AstroKarmik ile 13-19 Ocak 2014 Haftası...

13 Ocak PAZARTESİ günü Ay İkizler burcunda ve de boşlukta olacak. Gün boyunca temel bir açısı olmayacak. Önemli başlangıçlar, kararlar yerine standart günlük sorumluluklarımızı yürütmek ve yarım kalmış işleri hızlıca toparlamak için daha uygun bir gün. Başlangıçlar söz konusu ise sonucu önceden kestirmenin mümkün olamayacağını, belirsiz ilerleyebileceğini ve emeklerin boşa harcanabileceğini aklınızdan çıkarmamanızda fayda var.  Peki bugünü en verimli biçimde nasıl geçirebiliriz? Gökyüzü hangi konularda bizi destekliyor ona bir bakalım.

İletişim halinde olacağımız, okuyup, yazacağımız, konuşup anlatacağımız, öğrenip öğreteceğimiz nitelikteki işlerden verip alma ve mutlu olma şansımız fazla olacak. Kısa yolculuklar, ziyaret niteliğindeki seyahatler, insanlarla bir arada olup sosyalleşeceğimiz ortamlar, ticari meseleler bizi kendine çekecek.

Günün en yorucu etkisi, her şeye aynı anda heves edip sonrasında da tamamlama niyeti gösterememek olabilir.  Bu ruh hali bizi değişken ve dengesiz davranmaya itebilir. Karar verilmesi gereken durumlarda da zorlanma yaşanabilir.  Bu gibi bir durum yaşanırsa ya erteleyin( zaten ay da boşlukta)  ya da buna fırsatınız yoksa da en kötü kararın kararsızlıktan iyi olduğunu unutmayın. Hareketli olacağınız işler, iletişim becerilerinizi kullanarak şip şak halledeceğiniz meseleler için elverişli bir gün olabilir.

14 Ocak SALI günü saat 02:25 itibariyle Ay yaklaşık 2,5 gün için Yengeç burcuna geçecek. Ailevi, vatani ve milli temaların ön planda olacağı, sevdiklerimize karşı hassas ve duyarlı olacağımız bir gün. Koruyup, kollayan, üzerine titreyen ve sahiplenen bir havamız olacak. Güvende olmak ve yanında kendimizi güvende hissettiğimiz insanlarla bir arada kalmak ihtiyacımız yoğun olacak.

Sevgiyi ifade etmek, sevgimiz uğruna olacak şeyler yapmak, duygusal olarak güçlü bir duruş sergilemek için elverişli bir gündeyiz. Sezgilerimiz ve yaratıcılık gerektiren konulara eğilimimiz artmış olacak.

Özellikle sabah saatleri bu bahsettiğim konularda etkiler daha yoğun hissedilecek. Bu saatlerde genel bir iyilik hali, mutlu olmayı tercih etme, yaratıcılık, sezgisellik dikkat çekecek. Hayal gücü ve duygusal yoğunluk belirgin olacak. Hem yaratıcı bir üretkenlik hem de ruhsal huzura hizmet eden her şey için elverişli olacak gökyüzü.  İbadet ve inançlar uğruna yapılacak aktiviteler için de elverişli olacak.

Gün boyunca en zorlayıcı olacak etkiler, hatalı ve yalan yanlış haberlere kanma aldanma yönünde olacak. Bilgi arayışı sonuç vermeyebilir, mesajlarımız yerini bulmayabilir. Detaylı çalışma gerektiren, hesap kitap ve istatistik içeren her türlü çalışmada dikkatli olmakta fayda var.  Hatalar kayıplara sebep olabilir. Ticari içerikli girişimlerde de tedbirli olmanızı öneririm.

Akşam saatleri sebepsiz bir acelecilik hali meydana gelebilir. Bu saatler için tavsiyem, sizi ilgilendirmeyen ya da sizden görüş ya da destek talep edilmeyen meselelere müdahil olmaya çalışmamanızdır. Farklı kişiler, değişik uğraşlar, birden meydana gelen olaylar ve ani gelişmeler stres kaynağı olabilir. İlişkiler ve birbirinin yaşam alanına sorgusuzca müdahale eden tavırlar ilişkilerde zorlanmalara neden olabilir. Birden yakınlaşmalar, birden kopuşlar, fevri tepkiler doğurabilecek bir akşamdayız.

15 Ocak ÇARŞAMBA günü de Ay Yengeç burcunda olacak. Duygusal dalgalanmalara açık olacağımız hassas ve kırılgan olma eğilimi gösterebileceğimiz bir gündeyiz. Ailemizle ilgili konulara eğilmek, çocuklara alakalı işleri üstlenmek için elverişli bir gün. Bugün yenilikçi olandan ziyade geleneksel olan şeylere daha çok ilgi duyacağız. Geçmişten konuşmak, eski tanıdıklarla ve aile büyükleriyle zaman geçirmek ve sevdiklerimize hizmet etmek bizi mutlu edebilecek olan şeyler. Yengeç burcundaki Ay'ın düne ait etkileri de halen devam ediyor olacak.

Sabah saatleri, esneklik, tolerans ve her şeyden hoşnut olma hali dikkat çekecek. Pozitif olanı görme ve olaylara ümidi kaybetmeyecek biçimde yaklaşma eğiliminde olacağız. Normal şartlarda sert tepki verdiğimiz şeylere bile çok daha anlayışla karşılık vereceğiz.  Bu sayede ilişkilerde akıcılık ve karşımızdakini anlama becerisi belirgin olarak hissedilecek. Maneviyatımız da yoğun olacak. Akıl ve mantık yerini duygulara, hissiyata ve duygusal tepki ve kararlara bırakacak. Özellikle yakınlarınız ve sevgi bağı ile bağlandığınız kişilerden ya da onlarla ilgili taleplerde bulunmak, destekleşmek ve anlayış beklentisi içinde olduğunuz görüşmeleri yapmak için sabahın erken saatleri uygun olacak.

Yol alayım, kazanç elde edeyim, düzeltme ve düzenleme yapayım dediğiniz işler için günün sadece ilk yarısı müsait. Devamında pek öyle uzlaşmacı ve akıcı etkiler görünmüyor.

Öğlen saatlerinde gerginlik ve agresyon hakim olacak ne yazık kiL Edilen laflar şahsi algılanıp kavgaya davetiye çıkarabilir. Niyet o olmasa bile elektriklenme yaratabilir. Siz buna uymasanız bile kavgacı ve fevri tipler gelip sizi bulabilir.

Sevdiklerinizi bir şekilde ikna etmek ve bir noktada uzlaşmak yine de mümkün. Ama bir de hiç tanımadığımız yolda tesadüfen karşılaştığımız, zamanı ve mekanı tesadüfen paylaşmak durumunda kaldığımız insanlar var ki, işte onlarla işimiz biraz daha zor. Mümkün olduğunca aklıselim ve anlayışlı olmakta fayda olacaktır. Ufak şeyleri büyütmemeye, haklı, haksız savaşlarına fırsat vermemeye özen gösterin. Düşünmeden verilen aşırı ve şiddetli tepkiler pişmanlıklara vesile olabilir. Fiziksel zararlara ve görünmez kazalara karşı tedbirli olmak iyi olur. Öğlen saatlerinde yoğun negatif enerjiyi boşaltacak fiziksel bir aktivite, doğada geçirilecek vakit, huzura destek verecek ve yüreğimizdeki sevgiyi hatırlatacak her türlü aktivite işe yarayabilir.

Akşama doğru ise bu gergin etkiler devam ederken üzerine bir de sosyal ortamlarda mecburen olma durumu eklenebilir. İlişkilerde zorlanma, yeteri kadar samimi ve sıcak olanlarını bulamama, formalite gereği ve yapmacık olan bağlara maruz kalma, karşı taraf acaba istiyor mu demeden iç içe geçmiş ilişkiler yumağında kaybolma riski var. Özellikle yakın ilişkide olduğunuz kişilerle yaşanabilecek huzursuzluklara dikkat.

Biraz alan tanımak ve çok fazla ısrarcı davranmamak, mutlaka bir sorun ortaya çıkmış ve çözüm gerektiriyor ise, kimseyi kendi bulunduğumuz noktaya çekmeye çalışmamak, herkesin kendi doğrusu olabileceğini kabullenmek fayda sağlayabilir.

Günün bilhassa ikinci yarısı oldukça yorucu etkiler altındayız. Akşam saatleri biraz daha durağan ve ölçülü enerjiler hakimse de dolunay öncesi bu geceyi mümkün olduğunca sakinleştiren ve dengeli bir ruh haline hizmet edecek şekilde geçirmekte var. İnancınız doğrultusunda yapacağınız, dua, meditasyon, nefes çalışması v.b. şeylere odaklanmak, olunayın etkilerini azaltmaya yardımcı olacaktır. Dolunay dönemleri negatifi tutan ve bu nedenle de aşırılıklar, patlamalar yaşatabilen enerjiler barındırıyor. Bugün, akşam ve yarın için, hem ruhsal hem de bedensel arınma yöntemlerini uygulamak, mümkün olduğunca yormayacak sıvı gıdalarla beslenmek iyi olabilir.

16 Ocak PERŞEMBE günü saat 06:52 de 25 derece 58 dakika Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek.

Dolunaylar önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, hasat zamanları… Yüzleşmelerin yaşandığı, gerçeklerin ortaya çıktığı, sen ben karşılaşmasının yaşandığı zamanlar… Daha önce atılmış ilk adımların sonuçlarının belirlemeye başladığı dönemler. Duygular ile gerçeklerin çeliştiği, ikilemlerin ve içsel çalkantıların yaşanabildiği zamanlar. Zaten var olan anlaşmazlıkların tartışmaya açıldığı ve “madem öyle işte böyle” diyen diklenmelerin söz konusu olabildiği zamanlar.
Burada gökyüzünde Güneş ve Ay tam karşı karşıya gelmiş durumdalar. Biri dünyevi tarafımızı, somut gerçekliğimizi, diğeri ruhsal enerjimizi ve soyut tarafımızı temsil ediyor. Biri ne olmak istediğimizi diğeri ise dürtüsel olarak neye çekildiğimizi gösteriyor. Biri Eril tarafımızı diğeri dişil enerjiyi, biri kadını diğeri erkeği, biri görüneni, diğeri görünenin ardındaki soyut gerçekliği, biri ne ile güven duyduğumuzu, diğeri ise ne ile mutlu olduğumuzu anlatıyor. Bu yüzdendir ki dolunay dönemlerinde bu kadar çok gerginlik yaşanıyor. Her iki tarafta vazgeçemeyeceğimiz şeyleri barındırıyor. İçsel olanı dışarı yansıtanlar ne yazık ki gerilimin de büyüğüne sebep oluyorlar. Sanki her şey herkes bize karşı birleşmiş ve karşımızdakiler dediğimiz dağ yığınıyla mücadele etmek durumundaymışız gibi bir ruh hali yaratıyor dolunaylar.

Hem yorucu hem de yıpratıcı…
Hem bizi, hem de ilişkilerimizi...
Ancak aynı zamanda da geliştirici…

Bu kez Yengeç burcunda gerçekleşecek. Yengeç-Oğlak aksını ilgilendirecek. Ailevi, vatani ve milli meseleler üzerine yoğunlaşacağımız etkiler doğuracak. Ev ve iş hayatımızdaki dengelerin sorgulanacağı, iş dünyasını ve yönetim kademesindekileri ilgilendiren mevzularda gerginlikler yaşanabilecek bir dolunay söz konusu. Aile içi ve millet olarak uzlaşı gerektiren konularda sorunların iyice ayyuka çıkıp çözüm ihtiyacını elzem hale getirebileceği durumlar yaşanabilir. Duygusal güvenliğimizi zedeleyecek ve bizi huzursuzluk veren ev ve aile içi gerginlikler ve toplumsal tepkiler gündeme gelebilir dolunay ile birlikte.

En çok güven temasını zedeleyecek etkiler yapabilir diye düşündürüyor. Tam olarak kime güveneceğimizi kimden zarar görmeyeceğimizi bilmekte zorlanma ya da güvendiğimiz dağlara karlar yağdığına şahit olup kabuğumuza çekilme durumu yaşanabilir. Esasen bu kez dolunayın görünen bariz gerginlikler ve agresyonlardan çok içsel krizler yaratması, biz de tamiri zor yaralara sebebiyet vermesi daha muhtemel.

Ev taşıma, gayrı menkul, emlak, arsalar ve benzeri taşınmazlar ile ilgili konular, daha önce atılmış adımlar da sonuçlarını verecek gelişmelere sebep olabilir. Gıda sektörünü ilgilendiren stresli gelişmeler de yaşanabilir.

Geçmişte yaşanmış olayların sonuçları, hatıralar, eski kırgınlıklar tekrar gündeme gelebilir. Yeni kırgınlıklara çanak tutacak bir enerji de olacak gökyüzünde ne yazık ki.

Dolunayların karşıtlık etkisinden kaynaklanan stresi zaten malumumuz. Bu kez dolunay haritasında bir de Venüs-Mars kare açısı olacak. Kadın erkek ilişkilerinde elektrikli bir hava eseceği belli… Evliliklerin, birlikteliklerin, sevgimizin adeta sınandığı olaylara gebe diyebiliriz dolunay süreci için.

Bu yılın en can alıcı konusunun ilişkiler olduğunu zaten daha önceki “2014 yılına dair” adlı yazımda detaylarıyla bahsetmiştim. (http://astrokarmik.blogspot.com/search?updated-min=2013-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2014-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=50
İşte varan 1 diyelim! Bunu tetikleyecek ilk gökyüzü olayı bu dolunay olacak gibi görünüyor. Kadın erkek ilişkilerinde eski defterler açılıp hesaplaşmalar ve yüzleşmeler yaşanabilir. Venüs’ün Jüpiter ile karşıtlığını da dikkate alırsak aslında burada bir T kare açı kalıbı gerçekleşecek. Öncü burçlarda olacak bu durum, nihayetinde en çok zararın eril enerjiden kaynaklı veya eril enerjiyi etkileyecek şekilde gerçekleşeceğine işaret ediyor.

Burada gerilimin ve olası olayların haddinden fazla abartılacağı ve aşırı duygusal tepki ve kararlara yol açabileceğini de söylüyor. Durup olaya objektif bir gözle bakabilmek ve tarafsızlığımızı yitirmemek cana alıcı anahtar noktalar olacak. Dolunay sırasında Ay Procyon sabit yıldızı ile kavuşum halinde olacak. Hızlı kazanılan ve elde tutulamayan başarıyı anlatabilir. Şiddete varan kuvvetli aktiviteyi, başarıya ulaşmak için hırs ve arzulu olmayı, ihtirası ve sonuçta ödenecek bedelleri anlatır. Fırsatların kaçırılmaması için hızlı hareket etmek gerekliliğini işaret ediyor. Kolay sinirlenme, dikkatsizlik ve şiddet içerikli olayları da anlamına katabiliyor. Ptolemy’e göre Ay ile teması, okült konulara eğilim olacağını, huzursuzluk ve bir yerde uzun süre kalamama, sebat edememeyi ve arkadaşlarla, partnerle ve iş arkadaşlarıyla kavga gürültü yaşamayı temsil ediyor. Dolunay esnasında, Venüs’ün Rukbat sabit yıldızı ile kavuşum halinde olması da dayanıklılık, güç ve bilgiye ulaşma çabasını gösteriyor.

Dolunay sonrasında Ay boşlukta olacak ve saat 15:01 den sonrasında Aslan burcuna geçecek. Ardından da akşam saatlerinde duygusal durumları ve sonuçlarını depoladığımız aydüğümleriyle stresli bir açı yapacak.  Birlikteliklerde kimin daha güçlü, kimin daha güvenilir, kimin daha söz sahibi, kimin daha fedakar, kimin daha prensip sahibi ve kimin daha özenli olduğu konusu çözüm bekleyen ve tartışmaya açılan ana konular olacak.  Ölçüsüz etki ve tepkiler, aşırı beklentiler, kontrol altına alma ve sözümün üstüne söz söylenmesin inadı gibi durumlar yaşanabilir.    

Ülkemiz açısından bakarsak, dolunay, Türkiye Astrolojik haritasının yükselen burcunda gerçekleşecek. Milli meseleler, halkı ve özellikle de kadın figürlerini temsil eden konularda gerginlikler, sen-ben tartışmaları, zıt görüşlerin karşı karşıya gelmesi ve uzlaşmaya niyet etmemeleri söz konusu olabilir. Konum itibariye ekonomik dalgalanmalar, daha önce ilk sinyallerini vermiş finansal krizler baş gösterebilir.

Hem bireysel hem de toplumsal bazda eski yaraların şifa bulmak üzere yeniden açılabileceğini biliyoruz. Yüreğimizdeki sınırsız sevgiyi aklımızdan çıkarmayarak sorunlarla başa çıkabileceğimizi görebilmemiz önemli olacak. Güven temasının önce kendi içimizden başladığını bilirsek varlığı için herhangi bir şeye ihtiyaç kalmayacağını da kabul edebiliriz. Hem kişisel yaşamımız hem de ülkemiz adına, dolunay ile birlikte gelecek olan geliştiren, büyüten etkileri fark edebilmemizi gönülden dilerim.

17 Ocak CUMA günü de Ay Aslan burcunda olacak. Yönetsel beceriler, yaratıcılık, insiyatif ve özgüven gerektiren işlerde daha çok başarı elde edeceğimiz bir gündeyiz. Günün içeriğinde çocuklar, eğlenceli aktiviteler ve içimizdeki çocukla temas halinde olacağımız uğraşlar da mevcut. Şımarma ve şımartılma ihtiyacımız, pohpohlanma isteğimiz önceki günlere nazaran yoğun olacak. Yaptıklarımız takdir edilsin ve de alkış gecikmesin isteyeceğiz.

Özgüven güzel ancak bu her şeyi en iyi ben yaparım, her şeyin en güzeline ben sahibim v.b. bir listeye kapı açacaksa orada sorunlar baş gösterebilir. Sosyal olacağımız ve kendimizi göstereceğimiz işler ve organizasyonlar, ego çatışmaları içermeyecekse keyifli olabilir.

Aslında dünden bu yana etkisini gösteren Merkür-Uranüs altmışlık açısı sabah saatlerinde kesinleşecek ve gün boyunca da hissedilmeye devam edecek. Bu transit etkisiyle, düşünce tarzımızda tazelenme, zihnimizin kalıplarından sıyrılması, yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretme şansımız olacak bu içinde bulunduğumuz günlerde. Çabuk ve çözüm odaklı, daha önce aklımıza gelmemiş pratik şeyler üretme şansımız artacak.  Bilimsel ve teknik, teknolojik konularla ilgilenmek, elektronik aletlerle alakalı işler yapmak için ideal olabilir. “Evreka” modunda ortalıkta dolaşan tipler çoğalabilir.

Hem dünyevi hem de bilinç üstü algımız aktiflenmiş olacak. “İşte bu”, “tamam bundan” diye başlayan keşif cümlelerini bolca duyabiliriz. Fikir alışverişleri, beyin fırtınaları açısından oldukça verimli etkiler altındayız. Sürpriz niteliğinde haberler alabiliriz. Plan değişimlerine hazırlıklı olmamız gerekebilir.

Doğaçlama bir zihinsellik ve el becerisinde artış olacak. Keşifler yapmak, yeni hobileri deneyimlemek, teknolojik gelişmelerden faydalanmak bu transitin etkisiyle elimize geçecek fırsatlar olacak. Ani bir seyahat, uzaktaki sevdiklerimizin beklenmedik ziyareti söz konusu olabilir. Bakı açısı farklılıklarının geliştirici etki yapacağı güzel bir gökyüzü desteği alacağız. 

Sabahın saatleri farklılık yaratma, yeni insanlar tanıma, her zamankinden farklı bir rutinle güne başlama ihtiyacımız yoğun olacak. Değişiklik ihtiyacının çevremizdeki herkes tarafından o kadar da hoş karşılanmayabileceğini, bazı insanların da mevcut halinden gayet hoşnut olabileceğini aklımızdan çıkarmamakta fayda var.

Yine günün ilk saatleri sözlerin yanlış anlaşılması, düşüncelerimizi dile getirirken tam olarak aynı şeyi ifade edememe mantıkla duyguların çelişmesi söz konusu. Yani zihinsel olarak çok üretken bir gündeyiz ama bunu ifade etme zorluğu yaşayabiliriz günün ilk yarısında.

Günün devamı yine aynı etkiler altında, keyif amaçlı uğraşlara yöneleceğimiz, hem fiziksel hem de zihinsel olarak aktif olmamızı gerektiren uğraşlardan haz ve verim alacağımız biçimde geçecek.

18 Ocak CUMARTESİ gününün tamamı da yine Ay Aslan burcunda olacak. Neşeli uğraşlar, eğlenceli organizasyonlar, aşk konulu meseleler,  ziyafetler, ziyaretler, sosyal ortamlar, sahne sanatlarıyla ilgili faaliyetler bugün ilgimizi çekecek. Kutlamalar ve alkışlar, takdir ve beğenilerin dile getirilmesi için destekleyen etkiler var.

Günün ve tabi ki dünün de en zorlayıcı etkilerinden biri etkimizi ve yetkimizi fazlasıyla abartma ve kişisel çatışmalarda, hiç kimseye mudanası olmayan kibirli tavırlar sergileyebilme olacak. Azla yetinmeyen ve çoğuna da zaten sahip olduğunu düşünen tavırlardan bahsediyorum. Alttan almak ve “evet sen de haklı olabilirsin” diyen yaklaşımlar sergilemek pek beklenmeyecek. Burnundan kıl aldırmayan ve haklı olduğunun otomatik olarak kabul edilmesini bekleyen tavırlar ilişkilerimizi zora sokabilir.

Sabahın erken saatleri bir şeylere öncülük etme, liderlik üstlenme, ön planda ve önde olma ihtiyacı duyacağız. Ataklık, özgüven ve cesaret gerektiren işler için ideal zamanlarda olacağız. Görüşmelerimizi ve isteklerimizi savunmak, güven kazanmak açısından şanslıyız. Bilinçli ve kararlı olmamızı gerektiren, fiziksel güç harcayacağımız ve etki bırakacağımız işler için kullanabiliriz bugünün erken saatlerini.

Acelecilikten sakındığımız, gözü kara riskler almaya kalkmadığımız ve liderlik etme çabasını abartmadığımız sürece hızlıca girişilen ve hızlıca sonuca götüren işlere imza atabiliriz.

Saat 10:52 den sonrası Ay günün tamamında boşlukta olacak. Başlangıçlar ve önemli adımlardan ziyade rutinin takibi ve yarım kalan işlerin tamamlanması adına efor sarf edebileceğimiz biçimde geçecek günün geri kalanı.

Ne kadar istesek de istediğimiz kadar eğlence yaratamama, hızlı ilerleme kaydedememe, prosedürlere ve kurallara takılma etkisi var gün ortasında.  Samimi ve sıcak diyaloglar karşılık bulamayabilir.

Yetersizlik duygusu ve ‘zaten ben de şans olsa’ diyen negatif enerjiler veya bu enerjiye sahip kişiler sarabilir çevremizi. Detaylara takılmak, olumsuzluklara odaklanmak, eleştirel tavırlardan etkilenmek, her şey mükemmel olsun diye didinmeler yorucu olabilir. Soğukluklar, mesafeler ve empatiden yoksun tenkitler can sıkıcı olabilir. Planlar istediğimiz gibi ve hızda yürümeyebilir. Öğleden öncesi ve öğlen saatleri önemli görüşme ve girişimler için uygun değil ne yazık ki.

Günün devamında Ay'ın temel bir açısı olmayacak. Eğer bu negatif havayı dağıtmayı becerebilmişsek, bize destek vermeye çalışan insanlara fırsat vermişsek kazanım açısından yoğun olmasa bile keyfe hizmet edecek şekilde geçebilir günün ikinci yarısı. Akşam saatleri eğlenceli organizasyonlar, romantik ve aşk dolu planlar ve sosyal ortamlar açısından uygun olabilir gibi görünüyor.

19 Ocak PAZAR Saat 03:24den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Başak burcuna geçecek. Üretkenlik ve verimlilik ön planda olacak gün boyunca. Tatil günü olmasına rağmen, eğlenmekten ziyade fayda sağlamak ve gün bitiminde yapılacaklar listesinde eksik bir şey bırakmamak daha önemli olacak.  Zihinsel kapasite, detaylı çalışma ve el becerisi gerektiren işler için, hesap kitap işleri için, raporlama düzenleme, derleme, toplama içerikli faaliyetler için, temizlik ve hijyen konulu aktiviteler ve sağlık ile ilintili işler için elverişli bir gündeyiz.

Sabah saatlerinde, bizden tecrübeli kişilerden fikir almak, rehberliklerinden faydalanmak ya da kendi geçmiş tecrübelerimizi anımsayıp karşılaştığımız olaylara el feneri yapmak lehimize olacak. Eleştirilerde gerçeklik payı olabileceğini ve bize fikirlerini söyleyen insanların aslında doğru tespitler yapabileceğini unutmamak gerekir.

Öğlene doğru kendimizi halsiz ve genel olarak hevessiz hissetmemize vesile olacak durumlar yaşanabilir. Zayıf ve yetersiz hissettiren tuhaf bir ruh hali bu… Buna birileri vesile olmuş olabilir ya da hiç sebepsiz yere modumuz birden düşebilir. Bu zaman diliminde, gerçeklikten uzaklaşmamıza sebep olacak bazı algı zaafiyetleri ve yanılmaları da söz konusu olabilir.

Kendini kandırma, kandırılma ve aslında olmayan bir şey inanma mümkün olabilir. Melankolik bir ruh hali kısacası… Biz olaylar ve durumlar netleşsin istedikçe belirsizlik iyice canımızı sıkabilir. Olumsuz düşünmemize vesile olacak eleştiriler alabiliriz. En acımasızlarını da kendi kendimize yapabiliriz. Hatalı kararlar verme, pişman olma, kurban olduğumuzu düşünme ve insanlar tarafından kullanıldığımıza inanma gibi şeylerden kaçınmaya çalışmalıyız. Fedakarlıkların göze görünmeyeceği ve suistimal edilebileceği etkiler altındayız. Biraz dik durmaya, kendimize güvenmeye ve mantık tarafımızı ön plana çıkarmaya ihtiyacımız var. Yapamıyorsanız da en azından kalıcı karar ve tepkilerden kaçının derim.

Akşam saatleri de aynı şekilde koşturmacalı, işleri yetiştirmeye çabalayan, hafta arasına yarım iş bırakmadan başlamayı hedefleyen bir curcuna ile geçecek gibi görünüyor. Eğlenceli planlar için pek uygun bir akşamda değiliz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar