AstroKarmik ile 8 Temmuz Haftası...

Yine önemli bir haftaya merhaba diyoruz. Pazartesi günü yengeç burcunda bir Yeniay gerçekleşiyor… Bu haftanın bir diğer önemli gökyüzü olayı ise, Şubat ayından bu yana retro hareketi devam eden Satürn'ün tekrar direkt harekete dönüyor olmasıJ Daha önce sizlerle paylaştığım Satürn'ün akrepteki yolculuğunu anlatan yazıma   http://astrokarmik.blogspot.com/p/karmanin-lordu-ve-akrepteki-yolculugu.html  linkinden, Retronun etkilerine değindiğim yazıma da  http://astrokarmik.blogspot.com/p/satrun-akrepte-ve-retro.html   linkinden tekrar ulaşabilirsiniz.

PAZARTESİ günü Ay günün tamamında Yengeç burcunda ilerleyecek.  Sevgi bağının, aile ilişkilerinin ve memleket meselelerinin gündemde olacağı ve özellikle duygusal olarak bağlı olduğumuz kişi ve durumlara karşı fazlasıyla hassas ve duyarlı olacağımız bir gün olacak. Oldukça hareketli ve haftanın en önemli gökyüzü olaylarını barındıran bir gündeyiz.

Günün ilk saatleri itibariyle Pazar gününden bu yana etkili olan Venüs-Uranüs üçgen açısı kesinleşecek.  Eğer hayatınızdaki bazı şeyleri değiştirmek, yenilikler katmak ve farklı bir şeyler yapmak isteğiniz varsa bu günlerde buna fırsat yaratma şansını da bulabileceksiniz anlamı taşıyor bu transit. Size kendinizi kral ya da kraliçe gibi hissettiren birinin cazibesine kapılıp bir ilişkiye gözü kapalı atlayabilirsiniz örneğin. Sabitlik ve gelecek vaat eden kişi ya da uğraşlardan ziyade bize şu an için kendimizi iyi hissettiren, eğlendiren ve monotonluktan kurtaranlarına çekileceğiz. Fiziksel olarak görünüşünüzü değiştirme ihtiyacı da duyabilirsiniz bu etki altındayken. Keyif aldığınız konularda aniden bir değişim ve ilgi alanlarınızın değişiklik göstermesi yaşanabilir. Eğer yaratıcılık gerektiren şeylerle uğraşıyorsanız sıra dışı işler üretme ve farklı beceriler ortaya koyma şansınız da olabilir. Genel olarak şans, para ve aşk konusu beklenenin dışında gelişmelere gebe olacak.


Yine sabah saatlerinde Satürn 4,5 aylık retro hareketini nihayet sonlandıracak. Bu geçtiğimiz aylarda bizlere, bazı konularda her zamankinden daha fazla mücadele etme ve bunun sonucunda da içsel gelişim elde etme fırsatı sundu. Nasıl geçirdiniz ve hayatınızın hangi alanlarında bir nevi ek sınava tabi tutuldunuz bir düşünün...

Eğer bu geçtiğimiz Satürn retrosu döneminde her şey hızlıca yürüsün ve benim istediğim şekilde ilerlesin, karşıma çıkan engelleri kolaylıkla aşayım ve hatta hiç bir engel çıkmasın diye ısrarcı olduysanız muhtemelen sıkıntılı bir süreç geçirmişsinizdir.

Zira Satürn'ün bizi olgunlaştırma isteği biraz sabır, kabulleniş, temkin ve dirayet ile gerçeğe dönüşebiliyor. Zaman yönetimi ve olana bitene, aksiliklere, engellere görünenin ardındaki büyük ve ilahi olan amacı görmeye çalışarak bakmak önemli oluyor bu noktada...

Örneğin evde ve aile hayatınızda işler pek yolunda gitmediyse bilin ki bu size, bu konulardaki var olan sorunları görmezden gelmeyip çözüm için çaba sarf etme ve daha olgun bir aile hayatı yaratma şansı yaratmak için biraz emek ve zaman harcamanız gerekliliğini hatırlatmak için olmuştur. Burç bazlı olarak sizleri nasıl etkilediğini hatırlamak için o tarihte sizlerle paylaştığım yazımı tekrar gözden geçirebilirsiniz. http://astrokarmik.blogspot.com/p/burclara-gore-saturn-retrosu-2013.html

O dönemde ilettiğim yazımdan bir alıntıyı paylaşmak isterim.
Eğer bu 4,5 aylık süre boyunca bir şekilde sınandığınızı hissettiren olaylar gelirse başınıza, ben bunu neden yaşıyorum diye sorun kendinize? Neyi öğrenmem gerekiyor? Neyin farkına varmalıyım? Nerede hata yaptım? Daha farklı bir yol izleyebilir miydim? Neyi deneyimlemem gerekiyordu? Yaşananlara isyan etmektense burada alınması gereken ders nedir diye keşfe çıkmak çok daha rahat geçecek bir döneme vesile olacaktır. En az zararla, en büyük farkındalıklarla, en geniş ruhsal büyüme fırsatlarıyla dolu olsun umalım hepimiz için bu süreç…



Saat 10:14 de 16 derece Yengeç burcunda bir yeniay gerçekleşiyor. Su elementinde ve öncü nitelikte olan Yengeç burcu, duygusal ve ailevi konularda bir takım başlangıçları tetikleyebilir. Ruhsal anlamda kendimizi bağlı hissettiğimiz değerlerin söz konusu olduğu bazı olayların fitili ateşlenebilir. Herkesi ilgilendiren vatani meseleler, hem ailemiz hem de içinde yaşadığımız yuvamız, çocuklar ve kadınlar ile ilgili konularda bir takım başlangıçlar için elverişli bir uyaran olabilir bu kez yeniay. Annelik teması vurgulanabilir... Aile bağları yeniden şekillenebilir. Evlilik, evlilik teklifi ve çocuk konusunda yeni başlangıçlar için elverişli olabilir yeniayın enerjisi. Vatan sevgisi de görünür hale geleceğinden özellikle bu konuda baskın görüşü olan kişi ve kurumların sesi daha gür çıkmaya başlayabilir. Duygusal anlamda dalgalanmaların yaşanabileceği, kendimizi güvende hissetmek adına veya sevdiklerimizin güvenliğini sağlamak adına atılımların yapılacağı bir yeniay olacak.

Yeniay sırasında Merkür retro konumunda olacak. Aynı burçtaki bu geri hareket normal şartlarda, mecbur kalmadıkça, ilk adımı attıracak, uzun soluklu girişimlerin başlangıcı için elverişli görülmez. Yapacağınız, planladığınız başlangıçların, sadece duygusal değil akıl ve mantık süzgecinden de geçmesi, zihin karışıklıkları için çok daha fazla tedbirli olunması önemli olacak. Tartmadan konuşmamalı, incelemeden kabul etmemeli,  okumadan imzalamalı, bilmiyorsak danışmalı, görüş ve bilgi almalı diyor bize...

Yeniay Plüton ile karşıt, Uranüs ile de kare açı eşliğinde gerçekleşecek. Ancak aydüğümleri ile olumlu etkileşim halinde olacak. Bir de 17 temmuzda kesinleşecek olan su elementindeki büyük üçgen de etkisini göstermeye yavaş yavaş başlıyor olacak gökyüzünde. Yani destek de var gezegenlerden dur bir bakalım hemen öyle öne atılma iyice düşün diyen enerji de...

Geçen haftaki yorumlarımda Güneş-Uranüs-Plüton T kare açı kalıbından bahsetmiştim. Ani çalkantılar, isyanlar, baskılar, dönüşümüzün zorlayıcılığı ve karşısında ortaya çıkan direncinden bahsetmiştim. İşte bu aşamada bu yeniayın bir bitiş ve-veya ciddi anlamda bir uyanış enerjisini su yüzüne çıkarabileceğini düşünüyorum. Yengeç burcu geleneksel olanı ifade ediyor. Geleneksellik kavramında, bizim bir parçamız olmuş değerlerin Merkür retrosu eşliğinde yeniden hatırlanması, geçmişe ve atalarımıza duyulan özlemin vurgulanması, eski bildiklerimizin, gelenek, göreneklerimizin tekrar hayatınızın bir parçası olması adına bir uyanışı tetikleyebilir. Veya bazıları üzerinde de, ezbere bildiğin kalıplaşmış ve yaşamın parçası haline gelmiş ne varsa yeniden inşa edelim etkisi yaratabilir. Yani var olan ve bizim için değer olan şeylerin sorgulanacağı, içsel ve dışa yansıyan duygusal ve fiziksel krizlerinin de yaşanacağı, ama hem zihinsel hem iradi hem de ruhsal seviyede ciddi uyanışların yaşanacağı bu yılın özellikle Türkiye açısından en önemli yeniaylarından biri olarak görüyorum.

Yeniayın sevgi, huzur ve güven içerikli enerjisinin hem kişisel bazda bizlere, hem ülkemize hem de dünyamıza barış huzur ve esenlik getirecek başlangıçlara vesile olmasını gönülden dilerim.
Yeniay sonrası Ay öğleden sonra itibariyle Merkür ile kavuşum halinde olacak.14:44 sonrası da günün geri kalanında boşlukta olacak. Öğleden sonra duygusal içerikli konuşmalar yapmak, aile sorunlarına çözümler üretmek, duyguları kelimelere ve diğer iletişim araçlarına dökmek, aklımızla yüreğimizi aynı düzlemde buluşturmak oldukça kolay olacak. Eski ve artık kabullenilmiş problemlerin dile getirilip içimizdeki biriktirdiklerimizin paylaşılması açısından da elverişli olabilir.
Günün ikinci yarısı ne yazık ki yeniay enerjisine rağmen başlangıçlar için pek uygun değil.

SALI sabahı yine Ay Yengeç burcunda ve boşlukta olacak 13:49 dan sonra ise Aslan burcunda seyredecek. Daha çok içe dönük ve kendi halinde olmayı tercih ettiğimiz geçirdiğimiz iki güne nazaran çok daha aktif ve sosyal olma ihtiyacı doğuracak bu durum. Aslan burcundaki ay bizim çok daha fazla dışa dönük ve keyifli olmamızı kolaylaştırıyor. Eğlenceli toplantılar, neşeli organizasyonlar, sahne sanatları ve sanatçılarla ilgili durumlar ve kutlamalar için oldukça güzel bir enerji olacak gökyüzünde. Ancak bu arada öte taraftan, kontrolü elinde tutma, takdir edilme ve bu takdiri mümkünse en çok alan kişi olma isteği de yaratıyor. İkili ve sosyal ilişkilerde gereğinden fazla gurur ve hatta kibir gösterme eğilimi de verebiliyor. Bu etrafa özellikle de aynaya bakarken bir numara büyüten gözlerle bakmaya vesile olan enerjiye karşı aman dikkat.
Herkesin yaşam alnına, tercihlerine ve kararlarına saygı duymak ve bizimkinin en doğrusu ve kabul edilmesi gerekeni olduğu gibi bir hezeyana kapılmamak en güzeli olur.

Günün ikinci yarısı daha canlı kıpır kıpır ve kahkahaların daha çok duyulduğu saatler olacak. Gün boyunca etkili olacak olan Güneş-Merkür kavuşumu akşam saatlerinde kesinleşecek. Bu da bize bol sohbetli, kendimizi, isteklerimizi, irademizi çok rahat ortaya koyabileceğimiz, ifade yeteneklerinin rahatlıkla sergileneceği bir günde olduğumuzu gösteriyor.

Fikirlerimizi açıklamak, kendimizi ön plana çıkaracak görüşmeler yapabilmek, ticari meselelerde daha atak davranabilmek için uygun bir gündeyiz. Bu transiti göz önünde bulundurduğumuzda, yeniayın enerjisini de dikkate alırsak, çok hareketli ve hatta dün hayata geçiremediğimiz planların da aradaki farkı kapatmak için hızla gündeme geldiği ve bizi canlandıran bir gündeyiz. Özellikle günün ikinci yarısı bu açıdan oldukça keyifli gibi görünüyor.

Akşamın ilerleyen saatleri ise öğleden sonra oluşan o akıcı enerji birden önüne set çekilmiş gibi olacak. Özellikle kadın figürleri ile olan ilişkilerde zorlanmalar, anlaşılmadığını ve değer verilmediğini hatta yetersiz olduğunu düşünüp daralmalar söz konusu olabilir. Bu akşamın, özellikle duygusal bağınız olan kişilerle aranızda kronik sorunları çözme gereği duymanıza vesile olacağı ve bu nedenle de kendinizi biraz gergin ve rahatı kaçmış hissettireceği belli.  Ne gerek var değil mi... Böyle iyiydik biz... Yokmuş gibi davranarak veya hiç sorun olmazmış gibi görmezden gelerek... Ama işin aslı öyle değil tabi ki...

Varsa çöz, çözmesen bu sorunu sırtında her yere taşıyorsun, bu ilişkiden kurtulsan bile bir başkasında yine aynı sorunları yaşamaya devam edeceksin diyor bu akşam gökyüzü. İlişkideki rolünüz, kontrolünüz ve beklentiniz sorgulanacak en çok. Tabi bir de bunların objektifli ve ne kadarının abartı ve gereksiz olduğu. Karşılığında aldıklarınız ile arasındaki farkın neden ve kimden kaynaklandığı... Kolay gelsin diyorum...

ÇARŞAMBA gün boyunca Ay Aslan burcunda seyredecek. Kendimizi ön plana çıkarmakla, sahnede olmayı kabullenip inisiyatifi ele almakla kazanç elde edeceğimiz bir gün olabilir. Doğal ve rahat davranmak, merhamet göstermek, ihtiyacı olana var olan gücümüzü aktarmak ve takdir edilesi işler yapmak için uygun bir gün.
Ancak aynı zamanda eğlenceli ve şatafatlı davetlere katılmak ve olayların içindeki olumlu tarafları görmek ve neşeyi yaratan-yansıtan kişiler olmak için de uygun. Bugün gökyüzünden özgüveni parlatma etkisi yağacak diyebiliriz. Var olanı gösterme, yaratıcılığını sergilemekten çekinmeme ve olumlu olan özelliklerinizle gurur duyup övünme ihtiyacı da baş gösterebilir.

Öğlen saatleri ani beklenmedik davetler alma, mutlu edip, belki de havalara uçuracak, ben zaten biliyordum dedirtecek gelişmeler yaşama, haberler alma gibi durumlar yaşanabilir. Eğer düzenleyeceğiniz bir organizasyon ya da kutlama varsa orada sürprizler yaşanabilir. Planlar sizin istediğiniz şekilde yürümese bile sonuç keyif verici ve tatminkar olacak gibi görünüyor. O yüzden mutlaka harfiyen benim planıma uysun yoksa at çöpe gitsin gibi bir direnç göstermeye kalkmayın.
Günün ikinci yarısı canlandırıcı, hayatın ne kadar keyifli olduğunu gösteren güzel gelişmeleri beraberinde getirebilir.

Akşam saatleri de hem ikili hem de sosyal ilişkilerde neşeli, anlayışlı, uyumlu bir durum söz konusu olacak. Romantik bir akşam yemeği, kalabalık bir eğlence ortamında doyasıya vakit geçirme, karşı cins tarafından şımartılma, aşkın karşılıklı olduğunu fark etme ve sosyal ortamlarda maksimum keyfi bulma durumu yaşanabilir. Abartılı noktalardan uzak durmak kaydıyla çok neşeli bir akşam… Evde ya da tek başına geçirmek yazık olur...

PERŞEMBE gününün tamamında Ay Aslan burcunda olacak ve akşama kadar herhangi bir temel açısı olmayacak. Bugün de dün olduğu gibi irade ortaya koymanın önemli olacağı bir gündeyiz. Çekingen davranıp birilerinin bizim adımıza karar vermesini bekleyen değil de kendi adına gereken kararları verebilen ve hatta içinde bulunduğu grubun hayrına olan otoriteyi sergilemekten çekinmeyen, söz sahibi olup kimseyi mağdur etmeyen tavırların prim yapacağı bir gündeyiz.

Otorite konumundaki kişileri ilgilendiren, eğlence dünyası ve sanat camiasını ilgilendiren konulurun gündemde olabileceğini, beğeniyi hak edecek tavırların sadece beğenilecek işler yapmak ile değil, bunları adil ve merhametli bir biçimde sunmak ile değer kazanacağını da söyleyebiliriz.

Eğlence peşindeyseniz bunu bulmak da her zamankinden kolay olabilir. Amaç tatlılıkla bir şeyleri ya da birilerini idare etmekse bu konuda da başarılı olma şansınız var.
Akşam 22:55 sonrasında Ay boşlukta olacak. Akşam saatleri, hızlı gelişmelerin, hareketli saatlerin, kelimelerin gücü ortaya çıkarmak için araç olarak kullanıldığı ortamların etkisi altında geçecek. Özellikle bize ait meziyetleri, becerilerimizi ve yaratıcılığımızı göstermek, kendimizi görünür kılmak ve sahnede en önde yer almak için oldukça cesaretli olacağız.

CUMA saat 01:12den sonra Ay gün boyunca ve yarın Başak burcunda ilerleyecek. Eğlendik keyifli anlar yaşadık hadi bakalım şimdi sıra çalışıp verimlilik elde etmekte ve yarım kalan işlerimizi tamamlamakta. Bugünün içeriğinde detayları kotarma, dikkat gerektiren işlere yoğunlaşma var. Hesap kitap işleri, projeler, planlar ve detaylı ve hata kabul etmeyen kusursuzluk esasına dayanan işler için, temizlik ve sağlık konularıyla ilgilenmek için uygun bir gün olabilir.

Sabahın erken saatleri eğlenceden ziyade yararlılık ve hizmet esasına dayanan toplantılar, buluşmalar ve görüşmeler için elverişli. Okuyup kavrama ihtiyacı duyduğunuz şeylerde maksimum verim alma şansınız yüksek. Bilgi ve haberleşme ağı da iyi çalışacak. Sabah saatleri, bıkmadan usanmadan çalışıp karşılığını alacağınız işlere girişmek ve önemli denilebilecek girişimleri organize etmek için kullanılabilir.

Bu saatlerde ayrıca elimizdeki işleri ciddiye alıp hakkını verme, araştırma mahiyetindeki incelemelerde derin bilgiye ulaşma şansımız yüksek olacak. Çok fazla detaya kendimizi kaptırıp yola çıkış amacımızı unutmamışsak çok verimli olabilir günü ilk yarısı.

Kafa karışıklığı ve duygusal dalgalanmalar yapabilecek etkilerde olacak gökyüzünde. Yaptığımız hizmetin değerinin bilinmemesi, bizi enayi yerine koyacağını bildiğimiz insanlar tarafından kandırılma veya aklımızı ince noktalara çalıştırıp olayın bütününü görememe o nedenle de hatalı denilebilecek kararlar alma riskimizi göz ardı etmeyin.

Akşam saatleri, güçlü kişilerden destek almak, üzerinde çalıştığımız işe tüm enerjimizi katıp sonuç elde etmeden vazgeçmemek, özellikle kadın figürleri ile dayanışma içinde olmak, güçleri birleştirip herkese fayda sağlayan ortak çalışmalar yapmak için oldukça elverişli olacak.

CUMARTESİ 17’sinde kesinleşecek olan ve Jüpiter’in Yengeç burcuna geçişi ile aktive olan su elementindeki büyük üçgen iyiden iyiye kendini belli etmeye başlıyor. Bu konudaki detaylı yazımı ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım…

Gün boyunca Ay başak burcunda olacak. Sabah saatleri sohbeti bol ancak detaylı ve kafa karıştırıcı olabilecek içerikte özellikle duygusal olarak yorucu eleştirilerin de yer aldığı etkiler altında olacağız. Çok fazla şey anlatmaya kalkmaz, özetlemeyi becerirseniz kısa ve öz nitelikteki açıklamalarınız, ifadeleriniz tam yerini bulacak. Ailenizi ilgilendiren konuların konuşulduğu bir sabah toplantısı,  birbirinize destek sağlayacağınız ve hayatınızı kolaylaştıracağınız konuların konuşulduğu bir sabah olabilir.

Gün boyunca elimize aldığımız her işte kusursuzluğu yakalamak, var olan hataları düzletme telaşına kapılmak, düzlemeyenlerinin huzursuzluğunu yaşamak eğilimi göstereceğiz. Bugünün içeriğinde yolunda giden şeylerden çok hatalı olanlara odaklanma ve kusur dedaktörü gibi ortalıkta dolaşma ihtimalimiz var. Aman eleştirilerin dozunu aşırıya kaçırmayın. Birazcık oluruna bırakmak, olduğu kadarıyla da kusurlarıyla da yeterli bulabilmek bugünün huzuruna katkı sağlayacaktır.  Temizlik, sağlıkla ilgili konularla ilgilenmek, araştırmalar yapmak, düzenleme ve organizasyonların detaylarıyla ilgilenip asistanlık yapmak için oldukça elverişli bir gün.

Saat 18:25den sonra günün geri kalanında Ay boşlukta olacak. Akşam saatleri tüm ilişkiler özellikle de karşı cinsle olan ilişkiler açısından bir uyum ve denge söz konusu olacak.Anne-babanızla, otorite figürleri ve kadınlarla anlaşmak, iş ya da sosyal amaçlı girişimlerden kar elde etmek, ortak çalışmalar yapmak, önemli görüşmelerden başarı sağlamak, etkin kişilerden destek almak, hem duygusal hem de dünyevi anlamda yardımlaşmak için çok uygun bir akşamdayız.

Bugün Mars'ın 28 Ağustos tarihine kadar kalacağı Yengeç burcuna geçişi olacak.  Güneş, Merkür Jüpiter den sonra Mars'ın da Yengeç burcundaki seyri bu konuların önümüzdeki günlerde daha da vurgulanacağına işaret ediyor. Ne uğruna mücadele verdiğimizi ve bu mücadeleyi nasıl verdiğimizi ifade eden Mars bu süreçte biraz zorlanacak. Zira Yengeç burcunda iken düşüşte olacak. Yani çok da iyi çalışmayacak. Mars mücadele etmek isteyecek, yengeç ise bundan imtina ettirecek. Tartışmak, kavga etmek savaşmak istemeyecek ancak bunun yerine gözyaşlarını iyi birer silah olarak kullanıp duygu sömürüsü ile karşısındakini dize getirmeye çalışacak bir etki bırakacak. Yani mağdur edebiyatında bir artış yaşanabilir ne yazık ki bu süreçte…

Bu süre boyunca en önemli konular ve uğruna iyi ya da kötü öyle ya da böyle mücadele etmeye değer bulduğumuz konular, sevdiklerimizin iyilik hali, güven duygusunun tatmini, vatani meseleler, milleti ilgilendiren ve korunmaya değer görülen konular olacak. Güven bizim için ne ifade ediyorsa onun tehdit altında olduğu hissine kapılma ve kaybetmemek adına harekete geçme durumu söz konusu olabilir. Evimizi, yuvamızı ve ailemizi güvenceye almak ve bu güvenin devamını sağlamak bizim için ana konular haline gelecek. Ancak bu mücadelenin yengeç tesiri altında verileceğini ve duygusal bazlı baskı ve sömürülerin kaçak dövüş niteliğinde olabileceğini ve karşımızda sağlam ve gerçek anlamda savaşçı biri varsa kolay kolay galip gelme şansımızın olmayacağını bilmekte fayda var.


PAZAR sabahı saat 10:41 den sonra Ay gün boyunca Terazi burcunda olacak. İlişkiler, dengede olma hali, olayların gerginleştiren etkilerinden arınma ve uyumlu geçinmek isteği duyacağız gün boyunca. Esas önemli olan nokta bu arayış olacak. Hiçbir şeyi tek başına yapmayı tercih etmeme, beraberliğin hazzını yaşama eğiliminde olacağız. Terazi enerjisi eküri olma ve bir eşin olup hayatı zamanı onunla paylaşma ihtiyacını artıran bir enerji...

Günün tamamında bizi cezbedeck ve verim alabileceğimiz konular, sosyal organizasyonlar, sanatsal faaliyetler, diplomasi gerektiren durumlar ve estetik konulu meseleler olacak.
Bugün yapacağınız işlerde ve atacağınız adımlarda yarar sağlamak istiyorsanız bir şekilde diğer insanlarla işbirliği ve uyum içinde olmamızı ve adil tavırlara herkese eşit mesafede duran çözümleri kendinize rehber edinmeniz gerekecek.

İlişkilerin önemli olduğu ve özellikle iyi ilişkilerin bizim içim olmazsa olmaz olacağı günün öğlen saatleri ne yazık ki tam tersi durumları çekebilir. Yani ne kadar özen göstersek de bazı çatışmalar ve çekişmeler yaşayabiliriz. Ancak bu çatışmanın içeriği güzel sonuçlar doğuracak nitelikte değil. İki çeşit tutum sergileyebiliriz. Ya dürtüsel bir şekilde “hayır ben haklıyım bana ne bana ne…”  tarzında çokça bir inat ya da öyle düşünmüyor olsak bile sırf kavga çıkmasın diye “tamam sen haklısın uzatmayalım” diyerek kendi isteklerimizden vazgeçmek... İkisi de akılcı tutumlar değil tabi ki. İdeali dinleyip, saygı duymak, konuşup seviyeli biçimde bizdeki pencereden görüneni anlatmak ve optimum ortak paydada buluşmaya çalışmak olur. Olmuyorsa da uzlaşmayı başka bir zamana erteleyip odak noktasını başka noktalara kaydırmak...

Akşam saatleri öğlen saatlerine nazaran biraz daha rahat ve iyimser olabileceğiz. Herkes birbirinin iyiliğini istiyor ve fedakarlık yapmaya hazır olacak ancak duygusal temaları ve tavizleri abartan ve aşırı iyimser ve çekişmeden kaçan, etliye sütlüye bulaşmayan tavırlardan kaçınmakta fayda var.
Sosyal ortamlar, yardımlaşma amaçlı aktiviteler, ruhsal içerikli çalışmalar için uygun bir akşam olabilir. Ancak abartılı riskler alma, iyimserliğin gözlerimizi kör etmesi, risklerden korunamama, bunlara bağlı olarak gereksiz ve yerine getirilmesi zor taahhütlerde bulunma gibi durumlara karşı dikkatli olunması gereken bir akşamdayız. Günü ve haftayı bu etkiler altında tamamlıyoruz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…


Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar