Astrokarmik ile 15 Nisan Haftası...

PAZARTESİ gün boyunca Ay İkizler burcunda ilerleyecek ve akşam saatlerine kadar herhangi bir temel açısı olmayacak. Haber trafiğinin, iletişim yoğunluğunun hissedileceği bir gün... Merak duyduğunuz konularda araştırma yapmak, okuyup öğrenmek ve bildiklerinizi aktarmak, insanlarla iletişim halinde olarak daha hızlı akıtacağımız satış, pazarlama ve ikna gerektiren işlere yönelmek, el becerisi ve çabukluk gerektiren aktivitelere zaman ayırmak için oldukça uygun bir gün.

Yaptığınız işlerden verim alabilmek için bir konuya odaklanamama soruruna önlem almanız gerekir. Bu odaklanma sorunu kararlı olmak ve hedefe yönelmek konusunda bizi eksik bırakabilir. Her şeyi merak etmek durumu, hiçbir konuda tam ve yeterli olan bilgiye ulaşamama riskini barındırıyor. Öncesinde detayları planlayarak güne başlamak daha verimli geçmesini sağlayabilir.

Sabah saatleri itibariyle Venüs 9 Mayıs tarihine kadar kalacağı Boğa burcuna geçecek. İlişkilerimizi, aşk hayatımızı ve para ile olan bağımızı temsil eden Venüs gezegeni bu süreçte rahat ettiği bir ortamda olacak. Venüs Boğa burcunda yönetici konumunda. Bu konulardaki beklentinin karşılanacağı etkiler yaratacak. İlişkilerde güven ve sadakatin önem kazanacağı, hayattan tat almayı ihmal etmeyeceğimiz, maddi olarak da kendimizi çok fazla riske atmak eğilimi göstermeyeceğimiz bir dönem olacak. Ayaküstü yaşanan ve atıştırmalık aşkların yerini, dolu dolu bir romantizm ve tadına doyulamayacak nitelikte birliktelikler alacak. Bu süre zarfında güzel ve konforlu olan şeyler ilgimizi çekecek. Lezzetli ve zevk veren yiyecekler, güzel ve yakıştırılan kıyafetler, lüks sayılabilecek istekler fark edilir şekilde artacaktır. Bir şekilde göze, kulağa hoş görünmek ve hoş şeyler görme ihtiyacında olacağız. Sadece kendimizin değil, eşimizin sevgilimizin kıyafetlerindeki uyum, parfümünün kokusu, aksesuarları önem kazanacak. Keyif veren aşkların yaşanabileceği, hayattan tat almayı unutmuşsak bile hatırlayacağımız güzel bir süreç olacak özellikle ilişkiler açısından.

Günün çoğunluğu hareketli ve bu hareketliliğin verdiği bir miktar huzursuzluk hissi ve bir yere, bir konuya ait olamama ruh haliyle geçecek. Ancak akşamın ilerleyen saatleri uyum, denge ve huzur açısından çok daha şanslı olacağız. Saat 22:42 ye kadar önemli olacak görüşmeler, buluşmalar ve neşeli sohbet ortamları için, uzlaşmalar ve ortak planlar yapmak için, ikna edip aynı dilden konuşmak için uygun saatlerde olacağız.

Bu saatten sonra ise Ay boşlukta olacak. Yine aynı etkiler devam etmekle birlikte, kalıcı adımlar için belirsizlik etkisi yaratacaktır boşluktaki Ay…

SALI sabahı 05:50 de Ay Yengeç burcuna geçecek. Aile, yuva konuları ile milli temaların öncelikli olacağı bir gün olacak. Koruyup kollamak, yedirip içermek kısacası bir nevi annelik etme ihtiyacı doğuyor bu günlerde. Duygusal olarak da güçlü ve ifadeci bir tarzımız olacak. Ay yengeçte iken bizim en büyük ihtiyacımız kendimizi duygusal olarak güvende hissetme ihtiyacı oluyor. Herkesle aileden biriymiş gibi bağlar kurma, yakından ilgilenme ve empati kurma eğilimimiz oluyor. Tüm diğer su burçlarında da olduğu gibi alınganlık ve her şeyi üzerine alınıp fazlasıyla büyütme riski de veriyor. Aile ile bir arada vakit geçirmek, evimiz ile ilgilenmek, kendimizi dinlemek, yüreğimizin sesinin bize yol göstereceği işlere yönelmek için elverişli bir etki bu. İçine kapanma, birçok şeyi kişisel algılayıp alınganlık gösterme ve zarar görmemek adına dış dünyadan kendini soyutlama riskini göz ardı etmediğiniz sürece keyifle geçecek bir iki gün olabilir.

Öğleden önceki saatler güvene ve sevgiye dayalı görüşmeler ve sevgi dolu toleranslı iletişimler için uygun. Aile ile birlikte yapılacak planlar ve işten çok özel hayatlarımızı ilgilendiren ilişkilere müsait bir zaman dilimindeyiz. Konu resmi ve karşınızdakiler resmiyet gerektiren kişiler bile olsa çok sıcak ve yakın diyaloglar kurabilirsiniz bu saatlerde. Kadın erkek ilişkileri için de yakınlaşma ve anlayışın hakim olacağı görüşmeler mümkün olabilir. Eğer bir kahvaltıya davetliyseniz, gideceğiniz ortamda evinizin rahatlığını bulacağınızı söyleyebilirim. Ancak yedirdiğinden tatmin olmayan anneler her tarafta kol gezebilir bugünJ O nedenle sizin bir yerde dur demeniz ve doyduğunuzu fark etmeniz gerekiyor.

Öğlen saatleri günün ilk yarısının yumuşak ve rahat enerjisi biraz dalgalanabilir. Biz kendimizi rahat ve huzurlu hissetmek isteğinde olacağız belki ama bu saatlerde kırıcı olabilecek laflar havada uçuşacak. Tam olarak öyle olmasa bile yani kasıt ve zarar verme niyeti olmasa da alınganlık diz boyu olacak. İçimizden geçenleri kelimelere dökmekte zorlanabileceğimiz bir öğlen olacak. Düşünmeden edilen laflar bir ok gibi yüreklere saplanabilir. Aman dikkat! Sözlerin içindeki vurucu kelimeleri cımbızla çekip çıkartmazsanız çok daha huzurlu olabilirsiniz. Bu risk sadece bize yönelmiş durumda değil. Yani aynı şey bizim ettiğimiz laflar için de geçerli. Vardır ya bazen o ruh hali. Bir laf edersin ama bu laf karşındakinin hangi yarasına dokunuyor hiç düşünmezsin bile… İşte en azından bu gibi durumlara engel olma şansımız var. Yine de ufak tefek iletişim kazaları yaşanırsa uzatmamaya ve mümkünse ortamdan uzaklaşıp konuyu büyütmemeye çalışmanızı öneririm.

Bu geçici sivri diller ve hassas kalpler zıtlaşması Allah’tan uzun sürmeyecek. Öğleden sonra hemen halden anlayan kişiliğimize bürüneceğiz. Kırılganlıkların affedilmesi, gönül almalar, sosyal olarak yakınlaşma ve dayanışmalar için ideal olacak bu saatler. Aynı zamanda her türlü şifa tekniğinden faydalanmak ve sanatsal içerikli aktivitelere katılmak için de uygun. Ruhsal nitelikteki olaylar ve spritüel konularda çalışmalar yapmak için de elverişli. Hırs ve benzeri aşırılıkların olmayacağını, aksine, bırakma ve feda etme enerjisinin daha baskın olacağını da söyleyebilirim.

Günün devamında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler ile günü tamamlayacağız. Sıcak ve kaynaşmaya müsait görüşmeler, yaratıcı yönümüzü kullanacağımız uğraşlar ve hayır işleri için de kullanabilirsiniz günün ilerleyen saatlerini.

Gece için bir tavsiye: Eğer bir sonraki sabah saatlerinin gerginliğini minimuma indirmek istiyorsanız geceyi rahatlatıcı nitelikte bir uykuyla geçirmeye çalışın. Meditasyon ve buna hizmet edecek bir müzik eşliğinde, uykunun kalitesini bozacak her türlü paraziti uzaklaştırarak dalın uykuya…

ÇARŞAMBA sabahına yorucu denilebilecek nitelikteki bir uykunun ardından biraz gergin başlama ihtimalimiz olabilir.Özellikle günün erken saatleri hani denir ya " ne bu halin patlamaya hazır bomba gibisin?" işte tam da bunu açıklar vaziyette dolaşan insanlar görebilirsiniz etrafınızda. Herkeste bir nemrutluk, dokunmayın bana asabiyim tripleri v.b. şeyler olası görünüyor. Bu saatler malum henüz daha evden çıkmadığımızdan, bu asabilik ailemize nasip olacak ne yazık ki… Tabi  eğer biz kendimizi kontrol edememişsek… Aile içinde gergin ortamlar, ipleri iyice geren çıkışlar, inceldiği yerden kopar tarzı tepkiler bu sabahı oldukça zorlayıcı hale getirebilir. 

Gereksiz ve yaralayıcı tepkiler vermeden, olaylara objektif bakmaya çalışarak başlayın güne. Mutlaka faydası olacaktır. Kimsenin üzerinde baskı kurmanıza gerek yok. Herkes kendi en doğrusunu bilip ona göre hareket edebilir. Eğer sevdiklerinizden bazı şeyleri üstlenmelerini beklediyseniz ve onlar sizinle aynı şekilde düşünmüyorlarsa mesela, hiçbir şeyi takıntı haline getirmeyin. Eğer görüşlerini size kabul ettirmeye çalışan kişiler çıkarsa karşınıza buna vereceğiniz tepkinin yıkıcı olmamasına özen gösterin. “Ben öyle düşünmüyorum” demenin de bin bir çeşit yolu var. Bu sabah için en yapıcısını seçebilmek bizim için güzel bir sınav olabilir.

Günün devamında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak. Yengeç burcunda ilerleyecek. Duygusal dalgalanmaların olabileceği, ailevi ve vatani işlerin gündemde olacağı bir gün... Hatıraların gündeme gelmesi, anıların canlanması ve eskilerin yad edilmesi bu güne yakışan temalar. Varsa çocuklarınızla ilgilenmek, ev işleri ve eve ait olan sorumluluklarla vakit geçirmek için ideal.

Genel anlamda günün tamamında hassas ve endişeli bir ruh halinde olabileceğimizi, fazlasıyla korumacı ve sahiplenici tavırların karşımızdakiler için boğucu olabileceğini de söylemeden edemeyeceğim. Sevginin çok yoğun hissedilmesi bazen böyle dozunu kaçıran safhalara varabiliyor. Yürekleri ısıtan seviyede kaldığı sürece süper ama eğer bu sevgiyi beslediğimiz kişilere birer uzvumuz ve bizden ayrı hareket edemeyen birer parçamız gibi davranırsak o zaman ipin ucu kaçıveriyor. Bu açıdan kontrollü olmanın bize fayda sağlayacağı bir gün olacak.

PERŞEMBE sabah erken saatlerde aslında Çarşambadan bu yana etkili olan Güneş-Mars kavuşumu gerçekleşecek. Koç burcunda gerçekleşecek olan bu kavuşum etkisiyle kendimizi her zamankinden zinde ve harekete geçmeye hazır hissedebiliriz.

Sizi kısıtlayacak ve manevra kabiliyetinizi sınırlandıracak işler can sıkıcı olabilir bugün için. Çünkü içimizden gelen ses, “yerinde durma da ne yaparsan yap” diyecek adeta. Mars savaş ve mücadele enerjisini verimli bir şekilde kullanabildiği Koç burcunda bu enerjisini güneşe aktarmış durumda olacak. Egoların çatışması, kendini ispat etme dürtüsü, kişilik savaşları nedeniyle tartışmalar ve gergin ortamlar, yüksek enerjinin kontrolsüz kullanılması neticesinde olabilecek kaza v.b. durumlar bu güne ait olası riskler... Hayatınızdaki erkek figürleri, otorite konumundaki kişiler ve devlete ait kurum ve resmi kuruluşlarla çatışmalar ve uyumsuzluklar da baş gösterebilir. Eğer bu açının etkisinden olumlu anlamda fayda görmek istiyorsanız fiziksel ve duygusal anlamda enerji ve cesaret gerektirecek, güç harcatan işlere yönelseniz iyi olur.

Bu günü zora sokacak en kaçınılması gereken yaklaşım, “olaylar benim istediğim şekilde gelişsin, başka kimseye olumlu yansıması olmasa da olur, bana fayda sağlayan başkalarına zarar verirse de fark etmez” tavrıdır… Gözü kara bir hırs ve ben istedim olacak dayatmaları sadece çevremize değil bize de zarar verebilir.

Öğlen saatlerinde bu bahsettiğim ben merkezli hırsa dayalı dürtü biraz daha etkin olacak zira bu kavuşum açısına bir de Yengeç burcundaki Ay'ın kare açısı olacak.

Özellikle sevdiklerimize karşı toleransımızı yüksek tuttuğumuz ve sabır göstermeyi becerebildiğimiz takdirde altından kalkılması zor işlere imza atabileceğimiz bir gün. Yeter ki yaralar açarak elde edilen şeylerin aslında gerçek anlamda ruhsal dünyamızı zenginleştirmeyeceğini bilelim.

Saat 15:31 sonrası Ay akşam saatlerine kadar boşlukta olacak. Rutin ve hareketlilik gerektiren işlere yönelmek ve başlangıçları, kalıcı ve uzun vadeli adımları birazcık ertelemek daha iyi olabilir.

Saat 18:14 de Ay Aslan burcuna geçecek. Geçtiğimiz iki güne nazaran biraz daha sosyal olacağımız, takdir edilmek isteyip, şımartılmaktan mutlu olacağımız, neşe veren ve eğlenceli kişi ve ortamlara çekileceğimiz bir iki güne başlıyoruz. Ay'ın Aslan burcunda olduğu günler, çok daha özgüvenli ve kendini bilip göstermeyi tercih eden bir etki altında oluyoruz. Bunu gerektiren işlere yönelmek, etki bırakan ve varlığıyla ikna eden görüşmeler yapmak, sosyal ortamlarda bulunup anın tadını çıkarmak, saçınızla ilgilenmek, eğlenceli organizasyonlara katılmak ve sahne içerikli sanatsal aktivitelere katılmak için çok uygun bir akşamdayız.

CUMA sabah erken saatlerde bir gün öncesinden kendini belli eden Venüs-Neptün altmışlık açısı kesinleşecek. Bu transit yaratıcı ve doğal yetenekleri ortaya koymamızı sağlayan, hayal gücü ve sınırları aşan bir bakış açısı geliştirmeyi destekleyen nitelikte bir durum. Zaten var olan kabiliyetlerin görünür hale gelmesi, her zamankinden daha özgün ve üstün şeyler ortaya koyma, eserler yaratma ve güzel olanı keşfetme ve güzel işler çıkarma etkisi yaratacaktır üzerimizde. Kendinizi, “benim hiç özel bir yeteneğim yoktur” diye tanımlıyorsanız bile bu transit sizi yalancı çıkaracak bir ortam ve fırsat çıkarabilir karşınızaJ

Ay da Aslan burcunda ve bu yaratıcılığı aktive eden enerjiyi iyice destekliyor olacak. Sahne sanatları, el becerisi gerektirecek işler, yazıp çizerek icra edilen her türlü yetenek tavan vaziyette olacak. Eğiliminiz yoksa bile bu içerikte ortamlara ve kişilere doğru çekildiğinizi hissedebilirsiniz. Konserler, sinema ve tiyatro gösterileri, sergi davetleri alabilirsiniz bolca... Dünün aksine bu günün içeriğinde çok fazla fiziksel güç gerektirecek işe yetecek bir enerji yok. Biz durduğumuz yerde duralım da tüm güzellikler bize aksın gibi hayaller içinde yüzen bir ruh halinden bahsediyorum.

Bu kadar estetik, sanat ve güzellik olunca işin içinde tabi ki aşk olmadan olmaz… Romantizm ihtiyacı ve aşka aşık olma gibi bir durum söz konusu olabilir. Mevcut ilişkinize yeni bir aşk kıvılcımı düşebilir veya yepyeni bir aşk birden karşınıza çıkabilir.  Normal şartlarda aşık olmayacağını bir kişi gözünüzde ilahlaşabilir. O nedenle gerçek hislerinizle temas etmek ve olayın mantıkla bağdaşan tarafına odaklanmak biraz zorlayıcı olabilir.

Sabah saatleri konuşmak ve yazışmak, fikirsel olarak aktif olacağımız işlere yönelmek, istek ve beklentilerimizi etkili biçimde dile getirmek için ideal saatlerdeyiz.

Öğlene doğru ise kendinizi biraz kısıtlanmış ve yapmak istediklerinizi tam olarak yapamaz şekilde görebilirsiniz. Olaylara ciddiyetle yaklaşmak sonuç almak açısından etkili olabilir bu saatlerde. Ama genel anlamda günün içeriğinde bir çalışkanlık hali olmadığından bunda da zorlanabiliriz. Bu saatler yeni işlere başlamak ve taleplerde bulunup başvuru yapmak açısından çok da elverişli sayılmaz. Hiç tahmin etmediğiniz engellerle, bürokrasiyle boğuşmak zorunda kalıp işlerin nasıl da yavaş ilerlediğine hayret edebilirsiniz. Melankolik bir ruh haline kapılmaya kalkmayın. Enerjinizi yükseltecek kişi ve ortamlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Akşamın ilerleyen saatleri ise çok daha rahat ve akıcı bir enerji olacak. Stresi azaltacak ve bunun yanında keyfinizi yerine getirecek özel ve sosyal planlar, eğlenceli aktiviteler için uygun bir akşam.

CUMARTESİ günü Güneş ve Mars Boğa burcuna geçecek. Önümüzdeki sürece damgasını vuracak olan eneriler de doğal olarak Boğa enerjisi olacak. Olaylar karşısında kontrolsüz ve aceleci davranmaktansa ağırdan alıp emin olduğumuz sonuçlara ulaşmayı tercih edeceğimiz, risk yerine güven ve huzur arayacağımız, maddi konuların önem kazanacağı, elimizdekileri koruma içgüdüsünün yoğun olacağı bir dönem olacak bu... Değişim, yenilikler ve öne atılma istekleri geri planda kalacak, mevcudumuzu koruyup, kaybetmemeyi en büyük kazanç sayacağız bir süreçte. Çalışmak, verim almak ama bir yandan da beş duyumuza hitap eden zevk unsurlarını doyasıya yaşamak mümkün olabilecek.

Güzel ve damak tadına hitap eden yemekler için saatlerce mutfakta zaman geçirmek, atıştırmalıkların yerine mutluluk veren ziyafet sofralarına katılmak, hoş kumaşlardan yapılmış kıyafetlere ilgi duyup parfüm konusunda her zamankinden seçici olmak gibi şeylerden bahsediyorum… Daha iyi ve güzelini en uygun şekilde temin etme kabiliyeti, kaliteyi ucuza alma isteği v.b. şeyler. Fazla lükse kaçmasın ama beni tatmin etsin diyen bir tavır... Bu dönem varsa bahçeniz veya çiçeklerinizle uğraşmak, toprakları tazeleyip bitkilerinize özen göstermek için de biraz vakit ayırabilirsiniz. Hafta sonları doğayla iç içe ve doğal besinlerle süsleyeceğiniz eğlenceli ve rahatlatıcı piknik planları için uygun bir aya girdik. Ne güzel... Daha fazlasının hırsını barındırmayan bu dönemin en büyük riski rehavet ve rahatın her şeyin önüne geçmesi olabilir. Bir de boğazımıza düşkünlük olabilir.

Bugün öğlene kadar eğlenceli ve sosyal ortamlarda bulunmak, sevdiklerimizle iç içe olmak için çok uygun. Eğer böyle bir fırsat yaratamamışsanız, sabahı kendinizi ödüllendirecek ya da şımartacak bir şeyler yaparak da geçirebilirsiniz.

Öğlen saatleri yoğun olmak üzere günün hemen tamamında, üzerinde düşündüğünüz konularda “evreka” diyebileceğiniz açılımlar yaşayabilirsiniz. Zihinsel olarak oldukça aktif ve üretken olacağınız, sıradan gibi görünen sorunlara dahiyane çözümler üretip hayatınızı kolaylaştırabileceğiniz, üstün zekaların fark edilir bir biçimde öne atılacağı, bilimsel ve teknolojik konularda başarılı çalışmalar yapabileceğiniz, sürpriz niteliğinde şeyler duyma, haberler alma ve beklenmedik yolculuklara katılma ihtimali olan bir gündeyiz. Patavatsızlıklara ve patlayıcı nitelikteki ifadelere karşı temkinli olmak gerekebilir.

Öğleden sonra Mars da 31 Mayıs tarihine kadar kalacağı Boğa burcuna geçecek. Savaş ve mücadeleyi temsil eden Mars güven ve huzuru işaret eden Boğa burcunda ne yazık ki pek rahat edemiyor. Eğer üzerimizdeki rahatlık ve hareketsiz kalma ağırlığını silkelemeyi becerememişsek, bizden bekleneni ve yapmamız gerekenleri yerine getirmeme riski taşıyor olacağız. İronik olan ise bu dönem eğer bir şeyi istemişsek, biz üzerimize düşeni yapmasak bile inatla istemeye devam etme ihtimalimiz de var. İstek ve hırsların ve bunun yanında da öfke ve anlaşmazlıkların çözülmeden baskılanabileceği ve patlamalarının da kırıcı, yıpratıcı olabileceği bir süreçte olacağız. Mars Boğada dönemine dair tavsiyem: kızgınlıklarınızı kavga etmemek adına içinize atmaktansa olay olduğu anda henüz konu ve sizdeki etkisi büyümeden dile getirmeniz, tepkinizi henüz abartı safhaya varmadan göstermenizdir. Bu süreçte kalıcı ve geleceğe yatırım yapan, emin adımlarla yürümeyi umut ettiğiniz işlerin temellerini atabilirsiniz ancak işin içine biraz heyecan ve coşku katmayı da ihmal etmeyin.

Saat 14:49 sonrasında Ay günün geri kalanında boşlukta. Bu saatten sonrası için rutini yürütmek ve yine içeriğinde eğlence ve hareketlilik olan ortamlarda bulunmak güzel alternatifler olabilir.

PAZAR saat 04:09 dan sonra Ay Başak burcuna geçecek. Evde bahar temizliği veya yazlık kışlık ayırımı yapmak, dolap düzenlemek, daha düzenli bir ortam yaratmak adına pratik çözümler üretmek, detaylı çalışma gerektiren işlere yönelmek, sağlığınızla ilgilenmek, doğada ve toprakla vakit geçirmek için uygun bir gün olabilir. Bugün organize olmak, öncelikler ve yapılacaklar listelerini hazırlamakta zorlanmayacağız. Her ne yaparsak yapalım işin içine özen ve titizlik katılacaktır. Mükemmel olsun isteği ön planda olacak o nedenle de kusursuz işler çıkarmak her zamankinden daha kolay olabilir. Kendimize ve çevremize karşı acımasızca eleştiriler yapıp keyfi kaçırmadığımız sürece verim alacağımız ve somut sonuçlar elde edeceğimiz bir gün olabilir.

Dünyevi konular ve gözle görünür net kazanımlar önemli olacak. Özellikle sabah saatleri bu açıdan fazlasıyla yoğun dürtüler hissetme ihtimalimiz var.

Eğer günün içinde hesap kitap işleri ve ince detaylara dalacağınız çalışmalara yer verecekseniz öğlen saatlerinde mutlaka kontrole ihtiyaç duyulacağını ve dikkatli olmanın yararlı olacağını söyleyebilirim. Bugün için sağlık adına yapacağınız şeylerde de ek ihtiyat gerekir. Şifayı yanlış yerlerde arama veya verim alamama gibi riskler olabileceği görünüyor.

Öğleden sonra konuşmalarda gerginlik ve fikirsel çatışmalarda bir artış olma ihtimali var. Çok derin düşünüp asıl konudan sapmalara ve lafların altında başka manalar arayıp kurcalamaya, şüpheci düşüncelerin zihnimizi kemirmesine izin vermediğimiz sürece konuşmalar bizim aleyhimize işlemeyecektir. Bu saatler iletişim zorlukları içerdiğinden önemli olabilecek konuşmalar için elverişli değil. Herkes birbirine kendi düşüncesini kabul ettirmek konusunda ısrarcı olup dayatabilir. Bu da uzlaşmayı engelleyecektir.

Akşam saatleri ise çok daha uyumlu ve rahatlatıcı etkiler olacak gökyüzünde. İlişkilerin sorumluluğunu almak, üzerine düşeni yapıp saygı gösterdiğini belli etmek ve ölçülü ama içten ilişkiler kurmak için ideal. Bu nitelikteki görüşmeleri planlayabilirsiniz akşam saatleri için.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar