17 Aralık Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…

PAZARTESİ günü itibariyle hafta bir çeşit bilgi kirliliği ile başlayacak. Gerçek olan bilgiye ulaşmak için uğraşıp duracağız. Herkes muhtemelen malum konuya odaklanacak. Her kafadan bir ses çıkacak. Ve bu sırada içlerinden bir kısmı tamamen safsata niteliğinde olacak diye düşündüm. Fikir uçuşmaları ile boğuşup duracağız. Acaba mı? Doğru mu? Uydurma mı? Abartı mı? Önemli mi? v.b. bir sürü soru herkesin kafasında olacak. Ama sonuçta kesin olan bir şey var ki, sessizliği özleyeceğiz bu hafta.

Sadece bu konuda değil, günlük hayatınızda da bir çokgörüş ve konuşmaya müdahil olmak durumunda kalabilirsiniz. Herkes kendi fikrini subjektif biçimde ortaya koyma ve kabul ettirme derdinde olacak. Bazı şeyleri de tamamen hissi olarak bileceğiz ama nasıl bildiğimizi anlatamayacağız. Duru biliş denilen durumu bizzat deneyimleyeceğiz bazılarımız. Ama bunun bocalamasını da yaşayacağız.

Öğlen saatlerine kadar zihnimiz oldukça aktif olacak. Elimize aldığımız işleri büyük bir heyecanla yapmak isteyeceğiz ancak bir konuya odaklanmak ta da oldukça zorluk yaşayacağız. Sadece bu açıdan değil, duygusal anlamda da değişken bir ruh halinde olacağız. O nedenle özellikle konsantre olmamızı gereken konulara ayırmak için uygun bir zaman dilimi olmayacak öğlen öncesi. Söylenileneleri olduğundan farklı algılama ve bire bin katarak anlatma riski de var. O nedenle duyduklarınıza hemen inanmamakta ve kendi mantık süzgecinizden geçirmeden olduğu gibi kabul etmemekte fayda var.

Öğleden sonra bizi kabuğumuzdan sıyrılıp harekete geçmeye teşfik edecek zorlayıcı bazı olaylar gelebilir başımıza. Tamamen bam teline dokunası olaylar. Tüm iyiniyetimize rağmen, bu olayları yaşarken güzel şeyler düşünemeyeceğiz belki, ama ileriye doğru adım atmamızı sağlayacak nitelikte olacak bu yaşananlar. Sonuçta her şeyin,  bizim ruhumuzun biraz olsun özgürleşmesine ve gerçekleri keşfetmemize hizmet ettiğini hiç unutmasak ne güzel olur.

Akşam saat 20:12 itibariyle Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Kalıcı adımlar ve sonuç elde etmek istediğimiz şeylerin başlangıcı için hiç uygun değil. Ama oldukça keyifli geçeceğini söyleyebilirim akşam saatlerinin. Enerjik, heyecanlı, atak ve hareketli olacağız. Evde bile olsak mutlaka her zamankinden farklı şeyler yapmak isteyeceğiz. Dışarda plan yapmak ve bol sohbetli ev davetleri için ideal sayılabilecek bir akşam. Özellikle kadın erkek ilişkilerinde ama genel anlamda tüm ilişkilerde uyum ve canlılık olacak. Romantik bir akşam planlayıp tekliflerde bulunmak için çok uygun olmayabilir ama düşüncelerin paylaşılması ve mantık barındıran sohbetler için oldukça elverişli.

Değişik bakış açılarına da kulak verip ufkunuzu genişletmek isteyebilirsiniz bu akşam. Daha önce görmediğimiz ya da kabul etmek istemediğimiz bazı gerçeklere “acaba olabilir mi ?” diye yaklaşabileceğiz bu etki altındayken. Mutlaka iletişim halinde olup bu yoğun şekilde yayılan bilgiye kapılarımızı açmalıyız. İnsanlarla bir arada olmak en güzeli. Zira bütünün enerjisini hissetmek iyi gelecektir. Ama böyle bir fırsat yakalayamamışsanız bile, mutlaka bilgiye ulaşabileceğiniz bir araç kullanın. Okuyun, sıradan olmayan bilimsel içerikli şeyleri izleyin. En azından internet kullanarak akan bilgiden nasibinizi alın. Faydalanmak sizin elinizde. Başta kendinize olmak üzere, dış dünyaya karşı tüm duyularınızı kapatıp boşa geçirilecek bir akşam değil bu akşam.

SALI Salı günü saat 02:49 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Balık burcuna geçiş yapacak. Duygusal ve kırılgan olma eğilimi yoğun olarak belli edecek kendini. Olayları kontrol etme telaşından sıyrılmaya ve olanı kabullenmeye yönelik bir dürtümüz olacak. Hırslı ve atak davranmak gereken olaylara göre değil tabi ki. Ancak böyle günlerde insan egosuna çok daha rahat söz geçirebiliyor. O zaman da aslında gerçek huzura çok daha yakın oluyor. Aslında kendini toparlayıp, zorlu bir mücadeleye hazırlanmak için tüm yüklerden arınma ve negatifi boşaltma dinginliği bu. Gereksiz hiçbir dünyevi arzunun peşinden gitmemek çok daha kolay bu günlerde. Fakat bu arada olaylardan fazlasıyla etkilenme ve hareket etmemiz gereken yerde de adım atmayıp olacakları sessizce bekleme riskleri var mutlaka.

Sabahın ilk enerjisi tamamen bir akışa bırakma şeklinde olacak. Bu yukarıda bahsettiğim etkileri bir kat daha fazla olacak şekilde yaşayacağız. Herşeyi oluruna bırakma kendimizi, irademizi ortaya koyamama durumları yaşanabilir. Zira bu sabah saatleri için öncelikli amacımız somut kazanımlar elde etmek olmayacak.

Hal böyleyken de ne için çabalar ki insan. Zor bir durum… Hele ki, önceden planlanmış ve erteleme şansınızın olmadığı önemli bir işiniz varsa. Haddinden fazla bir rahatlık hissedilecek. Karışık ve içinden çıkılmaz duygular içinde olacağız.

Tamamen kendinizi hissi tarafınızla ifade edeceğiniz her türlü iş için uygun. Sanatçılar için ideal olabilir mesela. Mutlaka yaratıcılık yüksek olacaktır. Sanatçı olmanız şart değil evde yemek yapıyor olsanız bile lezzeti, yemek kitabına bakarak değil de iç sesinizie kulak vererek bulacağınız bir sabah olacak. Ne yazık ki mantık biraz geri planda olacak. Karar vermek zaten bir zulüm bu etki altındayken. Ama eğer becerebilmişsekJ verdiğimiz kararın doğruluğundan çok emin olmamak da gerekir. Tavsiyem mantıksal yönümüzle ilgili beklentiler varsa bu sabah için aman pür dikkat olmaya çalışın. Sorun, sorgulayın, her yönüyle ele almaya çalışın, bir bilene danışın... Hatta sonrasında alınmış kararı tekrar gözden geçirmek için fırsat yaratın.

Aynı zamanda her hareketten anlam çıkarma ve olayları üzerimize alınma riski de olan bir sabahtayız. Yalnız kalmayı istesek de pek fırsat bulamayacağız. İlişkilerde fedakarlık yapan ve karşılığını insanca alamayan tarafmışız hissine kapılabiliriz. Ama tabi ki unutulmaması gereken şey, hiçkimsenin bize zorla bir şey yaptırmadığıdır. Yani zavallı iradesiz varlıklar değiliz ki hiç birimiz.

Verme ve alma dengesini tutturmakta zorlanabileceğimiz bir güne başladık. “Hayır olsun” deyip, yargılarımızı sukunetle vermek en güzeli olur herhalde. Akşam saatlerine kadar bizi kırılgan hale getirecek şeyler etrafımızda olacak. Bizim başımıza gelmese bile, insanlık adına duyarlı olacağımız ve her türlü negatif etkiyi mıknatıs gibi çekeceğimiz bir gün olacak.

Akşam saatlerinde ise bu duyarlı halimizi ciddiyetle harmanlayıp kurban ruh halinden sıyrılacağımız etkiler olacak gökyüzünde. Yani bazı olaylar olmuş olabilir. Hatta bir kısmı üzücü ve yaralayıcı da olmuş olabilir. Bunları değiştirme şansımız olmadığına göre, biz "şimdi" ne yapabiliriz sorumlu tutumu kendini gösterecek.

Başımıza gelenlere aldanmayıp kendi kaderimizin yönünü belirleme enejisi bu. İçinde kesinlikle isyan barındırmıyor. Sadece mağrur bir kararlılık bu… Azim, inanç ve sorumluluk duygusu... Gücümüzü ela alma zamanı... Zorluklarla bireysel olarak değil de, bütün halinde kendi dışımızdaki çevreyi yok saymadan el ele başa çıkma zamanı... Çok güzel bir enerji var bu akşam gerçekten. Aslında gökyüzünde olan olaylar öyle bir ahenk içinde sıralanıyor ki… Her bir olay bir diğerinin zeminini hazırlıyor... Yaşamımızda aynen  böyle değil mi aslında?

İşte bu akşam, önlem alarak değiştirme şansımızın olmadığı bazı olaylar nedeniyle, normal şartlarda çok da üzerine düşmediğimiz şeylerin önemini kavramak, uğruna savaş verdiğimiz değerlerimizi masaya yatırmak için bizi zorlayacak.

Yaşamla ne şekilde başa çıkıyorsak bunu başarmak durumunda kalacağız. İçimizdeki yaşam enerjisi ile yüzleşmek ve ciddi anlamda farkındalıklar yaşamak için çok özel bir gün ve gece olacak.

ÇARŞAMBA gün boyunca Ay balık burcundaki seyrine devam edecek. Kalıplardan ve zincirlerden kurtulmak adına adımlar atabileceğimiz ve aslında bizi, biz istemediğimiz sürece bağlayan hiçbir şeyin olmadığını fark edeceğimiz bir gün olacak. İşte bu farkındalık olayı biraz riskli. “Evreka, o zaman durmamın bir anlamı yok” deyip akıntıya kendimizi bırakabiliriz. Sonrasında aklımızı başımıza getirecek olaylar olduğunda ne yaparız bilinmez tabi ama zihni devre dışı bırakacak etkiler her koldan atağa geçmiş durumda bu günlerde.

Evli olanlar veya bir hayat arkadaşı olanlar, olayın en sancılı yönlerini fark edip, duygularını revize etme ihtiyacı duyabilirler. Bugün ve önümüzdeki birkaç gün bu şekilde geçecek. Hayatında yalnız olmayı tercih edenler de bu tercihlerini sorgulayacaklar. Öyle ya da böyle, onunla da onsuz da olmuyor denilen durumun içinde olacağız…

Yıpratıcı sonuçlar doğurabilir tabi ki bunca sorgulama. Ama emin olun, özellikle bu gibi konulardaki, karar mekanizmalarının doğru çalıştığı günlerde değiliz. Bu yaralar bir günde oluşmadı ki hemen bir anda şifalansın. Fark edilen bir aksaklık varsa fark etme olayı başlı başına şükredilecek bir durum. Demek oluyor ki, değişim ihtiyacı varsa artık yapabilir durumdayız. Değişiklik için emek harcamadan tatminkar sonuçlar beklemek doğru mu sizce? Önce bir sindirmek ve emin olmak gerekmez mi? Tercih size kalmış tabi ki ama benim tavsiyem acele hareket etme isteğine dur diyecek gücü bulmanızdır.

Akşam saatlerinde de içte ve dışta olan tüm olaylara karşı duyarlı halimiz devam edecek. Kendinizi tamamen dış dünyaya kapatın demiyorum ama en azından olumsuzlukları mümkün olduğu kadar içselleştirmemeye çalışabilirsiniz. Eski yaraların hala kanadığını görüp kendinize şaşırabilirsiniz bugün. Bir de uzayan kırgınlıklar ve yok yere bir parçamız haline gelmiş kin duygumuzu serbest bırakabileceğimiz bir akşamdayız. Bağışlamanın huzurunu derinden deneyimleyeceğiniz bir akşam olmasını dilerim.

PERŞEMBE sabahının enerjisi zıtlaşma şeklinde olacak. Alınganlıklarımızı kızgınlıklara dönüştürüp içimize atmayacağımız ve hesabını soracağımız bir sabah. Bunu yapacak cesaret var ama ya söyleyecekleriniz gözyaşlarının ardına saklanırsa ne olur? Ben söyleyeyim: Söyledikleriniz duyulmayabilir ya da amacından sapabilir. Bu şekilde verilen bir savaş ya baştan kaybetmenize ya da zaferinizin sömürü ile gölgelenmesine neden olabilir. İlle de ağıtlar olması şart değil. Bu sabah için en önemli silah gözyaşları ve duyguların kullanılması olacak herhalde. Anlaşmazlıklar gündelik olaylardan çıkmış gibi görünse de asıl mesele “bakış açısı” olacak. Eğer değiştiremeyeceğinizi hissediyorsanız, bu yolda bir uğraşa girmeyin derim. Bırakın herkes kendi penceresinden baksın. Haklı ya da kurban aramayalım.

Balık burcundaki Ay'ın salıveren enerjisini ve sabah saatlerindeki boşluktaki hareketini göz önünde bulundurursak zaten öyle büyük bir kazanım da elde edemeyiz gibi görünüyor. (Hem maddi hem de manevi anlamda.) Kendimizi akışa bırakıp rutin işleri mümkünse bireysel olarak yürütmek daha uygun olacaktır özellikle erken saatler için.

Saat 09:44 sonrası Ay yaklaşık 2 gün için Koç burcuna geçiş yapacak. İşte bu bizim enerjimizi yerine getirecek güzel bir destek. Çok daha canlı ve zinde hissetmemizi sağlayacak bir enerji. Geçtiğimiz iki günün o hırslardan arınmış duygusallığı kendini bambaşka bir duruma bırakacak. Hani demiştim ya Balık enerjisinin Koç enerjisine geçiş için arınmaya yönlendirdiğini. İşte eğer o arınmayı gerektiği gibi yapabilmişseniz Bu andan itibaren kendinizi yavaş yavaş ete kemiğe bürünmüş halinizle hissetmeye ve yaşam gücünüzü ele almaya başladığınızı görebileceksiniz.

Koç burcundaki Ay bizim aceleci ve sabırsız olmamıza vesile oluyor. “Adam sende herşey olması gerektiği zaman oluyor nasıl olsa” dedirtmiyor maalesef. Bir koşturmaca ve telaş hali veriyor.

Özellikle akşam saatlerinde bu hız beklentimiz daha da yoğun hissedilecek. Herşey bir an evvel olup bitse isteği duyacağız. Başımıza ne gelebilir ki? Sonuçta mücadeleci yönümüz tetiklenmiş durumda. Ve nasıl olsa olumsuzluklar da bizi yıldıramaz ya…

İşte bu heyecanı hissetmek gerçekten çok güzel. Yani aslında yaşadığını hissetmek gibi birşey bu. Ama bir yandan da en kötü karar kararsızlıktan iyidir de dedirtiyor insana. Aman dikkat. Teklifler yapmak, uzun vadeli planlara adım atacak kararları vermek için çok uygun bir akşam değil. Yani mutlaka hızlı kararlar çıkacaktır bu akşamdan ama hata payı da barındırdığını göz önünde bulundurun lütfen. Bu akşam sizden yana olan cesaret erdeminin kıymetini bilin mutlaka. Ama gözünü karartacak cesaretin yarardan çok zarar verebileceğini de unutmayın derim.

Akşamın ilerleyen saatlerinde başımızı kaldırıp etrafa bakmaya ve yalnız olmadığımızı görmeye başlayacağız. Bu çok güzel olacak. Her ne yaşıyor ya da düşünüyorsak diğer insanların ve sevdiklerimizin de bu duyguları bizimle paylaşıyor olduğunu görmek ve bireysel düşünmeyi bir kenara bırakmak keyif verici.

Akşamın en son enerjisi yani gece yarısından önce 21 Aralık 2012 ye taşıyacağımız duygu bu olacak... Yaşam enerjisini sevgiyi ve coşkuyu birlikteyken çoğaltacağımızı fark etmenin keyfi...

CUMA Ve işte beklenen büyük gün geldi de çattı bile… Yıllardır üzerinde en çok konuşulan ve en rağbet etmeyenlerin bile merakla beklediği 21.12.2012 tarihine ulaştık. Neler olacağını kimse tam olarak bilemiyor tabi ki ama sıradan bir gün olmadığı kesin…

Günün gökyüzü hareketleri birçok değişik yoruma neden olabilecek nitelikte.

İçsel olarak fırtınalı geçen zorlayıcı bir gecenin ardından aceleci ve heyecanlı halimizi biraz dizginleyecek bir enerji ile başlayacak gün.

Sabah 08:42 sonrasında aslında Cumartesi günü kesinleşecek olan Güneş-Neptün altmışlık açısı etkisini göstermeye başlayacak. Bu sayede biraz da olsa sakinleşme şansımız artıyor. Günün geri kalanında giderek artan ölçüde, ruhsal, dini, mistik ilahi konulara daha yatkın olacağımız, mümkünse kalabalıktan uzakta ve sessizce düşünmeye, kendimizi dinlemeye zaman ayıracağımız görünüyor. Tarihin duygusal teması ağır basacak herhalde. Fiziken diğer insanlarla bir arada olamasak da hissetmek, meditasyonlar yapmak ve enerji alanımızı yükseltecek bireysel ya da topluca her türlü pozitif aktiviteye dahil olmak bugün için önerilebilecek aktiviteler. Bu bir çeşit kısa süreli inziva hali aslında. Eminim içimizden bazıları zaten günü bu şekilde planlamıştır. Planlarınızın boşa çıkmayacağını, gökyüzününde zaten bunu destekleyeceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Saat 13:11 itibariyle Güneş Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bu 1 aylık dönem boyunca her zamankinden daha çok başarı odaklı olacağız. Birşeyleri somut olarak ortaya koyma ve kazanç elde etme telaşını yoğun olarak hissedeceğiz. Sorumlulukların ön planda olduğu, eğlence ve duygusal hazların pek dikkate alınmadığı bir zaman aralığı olacak. Ne kadar da mevsimsel bir tema değil mi? Bir çok iş yerinde yıl sonu kapanışları, son ataklar, proje bitişleri, terfi ve zam telaşları, yani “son dönemeçten önceki son yokuş” misali bir enerji var günde... Bunu da tırmanırsak anlamlı sonuçlar elde edeceğiz diye bir hırsla, var gücümüzle çalışma azmi. İşte bu dönem bunu çok net yansıtıyor.  Çok fazla kaptırıp kendinizi ihmal etmeyeceğiniz bir Güneş Oğlak dönemi geçirmenizi dilerim.

Tüm öğleden sonra bol iletişim ve sıcak ortamlarda olabileceğiz. Kaynaşmak için hem sözleri hem de duygusal ifadeleri bir arada kullanabileceğiz. Sevgimizi ise oldukça ateşli bir biçimde ortaya koyacağız insanlara karşı. Yani “canım cicim” diyerek değil de " koçum benim seviyorum seni" tarzında. En sevdiğim tarzJ Eğer günü sonuna kadar çalışarak geçirmişseniz öğleden sonra oldukça hararetli konuşmaların ve hızlı üretilen çözümlerin arasında bulabilirsiniz kendinizi. Her kafadan bir ses çıkacak ve herkes kendi fikrinin doğru olduğu inancıyla diğerlerini pek dinlemek istemeyecek. Ama sonuçta tartışma veya çatışmalar yok bu enerjinin içinde. En fazla, hemfikir olamamış olursunuz. Ama sanki bu fikir uçuşmalarından çok yaratıcı şeyler çıkacak ve ileriye dönük adımların hızlıca atılmasına vesile olacak gibi de görünüyor. Çabuk ilerlemesini ümit ettiğiniz Önemli görüşme ve toplantılarınızı bu saat dilimine ayarlayabilirsiniz. Verim alma şansınız çok yüksek. Akşama kadar Ay'ın başkaca bir temel açısı olmayacak ve günü bu enerjiyle tamamlayacağız.

Akşam saatleri ise sevdiklerinizle bir arada olmak ve bildiklerinizi, hissettiklerinizi paylaşmak için uygun olacak.

Bu tarihe özel ayrıntılı yorumlarımı ilerleyen günlerde buradan takip edebilirsiniz.

CUMARTESİ sabahı, Cumadan bu yana etkisini gösteren Güneş-Neptün altmışlık açısı kesinleşecek. Ve yaratıcı yönümüz ve sınırlara, kalıplara takılan doğal yeteneklerimiz su yüzüne çıkabilmek için bir fırsat yakalayacak. Bildiğimiz ve aksini hiç düşünmediğimiz bir çok "doğru"nun yıkılabilir kalaler olduğunu fark edebiliriz bu açı etkisi ile. Sorumluluklarımızın, kişiliğimizin yapı taşlarının sorgulanma fırsatı. İşin içinde tatlı tatlı bir çözülme enerjisi var. Yani önce zincirler çözülecek ki, yeni halkalar oluşabilsin benliğimizde. Çok olumlu bir enerji bence. Biraz karşıklık ve bocalama etkisi yaratacağı muhakkak ama her zaman da böyle fırsatlar çıkmıyor karşımıza.

Sanatsal uğraşlarda yeteneklerimizi ortaya koymak ve gerçek anlamda fedakarlık gerektiren işlere adım atmak için çok uygun. Az da olsa hayatımızdaki erkek figürleri kaynaklı hayal kırıklıkları yaşama riskimiz var ama dediğim gibi ben bu riski göz ardı etmeyi tercih ediyorum.

Saat 14:56 sonrası akşam saatlerine kadar Ay boşlukta ilerleyecek. Üstelikte gökyüzünde gergin bir enerji olacak. Herkes lider olmak ve sözünün dinlenmesini isteyecek. Hadi bakalım herkes arkamdan gelsin durumu mevcut olacak. Ama bu istek karşılık bulmakta zorlanacak. Yani aslında herkes kendi yolunda gitmekten çok memnunken ne yapıp da yollarından döndüreceksiniz ki... Zorlu bir mücadele ve orta noktada buluşmakta zorlanma olası durumlar. Eğer bir hırsla öne atıldığınız, gönüllü olduğunuz bir görev varsa, özgüvene rağmen işin içinden çıkmakta zorlanabilirsiniz. Onca emeğin istenilen sonuçları vermemesi de mümkün. Zate Ay da boşlukta... Bugünün öğleden sonrasından çok fazla beklentiye girmezseniz çok da fazla sorun yaşamazsanız diye düşünüyorum.

Başlangıçlar için uygun değil. Tartışma ve anlaşamama riski de var. Acelecilik ve bunlara dayalı hatalar da mevcut. O zaman niye bile bile lades yapalım ki. Size fiziksel olarak enerjinizi boşaltacak yoğun aktiviteleri tavsiye edebilirim. Fazla çekişmeli olmayan yumuşak rekabetli sporlar iyi gelebilir mesela. En iyisi kendinizle yarışacak bir şey bulun. Salon sporları daha iyi olabilir. Öfke nöbetlerine neden olacak hiç bir ortama müsade etmeyin. Etmeyin diyorum zira bu sizin elinizde. Ortamı yaratan siz olmasanız bile birileri buna çanak tutarsa, siz durup düşünün... Buna yani bu dalaşa ihtiyacınız varmı diye? Olmadığını görüp rahat bir nefes olacağını ümit ediyorum...

Saat 20:26 da Ay yaklaşık 2 gün için Boğa burcuna beçiş yapacak. Maddi değerlerin ve bireysel keyfin daha öncelikli olacağı ve huzur arayışında olacağımız günler olacak. Cesaret gerektiren şeyler için çok uygun değil belki fakat ağır da olsa sağlam adımlar atmak için oldukça elverişli. Neyse sonuçta işin içinde hem dinginlik hem de zevk var. Daha ne olsun bu iki gün için? Değil mi ama?

Akşamın ilerleyen saatleri oldukça uyumlu geçek gibi görünüyor. Günü kazasız belasız atlatmışsanız daha bir rahata erme zamanı gelmiş demektir. Artık öncelikler değişiyor. Olay " tek kişilik" oyun omaktan çıkmış, içinde ziyafet sofralarının ve akışkan sohbetlerin de olduğu güzel ve en azından aileyi işin içine alan kalabalık bir sahneye dönüşmüş durumda. Geç saatlere kadar yaşamın ve sahip olduklarınızın tadını çıkarabileceğiniz güzel bir akşam. Ben bu akşam için güzle planlar yapmayı düşünüyorum. Size de öneririm...

PAZAR günü harcamaya teşfik eden bir açı ile başlayacak. Gökyüzünde Venüs-Jüpiter karşıt açısı kesinleşecek ve gün boyunca da hissedilecek. Bu açı etkisiyle birlikte her türlü istek ve keyif adına ihtiyaçlarımızı abartma riskini taşıyor olacağız. O nedenle de gözümüz olayın diğer taraflarını görmeyecek.

Sevgi ve ilgiyi almak konusunda tabiri caizse biraz arsızlık söz konusu olacak. Verilen kadarıyla yetinmek istemeyip daha fazlası için çaba sarf edebiliriz. Bunları elde etmenin yolu beğenilmek ise buna yönelik çalışabilirsiniz. Güzel olan nedir? Beğenilmek bize ne kazandırır? Bunu hissettiren insanlarla bir arada değilsek neyimiz eksilir? Daha binlerce soru geliyor insanın aklına. Devamını da siz getirin. Cevapları sizi dizginlemeye fayda sağlayabilir bu günki doyumsuz hal için. Bu açı etkisiyle aynı zamanda aşka ihtiyaç duyma ve çevremizdekileri olduğundan daha iyi görme ihitmalimiz de var. Ay Boğadayken cüzdanınız bir nebze olsun koruma altında olacaktır mutlaka ama siz yine de harcamalarınıza dikat etmeyi ihmal etmeyin bugün için. Bir de Yediklerinizi içtiklerinizi abartmaya başladığınız hissederseniz kalkıp biraz yürüyün. Doyduğunuzu fark etmek için zaman tanıyın kendinize. Pazartesi sabahına hafta sonundan 2-3 kilo artırarak başlamak istemiyorsanız boğaz kontrolü şart.

Öğlen saatlerinde eğer o saate kadar yapılması gerekenleri boşlamış ve rahatlık ve rehavete yenik düşmüşseniz birden aklınız başınıza geliverecek. Ya da getireceklerJ Çoğunlukla böyle oluyor ama değil mi? Neden zamanı iyi yönetemiyoruz ki? İlle de,klasik ve kaba ama, " yumurta" hikayesinin gerçek olmasına izin veriyoruz...

Eğer günü baştan iyi organize etmişsek o kadar da iki ayak bir pabuç olmak zorunda kalmayacağız. Hadi bugün deneyelim. Zorunlulukların tatsız olduğu kesin ama biz izin vermişsek bizi yoruyorlar. Bugün yorulmaya izin vermeyecek güç de var arkamızda. Kendimizi bir çok şeyi yapabilecek ve başarmadan bırakmayacak olarak görebileceğiz. Yani kolay kolay yılmayacak olduğumuz kesin. O zaman niye kasalım ki?

Eğer bu tarz dünyevi işler güçlere kendinizi zaten kapatmışsanız, ruhsal çalışmalar ve özellikle kendiniz ve fiziksel bedeniniz ile ilgili bilinmeyenleri keşfetmek, rahatsızlıklarınızın ruhsal yanlarını bulup çözmek için de uygun olabilir öğleden sonrası. Akşama kadar Ay'ın başka bir temel açısı olmayack. Günün son enerjisi, haftayı sağlam bir duruşla, istekli, kararlı ve azimli olarak tamamlamamızı sağlayacak. Farkındalıklarla dolu bir hafta geçirmenizi gönülden dilerim.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 
Samiye Özbaş Soysal

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar