26 Kasım Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…

 
PAZARTESİ Haftanın ilk günü kısa süreli bir karamsarlık ile başlayacak. Maddi ve manevi arzularımızın çelişkisini yaşayacağız içten içe. Neyse ki bu kısa süreli sorgulayıcı eğilim yerini çok daha güzel şeylere bırakacak. İstek, heves, güç, kararlılık, irade ve sebat gibi... Bir pazartesi sabahı için ne kadar da güzel enerjiler değil mi? Gerçekten de öyle. Öğlene kadar ki tavrımız bu şekilde olacak. Net sonuçlar elde etmek ve ortaya somut şeyler koyabilmek adına oldukça destekleyici. Amaç maddi bir kazanım veya başarı ise etki daha büyük olacak. Hırs tuzağına düşmezsek eğer, sağlam adımlar atmak mümkün olabilir. Eğer etki bırakmak ve ikna edici olmak istediğiniz önemli bir görüşmeniz varsa bu sabah için planlayabilirsiniz.

Öğleden sonra bambaşka bir enerji etkin olacak. Pazar gününden bu yana hissedilen Güneş-Uranüs üçgen açısı kesinleşecek ve etkisi 2-3 gün kadar devam edecek. Ve bu etki ile birlikte, keşifçi yönümüz aktive olacak. Hem hayatımızla hem üzerinde çalıştığımız işle hem de kendimizle ilgili şaşırtıcı keşiflere açık olabiliriz. Anlama ve kendimizi gerçekleştirme kapasitemiz artacak adeta.

Keşifler, eşliğinde özgürlük olmazsa zorlaşabiliyor. Sadece zihinsel değil bazen fiziksel sınırlardan da kurtulmak gerekiyor. İşte sırf bu nedenle kendimizi koy vermek, toplumsal kurallardan bile uzaklaşmak isteyebiliriz. Yani asi bir ruh olarak ortada dolaşma ihtimalimiz de var. Her ne yaparsanız yapın, bu günün olumlu enerjilerini koşturmaca ve rutinlerle veya rehavetle heba etmeyin derim. Yapabilecekleriniz konusunda tüm kalıplardan sıyrılın bir bakalım neler olacak. “Ama” ve “keşke” ‘leri bir kenara bırakın, ne kadar yeterli ve donanımlı olduğunuzu görmeyi deneyin… İstek, güç ve inanç bir araya gelirse neler olur kim bilir? Günün bitimine doğru ise kendinizle keskin bir hesaplaşma yaşayabilirsiniz. Bu belki de tespit ettiğiniz kişisel bazı gerçeklerle alakalıdır. Günün icraata teşvik eden güzel gökyüzü desteklerini olumlu kullanabilmenizi dilerim.

SALI gecesi ilk saatler itibariyle Merkür retro hareketini tamamlayıp tekrar düz hareketine başlayacak. Yay burcunda başlayıp Akrep burcuna dönerek devam eden bu dönem boyunca Merkür konuları bazı aksamalara sahne oldu. Özellikle zihinsel konular, yanlış anlamalar ya da algılama hataları, iletişim sorunları, teknik sorunlar, gecikmeler, bilgi kirlilikleri ve derinlemesine bilgiye ulaşmakta zorluklar, özgürce düşünmeye ait kısıtlamalar oldu. Eğer araştırma ve ortaya çıkarma odaklı bir işiniz veya bir eğitiminiz varsa bu sorunlar sizi bir hayli etkilemiştir. Ticari konularda ve seyahatlerle ilgili de aksaklıklar yaşanmış olabilir. İşte bu dönem salı günü itibariyle sona eriyor. Merkür tekrar düz hareketine başlıyor ama etkin bir biçimde tekrar doğru ve düzgün bilginin akışı biraz zaman alıyor. Bunun için Merkür'ün geri harekete başladığı dereceye gelmesi gerekiyor. 15 Aralık tarihine kadar yine de bazı aksaklıklar gündeme gelebilir ama en azından yeni ve büyük sorunlar yaşanmayacaktır.

Saat 02:58 itibariyle Ay günün geri kalanında boşlukta olacak. Bazı güzel ve etkin açılar var gün boyunca ama boşlukta ilerleyen Ay net adımlar ve başlangıçlar açısından elimizi kolumuzu bağlıyor ne yazık ki. Sabah saatlerinin en belirgin etkisi sözler ve barındırdıklarına olacak. Kabalaşma ve kırıcı olma ihtimalimiz mevcut. Aklımız hinliğe çalışırsa kalp kırmak da bunun bedeli oluyor. İğneleyici ve yürek yaralayıcı laflar hiç kimseye fayda sağlamıyor. Bu tarz sözleri ne etmeli ne de edilene rağbet etmeliyiz. Eğer duygulara hitap eden bir takım konuşmalar yapmamız gerekirse yumuşak ve gönül okşayan bir tarzla karşılaşmayacağımız kesin. Ya bu tip dialoglara hiç girmemeli ya da “duyacaklarım beni mutlu etsin” diye beklentiye girmemeliyiz.

Sabah erken saatlerde pazartesiden bu yana etkili olan Venüs-Satürn kavuşumu kesinleşecek ve gün boyunca da etkisini hissettirecek. Duygulara, ilişkilere ciddiyetle yaklaşma eğiliminde olacağız. Bu durum her ne kadar sorumluluk bilincini olumlu anlamda etkilese de, beraberinde bazı negatif bakış açıları da verebiliyor.

Eğer herhangi bir ilişkiniz yok ise, bugün bu durumu en yoğun şekilde hissettiğiniz yani yalnızlık acısı çektiğiniz bir gün olabilirL Depresyon riski ve asla istediğiniz tutkulu ilişkiyi bulamayacaksınız gibi bir karamsarlık da verebilir. Eğer mevcutta bir ilişkiniz varsa, olayın ciddiyetini kavramanıza yardımcı olacaktır mutlaka. Bu ciddiyet aşama kaydetmenize katkı sağlayabileceği gibi, korkulara neden olup mesafeler yaratabilir de aranızda. Gün boyunca sosyal ya da özel ilişkilerde öyle sevgi yumağı gibi bir halimiz olmayacağı kesin. Ölçülü belki de mesafeli ama kişilik haklarına da saygılı bir hava esecek ortalıkta.

Akşamın ilerleyen saatlerinde Mars-Plüton kavuşumu kesinleşecek gökyüzünde. Etkisi sadece dün ve bugün değil, önümüzdeki bir kaç günde de kendini belli edecek. Olumlu ya da olumsuz etkileri çarpıcı olacak. Gözü dönmüş bir biçimde başarı hırsına kurban gidebiliriz mesela… Sahip olmak, başarmak, sonuç elde etmek, tepede olmak, yönetmek bizde yaratacağı istekler olacak. Bunların telaffuz edilmesi tek başına olunca hoş görünebilir. Zira olmayanı oldurma gücü ve azmi verecektir. Yani normalde yapabileceğimize inanmadığımız şeyler gözümüzde hedef noktası haline gelebilir. Burada sorun yok. Ne güzel keşke bu hedef belirleme ve hedefe kilitlenme katkısını kullansak sadece. Ama hırs ve azim arasında öyle bir ince çizgi var ki. Çizginin öte yanı, isteklere ulaşmak için her şeyi mübah gören taraf... Yıkımı tercih eden taraf... Gizli olanı açığa çıkarma hırsı, baskılar, zorbalıklar, kışkırtma ve manipülasyonlar, kavgalar ve hatta şiddet eğilimi çizginin öteki tarafındaki riskler.  Başarıya giden yolda ciddi bir itici güç olacağı kesin ama sonuçta bu yüksek enerjinin negatif yanlarını hiç aklınızdan çıkarmamanızı öneririm. Hükmetmek, almak ve başarmak tamamen egosal anlamda bizi tetikleyen dürtüler. Kazandırdıkları da tamamen dünyevi oluyor. Ne kadar istesek de ruh değil de bedenmiş gibi davranmaya itiyor bizi. Tuzak... Kazanılanların ruhsal anlamını sorgulamak için ne gerekiyorsa yapmanızı özellikle tavsiye ederim. İrade sergileyip ruhsal yüklerinizden arınmak için kullanabilirsiniz mesela bu açıyı. Normal şartlarda cesaret edemediğiniz ruhsal çalışmalara adım atabilirisniz... Zihninizde ve kalbinizde yeni pencereler açmak için çaba gösterebilirsiniz. Yıkmak yerine inşa etmeyi tercih edebilirsiniz... Ne uğruna olursa olsun, tamiri mümkün olmayan yaralar açmanın, kazanç hanemize yazmadığını hatırlayabilmemizi dilerim…

ÇARŞAMBA saat 02:59 itibariyle ay yaklaşık 2 gün için İkizler burcuna geçiş yapacak.  Sosyal, hareketli ama biraz da huzursuz olacağız bu günler boyunca. Herhangi bir konuda karar vermekte zorlanacağız. Ticari konular, eğtim ve seyahat konuları gündemimizde olabilir. Çok konuşmak ve merakımızı gidermek adına bilgi peşinde koşmak eğilimi göstereceğiz.

Sabahın ilk enerjisi kafa karışıklığı yönünde olacak. Zihinsel olarak odaklanmanızı gerektiren konular için hiç elverişli değil sabahın özellikle erken saatleri. Yapılan fedakarlıkların dile getirildiği ve hayal kırıklıklarına sebep olacak olayların yaşanabileceği görünüyor. Objektiflikten uzak çıkarımlar yapmak ve yaşanan olayları hatalı değerlendirmek riskimiz olacak. Karar vermek ve beklentiye düşmek için elverişli değil. İyilikten maraz doğar misali olaylar da yaşayabiliriz. Bir ihtimal kendimizi zorlayıp yeni fikirler üretebiliriz. Kısacası, netleşmesi gerekenleri sonradan tekrar ele almak üzere erteleyip, üretkenlik adına kullanabilirsiniz sabah saatlerini…

Öğlen ise isteğimiz tamamen hareket olacak. Hızı sadece bilgiye ulaşmak için değil, fiziksel olarak da dinamizm ihtiyacıyla da isteyeceğiz. Adını koyamadığımız bir kıpır kıpır ruh hali, gerginlik ve heyecan olacak. Sanki bir şeyleri kaçırmışız da hemen yetişmemiz lazım gibi... Güne heyecan katacağı ve bizi canlandıracağı kesin ama yine de biraz olsun yavaşlamaya çalışırsak iyi olur. Hareketin ana kaynağı yenilik ihtiyacı olacak. O halde gerçekten değişmesi gereken ufak tefek bir şeyler varsa değiştirin ki bu ihtiyacınız da karşılık bulsun. Biz eğer doğru şekilde yönetmezsek, açının etkisi bizi yönetmeye kalkabilir. Yani değişmemesi gereken sabitlerimizi kurcalayabilirJ Yeni yerler ve yeni kişiler kendine çekecektir mutlaka. Sürpriz niteliğinde haberler alma ihtimalimizde var bugün için.

Düşünmeden ve patavatsızca konuşmalara girmemeye özen göstermenizi önerebilirim. Kırıcı olmak ve kırılmak daha kolay olacaktır. Bir de kaza riski yaratmayın hızlı hareket edicez diye aman diyeyim… Hiçbir şey kaçmıyor siz de kovalamayın...

Saat 16:45 de 6 derece İkizler burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek. Ay tutulmaları, netleşen ve sonuçlanan olayları ve bu olayların duygusal anlamda bize neler yaptığını göstermek üzere ışıklı bir büyüteç tutuyor hayatımıza. Yani gösteriyor… Açığa çıkarıyor… Görmemizi sağlıyor… Herkesin hayatında mutlaka hemen gözle görülür değişimler yaratmasını beklemiyoruz ama eğer yaratmışsa bu değişimler bizim kısa vadede önlem alıp düzeltme şansımız olan cinsten olmuyor. İlle de sizin burcunuzda ya da yükselen burcunuzda gerçekleşmesi de şart değil. Eğer bir gezegeninize ya da haritanızdaki akslardan birine temas etmişse gelişmeleri beklemeye başlayabilirsiniz. Mutlaka olacaktır. Sorun şu ki, o etkinin hemen tutulma anında olmasını ve hemen bir gelişme yaşamayı bekliyor herkes. Ama olay öyle işlemiyor. Yani tutulmanın hayatınızda yarattığı etki hemen fark edilemeyebiliyor. Zamanla bir şeylerin açığa çıkması ve özellikle tutulma derecesinin ilerleyen dönemlerde diğer gezegenler tarafından tetiklenmesi ile olay görünür ve fark edilir hale geliyor.  Tutulmaların hayatımızda yarattığı olaylar, olumlu ya da olumsuz yön değiştirten ve kalıcı nitelikte oluyor. Sıradan kesinlikle değil... Kadersel daha doğru bir tanımlama olabilir...

Ay tutulmaları, özellikle duygusal anlamda her zamankinden daha hassas olduğumuz dönemler. Ancak kabul etmek gerekir ki, olanı değiştirme şansımız ne yazık ki yok. Beraberinde bazı dönemleri kapatıp yenilerine yer açma enerjisi ile birlikte geliyor. İkizler- yay ekseninde olacak olan bu tutulmanın, zihinsel bazda bazı farkındalıklar yaratacağını düşünüyorum. Bilgiyi her anlamda kovaladığımız bir gün olacak. Hem dünyevi hem de ilahi olanı... Dünyevi olanın ilahi nedenini ortaya çıkarak bir büyüteç etkisi yaratacak diye düşünüyorum bu dolunayın. Ne güzel di mi? Ayrıca tutulma anında Ay Jüpiter kavuşumu, Uranüs altmışlık açısı, Güneş Uranüs üçgen açısı gibi olumlu, destekleyici ve biraz da hız katan açılar göz önünde bulundurulursa,  bu kez olayları uzun süre beklemeyeceğiz gibi görünüyor. Oldukça hızlı ve bence olumlu haberler vaat ediyor tutulma. Dolunaylarda tavsiye edilen ruhsal ve fiziksel arınma konusunu ihmal etmeyip tüm negatifimizden arınma çabasına girmenizi tavsiye ederim.

Akşam saatlerinde tutulma sonrasında Venüs-Plüton altmışlık açısı kesinleşecek. Etkisi önümüzdeki günlerde de hissedilecek. Bu açı etkisi ile yoğun duygular ve ikili ilişkilerde yakınlaşmalar yaşanabilir. Etkileyici bir aşk kapınızı çalabilirJ Eğer zaten bir birlikteliğiniz varsa, bu birlikteliğin sizin için ne anlam ifade ettiğini irdeleme şansınız ortaya çıkabilir. Hayatta arzuladığımız şeylere her zaman öyle tutkuyla sarılamayabiliyoruz. İşte bu günler o tutkuyu hissetmek için oldukça elverişli. özellikle ilişkiler olmak üzere, hayatta bizim için anlam ifade eden hiçbir şeye yüzeysel yaklaşamıyoruz bu etki altındayken. Her ne yaşıyorsak sonuna kadar olsun istiyoruz. Eğer konu ilişkilerse bizi çeken şeyin ne olduğunu düşünmeden hareket etmemek en doğrusu tabi ki... Aşk mı, dostluk mu, yoksa cinsellik mi? Ne fark eder demiyorsanız temkinli olmanızı risklerin cazibesine kapılmamanızı öneririm…

PERŞEMBE günü saat 03:04 sonrası Ay tüm gün boyunca boşlukta olacak. Tüm gün İkizler burcunda ilerleyecek. Hareketli ve bilgi akışının yoğun olduğu bir gün olacak. Çevremizdeki insanlara karşı duyarlı ve sabırlı olacağız. Yapılanları ve söylenenleri daha kolay kabullenme ve olaylara iyi tarafından bakma eğilimi olacağı kesin. Yeni ve geliştirici fikirlere ve bilgilere açık olacağız ama bunları kavramakta zorlanabiliriz. Çünkü duygusal tarafımız ön planda olacak. Günün en yorucu yönü iletişim trafiği olacak herhalde. İyi ilişkiler çok güzel ama bunu abartmak o kadar da keyif verici olmayabilir. Mutlu olmak için ne çok neden var hayatta diye fark edeceğimiz ve kendimizi iyi hissedeceğimiz bir gün olacak. Gün içinde kendinizi sıradan ve rutin iletişime kapatacak kısa molalar verirseniz kesinlikle bu mutluluk daha da anlam kazanacaktır.

CUMA günü boyunca perşembe günü kesinleşen Venüs-Plüton altmışlık açısını destekleyen ve bir adım ileri götüren Venüs-Mars altmışlık açısı etkili olacak. Bu da ilişkiler temalı aynı konuya gözü kara bir cesaret ekleyecek. Başlangıç aşamasındaki bir ilişkinin tetikçisi olabilir bu açılar. Adım atmak, teklifler de bulunmak, derin duygularımızı belli etmek açısından oldukça istekli olacağız.  Bu arada karşı tarafı etkileyecek bir görünüşe sahip olabilmek için parayı da fazla düşünmeden harcayabiliriz. Ama muhtelemen gözümüz bu tarafı çok görmeyecek diye düşünüyorum. Sosyal anlamda, insanlarla bir arada olmak ve hoşça vakit geçirmek isteyeceğiz.

İlişkide bulunduğumuz insanları ve sevdiklerimizi de sanki elde edilecek metalar gibi görme, sahipleriymiş gibi davranma riskimiz var ne yazık ki. Hayatta hiçbir şeye gerçek anlamda sahip olunamayacağını düşünmek faydalı olur mu bilmiyorum ama en azından fren yapmanızı sağlar herhalde…

Saat 15:55 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Yengeç burcuna geçiş yapacak. O huzursuz ruh hali yerini 2 gün için dinginliğe bırakacak. Çevremizi ve ilişkilerimiz, konuşup kaynaşmanın önemi birden ikinci plana geçecek. Ana tema aile ve ev olacak. Böyle günlerde biz istesek de istemesek de bir şeklde bu konular gündemimize oturuyor. Olayın sevgi boyutu olmasa bile ihtiyaç boyutu söz konusu oluyor. Yani ailemiz ve evimizin bize ihtiyacı oluyor. Varsa çocuklarınız ve onların gereksinimleri ile ilgilenmek için çok uygun günler. Zaten dış hayatla sosyalleşecek bir durumda da olmuyoruz. Daha çok içe kapanma eğilimi ve aşırı alınganlık yaşama riskimiz mevcut. Sevdiklerimizin her türlü güvenliği bizim için primer konu oluyor.

Haftanın bu son işgününde, akşam saatlerinde fazlasıyla sakin ve huzur arayışında olacağız. Mümkünse hayallere dalmak, var olan sorunları unutup kabuğumuza çekilmek ve kendimizi dinlemek isteği hakim olacak. Sezgilerimiz de oldukça aktif olacak. Daldığınız o hayallere aman dikkat! Belki de sizi doğru biçimde yönlendirecek mesajlarla doludur… Çünkü bu açık sezgilerle birlikte insan zihinsel kısıtlardan kurtuluveriyor kısa bir süre için bile olsa. O zaman da, normal ve mantıklı zihinsel kapasitesiyle üretemeyeceği birçok fikir uçuşuveriyor... Sanatsal yönünü kullanan insanlar için de çok uygun bu akşam saatleri. Üretkenlik gözle görülür biçimde artacaktır. Eğlence, organizasyon ve planlar yapmak, hesap kitap işleri için uygun bir akşam değil. Daha çok yaratıcılık gerektiren konular ya da ruhsal bir takım çalışmalar için kullanırsanız verim alabilirsiniz. Dinlenmek için de elverişli olabilir...

CUMARTESİ İnişli çıkışlı bir güne merhaba… Güzellikleri de sıkıntıları da bir arada yaşayacağımız bir gün gibi görünüyor. Sabahın ilk enerjisi “otur oturduğun yerde bir sürü yapman gereken şey var” diyecek adeta bize. Tabi bunu demesinin bir sebebi var mutlaka.. Zira bir taraftan da içimizdeki diğer ses “zıpla bakalım nerelere havalanacaksın” diyor olacakJ Şaka bir yana çelişkilerle dolu ve dışarıya belli etmesek de duygusal anlamda oldukça yıpratıcı bir sabah olacak. Bize ihtiyacı olanların yanında olmamız ve bizden istenen desteği vermemiz gerekecek. Bu tabi ki oldukça tatmin edici ve ruhsal olarak doyurucu bir durum. Bu dürtüye karşı gelmek de pek mümkün değil bu sabah için. Ama belki de üstü kapalı baskı ve dayatmanın varlığını bilmemiz, içimizde isyan bayrakları açmamıza neden olabilecek. İçimizde diyorum zira dışa yansıtmaya pek cesaret gösteremeyeceğiz. Bu isyanın karşısında duranlar bizim hareket kabiliyetimizi kısıtlayanlar olacak. Yani ana sorumluluklarımız ve bu konuda bize tatlı yolla da olsa bir şekilde otorite uygulayanlar. Sığındıkları nokta da şu: “biz üzerimize düşeni gocunmadan yapıyoruz”. Yani zorlama diye bir şey yok:J Oh ne ala… “Ben gitme demiyorum ki sen zaten kendin bu sorumlulukları bırakıp gitmezsin”... Anladınız nasıl bir durumla karşı karşıyayız.

Karşı çıkmak için uygun bir gün değil. Ama en azından bu durumun farkına varmanız için elverişli bir sabahtasınız. Fark edin ve uygun bir zamanda uygun bir dille fark ettirin… Bugün olmasa da…

Öğleden sonra işler biraz hız kazanacak. Belki de bu gerekecek. Yani işlerin yetişmesi için biraz daha fazla çaba sarf ettiğimiz belki de zamanla yarıştığımız saatlerde olacağız. Fevrileşme ve kavgaya açık hale gelme riskini aman göz ardı etmeyin.

Kırıcı olmak kolay olan tercih... Biz ise doğru olanı tercih edebiliriz... Eğer biraz kontrollü davranabilirseniz yani sizi kızdıran ve durduran olaylara karşı sabretmeyi becerebilirseniz akşama doğru hava yumuşayacak. İkili ilişkiler daha toleranslı ve uyumlu hale gelecek. Aile ile veya ailemiz gibi yakın gördüğümüz insanlarla bir araya gelip, sıcacık sohbetler edebileceğimiz, eskilerden konuşup keyifli yeni Anı’lar yaratabileceğimiz güzel bir akşam ile günün gelgitlerini olumlu bir şekilde sonlandırracağız.

PAZAR 08:55 den sonra Ay günün tamamında boşlukta olacak. Kalıcı olmasını arzu ettiğiniz şeylerin başlangıcı için uygun bir gün olmayacak ne yazık ki. Hislerimizle düşüncelerimiz arasında denge hakim olacak özellikle sabah saatlerinde. Cumartesi gününün dengesiz hali geçmiş, yerine daha akıcı ve rahatlatıcı bir ruh hali gelmiş olacak. Kendimizden birşeyler anlatmanın ve diğer insanları anlamanın her zamankinden daha kolay olacağını söyleyebilirim.  Ne kadar kendimizi belli bir seviyeye kadar açıp, bazı şeyleri de kendimize saklı tutmaya çabalasak da özelimizi paylaşırken bulabilriiz kendimizi. Çünkü paylaşımların çok derinlere varabileceği, bunun içinde karşı tarafı zorlayıcı bir tarafımız olacak. Yani tatlılıkla ağızlardan laflar itinayla alınacak. Ama korkmayın bu öyle aleyhinize dönecek bir durum değil. Paylaşmanızın zaten fayda sağlayacağı, sizi gelilştirecek şeyler söz konusu olacak. Bir nevi rahatlama sağlayacak. "Oh be söyledim rahatladım, içime atmak dert olmuştu" diyeceğiz. Bunun kırmak ya da kırılmakla ilgisi yok. Daha yakınlaşmak ve insan yönümüzü hissetmekle alakası var.

Aile içi sırlar ve karşılıklı gerçek duygu ve düşünceler dile getirilebilir. Sevgimizi söylemek ve karşılığını da duymak hissetmek isteğinde olacağız. Bu bahsetiklerim yaşanırken hiçbir şeyin dozu kaçmayacak. Ne duygular abartılacak ne de gerçekler can yakacak. Belki hareketli ya da eğlenceli bir gün olmayacak ama özellikle normal şartlarda ailenize yeteri kadar vakit ayıramadığınızı düşünüyorsanız işte size fırsat niteliğinde bir gün.

Aslında hayatı paylaşmak üzerine sessiz bir ant içtiğimiz kişilere hayatımızın ne kadarını ayırabiliyoruz?
Önceliklerimiz arasında nerede yer alıyorlar?
Hala birlikte çıktığımız yolun başındaki "biz " miyiz?
Sevgiyi ve ilgiyi göstermek için zaman yaratıyor muyuz?
Eğer hala yanıbaşımızda iseler, ailemizin, anne-babamızın değerini bırakın onlara kendimize hiç söylüyor muyuz?
Şükrediyor muyuz?

Bugün biraz olsun, yüreğinizdeki sevgi ve bunun ifade ediliş biçimleri ile temasa geçebilirsiniz... Sevgi bağlarının güçlenmesine fayda sağlayacak nitelikte bir gün geçirmenizi gönülden diliyorum...

 
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 
Samiye Özbaş Soysal

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar