AstroKarmik ile 6-12 Ocak 2014 Haftası...

6 Ocak PAZARTESİ günü Ay Balık burcunda olacak.  Duygusal temalar, sevgi ve sevdiklerimizle ilişkilerimiz konuları ön planda olacak. Yürekten gelen paylaşımlar, fedakarlık isteyen işler ve sanatsal faaliyetler için uygun bir gündeyiz.

Sabahın erken saatleri yapmamız gereken ve normal şartlarda duygusal boyutu nedeniyle ertelediğimiz konuşmaları yapmak için elverişli olabilir. Bu sabah için sorumluluk almayı bilmek, planlı, programlı ve disiplinli olmak sayesinde akıcı ve verimli işler üretebiliriz.

Öğleden önce aslında dünden bu yana etkili olan Merkür-Satürn altmışlık açısı kesinleşecek ve tüm gün boyunca hissedilecek. Bu açı etkisiyle, zihnimizi toparlamakta zorlanmama ve zihinsel kapasitemizi verimli biçimde kullanabilme becerimiz aktiflenecek. Özellikle Ay'ın henüz boşluğa girmediği sabah saatleri karar almak ve ciddi içerikli konuşmalar yapmak için elverişli görünüyor.

Balık burcundaki ay, sezgilerimizi ve duygusallığımızı da işin içine katarak etkileyici ve inandırıcı nitelikte konuşmalar yapabileceğimizi, resmi taleplerde bulunursak da tarafsız kararlarla buluşabileceğimizi gösteriyor. Mantıklı bir bakış açısı hakim olacak. 

Tecrübeli ve olgun kişilerin görüşlerinden her zamankinden daha çok verim alabiliriz.

Bu transit bize, akıl, mantık ve gerçekçi bakış açısı sayesinde olumsuz gibi görünen olayların bile lehimize dönebileceğini işaret ediyor. Sunum, bilgi aktarımı, eğitim, öğretim amaçlı işleriniz için çok güzel bir enerji var bugün gökyüzünden yansıyan. 

Saat 11:45 den sonra Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Bu zaman diliminde, başlangıçlar ve sağlam olsun istediğiniz adımlar için belirsizlik veren etkiler olacak. Ancak yine de içinde bulunduğumuz gergin günlerin etkisini biraz olsun azaltabilecek, kendimizi dingin ve huzurlu hissedebileceğimiz şekilde geçecek günün ikinci yarısı.

Sevdiklerinizle bir araya gelmek, sevginizi ifade etmek, gönül birliği kurabilmek,  kırgınlıkları onarmak için ideal saatlerde olacağız. Ufak gezintiler, romantik buluşmalar, sanatsal faaliyetler için de elverişli olacak. İşe güce odaklanma ve hırs gerektiren işlere girişmek için ise müsait değilL

Keyif ve estetik konuları ön planda olacak. Tuttuğunu koparan bir tavır sergilemeniz gereken işler için bu zaman dilimini kullanmanızı önermem. Ama tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır kıvamında işleri ele alabilirsiniz.

Saat 21:46 dan sonra Ay Koç burcuna geçecek. Eğer gece için bir planınız varsa bu saatten sonrasında, dinlenmek yerine geceye kaldığı yerden devam etmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak dinlenip bugüne oranla çok daha hareketli olabilecek 2 güne hazırlanmak daha iyi olabilir.

7 Ocak SALI günü Ay Koç burcunda olacak. Aktif ve dinamik bir gün bizi bekliyor. Durağan ve dingin olma halini tercih ettiğimiz iki günün ardından biriktirdiğimiz enerjiyi dışarıya çıkarma fırsatı olabilecek bir gündeyiz. Girişimci tavırlar, öne atılma ve özgüven sergileme sayesinde çok daha verimli olabilir günümüz.

Sessizce veya oturduğunuz yerden yapmanız gereken işler bugün biraz sıkıcı görünebilir. Eğer şansınız varsa, masa başında ve kendinizi dinleyerek yapacaklarınızı tercih etmeyin derim. Madem yaşam enerjimiz ve fiziksel gücümüz yerinde o zaman biz de bunu harcayacağımız işlere, yani hareketlilik, güç ve cesaret gerektirenlerine yöneliriz. Fırsat bulamamışsanız da en azından bu enerjinin fazlasını boşaltacak spor v.b. bir faaliyet katın ki gününüze, negatif etkilerine maruz kalmayın. Günün rekabetçi havasını soft aktivitelerle doyurursanız, gereksiz agresyon ve bencilce tavırlarından korunmuş olursunuz.

Öğlen saatlerine doğru bu hareketlilik ihtiyacı iyice artacak. Eğer elde edememişsek de bunun yerini huzursuzluk durumu alabilecek.  Bu saatler değişken bir ruh haline gebe, Yani sağı solu belli olmaz, şimdi ister, biraz sonra vazgeçer bir tavırdan bahsediyorum. Rutinin maksimum eziyetini çektiğimiz saatlerde olacağız. Farklı bir şeyler yapmak, bizi kısıtlayan her ne varsa ondan hızlıca kurtulmak “benim istediğim olsun ama bir an önce olsun” diye ısrar etmek gibi davranışlara doğru çekilebiliriz. Otokontrol sağlamayı becerilmişsek, cesaret ve girişimcilik gerektiren ve sonuçlarını hızlıca alayım dediğiniz işler için biçilmiş kaftan. Ancak günün genelinde “Ben! Ben! Ben!” diyen ve bunun dışındaki tüm faktörleri hiçe sayma eğilimde olan bir enerji olduğunu ve bunun da kişisel çatışmalara ve agresyonlara ve hatta fiziksel hasarlara neden olabileceğini göz ardı etmeyin derim.

Akşam saatlerinde dinamizm devam ediyor olacak. Çetrefilli ve bu yüzden de kalkışmaya bir türlü cesaret edemediğiniz, kararlılık, azim ve güç gerektiren işler için ideal. Önemli kişilerden, öne atılmamızı sağlayacak ve “ben buradayım ve gönüllüyüm” demeye itecek desteği alma şansımız da var.  Özellikle kadın figürlerinden yana şanslı olacağız. Derin paylaşımlar ve ilişkilerin sağlamlaşmasına adına yakınlaşmalar açısından da elverişli bir akşamdayız. Bu akşamın havasında bir de  tutku var. Elimize aldığımız ve heves ettiğimiz işlere tutku katmak sayesinde çok daha tatminkar sonuçlar alacağız.

8 Ocak ÇARŞAMBA günü Ay yine Koç burcunda olacak. Bugün de düne benzer etkiler var üzerimizde ancak tek ve de önemli bir fark var. İstesek de uzlaşmak isteyen birilerini bulmakta zorlanacağız gibi görünüyor Çarşamba günü. Gece ilk saatler itibariyle kesinleşen Merkür-Venüs kavuşumunun ortamı yumuşatan çabasına rağmen bugün iletişim ve ilişkiler mevzuu biraz tıkalı olabilir. Ne kadar samimi olmaya çalışsak da bugün ikili ilişkilerde kendimizi diğer tarafa doğru biçimde anlatmakta zorlanabiliriz. Paylaşımda bulunmak istedikçe sizin duygu ve düşüncelerinizi aktarabileceğiniz nitelikte kişileri bulamayabilirsiniz. Ya da lafınızı ağzınıza tıkayıp, duymazdan gelebilirler.

O kadar içimizi dökmeye ihtiyacımız varsa ki bugün olacak gibi görünüyor o zaman bunu başkaları aracılığıyla yapmak yerine kendimizle baş başayken yapabiliriz. Zira bugünün en önemli artısı, zihinsel fonksiyonlarımızı, el becerimizi, duygu ve düşüncelerimizi sanatsal ve estetik biçimde ortaya koyma ihtiyacı olacak. Yazın ya da çizin, resimleyin, çıkarın o içinizdeki cevherleri... Ve bunun içinde kanal olarak kendi doğal becerilerinizi kullanın, kendinizi araç edinin. Zira dış dünyadakiler bunun için bugün gönüllü olmayacaklar. Merkür Venüs kavuşumun olumlu etkileri, ortaklık gerektirmeyen ticari girişimlerden de fayda sağlayabileceğinizi gösteriyor.

Sabah saatleri itibariyle kadın erkek ilişkilerinde anlaşmazlıklar, gerginlikler hakim olacak akşam saatlerine kadar. Ölçüsüz samimiyetler ya da yeterli yakınlığı yakalayamama, yapmacık tavırlar, katılmanız gereken zorunlu organizasyonlar, sıkıcı sosyal ortamlar ve karşı cinsin dilinden anlamayan müdanasız tavırlar söz konusu olunca doğal olarak aman hiç kimseye ve ortaklaşa yapılacak işlere bulaşmayın derim günün neredeyse tamamı için.

Saat 18:22 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Akşam saatleri için hatırlamamız gereken en önemli husus sözlerimizin can yakıcı olabileceği o nedenle de kontrol etmenin elzem olduğudur. Yanlış anlaşılmalar, son söyleyeceğimizi ilk başta söyleyip, iletişim köprülerini hepten yıkma söz konusu olabilir ne yazık ki. Önemli konuşma ve talepleriniz için bu akşamı önermem. Tamamen mantıkla hareket etmemiz gereken durumlara duygusal tepkiler eşlik edip bizi sonradan değiştirmek zorunda kalacağımız kararlara yönlendirebilirler. İşbirliği gerektiren şeylere yönelecekseniz biraz sabırlı ve esnek olabilmeniz lehinize olur.

9 Ocak PERŞEMBE günü saat 04:24 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Boğa burcuna geçecek. Önceki 2 güne nazaran çok daha fazla huzur arayışında olacağımız bir gündeyiz. Maddi ve manevi anlamdaki güven ihtiyacımız belirgin olacak. Sabırlı, sakin ve ağırbaşlı hareketlerin kar getireceği, daha fazlasına ulaşmak ve daha çoğunu elde etmek yerine mevcut halimizi korumakla daha çok tatmin yaşayacağımız bir gündeyiz. Risk almak yerine garantici tavırlara, öne atılmak yerine elimizdeki işleri toparlamaya, önümüzü görmeyen hamleler yerine durağan ve dingin bir havaya ihtiyacımız var.

Maddi meseleler ve verimlilik esasına dayan iş, plan ve projeler gündemimizde olabilir. Peki bu huzur ve denge ihtiyacımızı yeteri kadar doyurabilecek miyiz bakalım? Vallahi ne diyelim bu gece saatlerinde gökyüzünde kesinleşen bir Mars- Jüpiter kare açısı var. Bu yılın ilk 6 ayına şenlik getiren gezegen kombinasyonlarından biri bu. Bizdeki etkisi ne olacak diye bakarsak ki bu etki aslında dün de gündemdeydi; Bu da bize şartlarımızı zorlayacak, düşüncesizce öne atılacak, yeni deneyimler yaşamak adına harekete geçirecek bazı risklere yönlendirebilir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu değil mi? İşte bu ikilem de aslında, “asla yapmam” dediğimiz bazı hamleler için itikleyen gücü hissedeceğimiz ancak çok ihtimalli sonuç risklerinden her zamankinden fazla huzursuzluk duyabileceğimizi gösteriyor.

Bugün için önerim, kararlarınızda, adımlarınızda ve sözlerinizde boyunuzu aşanlarına yönelmemenizdir. Maddi girişimlerde riskleri ölçüp biçmek, ben yaparım ben ederimlerde ölçüyü kaçırmamak önemli olacak. Özgüven konusunda her hangi bir sıkıntı olmayacak… bu güzel ancak gerçek anlamda yapabilecekleri abartma ve olmayacak dualara amin deyip, yapamayacağız şeylerin sözünü verme riskimiz var. Bugün olasılıklara var olduğundan küçük gösteren gözlüklerle bakıyoruz unutmayın.  Yarın bu gözlükler çıkınca ne olacak? “Vay benim başıma gelenler” demeyin sonra. Onu bırakın, sözünde durmamış insan muamelesi görme durumu da cabası.

Öğleden önceki saatler dua, ibadet, ruhsal konular, merhamet ve fedakarlık gerektiren işler, sanatsal faaliyetler ve yaratıcılık gerektiren işler için uygun. Duyguları ifade etmek ve sağlık, şifa konulu işlerle uğraşmak için de elverişli.

Öğlen saatleri duygusal olarak kırgınlık yaşamaya çok müsait bir havamız olacak. Adeta tüm yelkenlerimiz suya inmiş ve savunmasız kalmışız da herkes üstümüze geliyor gibi bir durum olabilir. Özellikle kadın figürleriyle yaşanabilecek kırgınlıklara dikkat. Yüreğimizde baki yeri olanlardan gelene hoş görülü olabilmek, onlarda yürek yoran etkiler bırakmamak için elimizden geleni yapmalıyız.

Akşam saatlerine kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacak. Gün boyunca risk alma konusundaki uyarıları göz ardı etmeden huzura hizmet eden adımlar atarak doyurucu bir gün geçirebiliriz.

10 Ocak CUMA günü de Ay Boğa burcunda olacak. Maddi konular, verimlilik esasına dayanan işler ön planda olacak. Boş durmak değil de üretmek isteğimiz daha baskın olacak. Bugün elimize aldığımız işleri aceleye getirmemek, sonuç almak konusunda sabırlı olmak ve sonucunda çok büyük sürprizler olmayan işlere girişmek günü bizim için keyifli kılabilir. Yemek yiyeceğiniz restoran, menüde seçiminiz bile bildiğiniz güvendiğiniz, alışık olduğunuz şeyler üzerine kurulu olsun.

Sabah saatlerinde genel bir mutluluk hali söz konusu olacak.  Sosyal ortamlar, uzun kahvaltı sohbetleri, keyifli ve ağız tadına uygun yenen şeyler bu sabah saatlerinin temasında var. Eğitim konulu işlerle uğraşmak, finansal işler için elverişli olacak. Önemli ve güven esaslı ilişkiler kurduğumuz kişilerle görüşmek, desteklerini istemek ve aynı zamanda bizi geliştiren kişilerle bir araya gelmek ve destek alış verişleri içinde gayet uygun bir sabahtayız.

Gün boyunca bu pozitif hava devam edecek ve akşam saatlerine de bu etkiler altında ulaşacağız. Akşam saatleri de hem uzlaşmacı hem de olaylara ciddiyetle yaklaşan bir havamız olacak. Hem işlerin hem de ilişkilerin sorumluluğunu alan tavırlar dikkat çekecek. İş ya da özel hayatınıza dair, samimiyet kurulsun ancak herkes vazifesini de bilsin yani profesyonellikten uzaklaşmayalı, duygular kadar mantık da devrede olsun, gerçekçi yaklaşım sergileyelim denilebilecek her türlü iş ve görüşme için ideal bir akşam. Teklif alıp verme, el sıkışma, birlikteliklere dair kararlar alma ve geleceğe dair planlar yapmak için ideal olacak.

11 Ocak CUMARTESİ günü Ay günün ilk yarısında yine Boğa burcunda olacak. Günün en önemli gökyüzü olayı Venüs-Güneş kavuşumu ve bu ikisinin Satürn ile yapacağı destekleyici açı olacak. Venüs’ün Güneş ile bu yakın teması ilişkiler açısından iplerin iradi tarafa bırakılacağına işaret ediyor. Bir de işin içine Satürn teması girince, bu açının etkisiyle, birlikteliklerde ciddi bir takım kararlar verme, ilişkilerin sorumluluğunu alma, romantik aşk sahnelerinden ziyade geleceğe vaatlerde bulunan ve uzun soluklu olan daha mantıksal ve gerçekçi olan tavırlara şahit olma durumu yaşanabilir. 

Venüs burada Güneş'in ışınları altında. Yani aşk, meşk, zevkü sefa değil de bizim ışığımızı parlatacak ve gücümüzü artıracak olana daha çok ihtiyaç duyacağız. Tabi ki doğal olarak ilişki konusu biraz sorun teşkil edebilecek. Venüs’ün yanık olma hali söz konusu... Işığını Güneşe aktarmış, Güneş daha da bir parlamış ancak Venüs’ün temsil ettiği konular biraz geri plana itilmiş durumda.

Açıkçası içten iletişimler, sevgiyi ifade edişler beklememekte fayda var bu transit etkisi altındayken. Arzuladığımız yakınlaşmayı sağlayamayabiliriz. Ancak dediğim gibi Satürn'ün desteği, eninde sonunda bir uzlaşmanın sağlanabileceğini ve gerçekçi yaklaşımların olayı da gerçekçi pencereye çekeceğini gösteriyor.  Üzerimize düşeni yapmış ve karşı tarafı ve bir araya gelmiş halimizi objektif bir biçimde değerlendirebilmişsek birliktelikler adına olumlu adımların atılabileceği bir gündeyiz. Bu transitler devredeyken iş ya da özel hayatımızda yaşça ya da ruhen olgun kişilere doğru çekilebiliriz. Bugünün içeriğinde zamanımızı olmayacak işlere heba etme, hayal alemine ait şeylere rağbet etme gibi bir durum yok. Gayret ve istikrar gerektiren her türlü iş ve ilişkilerin başlangıcı için elverişli olabilir.

Öğlen saatlerinde uzlaşmacı bir dil kullanma becerimiz artacak. Gönlünüzden geçeni kelimelere dökmek, huzur yaratan ifade tarzı kullanmak ve nihayetinde de anlaşma, fikir birliği sağlamak için çok uygun saatlerde olacağız. Seyahatler, ticari girişimler, eğitsel temalı işler,  iletişim ve zihinsel algı becerisi gerektiren işleriniz için kullanabilirsiniz öğlen saatlerini.

Ancak saat 12:59 dan sonra Ay yaklaşık  2 saat için boşlukta olacak. Bu zaman dilimini başlangıçlardan ziyade rutinin devamlılığı ve yarım işlerin tamamlanmasına ayırabilirsiniz. Önemli başlangıçların sonu belirsiz kalabilir.

Saat 14:26 dan sonra Ay İkizler burcuna geçecek. Bu saatten sonrası çok daha hareketli ve fıkır fıkır olmaya aday. Yerinde duramama, tüm alıcıların aktif hale gelmesi, her şeyi duyma, her şeyi görme, hiçbir sohbeti, hiçbir bilgiyi kaçırmama durumu söz konusu olabilir. Her şeye heves etme, aynı anda birden fazla yerde olup, birden fazla konuyu takip etme isteği duyabiliriz günün ikinci yarısında.

Sosyal ortamlar, konuşma ve iletişim kurma, bilgi alıp verme ihtiyacımızı doyuracağımız her türlü aktivite için ideal olabilir. Ticari konular ve seyahatler açısından da elverişli…

Akşamın ilerleyen saatleri bir miktar karışıklık, aldanma, aldatılma ve hayal kırıklığı yaşama potansiyeli açığa çıkacak.  Mantıksal kararlar vermek zorlaşabilecek. Duygular işin içine girip gerçekleri görmemizi engelleyebilecek. İrade ve gerçekçilik gerektiren iş ve kararları erteleseniz iyi olabilir. Bunun yerine ruhsal çalışmalar, sanatsal aktiviteler, dua, ibadet v.b. şeyleri koyup akşamı verimli hale getirebilirsiniz.

Gece saatlerinde Merkür, 31 Ocak tarihine kadar kalacağı Kova burcuna geçecek. Zihnimizin nasıl ve neye daha çok çalıştığını, algımızın nasıl olduğunu, bilgiyi alma ve verme sürecinin nasıl işlediğini, nasıl iletişim kurduğumuzu, ticari konulara nasıl yaklaştığımızı, teknolojik konular ve seyahatlerle ilgili durumumuzu daha çok anlatan Merkür bu süreçte olaylara gerçekçi tarafından ve tarafsız bakabilmemize destek olacak.

Yeni ve yenilikçi fikirler üretme, yolunda gitmeyen ne varsa düzeltme çabası verme ve toplumsal olaylarda daha çok ifadeci olma eğilimi göstereceğimiz bir dönem olacak. Bu dönem herkesin fikri kendine göre en doğrusu olduğundan bazı fikri sabitlik durumları da yaşanabilir. Akademik çalışmalar, teknolojik içerikli işler, zeka ve mantıksal bir bakış açısı gerektiren her tülü iş için uygun bir süreç bu. Bu dönemde sezgiler ve duygulardan ziyade gerçeklerden konuşuyor ve buna dair çalışıp buna dair kararlar alıyor olacağız. Düşüncelerimizi ne kadar özgür bırakabilmişsek o kadar geliştirici biçimde sonuçlar alacağımız keyifli bir dönem. Dedikodu mahiyetindeki konuşmalara pek rastlamayacağız çok şükür bu günlerde… Sohbet konuları bu çerçevede, dolu dolu içerikli, hümanist bakış açısı ile toplumsal olaylarda nasıl daha iyi yol alırız üzerine olacak. Ne, nasıl ve neden sorularını bolca soracağımız, gerçek olanı bulup çıkarma çabasında olacağımız etkiler altında olacağız.

13 Ocak PAZAR günü Ay İkizler burcunda olacak. Hareketli, sohbeti ve bilgi alış verişi, haber trafiği yoğun bir tatil günündeyiz. Eğitsel mevzular, ticari konular, kısa seyahatler, ziyaretler, sosyal ortamlar ve yakın çevremiz ile bir araya gelip yapacağımız her türlü hareketli aktivite için uygun bir gündeyiz. Sabah saatleri sürpriz planlara hazırlıklı olmakta fayda var.  Eğer değişiklik arayışındaysanız bu sabah güzel fırsatlar kapınızı çalabilir.  Çat kapı gelen ziyaretçiler veya hiç aklınızda yokken aldığınız bir davet ya da yolda tesadüfen karşılaştığınız kişilerin planına dahil olma durumu yaşanabilir. Her durumda bu sabahın verdiği mesaj şu, “planlarında esnek ol ve alternatif olanlarına karşı açık olmaya çalış. Ani değişimlerden kaçma.”

Gün boyunca hem fiziksel hareketlilik hem de haberleşme trafiği yoğun olacak. Yazma, çizme, el becerisi ve zihinsel üretkenlik gerektiren işler, algı ve öğrenme, öğretme kabiliyetini kullanacağınız planlar için güzel bir gün.  Sıra dışı ve hız kazandıracak çözümlere açık olduğumuz bir gündeyiz.

Akşam saatlerinde bile bu hareketlilik devam edecek. Enerjimizde yerinde olacak. Fiziksel güç, efor, özgüven ve canlılık gerektiren işler, cesaretimizi toplayacağımız konuşmalar, teklifler ve (saat 23:34 den öncesi) önemli başlangıçlar için gayet uygun olacak. Bu saat itibariyle Ay boşlukta olacak.  Keyifli, dinamik ve enerjik bir havada haftayı tamamlıyoruz.

 
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar