AstroKarmik ile 22 Temmuz Haftası...

Yine oldukça dinamik bir haftaya giriyoruz. Venüs Başak burcuna Güneş de Aslan burcuna geçiyor. Kova burcunda bir dolunay meydana geliyor. Venüs’ün Neptün, Satürn ve Jüpiter ile temasları, Mars’ın Jüpiter ile kavuşum ve Plüton ile karşıtlığı ve Güneş’in Satürn ile karesi gerçekleşecek. Yoğun ve yorucu geçecek olan haftaya göz atalım…

PAZARTESİ günü Ay akşam saatlerine kadar Oğlak burcunda olacak. Olaylara ciddiyetle yaklaşmamız gereken, sorumlulukların ön planda olacağı bir gün olacak. Planlı programlı olmak sayesinde daha rahat ve verimli hale getirebileceğiz günümüzü.

Sabah saatlerinde gökyüzünde Mars-Jüpiter kavuşumu gerçekleşecek. Günün tamamında etkisi yoğun olarak hissedilecek. Bu gökyüzü olayının en belirgin etkisi aşırılara taşma ve abartma şekilde kendini belli ediyor olacak. Her açıdan olması gerekenin üzerinde bir güç, her şeye yetecek kadar enerji, gözümüzde olmaz ya da yetmez denilen bir şeyin kalmaması gibi durumları tetikleyebilir. Güç ve yapabilirlik konusunda kibir ve gözü kara bir tutum söz konusu olabilir. Özgüven taşması sonucu kumar niteliğinde hamleler yapma riskimiz olabilir ne yazık ki. Fiziksel anlamda aşırı efor ve güç gerektiren işler için faydalı olabilir ancak bu konuda bile haddinden fazlasına kalkışma durumu yaşanabilir. Enerjimiz tükenmeyecekmiş gibi düşüneceğimiz bir gün olacak. Ölçüyü kaçırmak ve büyüten gözlükler nedeniyle kendimizi riske atma durumu önemli ve kaçınılması gereken bir durum olabilir.
Bugün gökyüzü oldukça hareketli…


Öğleden sonra itibariyle Venüs 16 Ağustos tarihine kadar kalacağı Başak burcuna geçecek.  İlişkilerimizi, aşk hayatımızı ve parasal konulardaki tutumumuzu daha çok ilgilendiren Venüs gezegeni bu süreçte düşüşte olacak. Yani o kadar da rahat etmeyecekL İlişkinin keyfi taraflarını yaşamaktan ziyade hizmet eden, asistanlık yapan ve sevgiyi gösterirken karşımızdakinin hayatını kolaylaştırmayı ana amaç edine bir tavır hakim olacak. İlişkilerimizde doğaçlama ve samimiyetin yerini kusursuzluk arayışı ve olmadığı takdirde keyif kaçıran eleştiriler alabilecek. Yalnızsanız bu dönem karşınıza çıkacak partner alternatiflerine karşı o kadar da rahat olamayacağınızı, zor beğenir bir ruh halinin ön planda olacağını da söyleyebilirim. Genel olarak karşımızdan beklentimiz ve bizim de sunduğumuz partner tavrı, heyecan veren bir eş olmaktan ziyade hayat kolaylaştırıcı misyonu şeklinde gerçekleşecek.

Özen ve saygı var olacak ancak biraz heyecan eksiği yaşayacağız bu süreçte ne yazık ki. İlk görüşte aşklardan ziyade, bize ruhen ve somut anlamda fayda sağlayan kişilere doğru çekileceğiz. Dinamik ve eğlenceden eğlenceye koşan birlikteliklerden ziyade birlikte üreten ve işe yarayan uzun vadeli ve geleceğe atıfta bulunanlarını yaşayacağız. Bu süreçte bizim için estetik ve güzellik kaygısı da yerini temiz bakımlı ve özenli olana bırakacak. Bu hem dış görünüşlere hem de giyim kuşam tarzına bu şekilde yansıyacak. Belki evimizde ve çevremizde işe yaramayan fazlalıklardan kurtulma, işlevsel olanlarını ön plan çıkarıp revizyon yapma şansı bulabiliriz. Romantizme kısa bir mola ve bunun yerine işe yarar olan ve bizim de faydasını göreceğimiz bizi geliştirenlerine yöneleceğiz diyebiliriz. Bu süreçte ilişkileri daha iyi nasıl olabilir tenkitleriyle yıpratmamaya özen göstermenizi öneririm. 

Aşka mola ancak seviyeli ve kusursuzu arayan birlikteliklere merhaba diyebiliriz



Saat 18:55de de Güneş bir ay için Aslan burcuna geçecek. Güven ve özgüvenin tavan yapacağı, dikkat çekmekten ve takdir edilmekten haz duyacağımız bir aya giriyoruz. Bu adeta öyle bir enerji veriyor ki insana, “ben özelim ve özel olan şeyleri hak ediyorum” dedirtiyor. Eğlence ve lüks ihtiyacını artırıyor. Fark edilmek ve insanların hayatında fark yaratmak isteği doğuyor. Sahne sanatları ve eğlenceli mekanlar, sosyal hayatın artışı, gösterişli yaşam tarzının ön plana çıkacağı, görsel ve sahne sanatlarıyla ilgili aktivitelere çekileceğimiz, abartı ve tantananın etkisini hissedeceğimiz etkiler altında olacağız bu ay boyunca. 

Yaratıcılığımız ve kişisel irademizi devreye sokmak konusu iyi çalışacak. Ancak bu süreçte ortaklıkta kendi dünyasının kral ve kraliçesi olan ve bu şekilde muamele edilmesini bekleyen kibirli insanlar görme ihtimalimiz de artıyor olacak. Mütevazi ve alçak gönüllü olmakta zorlanabiliriz belki ancak ihtiyacı olana destek verme, bize ait olan değerleri gücümüze ve irademize saygı duyan insanlarla paylaşma, neşeyi artırma ve destek veren kolaylaştıran kişi olma eğiliminde olacağız.


Güneş'in Aslan burcuna geçişi ile birlikte Ay da Kova burcuna geçtikten sonra akşam saatlerinde Kova burcunda bir dolunay meydana gelecek. Kova burcu toplumsal ve kolektifi ilgilendiren konuları, bilgi ve teknolojik çalışmaları, bilimsel olan her şeyi ilgilendiriyor. Dolunaylar stresli ve çatışmacı bir ruh halini beraberinde getiriyor ne yazık kiL Daha önce atılmış adımların sonuçlarını alma veya en azından nasıl neticeleneceğine dair bir takım ipuçları verecek şekilde gelişmelerin görünür hale gelmesi söz konusu olabiliyor. Duygusal anlamda baskı altında ve gergin hissedebiliyoruz. Enerjisi daha çok tutan nitelikte…

Bu kez dolunayın gerginliğini daha çok toplumsal nitelikteki olaylarda hissedeceğiz gibi görünüyor. Otoritenin sorgulanması, doğru gitmeyen şeylerin düzeltilmesi adına gerçeklerin korkusuzca dile getirilmesi, yeni ve herkese eşit ve adil pay veren sistemin arzulanması gibi şeyler yaşanabilir.

Geneli ya da en azından toplumun bir kesimini ilgilendirecek şekilde özgürlük ihtiyacının baskın halde hissedilmesi ve tek hakim kontrol noktasına karşı isyanvari çıkışlar gündeme gelebilir. Herkesi ilgilendiren konularda bir takım yeni düzenlemelerin olabileceğini de söyleyebiliriz. Kova enerjisi ortak amaç uğruna bir araya gelmiş insanları, grupları, dernekleri v.b. birlik olunması beklenen yaşam alanlarını ilgilendirdiğinden bu konularda daha önce filizlenen hareketlerin iyice görünür hale gelmesi durumu yaşanabilir.

Her türlü ilişkide ama özellikle kadın-erkek ilişkilerinde yeniden yapılanma ve başak burcundaki Venüs vesilesiyle de hataların, kusurların dile getirilmesi, kusursuzluk adına eleştirilerin dozunu kaçırma nedeniyle gerginlikler yaşanması söz konusu olabilir.

Dolunay Satürn ile kare açı eşliğinde gerçekleşecek. Bu da bize duygusal olarak kısıtlanmışlık hissi ve bir şeyleri tekrar düzene sokma ve düzletme çabasının yıpratıcı olabileceğini, negatif bakış açısına vesile olabileceğini işaret ediyor. Aynı zamanda eğer bir takım girişimlerde bulunmuşsak veya bazı planlar ve yenilenme, düzenleme çalışmaları yapacaksak bunların beklenen hızda ilerlemeyebileceğini, ama eğer gereken özeni göstermişsek kalıcı ve uzun vadede yarar sağlayan neticeler doğurabileceğini gösteriyor.

Bir takım teknolojik gelişmeler, bütünü ilgilendiren reformist hareketler, düzene başkaldıran ve yenisini-daha iyisini yaratmak adına ortaya çıkan durumlar, bilimsel nitelikli ilerlemeler söz konusu olabilir dolunay ile birlikte.

Her dolunayda olduğu gibi olası gerginlikleri ve yıpratıcı neticelerini minimuma indirmek adına, öncesinde ve dolunay ile birlikte duygusal ve fiziksel detoks yapmakta fayda olabilir. Yormayacak sıvı ağırlıklı besinler, meditasyon ve dualar dinginliğe yol açabilir.
Hem kendimiz hem de ülkemiz adına hayırlara vesile olacak bir dolunay yaşanmasını gönülden dilerim.

SALI günü günün tamamında Ay Kova burcunda olacak. Bilimsel ve teknik konularla ilgilenmek, arkadaşlara bir araya gelmek, ortak çalışmalar yapmak, daha iyi ve daha işlevsel olan yöntemler keşfetmek için elverişli bir gün olabilir. Yenilikçi bakış açısı ve objektiflik sayesinde çok daha verimli hale getirebiliriz bugünü.

Sabah saatleri her ne kadar niyetimiz pozitife odaklanmak olsa da duygusal olarak karamsarlık, “zaten bende şansa olsaydı” diye başlayan cümleler ile işe başlama, engellenmiş ve kısıtlanmışız gibi hissetme durumları olabilir. Bu sabahın erken saatleri bize, işleri dalgaya alma ve her şeye gereken özen ve zamanı ayır diyor.

Eğer boşlama gibi bir şey söz konusu olursa o zaman gerçekten sanki her şey bize karşı ve üzerimize doğru geliyor gibi hissettirecek tersliklerle karşılaşabiliriz. Özellikle işimizin ucunda bir kadın faktörü mevcutsa çok daha hassas davranmakta fayda var. Zira en büyük iletişimsizliği ve zorlanmayı onlarla yaşama riskimiz olacak. Duygusal olarak kendimizi tam olarak ifade edememe durumu yaşanabilir o nedenle yanlış anlaşılmamak için buna hiç girişmeyin derim.

Saat 17:01 den sonra günün geri kalanında ay boşlukta olacak. Akşam saatleri biraz olsun kontrollü tavırların bize daha çok fayda sağlayacağı ve değişik gelişmelere gebe bir zaman diliminde olacağız. Heyecanlı olacağımız kesin. Yaşanan gelişmeler ve etrafımızda dönen olaylar rutinmiş gibi görünse bile, bizler bir çeşit değişiklik ve heyecan arayışında olacağız. Keşiflere açık ve farklılık peşinde olacağız bu akşam. Yaratıcılık ve üretkenlik gerektiren, fikirsel olarak yeni çözümler üretmek ve bakış açımızı, penceremizi genişletmek için oldukça elverişli bir akşamda olacağız.
Yeni ve sıra dışı diyebileceğimiz kişilerle tanışmak veya arkadaşlarla bu nitelikteki konularda sohbet toplantıları yapmak için uygun olabilir. Geliştiren dost buluşmaları için ve bilimsel veya bilgi içerikli çalışmalar yapmak için ideal nitelikte bir akşam olabilir.

ÇARŞAMBA günü günün neredeyse tamamında Ay Kova burcunda ve boşlukta olacak. Kalıcı ve net sonuçlar elde etmek istediğiniz işlerin başlangıcı için pek elverişli olmayabilir günün enerjisi. Zira boşluktaki ay bu etki altında girişilecek işlerin sonucunun nereye varacağını, olumlu ya da olumsuz ne gibi sonuçlar doğuracağını bilememe haline neden oluyor.

Gün boyunca sosyal ortamlar ve gruplarla yapılan çalışmalar ilgi odağımız olacak. Yaptıklarımızın sonucu herkesi fayda sağlasın amacı sayesinde çok daha akıcı ve verimli bir gün geçirme şansımız olacak. Özgür olmak isteği de yoğun bir şekilde hissedilecek. Yani yalnız kalmayım ama kalabalığın içinde de bireyselliğimi devam ettirme şansı yakalayayım diyeceğiz.

Teknolojik konular, mantığın ve bilginin ön planda olduğu, duyguların geri planda kalabildiği, mümkün olduğunca tarafsız bakış açıları ile herkesin iyiliğini düşünüp kollayacağımız etkiler altında olacağız. Bugün kalıplaşmış ve geleneksel olan düşünce ve yöntemlerdense yenilikçi ve fark yaratanları ilgimizi daha çok çekecek.

Günün en yorucu etkisi özellikle fikirsel konularda kendimizinkinin en doğrusu olduğuna inanmak ve bu konuda inat ve ısrar tavrı sergilemek olacak. Eğer sabit fikir ve sabit tavır konusunu çözebilmişsek oldukça üretken bir gün geçirme şansımız olacak.

Saat 21:23 den sonrasında ise Ay yaklaşık 2,5 gün için balık burcuna geçecek. Ve artık ön plana geçme sırası duygularda ve sezgilerde olacak. Yumuşak etkiler altında, yorucu olmayan ve mümkünse zihnen ve bedenen kendinizi yormadan geçirmenizin daha iyi olacağı bir akşam olacak.

PERŞEMBE günü Ay balık burcunda seyredecek. Olayların, tamamen bizim kontrolümüz altında olamasa da bir şekilde hayrımıza olacak şekilde ilerleyeceğini kabul etmek bugün her zamankinden kolay olacak. Sezgilere ve duygularımıza kulak vermek sayesinde kazançlı çıkacağımız, sanatsal konularda çalışmalar yapabileceğimiz, sevgi ve anlayışın ön planda olacağı, eğer biz oluruna bırakmayı becerebilmişsek akıcı şekilde ilerleyecek bir gün olacak. Sabahın erken saatleri yoğun, karmaşık ancak çözülmesi de kolay işlerle dolu olabilir. Önyargısız ve saygıyla yaklaştığımız herkesten aynı şekilde karşılığını alma şansımız olacak.

Erken saatler dua etmek, ruhsal olabilecek herhangi bir deneyim yaşamak ve kendimizi dinlemek açısından faydalı olabilir. Kabulleniş ve oluruna bırakmak ancak bunun yanı sıra  üzerine düşeni isyan etmeden yerine getirmek için de etkili olabilecek bir enerji olacak gökyüzünde. Ne fazla iyimser ne de sadece sorunlara odaklanan bir tavrımız olacak. Tüm olasılıkları harmanlayıp adım atmak sayesinde karlı çıkacağımız bir sabahtayız.

Özellikle sevgi içerikli temalarda sağlam ve güvenilir adımlar atmak ve yaratıcılık gerekliliği olan ve inanç gerektiren işlere girişmek için ideal bir enerji olacak gökyüzünde bu sabah.
Nasıl olsa her şey benim lehime döner gibi bir tamamen kontrolsüz bir davranış modeline kapılmadığımız sürece, gerçekten olayları çalışarak lehimize döndürme şansımız olacak. Bize destek vermek üzere hazır bekleyen bilge ve tecrübe timsali kişilerden fayda görme şansımız da olacak. Bilgi içerikli çalışmalar ve eğitsel konular da oldukça akıcı olabilir. Düzen ve planlama ihtiyacının önemini unutmamak ve kafa karışıklıklarına karşı tedbirli olmak yarar sağlayabilir.

Bu sabahın içeriğinde bir süredir beklettiğiniz doğru zamanı kolladığınız, ben gerekeni yapayım ancak emeğim de karşılıksız kalmasın dediğiniz önemli başlangıçlar için çok uygun olabilir.

Öğlen saatleri yine olumlu etkiler devam ediyor olacak gökyüzünde. Güçlü, otorite sahibi ve bu gücünü sizin lehinize kullanabilecek kişilerle bir araya gelmek ve destek ihtiyacınızdan bahsetmek için uygun olacak. Güç dayanışması, destekleşmek ve fikirleri somut kazanımlar için hayata geçirmek için oldukça uygun olacak gün ortasının enerjisi. Duygusal bazlı ilişkilerinizde daha derinleşmek, yakınlaşmak ve gerçek manada anlayış için fırsat yaratmak da daha kolay olacak.
Saat 21:43 den sonra günün kalanında Ay boşlukta olacak. Akşam saatleri de hoşsohbet buluşmalar, duygusal içerikli konuşmalar, sanatsal ve el becerisi gerektiren faaliyetler, önemli görüşmeler için uygun olabilir. İletişim ve anlaşma konusu akıcı olacak. Eğer ruhsal bir takım aktiviteler ve spritüel çalışmalar yapmak niyetindeyseniz bu konuda da verim alabilirsiniz. Günün tamamında nerdeyse hiç olumsuz bir hava olmayacak diyebiliriz. Hem başlangıçlar yapmak hem de önemli gelişmeler kaydetmek için, sonuç almanın önemli olduğu görüşmeler için, kendinizi net ve anlaşılır şekilde ifade etmek için, güç azim ve kararlılık gerektiren çalışmalar için fırsat niteliğinde bir gün olacak.


CUMA gününün tamamında Ay balık burcunda ve boşlukta olacak. Başlangıçlardan ziyade rutin işleri yürüteceğimiz, şartları zorlamanın pek fayda sağlamayacağı bir gün olacak. Özverili olmanın ve mümkün olduğunca egoyu geri planda bırakmanın faydasını görebiliriz. Sanatsal konular, sevgi ve duygusallık içeren temalar ön planda olabilir. Gün içinde olan ve olmasını planladığımız işlerde duygusal tarafımızın baskın olması nedeniyle mantıkla değil de dürtüsel hareket etme eğilimi gösterebileceğiz. İhtiyacımız çok net biçimde huzur ve dinginlik olacak.

Bugün etkili olacak transitler Venüs-Neptün karşıtlığı ve Venüs-Satürn altmışlığı olacak. Her iki açıda gün boyunca yoğun biçimde hissedilecek. Daha çok ilişkilerimizi, para ve sanat ile ilgili olan olayları, aşk hayatımızı ve estetik güzellik içerikli konuları temsil eden Venüs’ün bugün diğer gezegenlerle yaptığı etkileşimler bahsi geçen konularda hareketli bir gün yaşayacağımıza işaret ediyor. 

Çok ciddiye aldığınız ve saygı duyduğunuz bir kişi beklenmedik bir biçimde sizi hayal kırıklığına uğratabilir bugün. Sevdikleriniz tarafından yanıltılma, gerçekçi olmayan isteklerin peşinden gitme gibi durumlar da yaşanabilir.  Ancak bu arada özellikle ikili ilişkilerde var olan pozitif ve negatifleri görmekte, ayırt etmekte zorlanma, kurallara uygun yürüyen bir birliktelikteki var olan sorunlarının dile getirilmesi, ilişkilerimize eleştirel gözle bakma ve düzeltme ihtiyacı hissetme gibi durumlar da yaşanabilir. Sizin bu güzel ve romantik günler hiç bitmesin istediğiniz bir ilişki birden ciddi bir havaya bürünebilir.  Sevdiğiniz, sorumluluklarınızı aksatmışsanız size bunları listeler halinde hatırlatma ihtiyacı duyabilir. Bugün genel olarak ilişkilerde dargınlıklar ve bunlara bağlı soğukluklar hüküm sürebilir

Çok ihtiyaç duymamıza rağmen aradığımız güveni pek bulamayabiliriz. Yatırımsal konularda da risk almak yerine sağlam adımlar atmak daha mantıklı olacaktır bugün. Fiziksel olarak kendinizde bir değişiklik yapmak istiyorsanız, tam olarak ne istediğinize karar verememe ve sırf aykırı olmamak adına aslında o kadar da istemediğiniz değişiklikler yapma eğiliminiz olabilir ne yazık ki günün enerjisinde.

İstismara da yatkın olacağız aksine fırsatları aşırı temkinden dolayı değerlendirmemiş olmaya da. Aşk gözü kara bir biçimde kapınızı çalarsa sanki kim o demeden önce bir yığın soru sorup, kendi kusursuzluk kriterlerimizde boğulma, keyif alınası ortamların tadını çıkaramama ihtimalimiz de var. Durgun sakin ve huzurlu bir gün ve akşam geçireyim niyetindeyseniz maalesef demek zorunda kalacağım. Ancak eğer sanatsal yeteneklerinizi ortaya koyup bu açıdan başarıyı hedefleyen işlere girişmek niyetindeyseniz anlamlı olabilir Venüs’ün yapacağı açıların etkileri.

CUMARTESİ günü saat 00:30dan sonra Ay günün tamamında Koç burcunda olacak. Hareketli ve canlı bir gün olacak. Cesur ve kendi adımıza kararlı olmanın faydalarını görebiliriz gün içinde. Aceleci tavırlardan zarar görebileceğimizi, yeteri kadar düşünülmeden atılmış adımlardan kaçınmamız gerektiğini ve hızlı çözümler üretme becerisinin her türlü sorunun çözümünde fayda sağlayacağını unutmamakta fayda var.

Sabah saatleri tüm ilişkilerde ancak özellikle kadın erkek ilişkilerinde uyumlu ve dengeli bir havada geçecek. Tam kafa dengi dediğimiz insanlarla bir araya gelme şansımız olabilir Veya normalde bu tanıma uymayan kimseler birden bizimle aynı düzlemde buluşmaya niyet edebilirler. Cesaret gösterip talepte ve teklifte bulunmak, duyguları dile getirmek, harekete geçmek, girişimde bulunmak için çok uygun bir sabah gibi görünüyor.

Öğlen saatlerinde cesaretin “faydaları” kadar “zararlarına” da yakın bir çizgide duruyor olacağız. Gereksiz riskler alma, her şeye “ben yaparım” diye atlama, olayları oldu bittiye getirme çabası ve bizi aşabilecek en azından zorlayacak işlere düşünmeden evet deme, gerçekle bağdaşmayan boyutta sergilenen bir iyimserlik ve kendimizi dev aynasına yansıtan bir bakış açısı gün ortasının olası etkileri olabilir. 

Aşırı ve haddinden fazla samimiyet içeren ortamlar bu saatlerde yorucu olabilir. Her şeye yetişeceğim inancı ile fiziksel olarak kendimizi fazlasıyla yorma riski de var ne yazık ki. Hemen her konuda “ölçüyü kaçırmamalıyım” diye kendinize hatırlatın bu saatlerde.

Akşama doğru günün başlangıcından farklı bir boyuta taşınabilir günün enerjisi. İstemesek de olaylar ve kişiler bizi bir zıtlaşma ve mücadele ortamına doğru itebilirler. Aile içi gerginlikler, fevri çıkışlar, duygusal kriz ve patlamalar için senaryo hazır olacak diyebiliriz. Evde de olsak dışarıda da kazalar karşı temkinli olmak önemli olacak günün ikinci yarısında. Fiziksel ve duygusal olarak mevcut kapasitemizin zorlandığını hissedebiliriz. Nefes alma molası, sakinleştirici aktiviteler, fiziksel olarak güç harcayacağımız ama aynı zamanda fazla enerjimizi boşaltacağımız risk içermeyen sportif faaliyetler ve düşünmeden tepki vermeme tavrı faydalı olabilir.
Eğer şartlar ve durumunuz direnç ile karşılık buluyorsa aman diyeyim şansınızı fazla zorlamayın. Belki %100 huzuru yakalamak mümkün olmayabilir ama en azından minimum hasar minimum kırgınlık ile atlatabiliriz bu olumsuz havayı.

Akşamın ilerleyen saatleri de olumlu ya da olumsuz sürpriz niteliğindeki gelişmelere ve plan değişikliklerine müsait olacak. Değişiklik ve hareket ihtiyacımız, yeni ortamlar ve yeni insanlar ile buluşma hevesimiz yüksek olacak. Eğer dozunda yaşamışsak sıra dışı ve heyecanlı bir akşam geçirebiliriz. Tersi durumda ise yine duygusal tepkiler, sert ve tartılmadan verilmiş kararlar, sarf edilmiş sözler, elektrikli ve gergin bir iletişim, akşamı yorucu ve yıpratıcı bir hale getirebilir.

PAZAR Gün boyunca Ay Koç burcunda ve 05:19dan sonra boşlukta olacak. İşbirliği ve denge yakalamakta zorlanabileceğimiz, ben ve benim isteklerim temasının baskın olacağı, hareketli, hızlı ve dinamik bir gün olabilir. Savunmak ve hakkını aramak konusu önemli olacak gün boyunca. Öne atılmak, başlatan olmak, durağanlıktan kurtulmak önemli bir ihtiyaç olacak. Hızlı karar vermek ve yeni durumlara hemen adapte olup yeni planları hızlıca üretebilmek önemli olacak. Genel olarak elde etmek istediklerimiz her zamankinden daha fazla mücadele gerektirebilir bugün. Spor yapmak, fiziksel güç gerektiren işlere girişmek, rekabetli işlere girişip sonuç ve keyif almak için fırsat çıkabilir karşımıza.

Günün genelinde standart tatil günü ihtiyaçlarından sukuneti mumla arayabiliriz. Gece saatleri itibariyle kesinleşecek Mars-Plüton karşıtlığı ile birlikte gün boyunca olayların gidişatını değiştirme, kendi isteklerimizi kabul ettirme, haklı olduğumuzu ispat adına mücadele etme ihtiyacı duyabiliriz. Değişime direnç ve isteklerimizin gerçekleşememesine duyulan öfke ve hırs çatışmalarını da beraberinde getirebilecek. Adeta insanlar birbirlerine üstünlük taslamak ve baskı kurup isteklerini kabul ettirmek adına yarış halinde olacaklar. Fiziksel olarak güç kullanma ve olmayanı oldurma çabası yoğun olarak hissedilecek. Özellikle duygusal baskı, sömürü ve ısrarcı tavırlar yıpratıcı olabilir.

Bu saatlerde girilecek mücadelenin kazananı olmayacağını bilseydiniz nasıl hareket ederdiniz? Değer mi diye sorardınız en azından kendinize değil mi? İşte bunu aklınızdan çıkarmazsanız yaralanma riskini de azaltmış olabilirsiniz. Fiziksel ve duygusal zarar görme ve zarar verme riskine karşı mümkün olduğunca toleranslı olmak gerekecek. Ailevi konularda veya sizin için önemli olan başka bir konuda damarınıza basan insanlara karşılık vermek, ne sizin ne de karşınızdakinin fikrini değiştirmediği gibi inatlaşma boyutuna varan uzlaşmazlıkları da doğurabilir. Uzlaşı gününde değiliz... Erteleyin... Susmak böyle bir durumda zayıflık anlamına gelmez... Anlayış göstermeye ve dinlemeye gayret gösterin...

Ayrıca bugünün kesinleşecek bir diğer açısı Güneş-Satürn kare açısı da günümüze bambaşka bir zorlayıcı bir enerji katacak. Bu açı etkisiyle kendimizi baskılanmış, engellenmiş ve potansiyellerimizi yeteri kadar ortaya koyamıyor hissetme ihtimalimiz var. Otoritenin kurallarından dolayı yorulma, otorite konumundaki kişilerle anlaşmazlıklar yaşama, başladığımız işlerin tahminimizden ağır ilerlemesi ve bir çok prosedür ve detaya takılma durumu söz konusu olabilir. Planlı ve düzenli olma ihtiyacı, kurallara uyma zorunluluğu üzerimizde baskı oluşturabilir. Yerine getirmediğimiz görevler kritik edilebilir. Hafif bir depresif hava da yaratılabilir çevremizde. Genel olarak diğer açılarla birlikte değerlendirirsek etkiye tepkinin zararlı sonuçlarıyla boğuşmak durumunda kalabiliriz. Sağlık açısından da risk altında olacağımız bir gündeyiz.

Her şey ve herkes size karşıymış, kendinizi ne kadar anlatırsanız anlatın anlaşılmıyormuşsunuz gibi hissederseniz durup sakinleşmeyi bekleyin. Zira bugün verilen aşırı ve fevri tepkiler herkese, bütüne zarar verecek gibi görünüyor.

Akşam saatlerine doğru da yine gün boyu etkili olacak olan Venüs- Jüpiter altmışlık açısı kesinleşecek gökyüzünde. Bu en iyicil iki gezegenin gökyüzünde destekleşir konumları, aslında fırsatların ve bolluğun akacağını da gösteriyor bize. Sosyal ortamlarda fırsatlar yakalamak, destek almak, finansal fırsatlar yakalamak, cömertlik yapıp diğerlerine de fayda sağlamak, romantik ve fayda sağlayan ilişkilere adım atmak için oldukça elverişli bir gün olabileceğini de gösteriyor. Günün son kesinleşen açısı olacağından, günün devamına en çok sirayet edecek olan enerji de bu olacak. Bireysel çıkarlardan ziyade herkesin mutluluğunu gözeten tavırları tercih edebilmemizi ve sevginin, anlayışın her türlü diğer unsura galip geleceği, faydasını bol zararını minimumda göreceğimiz güzellikte bir gün olmasını gönülden diliyorum.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…



Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar