Astrokarmik ile 29 Nisan Haftası...


PAZARTESİ öğlen saatlerine kadar Ay Yay burcunda ve 07:37 sonrası boşlukta olacak. Yoğun tempo gerektiren işler ve ciddiyetle ele alınacak görüşmeler için çok uygun bir sabah olmayabilir. Hatta güne adapte olamama ihtimalimiz çok daha yüksek gibi görünüyor. Yeni bakış açıları geliştirmek, katkı sağlayacak fikir uçuşmaları yapmak için elverişli olabilir. Ancak mutlaka verimli bir sabah olsun diye ısrarcı olmanın anlamı yok yani. Sabah saatleri heyecan verici konuların konuşulduğu sohbet ortamları ve hareketli denilebilecek işler için uygun olabilir. Bilgiye hızlıca ulaşmak ve aktarmak için ideal saatlerde olacağız. Bu sabah saatlerinde yapılan toplantılardan bu açıdan çok fayda görebilirsiniz. Ancak herkesin kendi fikirlerini ateşli bir biçimde savunması anlaşmazlık ve fikir çatışmalarını da beraberinde getirebilir. Bolca uçuşun ve üretin ancak karar aşamasını, başlangıcı veya son noktayı koymak için biraz sabır göstermeye çalışın.

Bu sabah gökyüzünde Venüs-Güney ay düğümü kavuşumu olacak. Güney ay düğümü kayıpları, kayıp olmasa bile kayıp endişesini, spekülasyonları, zorluk ve engelleri, yetersiz ve sorunlu olan durumları işaret edebiliyor. Bulunduğu alana yokluk getirme ihtimali veriyor. Bir yandan da kadersel olan olay ve kişileri hayatımıza getirme potansiyeli taşıyor. Yani bugün eğer bu bahsettiğim konularda yani maddi durumlarda veya ilişkiler açısından bir olay başımıza gelirse bu, önlem alarak engelleyebileceğimiz cinsten bir olay olmayacaktır. Eğer hayatınıza biri girer veya siz engel olmaya çalışsanız da biri çıkarsa hayatınızdan, bunun da tamamen kadersel bir menşei olacaktır.

Saat 15:22 de Ay Oğlak burcuna geçiyor. Geçtiğimiz iki güne nazaran çok daha çalışkan ve verimlilik ihtiyacında olacağız bugün ve yarın.  Kişileri ve olayları ciddiye alma, somut işler ortaya koyma ve net olan şeyler için “zaman ve emek” harcama ihtiyacı duyacağız. Sorumluluklarımızı almak konusunda çok daha dayanıklı olacağız ve elimize aldığımız işlerde üzerimize düşeni yapmak eğilimi göstereceğiz. Keyif, eğlence ve buna dair ek unsurlar geri kalmaya mahkum kalıyor bu etki altındayken. Her şeye başarı odaklı olarak bakmak ise ruhen biraz yorucu olabiliyor. Bu nedenle hayatın mutluluk veren taraflarını göz ardı etmemek bu günlere dair en önemli tedbir olabilir.
Akşamın ilerleyen saatlerinde ise yumuşak ve rahatlatıcı etkiler olacak. Bu amaca hizmet eden her türlü uğraş ve kişi ile birlikte olmak, fedakarlık gerektiren işlere girişmek ve duygusal olarak kendinizi ifade etmek açısından şanslı olabilirsiniz.

SALI sabahı erken saatler itibariyle ne istediğini bilen ve bu konuda işbirliği yapıp uzlaşmacı tavırlar ile hızlıca ilerleme kaydetmeyi isteyen bir halimiz olacak. Önemli kişilerle el ele verilecek işler için ideal olabilir. İkili ilişkilerde ayakları yere basan ortak bir dil hakim olacak.

Güç birliği yapmak ve bizim için önemli olan konularda destek alıp vermek için elverişli olacak. Özellikle önemli kadın figürlerinden alınabilecek destek günü çok verimli hale getirebilir. Bu kadar uyum ve destek söz konusu iken heyecanımızı bastırmak pek kolay olmayacaktır ama bu sabahın tuzağı,  “her şey hızlıca ilerlesin” dedirten heyecanlı iç sesi olacak. Dediğim gibi eğer bu tuzağa düşersek sorunsuz ve olması gerektiği gibi ilerleyen işler bir miktar tökezleyebilir. “Sabret ve azmini net olan adımlar için kullan” diyen tarafımızın, “sonu ne olursa olsun hareket et ve bir sonuç elde et” diyen aceleci tarafımıza galip gelmesi gerekecek.
Günün devamında geç saatlere kadar Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak ve bu etkiler ile gün devam edecek.

İş ve başarı odaklı olabilecek her türlü mesele için, ciddi yaklaşılacak konular için, sorumluluk almak ve bu uğurda varını yoğunu ortaya koyup savaşmak için, destekleşmeler için ideal bir gün olacak. Günün içeriğinde çok fazla özel anlamda sosyalleşme yer almıyor. Fayda sağlamak amaçlı sosyal ortamlar da sıkıcı nitelikte olmayacak gibi görünüyor. Yani çok fazla samimiyet kuramasak da bize katkı sağlayacak kişiler ile bir araya gelme ihtimalimiz yüksek.
Akşamın ilerleyen saatleri ise hırs azim ve başarı arzusu yerini çok daha rahatlatıcı başka bir enerjiye bırakacak. Eğer gün içinde stres yaratacak ve hızlıca yetişmesi gereken bu yüzden de üzerimizde baskı kurmuş bir takım işlerle uğraşmışsak, bu saatler tüm gerginliği ortadan kaldırmaya yönelik biçilmiş kaftan diyebiliriz. Soft denilebilecek rahatlatıcı planlar yapmak ve keyif veren insanlarla bir arada vakit geçirmek için elverişli bir akşam olabilir.

ÇARŞAMBA Çok hareketli bir güne merhaba diyoruz. Günün ilk saatleri itibariyle gün içinde etkili olacak Mars-Satürn karşıt açısı devreye girecek. Uğruna mücadele verdiğimiz her ne varsa, bugün aşılması güç engellere takılma ihtimali var ne yazık ki. İstediğimiz sonuçları elde etmek adına güç ve irade savaşlarına hazırlıklı olmakta fayda var bugün.  Sert ve mesafeler yaratan tepkiler alıp verme, eleştirel yaklaşımlar ve bunlara cevaben gerginlikler yaşanması olası riskli durumlar olabilir.
Anlaşmazlık yaratan unsurları ortadan kaldırmak için normalden fazla çaba göstermek gerekebilir. 

Bugün için olayları biraz olsun akışına bırakma ve olanlara fazla müdahil olmama en güzeli diyebiliriz. Olaylara hız kazandırmak istersek sanki engeller daha da büyük bir hal alacak ve kendini ispatlamak için karşımıza dikilecek sanki... Baskıcı ve zor kullanan, otoritesini dayatma ile kabul ettirmeye çalışan insanlarla karşılaşma ihtimalimiz de var. Fiziksel olarak zarar görme ve kazalara neden olma potansiyelimiz de olabilir…

Stresin yoğun olacağı bu etkiler altında iken, kabul görme ve kabul ettirme, haklı çıkma ve hak arama, direnme ve direnci yıkma, kurallara uyma ve kuralları sorgulama ikilemleri yaşanabilir. Bugüne ilaç olacak en doğru tavır uyumlu ve anlayışlı olanı tercih etmek olacak. Yangına körükle giden ve zaten tepkili olan kişilerin tepkisini daha arttıran, galeyana getiren kuralcı tavırlar işleri zora sokabilir. Uzlaşmaya taraf olan kişilerin olumlu ya da olumsuz neticeleri yaratmak kendi elinde olacak. Hangisinin tercih edileceği ise tamamen kişisel iradelerde saklı olan bir bilgi...

Saat 17:08 den sonra Ay 12 dakika için boşlukta olacak ve sonrasında da saat 17:20 de Kova burcuna geçecek.  Bu saatlerde fikirsel anlaşmazlıklar hararetli tartışmalara ortam hazırlayabilir. Yanlış anlaşılmalar ve kırıcı nitelikteki konuşmalar alınganlıklara sebebiyet verebilir.
Ay'ın Kova burcuna geçişi ile birlikte bildiğimiz doğruları dile getirmekten çekinmeme ve düşüncelerimiz uğruna mücadele etme isteği hakim olacak. Duygusal taraf bir kenara bırakılmış, mantık ve zekaya dayalı olan ögeler bir adım öne çıkmış oluyor bu etki altındayken.

Özgürlük ve yenilik ihtiyacı, kusurlu olanın, tespit edilen hataların düzletilmesine yönelik icraatlar, toplulukla birlikte herkesin yararına olacağına inanılan ortak gaye için hareket etmek, yardımsever nitelikteki aksiyonlar, teknolojik ve bilgi içerikli temalar, bir amaç uğruna bir araya gelmiş grup çalışmalarının önem kazanması, kalabalığın içinde bile olsak bireysel tavrımızı korumamız bu akşamın önemli kalıpları olacak.
Sosyal olacağımız ortamlar, içeriğinde bilgi ve ilerlemeye yönelik hareketlerin olduğu her türlü aktivite için, dost sohbetleri ve ortaklaşa yapılan faaliyetler için elverişli bir akşam.
Saat 18:37 de Merkür 15 Mayıs tarihine kadar kalacağı Boğa burcuna geçecek Bu süre boyunca net olan ve ezbere dayalı değil de mantığını anlayarak öğrenilen, somut bilgiler değer kazanacak. Kararların aceleye gelmeyeceği, etraflıca düşünülüp hataya yer bırakmayacak ve vaz geçilmeyecek olanlarına imza atılacağı bir dönem olabilir. Geç olsun da güç olmasın tabiri tüm zihinsel fonksiyonlar için geçerli olacak.  Planlar ve uzun vadeli olabilecek projeler için de geçerli olacak bu durum. Geleceğe vaatlerde bulunan girişim ve görüşmeler için elverişli olabilir. Eni konu hesaplanmamış ve arkasında durulamayacak sözler verilmeyecek.  Bu dönemin en bariz riskleri, hız gerektiren durumlarda da kolay karara varamama ve kendi fikrimizin en doğrusu olduğu inancına bazen körü körüne bağlanma olabilir.

Bugünün bir diğer önemli nitelikteki gökyüzü hareketi ise Güneş-Plüton üçgen açısı olacak. Bu etkileri de aslında gün boyunca artan bir biçimde hissetmeye devam edeceğiz. Plüton’dan destek ve güç alan Güneş, bizlerin bugün için yapıp ortaya koyduğumuz işlerle çevremizde etki bırakacağımıza ve önemli kişilerden destek görebileceğimize işaret ediyor. Otorite konumundaki kişilerle ve hayatımızdaki erkek figürleri ile işbirliği yapmak, destek almak ve kararlı bir duruş sergilemek için ideal. Gücümüzü ve azmimizi göstermek, başarma ve kazanma hırsı ile birlikte zor olan işlere atılmak, motivasyon kazanıp kendimizi ispatlayacak adımlar atmak için oldukça etkili bir transit bu.

Kısacası günü özetlersek eğer biraz davranış kontrolü yapabilmişsek pek çok zorluğun üstesinden gelme ve sorunlara çareler bulma potansiyelimizin olduğu yorucu ama sonuçta elde edileceklerin olumlu ya da olumsuz niteliğinin tamamen bizlerin seçimlerine bağlı olacağı bir gün diyebiliriz.
Bugün yaşanacak deneyimlerin zorlayıcı olsa da bizler katkı sağlayan ve ruhsal olarak da büyümemize vesile olan nitelikte olacağını da söylemek isterim.

PERŞEMBE sabahı yine benzer gergin etkilerle başlayacak. Sabah saatleri için verebileceğim en önemli tavsiye açılmayan kapıları zorlamamanızdır. Dik başlılık ve açık sözlü olmak bazı durumlarda bize veya olayın bütününe fayda sağlayabiliyor. En azından varsa yanlış giden, yolunda olmayan işlerin düzelmesine katkı sağlayabiliyor. Ancak bazı durumlarda da ki bu o günlerden biri doğru söyleyen onuncu köy için yola çıkmak zorunda kalabiliyor. Yani ben demiyorum ki susun, baskılara boyun eğin, kavgacı insanlara karşı pısıp oturun... Ama biraz olsun olayları farklı ve daha yapıcı olan pencereden bakmaya çalışmak daha rahatlatıcı olabilir sanki... Diğer kişilerin bakış açısını anlamaya çalışmak, sorunların tek bir çözümünün olmadığını görmek, alternatiflere kapıları açacak esnekliğe sahip olmak bu gün bize kazanç sağlayacaktır.

Eğer tam tersini yapar ve burnumuzun dikine gitmeye kalkarsak sonuç olumlu olmayacak. Yani birden “peki tamam madem sen öyle istiyorsun” diye önümüzde eğilmeyecek kimse. Zıtlaşmalar, agresif ve otorite kurmaya çalışan tavırlar dikkat çekecek eğer biz bu durumu tercih etmişsek.

Öğlen saatleri de özellikle iletişim açısından zorlayıcı etkiler altında olacağız. Kadın erkek ilişkileri başta olmak üzere her türlü ikili ilişki tehdit altında olacak diyebilirim. Niyetler uyum sağlamaktan ziyade inatlaşmak yönünde ortaya koyulabilecek. Sizin için önemli nitelikteki görüşmeleri bu saatlere denk getirmemeniz iyi olur. Esasen günün ilk yarısı genel anlamda beklenen şekilde gelişmelere gebe değilmiş gibi görünüyor. Engeller, direnç ve zıtlaşmalar, her zamankinden daha çok prosedür ve detay ile uğraşmak zorunda kalabiliriz. Yaşananlar bizi isyan etme noktasına getirebilir ama bundan fayda görmeyi de beklememek gerekir. "Yeter artık" dediğiniz noktada “hmmm demek ki daha yetmemiş ki hala isyan bayrakları açılıyor” diye evren yeni engelli parkurlar hazırlayabilir bize. Kabullenici ve sakin olmak bir nebze olsun kolaylaştırabilir günümüzü.
Bugün istesek de olması gerekeni bizim doğrultumuzda değiştiremeyeceğimizi, hele ki zamanı kontrol altına alma şansımızın pek olmadığını görmek için ideal nitelikte bir gün. “Sabır ve inanç” birçok kapının “tekme ve zorlamadan” daha rahat açılmasını sağlayacak anahtarlar olacak.
Günün devamında Ay'ın başka bir temel açısı olmayacak. Gecenin ilerleyen saatleri ise biraz daha rahat ve gerginlikten arınmış olacağız. Geceyi rahat bir uyku ile noktalama şansımız var neyse ki…


CUMA saat 07:25 den sonra akşam saatlerine kadar Ay Kova burcunda ve boşlukta olacak. Sabah saatleri aşırı ve yorucu bir sosyallik içinde olma ihtimalimiz var. Birlikte olmaktan ve sohbetinden tat almadığımız insanlarla bir arada olmak zorunda kalabiliriz. Formalite icabı olan davetlere katılmamız gerekebilir. Samimiyetlerin dozunu ayarlayamama, iç içe geçen diyaloglar ve yakınlaşmaların rahatsız edici boyuta varması da mümkün. Aynı zamanda iştah ve maddi varlıkları kontrol etmekte de zorlanabiliriz bu sabah için. İhtiyacınız olmayan şeylere para harcama, doymanıza rağmen yemek yemeğe devam etme riskinizin olduğunu unutmayıp özellikle bu konularda iradenizi devreye sokmanızı öneririm.  Aklınızı çelecek güzel ve cazip tablolarla karşılaşabilirsiniz. Kontrolün kimde olduğunu unutmadığınız sürece sorun da yaşamazsınız.

Gün, boşluktaki ay nedeniyle başlangıçlar için uygun değil. Rutin ve devam eden işlerinize ağırlık vermek, fiziksel ve ruhsal olarak çok zorlayıcı olmayan konulara odaklanmak iyi olur.
Saat 21:26 dan sonra Ay yaklaşık 2 gün için Balık burcuna geçecek. Geçtiğimiz iki güne kıyasla çok daha hassas ve duyarlı olacağız önümüzdeki günlerde. Mantık sevdasına duyguları birazcık ihmal etmiştik. Bu kez de terazinin kefeleri tam tersi yönde basacak.  Yani diğer değerleri geri plana atan yönümüz duygularımız olacak. Direten ve benim dediğim olsun diyen tavrın yerini de kabullenme ve feda etme enerjisi alacak. Aslında her ikisi de dengeyi bulmakta zorlanan enerjiler. Balık enerjisinin sezgisel ve dürtüsel yanına bir de olaylara objektif bakabilme becerisi eklesek çok daha güzel olabilir.

Sanatsal faaliyetler için, kalbimizden geçenleri ifade edip, işimize duygularımızı da katabilmek için, sezgilerimizden rehberlik almak,  sevgiyi alıp verme ve empati geliştirme için uygun bir etki olacak bu. Aşırı ve egosal olan şeylerin rağbet görmeyeceği, “oluruna bırakma” durumunu “adam sende” boyutuna taşımadığımız sürece karlı çıkacağımız günler olacak önümüzdeki iki gün.

CUMARTESİ günü Ay gün boyunca Balık burcunda ilerleyecek. Sezgilerimizin çok üst seviyede olacağı bir sabaha uyanacağız. Duyarlılık bir üst oktava yükselip, herkesin derdini kendi derdimizmiş gibi üzerimize alma ve kendimizden verecek kadar başkalarının derdine koşma, çareyi nerde olsa bulup getirme eğilimi gösterebiliriz bu sabah. Hayal gücü ve buna bağlı olan yaratıcılık da yüksek olacak. Algı ve anlayış her zamankinden farklı bir seviyede çalışacağından gerçeklikten uzaklaşma ve yanılmalara da açık olacağız. Var olan net durumları görmezden gelme ve kendi kendini kandırma ihtimalimiz de olabilir. Gerçeklerle yüzleşmekten kaçma ve bunun için akla gelecek her türlü kaçış yöntemini kullanma riskimiz olabilir.

Sabah saatleri ayrıca duygulara hitap eden etki bırakıcı konuşmalar yapmak ve şiirsel nitelikte anlatımlar için de ideal. Duygusal anlar yaşanabilirJ Sevgiyi ifade etmek, karşımızdakini bundan haberdar edip kendimizi anlatmak açısından, şifa yöntemlerinden yararlanmak için, yaratıcı ve üretken nitelikte kabiliyet gerektiren uğraşlarla ilgilenmek için elverişli olabilir günün özellikle ilk yarısı.

Öğlene doğru çok daha ciddiye alınacak meseleler ve sorumluluklar gündemde olacak. Yapmazsan, gitmezsen, yetiştirmezsen olmaz cinsten işler bizi bekliyor olacak. Ancak yine de işin içinde bazı fedakarlıkların ve özveriyle kotarılan şeylerin olacağını söyleyebilirim. Kendimizi hayır işlerine adamak ve görevlerimizi yerine getirmek açısından elverişli saatlerde olacağız.

Öğleden sonraki saatlerde ise fiziksel güç gerektirecek, cesarete ihtiyaç duyulan işler ve nispeten hızlıca hareket etmeyi gerektiren işler için, spor yapmak ve hareket halinde olmak için, duyguları açıkça ifade etmek için elverişli olacak.

Akşama doğru günün hemen tamamında etkili olan gücü ele alma, irade sergileme ve kararlı ve istekli bir biçimde elini taşın altına koyma hali biraz daha net hissedilecek.  Güçlü olduğunu, gücünü kabul etme, özellikle önemli kadın figürlerinden destek alma ve zor işleri başarma adına tüm gün boyunca şansımız her zamankinden fazla olacak aslında.
Normal şartlarda kendinizi ön plana atamadığınız fakat bunu başarırsanız çok kazançlı çıkacağınız inanç ve azim gerektiren işlere girişin derim ben. Ayrıca özellikle akşam saatleri derin ruhsal paylaşımlar, keşifler ve gizemli olan şeyleri açığa çıkarmak için ideal.

PAZAR sabahı erken saatler haddinden fazla rahat ve sorumsuz tavırlar dikkati çekebilir. Eğer birileri size yolunda gitmeyen ve yapmanız gerektiği halde yapmadığınız şeyleri hatırlatsın da tatil sabahı tadınız kaçsın istemiyorsanız üzerinize düşen payı kotarmaya çalışın derim.

Öğlen saatleri ne demek istediğimizi bir türlü anlatamama, anlatsak bile kabul ettirememe, fikirsel olarak kısıtlanma ve düşüncelerimizi özgürce dile getirmeme gibi durumlar yaşanabilir. Sanki birileri sürekli laflarımızı düzeltecek ve sözlü eleştirilere maruz kalacağız gibi bir durum olabilir. Laflarımızın yanlış anlaşılması, eğer bir karar almak istiyorsak veya bir haber bekliyorsak gecikmeler söz konusu olabilir. Ticari bir meseleniz veya planladığınız bir yolculuk varsa onda da aksaklıklar olabileceğini, bugün her zamankinde daha tedbirli olmamız ve sabırlı olmamız gerektiğini hatırlamaya çalışın.

Saat 19:01 den sonra Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Başlangıçlar için ideal bir akşam değil ne yazık ki.  Ancak günün geneline göre çok daha rahat ve sosyal olabileceğimiz keyifli saatler için plan yapabiliriz.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar