AstroKarmik ile 22 Nisan Haftası...


PAZARTESİ günü Ay Başak burcunda ilerleyecek ve saat 09:02 den sonra boşlukta olacak. Günün tamamında, verimlilik önemli olacak. Elimize alacağımız işlere sonuna kadar titizlenip özen göstermek, detayları kaçırmamak adına pür dikkat çalışıp çabalamak günün en önemli vurguları gibi görünüyor.

Sabah saatleri, kusursuzluk peşinde koşma olayını abartma, olayın bütününü gözden kaçıracak kadar detaylara dalma ve elimizdeki büyüteç nedeniyle gerçekleri tüm açıklığıyla görmekte zorlanma gibi riskler olacak ne yazık ki. “Her şeyi en doğru ben bilirim ve benim yöntemim en idealdir” gibi hezeyanlara kapılmak da bu sabahın tuzakları arasında. Elimize aldığımız işe “yeteri kadar” zaman harcama ve elde edilen sonuçların ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığına bakarak yol alma, sorunumuza alternatif çözüm yöntemleri olabilir bu sabah için.

Bir de aklımızla dilimiz arasında bir tampon eksiği olacak sanki... Yani gördüğümüz, farkına vardığımız eksik ve hataları, yumuşatma gereği duymadan, bunu söylemenin uygun bir dili mutlaka vardır demeden ağzımızdan kelimelerin akıp gitmesi ve yapıcı değilmiş imajı uyandıran eleştirilerden kendimizi alamama durumu söz konusu olabilir.

Günün tamamında Ay boşlukta olacağından, kalıcı olmasını istediğiniz ve uzun vadeli planların başlangıcı açısından riskli olabilir. Mutlaka negatif şekilde sonuçlanması gerekmiyor ancak neticeyi önceden kestirmek pek mümkün olmayacaktır.

Bugüne damgasını vuracak gökyüzü hareketi Venüs- Satürn karşıt açısı olacak.  Bu açı etkisiyle, sosyal ve ikili ilişkilerde engeller, duygusal olarak içe kapanma ve kendinizi ifade edememe, sevgiyi gösterememe, alınganlık ve kırgınlıkların neticesinde soğukluklar meydana gelmesi söz konusu olabilir. İlişkilerde var olan sorunların görünür hale gelmesi ve rahatsızlık veren konuların farkına varılması gibi artıları var bu zorlayıcı açınınJ Artıları diyorum zira bir sorunu çözmenin ilk adımı “farkına varmak” değil mi aslında?

Her zaman için zorlayıcı olan açıları ne kadar sevdiğimden bahsediyorum. Bazıları ise korkutucu buluyor. Kendilerince haklılar kim durup dururken bir problemle boğuşmak ister ki? Ancak durağanlık, ilerlemenin önündeki en büyük engellerden biri aslında.Bir yerde hiç hareket yoksa orada görünür bir sorun olmayabilir belki ama gelişme de yoktur diyebiliriz… Yani sorunlu ama bir şekilde idare ediyoruz dediğimiz noktalar yumuşak karnımızı oluşturuyor.

Hadi gelin ilkokul günlerimize dönelim.  Bir havuz olsun, bu havuzu dolduran bir musluk bir de boşaltan bir vanaJ Diyelim ki vana damla damla akıtıyor. İşte bizler çoğunlukla nasıl olsa dolduran musluğun ağzı açık, havuzdaki suyun bir kısmı boşalsa ne olur gözüyle bakıyoruz hayatımızdaki birçok konuya. En başta da ilişkilerimize… İlişki kelimesinin aslında canlı bir olguyu temsil ettiğini tamamen unutarak... İşte bu, kaçakları da olsa havuzu dolu tutmayı bir şekilde başarıyoruz ruh hali, daha sonra o su kaçıran vananın tamamen bozulduğunu ve artık dolduran musluğun yani ilişkiyi ayakta tutmaya çalışan tüm diğer değerlerin de yetersiz kaldığını fark etmemize engel olabiliyor.

Bu yüzden seviyorum bu görmezden gelmelere engel olan transitleri. Bu metaforun ardından gelelim görünür seviyede bu açı bizleri nasıl etkileyecek konusuna… 
Bir kere bazı ilişkilerimizde soğukluklar, ayrılık sinyalleri, devam etmek için yeterli nedenin olmadığını düşünme gibi durumlar olabilir. ( tabi ki bu kolaya kaçma yöntemi oluyor) Birlikteliklerin keyif veren yönlerinin geri planda kalması ve ciddiyetle ele alınacak ortak sorumlukların birden öne çıkması. Bunların ağırlığının yorucu etkisi ise cabası... Bu gün için eğer herhangi bir görüşme planladıysanız, istediğiniz kadar net olamama, samimi ortam yaratamama, engellerle karşılaşma risklerinin olabileceğini hatırlamaya çalışın. İçe dönmek ve sorunlarla yüzleşmek, üzerine düşeni yapıp karşılığını almak adına fazla beklentiye girmemek rahatlatıcı olabilir. Maddi açıdan da eğer size gelmesini ümit ettiğiniz bir para varsa bazı prosedürlere takılma ihtimali olabilir. Samimi ve içten ilişkilere pek yer veremeyeceğimiz, daha çok insanları olduğu gibi kabul edip, oluruna bırakmakla huzur bulabileceğiniz bir gün olacak.

SALI günü saat 10:25 de Ay Terazi burcuna geçecek. Gün boyunca da herhangi bir temel açısı olmayacak. Uzlaşma ihtiyacı duyulan konuları gündeme getirmek, adil ve herkesi memnun edecek kazan kazan içerikli anlaşmalar yapmak için elverişli bir gün. Bugünü uyum içinde geçirmek her zamankinden daha kolay olabilir gibi görünüyor. Diplomasi her türlü meselenin çözüm sürecinde önemli olacak.

Sanatsal içerikli konularla ilgilenmek, gösteri ve davetlere katılmak, varsa eğer ilişkinizi canlı tutmak adına jestler yapmak, sosyal olacağınız ortamlara enerjinizi akıtmak ve romantizmi yaşamak için uygun bir enerji olacak bugün gökyüzünde. 

Eğer yaşadığınız bir anlaşmazlık söz konusu ise, bugün bunu çözüme kavuşturacak bir arabulucu çıkabilir karşınıza. Ya da benzer bir biçimde sizin birilerine hakemlik yapmanız beklenebilir. Her iki durumda da sonuç elde etme şansımız yüksek olacak. Bir de aşk konularında araya girmek yani birbirine yakışan ve anlaşan çiftlerin arabuluculuğunu yapmak da mümkün.

Bugün yalnız kalmak ve yaşadıklarımızı ve hayatı paylaşamamak zorlayıcı olabilir. O nedenle birlik ve beraberlik içerikli işlere odaklanmak en iyisi... Günü nasıl mutlu olacağımızı bize hatırlatacak saf ve temiz çocukların enerjisiyle bayram alanlarında elimizde bayrağımız marşlar ve şarkılar söyleyerek geçirebiliriz... 
Genel olarak çatışmalardan uzak durmak uygun olur… Ancak uyum göstereceğim diye ipleri diğer insanların eline teslim etme ve tartışmamak adına gerçek istek ve ideallerini ifade etmeme risklerine karşı dikkatli olmanızı öneririm.


ÇARŞAMBA günü Ay Terazi burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabah saatlerinde Merkür-Jüpiter altmışlık açısı ve akşama doğru da Venüs-Plüton üçgen açısı kesinleşecek. Genel itibariyle özellikle öğlen saatlerinde ağzımızdan çıkan laflara dikkat etmişsek, minimum sorunla geçecek, pozitifi fazla ve güzel enerjilerin etkin olacağı bir gün olacak. Zihnimizi, algı ve ifade tarzımızı etkileyen Merkür, Bolluk ve bereket sembolü Jüpiter’den destek alıyor bugün. Öğrenme ve bildiklerini sunma isteği yoğun olacak. Merak ettiklerimizin üzerine gidip gerçeği ortaya çıkarmak dürtüsü abartıya kaçmadığınız sürece faydasını göreceğiniz bir etki yaratacaktır. 

Açının etkisi kısa süreli bu nedenle özellikle Ay'ın boşlukta olmadığı öğleden önceki saatleri bu tarz konuların başlangıcı için kullanabilirsiniz. Araştırma, inceleme, sunma, iletişim kurma, kendini ve ihtiyaçlarını anlatma, bir eğitime başlama, yazmaya başlama ve yolculuğa çıkma ve geniş düşünüp olumlu olanı görmenin fayda sağlayacağı her türlü işe girişebilirsiniz bu sabah. Konuşmalarda özgüven kendini belli edecek ancak bunun dozunu da kaçırıp kibir içeren bir tarz kullanmamaya özen gösterebilirsiniz. Üzerinde düşündüğünüz konuyu ve kendi fikirlerinizi aşırı beğenme riski olabilir bugünün içeriğinde. Bir de boyundan büyük laf etme ve altından kalkılamayacak vaatlerde bulunma ihtimaline karşılık laflarınızı tartarak konuşmanızda fayda olabilir. Düşünce de iyimser olmanın, olayların pozitif penceresini kullanmanın fayda sağlayacağı etkiler altında olacağız.

Öğlen saatleri yanlış anlaşılmalar ve ne demek istediğini yeteri kadar açık ifade edememe açısından riskli saatler olacak. Saat 15:12 den sonra da Ay günün kalanında boşlukta olacak. Rutini yürütüp, zaten devam eden ve zihinsel performans gerektiren işlere yönelmek iyi olur öğleden sonra.

Saat 18:42 de de aslında gün boyu etkili olan Venüs-Plüton üçgen açısı kesinleşecek. İlişkilere tutku ve derin bir anlayış getirme etkisi yapabilir bu durum. Yeni ve karşı konulmaz bir birliktelik, var olan ilişkilerde daha yakınlaşma, birbirinizi keşfetmeye yönelik derin paylaşımlar yapma, güçlü duygular ve bunların etki bırakacak şekilde ifade edilmesi söz konusu olabilir.
Bir arkadaşlık kökten değişip farklı bir boyuta taşınabilir. Yaratıcı yönümüz tamamen yeni ve her zamankinin zıttı olacak şekilde kendini gösterebilir. Eğer sanat içerikli bir işiniz ya da uğraşınız varsa bugün ezber bozan eserler yaratma ihtimaliniz var.
 Plüton karma bağlantısı göz önünde bulundurulduğunda, eğer bu gün bir ilişkiye adıma atacaksanız veya yeni veya eskisen tanıdığınız biriyle aranızda engellenemez bir çekim yaşanırsa, sizde bu olayın yaratacağı his, sanki kadersel olarak birbirinize görünmez bağlarla bağlanmışsınız gibi bir şey olacaktır…

Normal şartlarda girişmeyeceğiniz ve riskli bulacağınız ilişkiler ve aynı zamanda riskli finansal yatırımlar cazip ve baş döndürücü olabilir bu açı etkisiyle. Birlikte olduğunuz kişilerin özel ya da değil size katkısı öyle değilmiş gibi görünse de ruhsal seviyede bir deneyim yaşatmak ve ruhsal büyümemize katkı sağlamak şeklinde olacaktır.
Aşk hayatlarına dair gizemler, gizli ve yasak aşklar birden ortalığa dökülebilir bu günlerde… İşin ilginç yanı bunlar sanki sıradan olaylarmış gibi algılanıp ilgi çekici de olabilir. Özel olmayan ilişkilerde de güç birliği yaratan, bir elin nesi var iki elin sesi var dedirten ortaklıklar ve bir amaç uğruna tek yürek tek ses tek nefes olma hali yaşanabilir. Bir ihtimal de olsa ani ve fevri çıkışlar yapma ve kırıcılığın dozunu yıkıcılık seviyesine çıkarma riskimiz de var ilişkiler açısından.

Bu açıdan bakarsak dolunay ve Ay tutulması öncesinde gerginliklerin baş gösterebileceğini unutmayıp, mümkün olduğu kadar sakinleştirici bir akşam geçirmekte ve ruhsal ve fiziksel arınma yöntemlerini uygulamakta fayda olabilir.

PERŞEMBE günü akşam saatlerinde 5 derece Akrep burcunda bir dolunay ve parçalı Ay tutulması meydana gelecek. Buna ilaveten günün diğer gökyüzü hareketleri ise, Güneş-Neptün altmışlık açısı, Ay-Mars karşıtlığı, Ay-Neptün üçgeni şeklinde olacak.

Güneş-Neptün altmışlık açısı etkisiyle destek alıp verme ve insanların ihtiyaçlarını, söylemeye gerek kalmadan hissedip darda olanın yanına koşma gibi bir eğilim olacak aslında bugünün içeriğinde. Yani esasen pozitif denilebilecek etkilerle başlıyor tutulma günü... Hayırsever diye nitelendirilecek işler için ideal bir etki bu. Bu bize diğer insanlara destek vererek kendimizi bulma, ispatlama, başkaları için yaptığımız iyi şeylerden tatmin olma dürtüsü veren bir transit. Meditasyon ve ruhsal içerikli aktivitelere kolaylık sağlayacak, kendi iç dünyamıza yolculuk yapmaya teşvik edecek nitelikte bir açı... 

Ancak bir ihtimal de olsa hayatımızdaki önemli sayılabilecek kişi ve kurumlardan, otorite figürlerinden yana aradığını bulamama, yanıltıldığını görme, hayal kırıklığına uğrama ihtimali veriyor.  Açı gece boyunca etkili olduğundan sabah saatleri rüyaların etkisinden kurtulamamış bir biçimde uyanabiliriz. Bu kadar çok durağan enerjiden bahsettikten sonra tahmin edeceğiniz üzere bugün bu açıdan fiziksel olarak taşıyacağımız en önemli risk güçsüz ve halsiz hissetme hali olabilir.

Saat 13:26 da Ay Akrep burcuna geçecek. Balık burcundaki Neptün'ün Güneş ile uyumlu açısına bir de bu eklenince, genel olarak sezgilerin çok kuvvetli olacağını, illüzyona varabilecek deneyimlerin yaşanabileceğini söyleyebilirim. Ruhsal çalışmalardan her zamankinden fazla verim almayı sağlayacak kadar yoğun etkiler var gökyüzünde. Derin ve kasvetli duyguların tuzağına düşmediğimiz sürece olumlu yönlerinden faydalanmak mümkün. Kıskançlık, kin, intikam, şüphe, nefret v.b. negatif enerji veren duygulara davetiye hazırlayan durumlarla karşılaşırsanız bugün, öncelikle derin bir nefes alıp içinizi bu olumsuzluklardan arındırmaya gayret edin. Akrep enerjisi olumlu ya da olumsuz “duyguları” tutan bir enerji olduğundan bu açıdan yorucu olabiliyor.  Arınmak ve buna yönelik yüreğimizi ısıtacak işlere yönelmek çare olabiliyor neyse ki... Bu öyle kolayına olacak bir şey değil. Zira akrep temasında krizlere davetiye çıkarma etkisi de var.

Akşama doğru tutulmanın, dolunayın ve diğer gökyüzü olaylarının gerginleştiren enerjisi biraz daha artabilir. Eğer biz irademizi yok saymışsak anlaşmazlık ve çatışmalar kaçınılmaz gibi görünüyor bu zaman diliminde. Üstelik de Mars'ın öfkeleri patlatma etkisi yaptığı Boğa burcunda olduğunu düşünürsek önlem almanın ve otokontrolün ne kadar önemli olacağı bir kez daha ortaya çıkıyor.

Ay-Neptün üçgeni de olaya başka bir boyut katacak. Çok rahat dolduruşa gelme, kendi kendini gaza getirip gerçek ile fantaziyi birbirine karıştırma, aldanma ve yanlış anlaşılmaları da beraberinde getirebilecek. Ama bunun yanında biz üzerimize düşeni yapmışsak ve sukuneti tercih etmişsek, meditasyon, dua, nefes terapisi v.b. yöntemlerden verim almayı, ruhumuzu dinlendirmeyi ve olumsuz olabilecekleri de pozitife dönüştürme şansını da artırıyor olacak bu açı.

Saat 22:57 de Akrep-Boğa aksında parçalı Ay tutulması gerçekleşecek. Güven içinde olup mevcudu korumakla, risk alıp dönüşüme uğramak arasında gelgitler yaşatacak bu süreçteki tutulmalar bize.  Bireysel anlamda sahip olduğumuz ve diğer insanlarla paylaştığımız değerlerin sorgulanacağını ve bir kısmının değişime uğramak zorunda kalacağını, bazı temel görünen taşların yerinden oynayacağını söyleyebilirim. Güvendiğimiz dağlara karların yağdığını, hayatımızın en sabit noktalarının aslında o kadar da çakılı gibi sabit olmadığını görmek, benim dediğimiz şeylerin bize ait olmadığını veya en azından sadece bize ait olmadığını kabul etmek, bazı gerçeklerin tam olarak bizim algıladığımız şekilde değil de farklı anlam içerebileceğine şahit olmak, katı denilebilecek yargıların yıkılmasını seyretmek yorucu ve yaralayıcı gibi görünse de bence bu tutulma oldukça geliştirici nitelikte olacak.

Bizler genelde tutulmaları yorumlarken, kişiler üzerinde yeniay ve dolunaylardan daha yoğun etkiler yaratabildiklerine değiniyoruz.  Değerli Astrolog Stephen Arroyo ve bunun yanında bir çok başka kaynakta, bu bilginin ülkeler astrolojisi açısından doğru olduğunu ancak bireysel bazda ancak eğer coğrafik olarak tutulmanın gözlemlendiği bir bölgedeyseniz geçerli olduğunu aksi takdirde diğer güneş-ay ilişkili temalardan fazla bir farkı olmadığını söylüyor.  Bu anlamda bakarsak Türkiye olarak bu tutulmadan gerçekten yoğun bir şekilde etkileneceğiz zira ülkemizden gözlemlenebilecek ve üstelik de Güneş derecesi ile aynı derecede gerçekleşecek. Yani ülkemiz ve bizler bu tutulmanın etkilerini net olarak hissedeceğiz diyebiliriz.

Akrepteki dolunayın bazı gizemleri açığa çıkarabileceğini ve bu gerçeklerin de can yakıcı olabileceğini düşünüyorum. Yöneticisi Mars da zarar gördüğü Boğa burcunda ve Güneşten yanık olması ve Satürn ile karşıtlık yapması vesilesiyle iyice zor durumda. Bu da bize tutulma da her iki kötücül gezegenin de önemli rol oynayacağını gösteriyor.   Yani tutulma dönemi ve sonrasındaki yaklaşık 5-6 aylık süreç,  haritalarımızda hangi konular tetiklendi ise o alanlarda zıtlaşmalar, engeller, çatışmalar, gerginlikler yaşanabileceğine, mücadeleden kaçmanın mümkün olmayacağına işaret ediyor. Anlayış, hoşgörü, kabullenme ihtiyacının yüksek olacağı, olayların ve ardında yatan gerçeklerin bilincinde olarak, olgunluğu elden bırakmayarak olumsuzlukları alt edebileceğimiz bir takım olaylara vesile olabilir bu tutulma.

Daha önce de söylediğim gibi Tutulma Türkiye açısından etkili olacak gibi görünüyor. Güneş derecesi tetiklendiğinden, ülkeyi tümüyle ilgilendirecek bazı meselelere, genç nüfusu ve çocukları, eğitim, öğretim sistemini ilgilendiren durumlara, yakın komşu ülkeler ile ilgili bazı olaylara, politik bazı gelişmelere, otorite konumundaki kişiler ile ilgili olaylara yol açabilecek bir takım durumlar yaşanabilir. Sepharial’in Tutulmaları dile getirdiği kitabında, Akrep burcunun ilk dekanında gerçekleşen Ay tutulmalarının, ülkeler astrolojisi açısından fırtına, sel, yıldırım ve bazen deprem gibi doğa olaylarına neden olabileceğinde bahsediyor.

Kısacası özetlemek gerekirse bu kez tutulma hem ülkemiz hem de bireysel olarak bizler için, şartların ve iradelerin zorlanacağı olaylara vesile olabilir. Hemen burada değerli medyum Edgar Cayce’nin okumalarından bir alıntı yapma ihtiyacı duyuyorum. "Ne herhangi bir gezegen hareketi ya da Güneş'in konumu, ne de Ay ya da diğer bir gök cismi insan iradesinden güçlü olamaz. Yaşayan bir ruh olarak, ortaya çıktığı andan itibaren insana Yaradan tarafından irade gücü verilmiş ve seçme özgürlüğü tanınmıştır."Edgar Cayce 24.11.1923
Tutulmanın hem bizim hem de ülkemiz için geliştirici ve hayırlı olaylara vesile olmasını gönülden dilerim…


CUMA gecesini biraz sıkıntılı, huzursuz ve kasvetli rüyalarla daralmış olarak geçirsek de bir öncekinden daha güzel bir güne uyanıyoruz. Ay Akrep burcunda ilerlemeye devam ediyor. Olayları ulu orta yaşamaktansa biraz gizemi ve ketumiyeti tercih edeceğimiz bir gün olacak. Dışarıya duygularımızı belli etmemek ve güçlü görünmek adına katı görünmek ve bunun sonucunda da mesafeli sayılabilecek algılamalar olabilir. Duygusal anlamda derin tecrübeler yaşanabilecek, sezgilerin yol göstericiliğine güvenebileceğimiz, empati kurmakta sorun yaşamayacağımız bir gün... Araştırma, keşfetme, sorgulama v.b. şeyler için ideal olabilir. Sonuç elde etmeden işin peşini bırakmama enerjisi olacak gökyüzünde.

Sabahın erken saatleri bu bahsettiğim etkiler oldukça yoğun olarak hissedilecek. Gerçekten güçlü ve dirayetli olmamızı gerektiren, bu sağlam duruş sayesinde kazançlı çıkacağımız bazı olaylarla karşılaşabiliriz. İsteklerimizin yerine gelmesi adına elimizden gelen her şeyi yapma ve tutkuyu ortaya koyma sayesinde elimizden bir şey kurtulamaz özellikle sabah saatleri için. Pes etmenin ne olduğunu unutmuş gibi olacağız adeta. Aşırı hırs gözünüzü karartmadığı sürece tuttuğunu kopartan nitelikte bir etki akacak gökyüzünden.

Saat 11:56 dan sonra ise Ay günün geri kalanında boşlukta olacak.  Öğlen saatleri dikkat edilecek en önemli noktalar, samimiyetin dozunu ayarlayamama, iştah kontrolü yapamama, fazla sahiplenici tavırlar ve kıskançlık krizleri şeklinde olabilir... Özellikle duygusal bağınız olan kişilerle aranızda alınganlıklara ve abartılı duygusal tepkilere yer vermeyecek biçimde dozu ayarlamak şart.
Boşluktaki Ay nedeniyle günün geri kalanı kalıcı ve sonucu açısından risk istemediğiniz adımlar için elverişli değil.

CUMARTESİ günü öğleden sonraya kadar Ay Akrep burcunda ve boşlukta olacak. Sabah saatlerinde gün boyu etkili olacak Mars-Neptün altmışlık açısı kesinleşecek.  Bu açı etkisiyle, çevremizdekilere karşı duyarlı olacağımız, tatmini bu tarz konularda arayacağımız bir gün olabilir. Destek sağlayacak grup çalışmalarına katılmak, heyecanımızı kimseye zararı dokunmayacak nitelikte yaşamak, mistik konularda bazı aktivitelere katılmak ve egoyu törpüleyen ruhsal olarak rahatlatıcı konulara eğilmek için elverişli olabilir bu etki. Bu gün fizikselden çok vicdani olarak kendimizi güçlü ve zinde hissetmeye ihtiyacımız var. Yapılan iyiliğin yüreğimizi büyütmesi, gönlümüzü arındırması temasından bahsediyorum. İyiliğin karşılık beklemeden yapılanı makbul gerçi ama bu kez beklenen karşılık tamamen ruhsal seviyede bir tatmin.

Hedefler belirlemek ve planlanmış hedeflerde radikal adımlar atmak için çok uygun değil günün enerjisi. Zira Marsın kararlı ve öne atılmayı bekleyen enerjinin önünde Neptün’ün sis bulutları olabilir. Yani önümüzü net olarak göremeyebiliriz.

Saat 14:32 den sonra Ay Yay burcuna geçecek. Geçtiğimiz iki günün içe kapalı ve derin duygusal deneyimlere gebe enerjisi yerini bambaşka, canlı ve fıkır fıkır bir havaya bırakacak. Seviyorum hafta sonuna rastlayan Yay enerjisini. Yeniliklere açık ve olayların ardındaki gerçekleri görmeye çalışan, enerjik ve yaşam dolu diyebileceğimiz tavırlar sayesinde daha huzurlu ve mutlu olacağız günün ikinci yarısında. Yeni yerler ve insanlar keşfetmek, öğrenip, öğretmek, bildiklerini tecrübe etmek, hep diğer bakış açılırının da olabileceğiniz aklından çıkarmamak eğiliminde olacağız. Özgürlük ve buna hizmet eden her şey önem kazanacak. İyimserliğin dozunu abartmadığımız sürece olaylara pozitif tarafından bakıyor olmak da fayda sağlayacak bugün bize.

Akşamın ilerleyen saatleri, yanılma payları ve aklı bir karış havada ruh hallerine gayet müsaitJ Eğlence için uygun bir akşam ancak işin dozunu kaçırmamak gerekiyor. Evde iseniz her zamankinden farklı ve sizi bambaşka alemlere sürükleyecek, izlerken ya da okurken kendinizden ve yaşamdan yeni bakış açıları keşfedebileceğiniz nitelikte bir film ya da kitapla baş başa geçirilebilecek bir akşam olabilir. Deneyimlerin aktarıldığı, masalsı sohbetlerin tadına varacağınız arkadaş toplantıları da anlamlı olabilir...

PAZAR günü boyunca da Ay Yay burcunda ilerlemeye devam edecek. Yay enerjisi canlılık ve hareket ihtiyacı katacak bizlere ancak saat 11:26 da tüm gün etkisini hissettirecek olan Güneş-Satürn karşıt açısı kesinleşecek. Bu açının üzerimizde yaratabileceği en vurucu ve zorlayıcı etki yetersizlik hissi. Yaptıklarından, yapabileceklerinden, yeteneklerinden, gücünden tatmin ve emin olamama hali. Bir kısmınızı duyar gibiyim. “Eeee ne olmuş biz bu duyguyu hep içimizde taşıyoruz” diye. Gerçekten de bir kısmımız bu hisse çok aşinaJ İşte bugün ne yazık ki bunu biraz daha yoğun bir biçimde yaşayacağız diyebilirim.

Yalnız kalma ihtiyacının depresif moda uzanması ve karamsar yaklaşımlara karşı aman dikkat! Sanki bizden taşıyabileceğimizden fazla sorumluluk almamız istenmiş bir de üstüne bunu yapabilecek hiç dermanımız yok gibi düşünün. Hayatınızda sizin için otorite sayılabilecek kişiler her kimse onlarla çatışma, erkek karakterlerle anlaşmazlıklar, sürekli kendini birilerine ispatlama çabası yorucu ve sonu olmayan bir mücadelenin içindeymiş gibi hissettiriyor insana kendini. Sanki bizi bir serbest bıraksalar neler yapabiliriz ama sürekli engelleniyormuşuz gibi bir yanılgı da olabilir bugünün temasında.

Hayatımızın bazı alanlarında sorun varsa da bir şekilde yürüttüğümüz işler, kusurların görünür hale gelmesi nedeniyle aksayabilir. Kusurlar dedim ya bunlar aslında gerçek anlamda kusur ya da eksik olabilir ama bir yandan da böyle bir durum hiç olmasa da olandan elde edilenden yana tatmin olamama, daha kusursuzunu yaratmak adına eleştirilerin dozunu kaçırma durumu yaşanabilir.
Bugün diğer insanlarla iletişim halinde olmak, sıcak ve samimi ilişkiler kurmak konusu biraz sorunlu… Sağlık olarak da biraz savunmasız kalıp fiziksel olarak kendimizi güçsüz ve dirayetsiz hissedebiliriz ne yazık ki. Zira enerjimiz düşük olacak.  Boğa burcundaki Güneş zaten hızlı hareket etmektense ağır adımlarla ilerlemeyi tercih ettiren bir enerji. Bir de Satürn tarafından durdurulunca atak ve canlı olacağımız bir gün olma ihtimali iyice düşüyor. 

Günün ilacı, olabildiğince sosyal, paylaşımcı ve rahat olmaya çalışmak olabilir. Aksi durum melankolik bir ruh hali yaratabilir. Eğer olumsuz enerjinin yükseldiğini hissederseniz neleri iyi yaptığınızı ve hangi konuların hayatınızda yolunda gittiğini düşünün. Pozitife odaklanmanızı sağlayacak kişilerle bir arada olabilmek için önceden plan yapmak işe yarayabilir.

Bir diğer hatırlatma da umarım gün boyunca aklımıza sık sık getirebiliriz: Hayatımızda önümüzde durabilecek en büyük engel yapamayacağımıza başaramayacağımıza dair yanlış inancımızdır. Yani gerçek anlamda bir duvarın sadece bizim tarafımızdan inşa edilebileceğini bilmek o duvarı yıkabilme gücünü de verecektir bizlere.

Akşam saatlerinde ise günün sıkıntı veren rüzgarları biraz dağılacak. Günü boğucu ve istediklerimizi yapamamış, özgürlüğü tadamamış şekilde geçirdikten sonra bu saatlerde ipinden boşalmış gibi ortalığa dökülme ölçüsüzlüğün ibresini 180 derece çevirme riskimiz var. Mutlu olmak için yeterince sebebimiz olduğunu görme şansımız olabilir yaşayacağımız olaylarda... Abartılı riskler almadığımız sürece sosyal, iletişimi yoğun, keyifli ve neşeli bir akşam geçirme şansımız var.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar