AstroKarmik ile 20-26 Ocak 2014 Haftası...

20 Ocak PAZARTESİ günü Ay Başak burcunda olacak. Çalışmak ve üretmekten keyif duyacağımız bir gün ile haftaya başlıyoruz. Elimize aldığımız her işe titizlenmek ve hata olmasın adına gayret etmek bu günün kilit eğilimleri. Düzenimiz olsun ve bu düzen tıkır tıkır işlesin isteyeceğiz. Aslında bu sayede de verimli bir gün geçirme şansımız olacak. Ancak bunu takıntı haline getirmek ve sanki tek ve en bir düzen bizimkiymiş gibi davranmak faydadan çok zarar hanesine yazabilir.

Detayları kaçırma ihtimalimiz yok ancak büyük resmi ve asıl amacı kaçırma ihtimalimiz var. Bugün her şeye yakın plandan büyüteçle bakıyoruz. Amaç bütün noktaları görebilmek. Her bir noktaya müdahale edebilmekJ Bu nedenle de kusur istemediğiniz, hata kabul etmeyen, detaylı, zeka, dikkat ve el becerisi gerektiren işleriniz için süper bir gün. Hesap, kitap, raporlama, istatistik çıkarma, derleme, toplama, düzenleme, temizleme ve sağlık ile alakalı işler için de biçilmiş kaftan.

İhtiyacımız olan ise hayati olmayan hatalara karşı tolerans gösterebilme olacak. Büyüteçle bakıyoruz dedim ya. Doğal olarak kusurları da bu şekilde algılayabiliriz. Bunu ifade edişimiz de bu şekilde büyük harflerle olabilir. Kırmayayım, kibarlık edeyim kaygısından uzak biçimde gördüğümüz her hatayı eleştirme ve düzeltmeye çabalama işe yararlığının dışında ilişkileri zedeleme potansiyeli yaratabilir.

Sabah saat 05:51 de Güneş 1 Ay için Kova burcuna geçecek. Ümitlerin tazelendiği ve olaylara pozitif tarafından yaklaşma, oturmak yerine harekete geçme, doğru gitmeyeni düzeltme ve hakkı yeneni savunma eğilimde olacağımız bir aylık bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki bir ay boyunca ön plana çıkan konular özgürlük, idealler ve toplumsal olaylar ile bunlara verilen tepkiler olacak. 

Kuralların tartışmasız kabul edildiği ve disiplinli bir biçimde çabaladığımız, otoriteyi mutlak kabul ettiğimiz, statü ve başarı kaygısının bizleri bireyselleştirdiği etkilerin ardından Kova burcu enerjisi canlılık getirecek hem bize hem de topluma.

Her şeyin kaideler dahilinde geleneksel olan biçimde ve genel kabul görmüş şartlarda olduğu gibi alındığı bir süreçten geçtik. Doğru ve yolunda gitmeyeni görsek de sorgulamak ya da eleştirmek aklımıza gelmedi ya da bunun olabilirliğine sıcak bakmadık.  Şimdi ise nedenlerin, nasılların konuşulma zamanı geldi. Yılın en aktivist dönemlerinden biri. Eşitlik ve herkesin iyiliği ve refahı konusu ön planda olacak.

Bu dönem sadece kendimiz için değil herkes için en iyisini isteme ve içinde bulunduğumuz topluma düşüncelerimizle, hal ve hareketlerimizle fayda sağlama dönemi.

İlerici görüşler, ilerici aksiyonlar, keşifler ve özgürlük mücadelelerine yoğunca şahit olacağız. Bu dönem grup çalışmaları, toplumsal faaliyetler, dernek, parti ve organizasyon içerikli aktiviteler ilgimizi çekecek. Ancak bu aktiviteler rutinin yürütülmesi ve düzene boyun eğen nitelikte değil de ilerici, yenilikçi ve düzeltici nitelikte olacak.

Güneş'in Kova burcundaki seyri sırasında gerçekçi ve objektif bakış açılarını yakalamak ve mantıksal kararlar vermek zor olmayacak.
Bilimsel konular, teknolojik gelişmeler, bilgi ve deneyim artışı adına destekleyici bir gökyüzü olacak.
Sorunlara herkese hizmet edecek kalitede çözümler üretmek açısından iyi bir süreç olacak.
Orijinal fikirler ve keşif mahiyetindeki şeyler ile buluşabiliriz bu süreçte.
Sohbetler kaliteli, fikirler elle tutulur olacak.  Romantizm birinci öncelik olmaktan çıkıp dostluğa koltuğunu bırakacak.

Arkadaşlarımızın dostlarımızın kıymetini hatırlamak, her ne kadar bireysel hayatlar yaşasak da aslında bir topluma ait olduğumuzu ve o toplumun genel yükselişi sağlanmamışsa bireysel başarıların o kadar da anlamlı kalmadığını fark etmek için elverişli bir döneme giriyoruz.

Günün sabah saatleri genel bir mutluluk hali, huzur ve coşku durumu söz konusu olabilir. Bu ruh hali ile aynı anda birden fazla işe girişme ve elimizdeki işin yeni işler doğurması söz konusu olabilir. Sohbeti uzatıp işleri erteleme ve sosyalliği diğer her şeyin önünde tutma gibi riskler de var. Her halukarda yalnız kalmak istemeyeceğimiz ve çevremizde de pozitif ve bize mutluluk veren insanların olmasını tercih edeceğimiz bir sabah olacak.

Öğlen saatlerinde de uzlaşmacı ve iyi iletişim amaçlayan tavırlar dikkat çekecek. Hem ikili hem de çoklu ilişkilerde şans yanımızda olacak. Birliktelikler, ortaklıklar, evlilikler ile ilgili konular akıcı ve destekleyici nitelikte olacak. İş ya da özel sosyal çevremizin artılarını hissedeceğimiz, kullanırsak yararını göreceğimiz saatlerde olacağız.

Saat 22:56 dan sonra Ay boşlukta olacak. Gece saatleri huzurlu ve dengeli etkiler altında geçecek. Akşam saatleri 22:56 dan öncesinde ciddi nitelikteki görüşmeler için elverişli olabilir. Sorumluluk alan, objektif yaklaşan ve haddini ve sınırlarını bilen bir etki yaratacak gökyüzü. Eğer gerekeni zamanında yapmış, ertelememiş ve ihmal etmemişsek bu akşam üzerimize alacağımız işleri kusursuz halde tamamlama şansımız yüksek olacak.  Bu akşamın en zorlayıcı etkisi aşırı mükemmelliyetçilik ve buna bağlı olarak da olaylara ve kişilere kırıcılığa varan eleştirellikle yaklaşmak olacak.

Elinden geleni yapan ve sonrasında oluruna bırakan tavırlar hem bize hem de ilişkilerimize fayda sağlayacak.

21 Ocak SALI günü günün ilk yarısında Ay Başak burcunda ve boşlukta olacak.  Yarım kalan işeri toparlamak, temizlik ve düzenlik yapmak ve sağlık, hijyen konularıyla ilgilenmek, yazmak, çizmek, detaylarla uğraşmak için uygun olacak. Ancak başlangıçlar ve uzun vadeli kararlar, akitler için çok elverişli olmayan saatlerdeyiz.

Saat 14:44 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Terazi burcuna geçecek. Günün geri kalanı ve önümüzdeki iki gün boyunca ön planda olacak konular, ilişkiler, uyum, denge, birliktelikler, estetik ve güzellik konuları, sanatsal aktiviteler ve sosyalleşme çabaları olacak.

Yalnız veya tartışma ortamlarında kalmak tercih edeceğimiz en son şeyler olacak. Mücadele etmek yerine susmak, olay büyümesin diye kabul etmiş görünmek, kendi isteklerinden feragat etmek kardan çok zarar getiren davranış modelleri olacak.

Yalnız kalmamak adına uyum sağlayan rol model kişi haline bürünmek ve sağlam durulması gereken noktalarda yeteri kadar kararlı olamamak ise kaçınılması gereken diğer durumlar.

Eğer böyle bir durumda kalır ve kendinizi “birileri benim adıma karar verse de ben de onaylasam” diyen bir durumda bulursanız buna dur demeyi bilmelisiniz. En kötü karar, kararı geciktirmek ya da sorumluluğu başkasına atmaktan çok daha iyidir. Başkalarının iki dudağının arasından çıkana odaklanmışsanız onların kararını doğal olarak da tercihlerini yaşar hale gelebilirsiniz.

Günün soft enerjisi akşam saatlerinde çok daha güzelleşecek. Arkadaş ve dost sohbetleri, sosyal organizasyonlar, özel ya da sosyal aktiviteler, romantik buluşmalar, uzlaşma gerektiren her türlü durum ve huzur denge beklentisi içinde olduğumuz planlar için elverişli bir akşam. Sizin için önemli kişilerle, otorite figürleriyle görüşmek, talepte bulunmak ve karşı cinsle yakınlaşmak, partnerinize zaman ayırmak ve iş birliği yapmak için ideal bir akşam olacak.

22 Ocak ÇARŞAMBA günü de Ay Terazi burcunda olacak. Partnerlik konuları, iş ya da özel hayatımıza dair denge ve huzur arayışı, diplomasi ve tarafsızlık gerektiren konular, İş birliği ve uzlaşma hali sayesinde elimize aldığımız işlerin ve karşılaştığımız durumların üstesinden rahatça gelebileceğimiz bir gündeyiz. (Oysa bunu sağlayabilmek yani biz göstersek bile uyum göstereni bulmak engelli parkur koşusuna benzeyebilir bugün içinL)

Sanatsal konular, güzellik ve estetik konuları, birliktelikler ve ortaklıklar konuları yine gündemimizde olacak. Ancak bugünün ana fikri, “ne seninle ne de sensiz” içerikli olacak.  Yani yalnız kalmayı da istemeyeceğiz, bir araya geldiğimizde iyi geçinmeyi de pek beceremeyeceğiz ne yazık kiL

Sabah saatleri fevri tepkiler, özgürlük arayışı ve farklı bir şeyler yapma çabası, birlikte olduğumuz ve yaşamı paylaştığımız insanlardan göreceğimiz beklenmedik hareketler, sözler can sıkıcı sonuçlar doğurabilirmiş gibi görünüyor. Plan değişiklikleri, hesapta olmayan gelişmeler, yeni ve hazırlıksız olduğumuz planlara hızlıca uyum sağlamamızı gerektirecek. Acelecilik ve inatlaşan tavırlar kaza ve sakarlıklara davetiye çıkarabilecek.

Öğlen saatlerinde bu inatlaşma havası bir çeşit güç savaşına dönüşebilecek. Sabahtan bu yana devam eden huysuzluk, huzursuzluk halinin duygusal patlamaları, gerilimli iletişimler bu saatler için en riskli olan durumlar. Yine kaza ve sakarlık riskine dikkat etmek şart ancak bu arada ilişkilerde olabilecek kazaları da göz ardı etmemek lazım. Gereksiz çıkışlar yapmamaya, sabırlı, hoşgörülü ve anlayışlı olmaya gayret etmeliyiz. Kimsenin kimseye otorite ve baskı kurmaya çalışmaması önemli olacak.  Yani başkası yapsa da siz yapmayın bari diyorum...

Size yapılırsa da kısasa kısas tavrı kar getiren bir tavır olmayacak. Günün genelinde duygusal çıkışlardan zarar görürsün diyen bir gökyüzü var diyebilirim. Kadın figürleriyle iletişiminizde özellikle dikkat! Amaç faydalı olayım ya da “etki etmesem de olurun” ötesine geçip, “acaba nasıl zarar versem” noktasına taşabilir. Kıskançlık ve aşırı sahiplenme, şüpheci tavırlar gün ortasının en yorucu diğer etkileri arasında olacak.

Öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise iyi olması gereken ancak bunu sağlamakta zorlandığımız ilişkiler uğruna çaba sarf ediyor olacağız.  Yapmacık dialoglar, haddinden fazla kalabalık ortamlar, iç içe geçmiş hatta belki de vıcık vıcık olmuş ilişkiler keyifsizlik yaratabilir. Biraz mesafe bırakabilmek ve yeri geldiğinde hayır demeyi bilebilmek şart bugün için. Zaten sevdiğiniz ve size iyi gelen insanlarla bir aradaysanız sorun yok. Ancak resmi ortamlarda kalmışsanız bu biraz can sıkıcı olabilir. Bu saatler tembellik ve elinize aldığınızı önemsememe gibi etkiler de barındırıyor. Aman dikkat! Hoş ama boş saatler geçirip sonradan hayıflanmayın. Yediğimiz içtiğimiz konusu da abartılmaya müsait. Ölçüyü kaçırma teması burada da risk olarak kendini belli edecek. Zorunlu olmadığınız sosyal ortamlara girmemenizi ve genel olarak her açıdan sınırlarınızı çizmenizi öneririm bu akşam için...

Gece saatleri rehber nitelikli veya farkındalık yaratacak mesajlar içeren rüyalara açıkmış gibi görünüyor.

23 Ocak PERŞEMBE günü de Ay Terazi burcunda ve 05:51 den sonra gece saatlerine kadar boşlukta olacak. Evlilikler, ortaklıklar, sanat, estetik, güzellik konuları ve uyum, denge amaçlı faaliyetler yine günün ana temaları. Başlangıçlar ve uzun vadeli kalıcı adımlar için çok elverişli olmasa da elimizdeki yarım işleri toparlamak açısından verim alabileceğimiz nitelikte bir gündeyiz

Gece yarısı itibariyle kesinleşecek olan Güneş’in Ay düğümleri ile  kare açısı bu içinde bulunduğumuz günlerde kendini belli edecek. Bu transit etkisiyle, yaşanmış iyi ya da kötü olayların sorgulanması, kronik sorunların çözümü adına fırsat ancak biraz zorlayıcı tecrübelere de vesile olabilir. Yeterlilik konusu en çok irdelenen sorun olacak gibi görünüyor.  Zaaflarımızın, korkularımızın farkına varacağımız ve bu farkındalığın acı verici yönlerini yaşayabileceğimiz, kendimizi yetersiz ve yetkisiz hissetmemize vesile olacak olaylarla yüzleşmek zorunda kalma söz konusu olabilir. Kişiliğimizi eleştiren ve irademizi sorgulayan kişi ve durumlarla yüzleşebiliriz. Aslında neler yapabileceğimizi ve ne kadarla yetindiğimizi görmek can acıtıcı olabilir. Kendimize olan güvenimiz ve kararlılığımız geçici olarak sekteye uğrayabilir. Takdir ve onayın azaldığını, ego ve kimliğin törpülendiğini, statümüzü korumakta zorlanabileceğimiz durumlar yaşanabilir. Bizim için önemli kişiler pozitifi etkilerini kesip negatife çalışmaya başlayabilirler. Yüzleşmekten korktuğunuz nasır tutmuş sorunlar ve kronik yaralarınız, sorunlarınızla karşı karşıya gelme cesareti gösterebilirseniz şifaya ulaşma şansınız olacak. Ruhsal çalışmalar, kişisel gelişim çalışmaları, farkındalık yaratacak her türlü spritüel çalışmadan fayda görebileceğiniz etkiler altında olacaksınız. Rehber niteliğinde kişilerin yol göstericiliği, desteği de buna fayda sağlayacaktır gün boyunca…

Sabahın erken saatleri acelecilik ve düşüncesizce yapılan hareketler ve edilen laflar nedeniyle zarar görme ihtimalimiz var.  Agresyona fırsat vermemek, fiziksel olarak kendimizi kollamak, duygusal yaralar açmamaya çalışmak sayesinde çok daha akıcı ve huzurlu olabilir günün ilk saatleri. Gergin ve inatlaşan tavırlardan kar elde etme şansımız yok.  Riskleri ölçebilmek, tartmadan hareket etmemek önemli olacak. Şansımızı ve şartları fazlasıyla zorlamamak ve inatlaşmamak iyi olur.

Unutmamalıyız ki her zaman söylerim, inatlaşmak iki taraflı olan bir şeydir. Yani sizin inatlaşmanız karşınızdakinin de saldırı silahlarını ya da savunma silahlarını ortaya çıkarmasına vesile olur otomatik olarak. O zaman savaşmayın ki yelkenler suya insin. Olumsuz ile değil olumlu olan ile örnek olun ki tartışmalar uzamasın. “Ben böyle istiyorum” deyip kestirip atmak yerine sonrasında “peki sen ne düşünüyorsun” diye ekleyelim ki orta noktada buluşma şansımız olsun. Bir yerlere yetişmeye çalışıyorsanız sizi yavaşlatmaya çalışan engeller de çıkabilir önünüze. Bu durumda ağırdan hareketle en fazla geç kalmış olacağınızı, alternatif hırsların pek çok alternatif ve kötü senaryolara varabileceğini unutmayın.

Gün boyunca bu etkiler altında ve sürekli bir çaba halinde olacağız.

Saat 23:44 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Akrep burcuna geçecek.  Yorucu ve çatışmacı bir günün ardından gece saatleri içe kapalı ve biraz da huzursuz biçimde uykuya dalma riskimiz var. Arındırıcı ruhsal çalışmalardan, meditasyon, nefes v.b. aktivitelerden fayda alacağımız bir gecedeyiz.

24 Ocak CUMA günü Ay Akrep burcunda olacak. Gücümüz ve dayanıklılığımız, sezgilerimiz, sabrımız ve kararlılığımız sayesinde verimli işler üretebileceğimiz bir gündeyiz. Duygusal, hassas kırılgan, alıngan olma eğilimi gösterebiliriz. Ancak günün temasında “her ne olursa olsun dimdik ayakta durmalıyım” diyen bir hava var. Yani kırılsak da belli etmeyeceğiz, alınsak da hiç bir şey olmamış gibi davranıp içimize atacağız. Bu ne etki oluşturacak peki? Aslında konuşsak belki de tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanan sıkıntılı durumu iki dakika da çözebilecekken, duygu hafızamızdaki kalıcı yerini almak üzere derdimizi büyütme, kinlenme, daha sonra tekrar hatırlamak ve tabi ki de “hatırlatmak” adına ruhsal arşivimize kaldırma...

Ne kadar yorucu değil mi? İşte Aydaki Akrebin en yorucu tarafı da bu zaten. Negatif duygu halini mıknatıs gibi çekip biriktirmesi... Unutmaması, vaz geçmemesi, affetmemesi... Olayları kişiselleştirmemek ve duyguları biriktirmemek ve buna hizmet edecek şekilde açık, net ve ifadeci olabilmek önemli.

Sabah saatleri ruhsal çalışmalar ve arınma yöntemleri açısından verim alabileceğimiz şeklinde desteklenmiş olacağız. Erken kalkıp inancımız doğrultusunda dua, ibadet, yoga, meditasyon v.b. çalışmalardan maksimum verim alabiliriz. Maneviyatımız güçlü olacak. Ruhsal çalışmalar yüreğimizi sıkıştıran sıkıntıların serbestleşmesini sağlayabilecek.

Bu konuda efor sarf ediyor olmamız önemli zira saatler ilerledikçe zıtlaşan çekişmeci bir iletişim söz konusu olacak ne yazık ki…  İkili ilişkilerde anlaşmazlıklar, kadın erkek ilişkilerinde uyuşmazlıklar görülebilecek. Özellikle sizin için önemli olan kişilerle gereksiz kırgınlıklara fırsat tanımayın derim. Eğer bir inatlaşma başlamışsa, sözünüzü kabul ettirmek için ısrar etmeyip, uzlaşma ya da adam gibi tartışma kısmını başka zamana erteleyebilirsiniz. Otorite figürleriyle ve resmi makamlarla görüşmek ya da talepte bulunmak için de çok elverişli değil erken saatler.

Gün boyunca araştırma ve inceleme gerektiren derin ve belki de gizemli konular, sanatsal temalar, sırlar, mücadeleli işler ilgimizi çekecek. Akşam saatlerine kadar Ay'ın temel bir açısı olmayacak.

Aslında dünden bu yana etkili  olan Merkür Mars üçgen açısı akşam saatlerinde kesinleşecek.  Bu açı etkisiyle bu içinde bulunduğumuz günlerde, ne düşündüğümüzü ifade etmekten çekinmeme durumu söz konusu olacak. Algımız, zihinsel üretkenliğimiz, harekete geçme kabiliyetimiz ve bunların hızı artacak. Hep derim ya en iyi hareket içine biraz olsun düşünce katılmış olanı diye. İşte bu transit tam da buna hizmet edecek. 

Yani düşündüğümüzü harekete geçirme, hareketimizi neye varır diye düşünme... 
Hem iletişim trafiği hem de zihnimiz yoğun bir biçimde çalışacak. Ticari riskler alınabilir boyuta inecek. 
İstediğimiz bir eğitimi almaya ya da istek ve hedeflerimizi yazılı ya da sözlü olarak ifade etmeye cesaret toplayabileceğiz. 
Zeka ve cesaret bir araya geldi. Bu zaman hızlıca yol alayım ve yeteneklerimiz de sermaye edeyim dediğiniz işler için elverişli olabilir.
Elinize aldığınız ve startını verdiğiniz işler hem hızlı ilerleyecek hem de başarıya çok yakın olacaksınız bu etki altındayken.
Zihninizi susturmayın.
Çok yaratıcı ve pratik çözümler gelecek aklınıza.

Zaten planlamasını yaptığınız ancak bir tülü ilk adımı atamadığınız bilgi içerikli çalışmalar, yazma, çizme içerikli işler, ticari faaliyetler, seyahatler, eğitimler için oldukça destekleyici bir gökyüzü var bugünlerde.

Her ne kadar susmayı tercih etmesek de yine de biraz ölçülü olmak ve sözlerimizin bazılarını kırabileceğini hesaplamak gerekecek yine de…

Akşam saatleri şifa çalışmalarından fayda görebiliriz. Duygularımızı, derin olanlarını ifade etmekte zorlanmayacağımız, sezgilerimizin aktif olacağı, mesajlarla dolu, gücümüzün yerinde olduğu ve duygusal anlamda destekleşmelerin yaşanabileceği bir akşamdayız. Bu akşam coşku ve tutku bir arada… Ama burada sadece cinsel anlamda bir tutkudan bahsetmiyorum. Hayata tutkuyla bağlanmaktan ve ilişkide olduğumuz insanlarla bir ve bütün olmaktan bahsediyorum. Yüzeysel olanın hükmünü yitirmesinden ve daha derin olana yer açmasından... Bu akşam kadın figürlerinden yana desteklendiğimizi hissedebiliriz. İlişkilerde yakınlaşmak ve birbirinizi daha yakından tanımak adına fırsat bulabilirsiniz. Bu akşam azim, kararlılık ve güç gerektiren işlere girişmek, mücadeleye başlamak ve güçlerinizi birleştireceğiniz ortaklıklara adın atmak için de oldukça elverişli.

25 Ocak CUMARTESİ günü de Ay Akrep burcunda olacak. Yine dünkü gibi mücadeleli, hırs barındıran, hassas ve alıngan olabileceğimiz etkiler altındayız. Duygularımızı kontrol altına alabilmek, ölçüyü kaçırmamak, olası sorunlarda kinlenmek yerine anında ifade edebilmek, sezgilerimizi de aktif biçimde kullanmak sayesinde verimli ve huzurlu bir gün geçirme şansımız olacak. Dünün Ay Akrep temasına ait olaylar bugün içinde aynen geçerli. Tek fark bugün ilişkiler biraz daha akıcı, zihnimiz ise biraz daha kilit altında olacak.

Yani dünün zincirlerinden kurtulmuş ve “harekete geç” diyen havası yerini “dur bakalım nereye hareket ediyorsun, iyice tarttın mı, ölçtün mü, biçtin mi, her türlü riski hesaplayıp, tedbiri aldın mı” diyecek adeta.

Ya da dün yaptığımız hareketlerin, cesaretle attığımız adımların farkına varıp ne yaptım ben vesvesesine kapılabiliriz. Merkür Satürn karesi gün boyunca bize bunları telkin edecek. “Olumlu düşün ve hareket et” diye fısıldayan ses birden kısılacak ve “olumsuz senaryolar” zihnimizde uçuşacak adeta.

Bunu yaptın ama sonuçlarını düşündün mü, keşke yapmasaydın diyen bir tablo bu... Karamsar bir bakış açısı verdiği ve zihnimizi sınırladığı doğru ancak bunun yanında artıları da yok değil tabi ki.

Ne işe yarayacak?
Bu transit daha ciddi ve gerçekçi bir bakış açısı verecek bizlere...
Zihnimizdeki uçuşan fikirlerin yer konmasına vesile olacak…
Boş hayallere kapılma, realiteler üzerinden hareket et diyecek… 
Detayları kaçırma ve risklere tedbir al diyecek.
Sözlerini tart, konuşmalarına dikkat et, herkse açılma diye ekleyecek.

Eğer fazla katıcı ve kuralcı biçimde hareket etmezsek ve olumsuzu görebilen gözlerimizin güzellikleri kaçırmasına izin vermezsek pek çok artısı var anlayacağınız.

Kalıcı projelere adım atmak, uzun vadeli soyut ve somut yatırımlar yapmak için oldukça elverişli bir transit bu. Kova burcundaki keşiflere açık Merkür'ün üretkenliğine gerçeklik katmak, tasarımları somutlaştırmak için ideal bir etki bu...

Öğleden sonra sorumluluklar ve zorunluluklar biraz yorucu gelebilir. Her zamankinden fazla yük taşımak zorunda kalabiliriz. Kısıtlanmışlık ve asıl istediklerimizi yapamadığımızı düşünme söz konusu olabilir.  Genel olarak isteksizlik, hevessizlik hali hatta halsizlik de yaşanabilir.  İzole kalma, kimseyle muhatap olmama isteği ağır basacak. Zoraki işler ve zoraki sosyallikler gözümüzde iyice büyüyecek bir bakıma... Bu saatlerde girişeceğiniz işlerde engeller, prosedürler, istediğiniz kadar hızlı ilerlemenize engel olabilir.  İlişkiler açısından da yeteri kadar yakınlaşma ve anlaşma sağlanamama tabiri caizse duvarla konuşuyor gibi hissetme durumu yaşanabilir. Önemli görüşme ve girişimlerinizi bu saatlere denk getirmezseniz iyi olur.

Saat 15:56 dan sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak.  Başlangıçlar için uygun olmayan saatlerde olacağız. Bu saatten sonrası sözlerimizi tartmak ve düşünerek konuşmak ayrıca önem kazanacak. Zira yanlış anlaşılmalar, yanlış aktarmalar söz konusu olabilecek. Duygular ve düşünceleri ifade ederken tam olarak istediğimiz etkiyi bırakamayabiliriz. Seyahatler konusu da sorunlu olabilir. Önemli görüşme ve girişimleriniz için genel olarak elverişli değil velhasıl günün ikinci yarısı… İletişim sorunları her zamankinden özenli ve doğru anlaşıldığımızdan emin olmamız sayesinde aşılabilir.

26 Ocak PAZAR günü saat 05:13 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Yay burcuna geçecek. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha canlı, dinamik ve eğlenceli geçmeye aday bir tatil günündeyiz. Yeni insanlarla tanışmak, yeni yerler görmek, yenilikler keşfetmek, bizi geliştiren kişilerle zaman geçirmek, maceralara atılmak, çılgınlık yapmak için süper bir gündeyiz. Eğitim, öğretim, bilgi, yazmak, yayınlamak, okumak, ufkumuzu genişletecek ve bakış açımızda yeni pencereler açacak her türlü deneyime açık olmak sayesinde çok daha verimli bir gün geçirme şansımız olacak. Gün aynı zamanda inanç ve felsefe konulu çalışmalar yapmak, yeni şeyler öğrenmek ve yolculuklar için de uygun.

Bu güzel günün en zorlayıcı etkisi odaklanma sorunu olacak. Bunu da en çok öğlen saatlerinde yaşayabiliriz. Harekete geçme ancak hedef belirlemeyi unutma ya da boşa kürek sallama gibi durumlar yaşanabilir. Bu saatler yön duygumuz da dağılmış olacak. Hem ne yapacağını hem de nereye gideceğini şaşırma söz konusu olabilir. Duygusal anlamda kırgınlıklar, aldanmalar ve gerçeği görmekte zorlanmalar da mümkün. Kalıcı kararlar, önemli talepler, önemli görüşmeler için elverişli değil gün ortası. Eğer bir karar aşamasındaysanız da riskleri kontrol etmek, kararınızdan emin olup olmadığınızı bir kez daha kendinize sormak gerekebilir. Yanıltıcı, şaşırtıcı ve pişmanlık etkisi yaratacak etkiler var gökyüzünde. Bir de merhametin kötüye kullanılmaya dönüşmesi, fedakarlıkların suistimal edilmesi ya da kıymetinin bilinmemesi gibi durumlar da yaşanabilir.

Öğleden sonra ve akşama doğru ise, uyum ve huzuru bulmak çok daha kolay olacak.  İkili ilişkilerde, kadın erkek ilişkilerinde akıcı ve dengeli bir hava olacak. Genel olarak bir mutluluk ve iyimserlik hali göze çarpacak. Hem kendimizi doğru biçimde ifade etmek hem de bize ifade edileni doğru biçimde anlamak çok daha kolay olacak.  Asıl amaç huzur olduğundan uzlaşmacı ve destekleyen yaklaşımlar dikkat çekecek. Sizin için değerli ya da otorite konumundaki kişilerle bir araya gelmek, fikir ya da iş birliği yapmak, teklifte bulunmak ve elinizdeki değeri sunmak için elverişli olacak.  Bu saatler zamanı ve mekanı paylaştığımızı kişilerden keyif alma ihtimalimiz yüksek...

Akşam saatleri ise yerinde duramayan adeta değişik bir şeyler yaratmak adına çabalayan koşturan bir havamız olacak.  Heyecan arayışında olacağız. Yeniliklere, yeni deneyimlere açık olmak bize kazanç sağlayacak. Özgürleşme ve canımızın istediği gibi hareket edip gönlümüzden geçeni deneyimleme isteğimiz karşılık bulacak. Bu açılardan fırsat ayağımıza gelecek. Sürpriz ziyaretler, yeni mekanlar, ani yapılan planlar, yeni insanlar baş döndürücü bir hızla bizi hareketlendirebilir. Her gördüğümüze heves etme durumu yaşanabileceğini aklımızdan çıkarmamakta fayda var. Bu hız katan etkilerle hayatınıza pek çok güzellik birden dahil olabilir. Ancak kalıcılığı konusu tartışmaya açık. Yani aynı hızla birden uçup gidebilir de…

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar