12 Kasım Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…


PAZARTESİ sabahına enerji depolamış ve zinde bir şekilde uyanacağız. İletişimde ve ilişkiler konusunda oldukça atak, cesur ve heyecanlı olacağız. Kendimize güven konusunda sorun yaşamayacağımız bir sabah olacak.

Ancak saat 07:13 sonrası öğle saatlerine kadar Ay boşlukta kalacağından, kalıcı olmasını istediğimiz işlerin ilk adımını atmamaya özen göstermekte fayda olacaktır.

Saat 13:11 den sonra Ay yaklaşık 2 gün için Akrep burcuna geçiş yapacak. Yani 2 günlük nispeten huzur ve denge arayışı yerini daha tutkulu ve hırslı günlere bırakacak. Hassas, duyarlı ve aynı zamanda da çok daha kararlı olacağız girişeceğimiz işlerde. Sevdiklerimizin sadakatinin ispatlanması gerekecek bir şekilde. Sözler yeterli olmayacak ve her durumdan vazife çıkarır gibi kıskançlık krizlerine açık olacağız.

Ay'ın Akrep burcuna geçtikten sonraki ilk açısı bizi biraz rahatlatacak ve hatta rehavete düşürecek bir enerji verecek. Fakat kendimizi içinde bulduğumuz bu durum aynı zamanda çok daha yaratıcı işler çıkarmamıza da yarayacak. Yani kendimizi kalbimizden geçene teslim edip, sezgilerimizle yapacağız her ne yapıyorsak. İçgüdülerimizin bize doğru yolu gösterme ihtimali çok yüksek. Ama tabi ki de az da olsa bir aldanma ve hatalı sonuçlar doğuracak kararlar verme riskimiz var. Bu nedenle öğleden sonrayı tamamen üretkenliğe ve yaratmaya ayırıp mantık ve irade gerektiren işleri daha sonraya ertelemek uygun olur.

Akşam saatlerinde duygusallığın tavan yapması ve tamamen içsel bir çatışma söz konusu olacak. Sanki her şey birleşmiş üstümüze geliyor da, "Sıkıysa teker teker gelin" durumu olacak yani. Niye bunlar şimdi benim başıma geliyor diye sormayın? Her ne oluyorsa, sizi bu kasvetli ruha haline her ne soktuysa bilin ki hayrınıza. Şu anda görmeseniz bile emin olun bir yüce hayra olacaktır. Bu akşam için yüreğimizde olacak olan şey ise, depresyon, kısıtlanmış ve sorumluluklar altında ezilmiş, huzursuz ve genel bir mutsuzluk hali olacak. Neyse ki uzun etkili bir açı değil ve yarın tamamen yeni bir güne merhaba diyeceğimizi biliyoruz...

SALI sabahı kendimizi oldukça güçlü ve kararlı hissedeceğiz. Kurban edilmiş kişi ruh halini ise bir önceki günde bırakacağız. Karar almak, irade ve güç gerektiren işlere başlamak için olumlu etkiler olacak gökyüzünde. Ancak ne yazık ki Ay yeniay öncesi son enerjilerini tüketmekle meşgul olacak. Yani başlangıçlara yönlendirecek enerjisi olmayacakL Şifa yöntemlerine başvurmak ve ruhsal bir takım çalışmalar yapıp keşiflere yol almak için çok uygun olacak. Belki de zorlayıcı olmasına rağmen, bırakmak terk etmek istediğimiz bazı alışkanlıklarımızı tespit etmek için kullanabiliriz günü. Ay'ın tüm gün temel bir açısı olmayacak ve Akrep burcundaki seyrine devam edecek. Hırsın inatlaşmaya varmaması, yapılanların kişisel algılanmaması ve kararlı ve istekli tutumunuzun bize fayda sağlayan yönlerini kullanmamız olayın bize düşen tarafı olacak. Yersiz kıskançlık ve kindarlıklara rağbet etmemenizi öneririm salı günü boyunca.

ÇARŞAMBA gününün gece ilk saatlerinde saat 00:07 de 21 derece 56 dakika Akrep burcunda Yeniay ve aynı zamanda güneş tutulması olacak. Saros serilerine göre 15 Kuzey serisinden bir tutulma olacak. Tutulmanın anlamı sanki bir takım güzellikleri hayatımıza getirecekmiş gibi görünüyor.

Şöyle ki; Taahhütlerle varılan keyiflerden bahsediyor tutulma.

Eğer haritanızda vurgulu sayılabilecek bir alana etki etmişse, akslar veya kişisel gezegenlerinizden biri ile teması mevcutsa sizi daha çok etkileyecektir mutlaka. İyi ve müjdeli haberler kapıda olabilir. İçerisinde zevk, eğlence olan sorumluluklar gündeme gelebilir. Hamilelik, doğum veya ana-babalık ile ilgili bir durum söz konusu olabilirJ Tutulma sonrası Ay'ın hemen boşluğa düşecek olması belki de olayların beklediğiniz kadar iyi veya beklediğiniz hızda gelişmeyeceğine işaret edebilir. Ancak yine de keyifli gelişmelere gebe olacak bir tutulma gibi görünüyor bana. Akrep burcu, doğurgan nitelikte sayılan bir burç olduğundan gerçek anlamda bir yeni bebek gelişmesi yaşanabilir bazı evlerdeJ Haritanızdaki etki ettiği alan veya gezegen dikkate alınırsa, hayatınıza verim katan veya artık hayatınızın sorumluluğunu zevkle de olsa arttıran keyifli yeni bir proje de start alabilir mesela... Tutulma sırasında şiddet etkileri veren Algol sabit yıldızının da Güney Aydüğümü ile kavuşumda olması bazı zorlukları hayatımıza çekme riski taşıyor mutlaka. Bu risk fiziksel olduğu kadar ruhsal anlamda da etkili olabilir. Bana daha çok bazı karmik ruhsal çözümlemelerin yorucu ve zorlayıcı olacak biçimde gerçekleşmesi gibi göründü. Ölüm ya da yokoluş teması da gündeme gelebilir. Ölüm de nihayetinde yeni bir başlangıç mutlaka ama nedense daha çok iyilikler getirecek bir tutulma hissi uyandırıyor bende. Eğer birşeylerin başlangıcı adına efor ortaya koyacaksanız bu yeniay ve tutulma enerjisinden faydalanmak ve hem daha heyecanlı hem de hızlı sonuçlar elde edebilmek için akşamın ilerleyen saatlerini beklemek daha uygun olabilir adım atmak adına.

Yeniay ve tutulma sonrası Ay gün içinde kısa bir ara vererek sabah saatlerine kadar boşlukta olacak. Bugün ki Ay boşluk hareketleri biraz kafa karıştırıcı gibi görünüyor. Bu karmaşaya damga vuracak gezegen Merkür olacak gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere zaten Yay burcunda başlayan geri hareketi devam ediyordu. Bugün bu hareketine devam ederken bir de burç değiştirecek. Yani yay burcundan Akrep burcuna dönüş yapacak.  Ve bu geçişi ile birlikte Ay 09:42 ile 12:38 arasında boşluktan çıkacak.

Bu geçiş ile birlikte düşünce de özgürlük dönemine kısa bir ara vereceğiz yani. Daha derin konulara ve ayrıca da çözümlenmemiş bizi rahatsız eden konulara geri döneceğiz. Yarım kalan bir araştırmanız veya sezgilerinizi kullanarak ilerleme kaydedeceğiniz bir iş varsa bu döneme denk gelirse daha verimli yol alabilirsiniz. Kuşkucu ve bu yüzden de titizlikle detaya inen araştırmacı bir yönümüz ortaya çıkacak.

Ay 12:53 de yaklaşık 2 gün için Yay burcuna geçiş yapacak. Çok daha heyecanlı, aktif ve coşkulu olma ihtimalimiz yüksek bu günler boyunca. Özgürce gezip tozmak ve yenilikler keşfedip hayatımıza renk katmak isteğinde olacağız. Ve tabi ki sorumluluklara karşı çok fazla istekli olacağımız da söylenemez.

Öğlen saatleri oldukça karmaşık ve dağınık bir halimiz olacak. Ciddi anlamda odaklanma sorunu yaşayabiliriz. Hem zihnimiz hem de duygularımız karmaşık olacak. Adeta ne istediğimizi bilemez bir halde olacağız. Bu haldeyken doğru adımları atmak da pek mümkün olamıyor tabi ki. İsteğimiz hareket etmek yönünde olduğundan doğru yanlış ayrımı yapabilecek durumda da olmayacağız. Durup düşünmemizi ve mantıklı hareket etmemizi destekleyecek, güvendiğimiz kişilerle bir arada olup söz dinlemeye gayret etmek en doğrusu. Ama birlikte olmayı tercih ettiğiniz insanlara da dikkat edin. Zira yanılma ve yanlış anlaşılma riski de taşıyor olacağız.

Akşam saatlerinde artık bu etkilerde azalmış olacak. Ve artık içimizdeki heyecanı bastırmaya gerek de kalmayacak. Zaten isteseniz de bu pek mümkün değil gibi görünüyor. Bir acelecilik, heyecan ve hız tutkusu… Her şey mümkün olabilenden iki kat daha çabuk ilerlesin ve biz hiçbir pürüze takılmayalım diyecek gönlümüz. Ne güzel... Umarım öyle olur. Çocuksu coşkunuz sizi çooook mutlu etsin... Ama hızın size zarar verme ihtimali olan safhasını idrak etme gücü de versin diyorum... Keyifli ve kıpır kıpır bir akşam…

PERŞEMBE gününün tamamında Ay yay burcunda ilerlemeye devam edecek ve gün boyunca sadece Ay-Jüpiter karşıt açısı olacak. İyimserlik ve heyecan seviyemiz yüksek olacak. Her şeyi yapabilir ve her şeyi elde edebilir gibi göreceğiz kendimizi. Çevremize karşı da oldukça duyarlı ve merhametli davranacağız. İhtiyacı olanın yanında olmak ve kendimizden bir şeyler verebilmek ayrı bir haz verecek bugün için. Yalnız kalmayı tercih etmeyeceğimiz, diğer insanlarla paylaşımlardan keyif alacağımız bir gün olacak. Ama bu kadar sosyallik ve kalabalık huzuru bozmaya da neden olabiliyor açıkçası. Hele ki bu kalabalığın ana gayesi konuşmak, paylaşmak ve bildiğini aktarmak olursa. Yani o zaman ne oluyor? Bildiklerimiz çelişebiliyor ya da karşı taraf için hoşa gitmeyen içerikte olabiliyor. Benim bilgim doğru… Yok benim bildiğim doğru… tatlı mücadelesi baş gösterebiliyor. Bir de çevremize karşı olan hat safhadaki iyi niyet ve merhamet kötüye kullanılabiliyor. İnsanlar bizim onlara karşı olan iyilik meleği tavrımızı yanlış yorumlayabiliyorlar ya da suistimal edebiliyorlar. Bir de eğer şansa bıraktığınız bir işiniz varsa bugün ondan pek medet ummayın derim. Açıkçası "ne kadar da şanslıyım” dedirtecek bir günde olmayacağız. Bu bahsettiğim riskleri özellikle öğle öncesi saatlerde yaşama riskimiz var. Fakat yine de Ay'ın günün devamında başka bir temel açısı olmayacak ve günümüzü bu etkiler ile noktalayacağız.

CUMA sabahının enerjisi oldukça yumuşak olacak. Mutluluk ve heyecan bir arada. Sanki her an çok güzel bir şeyler olacak hayatımızda gibi bir güzel ruh hali. Yeni bir aşk olabilir mesela… Ya da mevcut beraberlikte daha keyifli sayılabilecek bir dönem… Ama sonuç olarak kendimizi ilişkinin içinde özgür ve keyifli hissedeceğimiz bir sabah olacak. İnsanlarla bir araya gelmek, iş nedenli olsa bile sohbetler etmek için çok uygun. Hareketli ve konuşkan bir şekilde başlayacağız güne.

Öğlen saatlerinde bu hareketlilik iyice artacak. Gerçek anlamda yerimizde duramaz bir halde olacağız. Bir enerji patlaması gibi… Aman patlamasın ama. Biraz dur demek ve biz kendimize zarar vermeden bir kısmını kullanıp doğru şekilde yönlendirmek çok daha uygun olur. Aksi durumda fiziksel ve hatta duygusal anlamda kazalar yaşama ihtimalimiz olabilir. Birazcık kavgaya da meyilli olacağız. Aynı zamanda sakarlık potansiyelimiz de olacak. O nedenle bu öğlen saatlerini örneğin spor yaparak geçirmenizi öneririm. Herkesin böyle bir şansı olmayabilir. En azından öğle arasını hızlı tempolu bir yürüyüşle geçirebilirsiniz. Bu söylediklerimin hiçbirine fırsat yaratamamışsanız da kendinizi bir şekilde kontrol etme şansınız mutlaka olacaktır. Eğer öfkeye kapıldığınızı hissederseniz lütfen derin bir nefes alın... Acele ile hareket etmeye başladığınızı fark ederseniz vites küçültmek adına kısa bir mola iyi gelebilir. Ay 11:45 sonrası yaklaşık 1 saat boşlukta olacak zaten. Yeni bir şeylerle uğraşmaktansa öğlen saatlerini dediğim yöntemlerle geçirmek daha uygun olabilir.

12:36 sonrası Ay yaklaşık 2 gün için Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Hafta arası enerjisi hafta sonuna girerken başlıyor. Ne yazık… Aklınız işte kalacak akşam eve giderken bu hafta sonu. Sonuçta iş, başarı, sorumluluk, verimlilik isteği duyacağımız bir 2 gün geçireceğiz. An'ımızdan keyif almak veya sevgiyi paylaşmak gibi temalar ise ön planda olmayacak. Her şeye başarılması gereken birer konuymuş gözüyle bakılıyor bu durumda iken. Aslında biraz da huzursuzluk oluyor. Zira duygusal ortamlar veya meseleler rahat hissetmememize neden oluyor.

Hemen ardından Ay'ın Neptün ile yapacağı uyumlu açı ise çalışıp çabalamak ve elde etmek konusunda Allah vergisi yeteneklerimizi ortaya daha rahat koyabileceğimizi gösteriyor. İsteklerimizi gerçekleştirme adına +1 puanımız oluyor maça başlarken. “Sorumluluklarımızı bileceğiz ve de her şey su gibi akacak” ... Olayın özeti budur öğlen saatleri için.

Akşam saatlerinde yine bir hız beklentisi olacak. Günü yetiştirememiş veya istediğimiz kadarını yapamamış olmanın telaşı belki de. Ama bu heyecana dikkat. Aceleye hiç gerek yok. Siz hızını değiştirmeye çalıştıkça saatler daha çabuk ya da daha yavaş akmıyor. Üstelik de zararı kime? Tabi ki kendimize... Ya yüreğimizi ya da bedenimizi yormuş oluyoruz. İkisi de bu bedene haksızlık. Akşamın başında siz biraz daha sakin olmayı becerebilirseniz, gecenin ilerleyen saatleri zaten daha sakin bir ortamı size sağlayacak. Huzurlu demiyorum ama sakin… Daha ciddi ve dingin olacağız. Olaylara mantık penceresinden bakıp ağır ama emin adımlar atma etkisi yaratacak üstümüzde. Tedbirli ve sonuç odaklı bir tavrımız olacak.

Eğlence için de iş için de uygun bir akşam değil gibi göründü bana. Özellikle eğlenmeye ayrılacak bir akşam değil. Evde kalmak daha akılcı. İlerleyen saatler için, ev ya da iş ile ilgili varsa bir göreviniz onu ciddiyetle ele alma şansınız var. Ama tarih konulu kitaplar okuyup, söyleşileri seyretmek için daha uygun bir akşam gibi göründü bana.

CUMARTESİ saat 04:36 itibariyle Mars 26 Aralık tarihine kadar kalacağı Oğlak burcuna geçiş yapacak. 7 Ekimden bu yana mücadele ettiğimiz bazı konularda tam sonuçlar alamamış ve hedefe odaklanıp gücümüzü ortaya koymakta zorlanmış olabiliriz. Bu zaman zarfında gökyüzünde Mars Yay burcunda ilerlemekteydi. Yani enerji yüksek ve isteklerimize ulaşmak konusunda yeteri kadar motiveydik ama hedef belirlemede ve hedefe kilitlenip konsantre hareket etmekte zorlandık. Şimdi ise bu enerji daha odaklı hale gelecek. Disiplinli ve koordine bir şekilde çaba sarf edebileceğiz isteklerimize ulaşmak için. Mars Oğlak burcunda yüceliyor. Yani Marsın savaşçı ruhunu bir nevi taçlandırıyor diyebiliriz. Eğer organize olmayı ve istikrarlı olarak yılmadan çalışmayı gerektiren işleriniz varsa bu dönemi etkin bir şekilde kullanabilirsiniz. Ele aldığımız işlere ciddiyetle yaklaşıp üzerimize düşeni yılmadan yapacağımız bir dönem olacak. Gün boyunca Ay da Oğlak burcunda ilerlemeye devam edecek. Evde de olsak aklımız fikrimiz işimizde olacak. İşi işyerinde bırakabilmişsek bile bunun dışındaki her şeyi de oldukça ciddiye alan bir tavrımız olacak. Keyif almak için değil belki ama günü verimli yaşamak için uygun bir enerji.

Öğleden sonra saatlerinde hırs ve başarı beklentimizin bir miktar törpülendiği olaylar yaşayabilir ya da kendimizi dizginleyebilecek rahatlığı bulabiliriz. "Birçok şeyi yapabilecek dirence ve azme sahibim ama bunu şu an kullanmaya ne gerek var ki?" diyeceğizJ Gizemli ve mistik konulara ilgi duyabiliriz. Bu konularda bir takım çalışmalara gruplara katılıp, enerjimizi bazı ruhsal çözümlemeler için kullanabiliriz örneğin.

Kesin adımlar atmak için çok uygun değil belki ama yaratıcılık ve duyarlılık gerektiren konulara akıtmak için uygun olacak enerjiler.

Akşama doğru bir birey olarak ne isek veya neyi gerçekleştiriyorsak olduğu gibi dışarı aktarma yetimiz olacak. Düşüncelerimizin gerçek irademizle aynı düzlemde buluşması hali… Kuşkucu tavırlar derin düşüncelere dalmayı ve detayları bulup çıkarma eğilimini de beraberinde getirecek.  Her ne kadar sezgilerimizin bizi doğru yönlendireceği bir dönemde olsak da bunları kullanmayı çok tercih etmeyip akılcı nedenlere ve kökenlere ulaşma çabası olacak. Bir de bolca konuşma ve aklımızı bize yarayacak işlerde doğru şekilde kullanma kabiliyetimiz olacak. Doğru kişilerle, doğru iletişim ve iyi sonuçlar...

Yazmak, çizmek ve hem zihni hem de sezgileri bir arada kullanıp iyi şeyler üretmek için uygun bir akşam olacak. Sosyallik “ok” ama romantizm çok olmasa da olur gibi sanki. İş ya da ticaret anlaşmaları ya da sadece bu konularda fikir üretmek için de kullanabilirsiniz bu akşamı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde gün boyunca etkili olan Güneş Kuzey Aydüğümü kavuşumu kesinleşecek. Hırslarımız ve isteklerimiz adına yürüdüğümüz yolda kendimizi güçlü hissedeceğiz. Bazı konularda risk almak ve bu riskin sorumluluğunu da iradi olarak üzerimizde taşımak için desteklenmiş olacağız. Atmaya niyetlendiğimiz adımların bize fayda sağlayacağı istikrarlı ve özgüvenli bir duruş sergileyebileceğiz bu etki altındayken. Günün tamamında giderek artan ölçüde bu enerji hissedilecek. Bu yazıp çizme ve üretme konusunda etkin şekilde fayda sağlayacaktır mutlaka. Bu akşamı bu bağlamda gerçekten etkin bir şekilde kullanmak güzel bir fırsatı kaçırmamak anlamına geliyor...

PAZAR sabahı için eğer niyetiniz kafa dinlemek ve biraz olsun dinlenmekse geçmiş ola. Erken saatlerden itibaren telefon trafiği ya da iletişimin her türlüsü oldukça yoğun olacak diyebilirim. Konuşmak ve aklımızdakileri içimizdekileri aktarmak isteyeceğiz. Çevremizdekiler de bu eğilimde olursa görün bakın ortamı. Herkes konuşuyor ama kimse kimseyi dinlemiyor hali. Olur ya bazenJ Amaç sadece paylaşmaktır. Karşılık ya da yorum beklemezsiniz. İşte öyle bir ortam olabilir. Veya tamamen formalite, görev gereği içinde olduğunuz bir ortamda çok zarif görünen konuşmalar ama içtenlikten eser yok... Yapmacık sohbetler ve sevgi gösterileri...

İşte bu örneklerin hepsi de sözde iletişim ve ilişki geliştirme ama bizi tatmin ya da mutlu etmiyor ne yazık ki. Sonuçta herkes anlaşmak ve uyum isteğinde olacak en azından. İstekler ve düşünceler anlayışla karşılanıp çatışmaya neden olacak hiçbir ortam yaratılmayacak. Gönüller bir olsun gerisini boş ver diyeceğiz adeta.

Saat 07:55 sonrası Ay öğlen saatlerine kadar boşlukta olacağından bunun dışında pek bir beklentiye de girmemekte fayda var.

Saat 14:11 de Ay yaklaşık 2 gün için Kova burcuna geçiş yapacak. Hafta sonunu büyük bir ciddiyetle ele alıp kendimize zevk almayı haram ettikten sonra hava biraz daha yumuşayor diyebiliriz.

Özgür olalım, sıradan sohbetlere görev icabı da olsa asla yer vermeyip, fayda sağlayan ortam ve kişilere yönelelim ihtiyacında olacağız. İletişim ve sosyallik daha bir önem kazanacak. Dostların ve arkadaş çevremizin varlığını hissetmek isteyeceğiz. Herkesin iyiliği için duyarlılık gösterip bütünün hayrına olanı gerçekleştirme isteği bir de doğru gitmediğini gördüğümüzü dobraca söyleme ihtiyacı olacak bu günlerde.

Akşamın ilerleyen saatlerinde günün yorucu enerjisi içimizde bazı değişim isteklerini tetikleyecek. Bir yandan da bu değişiklikleri yapamayacak kadar çok sorumluluğumuz olduğunu fark etmiş yani biraz karışmış olacağız. Sanki birileri iki taraftan bir yerlere çekiştirmeye çalışıyor bizi gibi. Olan kime olur bu durumda? Tabi ki bize...  Bu iki uç noktada ki her iki hissin de abartılmaması gerektiğini unutmayıp sakinleşmenize katkı sağlayacak bir takım aktiviteler yapmanızı öneririm. Zaten çok da somut ve kayda değer adımlar atabilecek bir durumda olmayacağız. Çelişkiler bunu epey zorlaştırıyor. Yapabiliyorsanız meditasyon örneğin. Ya da en azından keyfinizi yerine getirecek bir kitap ya da film olabilir. Ne coştursun ne de depresyona soksun. Romantik komedi mesela. Her zaman işe yarar bir reçeteJ Önerim: How to lose a guy in 10 days ( Bir erkeği 10 günde kaybetmenin yolları ) Ne zaman seyretsem attığım kahkahalarla birlikte enerjim tamamen değişiyorJ Bakalım siz de nasıl etki edecek...

 
Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

Samiye Özbaş Soysal

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar