesef. Dengeleri bozan ve güvendiğimiz dağlara karlar yağdıran bir durum olabilir. Gönül bağınız olan kişilerden gelenin iyisi de kötüsü de unutulmuyor. Bu nedenle de en çok sevdiklerimizin yarattığı kırgınlıklar içimizde kalıyor. Bu akşam olanlar da bize uzak kişilerden değil, sevgisini taşıdıklarımızdan gelecek ne yazık ki... Ama biz muhakeme yapabilir durumda olmayacağız. Olayı yok saymak değil ama en azından bu akşam için çözüm aramakla uğraşmayın. Bırakın olay bir soğusun. Duygular ön saflardan geriye doğru bir çekilsin bakalım. O zaman gerçekleri görmeye başlayabilir duruma geleceğiz. Bu akşam değil yani. Bu açının etkisiyle, genel olarak içinde bulunduğumuz ilişkideki gerçekleri görmekte zorlanma ve yanlışlar üzerine binalar inşa etmeye kalkma riskimiz çok net. Aynı zamanda hiç olmayacak birine aşık olma ve platonik bir biçimde bir aşkın rüyasına dalma eğilimini de yabana atmamak gerekir. En güzeli akşamı erkenden noktalayıp mümkünse kendimize zaman ayırmak olur herhalde. Zira birden fazla insanın bir arada olmasıyla birlikte hayal kırıklıkları da beraberinde gelebilecek. Dinleyin duygularınızı size neler söylüyor acaba? Yaralayıcı da olsa bazılarıyla yüz yüze gelmeye cesaret edin... Sevginin şifalandırıcı etkisini hissetmeye çalışın. Zira kalbin şifalanmadığı durumlarda hiçbir şifa yöntemi kişinin gerçekten sağlıklı olmasını sağlayamıyor…

Hayatınızda sevgiyi hissettiğiniz ve hissettirdiğiniz ilişkiler yaratmanızı gönülden dilerim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar