AstroKarmik ile 29 Temmuz Haftası...


Yine hareketli ve güzel bir haftaya merhaba diyoruz. Eski yaşanmışlıkların yeni deneyimlerde bize rehberlik edebileceği, yaralayıcı ilişkilerin ve de ilişkilerimizdeki yaraların şifalanma şansı bulabileceği daha önce fark etmediğimiz sıra dışı meziyetlerin su yüzüne çıkma şansı bulabileceği bir hafta olabilir.  

PAZARTESİ günü saat 07:43 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Boğa burcunda olacak. Sukunet ve huzur ihtiyacımıza rağmen oldukça hareketli ve mücadeleli bir gün olacak gibi görünüyor. Sanat ve estetik içerikli konuların ön planda, maddi kazanımların ve verimlilik ihtiyacının yüksek olacağı bir gün olacak. Sonucundan emin olacağımız işlere girişmek ve güven duyduğumuz kişilerle bir arada olmak isteği duyacağız. İşleri aceleye getirmekten ziyade net kazanımlar ve doğru işler üretmek amaçlı hareket etmek daha faydalı olacak bugün.

Günün ikinci yarısı yapacağınız atılımlar, girişimleriniz belirsizliklerle ve engellerle karşılaşabilir. Sözlü olarak kalmasın yazılı taahhütler alayım talebiniz yanıt bulmayabilir. İnsanlara sadece ve sadece güvenmek durumunda kalabilirsiniz. Her ne kadar zorlayıcı bir ruh hali bile olsa iyi bir egzersiz olabilir bu zorunlu oluruna bırakma hali. Bir plan yapmak isteseniz net olmayan iş akışları ile karşılaşabilirsiniz. Eğer aksine düzen ihtiyacı yoğun bir kişi iseniz bu tablo sizi daha da fazla yoracaktır. Çatışmalar ve gerginlikler güven ve inanç kaynaklı olarak yaşanabilir.

Eğer ben muğlak işlere girişmek istemiyorum, bu bana kendimi güvensiz hissettiriyor diyorsanız önemli görüşme ve başvurular için bu zaman dilimini kullanmamanızı öneririm. İstediğiniz kadarını alamama, tam olarak istediğinizin karşılığını bulamama, yanlış anlaşılma ve normalde evet cevabı alacağınız bir soruya nedensiz yere hayır cevabını bulma ve bunun yanı sıra birçok sorgulamayla karşılaşma ihtimaliniz olabilir. Ancak bunun yanı sıra zaten devam eden çalışmalarınızda verim almak ve sağlam ilerleme kaydetmek için elverişli olabilir.

Özellikle kadın erkek ilişkilerinde ancak tüm sosyal ilişkilerimizde soğukluk, mesafeler ve uzlaşmaz tavırlar dikkat çekecek gibi görünüyor.

Akşam saatleri ise bu sert hava yerini tatlı bir meltem esintisine bırakacak adeta. Akşam saatleri keyifli buluşmalar, romantik görüşmeler, dost sohbetleri ve ziyafet sofrası içerikli organizasyonlar için oldukça uygun görünüyor. Hem somut hem de ruhsal anlamda fayda sağlayan kişiler çok daha yakın olacaklar bu saatlerde bizlere. Sosyalleşme konusu daha bir akıcı olacak. Ancak bunun yanı sıra birazcık tembelleşme ve rehavete kapılıp emek gerektiren işlere yeteri kadar efor koyamama riski de var ne yazık ki. En iyisi dinlence ve huzura imkan yaratıp, bizi yormayacak ve hatta gönlünüzü zenginleştirecek kişilerle bir arada olmaya çalışmak. Okuyup kendinizi geliştirmek, bilgi ve tecrübenizi artıracak işlere yönelmek açısından da faydalı olabilir.

SALI günü Ay yine gün boyunca Boğa burcunda olacak. Sakin hareket etmenin fayda sağlayacağı, stabil kalmanın huzur vereceği, işlerimizi ve ilişkilerimizi garanti altına aldığımız takdirde daha mutlu hissedeceğimiz bir gün olacak. Gün boyunca maddi konular ve çalışkanlık, verimlilik gerektiren işler ön planda olacak. Yarım işlerimizi tamamlama, hem çalışmaktan hem de sonuçlarından tatmin olma beklentisi içinde olacağız.

Sabahın özellikle erken saatleri bu açıdan azimli ve kararlı olacağız. Elimize aldığımız işi sonuçlandırmadan bırakmama, engel çıksa bile vazgeçmeme ve sonuna kadar mücadele edip kazançlı çıkma adına şanslı olacağız. Zor ancak üstesinden gelebileceğiniz işler, cesaret gerektiren kararlar ve net aksiyonlar için kullanabilirsiniz bu saatleri.

Gün içinde en çok etkili olacak açı gün ortasında kesinleşecek olan Venüs-Plüton üçgen açısı olacak. Bu açı sayesinde ilişkilerimiz aracılığıyla güç kazanma, bizi destekleyen ve ayaklarımızın sağlam basmasına vesile olan insanlara doğru çekilme, yüzeysel değil de daha derin ve paylaşımcı ilişkilere yönelme gibi durumlar yaşanabilir. Eğer yeni biriyle tanışma şansınız olursa adeta daha önceden tanışıyorsunuz ya da kader sizi birbirinize yazmış gibi hissederek istemsiz olarak ona doğru çekildiğinizi hissedebilirsiniz. Tüm sosyal ilişkilerde ancak özellikle karşı cinsle olan ilişkilerde daha çok tutkuyu yakalama şansınız olabilir. Bir de Venüs Başak burcunda olmasaymış daha iyi olurmuşJ

Bu kez ilişkiler yoluyla büyüme, güçlenme, dönüşme, derinlik kazanma ve hem kendimizi hem de ilişkilerdeki durumumuzu keşfetme şansımız artacak. Normalde bu konulara temkinli ve ağır adımlara yaklaşan biri olsanız bile risk almaktan çekinmeyen ve yakınlaşma ihtiyacı duyan bir tavır gösterebilirsiniz bugün. Aynı zamanda eğer doğum haritanızda da bunu vurgulayan tema varsa, eş veya partner konumundaki kişi ile aranızda kıskançlık krizleri, baskıcı ve inatlaşan tutumlar da yaşanabilir. Sıkboğaz etmenin veya sabit bir şekilde isteklere odaklanmanın yarardan çok zararı çıkacaktır önümüze bu etki altındayken.

Saat 18:58 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlarımızın akıbeti de aynen böyle boşluktaymış etkisi olmasın için önemli görüşme ve startlar için bu saatten sonrasını kullanmayın derim. Ancak hoşsohbet buluşmalar, duygu ve düşünce ifade etmek, yazılı ve görsel sunumlarda bulunmak, kısa seyahatler, hesap kitap işleri ve el becerisi gerektiren işler için elverişli olabilir akşamın enerjisi.

 
ÇARŞAMBA günü akşam saatlerine kadar Ay Boğa burcunda ve boşlukta olacak.  Rutin akışın rahatlatıcı olacağı, fantezi ya da macera arayışına girmenin gereksiz olacağı, huzur ve denge peşinde olacağımız bir gün olabilir. Para, mal, yatırımlar, güzellik, estetik, rahatlık gibi dünyevi meseleler günün ana kaynağı olacak. İşlerimizi aceleye getirmediğimiz, sabır gösterip yılmadan istikrarlı biçimde çalıştığımız takdirde sonuç elde etme ve kazançlı çıkma şansımız artabilir.

Günün en zorlayıcı enerjisi şartların değişmesine olan direncimiz olacak. Eğer biz bir plan yapmışsak veya bir karar vermişsek, değişime neden olabilecek gelişmeler bizde stres yaratabilir. Böyle bir durumda objektif kalabilmemiz önemli. Eğer yeni haliyle durum bize daha fazla fayda sağlayacak ise, sırf plan sabit kalsın diye direnmenin kimseye faydası dokunmayacaktır.

Her şey yolunda ve bizim istediğimiz şekilde devam ediyor ise temellik tuzağına düşmemek lehinize olacaktır.

Saat 18:42 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için İkizler burcuna geçecek. Günün yavaş ve dingin havası bu saatten sonra yerini hareketli ve biraz da dengesiz bir ruh haline bırakacak. Kalabalıkların içinde ve insanlarla iletişim halinde olmak bize iyi gelecek.

Eğlenceli ortamlar, bilgi alıp verebileceğimiz, merakımızı giderebileceğimiz her türlü aktivite için çok uygun bir akşam olacak. Kısa bir seyahat için de uygun olabilir akşamın enerjisi.

 
PERŞEMBE gün boyunca Ay İkizler burcunda olacak. Sıkılganlık yaşayabileceğimiz, biraz huzursuz biraz da kararsız olma riski barındıran hareketli bir gün olacak. Neyi istediğimize, neyi amaçladığımıza karar verememek durumu günü verimsiz hale getirebilir. Bir işe konsantre olmakta zorlanabiliriz. Bugün tek bir şeyle sebat etmeye çalışmak mutluluğu ya da başarıyı getiremeyecek ne yazık ki. Sıkça odak noktanızı değiştirmenizi sağlayacak parça parça işleri halletmeye bakın derim. Bu sayede en azından yarım kalmış işlerinizi hızlıca kotarma şansı yakalayabilirsiniz. Sözlü iletişim ve ek becerisi gerektiren işleri tercih ederseniz uzlaşmaları daha rahat yakalayabilirisiniz. Konuşmak kadar dinlemeye de vakit ayırdığınız, merak ettiğiniz konuları araştırırken maymun iştahlılık yapmadığınız sürece verimli bir gün geçirebilirsiniz.

Sabah saatlerinde gün boyunca etkisini gösterecek olan Mars-Uranüs kare açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle aktif hareketli ancak bir o kadar da gergin bir gün geçirebileceğimizi söyleyebilirim. Riskli ve değişik olan, heyecan uyandıran şeyler cazip görünecek. Ancak bunların getirip götürebilecekleri konusunda ise çok da objektif olma şansımız olamayacak.

Ani beklenmedik çıkışlar, genel olarak patlayıcı tavrılar, baskıya verilen aşırı tepkiler, sınırlardan ve kısıtlamalardan kurtulma ihtiyacı, her şey bir an önce dönüşsün, değişsin ve kimse bize karşı gelmesin talebi ve şansı zorlayıcı hareketler söz konusu olabilecek. İlişkilerde zorlanmalar olabileceği gibi, başta fiziksel güç gerektirecek aktiviteler ve sportif faaliyetler olmak üzere her türlü hareketlilik halinin kaza ve sakarlık riski taşıdığını unutmamakta fayda var.

Öğlen saatleri eğer hız ve telaşımıza biraz olsun dur diyebilmişsek sakinleştirecek nitelikte iletişim kurma şansımız olacak. Bize kendimizi iyi hissettirecek insanlarla yapılan planlar her açıdan faydalı olacaktır.

Kadın erkek ilişkilerinde ve genel anlamda otorite konumundaki kişilerle ve bizim için önemli kişilerle yapılacak görüşmeler olumlu sonuçlar doğurabilir. Bu nitelikte bir planınız, özellikle fikrinizin kabul görmesini arzuladığınız görüşmelerden verim alabilirsiniz.

Saat 19:49 dan sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Akşam saatleri değişiklik ve heyecan açısından, sosyal ilişkiler açısından uyumlu, dengeli, bilgi alışverişi konusunda hızlı ve akıcı, dostluk ve sevginin önemli olduğu saatlerde olacağız. Başlangıçlar ve uzun vadeli kalıcı kararlar için uygun değil ancak keyif ve hareketlilik açısından güzel bir akşamdayız.

Sevdiğiniz işlerle uğraşmak ve ruhunuzu doyurmak için fırsat yaratabilirsiniz. Sıradan ve sıkıcı olarak nitelendirilemeyecek kadar güzel bir enerjisi var akşamın. Lütfen siz de bu şekilde heba etmeye kalkmayın.

Bu akşam saatlerinde Mars- Kuzey Ay düğümü Kiron arasında bir büyük üçgen oluşacak. Eski hareketlerimizin, eski yaralarımızın gelecekteki deneyimlerimize ve gideceğimiz yola ışık olacağı ve önümüzü aydınlatacağı, yaşanmışlıkları kendimize rehber edip önemli adımlar atabileceğimiz, o gücü kendimizde bulabileceğimiz önemli bir itici güç olabilir bu güzel açı kalıbı.

Bugünün bir başka önemli etkisi ise Türkiye astrolojik haritası üzerinden olacak.  Gün içinde transit Satürn T.C. Haritasının Güneş'i ile transit Mars ise Plüton ile kavuşacak.  Aynı zamanda Jüpiter de ülkemiz haritasının yükselen derecesinde kavuşum halinde bulunuyor olacak.

Yeniden yapılanma sürecinin, değişim dönüşüm rüzgarlarının bir kez daha sert ve etkili biçimde esebileceğine işaret ediyor bu gökyüzü konumları. Ancak bu kez dersler alınmış, şans da bizden yana ve gelişim kaçınılmaz ve önlenemez nitelikte olacak gibi görünüyor. Transit Satürn’ün T.C. Güneşi üzerindeki bir süredir devam eden hareketi kendini iyiden iyiye belli ediyordu zaten. Bu konudaki detaylı yorumlarımı daha önce 13.06.2013 tarihli yazımda belirtmiştim.  ( bu yazıma tekrar ulaşmak için : http://astrokarmik.blogspot.com/p/sorumlu-ve-bilincli-olmak-sayesinde.html )

Net olan bir şey var ki ülkemiz gerçek anlamda bir değişim, silkinme ve yeniden yapılanma döneminin içinden geçiyor. Büyüme sancılarının olması da gayet normal gibi görünüyor. Satürn'ün bu üzerimizde baskı yaratan ve bizi kısıtlanmış ve düzenimiz alt üst olmuş hissettiren etkisi bir kez daha yoğun bir biçimde kendini gösterecek. Kişisel egolar ve hırsların baskısı ise şartları ve kişileri büyük bir takım değişimlere zorlayabilecek. Tepkisiz kalmak neredeyse imkansız hale gelecek. Uzlaşmazlıklara taraf olan kesim ya da kişiler kendini her şeyi yapabilecek ve her türlü güçlüğün altından kalkabilecek güçte gördüğünden de sakınmasız mücadelelere girebilecek.

Herkes kendi isteği olsun isteyecek. Taviz vermeyen ve esneklik göstermeyen tavırların zarara neden olabileceğini, bu zararın ülkenin genelini hedef alabileceğini söylemek gerekir bu noktada. Karşı koyma, mücadele etme, baskıya boyun eğmeme tavrı ile birlikte otoritesini kabul ettirip gidebildiği yere kadar giden baskıcı tavırlar gösterme bir arada olacak. Big bang misali bir patlama için her şey hazır durumda anlaşılacağı gibi.

Ne eksik? Sağduyu, aklı selim, hoşgörü, esneklik, anlayış, objektiflik…

Peki bu eksiklikleri kim giderebilir? Bizler kendi kişisel irademizi bu uğurda kullanmayı tercih edersek havayı yumuşatmamak imkansız. Üstelik de Mars bugün için T.C. haritasındaki Plüton ile kavuşumu sırasında, 5. evden transit eden KAD ve tepe noktasından geçen Kiron ile uyumlu açı halinde olacak. Tecrübelerin, acı verici ve yaralayıcı deneyimlerin, eğer biz ders çıkarmayı bilmişsek ve konuyu çözüme kavuşturmak, sorunu şifalandırmak istemişsek işe yarayacağını ve Jüpiter’in koruyucu ve kollayıcı etkisinin bu kez iyiliği yaratmaya vesile olacağını yorumlayabiliriz. Üstelik de Satürn bu kez teması sırasında retro da değil. Eğer sorun varsa çözüm de yakındır dedirtiyor açıkçası bu tablo. Çözüme katkının genç kitlelerden ve kadın figürlerinden geleceğini, olacakların ve değişimin genç, kadın ve çocuklara fayda sağlayacağını, sanat camiasının geride durmayacağını da eklemek isterim. Özellikle transit Ay’ın T.C. Ay derecesi ile temasa geçtiği ve sonrasında yükselen derecesine ulaştığı cumartesi gününe kadarki süreçte bu açıdan önemli gelişmelere gebe olabilir. Bu durumda asıl olumlu etkiyi parlamenterlerin, siyasi partilerin ve sivil ya da resmi toplum kuruluşlarının tavrının netleştireceğini ve durumu olumluya çevirme adına sorumluluklarının olacağını da söyleyebilirim.

 
CUMA günü Ay gün boyunca İkizler burcunda ve boşlukta olacak. Yine hareketli ve heyecanlı bir gün bizi bekliyor. Seyahate çıkmak, bilgi içerikli aktivitelere katılmak, eğitim almak, hesap kitap işleriyle uğraşmak, ticari meselelerde görüşmeler yapmak için oldukça elverişli bir gün. Bir konuya odaklanamama sorunu dışında iletişim ağı yoğun ve eğer gerçek bilgiyi süzmeyi becerememişsek duyduklarımız ve konuştuklarımız açısından yorucu olacak da diyebiliriz. Sosyal ortamlar bizi bir şekilde kendine çekecek.

Venüs gün içinde kiron ve aydüğümleri ile temas halinde olacak. Bu da daha önce sorun yaşadığımız ilişkilerimizi tamir etme, küskünlük ve kırgınlıkları onarma ve yolunda gitmeyen birlikteliklerimizi yorucu ve acı verici olsa da şifalandırma şansı bulabileceğimiz bir gün olabileceğini gösteriyor. Gece saatlerinde kesinleşecek Venüs- Mars olumlu teması ise özellikle kadın erkek ilişkilerinde uyumu yakalayabileceğimizi, çekim gücü sayesinde yakınlaşmalar yaşayabileceğimizi gösteriyor.

 
CUMARTESİ günü saat 07:30dan sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için Yengeç burcunda olacak. Gün boyunca sıcak ve sevgi içerikli bir enerji hakim olacak. Duygusal konuların, vatani meselelerin, aile ve çocuk konulu işlerin ön planda olacağı, güven duygusunun önem kazanacağı bir takım olaylar yaşanabilir gün boyunca. Evinizle, ailenizle ve varsa çocuğunuzla vakit geçirmek için ideal denilebilir.

Özellikle sevdiklerimizin yaptıkları ya da yapmadıkları konusunda veya onlarla ilgili konularda dışarıdan insanlara karşı aşırı hassas ve alıngan davranma riskimiz var ne yazık ki. Kişiselleştiren algımızı kapattığımız ve gereksiz alınganlıklar göstermediğimiz sürece samimiyetlerin ve sevgi yoğunluğunun tadını çıkarabiliriz. Sezgilerimiz ve yaratıcılığımız da oldukça aktif olacak. Özellikle öğleden sonra saatler, duygusal paylaşımlar, yaratıcılık gerektiren işler ve sanatsal faaliyetler için çok elverişli.

Akşam saatlerine doğru eğer günü mantıkla bağdaştıramadığımız ve içimizden gelen hislerin etkisi altında geçirmişsek, birden o fantezi gibi görünen hayaller gerçekle örtüşür bir hal alabilir. Yani hem yaratıcılık var işin içinde hem de soyut olanı somuta çevirme becerisi. Gün içinde önem kazanan konularda sorumluluk almak, gerçekçi bakış açısı ile yaklaşmak ve istikrarı yakalamak akşam saatleri itibarı ile gayet mümkün olacak. Düzen ve plan, ciddiyet ve kararlılık önemli olacak bu saatlerde. Günün ikinci yarısı ve özellikle de akşama doğru, sevgi temalı başlangıçlar, teklifler, kademe atlamalar ve konuşmalar için çok uygun.  Eğer olayın gerçekçilik kısmını abartmayıp biraz rahatlayabilmişsek çok huzurlu ve iyilik doğuran olaylara gebe bir akşam olabilir. Sevgiyi ciddi şekilde ifade edebilmek mümkün olacak.  Sevdiğimiz adına fedakarca bir hareket yapmak, destek vermek için de uygun olacak. Önemli kadın figürlerinden önemli katkılar alabilirsiniz.

Gece bol hareketli, canlı ve yorucu bir geceye benziyor. Sosyal ilişkilerin yoğunluğu, eğer geceyi geç saatlere kadar uzatmışsak derinlemesine etki yaratan, belki bir kısmı da yürek yaralayıcı olan ilişkiler, tutkulu paylaşımlar söz konusu olabilir. Rüya kalitesi açısından da yorucu olabilir gecenin enerjisi. Mümkün olduğunca dinlendirici bir ortam, sukunet sağlayacak bir müzik ve parazit olabilecek elektronik eşyalardan uzak kalın. Velhasıl uyku kalitesini bozacak her türlü unsurdan uzak kalacak bir uykuyu yaratmaya çalışın.

 
PAZAR gününün tamamında Ay Yengeç burcunda olacak. Ailenizle bir arada olup evinizle ilgilenmek, sevdiklerinize zaman ayırıp alakadar olmak için güzel bir gün olabilir. Koruyup, kollamak, yedirip içirmek konusunu abartmadığınız, yani yaşı ne olursa olsun sevdiklerinize sanki birer çocukmuş, çocuğunuzmuş gibi davranmadığınız sürece genel olarak keyifli bir gün olabilir. Ev işlerine, mutfak işlerine verebilirsiniz kendinizi. Ev için alış veriş yapmak, ihtiyaç listesini tamamlamak, aile ziyaretleri yapıp büyüklerinizle ilgilenmek, aileyle bir arada zaman geçirip, eskilerden ve yaşanmışlıklardan sohbet etmek için uygun olabilir.

Sabahın erken saatleri özellikle aileyi ilgilendiren konularda hızlıca çözümler üretme, yetişmesi gereken işleri tamamlama ve bir yerlere yetişeceksek acele edip koşuşturma gibi durumlar yaşanabilir.

Öğlen saatleri dahil bir acelecilik ve olaylara hız kazandırma telaşımız olabilir. Fazla heyecanlı davranıp kırıcı olabilme, yüreklere dokunan yaralayıcı ifadeler ile birlikte gereksiz tartışmalara girme gibi durumlara karşı olabilecek en uygun tavır mümkün olduğunca susup önce dinlemek, harekete geçip tepki vermeden önce en azından şöyle bir durup düşünmek ve gerçekten ne hissettiğimize odaklanmak olabilir.

Eğer kendimizi kontrol edememişsek hissi ve dürtüsel tepkiler verme ve kırıcı olma aynı zamanda da kırılma riskimiz olabilir.

Akşam saatlerine doğru gün boyu etkili olacak Güneş-Uranüs üçgen açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle gün boyunca yaratıcılık ve var olan yeteneklerimizi, doğal ve sonradan edinilmiş becerilerimizi sıra dışı ve beklenenin üzerinde olacak şekilde ortaya koyma şansımız olacak. Girişimlerimiz hızlı sonuçlar verecek şekilde şekillenebilecek. otorite figürleri ile karşılıklı olarak şartlarımızda diretme ancak maksimum orta yolu bulabilme fırsatımız olabilecek. Merak ettiğiniz ve keşfetmeye niyet ettiğiniz konularda şans ayağınıza gelebilir. Bilimsel, teknolojik ve gizem içeren okült konularda çalışmalar yapılabilir.  İçimizdeki cevheri ortaya çıkarmak, hem ruhsal hem de kişilik olarak daha önce farkına varamadığımız ve bize yarar sağlayacak yönlerimizi keşfedebileceğimiz her türlü çalışma için uygun her türlü fırsatı da değerlendirileceğimiz güzel bir gün olabilir. Yaşarken ruhsal olarak bazı sıkıntılar ve gerginliklere neden olsa da kabuklardan sıyrılmak ve güzellikler çıkarmak için elimizden geleni yapabiliriz bu güzel enerjiyi boşa çıkarmamak adına.

Akşam saatlerinden sonra Ay'ın başka bir açısı olmayacak ve günü bu etkiler altında tamamlayacağız.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar