19 Kasım Haftası için Yorumlarım...


Merhaba,

Neşeniz bol olsun dileklerimle…

 
PAZARTESİ günü ay Kova burcunda ilerlemeye devam edecek. Sabaha bir gün öncesinin sıkıntılı ruh halini artık üzerimizde taşımıyor olarak merhaba diyeceğiz. İnsanlarla bir araya gelip ortak fayda adına bir şeyler üretmek için çok uygun bir sabahtayız. Öğlen saatlerine kadar Ay’ın temel bir açısı olmayacak.

Öğlen saatlerinde Ay-Jüpiter üçgen açısı kesinleşecek. Mutluluğun paylaşarak arttığını gösterir etkiler olacak gökyüzünde. Bir arada olmak, hem duyguları hem de sahip olduklarımızı paylaşmak için can atacağız. İyimser ve coşkulu olacağız. Bolca yaratıcı fikirler üretmek ve fayda sağlayan işlere adım atmak için elverişli olacak her şey. Empati ve merhamet belirgin olarak hissedilecek. Çevremizdeki insanlara karşı oldukça duyarlı ve cömert olacağız.

Burada risk haddinden fazla iyi niyet sergilemek ve iyimserliğin dozunu abartmak olabilir. Böyle durumlarda da olayın etkisi ancak açının etkisi geçtikten sonra fark ediliyor. Yani "Ne yaptım ben?" sorusu gündeme gelebiliyor. Ama olsun keşke her türlü olumsuzluk böyle olsa. Pozitif yaklaşımlarımızdan ve iyilik halinden olsa...

Sonuç olarak gün içinde, sosyallikte artış ve genel bir mutluluk hali olacak. Eğer herhangi bir olumsuzluk yaşanmışsa bile iyi taraflarını görmeye çalışacağız. Günün geri kalanında Ay'ın temel bir açısı olmayacak ve bu etkilerin eşliğinde günü tamamlayacağız.

SALI sabahına dobra tavırların baş ağrıtabileceği etkiler ile uyanacağız. Hem alenen hem de üstü kapalı bir şekilde, ne düşünüyorsan dile getirme durumu söz konusu olacak. Yani ifadeleri yumuşatmak, kırmayım-üzmeyim demek yok. Kibarlık ve şefkat ise hak getire. Biraz da detaylara takılma ve lafı tersinden anlayıp alınganlık gösterme riskimiz olacak. Bir vesile ile içli ve duygusal konuşmalar yapmak durumunda kalıp, karşılığında beklenen merhameti görememe ihtimalimiz de var. Velhasıl, anlayış ve anlaşılma konusunun sorunlu olduğu bir sabah olacak.

Aksi gibi bir de hassas olacağız. Yıpranmamak elde değil. Söylenenlere çok takılmamanızı ve içinizde gereksiz yaralar açmasına izin vermemeye çalışmanızı öneririm. Dilinizden havaya savrulan kelimelerin nereye ve ne şekilde konacağını tartabilmeniz ise tabi ki en iyisi olurduJ

Öğleden sonra saatlerinde isteseniz de istemesiniz de çevrenizdeki insanların sayısında ve iletişim çabalarında bir artış olacak. Herkes bir heves konuşmak ve yakınlaşmak isteyecek. Fakat sonuçta her şeyin fazlası biraz yorucu olabiliyor. Keyifli gibi görünse de aman bu tuzağa düşmeyin. Özellikle ikili ilişkilerde ve karşı cinsle olan diyaloglarda zorlanmalar beklenebilir bu saatlerde. Uyum ve anlayış konusundaki çabaların yetersiz kalabileceğini söyleyebilirim. Sizin için önemli olan kişilerle ve konularda görüşme yapmak için uygun değil. Varsa toplantı ve buluşmalarınızı ertelemek veya beklentileri yüksek tutmamak daha iyi olabilir.Saat 16:32 sonrasında Ay akşam saatlerine kadar boşlukta kalacağından zaten önemli işlerin başlangıcı için etkin saatlerde olmayacağız.

Saat 18:56 da Ay yaklaşık 2 gün için Balık burcuna geçiş yapacak. Duygusal ve daha sevecen bir ruh halinde olacağız bu iki gün boyunca. Mantık ve irade yerine daha çok sezgi ve duygularımızı kullanacağız yaşadığımız olaylarda. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise kendimizi duyguların akışına bırakmak için çok uygun olacak. Ruhsal seviyede bazı aktivitelere katılmak ve kontrolü bir kenara bırakıp içimizden geleni dinlemek adına güzel bir akşam olacak. Bazı şifa tekniklerinden faydalanmak için de verimli olabilir. Sanatla ve özel yetenek gerektiren işlerle uğraşan kişiler varsa aranızda, yaratıcı işler çıkarmaları mümkün bu etki altındayken. Bizi sınırlandıran dünyevi kaygılardan sıyrılma hali oluyor bu durum. Yani önünüzde sizi ve akışınızı durduran hiçbir set yok gibi düşünün.

Mutlaka bilinç ve akıl düzeyinde bir karmaşa yaşanabilir.

Ama nihayetinde kararlar ve uzun soluklu taahhütler için kullanmamışsanız bu etkiyi, sonuçta zarar görme riski de taşımıyorsunuz çok fazla. İhtiyacı olanın yanında olmak ve kalpten desteği esirgememek için de çok elverişli yumuşacık bir akşam bizi bekliyor.

ÇARŞAMBA sabahına azimli ve enerjik şekilde uyanacağız. “Denge her zaman orta nokta değildir” içerikli çok sevdiğim bir söz var. Biz genelde o “orta nokta” yı bulma çabasında olduğumuzdan asıl olanı yani dengeyi bulma konusunu ihmal ediyoruz. Ruhsal seviyede de çoğu zaman bu karmaşayı yaşıyoruz. İşte bu sabah azı çoğu kararı için elverişli bir sabah. Duygusal yönümüzle gerçekçi yönümüzü dengede tutmakta zorlanmayacağımızı söyleyebilirim en azından. İstekli ve güçlü bir yanımız olacak hayata dair ama aynı zamanda hırslarımızı kontrol etmekte de zorlanmayacağız. Dünyevi olanlarının yanı sıra duygusal anlamda üzerimize düşen bazı görevler olduğunu da fark edebiliriz bu sabah.

Aile içinde maddi dünya ile ilgisi olmayan bazı konuların sahiplenilmesi ve diğer kişiler adına bazı fedakarlıklar yapılması gerekebilir örneğin. İşte bu tip konular gündeme gelebilir. Eğer gerek olursa kendimizden ödün vermekten gocunmayacağız gibi görünüyor. Yani Ego doğru seviyede çalışacak. Üstelikte duygusal anlamda birçok şeyin üstesinden gelebilecek olduğumuzu göreceğiz. Sevgi dayanışması olacak bir nevi...

Öyle ki, bu dayanışma neticesinde sevdiklerimizle olan bağımızın ne kadar da güçlü olduğunu ve her geçen olayda daha çok güçlendiğini görmemiz mümkün. Sezgilerimizi ve his dünyamızı da hareketlendirecek bu sabah ki gökyüzü hareketleri. Hiçbir şeye ya da hiçbir ilişkiye yüzeysel anlamda yaklaşmayacağız. Her şeyi derinlemesine yaşamak ve her olayın ya da her duygunun gerçek boyutunu bulup çıkarmak isteyeceğiz.

Akşam saatleri, bazı fedakarlıkların yanlış anlaşılması ya da kötüye kullanılması riski taşıyor. Yani havanın kararması sadece ışığımızı değil tüm günün güzel enerjisini de biraz olsun gölgeleyecek sanki. Şansımızı gözümüzün göremediği, iyimserliğimizin gözümüzü perdelediği bir zaman dilimi olacak.

Kötüye kullanılmak tabirini bazen kullanıyoruz ama çok da doğru mu bilemiyorum... Kalbimizden verdiklerimizin pişmanlığını da yaşamamak en güzeli tabi ki… Ama sonuçta ben diyorum ki, ne niyetle verdiğimiz önemli... Karşı tarafın niyeti o kadar da önemli olmamalı... Eğer önemli oluyor ise o zaman bizim saf iyi niyetimiz de artık sorgulanır hale geliyor. Biz gönülden ve karşılıksız vermişsek, egoyu sıfırlayabilmişsek açıkcası, alanın niyeti bizimkini dönüştürmemeli…

Gecenin ilerleyen saatlerinde gün dönmeden hemen önce Güneş bir ay için Yay burcuna geçiş yapacak. Gezmek, görmek, bilgimizi ve ufkumuzu genişletmek, maceralara yelken açmak, sıcacık sohbetlere davetiye çıkarmak, iyimserliği elden bırakmadan özgürlüğümüzün tadını çıkarmak ve mümkünse daha az sorumluluk almak isteyeceğimiz bir dönem olacak. Daha çok hareket ve daha az sorun isteyeceğiz. Keyif ve heyecanın arayışında olacağımız mutlu bir döneme giriyoruz.

PERŞEMBE gece 03:19 itibariyle Venüs 16 Aralık tarihine kadar kalacağı Akrep burcuna geçiş yapacak. İlişkilerde uyum ve dengenin ön planda olduğu bir dönemden sonra bu geçiş, ne yazık ki ilişkiler açısından daha zorlayıcı bir sürece işaret ediyor. Zira Venüs gibi huzur, keyif, denge, mutluluk, ilişkilerde uyum ile bağdaştırılan bir gezegen Akrep burcunda rahat etmiyor.

İlişkilerde tutkunun ve aşırı sahipleniciliğin etkisini hissedeceğiz bu zaman zarfında. Normal şartlarda yaşanmayan kıskançlıklar ve tamamen gereksiz kuşkular su yüzüne çıkabilir. Akrep, krizler yaratan ve bu krizlerle baş edebilen bir enerji olduğundan, ilişkilerde krizler meydana gelebilir bu etki altındayken. Sonuçta eğer haritanızda başkaca göstergeler de bunu destekliyorsa bu dönem ilişkiler açısından çalkantıların gündeme gelmesi beklenebilir.

Saat 08:32 itibariyle Ay günün tamamında boşlukta olacak. Yani sizin için önemli olan konuların başlangıcını ya da önemli ve somut kazanımlar beklediğiniz iş ve görüşmeleri bu güne denk getirmemek daha uygun olacaktır.

Sabah saatlerinde iletişim becerisi gerektiren işlere ağırlık verebiliriz. Bu konuda her zamankinden daha fazla beceri sergileyebilecek ve isteklerimizi doğru şekilde yansıtabilecek derecede ifade gücümüz yerinde olacak. Zihninizi kullanarak yapmanız gereken her türlü iş için ama özellikle de işinize duygularınızı doğru bir şekilde yansıtmak açısından elverişli olacak.

Sabah saatlerinde aslında çarşambadan bu yana etkili olan Güneş-Neptün kare açısı kesinleşecek. Bu açı etkisiyle dünyevi konularda ve özellikle hayatımızda bulunan eril karakterlerle ilgili bazı negatif hadiseler yaşanabilir. Beklentimizin karşılanmaması, yapılan ya da yapılmayan bir takım şeyler nedeniyle hayal kırıklıkları ve sonucunda kırgınlıklar yaşama riskimiz var. Bu açı etkisinde iken enerjimiz ve neşemiz de eksik oluyor maalesef. Gerçekleri görmek veya kabullenmekte zorlanma, mücadele etmek ve irade ortaya koymak konusunda isteksizlik ise olası diğer riskler. Aslında çok hevesli olduğumuz bazı konularda bu hevesi kıracak bazı gelişmeler yaşanabilir.

Günü, kalıcı değişim, dönüşüm, karar ve atılımlar için kullanmamak adına işte size bir neden daha. Çok beklenti daha büyük hayal kırıklığı anlamına gelebiliyor. Bu nedenle somutluk ve net elle tutulur kazançların beklentisine girmemeyi ve kırılmamak adına, yapabiliyorsanız hayallere dalmamayı önerebilirimJ

Yine bu sabah çarşambadan bu yana etkisini gösteren Venüs-Neptün üçgen açısı da kesinleşecek. Bu da bizde bir aldanış ve rehavet etkisi yaratacak. Aşk için her şeyi yapabilir, her türlü fedakarlıkta bulunabilir olacağız.

Ama tabi ki bu tozpembe bakış açısı, sonrasında yaşanacak pişmanlıkları da yanında getiriyor da biz o anda onları göremiyoruzJ

En iyisi bu açının yaratıcılık ve sanatsal üretkenlik katan tarafını kullanalım, ilişkiler kısmına hiç girmeyelim derim. Sanatla uğraşan ya da yaptığı iş için hayal gücünü kullanan kişiler varsa onlar için biçilmiş kaftan bu enerji. Bırakın kendinizi, bakın ne şaheserler çıkıyor ortaya. Seramik, ipek boyama, resim v.b. bir hobiniz varsa ve işi birazcık ihmal edebiliyorsanız kaçırmayın bu fırsatı bence.

Akşam saatlerinde oldukça hassaslaşmış ve günün karmaşık ruh halinden biraz olsun kurtulmuş olacağız. Eğlenmek ya da çalışmak için uygun bir akşam değil. Dinlenmek ve huzur bulmak, sevgiyi hissetmek adına değerlendirebilirsiniz akşam saatlerini.

CUMA saat 03:12 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Koç burcuna geçiş yapacak. Geçtiğimiz iki günün hassas ve kırılganlığından sonra çok daha hareketli, enerjik ve heyecanlı bir güne merhaba diyoruz. Çocuksu bir dürtü ile hatta biraz da bencilce, bizim isteklerimiz yerine gelsin isteğinde olup mevcut şartlarımızı fazlasıyla zorlayacağız gibi görünüyor. Rekabet ve fiziksel güç gerektiren şeylere çekilebiliriz. En iyisi spor yapmak( mümkünse rekabet gerektirenlerinden) Ama tabi k evde de bu enerjiyi güce dönüştürecek bizi bekleyen bir sürü iş vardır mutlaka.

Enerjik ve coşkulu olacağız Ay Koçtayken evet ama sabah saatleri bir ayrı güzel olacak. Çünkü bu konuda diğer insanlarla da bir uyum içinde olacağız. Heyecanımıza sevdiklerimiz de ortak olacak. Canım cicim bir sevgi ortamı olmayacak belki ama birlikte hareket etmenin keyfi bir başka olacak. Birbirimize olan sevgimizi de oldukça coşkulu bir şekilde dile getirebileceğiz. Öyle ya da böyle özellikle karşı cinsle olan ilişkilerden mutluluk duyacağımız bir sabah olacak. Eğer sizin için önemli olabilecek kişilerle bir görüşmeniz varsa bu sabahı kullanabilirsiniz. Devlet dairesinde bir işiniz var hızlıca yürüsün ve sonuç elde edeyim için de çok elverişli görünüyor. Bu gibi işlerinizi öğleden sonraya bırakmamanızı özellikle tavsiye ederim çünkü rüzgar birden tersine dönmeye başlayabilir.

Öğlen saatlerinde perşembeden bu yana etkili olan Mars-Uranüs kare açısı kesinleşecek. Tam da işinizi yoluna koymuş ve heyecanla yürütmekteyken, birden beklenmedik bir gelişme yaşanıp sizi yolunuzdan alıkoyabilir. Bu gelişme ne yazık ki öyle müjdeli bir gelişme değil. Biraz huzursuzluk verici hatta can sıkıcı nitelikte... Düşüncesizce edilen laflar, asice çıkışlar, gereksiz parlamalar v.b. olaylar yaşanabilir. Aslında sorun beklemeye ve yolumuzu kesen aksiliklere tahammül gösterememekten kaynaklanıyor olabilir. Egonun önüne geçmek çok mümkün olamıyor maalesef bu gibi etkiler varken.

Oysa ki, kırmak ve kırılmak adına tüm senaryolar yazılmış ve hazır durumda bizi bekliyor olsa bile, nihayetinde senaryoya uyup uymamak bize bağlı. En fazla ne olabilir ki her hareketimize ve her sözümüze yüreğimizdeki sevgiyi koyacak doğaçlamalar yapsak. Yani olay aynı olay ama sonuçlarının yarattığı yıkım aynı olmak zorunda değil. Bu açı etkisi ile bir de ufak da olsa kaza riski taşıyor olacağız. Aman dikkat! Biraz daha temkinli olmaktan zarar gelmez. İçinizdeki aceleci ruh halini biraz olsun dizginlemeye çalışın mutlaka...

Yani günün olası risklerinin hemen tamamı bize ya da ilişkilerimize fiziksel ya da ruhsal olarak zarar verici nitelikte. Aceleye de gerek yok, aşırılığa da... Sakinleşmemize faydası olacak her türlü faaliyeti değerlendirin derim bugün ve gece için.

Akşam saatlerinde ise günün negatif enerjisi iyice konsantre bir hal alacak ve adeta etrafımızda yürüyen ve patlamaya hazır bombalar varmış gibi hissedeceğiz. Günü bu boğucu ve yorucu hale getiren ve bizi en çok zorlayan olay ya da kişiler her ne ise, bu bizim en sıkıntılı olduğumuz ve bizi normalde en çok rahatsız eden belki de yüzleşmekten çekindiğimiz yaralarımıza basmış olacak. Neyin mücadelesini veriyor ve başarılı olamıyorsak, işte ruhsal anlamda, o yüzümüze vurulacak adeta. Yani günün finalinde aslında bu günden almamız gereken mesaj neyse onu kavrayabilir durumda olacağız... Tedbir almamıza veya sukunetimizi korumaya gayret göstermemize rağmen eğer bir takım olumsuzluklar yaşamışsak da kendimize en azından akşamı zehir etmeyelim derim. Bu akşam için önerebileceğim en güzel aktivite meditasyon olabilir.

CUMARTESİ saat 03:34 itibariyle Ay günün tamamında boşlukta olacak. Oldukça hareketli, heyecanlı bir gün olacak. Bu hareketliliğin içinde çevremizi ve sevdiklerimizi de ihmal etmeyeceğiz. Bu enerjiye onları da katmak ve coşkuyu birlikte yaşamak isteyeceğiz. Olaylara iyi tarafından bakıp ufak şeylerden mutlu olma eğiliminde olacağız. Sosyallikten keyif alacağız ve genel anlamda bir iyilik hali olacak. Çevremizdekilerin ihtiyaçlarını giderme ve yardımlaşma açısından da olumlu bir gün. İnsanları isteğimiz doğrultusunda sözlerimizle ikna etme kabiliyetimiz de yüksek olacak. O nedenle bu konularda günü verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak Ay'ın boşlukta olduğunu unutmayıp, kalıcı ve uzun vadeli taahhütlerin altına girmemeye, başlangıçlar için adım atmamaya özen göstermekte fayda var.

PAZAR gecesi ilk saatler itibariyle Cuma gününden bu yana etli gösteren Mars-Satürn altmışlık açısı kesinleşecek ve gün boyunca etkili olmaya devam edecek. Her iki gezegende daha güçlü oldukları burçlarla karşılıklı ağırlama halinde olacaklar. Yani aralarındaki olumlu etkileşim iki kat daha fazla hissettirecek kendini. Bu açı etkisi ile planlı ve organize hareket etmemiz gereken ve mücadele gerektiren işler açısından fırsatlar çıkabilir karşımıza. Normal şartlarda çok fazla çaba gerektirdiği için almaya gönüllü olmadığımız sorumluluklar birden üstesinden gelinebilir görünecek sanki. Eğer zorlu bir çalışmanın başlangıç zamanı için beklemedeyseniz kaçırılmayacak nitelikte güzel bir açı sizi destekleyecek. Sabah saatlerinde bu gücü ve azmi kendinizde hissetseniz bile, henüz Ay'ın boşlukta olduğu gerçeğini göz ardı etmeyin lütfen. Günün tamamı sizin nasıl olsa…Saat 14:19 itibariyle Ay yaklaşık 2 gün için Boğa burcuna geçiş yapacak. İşte bu andan sonra Mars-Satürn altmışlık açısının enerjisiyle güçlenecek olan başlangıçlara imza atabilirsiniz.

Ay Boğa burcunda iken, kalıcılık ve istikrar daha kolay elde edilebilir durumda olacaktır. Önümüzdeki iki gün boyunca, keyif, güven ve maddi değerler her zamankinden daha çok önem kazanacak. Huzur ve uyum isteyeceğiz. Gerginlikler ve maddi kayıplar en büyük risk faktörleri olacak kendimizi huzursuz hissetmemiz için...

Öğleden sonra ise huzur arayışımız karşılık bulacak. Kendinizi akışa bırakıp biraz dinlenmek ve yorucu olmayan şeylerle uğraşmak isteyeceğiz.  Sevdiklerimizin de iyi ve mutlu olduğunu bilmek isteyeceğiz. Hatta sadece onların mutlu ve güvende olması bile yeterli olacak bizim için. Eğer günü çok geç saatlere kadar uzatmazsanız bu etkilerle yani sevgi, huzur ve mutluluk temaları ile haftayı noktalayabilirsiniz. Eğlenmek için dışarı çıkma planlarını bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Uzanıp hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirmek için ideal bir akşam.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…

 

Samiye Özbaş Soysal

Yorumlar

Popüler Yayınlar