AstroKarmik ile 15 Temmuz Haftası...

Yine önemli bir haftaya merhaba diyoruz. Bu hafta, bir süredir etkisini hissettiğimiz su elementindeki büyük üçgen açı kalıbı kesinleşecek gökyüzünde. Akrep burcundaki Satürn, Balık burcundaki Neptün ve Yengeç burcundaki Jüpiter arasında akıcı ve güzel bir enerji oluşacak. Mars da Jüpiter kavuşumu ile bu gökyüzü olayını destekleyecek. 26 Haziran’dan bu yana geri hareketinde olan Merkür düzelecek.

PAZARTESİ gününün tamamında Ay Terazi burcunda olacak. Alışveriş yapmak, sanatsal faaliyetlerde bulunmak, sosyal ve eğlenceli ortamlarda bulunmak, sorunlara herkesi memnun edecek çözümler aramak, uzlaşmak ve ikili ilişkiler ortaklıklar açısından daha şanslı olacağımız bir gün olacak.  Sabahın ilk saatleri her ne kadar uzlaşmadan yana olsak da tam tersini yaşatacak olay ve kişileri karşımıza çıkarabilir. Sabrımızın sınandığını ve herkesin her şeyin üzerimize geldiğini hissedebiliriz.

Hani vardır ya bazı durumlar çok sık duyduğumuz " hep de beni mi bulur?"  sözüne eşlik eden. İşte bu gibi durumlardan bahsediyorum. Dokunsan patlayacak ya da patlatacak kişiler, beklenmedik talep ve tepkiler, baskıcı ve karşılığında isyan ettiren meseleler söz konusu olabilir. Dış dünyamızda böyle bir durum yaşanmasa bile içsel olarak kendimizi bu ruh halinde bulma ihtimalimiz var ne yazık ki. Klasik pazartesi sendromu duygu durumunun biraz genişletilmiş hali buL Azim ve yaratıcılık gerektiren işlere harcayın eforunuzu insan ilişkilerini yıpratmak yerine...

Öğlen saatlerine doğru bu aşırı gerginlik biraz azalacak ancak bu kez de karşımızdaki ile aynı dilden konuşamadığımızı fark edebiliriz. Aklımız ile duygularımız birbiriyle bağdaşmayabilir. İsteklerimizi kelimelere dökmekte zorlanabiliriz. Dinlemek yerine dürtüsel olarak sadece anlatmak ihtiyacı duyabiliriz. Kararlarımıza salt duygularımız yön verebilir. Bu nedenle de objektiflikten uzaklaşabiliriz. Mantığın ön planda olması gereken iş ve görüşmeler için çok uygun değil gün ortası.

Akşam saatleri ise çok daha akıcı ve yapıcı bir enerjide geçecek. Sözlerle insanların derdine deva olma şansı bulabiliriz bu akşam...  Sizinkilere benzer sıkıntılar yaşayan insanlarla empati kurma, normalde içinde olduğunuzdan dolayı çok objektif kalamadığınız dertlere dışarıdan bakarak çözüm üretebilme ve başkasını şifalandırırken kendi yaranıza da dokunma şansınız olabilir. Eski yaşanmışlıkların yol göstericiliğini kullanın...

SALI günü Ay Terazi burcunda ve 06:19 dan sonra öğleden sonraya kadar boşlukta olacak. Eşitlik ve dengenin gözetilmesi ile daha hızlı yol alacağımız ve olaylara objektif bakmak sayesinde karlı çıkacağımız bir gün olacak.  Boşluktaki Ay nedeniyle başlangıçlar açısından elverişli değil ancak bu demek değildir ki hiçbir şey yapmayalım. Neden bunu söylüyorum. Çünkü günün bu kısmının enerjisi birazcık rehavete davetiye çıkarabilir gibi görünüyor. Başarma ve üretme isteği azalabilir ancak en azından var olan rutini yürütme konusunda harekete geçmeyi becerebilmeliyiz. Sosyal olmanızı gerektiren işler, sanatsal ve yaratıcılık ihtiyacı duyulan aktiviteler, iletişimde uzlaşma yaratacak görüşmeler için kullanabilirsiniz bu yumuşatan enerjiyi.

Saat 17:25 den sonra Ay Akrep burcunda olacak.  Akşam saatleri güne nazaran biraz daha gergin geçebilir. O rahatlığa kendini bırakmış ruh hali birden diken üstünde oturuyor nitelikte tedirgin bir gerginliğine geçiş yapabilir. Zira Ay Akrep burcundayken adeta cendereye sıkışmış misali bir huzursuzluk kaplayabiliyor bizleri. Tabi ki bunu genele hitap eder bir yorum olarak ifade ediyorum. Bir yükselen Akrep olarak ben bu 2,5 günlük sürede hep daha kendinden emin ve net olabilmeyi beceriyorum. Siz de beni veya başka bir astrolojik yorum kanalını kullanıyorsanız kendinizde bunu test edebilirsiniz. Ay yükselen burcunuza geldiğinde bakın kendinizi nasıl hissettiğinize. Mutlaka farkı görürsünüz. Ay sizin burcunuzda ve 1.evinizde seyrediyor demektir bu ve bu da şartların diğer gökyüzü unsurlarını da göz ardı etmemek kaydıyla bir miktar daha sizden yana olduğunu gösterir. Daha bireysel ve özgüvenli tavırlar takınma ve atak hareket edip kendini ifade edebilme becerisi verir bu durum.

Bu kısa bilgilendirmenin ardından genel olan yorumlara dönecek olursak, akşam saatleri,  duygusallıkta ve sezgilerde artış, kararlı ve sabit tavırlar, derin paylaşımlar ve inancın her türlü zorluğun üstesinden gelmesi gibi etkiler altında olacağız.
İrade, cesaret ve sabır gerektiren bir işin başlangıcı için ideal olabilir bu saatler. Ayrıca ruhsal bir takım çalışmalar yapmak, derin duygusal çözümlemeler ve paylaşımlar yaratmak için de ideal olabilir akşamın enerjisi. Bu akşamın enerjisinde bir de tutku var. Yapacağınız ve başlayacağınız proje ya da çalışmalara tüm enerjinizi ve tutkunuzu katma potansiyelini kullanabilirsiniz.

ÇARŞAMBA Ay gün boyunca Akrep burcunda olacak. Duygusal ancak bunu belli etmenin güçsüzlükmüş gibi algılanacağını düşünüp gizlemeye çalışan, söyleneni yapılanı kişisel algılayıp alınan ve hatta enerji seviyemizi çok düşürmüşsek kinlenen bir yanımız görülebilir bugün içinde. Sezgiler oldukça aktif olacak. Empati açısından da oldukça şanslı olacağız. İnsanların ağzından çıkmasa bile ne hissettiğini, nasıl bir ruh halinde olduğunu, ne sıkıntısı olduğunu fark edebilme ve bunun için de elinden geleni yapıp destek sağlamaya çalışma eğiliminde olacağız. Duygusal bazlı inatlaşmalara, dediğim dedik tavırlara ve isteklerimizi ve kendi en doğru çözüm önerilerimizi empoze etmeye çalışmadığımız sürece insan ilişkilerinde her zamankinden daha derin paylaşımlar yapma ve yakınlaşma şansı bulabiliriz.

Sabahın erken saatleri bir kısıtlanmışlık hissi ile güne başlayabiliriz. Zorunlulukların sıkboğazı ile “yapmasam ne olurun” baştan çıkarıcı cazibesi arasında gelgitler sabaha damgasını vurabilir. Zaten geceden de kasvetli ve bunaltıcı denilebilecek etkilerin altında bir uykuyu yaşadık. Rüyaların etkisi sabah uyandığınızda daha gözlerinizi açamadan üzerinizde olabilir. Hatırlayamasanız bile ki umarım hatırlarsınız zira karmik çözümlemesi bol rüyalara gebe bir gece olacak,  etkisini üzerinizden hemen atamayabilirsiniz. Çok karışık ama ilginç rüyalar gördüm diyebilirsiniz bu sabah için.

Sabah saatleri uzun soluklu o yüzden de inanç, kararlılık, sebat ve dirayet gerektirecek, yaratıcılık ve sezgileri devreye sokacak işlerin başlangıcı için elverişli olabilir. Özellikle kadın figürleri başta olmak üzere önemli kişilerden destek almak ve gücünüzü toparlayıp sağlam bir duruş sergilemek için oldukça elverişli bir sabah olacak. Spritüel konularda çalışmalar yapmak ve derin tutkulu beraberliklere başlamak için de elverişli olacak.
Duygularımızı net şekilde ortaya koyabileceğimiz ve sezgilerimiz sayesinde içinde bulunduğumuz durumlara daha kolay çözüm üretebileceğimiz bir sabaha merhaba dedik. Mücadeleci bir ruh gerektiren bir işe girişecekseniz bu enerji size destek verecektir.
Öğleden sonra önemli görüşme ve toplantılar için, yazıp, çizme ve yaratıcı ifade gerektiren her türlü iş ve aktivite için ideal. Sanatçılar için yaratıcılık, yazarlar için ilham perisi bu saatlerde çok yakınızda olacak.

Yaşam amacınıza yönelik bir içsel yönelim söz konusu olacak. Nereden geldiğini bilmediğiniz bir his sizi istemsiz olarak bazı kararlar almaya ya da planlar yapmaya yönlendirebilir. Bu etki altındayken hissiyatınıza güvenmek hayrınıza olabilir.
Akşam saatlerinde Uranüs Aralık ayına kadar sürecek retro hareketine başlayacak. Hayatımızda hangi eve denk geliyorsa o alanlarda, daha önce başlayıp da yarım kalan olaylar beklenmedik bir biçimde tekrar gündeme gelebilir. Özgürleşme ihtiyacımızı karşılamak adına eski yaşanmışlıklar tekrar gelip gündeme oturabilir. Hayatımızda son dönemde hız kazanmış ne varsa, durup bir düşünme ve tekrar gözden geçirme molası gibi olabilir.

Akşamın ilerleyen saatlerinde ise bir süredir bahsi geçen su elementindeki büyük üçgenin Jüpiter-Satürn üçgen kısmı kesinleşecek gökyüzünde. Satürn-Neptün üçgen açısı retro hareketi nedeniyle daha önce iki kez daha kesinleşmişti. Ve olası etkilerinden daha önce bahsetmiştim. (Realiyeti temsil edenle realitenin üzerinde olanı anımsatan bu iki gezegenin birbirini destekleyen transitleri bize hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürme, ideallerimizi masaya yatırıp yaşama bakışımızı sorgulama fırsatı sunabilir. Hem dünyevi hem de ruhsal konularda gerekeni yapma, aklıselim tavırlara merhameti de katma, insani olanı gerçekle buluşturma etkisi diyebiliriz. Adeta ruhumuzun ihtiyacı olanı evrene yansıtma durumu bu... Güzel yani. Eğer somutlaştırmayı düşündüğünüz ideallerinize doğru bir adım atmak istiyorsanız bu enerjiden faydalanabilirsiniz. İlişkiler açısından da saygı ile sevginin bir düzlemde buluşması, ölçülü olmanın sonuçlarını alıp tadına varmak da diyebiliriz.)
Bu kez bu duruma bir de Jüpiter’in artıran ve büyüten etkisi de eklenecek.
Ciddi anlamda ruhsal açılım fırsatları, sadece duru bir biliş ile var olduğunu kabul ettiğimiz bazı şeylerin gerçekten var olduğunu deneyimleme, hayalleri gerçeğe dönüştürebilme, ilahi olan bilgiye ulaşabilme, ruhsal içerikli çalışmalardan daha önce almadığımız kadar yoğun verim alma, sorularımıza cevaplar bulabilme, derin ve gerçek bilgiye ulaşabilme, ölüm ve ötesine ait gerekliklere ait bilgi ve tecrübeler edinme, merhametin ve sonsuz, ilahi sevginin gerçeğe dönüşmesi, işe yaraması, karşılığını bulması, dini ve ilahi bilginin, gerçek dini inancın sahte ve yozlaşmış olanlarını yenecek kadar güçlenmesi, insanların ikisinin arasındaki farkı anlayacak şekilde bilgiyi bulabilmeleri, insanları iyiliğe ve sevgiye yöneltecek rehber niteliğinde insanların ortaya çıkması, iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı ayırt edebilecek sezgilerin aktive olması, mistik ve sanatsal olaylarda kalıpların dışında bir takım deneyimler yaşama, rüyalardan gerçeğe hizmet edecek ve rehber niteliğinde net mesajlar alma, medyumatik yeteneklerde bir artış, doğuştan gelen ve sonradan çalışarak kazanılmış yeteneklerin üst düzey yaratıcılıkla ortaya konabilmesi, soyut kavramlar ile somut olanların birbirini tamamlayacak şekilde destekleşmesi, hoşgörü ve olgun tavırlarda artış, her zamankinden daha kolay affetme ve anlayış geliştirebilme, empati kabiliyeti ve bizi ilahi olana yaklaştıran pek çok deneyim yaşama şansımız her zamankinden yüksek olacak bu içinde bulunduğumuz 2-3 haftalık süreçte. Ancak bugün ve sonrasındaki 2 gün etkisi çok daha yoğun biçimde hissedilecek.

PERŞEMBE günü akşam saatlerine kadar Ay yine Akrep burcunda  seyredecek.  Sabah saatleri özelimize dokunmaya çalışan ve daha açık ve paylaşımcı olmamızı destekleyen ancak sırları ve gerçek duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak açısından o kadar da güven vermeyen insanlarla bir arada olma ihtimalimiz var. Biz ne kadar kabuğumuza çekilmek istesek de sanki birileri bizi tam tersine zorlayacak şekilde yakınlaşma çabasında olacak. Yapmacık ve tat vermeyen bir sosyallik söz konusu yani… Bu huzursuz ruh haline rağmen yine de rahat olmaya çalışın zira siz istemediğiniz sürece bu sabah saatlerinde çevrenizdeki kişi ve olaylar size zarar veremez. Bir de o kadar da savunmaya ve duygusal olarak kendini risk altında hissetmeye hiç gerek yok. En kötüsü bile o kadar art niyetli değil bu sabah çevrenizdekilerin. Sadece istemediğiniz kadar çok “iç içe geçme” durumu söz konusu olabilir.

Öğlen saatleri çok daha uyumlu ve dengeli bir iletişim hakim olacak. Her türlü sosyal ilişkinizde anlaşmak ve derdinizi anlatmak daha kolay olabilecek. Talepte bulunmak, destek istemek, önemli kişi ve kurumlarla görüşmek, uzlaşma sağlamak, ruhsal konularda yol almak ve kadın erkek ilişkilerinde daha anlayışlı ve yakın olabilmek için çok uygun gün ortasının enerjisi.

Ancak saat 14:13den sonra yaklaşık 6 saat kadar boşlukta olacağından başlangıçlar ve ilk adımlar için çok da uygun olmayabilir. Rutini akıcı bir şekilde yürütüp, imza ve startları biraz olsun ertelemek daha akılcı olabilir.

Saat 20:55 den sonra Ay yaklaşık 2,5 gün için yay burcuna geçecek. Bu geçiş gergin ve içe dönük olan ruh halimizin birden rahat, canlı ve iyimser hale geçişini sağlayacak. Kendinizi geliştireceğinize inandığınız her türlü aktivite için, gezip görmek, yeni insanlarla tanışmak, yeni şeyler öğrenmek, eğitim almak, okuyup bakış açınızı ilerletecek aktiviteler yapmak için güzel bir akşam. Yok ben sadece hareketli, özgür, canlı ve eğlenceli bir akşam yaşayım diyorsanız o da mümkünJ


CUMA günü Ay yine gün boyunca Yay burcunda seyredecek.  Oldukça hareketli bir gün olma ihtimali var. Farklı insanlarla bir araya gelmek, keşifler yapmak, fırsatlar yakalamak, yeni ufuklara yelken açmak, daha önce gitmediğimiz yerlere gitmek, maceralara atılmak ve olaylara iyimser ve felsefi açıdan bakabilmek için güzel bir gündeyiz. Karşımıza birçok eğitim, gezi alternatifleri ve yeni bakış açıları geliştirmemizi sağlayacak olaylar çıkma ihtimali var. Bugünün içeriğinde bir de yoğun bir “altıncı his” çalışması söz konusu olacak. Yani yine kalbinizden, zihninizden sadece mantık çerçevesinde açıklanamayacak bir takım hissiyatlar doğabilir. Bugün ve yarın eğitim ve felsefi içerikli konularda çalışmalar için ve inançlara yönelik aktiviteler için elverişli olacak.
Öğleden sonra saatlerinde Satürn-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu iki gezegenin Jüpiter ile yaptıkları üçgen açılar neticesinde bu günlerde su elementindeki büyük üçgen açı kalıbı etkisini yoğun bir biçimde gösteriyor.

Günün genelinde derinlemesine bilgiyle gelişim, ruhun bedenle bir bütün olma hali ve gerçek anlamdaki varlığımızı hissedebilme ve ilahi düzeni anlayacak, kabullenecek ve içselleştirecek deneyimler yaşama şansımız olacak. Olaylara, olmaz imkansız demeden, önyargısız ve anlamak niyetiyle yaklaşmanın faydasını görebiliriz. Hem dünyevi hem de ruhsal seviyede keşiflere açık olacağız.

Akşam saatlerine doğru olaylar daha bir hız kazanacak çevremizde. Özgürleşme ve harekete geçme ihtiyacımız artacak.  Farklı olan her şey ilgimizi çekecek. İşte bu etkiler altındayken zaten pek fazla önyargı ve geride duran adımlar kalmayacak. Risk almak, öne atılmak, keşfetmek, sıra dışı olanı çözmek, gizemleri açığa çıkarmak isteği duyacağız. Eğer amaç eğlenmek ve farklı insanlarla tanışıp ufkumuzu genişletmek ise bunun için de uygun bir akşamdayız. Ruhsal temalı aktivitelerde de hızlı yol alma şansımız var.  Bu akşamın içeriğinde bir de hız beklentisi yüksek olacak. İşte bunun dozunu ayarlayamamışsak, içimizde kaynayan yüksek enerjiyi faydaya yönlendirememişsek biraz gerginlik olabilir. Akşamın enerjisinde ileriyi görebilme, vizyonel bakabilme ve 6.hissi etkin bir şekilde kullanabilme etkisi de var.

CUMARTESİ günü akşam saatlerine kadar Ay yine yay burcunda olacak. Dış kaynaklı ve bağlantılı işlerle girişmek, yeni şeyler öğrenmek, eğitim almak, yazmak ve yayıncılık konularında çalışmalar yapmak, seyahate çıkmak, değişik olabilecek yerlere gidip yeni ve macera niteliğinde deneyimler yaşamak için oldukça uygun bir gündeyiz. Günün içeriğinde bir iyimserlik teması var. Gökyüzü bize bugün için olaylara olumlu tarafından bakmak ve daha geniş açılı yaklaşımlar sergileyip ileriyi gören çözümler üretmek sayesinde daha verimli bir gün geçirebileceğimizi söylüyor.

Saat 18:00 dan sonra yaklaşık 3,5 saat kadar ay boşlukta olacak. Başlangıçlar için çok uygun olmayan saatlerdeyiz ancak iyi vakit geçirmek, hoş insanlarla bir araya gelip neşeli paylaşımlar yaşamak, kadın erkek ilişkilerinde ve her türlü sosyal ortamlarda uyum ve keyfi yakalamak için elverişli olacak.

Saat 21:22 den sonra ise Merkür tekrar düz hareketine başlayacakJ. Bir süredir devam eden bazı iletişim, haberleşme, teknoloji konularındaki aksaklıklar, anlaşma zemini noktasındaki yanlış anlaşılmalar nihayet sona erecek. Daha önce Merkür retrosu başlarken 26 Haziran tarihinde yazdığım yazıyı ilgili linkten tekrar okuyabilirsiniz. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=359949777464572&l=3b3dd28a4e

Saat 21:39 dan sonra Ay günün geri kalanında Oğlak burcunda olacak ve akşam saatlerinde daha etkili olmak kaydıyla gün içinde Mars da Jüpiter gibi Satürn ve Neptün ile üçgen açı halinde olacak. Bu da su elementindeki büyük üçgeni bir kez daha etkin bir biçimde çalıştıracak. Bu kez etkiyi biraz daha canlandıran, harekete geçiren, dinamizm katan şekilde hissedeceğiz. Akşam saatleri eğer uzun soluklu olmasını planladığınız, çalışkanlık, hırs ve azim gerektiren orta ya da uzun vadeli bir proje varsa ona başlamak için ideal olabilir gibi görünüyor. Verimlilik çalıştıkça artacak, sonuçlar bir bir alınacak ve başarı bunların eşliğinde blokajsız bir biçimde kendiliğinden gelecektir bu etkiler altında başlanan bir iş için.

Bu etki altında iken gösterilen çaba bir de azıcık sabır gösterebilmişsek mutlaka ödüllendirilecektir. Sizi geliştirecek ve hayatınıza yön verecek hedefler belirleme ve o hedeflere yönelik kararlı ilk adımları atma şansınızın yüksek olduğu bir akşamdayız. Sorumluluk hissi ve başarmak inancının gücünü hissedebileceğiz
Bu akşam cesaretiniz ve inancınız sayesinde takdir toplama, saygınlık kazanma şansınız var.  Hayır işleri ile uğraşmak ve bütüne hizmet eden aktivitelere katılmak için de güzel bir akşam. Soyut ve somut gerçekliklerin karşısına korkusuzca çıkma ve yüzleşme ihtimali de doğabilir bu etkiler altındayken.

Zorluklarla mücadelenin her zamankinden daha akıcı ve kolay olduğu bir etki olacak gökyüzünde. Planlı ve programlı olduğumuz, ciddiyetle ele aldığınız ve ilahi düzene inanıp güvendiğimiz sürece üstesinden gelinmeyecek iş, aşılmayacak zorluk yok dedirtiyor bu gecenin enerjisi.

Bu akşamın içeriğinde pek öyle dinlence eğlence, aşk, romantizm etkisi yokL Önceden plan yapanlar bir kez daha düşünsün derim. Eğer erteleme şansınız yoksa da sosyal amaçlı buluşmalardan ve ortamlardan yeni iş ve proje planları ile çıkabilirsiniz.

PAZAR gününün tamamında Ay Oğlak burcunda olacak. Ciddi ve kararlı hareket etmenin, sorumlulukları bilmenin önemli olacağı ve bilinçli, programlı, disiplinli hareket ederek daha fazla verimli hale getirebileceğimiz bir gün olacak. Olayları ve kişileri ciddiye almak, saygı çerçevesinden taşmamak ve programımıza uymak bize yarar sağlayacak gün boyunca.

Eğer hafta sonu olmasına rağmen güne erken başlayanlardansanız, sabahın erken saatleri biraz hareketli olacak diyebiliriz. Başarı ve somut kazanımlar arzusu nedeniyle ölçüsüz riskler alma, hedef belirlemede zorlanma, rahat ve adamsendeci tavırlara meyil etme, haddinden fazla sorumluluk almaya gönüllü olup yerine getirememe, yapabileceklerinden fazlasına taahhüt etme, tahmin edilemeyen zorluklarla karşılaşma, hazırlıklı olmadığımızdan dolayı da tedbirsizlik kazalarına maruz kalma gibi riskler var günün ilk ışıkları ile birlikte. Fiziksel olarak da kaza ve sakarlık riskinin olduğunu, patavatsız denebilecek sivri cümlelerin can yakabileceğini, eleştirilerin saldırganlık boyutuna varabileceğini de göz ardı etmeyin.

Sukunet, ağırbaşlılık, temkinli olmak, ciddiyet, disiplin ve saygıyı kaybetmemek, fevri tepkiler vermeden önce objektif ve gerçekçi bir bakış açısı ile sakince düşünüp tartmak gerekli ve fayda sağlayan davranış modelleri olacak.

Öğlen saatlerinde yoğun duygular, baskı altında kalma ya da tam tersi duygusal baskı uygulama, sömürüler, krizler ve güç sarf ederek aşılabilecek zorlayıcı deneyimler yaşanabilir.  Güç savaşlarından, haklı haksız mücadelelerinden, manipülasyonlardan kaçınılması gereken saatlerde olacağız. Sanki birileri bizim ilerleme isteğimizin önüne taş koyuyor, önümüzü kesip bizi istemediğimiz tercihlere yönlendiriyor gibi hissedebiliriz. Bu saatlerde dostun da düşmanın da etkin ve güçlü olanı yanımızda olacak. Dalaşmak istiyorsanız kolay gelsin, destek istiyorsanız köküne kadar alırsınız diyebiliriz bu etki altındayken.

Öğleden sonra duygusal gelgitler, gerginlikler ihtimali var. Eğer günün başında bir iş listesi veya günlük iş akışı planladıysanız günün ilerleyen saatlerinde bu akışı değiştirmek zorunda kalacağınız plan dışı gelişmeler yaşanabilir. Bu da sizin için tahammül edilmesi zor bir durum olacak gibi görünüyor. Ancak olası sorunların ilacı, olabildiğince esnek ve yeni ve alternatif planlara, değişiklik taleplerine karşı toleranslı olabilmekte yatıyor olacak.

“Vardır bunda da bir hayır” deyip anında göremeseniz bile yeni duruma adapte olmaya çalışın. Hiç hesapta olmayan birileri de planınıza dahil olabilir. Tepki göstermek ve zıtlaşmak yerine bu kişinin de günüme veya planlarıma bir katkısı olur mu acaba diye düşünebilirsiniz. Olayları hızlandırmaya çalışmak ve asi tavırlar zarar verici olabilir. Sabit fikirlerin ve tutucu denilebilecek görüşlerin değişime zorlanması ve yenileriyle değiştirilmesi çabası da bu saatlerde biraz yorucu olabilir.

Akşam saatlerinde duygusal olarak yaralayıcı ve empatiden uzak bir takım konuşmaların ortasında kalabilirsiniz. Önemli ve etki bırakmak istediğiniz konuşmalar için, ticari bağlantılar kurmak, uzlaşma sağlamak, duygu ve düşüncelerinizi net olarak aktarmak, sorunsuz bir seyahat yapmak için çok elverişli bir akşam değil ne yazık ki. Aşırı iletişim ve haddinden fazla duygu sömüren laflar yorucu olabilir. Mantık ile duygular aynı düzlemde buluşamayabilir. Eğlence için, önemli ve objektiflik gerektiren kararlar almak için pek elverişli değil. Biraz oluruna bırakan tavırlar takınmak ve kararlı, hem fikir olmayı gerektiren işleri de ötelemek daha uygun olabilir.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal


Yorumlar

Popüler Yayınlar