Astrokarmik ile 8 Nisan haftası...

PAZARTESİ saat 07:09 sonrası Ay günün tamamında Balık burcunda ve boşlukta olacak. Hırs ve kararlılık eksiğimiz olan ve üstelikte enerjimizin düşük olacağı bir güne merhaba dedik. Bu tesir altında iken ayakları yere sağlam basan işlere niyet etmek pek mantıklı olmaz. Zira Balık burcunda küçülmekte olan Ay bize daha çok boş ver inat etme, her şeyi oluruna bırak, serbest bırak gitsin, içinden nasıl geliyorsa öyle yap v.b. şeyleri telkin ediyor. Yani işin içinde gerçekçi olan bir taraf pek yok. Zaten Merkür de Balıkta bu eğilimi destekliyor ve sabah saatlerinde Ay ile tam kavuşum halindeler.

Bu durum bize duygularımızı ifade etmekte zorlanmayacağımızı, aklımızla hislerimizin aynı düzlemde buluşacağını ve çevremizden hem duygusal hem de düşünce olarak fazlasıyla etkileneceğimizi gösteriyor. Çok erken saatlerde iletişim becerileri açısından bu anlamda şanslı olacağız. Özellikle genç insanlarla ve çocuklarla anlaşmakta zorlanmayacağız. İnsanların bizden neyi duymaya ihtiyacı olduğunu hissetme, söylenenlerin ardındaki duyguları sezme yeteneğimiz de aktif olacak. “Leb demeden leblebiyi anlama” tabiri doğru bu sabah için.

İletişim akıcı olacak ama duygulardan etkilendiği için değişkenlik de gösterebilecek. Anlayışlı, duyarlı ve gönül okşayan konuşmalar yapmak, zihnimizdeki kalıpları esnetip geniş ve hayal gücünü ön plana atarak düşünmek, yaratıcı fikirler üretmek, yazmak, masalcı biçimde anlatmak ve halden anlayan insanlarla dertleşip sohbet etmek için ideal. Resmi evraklar, projeler, toplantılar için ise dalgınlıklara, kafa karışıklıklarına ve kararsızlığa karşı dikkatli olmanızı öneririm.
Günün devamında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak.

Saat 22:03 de Ay Koç burcuna geçecek. Son iki günün sakin ve dingin havası yerini bambaşka bir enerjiye bırakacak ancak Ay’ın Yeniay öncesi son fazında olduğunu göz önünde bulundurursak, sanki çok şey yapmak istiyoruz da elimiz kolumuz kalkmıyor gibi hissedebiliriz. Ay Koç burcunda iken bizler öne atılmak, cesaret göstermek, hareket etmek ve mümkünse önde olmak isteğinde oluyoruz. Şartları zorlama, hızlı davranıp hızlı karar alma şansımız da oluyor. Aceleciliğin hatalara da neden olma ihtimali var mutlaka ama bu bizi yıldırmıyor Koç burcu etkisi altındayken... Buraya kadar ki kısmı güzel. Zor olan ise işbirliği geliştirme zaafiyeti ve bireysel isteklerin her şeyin önünde yer alabilmesi durumları... Eğer dengeyi kurmayı başarabilmişsek, dinamik, canlı ve heyecanlı günler oluyor Ay’ın Koç burcundaki seyrettiği zamanlar… Bu kez eğer içinizden bir şeyleri başlatmak ve atak yapmak gibi şeyler gelirse Balsamik fazın başlangıçlardan ziyade bitişlere daha yakışan bir dönem olduğunu hatırlamaya çalışın…

SALI günü de Ay Koç burcunda olacak ve öğlen saatlerine kadar temel bir açısı olmayacak. Her şeyi hızlıca çözüme kavuşturmak için çabalayacağımız bir sabah olacak.

Öğleden sonra ise bu dürtümüz daha da artacak. Kontrolsüz duygusal tepkiler verme ve gerginleştirici diyaloglara girme riskimiz olabilir. Sonu ne olur diye düşünmeden ani kararlar alma ve beklenmedik çıkışlar yapma durumu da söz konusu olabilir. Yeni olan her şey ilgimizi fazlasıyla çekeceğinden rutinleri yürütmekte zorlanabiliriz. Beklenmedik haberler, plan değişiklikleri ve değişken bir ruh hali ile bizi standartların dışında yaşamaya itecek olan bir etki olacak gökyüzünde.
Aklıselim davranmanın, aşırılıklardan kaçmanın ve genel anlamda sabır göstermenin lehimize olacağını bilmekte fayda var.

Akşam saatleri yine aynı gerginlik devam ediyor olabilir. Bu kez üzerinizde ek bir baskı hissetme ihtimaliniz de var. Sanki birileri sizi bir şeyler yapmaya ya da yapmamaya zorluyor gibi… Bu baskı hissinin karşılığı ise ya duygusal olarak içe-derinlere çekilme ve gerginlik ya da patlayıcı tepkiler vermek şeklinde olabilir. Eğer takıntı haline getirdiğiniz bir durum varsa o konu gündeminize gelebilir. Size zorla bir şeyleri kabul ettirmeye çalışan insanlar piyangodan çıkmış gibi sizin için sıraya girebilirler. Bir şeylere sıkı sıkıya bağlı ve bağımlı olmanın zarar verici sonuçlarını yaşayabilirsiniz.

Kısacası günün özeti, gerginleştirici kişi ve ortamlardan uzak durmak, yine de karşımıza çıkarlarsa sakin ve sabırlı olabilmek, toleransımızı yüksek tutmak olacaktır.
Gecenin ilerleyen saatlerinde bu gergin hava bir nebze olsun rahatlayacak çok daha ılımlı ve huzurlu olma eğilimi göstereceğiz.

ÇARŞAMBA saat 12:35 de 20 derece Koç burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Hepimizin hayatına, bazı konularda yeniliklere yer açma ve taze başlangıçlar yapma enerjisi verecek. Koç burcunda gerçekleşecek olması hareketli bazı şeyleri hayatımıza çekeceğini ve olaylara hız kazandıracak olmasına işaret ediyor. Üstelikte Ay'ın yeni ay sonrası Koç burcunun yöneticisi Mars ile kavuşum yapacak olması, işin içine ayrıca bir dinamizm ve canlılık getirip, atılacak adımların etkili ve ses getirecek cinsten olacağını da gösteriyor bizlere. Güneş ve Ay'ın Venüs ve Mars ile yakın teması olacak yeniay sırasında.

Normal şartlarda cesaret edemeyeceğiniz, zor olduğunu düşünüp hiç yeltenmediğiniz, kibarlık edip ön plana çıkmamayı tercih edeceğiniz, ne gerek var rahatım yerinde risk almaya hiç gerek yok dediğiniz işler varsa, çıkarıp şapkaları masanın üzerine koyma zamanı gelmiş olabilir. Bu yeniay bizleri konfor alanlarımızdan dışarı çıkmaya zorlayacak ve riskler alıp öne atılmaya teşvik edecek. Eğer bu riskleri ve adımları aceleye getirmez ve düşüncesiz hareket etmekten kaçınırsak oldukça geliştirici, ilerletici ve zoru başartan cinsten başlangıçlara imza atma şansımız olabilir. Haritanızda hangi alanda gerçekleşiyor ise o konularda başlangıçlar için desteklenmiş olacaksınız.

Yeniay için bireysel bazı temalardan bahsettik ama benim gönlüm yine de bu pür bireyselliğe pek razı gelemiyorL O nedenle niyetimi, bütünün hayrına hizmet etmek için “benim” ne yapmam, hangi adımı atmam, ne yöne hareket etmem, hangi zoru başarmam ve neye tolerans göstermem gerekiyorsa diye edeceğim. Siz niyetlerinizi gönlünüzden geçen şekilde yapabilirsiniz. Her zaman dediğim gibi kendinizi sınırlamayın. Zaten ruhumuzun o an neye ihtiyacı varsa bir şekilde bize geliyorJ
 
Öğleden sonra bu fışkırmaya hazır enerjimizi kontrolsüz bir biçimde kullanma eğilimi gösterebiliriz. Sanki uzun süre bizi tutan birileri olmuş da zincirimizden boşaldıktan sonra başka bir kayıp tahammülümüz yokmuş gibi olacak. Bu saatlerde biraz otokontrol şart… Ama bu demek değildir ki tutun kendinizi hareket etmeyin. Tabi ki öne atılacaksınız, ben buradayım, ben bunu istiyorum, ben bunu yapacağım diyeceksiniz. Çünkü bu yeniay "ben" deme dürtüsü ile birlikte gelecek... Bunu diyebilmeyi öğrenmiş kişiler için sorun yok. Ama eğer haritanızda bunu diyememe veya aşırı vurgulama sorunu varsa biraz zorlayıcıolabilir sizin için bu yeniay.
Evet dile getireceğiz ama bu bize ait olan istek, düşünce ve duyguları dile getirme yöntemi olarak biraz ılımlı,kontrollü, ben derken bizi hiçe saymayan, saygılı ve toleranslı bir tavır sergilememiz gerekiyor.

Akşam saatleri biraz daha sakinleşmiş ve olumlu olana, uyumlu tavırlara yönelmiş olacağız. Aşk tazelemek için, yeni başlangıçlar için,  neşeli ve eğlenceli insanlarla bir arada vakit geçirmek için güzel bir akşam.

Bugün gerçekleşen yeniayın kısaca verdiği mesaj, cesaretini ortaya koy fakat ilişkileri bozacak ve riskleri hiçe sayacak kadar değil, hız kat ama aceleci davranma diye görünüyor. Eğer bu otokontrolü becerebilmişsek heyecan verici yeniliklere adım atabiliriz gibi görünüyor. Ancak saat 19:25 sonrasında Ay boşlukta olacağından niyet ettiğiniz başlangıçlara bu saatten öncesinde planlamanızı öneririm. Zira boşluktaki ay sonuçlar konusunda belirsizliğe vesile olabilir.

PERŞEMBE saat 06:22 de Ay Boğa burcuna geçecek. Geçtiğimiz güne nazaran çok daha dingin ve kontrollü olabileceğimiz bir gündeyiz. Ağır ve planlı hareket etmenin faydalarını görebileceğimiz, bu sayede güven ve huzuru yakalayabileceğimiz etkiler altında olacağız. Risk alan tavırlar geri planda olacak. Daha fazlasını elde etmektense mevcudu korumanın bizleri daha mutlu edeceğini söyleyebilirim. Eğer ben hızlıca yol almak ihtiyacında değilim, ağır olan ama emin adımlarla ilerleyeyim dediğiniz işleriniz varsa yeniayın enerjisinden bu gün daha fazla verim alabilirsiniz.

Maddi konular, sabır ve istikrar gerektiren iş ve projeler, verimlilik esasına dayanan çalışmalar günün gündeminde olursa iyi olur. Sizin için güvende hissetmenizi sağlayan unsurlar neler ise onlara yönelik çalışmalar yapabilirsiniz. Değişim, yenilik, atılım, yeni insanlar, yeni düzen gibi, kavramlar bugün biraz geri planda olacaklar. Somut elle tutulur işler çıkarmak isteğine kulak verin. Havada asılı vaatlerin yerini net ifadeler ve gözle görülür karşılıklar alabilmeli. Farazi açıklamalar karşınızdakini tatmin etmeyecektir. Eğer bugün bir görüşmeniz ve ikna etmeyi planladığınız kişiler varsa, net ve ispatlanabilir donelerle karşılarına çıkmaya çalışın. Çok daha etkin bir tarz olacaktır.

Öğleden sonra çevremizde olan bitene ve karşılaştığımız kişilere karşı hassasiyetimiz yüksek olacak. Fayda sağlamak ve darda olanın imdadına yetişmek isteği ağır basacak. Kendinden önce diğer insanların güvenliğini sağlamak, onların yardımına koşmak eğilimi olacak. İyiliğin, hayır işlerinin, vermenin önem kazanacağını söyleyebilirim. Ama tabi ki diğer yanda mantığın geri plan itilmesi ve kolay etki altında kalıp, gelebilecek zararların da farkına varamama riskimiz olabilir. Sanatsal çalışmalara katılmak, yardımlaşmak adına girişimlerde bulunmak, destek istemek ve vermek, ruhsal olarak rahatlatıcı ve doyurucu çalışmalara katılmak için ideal olabilir.
Günün geri kalanında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu temalar eşliğinde günü tamamlayacağız.

CUMA sabahı erken saatler duygusal olarak yoğun ve derin hisleri açığa çıkaran olaylar yaşanabilir. Paylaşımların ve birlik duygusunun önem kazanacağı ve sıkı sıkıya tutmaktansa serbest bırakmanın işe yarayacağı saatlerde olacağız.

Günün tamamında Ay Boğa burcunda olacak ve herhangi bir temel açısı olmayacak. Maddi konuların, güven duygusunun, verim almanın, çalışkanca hareket edip sonuç almayı beklemenin önemli olacağı bir gündeyiz. Özellikle sabahın erken saatleri kalıcı ve sağlam projelere adım atmak için kullanılabilir. Günün tamamında zamanınızı güzel bir şekilde değerlendirmenizi, boşa vakit harcamamadan planlı bir gün geçirmenizi önerebilirim. Olaylara çok fazla dünyevi pencereden bakmayıp, duyguları ve hissiyatı da dikkate alabilirseniz tatminkar bir şekilde geçirebilirsiniz günü.

Akşamın ilerleyen saatleri itibariyle Plüton Eylül ayı sonlarına kadar devam edecek retro hareketine başlayacak.
Plüton kalıcı transformasyonlara vesile olabilecek bir etki yaratıyor. Ağır hareketli bir gezegen olduğundan etkisi de zamana yayılmış bir şekilde, bariz sarsıcı ani olaylardansa derinden bir dönüşüme neden oluyor. Karma ile ilintisi yüksek… Retro hareketi sırasında da bize bu açıdan bazı fırsatlar sunuyorJ. Biz bu fırsatları fırsat olarak görebilmişsek, karmik enerjimizdeki denge uğruna daha hızlı yol alma şansı elde edeceğiz. Haritalarımızda hangi yaşam alanından geçiyor ise o alanlarda ruhsal olarak büyüme ve olgunlaşma fırsatları yakalayacağız. O konulara bakış açımız ve hayatımızdaki anlamları dönüşüme uğrayabilecek. Taşlar yerinden oynayacak ki yeni ve daha sağlam bir inşaat başlasınJ Oğlak burcu retrosu, düzen, disiplin, başarıya ulaşma, istikrar, ciddiyet, sorumluluk, yönetim, dayanıklılık ve ihtiyat temalarını hayatınızın ilgili alanında gündeme getirebilir. Zaten yaşadığınız bazı sorunlar, yeni bakış açıları ve derin anlamlarında yatan asıl sorunların keşfi ile birlikte kökten değişim ve çözüme kavuşabilir. Öncü burçlar, Koç, Oğlak, Terazi ve Yengeçler bu etkiyi daha net hissedebilirler. Koç ve Teraziler, kariyer, meslek ve aile konularında, Boğa ve Akrepler, iletişim, yayıncılık, kardeşler, yolculuklar, seyahatler, hukuksal meseleler ve eğitim alanlarında, İkizler ve Yay burçları parasal konular, ödemeler, borçlar, vergiler, krediler, sigorta ve yatırımlar ile ilgili, Yengeç ve Oğlaklar, ortaklıklar, evlilik ve ilişkiler hakkında, Aslan ve Kovalar sağlık, günlük düzen, rutinler, çalışma arkadaşları ve iş hayatı alanlarında, Başak ve Balıklar, arkadaşlar, gruplar, çocuklar ve aşka hayatları ile ilgili olarak bu süreçten etkilenebilirler.
Bu yaklaşık 5 aylık dönemin, sizi büyütecek kalıcı ve güzel dönüşümlere vesile olmasını gönülden dilerim.

CUMARTESİ sabahı da Ay Boğa burcunda olacak. Huzurlu bir sabaha günaydın diyeceğiz. Eğer günü çalışarak geçirecekseniz rutini yürütmek ve eksik işleri tamamlamak için ideal bir gün. Tatil olarak ise azıcık tembellik yaparak geçirebilirsiniz özellikle günün ilk yarısını. Keyif veren ve dinlendirici planlar yapmak, ağız tadınıza uygun yiyecekler eşliğinde, acele etmeden, tadına vara vara yapılacak bir kahvaltı sizi mutlu edebilir. Çok fazla duygusallık ve aşırı heyecanlar yok bu günün ilk yarısında. Hareket etme ihtiyacı da duymayacağız. O nedenle durağanlık ve sakinlik ile çok daha mutlu ve huzurlu olacağımız kesin.

Saat 15:31 den sonra Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. İletişim becerilerini kullanmakta zorlanmayacağımız, uyumlu diyaloglar kurma şansımız olan bir öğleden sonra… Ancak kalıcı ve geleceğe vaatlerde bulunan adımlar için biraz sabırlı olmak en iyisi.

Saat 17:13 de Ay İkizler burcuna geçecek. O durağan ve huzur isteyen ruh halinin yerini hareket ihtiyacı ile kıvranan ve bu nedenle de önceliği huzur bulmak olmayan bir ruh hali alacak. Sakin ve sıradan olan şeylerdense ilgimizi çeken ve merak ettiğimiz konulara yönelmek bizleri çok daha mutlu edecektir. Sosyal olabileceğimiz ortamlara gitmek, iletişim ihtiyacımızı karşılamak, bilgi akışı sağlayan araçları kullanmak, okuyup, yazmak, bildiğimizi aktarmak için ideal bir etki bu. Sabır göstermenin büyük erdem olacağını ve karar verme aşamasındaki ikilemler için güvendiğimiz kişilerden destek almanın fayda sağlayacağını söyleyebilirim. Bu akşam el becerisi gerektiren işler ve ikna edici konuşmalar yapmak için de oldukça elverişli.

PAZAR sabah saatlerinde Merkür 1 Mayıs tarihine kadar kalacağı Koç burcuna geçecek. Merkür Balık döneminde iken zihinsel fonksiyonlarımız mantıktan ziyade sezgisel boyutta işledi. Bizi çok farklı boyutlara taşıdı ama aynı zamanda bazı yanılgıları yaşamamıza da neden oldu. Özellikle burcu ve yükseleni Balık burcu olanlar ile bu burçta bir gezegeni olanlar bu dönemden oldukça etkilendiler zira bir de bu dönemde bir retro yaşadık. Sizleri bilmem ama ben bu kez oldukça hasar aldımJ Neyse şimdi yolumuza yeni bir enerji ile devam edeceğiz.

Merkür Koç burcunda iken, düşünce ve tepki hızımız oldukça artacak. Dolaylı ve imalara dayanan ifade tarzlarının yerini, bazen kafa göz yarsa da düz ve direkt bir iletişim alacak. Lafı dolandırmadan ve gerekse bile yumuşatmadan doğrudan ve hemen söyleme eğiliminde olacağız. Bir yandan güzel tabi ki bu derece net olabilmek… Ama öte yandan kırıcı bir dil, yaparken yıkma etkisi de yaratabiliyor ne yazık kiL

Bilgiyi alma ve verme, karar oluşturma sürecimiz çok hızlanacak. Bundan da fayda görebileceğiz ama en önemli kriter biraz olsun sabırlı ve toleranslı olabilmek… Ne istediğini bilmek süper… Ama bu isteğin olası yan etkilerini de görebilmek için biraz zaman harcamayı tolere etmek gerekiyor. Yani neyi istemediğimizi de unutmamak lazım. Kendi fikirlerimizin herkesinkinden önemli ve doğru olduğuna inanma ve düşüncesel boyutta haklı haksız savaşlarına meyletme riskimiz var. Bu sürecin olumlu yanlarından daha fazla faydalanmak için, riskleri de minimuma indirmek gerekiyor tabi ki…

Öğlen saatlerinde İkizler burcundaki Ay'ın etkisiyle artan hareketlilik isteğimiz biraz ölçüsüz bir hal alabilir. Merakın rahatsız edici boyutlara ulaşmaması faydamıza olacaktır. Eğer üzerinize vazife olmayan işlere atladığınızı hissederseniz bir adım geri atmayı da bilmek gerekebilir. Olaylara hız kazandırmak isteği duyabilirsiniz. Değişiklik ihtiyacını karşılayacak aksiyonlar mutluluk verici olabilir. Yeni bir sosyal çevre ve yeni bilgiler cezbedici rol oynayabilir bu saatlerde.

Akşamın ilerleyen saatleri ise olaylara olabildiğince pozitif bakmak ve işlerin yoluna girdiğini görüp rahatlamak için çok uygun. İyi ilişkiler, arkadaşlıklar, dostluklar, bilgi akışının yoğun olduğu organizasyonlar, iyi niyetle atılacak adımlar ve neşeli eğlenceli bol sohbetli, kahkahalı ortamlar için elverişli bir akşam.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar