AstroKarmik ile 27 Ocak-2 Şubat 2014 Haftası...

27 Ocak PAZARTESİ günü Ay Yay burcunda. Coşkulu, canlı ve hevesli bir ruh halimiz olacak. Bugünün çok verimli ve huzurlu yaşanabilmesi adına yapılacak şey, pozitife odaklanma ve ümidini hep canlı tutabilme hali olacak.  Olumsuzluklardan beslenen ve enerjinizi düşüren kişilerden özellikle sakının derim. Aksine modunuzu yükseltecek ve olumlu olanı, fırsatları, gelişme ve yükselme imkanlarını görmenizi sağlayan kişileri tercih edin günü paylaşmak için. 

Yolculuklar, eğitim konulu planlar, yeni yerler, yeni insanlar, keşifler, inançlara yönelik aktiviteler, felsefi çalışmalar için elverişli bir gündeyiz. Olaylara daha geniş pencereden bakabilmek, bunu sağlayan rehber niteliğindeki kişilerin desteğini alabilmek bize bugünü faydalı kılacak olan davranış modelleri olacak.

Gün boyunca en zorlayıcı sorunlardan biri odaklanama, pek çok şeye ilgi duyma ve her konuyu detaylarına dalacak ve zamanı mekanı unutacak kadar çok irdeleme bu nedenle de asıl amacı unutup dağılma riski olacak. Gerçeğin peşinde gitmek ve en ince noktayı bile açıkta bırakmayacak kadar çok, bilginin peşine düşmek güzel. Ancak biraz da organize olmaya, zamanlama ve disipline ihtiyaç duyduğumuzu unutmazsanız iyi olur. Yoksa günü pek çok şey öğrenmiş ama bu pek çok bilginin aslında neye hizmet edeceğini hesaplayamamış ve belki de bu pek çok bilgiyi bir araya getirmeyi, birleştirmeyi becerememiş olarak tamamlayabiliriz.

Akşam saatleri heyecan ve hareketlilik iyiden iyiye artacak. Yerinde duramama, acelecilik ve istediklerimiz hemen olsun, hızlıca yetişelim, çabucak kotaralım gibi adrenalin bağımlısı durumlar söz konusu olabilir. Bu saatler güçlü ve destekleşebileceğiniz kişilerle bir araya gelmek, cesaret ve biraz da gözü karalık gerektiren işlere adım atmak, fiziksel efor ihtiyacı duyulan işlere yeltenmek ve hızlı sonuçlara alayım dediğiniz başlangıçlar için uygun olabilir. Sıcakkanlı samimi bir hava esecek akşam saatlerinde. Birden artan samimiyetler ve ilişkilerde sıcaklık yaratmak için gayet uygun.

28 Ocak SALI günü gece yarısından sonra saat 07:05'e kadar Ay yay burcunda ve boşlukta olacak.  Sonrasında ise yaklaşık 2,5 gün için Oğlak burcuna geçecek. Mesuliyetlerimizin farkında olmak ve hem işimizi hem de ilişkilerimizi ciddiye almakla bugün huzurlu ve verimli zaman geçirme şansımız artacak. Pek öyle eğleneyim, dinleneyim, lak lak edip keyif süreyim diyeceğimiz etkiler yok.
Bugün bize aydan yansıyan enerji, çalışmamızı, üretmemizi, başarılı olmamızı ve sorumluluklarımızı bilmemizi öğütlüyor. Erteleyen, vazgeçen, yok sayan tavırlara pek yer yok.

Aşırı ciddiyete kapılıp olayların içindeki keyifli tarafları görememe ve bu yüzden de iyi bir şeyler yapmışsak da yeteri kadar tadını çıkaramama riski var. Bugün kendinize düzenli olarak “başarılarını, iyi yaptığın şeyleri kutla” diye hatırlatmayı unutmayın derim.

Öğleden sonrası fedakarlıklar, başkası adına ve karşılık beklemeksizin yapılan çalışmalar, alınan sorumluluklar, tamamlanan işler ile geçebilir. Bu saatlerde hırsımıza yenik düşmek ve bireysel başarıya odaklanmak bize kar getirecek şeyler değil. Başarı gelecekse birlikte yapılan ve senden bu kadarsa benden de bu kadar diyen hesaplaşmaların olmadığı çalışmalardan gelecek.  

Huzur başkalarına destek olmak ve sevgiye dayalı ilişkiler yaratmak sayesinde gelecek. Bu saatler ayrıca çevremizdeki duygusal enerjilerden yoğun olarak etkilenebileceğimiz saatler olacak. Hayal gücümüzü, sezgilerimizi elimizdeki işlere katmış ve rahat olmayı becerebilmişsek çok daha yaratıcı ve verimli şeyler elde edebiliriz. Sanatsal çalışmalar ve ruhsal aktiviteler için de uygun olacak.

Ancak akşamın ilerleyen saatleri için pek de böyle ılımlı şeyler söyleyemeyeceğiz ne yazık ki... Mümkünse kişisel fikir ayrılıklarına ve bu ayrılıkları eğitici düzeltici faaliyetlere hiç girişmeyin derimJ Zira parlayan, ölçüsüz tepkiler, karşılıklı otorite kurma çabaları ve inatlaşmalar bu tarz durumları çatışma seviyesine taşıyabilir. Ne gerek var… 

İçinizden bir ses “kaşı durumu” dese de kulak vermeyin. Huzurlu ve dingin bir mekan yaratın ve meditatif müzikler eşliğinde yüreğinizi geren sıkıntıyı atın dışarı. Benim böyle durumlara dinlemeyi tercih ettiğim ve kesinlikle sonuç veren bazı CD lerim var. Siz de arayın ve bulun. Biri mutlaka iyi gelecektir. Çocuklarda olduğu gibi… Bu konuda yapılmış çalışmalar bazı seslerin ve bazı müziklerin çocuklar üzerinde hatta anne karnından başlayacak biçimde etkili olduğunu, pozitif bir şartlanma yarattığını gösteriyor. 

Peki bunu erişkin hale gelmiş olan kendimiz için niye yapmayalım. Yani negatifimizi illa ki bir başkasına boşaltmak ya da bedenimize zarar verecek biçimde depolamak zorunda değiliz. Dediğim gibi bana iyi gelen bazı CD lerim var. Sizlere de bu konuda tavsiyelerde bulunduğum bazı günler bana şifa oluyorlar. İlk tını hücrelerime nüfus etmeye başladığı andan itibaren ruhumun gevşediğini ve sevgi enerjisini iliklerime kadar işlediğini hissediyorum. Bazen bu yüzümde sıcacık bir gülümseme oluşturuyor. Bazen de aynı sıcaklık gözyaşlarımla yanaklarımdan süzülüyor. Her durumda bana aslolanı hatırlatıyor. Yani ruhumun varlığını...
Deneyin. Arayınca size de kendi varlığınızı hatırlatacak bir melodi çıkıverir karşınıza belki... Bu akşam… Neden olmasın…
Benden size bir tane gelsin bakalım… http://www.youtube.com/watch?v=4YQkZFPxUAE


29 Ocak ÇARŞAMBA günü Ay Oğlak burcunda olacak.  Sorumluluklar, işler, güçler, çalışma hayatı ve her ne yaparsak yapalım işin sonucunda somut kazanımlar elde etme ve başarılı olma isteği duyacağımız bir gündeyiz. İnisiyatif almak, planlı ve programlı olmak ve disiplini elden bırakmamak sayesinde her zamankinden daha verimli ve kazanımlı bir gün geçirebiliriz.
Aşırı iyimserlik, olası riskleri görmemizi engelleyebilir günün özellikle erken saatlerinde. Bir yere yetişecekseniz mesela, “nasıl olsa daha vaktim var, nasıl olsa yetişirim” derken bulabilirsiniz kendinizi veya “biraz daha uyusam ne kaybederim” diyen rehavete sürükleyecek bir etki doğabilir.

“Erken kalkan yol alır” lafını hatırlayın bugün için derim. Siz kalktınız ve yola koyuldunuz diyelim… Sonrasında da , örneğin iş amaçlı bir görüşmeniz varsa, haddinden fazla samimi ve işin ciddiyetini yaralayan, sululuk diyebileceğiniz ortam ve sohbetlerin arasında kalabilirsiniz. Mesafeyi koruyor olmanız lehinize olur. Ancak bunun yanı sıra yine de ikili ilişkilerinizi kullanarak bir takım işlerinizi halletme ve hallettirme şansınız da olabilir. Unutmayın.

Aslında dünden bu yana etkili olan Güneş-Uranüs altmışlık açısı öğleden önce kesinleşecek ve gün boyunca ve de yarın da etkili olmaya devam edecek.
Bu açı etkisiyle yaratıcılıkta artış, fark yaratma ve yenilikler ortaya çıkarma becerisi aktif olarak çalışacak.

Yenilikçi bakış açısı ve olabilirliklere inanç sayesinde hem kendimiz hem de içinde bulunduğumuz çevreye ait daha önce fark etmediğimiz pek çok cevheri ortaya çıkarabiliriz.
Farkındalık yaratacak deneyimler ve buna vesile olacak kişiler karşınıza çıkabilir bu içinde bulunduğumuz günlerde.

Kova burcunda zaten yenilikçi yaklaşımları destekleyen Güneş'in bir de bu anlamı yükseltecek olan Uranüs ile destekleyen açısı, hem gerçek anlamda hem de bilinç seviyesinde keşiflere açık etkiler altında olduğumuza işaret ediyor.

Kova enerjisinden dolayı bunun yarın gerçekleşecek yeniay ile birlikte, beklenmedik bir toplumsal hareket ve uyanışa destek verebileceği de söylenebilir aslında.
Her durumda Güneş'in temsil ettiği anlamlardan benlik, irade, özgüven, varlık, kişilik adına daha önce görünmeyeni görme, duyulmayanı duyma, fark edilmeyeni bir anda ortaya çıkarma gibi kulağa hoş gelen etkiler ortaya çıkabilir.

Uranüs’ün özgürlüğe kanat çırptıran etkisi ise “sınırlardan, kalıplardan, kurallardan sıyrıl ve kendini serbest bırak ki gerçek potansiyellerin ortaya çıksın” diye fısıldayabilir.
Her durumda antenler açık olsun ki yenilik, gelişim, revizyon ve keşif fırsatlarını kaçırmayalım derim ben...

Akşam saatleri ilişkilerde yeteri kadar samimiyet oluşturmama ancak bunun yanında herkesin üzerine düşen sorumluluğu gocunmadan yerine getirmesi teması var. Ciddiyetle ele alınacak işler, sorumluluklar ve sabır ve kararlılık isteyen meseleler için elverişli. Ancak her ne kadar sağlam adım atabilirsin dese de Ay’ın yeniay öncesi son fazında olduğunu yani başlangıçları pek de desteklemediğini hatırlatmak isterim.

Saat 18:48 den sonrasında ise zaten buna pek elverişli olmayacak zira Ay günün geri kalanında boşlukta olacak.  İlişkiler açısından gerilimi belirgin bir akşamdayız. En büyük mesele de insanların birbirine otorite kurma ve söz geçirme çabası olacak.  Disiplini zorla sağlama ve baskı uygulama gibi davranışlar gözlemleyebiliriz çevremizde. Gözlemleriz diyorum neden, eğer bu yorumları okumuşsanız en azından siz buna girişmezsiniz diye ümit ediyorum da ondanJ
Eğer kontrol mekanizması çalıştırmamışsak, acelecilik, fevrilik ve inatlaşan bir bencillik söz konusu olabilecek bu akşam için. İşleri aceleye getirme durumu hatalara, hızlı ve telaşlı hareket etmek de ufak tefek kazalara sebebiyet verebilir.

30 Ocak PERŞEMBE günü saat 06:34 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Kova burcuna geçecek.  Gruplar, arkadaşlar ve insanlarla bir araya gelinerek yapılan işler, bütüne fayda sağlayan aktiviteler bugün bize daha çok huzur verecek.  Umutlu ve iyimser olmayı tercih edersek işlerin daha akıcı olması da muhtemel… 

Teknoloji ile bağlantılı işler, bilgi ve bilimsellik barındıran uğraşlar, dost sohbetleri, geliştiren nitelikteki her türlü organizasyon ilgimizi çekecek.  Yenilikler ilgimizi çekecek mutlaka ancak balsamik fazdaki ay nedeniyle yeniay öncesinde belki de yenilerine yer açabilmek adına mevcut olanlarını geride bırakmamız ve arınmamız gerekebilir.

Eski bilgiyi bırak ki yenisi seni bulsun, sana fayda sağlamayan ve özgür hareket etmeni engelleyen, geliştirmeyen bağlarından özellikle de arkadaş çevresi ve grup, dernek mahiyetindekilerden kurtul ki daha ileriye götürecek ve uyumu yakalayacağın, birlikte hareket etmekten haz duyacağın yenileri karşına çıksın, güncelliğini ve kapasitesini yitirmiş elektrikli, teknolojik aleti gözden çıkar veya devret ki daha modern ve faydalısına yer açılsın... Bugün aslında istesek de istemesek de, plansız biçimde sanki karşımıza bu tarz arınma fırsatlar çıkabilir.

Gün boyunca Kova burcundaki Ay'ın etkileri ile mantık ve objektifliğin fayda sağlayacağı olaylar gündemde olacak.  Özgürleşme ihtiyacımız yoğun olarak hissedilecek.

Gece saatlerinde Saat 23:38 de 10 derece 55 dakika Kova burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Yeniay başlangıçlar, taze enerjiler ve ilk adımlar ile alakalı bir gökyüzü olayı.  Güneş ve Ay aynı derecedeler ve bir olayı veya enerjiyi başlatmak üzere sözleşmiş durumdalar. Aynı düzlemdeler. Bu tam bir uyanış enerjisi… “Silkelen, harekete geç ve bir şeylere öncülük et, karar al ve hayata geçir” diye dürten bir enerji.

Normal şartlarda zemini hazırlanmış olan şeylerin ilk hareketini yaptıran güzel bir gökyüzü olayı.  Hepimizin hayatında farklı alanlarda bazı şeyleri tetikleyecek.

Niyetimizi ortaya koyma ve buna yönelik adım atma cesareti verecek.  Niyet etmek ve bunların ritüelleri önemli aslında. İnancınız ne olursa olsun, her şeyin başlangıcının aslında o şeye önce niyet etmek olduğunu kabul edersiniz. Yani var olabilmesi, gerçekleşmesi için önce gönülden istememiz gerekiyor. İstemişseniz o zaman harekete geçmek de çok daha kolay hale geliyor.  

Bu konuda sizlere de yeni fikirler verecek yeniay ritüelleri konulu bir yazımı yakın vadede Vatan gazetesi web sitesinden ve buradan sizlerle paylaşacağım. Çok seviyorum ben ritüelleriJ İnsanın yüreğiyle temasını sağlıyor. Gerçekten isteyip istemediğini fark etmsine vesile oluyor. Ve tabi ki de niyeti ortaya koyma etkisi yaratıyor. Olmasa ne olur. Ancak sırf bu esnada yani o yoğunluk içindeyken bile kişi kendisi ve istekleri hakkında yepyeni şeyler fark edebiliyor. 

Yeniay bu kez Kova burcunda olacak. Genel olarak tetikleyeceği konular, idealler, toplumsal mücadeleler, yenilikler, icatlar, bireysel ve toplumsal bazdaki keşifler, özgürlük ve bunun uğruna verilen savaşlar, doğru gitmeyeni düzletme çabaları, düzenin sorgulanması ve daha iyisi, daha eşiti ve daha yenisi yapılansın diye yapılan hareketler olacak.

Rasyonel zeka ve sosyal hareketliliğe dinamizm getirecek. Kova enerjisinde duygulardan çok idealler ve mantıksal olana yönelme eğilimi var.
Burada bilincin uyanışı söz konusu…
Farkındalığın artışı…
Hem soyut hem de somut olarak inanılanın bilgi, ispat ve deneyim eşliğinde tescili durumu mevcut.

Bu süreçte gökyüzünden yansıyan enerji bize,     ideallerin uğruna ayağa kalk ve harekete geç      diyecek.  Bunlar bireysel idealler de olabilecek ancak “daha güzeli”, tam da seçimler öncesi dönemde, “her neye inanıyorsan seyirci kalma ve elini taşın altına koy, ilk hareketi birinden bekleme, hep birlikte harekete geçebileceğin insanları bul, elinden tut seninle birlikte ayağa kalkıp amaca yönelik onların da yürüyüşe geçmelerini sağla” diyen toplumsal idealler de gündeme oturabilecek…

Eğer birlikte hareket edersek tek başına yapacağımız hareketten daha etkilisini ve daha ileriye götürecek olanını yaratabileceğimizi hatırlatacak. Bir elin nesi var iki elin sesi var diyecek. Protestolarda ve zeka fışkıran eylemlerde bir artış yaşanabilir yeniay sonrasındaki dönemde.
Özgürlüğünü kaybetmiş ya da baskı ve kısıtlama altında olan, olduğunu düşünen insanlar bunun, uğrunda mücadele edilmesi gereken bir şey olduğunun farkına varabilirler.
Devrim yaratan, ileriye götürmek adına mevcut ve yerinde sayan düzene isyan eden tavırlar bir miktar huzursuzluk da yaratabilir. Bu dönem fikirler adına verilen mücadelelere de bolca rastlayacağız. Geliştirici ve yenilik yaratan fikir alışverişleri fikir uçuşmaları için elverişli bir süreç olacak. Ancak karşıt fikirlerin anlaşması bir o kadar da zor olabilecek. Zira söz konusu Kova olduğunda sabit enerjisi kendini fikri sabitlik olarak gösterebiliyor.

Bu dönem bilgi bombardımanı, teknolojik gelişmeler, yeni ürünler, icatlar gündeme gelebilir. En büyük artısı ise objektif bakış açısı, iyiliğin bütüne hizmet etmesini amaçlayan tavırlar ve her şeyin toplumu bir tık öteye götürme adına hizmet etmesi olacak.

Bu dönem tabi ki düzen sahibi ve bunun değişmesini istemeyen kişiler için ayrıca bir stres kaynağı. Bu anlattığım protest enerjinin protesto edilen sabit yönetsel fonksiyonlara, bir şekilde yürüyen düzene sevimli gelmeyeceği malum. Ancak öyle ya da böyle bu yeniayın tetikleyeceği enerji içerdiği anlam itibariyle bir şekilde… öyle ya da böyle bütüne hizmet edecek…

Yeniay bu temaları harekete geçirecek ve hatta hız kazandıracak Uranüs sekstili ile birlikte olacak. Bu esnada Venüs-Plüton kavuşumu ve bunların da Jüpiter ile bir karşıtlığı mevcut olacak.  Bu da bize bu tarz bir toplumsal hareketlenmenin kadın figürleri üzerindeki baskıcı ya da şiddet içerikli bir eylem ile tetiklenebileceğine dair de ipuçları veriyor.

Türkiye Cumhuriyeti haritası üzerinden değerlendirirsek de, finansal bazı değişimlerin yaşanabileceğini, dış borçlar, yatırımlar ve diğer ülkelerle olan finansal bağlantılar menşeili bazı olayların gündeme gelebileceğini, kriz mahiyetindeki olayları düzeltmek adına bazı yeni düzenlemeler yapılması gerekliliğini gösterebilir. Bu alan aynı zamanda gizli örgütler, istihbarat örgütleri ile ilgili yeni yapılanmalara da işaret edebilir. Yeniay ile birlikte ses getiren bazı vefat olayları da insanların bir araya gelişi ve ortak hareket edişine sebep olabilirmiş gibi görünüyor. Aslında farklı görüşlere sahip kişilerin aynı amaca yönelik hareket etmelerini sağlayan bu tarz üzücü ancak tetikleyici bir uyanış yaşanabilir ülkemiz açısından. 

Bu yeniayın ülkemiz açısından transformasyon, evrim mahiyetindeki büyük değişimleri tetikleyebileceği ihtimali var. Zira yeniay sırasında Jüpiter-Plüton karşıtlığı tam da haritamızdaki Plüton üzerinde gerçekleşecek ve Plüton-Plüton karşıtlığını tetikleyecek. İnatlaşmalar, baskı ve şiddetin artışı, gücün kötüye kullanılabilmesi gibi ihtimaller hem geneli ilgilendiren hem de bireysel yaşamlarımızda risk olarak ortaya çıkabilecek. Belki de patlayıcı tarzda bir uyanışa ve farkındalık artışına bu tarz bir risk vesile olacak.

Yeniayın hem bireysel gelişimimizde, hem de toplumsal bazda ve ülkemiz açısından ileriye götürecek yeniliklere, taze enerjilere vesile olmasını gönülden dilerim.

31 Ocak CUMA günü Ay Kova burcunda olacak. Gruplarla bir arada hareket etmekten keyif alacağımız, umutlu, yeniliklere açık tavırlardan kazançlı çıkacağımız, mantıklı ve objektif hareket etmek sayesinde daha çok elde edeceğimiz yeniay enerjili pozitif bir gündeyiz.

Bugün, aslında yeniay gökyüzünde de etkili olan Jüpiter-Plüton karşıtlık açısı kesinleşecek gökyüzünde ve gün boyunca da etkili olacak. Bu açı etkisiyle güne yayılacak olan enerji,  inatlaşmalar, baskının ve duygusal açıdan zulmün abartılması, bencilce tavırlar, Kova burcu temasına rağmen çıkarcı ve takıntılı talepler, gücün ve yetkinin kötüye kullanılması ve baskı unsuru olarak isteklerin gerçekleşmesi adına alet edilmesi, güç savaşları, etkinin abartılması, gücünün tükenmeyeceğine inanmak ve ona göre hoyratça kullanmak gibi şeyler olacak…

İradeye karşı gelen ve uzlaşmayan tavırlar,  buna karşılık olarak da otorite kurma çabasının da tavan yapması.  Zor bir durum açıkçası… Plüton’u yamacında olan Venüs var bir de. Yani bu dediğim dedik tavırlardan nasibini, kadın fügürleri, cebimizdeki paramız ve bireysel hayatlarımızda da en çok ilişkilerimiz alacak gibi görünüyor.

Bu zor transitin etkilerini hafifletmek için bu içinde bulunduğumuz günlerde, riskleri ölçebilmek, kişisel etkimizin sınırlarını kabullenmek, diğer insanların sınırlarına ve haklarına müdahale etmemek, zorla bir şeyleri kabul ettirme çabasının aslında gerçek fikir birliği yaratmayacağını görebilmek, inatlaşma yerine uyumu ve huzuru tercih edebilmek, ben ve benim isteklerim yerine biz enerjisini yükseltmek önemli olacak.

Bugünün bir diğer gökyüzü olayı Merkür'ün balık burcuna geçişi. Zihnimizi, iletişim becerilerimizi, algımızı ve mantıksal tarafımızı , ticari faaliyetlerimizi, yakın çevremizle olan ilişkilerimizi ce seyahatlerle alakalı olayları daha çok etkileyen Merkür gezegeni Balık burcunda ne yazık ki o kadar da rahat etmiyor. Unutkanlık, zihinsel olarak dağınıklık gibi durumlar bu süre zarfında sıkça yaşanacak gibi görünüyor. Özellikle odaklanma gerektiren iş ve projelerde hele ki içeriğinde hesap kitap meseleleri varsa, her zamankinden daha fazla dikkatli olmanızı ve uzun süreli konsantrasyon zor olacağından molalarla enerjinizi dengelemenizi öneririm. 

Bir de bu dönemde mantıksal olan tarafımız biraz geri planda kalabileceğinden, subjektif bir bakış açısı ile tamamen dürtüsel kararlar alma ve yanılma riskimiz de var. Fakat bu zaman zarfında, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren işlerde her zamankinden çok verim alınabilecek. Zira Merkür'ün bu konumu sezgileri ve hayal gücünü aktive edecektir mutlaka. İlerleyen günlerde gerçekleşecek retrosu ile Kova burcuna tekrar dönecek. Retrosunun etkilerinden ayrıca o dönemde bir yazı ile bahsedeceğim. 

Günün devamında akşam saatlerine kadar benzer enerjiler hakim olacak. Akşam saatlerine kısıtlanmışlık ve engellenmiş olma hissi, harekete geçme ihtiyacımızın yeteri kadar doyurulmaması, prosedürlere engellere takılma ve gereksiz angaryalarla uğraşıp ruhen yorulma, fazla sorumluluk alma ama eşliğinde haz alamama gibi durumlar mevcut. Bu saatler pürüzsüz ilerlesin ve yol alayım dediğiniz işlerin başlangıcı için uygun değil ne yazık ki. Üstelik te saat 18:45 den sonra Ay bir de boşlukta

Yani rutini yürütün,  inatlaşmayın, zamanla, mekanla ve hayatınızdaki kişilerle didişmeyin, kavgaya çanak tutmayın, gerginlik yaratmayın ve telaşa gerek yok, sabır edin diyor bu akşamın gökyüzü. Fiziksel efor gerektiren işler, stres atacağınız bir spor faaliyeti iyi gelebilir.
Gece saatlerinde 21 Aralık.2013 den bu yana retro konumda olan Venüs düzeliyor. Günü ve Ocak ayını iyi bir haberle kapatıyoruz ne güzelJ Bu süreçte neler yaşamış olabiliriz ve neler aksamıştır ve ne gibi fırsatlar varmış hatırlamak için ilgili yazımı tekrar gözden geçirebilirsiniz.( https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=439352712857611&id=286053354854215)

1 Şubat CUMARTESİ günü saat 05:45 den sonra ay yaklaşık 2,5 gün Balık burcunda olacak. Duygusal ortamlar, sevgi ve sevdiklerimiz ile alakalı konular, sanatsal mevzular bu hafta sonunun öne çıkan konuları. Huzur arayışı belirgin olacak. Sezgilerimizi ve doğal yeteneklerimizi aktif olarak kullanacağımız işler için de gün ve hafta sonu oldukça elverişli.  Günün en zorlayıcı etkilerinden biri aşırı hassasiyet ve olayların, sözlerin, tavırların bize yönelik kasıt barındırdığını düşünme olabilir.

Bu etkiler altındayken gördüğümüz sevgiden tatmin olamama, yeteri kadar ilgi ve alaka aldığımızı düşünmeme gibi zorlayıcı ruhsal yorgunluklar da söz konusu olabiliyor.

Sabah saatlerinde Ay'ın Merkür ile öğlen saatlerinde de Neptün ile kavuşumu olacak Bu da bize bugünün, önemli kararlar, mantığın ön planda olması gereken adımlar, irade, azim ve kararlılık gerektiren işler için pek elverişli olmadığını düşündürüyor.  Yüreklere dokunan konuşmalar, duygusal kararlar ve duyguların dile getirilmesi mevzularında özellikle sabah saatleri çok güzel. Ancak duygu ve düşüncelerimizin çevremizdeki kişi ve olaylardan çok etkilenebileceğini, mantıklı düşünme becerimizin biraz geri planda kalacağını aklınızdan çıkarmayın derim. 

Bunu niye diyorum aklımız da bir karış havada olabilecek ondan… Yani unutkanlık ve dalgınlık gibi riskler de söz konusu aslında gün boyunca. Bir konuya odaklanamama, daldan dala konma, gerçekçi hareket etmekte zorlanma gibi durumları da göz ardı etmemek gerekir. Sezgiler tabi ki devrede olacak ama bilinmesi gereken bir şey var ki o da bugün bu sezgileri okumakta da zorlanabileceğiz. “Burada, bu konuda böyle hissediyorum” dediğimiz ve bunun peşinden alıp yürüdüğümüz şeyler bizi yanlış yollara saptırabilecek.

Öğlen saatlerinde yoğun olmak kaydıyla gün boyunca bazı fedakarlıklar yapmamız da beklenecek. Yanılma, aldanma, aldatılma, suistimal edilme ve kendimizden fazla ödün verecek şekilde davranma durumu söz konusu olabilir.

Anlaşıldığı üzere, dünyevi kararlar, somut adımlar ve radikal hareketler için uygun bir günde değiliz. Olaylar sanki bizim dışımızda bir şekilde akacak. Kontrol edeyim demek de pek mümkün olmayacak. Biz desek bile su akıp yolunu bulacak bir şekilde. 
Peki o zaman bugünü nasıl verimli bir şekilde geçirebiliriz?
Gerçekten fedakarlık ve sevgi konulu temalar, duygusal meseleler, sanatsal ve yaratıcılık gerektiren uğraşlar, ruhsal çalışmalar, dua, meditasyon v.b. yöntemler, her türlü arınma tekniği için ideal bir gün. Kısacası bugünden haz almak için ruhumuzu doyuruyoruz.

2 Şubat PAZAR günü de Ay Balık burcunda olacak. Sevgi temasının biraz daha ağır bastığı, dünkü gibi empati kurmakta zorlanmayacağımız, sevgiyi ifade ederken bonkör davranacağımız güzel bir tatil günündeyiz. Özverili davranmak, sevdiklerimize fayda sağlamayı amaçlamak, iç sesimize kulak vermek, sezgisel durumları atlamamak ile çok daha huzurlu ve dengeli bir gün yakalayabiliriz.
Gün boyunca yine sanatsal konular, icra etmesek bil sanat icra edilen ortamlar ve kişiler bizi kendine çekecek. Hafta sonunu diğer günlere nazaran çok daha sakin geçiriyor olmamız çok güzel aslında. Hafta arasına enerji depolama, bedensel olarak dinlenme ve ruhumuzu şarj etme şansı bulacağız.

Çok hareketli ve özellikle de bedensel efor harcayacağımız işler için uygun bir günde değiliz. Sabah saatleri sevdiklerimizle bir araya gelmek, sohbet eşliğinde tadına vara vara kahvaltımızı etmek ve birbirimize olan sevgimizi ve ilgimizi kelimelerle olmasa bile (dün bunu yapmak için fırsatımız vardı. umarım değerlendirmişsinizdir) hal ve hareketlerimizle göstermek ve belki de azıcık tembellik yapmak için ideal bir sabah.

Akşam saatlerine kadar soft, duygusal ve egolardan sıyrılmış, huzura hizmet et diyen enerjiler hakim olacak.

Saat 18:35 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlar ve önemli adımlar için günün geri kalanı uygun değil ancak yine de akşam saatleri güne nazaran çok daha verimli geçmeye aday. Yarım kalan işleri toparlamak, sorumluluk almak, sorumlulukları yerine getirmek ve destek alıp vermek için ideal olacak hafta sonunun son saatleri.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar